Aponia GPS Navigace

Vše co se týká navigace, map a využívání gps/galileo

Moderátoři: don_alex, radegast

Re: Aponia GPS Navigace

Příspěvekod penik » čtv 29. led 2015 13:15:15

nenech se vysmát :D
  • 0

penik
Androiďák!
 
Příspěvky: 500
Registrován: ned 29. dub 2012 20:14:02
Reputace: 5
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note Pro LTE

Reklama


Re: Aponia GPS Navigace

Příspěvekod toorek » čtv 29. led 2015 13:30:40

Já mám prostředí naprosto plynulé. A na starém telefonu to taky jelo v pohodě.
  • 0

toorek
Stálý androiďák
 
Příspěvky: 221
Registrován: pon 18. úno 2013 18:30:38
Reputace: 4
Typ mobilu / ROM: Xioami Note 3 SE 32 GB
Tablet: Lenovo IdeaTab A1000

Re: Aponia GPS Navigace

Příspěvekod IQLogic » čtv 29. led 2015 18:19:20

Pre niekoho môže byť aj 15 fps plynulé, pre mňa rozhodne nie a ani v menu tá aplikácia viac nedá! Dnes som to skúšal aj na Xperii P a M2-ke, na obidvoch to isté, na Péčku ešte o niečo horšie, tak ma tu nepresviedčajte, že je to dokonale plynulé :roll:
  • 0

Uživatelský avatar
IQLogic
Moderátor sekce LG
 
Příspěvky: 681
Registrován: čtv 09. led 2014 23:49:26
Bydliště: Ružomberok, SK
Reputace: 45
Typ mobilu / ROM: LG V10 32GB White - H960A V20c-EUR

Re: Aponia GPS Navigace

Příspěvekod toorek » čtv 29. led 2015 19:54:24

A k čemu je ve statickém menu dobré mít vysoké FPS? Aby mi to víc vybíjelo baterku? Copak je to střílečka? :-) Při procházení položek mi to vždy reagovalo okamžitě, žádná prodleva při animacích, takže o nějakém lagu aspoň u mě nemůže být řeč. Nikdo si tu na podobnou věc ještě nikdy nestěžoval, ale přesvědčovat tě samozřejmě nebudeme. Mimochodem, měřit FPS v menu navigace je docela legrační nápad. :-D
  • 0

toorek
Stálý androiďák
 
Příspěvky: 221
Registrován: pon 18. úno 2013 18:30:38
Reputace: 4
Typ mobilu / ROM: Xioami Note 3 SE 32 GB
Tablet: Lenovo IdeaTab A1000

Re: Aponia GPS Navigace

Příspěvekod Marek.P » čtv 29. led 2015 20:45:39

Pro mne jsou v navigaci důležitější jiné věci.Ovládání,navigování,práce s mapama atd.Třeba start navigace je o dost rychlejší než sygic.
  • 0

Navigace Aponie a Waze.
ClaraSys hlasová asistentka http://www.clarasys.cz
Perfektní profilovač http://phoneprofilesplus.proweb.cz
Marek.P
Androiďák!
 
Příspěvky: 657
Registrován: čtv 16. úno 2012 7:50:21
Reputace: 7
Typ mobilu / ROM: Lenovo P70-A

Re: Aponia GPS Navigace

Příspěvekod IQLogic » čtv 29. led 2015 22:46:07

Toorek, ako by sa ti páčilo keby si mal podobne zalagované menu napríklad v nastaveniach mobilu? Prípadne kontakty v telefónnom zozname. Je to proste chyba a vývojári by to mali začať riešiť. Taktiež samotná navigácia je v Nokia Here plynulejšia.
A Marek, píšeš, že je pre teba dôležité ovládanie, práca s mapami. Myslím, že v optimalizovanom prostredí by bolo to ovládanie a práca s mapami podstatne pohodlnejšia. Alebo sa snáď mýlim? Každopádne som im poslal e-mail a som zvedavý, čo mi odpíšu :palec:
  • 0

Uživatelský avatar
IQLogic
Moderátor sekce LG
 
Příspěvky: 681
Registrován: čtv 09. led 2014 23:49:26
Bydliště: Ružomberok, SK
Reputace: 45
Typ mobilu / ROM: LG V10 32GB White - H960A V20c-EUR

Re: Aponia GPS Navigace

Příspěvekod toorek » čtv 29. led 2015 23:10:10

Tak já nevím, jestli jsi mě pochopil. Samozřejmě by se mi zasekávání menu nelíbilo, ale to snad neměřím na FPS, to vidím při procházení. Však je skoro u každé navigace nějaký čas na vyzkoušení zdarma. V případě problémů ji odinstaluji a vyzkouším jinou apku. Ale jak jsem psal, prostě mi to nelaguje ani v novém telefonu, ani v tři roky starém s pouhými 700MB RAM a dvěma jádry. Proto se divím, že s tím máš problém. Tak snad ti z podpory něco poradí, držím palce.
Edit: Zkus kdyžtak novou navigaci NACESTY. Mapy ČR a SR zdarma, vypadá docela slibně.
  • 0

toorek
Stálý androiďák
 
Příspěvky: 221
Registrován: pon 18. úno 2013 18:30:38
Reputace: 4
Typ mobilu / ROM: Xioami Note 3 SE 32 GB
Tablet: Lenovo IdeaTab A1000

Re: Aponia GPS Navigace

Příspěvekod Marek.P » pát 30. led 2015 5:40:04

Ja to lagovani moc posoudit nemuzu,protoze mam malou ramku.Zrovna Nokia here je pro mne navigace na 2 veci.Mozna nelaguje ale prace s navigaci tam je na prd,nechtel bych ji ani zadarmo(a ona je zadarmo).
  • 0

Navigace Aponie a Waze.
ClaraSys hlasová asistentka http://www.clarasys.cz
Perfektní profilovač http://phoneprofilesplus.proweb.cz
Marek.P
Androiďák!
 
Příspěvky: 657
Registrován: čtv 16. úno 2012 7:50:21
Reputace: 7
Typ mobilu / ROM: Lenovo P70-A

Re: Aponia GPS Navigace

Příspěvekod libor007 » pát 30. led 2015 12:52:27

nejake fps neresim. aponia neni uplne dokonala, ale stoji par korun. pouzitelna je dobre. jinak za naprostou spicku povazuji igo primo, ktere bohuzel nelze oficialne koupit
  • 0

libor007
Stálý androiďák
 
Příspěvky: 97
Registrován: pon 05. srp 2013 10:39:29
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: lg oo
Tablet: gt 2 3100

Re: Aponia GPS Navigace

Příspěvekod Marek.P » pon 02. úno 2015 21:26:57

  • 0

Navigace Aponie a Waze.
ClaraSys hlasová asistentka http://www.clarasys.cz
Perfektní profilovač http://phoneprofilesplus.proweb.cz
Marek.P
Androiďák!
 
Příspěvky: 657
Registrován: čtv 16. úno 2012 7:50:21
Reputace: 7
Typ mobilu / ROM: Lenovo P70-A

Re: Aponia GPS Navigace

Příspěvekod libor007 » pon 02. úno 2015 23:03:48

predtim byla akce vyhodnejsi. jinak ale ac mam aponii rad, je fakt, ze i ta navi nacesty zdarma cr a sk uz ma hw akceleraci vykreslovani, navrh vice tras. toto by aponii posunulo zas kus vpred. jo a nacesty ma i realnejsi vypocet casu dojezdu. v aponii pocitaji zrejme pro piloty f1 :-)
  • 0

libor007
Stálý androiďák
 
Příspěvky: 97
Registrován: pon 05. srp 2013 10:39:29
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: lg oo
Tablet: gt 2 3100

Re: Aponia GPS Navigace

Příspěvekod penik » úte 03. úno 2015 8:43:14

Je fakt, že časy jim nesedí, ale s dopravními informace si poradí, na rozdíl od jiných navi a dokáže přepočítat a najít lepší trasu, když zjistí, že ta původní je nevýhodná.
  • 0

penik
Androiďák!
 
Příspěvky: 500
Registrován: ned 29. dub 2012 20:14:02
Reputace: 5
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note Pro LTE

Re: Aponia GPS Navigace

Příspěvekod libor007 » úte 03. úno 2015 8:45:58

napr igo primo mi cas spocita opravdu s presnosti do 5 minut pri jizde predpisove.
  • 0

libor007
Stálý androiďák
 
Příspěvky: 97
Registrován: pon 05. srp 2013 10:39:29
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: lg oo
Tablet: gt 2 3100

Re: Aponia GPS Navigace

Příspěvekod penik » úte 03. úno 2015 8:47:20

To je pravda, ale zase se u nás nedá "normálním" způsobem sehnat. Kdyby dala, tak už ji mám a kdyby uměla ještě online dopravu, už bych asi nic jiného nechtěl.
  • 0

penik
Androiďák!
 
Příspěvky: 500
Registrován: ned 29. dub 2012 20:14:02
Reputace: 5
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note Pro LTE

Re: Aponia GPS Navigace

Příspěvekod libor007 » úte 03. úno 2015 11:20:39

igo je velka skoda. jinak se montuje do renaultu v vestavene navigacce. kdyby za ni nechteli 7 tisic, uz ji mam. az bude mit aponia hw akceleraci, navrh vice tras, rozumny vypocet casu a optimalni serazeni vice prujezdnich bodu, bude taky vpoho.
  • 0

libor007
Stálý androiďák
 
Příspěvky: 97
Registrován: pon 05. srp 2013 10:39:29
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: lg oo
Tablet: gt 2 3100

Re: Aponia GPS Navigace

Příspěvekod Marek.P » stř 25. úno 2015 21:22:34

Tak nová verze je venku.Přidali zajímavé funkce.http://www.aponia.com/cs/about-us/news- ... ovy-vzhled

Bundled data (datové balíčky) – komponenty, jako grafický vzhled, lokalizace aj. se po aktualizaci aplikace již nestahují jednotlivě, ale jsou součástí základního balíku aplikace.
Funkce Text-to-Speech (syntetizátor řeči) – obsahuje detailnější povely a informace o Vaší trase – lze v ní nastavit hlasové povely pro jízdní pruhy, návěstí, dopravní informace, názvy ulic, jimiž projíždíte a mnoho dalších.
Nový potvrzovací dialog – jakmile zadáte cíl své cesty (ať už v podobě adresy či GPS souřadnic), nabídne Vám vyskakovací okno několik možností, co s vloženými daty provést.
Redesign zobrazení mapy.
Podpora Android 5 (Lollipop).
  • 0

Navigace Aponie a Waze.
ClaraSys hlasová asistentka http://www.clarasys.cz
Perfektní profilovač http://phoneprofilesplus.proweb.cz
Marek.P
Androiďák!
 
Příspěvky: 657
Registrován: čtv 16. úno 2012 7:50:21
Reputace: 7
Typ mobilu / ROM: Lenovo P70-A

Re: Aponia GPS Navigace

Příspěvekod IQLogic » stř 25. úno 2015 21:36:53

No idem ju vyskúšať! Díky za info ;)
  • 0

Uživatelský avatar
IQLogic
Moderátor sekce LG
 
Příspěvky: 681
Registrován: čtv 09. led 2014 23:49:26
Bydliště: Ružomberok, SK
Reputace: 45
Typ mobilu / ROM: LG V10 32GB White - H960A V20c-EUR

Re: Aponia GPS Navigace

Příspěvekod libor007 » pát 27. úno 2015 18:10:50

Ta synteza reci se mi libi tak, ze jsem musel jsem koupit hlas. Nemam rad ukecane navi, ale hlaseni typu "odbocte vpravo smer svitavy" jsou super-clovek muze zas min cucet na navigaci. To okno s potvrzovacim dialogem je tez krok spravnym smerem. Ale ten vzhled ikon a barvy teda zas dodrbali. Cas nad prznenim vzhledu mohli radsi vlozit do zlepseni routovani nebo noveho enginu s hw akceleraci
  • 0

libor007
Stálý androiďák
 
Příspěvky: 97
Registrován: pon 05. srp 2013 10:39:29
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: lg oo
Tablet: gt 2 3100

Re: Aponia GPS Navigace

Příspěvekod Marek.P » pát 27. úno 2015 19:18:48

Ja jsem zjistil,že mi to na R10 nehlásí průběžné průjezdní pruhy.Když pak vjedu do města tak to hlásí.
Start- R10
Svémyslice
50.139020, 14.644849

Cíl -Kbelská 868/29
190 00 Praha
50.120929, 14.516327
  • 0

Navigace Aponie a Waze.
ClaraSys hlasová asistentka http://www.clarasys.cz
Perfektní profilovač http://phoneprofilesplus.proweb.cz
Marek.P
Androiďák!
 
Příspěvky: 657
Registrován: čtv 16. úno 2012 7:50:21
Reputace: 7
Typ mobilu / ROM: Lenovo P70-A

Re: Aponia GPS Navigace

Příspěvekod glock69 » sob 07. bře 2015 18:36:55

Musel jsem na THL W100 udělat obnovu továrního nastavení. Znova jsem instaloval aponii i B-O-R. Aponia teď nejde spustit, začne se načítat a vzápětí naskočí předchozí obrazovka. Zkusil jsem B-O-R i odinstalovat, ale nepomohlo to. Co jsem udělal špatně? Diky.
  • 0

glock69
Nové Androidě
 
Příspěvky: 28
Registrován: sob 07. pro 2013 13:48:52
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: thl w100

Re: Aponia GPS Navigace

Příspěvekod Marek.P » sob 07. bře 2015 20:18:00

Odinstaluj aplikaci a smaž i všechny soubory na pam. kartě.
  • 0

Navigace Aponie a Waze.
ClaraSys hlasová asistentka http://www.clarasys.cz
Perfektní profilovač http://phoneprofilesplus.proweb.cz
Marek.P
Androiďák!
 
Příspěvky: 657
Registrován: čtv 16. úno 2012 7:50:21
Reputace: 7
Typ mobilu / ROM: Lenovo P70-A

Re: Aponia GPS Navigace

Příspěvekod glock69 » sob 07. bře 2015 20:49:33

B-O-R?
  • 0

glock69
Nové Androidě
 
Příspěvky: 28
Registrován: sob 07. pro 2013 13:48:52
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: thl w100

Re: Aponia GPS Navigace

Příspěvekod IQLogic » sob 07. bře 2015 21:14:30

Be-On-Road
  • 0

Uživatelský avatar
IQLogic
Moderátor sekce LG
 
Příspěvky: 681
Registrován: čtv 09. led 2014 23:49:26
Bydliště: Ružomberok, SK
Reputace: 45
Typ mobilu / ROM: LG V10 32GB White - H960A V20c-EUR

Re: Aponia GPS Navigace

Příspěvekod Marek.P » sob 07. bře 2015 21:31:15

Pokud ti nefunguje Be-on road,tak ji odinstaluj a smaž všechny soubory k této aplikaci na pam. kartě,to samé udělej u Aponie.
  • 0

Navigace Aponie a Waze.
ClaraSys hlasová asistentka http://www.clarasys.cz
Perfektní profilovač http://phoneprofilesplus.proweb.cz
Marek.P
Androiďák!
 
Příspěvky: 657
Registrován: čtv 16. úno 2012 7:50:21
Reputace: 7
Typ mobilu / ROM: Lenovo P70-A

Re: Aponia GPS Navigace

Příspěvekod trener » čtv 19. bře 2015 15:17:33

Zakoupil jsem navigaci Aponia. Vůbec se mi nezobrazují názvy ulic a měst. V nastavení mám zobrazení zaškrtnuto, ale názvy nikde. Asi dělám něco blbě, ale nevím co. Hledal jsem na foru, ale nic jsem nenašel. Nemůže mi někdo zkušenější poradit ? Díky ;)
  • 0

trener
Stálý androiďák
 
Příspěvky: 70
Registrován: úte 20. led 2015 15:38:49
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: LG G3

Re: Aponia GPS Navigace

Příspěvekod Marek.P » čtv 19. bře 2015 16:22:26

Názvy ulic se zobrazuji,když se k nim přiblížíš.
  • 0

Přílohy
Screenshot_2015-03-19-16-15-38.png
Nastavení
Screenshot_2015-03-19-16-15-38.png (23.47 KiB) Zobrazeno 1738 krát
Screenshot_2015-03-19-16-16-09.png
Zobrazení ulic
Screenshot_2015-03-19-16-16-09.png (57.42 KiB) Zobrazeno 1738 krát
Navigace Aponie a Waze.
ClaraSys hlasová asistentka http://www.clarasys.cz
Perfektní profilovač http://phoneprofilesplus.proweb.cz
Marek.P
Androiďák!
 
Příspěvky: 657
Registrován: čtv 16. úno 2012 7:50:21
Reputace: 7
Typ mobilu / ROM: Lenovo P70-A

Re: Aponia GPS Navigace

Příspěvekod trener » čtv 19. bře 2015 23:52:34

Už jsem to objevil. Při zoomu 1,75 se mi nezobrazují. Při ostatních ano. Asi je to chyba, ale to mi zas tak nevadí.
  • 0

trener
Stálý androiďák
 
Příspěvky: 70
Registrován: úte 20. led 2015 15:38:49
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: LG G3

Re: Aponia GPS Navigace

Příspěvekod toorek » ned 12. dub 2015 17:42:22

Právě jsem namátkově zkontroloval aktualizace map a naskočila mi CEDA 2015Q1. Škoda, že na to aplikace neupozorňuje automaticky.
  • 0

toorek
Stálý androiďák
 
Příspěvky: 221
Registrován: pon 18. úno 2013 18:30:38
Reputace: 4
Typ mobilu / ROM: Xioami Note 3 SE 32 GB
Tablet: Lenovo IdeaTab A1000

Re: Aponia GPS Navigace

Příspěvekod Hurec » ned 12. dub 2015 18:04:39

Oh fakt jo , diky za upozorneni , konecne u baraku je zakreslen kruhac , ktery tu jiz je 3/4 roku :-)
  • 0

Iphone 3G -> Samsung Nexus S -> Motorola defy -> HTC Evo 3D -> LG L9 II -> Honor 3C -> Sony Xperia Z1 -> Honor 7
Hurec
Androiďák!
 
Příspěvky: 481
Registrován: ned 18. pro 2011 14:58:56
Bydliště: Karviná
Reputace: 6
Typ mobilu / ROM: Honor 7
Rom: origo

Re: Aponia GPS Navigace

Příspěvekod penik » úte 14. dub 2015 14:43:48

mě to dnes nabídlo CEDA2015Q2
  • 0

penik
Androiďák!
 
Příspěvky: 500
Registrován: ned 29. dub 2012 20:14:02
Reputace: 5
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note Pro LTE

PředchozíDalší

Zpět na Navigace/GPS

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků
Reputation System ©'