Aponia GPS Navigace

Vše co se týká navigace, map a využívání gps/galileo

Moderátoři: don_alex, radegast

Re: Aponia GPS Navigace

Příspěvekod kubicek10 » úte 20. říj 2015 9:27:26

Mám stejný problém. Sygic je daleko hlasitější,ale ta funkčnost je otřesna. Proto se rozhoduji, co používat za navigaci.
  • 0

kubicek10
Stálý androiďák
 
Příspěvky: 212
Registrován: čtv 02. úno 2012 21:49:50
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG G2 32GB STOCK ROM
Tablet: Samsung Galaxy Tab 3 7.0

Reklama


Re: Aponia GPS Navigace

Příspěvekod Marek.P » úte 20. říj 2015 9:29:45

Pokud máš nastavenou automatickou hlasitost,tak ji zruš.A zkus změnit výstup zvuku z média na oznámení a nebo obráceně. Mně to mluví dostatečně hlasitě.
  • 0

Navigace Aponie a Waze.
ClaraSys hlasová asistentka http://www.clarasys.cz
Perfektní profilovač http://phoneprofilesplus.proweb.cz
Marek.P
Androiďák!
 
Příspěvky: 657
Registrován: čtv 16. úno 2012 7:50:21
Reputace: 7
Typ mobilu / ROM: Lenovo P70-A

Re: Aponia GPS Navigace

Příspěvekod kubicek10 » úte 20. říj 2015 9:35:21

Tohle jsem zkoušel a je to trošku lepší,ale stále nic moc.
  • 0

kubicek10
Stálý androiďák
 
Příspěvky: 212
Registrován: čtv 02. úno 2012 21:49:50
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG G2 32GB STOCK ROM
Tablet: Samsung Galaxy Tab 3 7.0

Re: Aponia GPS Navigace

Příspěvekod Marek.P » úte 20. říj 2015 9:38:17

Tak klidně napiš na support,tam reagují rychle,ale napiš email na Facebooku nereagujou.
  • 0

Navigace Aponie a Waze.
ClaraSys hlasová asistentka http://www.clarasys.cz
Perfektní profilovač http://phoneprofilesplus.proweb.cz
Marek.P
Androiďák!
 
Příspěvky: 657
Registrován: čtv 16. úno 2012 7:50:21
Reputace: 7
Typ mobilu / ROM: Lenovo P70-A

Re: Aponia GPS Navigace

Příspěvekod kubicek10 » úte 20. říj 2015 9:40:52

Dík,zkusím
  • 0

kubicek10
Stálý androiďák
 
Příspěvky: 212
Registrován: čtv 02. úno 2012 21:49:50
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG G2 32GB STOCK ROM
Tablet: Samsung Galaxy Tab 3 7.0

Re: Aponia GPS Navigace

Příspěvekod skvorfi » úte 20. říj 2015 10:05:49

Aitomatickou hlasitost mám vypnutou vždy... Dej pak vědět, co odpověděli z podpory. Pokud bude čas, hodim to tam taky...
Teď jsem tam zkoušel nandat TTS hlas a vypadá to hlasitější, otestuju za cca hodinu...
  • 0

OnePlus 3 64GB
Uživatelský avatar
skvorfi
Stálý androiďák
 
Příspěvky: 184
Registrován: stř 24. dub 2013 10:04:26
Reputace: 5
Typ mobilu / ROM: LG G3 D855
Rom: Original

Re: Aponia GPS Navigace

Příspěvekod kubicek10 » úte 20. říj 2015 14:53:45

TTS je hlasitější,ale ne o moc.
  • 0

kubicek10
Stálý androiďák
 
Příspěvky: 212
Registrován: čtv 02. úno 2012 21:49:50
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG G2 32GB STOCK ROM
Tablet: Samsung Galaxy Tab 3 7.0

Re: Aponia GPS Navigace

Příspěvekod roy100 » úte 20. říj 2015 17:22:47

A primární hlasitost telefonu? Zkus přidat hlasitost tlačítkem telefonu při hlášení navigace. Mně jde hlasitost tak, že na plno se to ani nedá používat.
  • 0

roy100
Robot
 
Příspěvky: 1048
Registrován: sob 12. lis 2011 18:10:02
Reputace: 41
Typ mobilu / ROM: JiaYu G4S 2GB RAM
Mobil 2 / ROM: Ulefone Paris

Re: Aponia GPS Navigace

Příspěvekod toorek » úte 20. říj 2015 17:40:38

Ovládání hlasitosti přes hw tlačítka telefonu bude fungovat jen při nastavení výstupu zvuku přes média. Aspoň u mě to tak je. Každopádně přes TTS je to o dost silnější, ještě to mám trochu zesílené i přímo v systémovém nastavení TTS.
  • 0

toorek
Stálý androiďák
 
Příspěvky: 221
Registrován: pon 18. úno 2013 18:30:38
Reputace: 4
Typ mobilu / ROM: Xioami Note 3 SE 32 GB
Tablet: Lenovo IdeaTab A1000

Re: Aponia GPS Navigace

Příspěvekod skvorfi » úte 20. říj 2015 18:13:59

Tak jsem testoval hlasitost s TTS hlasem a hle, vyřešeno... Používám ACAPELA TTS hlas (Eliška) a hlasitost nemusí být vůbec na plno a pokynům rozumím i se spuštěným rádiem...
Tak, teď už jen jeden detail k dokonalosti - zda jde přidat vlastní zvuk k imporotvaným bodům zájmu...? Na to jsem zatím nepřišel, otázka, zda je to možné...
Jinak APONIA oproti Sygicu mnohem svižnější start, okamžitý FIX GPS, když přejedu, okamžitý přepočet trasy a nevrací mě tak dlouho na původní trasu. Co mi připadá horší, tak telefon nestíhá dobíjet... Mám LG G3, v autě 2,1A nabíječku a nenabíjí. Když je to OK, tak nevybíjí, po celém dnu jsem byl cca 3 - 4% v mínusu při připojené nabíječce v autě... Ale toto nemusí platit všude, může to být přístroj od přístroje...
Celkově jsem spokojen. Za celý den nebyl ani jeden pád, dovedlo mě to vždy přesně na místo. Ve spojení s POI pocket naprosto dokonalé...
  • 0

OnePlus 3 64GB
Uživatelský avatar
skvorfi
Stálý androiďák
 
Příspěvky: 184
Registrován: stř 24. dub 2013 10:04:26
Reputace: 5
Typ mobilu / ROM: LG G3 D855
Rom: Original

Re: Aponia GPS Navigace

Příspěvekod Marek.P » úte 20. říj 2015 19:05:53

Vlastní zvuk k bodům zajmu přidat nejde.S tím dobíjením jsem měl taky problém a pak jsem snížil podsvícení z maxima a je to v pohodě.
  • 0

Navigace Aponie a Waze.
ClaraSys hlasová asistentka http://www.clarasys.cz
Perfektní profilovač http://phoneprofilesplus.proweb.cz
Marek.P
Androiďák!
 
Příspěvky: 657
Registrován: čtv 16. úno 2012 7:50:21
Reputace: 7
Typ mobilu / ROM: Lenovo P70-A

Re: Aponia GPS Navigace

Příspěvekod skvorfi » úte 20. říj 2015 21:06:44

Díky za info.
A jde nějak zazálohovat nastavení aplikace?
  • 0

OnePlus 3 64GB
Uživatelský avatar
skvorfi
Stálý androiďák
 
Příspěvky: 184
Registrován: stř 24. dub 2013 10:04:26
Reputace: 5
Typ mobilu / ROM: LG G3 D855
Rom: Original

Re: Aponia GPS Navigace

Příspěvekod Marek.P » úte 20. říj 2015 21:39:09

Zálohovat nejde,ale není tam zas tolik nastavení.
  • 0

Navigace Aponie a Waze.
ClaraSys hlasová asistentka http://www.clarasys.cz
Perfektní profilovač http://phoneprofilesplus.proweb.cz
Marek.P
Androiďák!
 
Příspěvky: 657
Registrován: čtv 16. úno 2012 7:50:21
Reputace: 7
Typ mobilu / ROM: Lenovo P70-A

Re: Aponia GPS Navigace

Příspěvekod roy100 » úte 20. říj 2015 21:51:35

S nabíjením nemám problém, nabíjím nabíječkou motorola a s autoregulací jasu co 150km to cca 33% baterky do plusu.
  • 0

roy100
Robot
 
Příspěvky: 1048
Registrován: sob 12. lis 2011 18:10:02
Reputace: 41
Typ mobilu / ROM: JiaYu G4S 2GB RAM
Mobil 2 / ROM: Ulefone Paris

Re: Aponia GPS Navigace

Příspěvekod Marek.P » stř 11. lis 2015 6:44:30

Tak upgrade kde už bude více tras,by měl proběhnout do konce měsíce (pokud se tam nevyskytnou chyby).

Edit:tak aktualizace je už vydaná.Můžete stahovat.
  • 0

Navigace Aponie a Waze.
ClaraSys hlasová asistentka http://www.clarasys.cz
Perfektní profilovač http://phoneprofilesplus.proweb.cz
Marek.P
Androiďák!
 
Příspěvky: 657
Registrován: čtv 16. úno 2012 7:50:21
Reputace: 7
Typ mobilu / ROM: Lenovo P70-A

Re: Aponia GPS Navigace

Příspěvekod Aer » stř 11. lis 2015 20:26:35

Co takhle aktualizaci map. Doživotní znamená 1x, ale na doživotí?
A k aktualizaci a výběru z alternativních tras:
1. vývojář pouze přidal možnost, že navigace ukazuje tzv. Rychlou a tzv. Krátkou společně = pouze kosmetická úprava, aby se neřeklo, že navigace nemá výběr alternativních tras
2. není možný výběr silnic vyšších tříd
3. není výběr ekonomické trasy
4. Mapy Navteq pořád asi dodavatel "nedodal" = asi ještě nedostal objednávku nebo peníze

Takže aktualizace není aktualizace v pravém slova smyslu, ale pouze kosmetická úprava, která nic neřeší, jen člověk nemusí přepínat na nastavení trasy pro Rychlou nebo Krátkou
  • 0

Aer
Nové Androidě
 
Příspěvky: 36
Registrován: ned 23. pro 2012 21:40:14
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Xperia Active

Re: Aponia GPS Navigace

Příspěvekod 7lk » úte 17. lis 2015 10:04:12

Po instalaci na nové zařízení s Android 5.0 a spuštění hned na začátku mě vyskočí hláška "Datový adresář nelze zapsat" a pak už se program ukončí a nejde dělat nic dalšího. Setkal jste se s tím někdo? Snažím se instalovat do paměti zařízení, na kartě jsem starší adresáře promazal, k instalaci map je zatím daleko a netuším kam by ještě šlo šáhnout.
  • 0

7lk
Stálý androiďák
 
Příspěvky: 196
Registrován: pon 17. zář 2012 17:32:04
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: AZUS Z2 - HONOR 8
Tablet: 7" AINOL FIRE / Lenovo YOGA 10"

Re: Aponia GPS Navigace

Příspěvekod Hurec » úte 17. lis 2015 16:52:55

Zajimave , pouzival jsem aponii na 4.4 pak 5.1 nyni 5.1.1 a vzdy ok. Zkousel jsi instalovat do interni i externi pameti?
  • 0

Iphone 3G -> Samsung Nexus S -> Motorola defy -> HTC Evo 3D -> LG L9 II -> Honor 3C -> Sony Xperia Z1 -> Honor 7
Hurec
Androiďák!
 
Příspěvky: 481
Registrován: ned 18. pro 2011 14:58:56
Bydliště: Karviná
Reputace: 6
Typ mobilu / ROM: Honor 7
Rom: origo

Re: Aponia GPS Navigace

Příspěvekod Marek.P » úte 17. lis 2015 16:59:56

7lk píše:Po instalaci na nové zařízení s Android 5.0 a spuštění hned na začátku mě vyskočí hláška "Datový adresář nelze zapsat" a pak už se program ukončí a nejde dělat nic dalšího. Setkal jste se s tím někdo? Snažím se instalovat do paměti zařízení, na kartě jsem starší adresáře promazal, k instalaci map je zatím daleko a netuším kam by ještě šlo šáhnout.
Zkus odinstalovat a úplně smaž složky v interní i externí paměti.A pak zkus znova instalovat,když máš jako hlavní interní pamět,když to nepomůže tak změn hlavní pamět na externí.Pokud ani to ne tak support.
  • 0

Navigace Aponie a Waze.
ClaraSys hlasová asistentka http://www.clarasys.cz
Perfektní profilovač http://phoneprofilesplus.proweb.cz
Marek.P
Androiďák!
 
Příspěvky: 657
Registrován: čtv 16. úno 2012 7:50:21
Reputace: 7
Typ mobilu / ROM: Lenovo P70-A

Re: Aponia GPS Navigace

Příspěvekod 7lk » úte 17. lis 2015 22:40:12

Vše jsem zkusil, na suport napsal, ale dnes je volno tak těžko odpoví. Řešením zatím je: root, změna restrikce paměťové karty a kromě aponia tak snadnější řešení dalších věcí. Např mapy.cz nechtěly umožnit offline data na kartu, ač se suport taky divil a radil podobné kousky. Díky za rady.
  • 0

7lk
Stálý androiďák
 
Příspěvky: 196
Registrován: pon 17. zář 2012 17:32:04
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: AZUS Z2 - HONOR 8
Tablet: 7" AINOL FIRE / Lenovo YOGA 10"

Re: Aponia GPS Navigace

Příspěvekod bedrigo » stř 18. lis 2015 11:52:40

Aktualizovala sa mi Aponia na novu verziu, font sa mi zvacsil vsetko je to vacsie pri nastaveni normal, potom je tam uz len zvacsenie a uz je to velke ako krava, ukazovatel obmedzenia rychlosti - uz ani udaj v znacke nema pekne v strede ako predosla verzia. Nova verzia mi pride horsia ako ta predtym. A skominovat rychlu a kratku trasu na tretiu moznost kombinovanu ...hmm sila. Skoda ze ani ten mensi font nejde z predoslej verzie pouzit.

Ked tu bola diskusia o hlasitosti,, ja pouzivam SVK hlas Melania s aplikaciou SpeechTech TTS pytali za stiahnutie hlasu okolo 1,70 euro a hlas ide dostatocne silno a aj vyborna vyslovnosť k dispozicii su i ceske hlasy.
  • 0

bedrigo
Stálý androiďák
 
Příspěvky: 97
Registrován: pon 16. čer 2014 8:37:25
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Huawei Ascend P7 B852 EMUI 3.1

Re: Aponia GPS Navigace

Příspěvekod Marek.P » stř 18. lis 2015 17:02:03

Pokud máš nějaké připomínky,nebo problémy tak to piš na support.Pokud se nás víc ozve tak pak je šance,že s tím něco udělají.
Odpověd programátora:
Dobrý den,
"alternativní trasy" jsou pouze zobrazením rychlé a krátké tak, jak píšete. Do budoucna plánujeme rozšíření o další typy tras.
U omezení rychlosti jsme si již taky všimli, že není zarovnané. Pozdě, ale přeci. Takže tuto chybu již opravujeme.

S pozdravem,
Lukáš Mezera
  • 0

Navigace Aponie a Waze.
ClaraSys hlasová asistentka http://www.clarasys.cz
Perfektní profilovač http://phoneprofilesplus.proweb.cz
Marek.P
Androiďák!
 
Příspěvky: 657
Registrován: čtv 16. úno 2012 7:50:21
Reputace: 7
Typ mobilu / ROM: Lenovo P70-A

Re: Aponia GPS Navigace

Příspěvekod bedrigo » stř 18. lis 2015 23:28:16

No ja som im napisal druhy krat a neodpovedali. Prvy krat som sa pytal kedy rok stare mapy Navreq budu aktualizovane a pisali mi ze vraj do konca roka. To co som pisal vyssie maju aj na supporte. Aj vam sa zvacsil font teda ze je vsetko vacsie ? Skusal som prepinat rozlisenie HD alebo Full HD ale furt je obrovske pismo ale nejako si zvykam.
  • 0

bedrigo
Stálý androiďák
 
Příspěvky: 97
Registrován: pon 16. čer 2014 8:37:25
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Huawei Ascend P7 B852 EMUI 3.1

Re: Aponia GPS Navigace

Příspěvekod Marek.P » čtv 19. lis 2015 0:11:37

Já mám nastaveno styl dlaždice a velikost normální.Mne to nepřijde nijak velké.
Spoiler: ukaž
Screenshot_2015-11-19-00-12-40.jpeg
Screenshot_2015-11-19-00-12-40.jpeg (222.03 KiB) Zobrazeno 1736 krát
Screenshot_2015-11-19-00-12-57.jpeg
Screenshot_2015-11-19-00-12-57.jpeg (184.1 KiB) Zobrazeno 1736 krát
  • 0

Navigace Aponie a Waze.
ClaraSys hlasová asistentka http://www.clarasys.cz
Perfektní profilovač http://phoneprofilesplus.proweb.cz
Marek.P
Androiďák!
 
Příspěvky: 657
Registrován: čtv 16. úno 2012 7:50:21
Reputace: 7
Typ mobilu / ROM: Lenovo P70-A

Re: Aponia GPS Navigace

Příspěvekod bedrigo » čtv 19. lis 2015 7:49:51

Diky za nahlady, tak isto je to u mna, predtym ale v nastaveni normal bolo pismo o nieco mensie. Nazov "Miestne nastavenia" ani nevojde do okienka. V cestine je to kratsie tak vojde. Stacilo by pridat tretiu volbu v nastaveniach fontu - small
  • 0

bedrigo
Stálý androiďák
 
Příspěvky: 97
Registrován: pon 16. čer 2014 8:37:25
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Huawei Ascend P7 B852 EMUI 3.1

Re: Aponia GPS Navigace

Příspěvekod Marek.P » čtv 19. lis 2015 8:43:12

Mně se to tam vešlo, nicméně zkusim napsat programátorovi zda by tam nemohl přidat to zmenšení.
Spoiler: ukaž
Screenshot_2015-11-19-08-20-38.jpeg
Screenshot_2015-11-19-08-20-38.jpeg (219.75 KiB) Zobrazeno 1594 krát
  • 0

Navigace Aponie a Waze.
ClaraSys hlasová asistentka http://www.clarasys.cz
Perfektní profilovač http://phoneprofilesplus.proweb.cz
Marek.P
Androiďák!
 
Příspěvky: 657
Registrován: čtv 16. úno 2012 7:50:21
Reputace: 7
Typ mobilu / ROM: Lenovo P70-A

Re: Aponia GPS Navigace

Příspěvekod bedrigo » čtv 26. lis 2015 6:52:45

Tak od vcera tu mame konecne Navteq mapy 2015.04.
  • 0

bedrigo
Stálý androiďák
 
Příspěvky: 97
Registrován: pon 16. čer 2014 8:37:25
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Huawei Ascend P7 B852 EMUI 3.1

Re: Aponia GPS Navigace

Příspěvekod fandap » čtv 03. pro 2015 12:24:44

Zdravím všechny, mám jeden drobný možná začátečnický dotaz. Pokud vypnu displej, tak si myslím, že navigace neběží na pozadí, na rozdíl od třeba google map. Odvozuji od toho, že se znovu "chytá" GPS. Chová se vám to stejně? Lze si nějak ten běh na pozadí vynutit? Díky.
  • 0

fandap
Nové Androidě
 
Příspěvky: 39
Registrován: pon 17. zář 2012 6:53:45
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: THL 5000 - Huawei Honor 1

Re: Aponia GPS Navigace

Příspěvekod Marek.P » čtv 03. pro 2015 13:07:27

Při ukončování navigace tam jsou tři tlačítka. Tak klikni na to prostřední.
Edit: Tak pokud použiješ prostřední tlačítko, tak se navigace neukončí, ale schodí gps.Pokud jen zhasnu displej tak GPS je stále aktivní.
  • 0

Navigace Aponie a Waze.
ClaraSys hlasová asistentka http://www.clarasys.cz
Perfektní profilovač http://phoneprofilesplus.proweb.cz
Marek.P
Androiďák!
 
Příspěvky: 657
Registrován: čtv 16. úno 2012 7:50:21
Reputace: 7
Typ mobilu / ROM: Lenovo P70-A

Re: Aponia GPS Navigace

Příspěvekod bedrigo » pát 04. pro 2015 9:21:10

Popripade este pozriet ci netreba zafajknut v nastaveni androidu, aby aplikacia bezala v chranenom rezime - na pozadi po zhasnuti displeja, ako to ma napriklad Huawei. Ak by podobnu volbu nastavenia mal i tvoj telefon.
  • 0

bedrigo
Stálý androiďák
 
Příspěvky: 97
Registrován: pon 16. čer 2014 8:37:25
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Huawei Ascend P7 B852 EMUI 3.1

PředchozíDalší

Zpět na Navigace/GPS

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník
Reputation System ©'