Aponia GPS Navigace

Vše co se týká navigace, map a využívání gps/galileo

Moderátoři: don_alex, radegast

Re: Aponia GPS Navigace

Příspěvekod optimas » pát 04. pro 2015 18:47:41

Zdravím pánové, poraďte mi potřebuju navi truck a tahle se mi za tu cenu 600 kč ČR a SK docela zamlouvá. momentálně mám ceda mapy tak nevím které jsou lepší. U Navteq map není samostatně ČR a SK, takže bych asi volil ceda. Nebo jestli je nějaká lepší navi pro truck.
  • 0

optimas
Robot
 
Příspěvky: 1000
Registrován: čtv 20. říj 2011 11:35:37
Reputace: 4
Typ mobilu / ROM: LG G4 H815

Reklama


Re: Aponia GPS Navigace

Příspěvekod Marek.P » pát 04. pro 2015 19:13:33

Možná je tam taky možnost vyzkoušet na 30 dní zdarma.Můžeš je postupně vyzkoušet oboje. Ale přijde mi ceda pro ČR lepší,ale to je jen pro osobák.Nevím jak má zanesená data pro truck.
  • 0

Navigace Aponie a Waze.
ClaraSys hlasová asistentka http://www.clarasys.cz
Perfektní profilovač http://phoneprofilesplus.proweb.cz
Marek.P
Androiďák!
 
Příspěvky: 657
Registrován: čtv 16. úno 2012 7:50:21
Reputace: 7
Typ mobilu / ROM: Lenovo P70-A

Re: Aponia GPS Navigace

Příspěvekod optimas » stř 16. pro 2015 18:20:47

Mám Aponii truck ve zkušební verzi a minulý týden jsem zakoupil za 600 kč ČR + SR a dnes mi nahlásila Aponia že mi zbývá 4 dny z trialu. Když jsem vlezl do map tak tam mám 3. Zkušební čr + sr pak tu koupenou čr + sr a ta 3 je asi celá evropa zkušební. Co mě zaráží, že po koupí map ty zkušební nezmizly a ani nejdou nijak odstranit. Doufám, že za 4 dny mi bude Aponia normálně fungovat
  • 0

optimas
Robot
 
Příspěvky: 1000
Registrován: čtv 20. říj 2011 11:35:37
Reputace: 4
Typ mobilu / ROM: LG G4 H815

Re: Aponia GPS Navigace

Příspěvekod toorek » stř 16. pro 2015 19:19:27

Po uplynutí zkušební doby ti zakoupené mapy automaticky přejdou na plnou licencí.
  • 0

toorek
Stálý androiďák
 
Příspěvky: 221
Registrován: pon 18. úno 2013 18:30:38
Reputace: 4
Typ mobilu / ROM: Xioami Note 3 SE 32 GB
Tablet: Lenovo IdeaTab A1000

Re: Aponia GPS Navigace

Příspěvekod optimas » stř 23. pro 2015 15:52:41

Dal jsem si do navi vlastní POI body. Ty se mi zobrazují, ale ikonky jsou tak prťavoučké, že skoro nejsou vidět. Stáhnul jsem je z POI.cz pro navi Garmin formát gpx. V Sygicu musí mít ikonky velikost 22x22x8, ale tady nevím tu velikost. Z POI.cz mají velikost 22x22x24.
  • 0

optimas
Robot
 
Příspěvky: 1000
Registrován: čtv 20. říj 2011 11:35:37
Reputace: 4
Typ mobilu / ROM: LG G4 H815

Re: Aponia GPS Navigace

Příspěvekod penik » stř 23. pro 2015 15:56:21

Já si je udělal 44x44x8
  • 0

penik
Androiďák!
 
Příspěvky: 500
Registrován: ned 29. dub 2012 20:14:02
Reputace: 5
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note Pro LTE

Re: Aponia GPS Navigace

Příspěvekod redroker » pon 07. bře 2016 14:21:01

Mám v navigaci mapy 2013Q3 placené ČR a SK,dostal jsem e-mailem odkaz na stažení Aponie instalátoru,ale i když udělám vše jak se v mejlu píše,i přes zprávu,že instalace nových map OK,stále tam mám ty původní.Nemáte prosím někdo podrobný návod?
  • 0

redroker
Nové Androidě
 
Příspěvky: 6
Registrován: ned 17. kvě 2015 18:01:15
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SONY XPERIA L

Re: Aponia GPS Navigace

Příspěvekod Marek.P » pon 07. bře 2016 15:06:37

Zkus přes správce souborů vymazat data ve složce maps.
  • 0

Navigace Aponie a Waze.
ClaraSys hlasová asistentka http://www.clarasys.cz
Perfektní profilovač http://phoneprofilesplus.proweb.cz
Marek.P
Androiďák!
 
Příspěvky: 657
Registrován: čtv 16. úno 2012 7:50:21
Reputace: 7
Typ mobilu / ROM: Lenovo P70-A

Re: Aponia GPS Navigace

Příspěvekod redroker » úte 08. bře 2016 14:12:48

Kdepak,asi jsem trubkonoid.Nahrál jsem místo Be-on-road Aponii,pak mapy,ale stále mi v menu naskočí po zvolení navigace "Zvolte cestu k navi". Raději to pošlu přímo Aponii,už jsem s nimi dohodnutý.
  • 0

redroker
Nové Androidě
 
Příspěvky: 6
Registrován: ned 17. kvě 2015 18:01:15
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SONY XPERIA L

Re: Aponia GPS Navigace

Příspěvekod libor007 » úte 08. bře 2016 14:18:12

Kdy budou nové mapy, neví se? Na sk jsou nové dálnice....
  • 0

libor007
Stálý androiďák
 
Příspěvky: 97
Registrován: pon 05. srp 2013 10:39:29
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: lg oo
Tablet: gt 2 3100

Re: Aponia GPS Navigace

Příspěvekod bedrigo » úte 08. bře 2016 14:56:21

Tak neviem, ale ja mam navteq mapy v aponii verzie 2015Q4 a nove dialnicne useky okolo Levoce aj pred Presovom tam uz su. Naopak ma prekvapuje ze taky TomTom Go pred par dnami aktualizoval mapy na verziu 965 a tam spomenute useky vobec este nie su.
  • 0

bedrigo
Stálý androiďák
 
Příspěvky: 97
Registrován: pon 16. čer 2014 8:37:25
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Huawei Ascend P7 B852 EMUI 3.1

Re: Aponia GPS Navigace

Příspěvekod libor007 » pon 14. bře 2016 21:47:40

Já myslel ceda....
  • 0

libor007
Stálý androiďák
 
Příspěvky: 97
Registrován: pon 05. srp 2013 10:39:29
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: lg oo
Tablet: gt 2 3100

Re: Aponia GPS Navigace

Příspěvekod kacer.a » stř 16. bře 2016 9:49:13

A tvůrci map by mohli také zaregistrovat přeorganizování dálniční sítě a silnic pro motorová vozidla, tudíž placené a neplacené úseky.
  • 0

kacer.a
Stálý androiďák
 
Příspěvky: 63
Registrován: stř 10. říj 2012 10:53:56
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Huawei Y6 DS Android 5.1.1 stock no root

Re: Aponia GPS Navigace

Příspěvekod nofu » stř 16. bře 2016 10:55:40

Nechápu. Pokud je mi známo, tak se silnice pro motorová vozidla změnili papírově na dálnice, ale placený byly vždycky.
  • 0

Uživatelský avatar
nofu
Droid
 
Příspěvky: 2649
Registrován: ned 11. srp 2013 18:37:35
Reputace: 45
Typ mobilu / ROM: Huawei Mate 8 [AL10]
Mobil 2 / ROM: LG G2 16GB - Cloudy G3 2.2

Re: Aponia GPS Navigace

Příspěvekod Marek.P » stř 16. bře 2016 11:35:32

Některé rychlostní silnice,i když byli placené tak nově nejsou. Je to třeba i případ R 35 z Turnova do Liberce, která nově není zpoplatněněna.
  • 0

Navigace Aponie a Waze.
ClaraSys hlasová asistentka http://www.clarasys.cz
Perfektní profilovač http://phoneprofilesplus.proweb.cz
Marek.P
Androiďák!
 
Příspěvky: 657
Registrován: čtv 16. úno 2012 7:50:21
Reputace: 7
Typ mobilu / ROM: Lenovo P70-A

Re: Aponia GPS Navigace

Příspěvekod libor007 » stř 27. črc 2016 21:11:37

Neví někdo, co chystají za novinky? Jinak už mě štvou s průjezdními body. Neumí seřadit v optimálním pořadí. Takže když jedu někde s průjezdním bodem a po cestě se rozhodnu tankovat, navigace nejdřív žene do toho bodu a až pak k přidané benzince. Tohle když udělá nějakému BFU, tak už si navigaci nikdy nekoupí...
  • 0

libor007
Stálý androiďák
 
Příspěvky: 97
Registrován: pon 05. srp 2013 10:39:29
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: lg oo
Tablet: gt 2 3100

Re: Aponia GPS Navigace

Příspěvekod roy100 » čtv 28. črc 2016 8:49:12

Však si benzínku zařaď kam potřebuješ, body se dají přesunovat.
  • 0

roy100
Robot
 
Příspěvky: 1044
Registrován: sob 12. lis 2011 18:10:02
Reputace: 41
Typ mobilu / ROM: JiaYu G4S 2GB RAM
Mobil 2 / ROM: Ulefone Paris

Re: Aponia GPS Navigace

Příspěvekod radegast » čtv 28. črc 2016 12:32:48

Ty jsi asi nikdy na jiném softu nezkusil optimalizaci trasy, že?
Jednu čerpačku správně zařadit ručně, OK, ale zkus to s pěti, deseti (ale i pro tři se už to vyplatí) průjezdnými body. Pak budeš vědět o čem se tady znalí baví.
  • 0

Sony Xperia SP, SDHC 32 GB, Sygic GPS Navigation (Aura)
Nováčci, používejte tlačítko HLEDEJ a podívejte se na AndroidWIKI
Uživatelský avatar
radegast
Moderátor
 
Příspěvky: 3708
Registrován: úte 06. dub 2010 16:39:00
Bydliště: Vendryně
Reputace: 23
Typ mobilu / ROM: Nexus 5X 7-1-1

Re: Aponia GPS Navigace

Příspěvekod roy100 » čtv 28. črc 2016 13:56:28

Tak o tom se tady opravdu nebaví ti tví znalí, jasně píše, že někam jede a vzpomene si že se staví na benzínce, nepíše že je kuryr. Je ti teplo, že si tak nabroušený?
  • 0

roy100
Robot
 
Příspěvky: 1044
Registrován: sob 12. lis 2011 18:10:02
Reputace: 41
Typ mobilu / ROM: JiaYu G4S 2GB RAM
Mobil 2 / ROM: Ulefone Paris

Re: Aponia GPS Navigace

Příspěvekod radegast » čtv 28. črc 2016 14:40:26

No, a vzpomene si, že někde blízko trasy je konkrétní čerpačka kde by rád natankoval. Neřeší jestli je před nebo za plánovanou zastávkou, prostě chce zvládnout obojí na optimální trase a neřešit co je dřív nebo později. Jednoduše zadá tu pumpu a optimalizuje...., a jede.
Dobrá navigace to umí, anebo by měla umět.
  • 0

Sony Xperia SP, SDHC 32 GB, Sygic GPS Navigation (Aura)
Nováčci, používejte tlačítko HLEDEJ a podívejte se na AndroidWIKI
Uživatelský avatar
radegast
Moderátor
 
Příspěvky: 3708
Registrován: úte 06. dub 2010 16:39:00
Bydliště: Vendryně
Reputace: 23
Typ mobilu / ROM: Nexus 5X 7-1-1

Re: Aponia GPS Navigace

Příspěvekod roy100 » čtv 28. črc 2016 16:44:57

Ok, která to umí?
  • 0

roy100
Robot
 
Příspěvky: 1044
Registrován: sob 12. lis 2011 18:10:02
Reputace: 41
Typ mobilu / ROM: JiaYu G4S 2GB RAM
Mobil 2 / ROM: Ulefone Paris

Re: Aponia GPS Navigace

Příspěvekod radegast » čtv 28. črc 2016 17:01:42

Nemám samozřejmě zkušenosti se všemi, ale uměl to Sygic (starý Sygic), takže vím o čem je řeč a jak výborná funkce to byla.
Že a proč to neumí teď, tu řešit nebudem.
  • 0

Sony Xperia SP, SDHC 32 GB, Sygic GPS Navigation (Aura)
Nováčci, používejte tlačítko HLEDEJ a podívejte se na AndroidWIKI
Uživatelský avatar
radegast
Moderátor
 
Příspěvky: 3708
Registrován: úte 06. dub 2010 16:39:00
Bydliště: Vendryně
Reputace: 23
Typ mobilu / ROM: Nexus 5X 7-1-1

Re: Aponia GPS Navigace

Příspěvekod roy100 » čtv 28. črc 2016 21:25:41

Takže mlácení prázdné slámy, jsi stejně znalý jako já, narozdil od tvého plivnutí jsem napsal alespoň něco k věci a mám pocit, že aponii znám víc než ty.
  • 0

roy100
Robot
 
Příspěvky: 1044
Registrován: sob 12. lis 2011 18:10:02
Reputace: 41
Typ mobilu / ROM: JiaYu G4S 2GB RAM
Mobil 2 / ROM: Ulefone Paris

Re: Aponia GPS Navigace

Příspěvekod Hurec » pát 29. črc 2016 19:00:04

Ktera mapa lepsi? Ceda nebo navteq? Ten navteq je novejsi. Ale ceda ma vice MB a tim padem pocitam , ze ma vice informaci.
  • 0

Iphone 3G -> Samsung Nexus S -> Motorola defy -> HTC Evo 3D -> LG L9 II -> Honor 3C -> Sony Xperia Z1 -> Honor 7
Hurec
Androiďák!
 
Příspěvky: 481
Registrován: ned 18. pro 2011 14:58:56
Bydliště: Karviná
Reputace: 6
Typ mobilu / ROM: Honor 7
Rom: origo

Re: Aponia GPS Navigace

Příspěvekod Marek.P » pát 29. črc 2016 19:05:57

Já jezdím podle Cedy. Přijde mi podrobnější a informace do ní zadává česká společnost.
  • 0

Navigace Aponie a Waze.
ClaraSys hlasová asistentka http://www.clarasys.cz
Perfektní profilovač http://phoneprofilesplus.proweb.cz
Marek.P
Androiďák!
 
Příspěvky: 657
Registrován: čtv 16. úno 2012 7:50:21
Reputace: 7
Typ mobilu / ROM: Lenovo P70-A

Re: Aponia GPS Navigace

Příspěvekod toorek » pon 01. srp 2016 12:04:59

Ceda má bídnou frekvenci aktualizací a na cestách, kde jezdím, dost chyb.

odesláno    
  • 0

toorek
Stálý androiďák
 
Příspěvky: 221
Registrován: pon 18. úno 2013 18:30:38
Reputace: 4
Typ mobilu / ROM: Xioami Note 3 SE 32 GB
Tablet: Lenovo IdeaTab A1000

Re: Aponia GPS Navigace

Příspěvekod Marek.P » pon 01. srp 2016 22:01:17

Cedá má dobrou frekvenci aktualizací, ale Aponie si zaplatila jen jedou za rok aktualizaci. Pokud víš o nějakých chybách v mapě, tak stačí to zde nahlásit http://forum.navigovat.mobilmania.cz/forum-1852/Chyby-v-mapach-Tele-Atlas-CEDA.html
  • 0

Navigace Aponie a Waze.
ClaraSys hlasová asistentka http://www.clarasys.cz
Perfektní profilovač http://phoneprofilesplus.proweb.cz
Marek.P
Androiďák!
 
Příspěvky: 657
Registrován: čtv 16. úno 2012 7:50:21
Reputace: 7
Typ mobilu / ROM: Lenovo P70-A

Re: Aponia GPS Navigace

Příspěvekod toorek » úte 02. srp 2016 11:46:05

Hlásil jsem to přímo poskytovateli map i výrobci navigace. Házeli to jeden na druhého. Je to dva roky a opravili jednu chybu. Ty další daleko horší, jako chybějící silnice nebo navigování po neexistující cestě tam pořád jsou. Už na to kašlu.

odesláno    
  • 0

toorek
Stálý androiďák
 
Příspěvky: 221
Registrován: pon 18. úno 2013 18:30:38
Reputace: 4
Typ mobilu / ROM: Xioami Note 3 SE 32 GB
Tablet: Lenovo IdeaTab A1000

Re: Aponia GPS Navigace

Příspěvekod -Pavel- » pon 08. srp 2016 9:51:28

Dnešní odpověď na staré mapové podklady:

Dobrý den,

Ano bohužel meškáme. Mapové podklady nakupujeme od společností CEDA a Navteq a bohužel jednání a následná implementace dat do našeho softwaru není jednoduchá záležitost. Nejedná se pouze o upgrade map,ale i naší aplikace se kterou máme aktuálně potíže, jelikož nám nová verze s novými mapami neustále padá a všichni naši vývojáři se snaží tento problém co nejrychleji vyřešit. Omlouváme se za komplikace, které Vám to způsobuje a doufáme, že v budoucnu dojde z naší strany k častějším aktualizacím.Děkujeme za pochopení.

S pozdravem
Kateřina Kosová
Customer Support
  • 0

HTC 10 Glacier Silver - 2.41.401.4 - Samsung Micro SDXC karta 128GB (Class 10 UHS-I)
Uživatelský avatar
-Pavel-
Kyborg
 
Příspěvky: 3510
Registrován: pon 31. kvě 2010 19:08:18
Reputace: 9
Typ mobilu / ROM: HTC 10

Re: Aponia GPS Navigace

Příspěvekod Marek.P » pon 08. srp 2016 15:59:02

Nová aktualizace, přidána funkce HUD.
  • 0

Navigace Aponie a Waze.
ClaraSys hlasová asistentka http://www.clarasys.cz
Perfektní profilovač http://phoneprofilesplus.proweb.cz
Marek.P
Androiďák!
 
Příspěvky: 657
Registrován: čtv 16. úno 2012 7:50:21
Reputace: 7
Typ mobilu / ROM: Lenovo P70-A

PředchozíDalší

Zpět na Navigace/GPS

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník
Reputation System ©'