Archos 101

Re: Archos 101

Příspěvekod trilob » úte 10. kvě 2011 22:02:26

díky joejoecs, pokusím se tedy asi tablet vyměnit za jiný kus.
Ale nechápu, jak je možné, že obraz u některých kusů zrcadlí a jinde ne při stejném fw... hm, považuji to spíše za sw chybu, protože snímač obrazu snad nejde otočit či připájet zrcadlově, ale kdo ví jak to funguje... Jen doufám, že není vadná celá série, kterou mají skladem v Alze :)
  • 0

Mobil: GoClever Fone 570Q, dual SIM, 5.7", Android 4.2
Tablet: Archos 101 16GB, 10", Android 2.2
trilob
Stálý androiďák
 
Příspěvky: 54
Registrován: sob 07. kvě 2011 12:21:31
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: GoClever Fone 570Q Dual SIM Android 4.2
Tablet: Archos 101 16GB

Reklama


Re: Archos 101

Příspěvekod joejoecs » úte 10. kvě 2011 22:10:23

Stastie, ze to nemas niekde z Azie. Drzim palce.
  • 0

joejoecs
Stálý androiďák
 
Příspěvky: 180
Registrován: úte 04. led 2011 14:59:22
Bydliště: Povazska Bystrica - Udiča, SR
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Honor 7

Re: Archos 101

Příspěvekod Hans225 » úte 10. kvě 2011 23:15:19

radon píše:
Firedog píše:Nedá se prosím někde sehnat ten AC3 Cinema plug-in zadarmo? Přijde mi docela blbost za to platit!


Už jsem to tu někde psal, sehnat jde, ale je to na nic, protože je vázaný na hw a žádný hacker to ještě nerozlouskl.

Osobně bych byl také proto, aby rovnou zvedli cenu na všechny tablety o 400 Kč a nemuseli to komplikovat. Na druhou stranu chápu, že ne každý má tablet na filmy, resp. někomu nevadí filmy překódovat, takže takoví uvítají nižší cenu ...


tuším, že novější firmware měl "bug", který nevyžadoval tento plugin a všechno jelo bez toho, ale už nevím která to byla verze a zda je to již "opravené"
vpa píše:
katzz píše:Našel jsem v tabletu další mega bug, jak již jsem psal, telefon má malou interní paměť na programy, takže pokud chcete mít v tabletu vícero programů, musíte si věci dávat na SD kartu.Celkem často se mi stává (tak 1x za 2 dny), že programy na SD kartě vůbec nelze spustit, tablet píše, že nejsou v telefonu nainstalovány. Pomůže až restart tabletu (ten je naštěstí celkem rychlý).

Doporučuji root a podívat se do složky /cache a trošku to promazat. Je to obvyklý bug Androida, odzkoušeno na 2.1 i 2.2, bez rootu je to skoro neřešitelné, kromě obnovení do původního stavu. Aplikace se z Marketu stáhne a nějak se nesmaže a další pokus už jen pokračuje a ani se mazat nepokouší. Výsledkem je složka s desítkami instalačních balíčků.


ahoj, mohl bys prosím odkázat na nějakou diskuzi k tomuto problému, docela by mě to zajímalo, sám mám už málo paměti a aplikací tam mám pomálu :/
  • 0

Hans225
Stálý androiďák
 
Příspěvky: 108
Registrován: úte 19. říj 2010 20:08:53
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Omnia 7
Twitter: IRQL
Tablet: Archos 70IT *temp ROOT

Re: Archos 101

Příspěvekod trilob » úte 10. kvě 2011 23:26:27

AC3 Cinema plug-in zadarmo - myslím že na XDA jsem taky narazil na zmínku, že 2.3.20 anebo 2.3.26 přehraje vše i bez pluginu.

Novinka (údajně) v 2.3.26 ohledně mazání cache - Nastavení-Aplikace-Správa aplikací ... po rozkliknutí aplikace lze kromě jiného vymazat dočasná data aplikace.
  • 0

Mobil: GoClever Fone 570Q, dual SIM, 5.7", Android 4.2
Tablet: Archos 101 16GB, 10", Android 2.2
trilob
Stálý androiďák
 
Příspěvky: 54
Registrován: sob 07. kvě 2011 12:21:31
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: GoClever Fone 570Q Dual SIM Android 4.2
Tablet: Archos 101 16GB

Re: Archos 101

Příspěvekod Hans225 » stř 11. kvě 2011 9:18:43

Tak můžu potvrdit že poslední FW 2.3.26 nevyžaduje cinema plugin, osobně odzkoušeno :)

Jinak o tom mazání cache aplikací vím a používám to akorát na prohlížeč, kde tam toho mám nejvíc, u ostatních aplikací je to v řádech kB... jak psal VPA: prostě stahuju aplikaci z Marketu a občas se některá nestáhne úspěšně tak ji tahám znova, ale ta původní tam zřejmě zůstane
  • 0

Hans225
Stálý androiďák
 
Příspěvky: 108
Registrován: úte 19. říj 2010 20:08:53
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Omnia 7
Twitter: IRQL
Tablet: Archos 70IT *temp ROOT

Re: Archos 101

Příspěvekod trilob » stř 11. kvě 2011 21:11:52

Hans225 - vyzkoušels nějaký root na 2.3.26?
  • 0

Mobil: GoClever Fone 570Q, dual SIM, 5.7", Android 4.2
Tablet: Archos 101 16GB, 10", Android 2.2
trilob
Stálý androiďák
 
Příspěvky: 54
Registrován: sob 07. kvě 2011 12:21:31
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: GoClever Fone 570Q Dual SIM Android 4.2
Tablet: Archos 101 16GB

Re: Archos 101

Příspěvekod Hans225 » stř 11. kvě 2011 21:58:09

Zatím ne, ale je to v plánu.
  • 0

Hans225
Stálý androiďák
 
Příspěvky: 108
Registrován: úte 19. říj 2010 20:08:53
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Omnia 7
Twitter: IRQL
Tablet: Archos 70IT *temp ROOT

Re: Archos 101

Příspěvekod trilob » stř 11. kvě 2011 22:13:13

zde jsou linky na vše potřebné pro root ARCHOS 101, já si na to netroufám, výslovně varují, že instalací SDE nebo rootu zaniká záruka a nevím, jestli v případě problému lze vše beze stop vrátit do původního stavu...
[HOWTO] Root easily your Gen8 device [fw 2.0.71 - 2.3.26] + R/W FILESYSTEM
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=930197
  • 0

Mobil: GoClever Fone 570Q, dual SIM, 5.7", Android 4.2
Tablet: Archos 101 16GB, 10", Android 2.2
trilob
Stálý androiďák
 
Příspěvky: 54
Registrován: sob 07. kvě 2011 12:21:31
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: GoClever Fone 570Q Dual SIM Android 4.2
Tablet: Archos 101 16GB

Re: Archos 101

Příspěvekod vpa » čtv 12. kvě 2011 7:51:51

Tento postup na root na Archos 70 IT ve verzi dočasného rootu je zcela bez problémů a funkční, trvalý root jsem nezkoušel.
  • 0

vpa
Androiďák!
 
Příspěvky: 292
Registrován: sob 12. pro 2009 9:38:15
Bydliště: Hradec Králové
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Nexus6P+SGS7Edge+Honor7+H6+H7Lite+OukitelU7Plus
Mobil 2 / ROM: SGS4mini+SGS2+OukitelK6000P+BlubooX550+AsusZE500CL
Twitter: vaclav_panenka
Tablet: TeclastX16Pro+TeclastAir3G
Tablet 2 / ROM: AcerA500+Op3n.+Archos70IT+zidooX6Pro+BeelinkGT1

Re: Archos 101

Příspěvekod trilob » čtv 12. kvě 2011 19:42:40

vpa - díky za info - kterou verzi rootu fw z XDA jsi zkusil na Archosu, tu poslední 2.3.26?
Lze to beze stop uvést do původního stavu (např. kvůli reklamaci) a odstanit stopy po SDE fw ?
  • 0

Mobil: GoClever Fone 570Q, dual SIM, 5.7", Android 4.2
Tablet: Archos 101 16GB, 10", Android 2.2
trilob
Stálý androiďák
 
Příspěvky: 54
Registrován: sob 07. kvě 2011 12:21:31
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: GoClever Fone 570Q Dual SIM Android 4.2
Tablet: Archos 101 16GB

Re: Archos 101

Příspěvekod vpa » pát 13. kvě 2011 7:51:00

ano, poslední, odstranění SDE lze, ale jestli potom někde zůstanou stopy, to nevím
  • 0

vpa
Androiďák!
 
Příspěvky: 292
Registrován: sob 12. pro 2009 9:38:15
Bydliště: Hradec Králové
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Nexus6P+SGS7Edge+Honor7+H6+H7Lite+OukitelU7Plus
Mobil 2 / ROM: SGS4mini+SGS2+OukitelK6000P+BlubooX550+AsusZE500CL
Twitter: vaclav_panenka
Tablet: TeclastX16Pro+TeclastAir3G
Tablet 2 / ROM: AcerA500+Op3n.+Archos70IT+zidooX6Pro+BeelinkGT1

Re: Archos 101

Příspěvekod Firedog » úte 24. kvě 2011 19:06:01

Ahoj, chtěl jsem se zeptat jestli Vám tady někomu funguje stahování z ulozto.cz, pač bych měl celkem pohodlný si dát stahovat na tabletu nějakej film nebo cokoliv... Nevim jestli je k tomu potřeba třeba nějakej manager nebo tak, ale bych rád kdyby to nějak fungovalo... :)
  • 0

Firedog
Nové Androidě
 
Příspěvky: 35
Registrován: ned 21. lis 2010 14:51:58
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG KM900 Arena

Re: Archos 101

Příspěvekod Hans225 » stř 25. kvě 2011 10:21:45

Nejde mi to, možná vyzkoušet jiný prohlížeč (Opera či Dolphin), když tak dej vědět pokud budeš zkoušet ;)
  • 0

Hans225
Stálý androiďák
 
Příspěvky: 108
Registrován: úte 19. říj 2010 20:08:53
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Omnia 7
Twitter: IRQL
Tablet: Archos 70IT *temp ROOT

Re: Archos 101

Příspěvekod Firedog » stř 25. kvě 2011 23:00:08

Nefunguje ani u Dolphina ani u Opery, už jsem zkoušel... zkusil bych ten novej firefox či co to je ;)
  • 0

Firedog
Nové Androidě
 
Příspěvky: 35
Registrován: ned 21. lis 2010 14:51:58
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG KM900 Arena

Re: Archos 101

Příspěvekod Michael Michael » sob 11. čer 2011 21:05:14

Mám dotaz, je v něm i čeština ?
  • 0

Michael Michael
Nové Androidě
 
Příspěvky: 12
Registrován: pát 10. čer 2011 16:39:49
Reputace: 0

Re: Archos 101

Příspěvekod Qok » ned 12. čer 2011 21:18:35

Michael Michael píše:Mám dotaz, je v něm i čeština ?


jako v Archosu ? jelikož je tam android, tak je :yes:
  • 0

LG OO - Android 2.3.4
CyanogenMod-7.1.0-RC0-Thunderg-mik 6.5.5 __ franco's v18 + 2.6.32.42 __ OC
Archos 101 Internet Tablet - V5 - Android 2.2.1 __ UrukDroid 1.5.1
Uživatelský avatar
Qok
Nové Androidě
 
Příspěvky: 41
Registrován: pát 10. čer 2011 16:23:34
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG Optimus One 2.3.4 a Archos 101IT UrukDroid 1.0

Re: Archos 101

Příspěvekod Michael Michael » čtv 30. čer 2011 17:46:41

Dají se pak vyměnit baterie ?
(když doslouží)
  • 0

Michael Michael
Nové Androidě
 
Příspěvky: 12
Registrován: pát 10. čer 2011 16:39:49
Reputace: 0

Re: Archos 101

Příspěvekod Qok » pát 01. črc 2011 7:43:33

Michael Michael píše:Dají se pak vyměnit baterie ?
(když doslouží)

stačí to napsat do jednoho fóra - SPAM
  • 0

LG OO - Android 2.3.4
CyanogenMod-7.1.0-RC0-Thunderg-mik 6.5.5 __ franco's v18 + 2.6.32.42 __ OC
Archos 101 Internet Tablet - V5 - Android 2.2.1 __ UrukDroid 1.5.1
Uživatelský avatar
Qok
Nové Androidě
 
Příspěvky: 41
Registrován: pát 10. čer 2011 16:23:34
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG Optimus One 2.3.4 a Archos 101IT UrukDroid 1.0

Re: Archos 101

Příspěvekod Michael Michael » sob 02. črc 2011 15:38:19

Omlouvám se
  • 0

Michael Michael
Nové Androidě
 
Příspěvky: 12
Registrován: pát 10. čer 2011 16:39:49
Reputace: 0

Re: Archos 101

Příspěvekod jimbeam007 » pát 15. črc 2011 7:37:34

Zdravím všechny Archosáky.Může mi někdo poradit,jak nebo čím jednoduše změním rozlišení videa na Archose?Ukazalo mi to ze rozlisení je příliš velké,tak hledám cestu na těch požadovaných 1024x600.Díky za radu.
  • 0

jimbeam007
Nové Androidě
 
Příspěvky: 4
Registrován: pát 15. črc 2011 6:49:36
Reputace: 0

Re: Archos 101

Příspěvekod Qok » pon 18. črc 2011 14:24:33

.. a co to prosimtě spouštíš za video ? Mě to HD pouští normálně.. No ale převodníků je fůra - já třeba používám něco od Imtoo
  • 0

LG OO - Android 2.3.4
CyanogenMod-7.1.0-RC0-Thunderg-mik 6.5.5 __ franco's v18 + 2.6.32.42 __ OC
Archos 101 Internet Tablet - V5 - Android 2.2.1 __ UrukDroid 1.5.1
Uživatelský avatar
Qok
Nové Androidě
 
Příspěvky: 41
Registrován: pát 10. čer 2011 16:23:34
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG Optimus One 2.3.4 a Archos 101IT UrukDroid 1.0

Re: Archos 101

Příspěvekod jimbeam007 » úte 19. črc 2011 17:17:23

Už je to gut,Total Video Conventer to v klidu vyřešil.Za to mě zajímá,proč mám v levém horním rohu stále šipky,jakobych něco stahoval,i když nestahuju nic!Taky mi neustále mizí nastavená tapeta a mění se na výchozí.To mě taky rozčiluje.Poradíš?Děkuji.
  • 0

jimbeam007
Nové Androidě
 
Příspěvky: 4
Registrován: pát 15. črc 2011 6:49:36
Reputace: 0

Re: Archos 101

Příspěvekod katzz » úte 26. črc 2011 7:21:43

Po delší době jsem našel velmi zajímavý způsob, jak vylepšit svůj Archos 101 (nechápu, že mě to nenapadlo už dávno). To vylepšení je jiný launcher, používám nyní na Archosu (i na mobilu) Launcher Pro. Celkově se chování tabletu o dost zlepšilo, reakce jsou takové jaké by měly být, tedy vše je plynulé, programy se spouští okamžitě a zatím jsem nezaznamenal, že by se mi zaseklo dotykové ovládání.

Pokud si Launcher Pro nainstalujete, doporučuji si vypnout animaci přesunu obrazovek (nějako se mi to nechovalo, tak jak by mělo), dále doporučuji si přidat pár řádků a sloupců pro zástupce na programy přímo na ploše. Jestli se nemýlím, tak defualtně je nastaveno rozlišení 4x5, já zatím zkouším 5x7 (5 řádků, 7 sloupců).

Nevýhoda Launcher Pro je v tom, že nejde použít Archos widget na hudbu (ten je celkem dobrý) a na video (ten je úplně na nic, protože ne vždy funguje korektně, například ne vždy nastaví správně posledně hraný film a už vůbec nefunguje, pokud film pustíte například přes Ghost Commander).
  • 0

katzz
Nové Androidě
 
Příspěvky: 48
Registrován: stř 01. zář 2010 10:09:18
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S2

Re: Archos 101

Příspěvekod lambada » čtv 28. črc 2011 15:48:55

Zdravím,

Potřeboval bych porafit jak nainstalovat čtečku knih od Rajhnih Wooky, na AppsLib, a dále jakou aplikaci použít ke čtení pdf souborů případně doc, docx.

Díky
  • 0

lambada
Nové Androidě
 
Příspěvky: 7
Registrován: pon 06. čer 2011 19:00:48
Reputace: 0

Re: Archos 101

Příspěvekod katzz » sob 06. srp 2011 23:48:37

To lambada: Dobry SW na PDF a docx je například Quickoffice® Pro, já osobně používám Documents To Go 3.0 Main App

To all: Našel jsem další zajímavou klávesnici, jmenuje se "Thumb keyboard", až doteď jsem používal jak na mobilu tak na tabletu klávesnici SlideIt, bohužel tato klávesnice je super na malém displeji (dá se s ní psát extrémně rychle), při použití na 10" tabletu už je to velké lítáním s prstem.
S "Thumb keyboard" v Compaktním módu se dá krásně psát všema deseti, samozřejmě chce to trénovat, ale když se to naučíte, tak to pak stojí za to. Taky se dá s tou klávesnicí psát pomocí palců, ale to mi moc nevyhovovalo, bylo to pomalejší než s pomocí SliteIt klávesnice.

Tak jestli máte někdo nějaký zajímavý nápad, tak napište :-)
  • 0

katzz
Nové Androidě
 
Příspěvky: 48
Registrován: stř 01. zář 2010 10:09:18
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S2

Re: Archos 101

Příspěvekod Helle » ned 14. srp 2011 3:40:48

Koupil jsem si ji té, ale nemůžu přijít na to jak tam přidat český slovník. Při psaní se mi nabízejí pouze slova z kontaktů. Nemáte někdo nějaké řešení.
  • 0

Uživatelský avatar
Helle
Stálý androiďák
 
Příspěvky: 161
Registrován: sob 19. bře 2011 17:16:34
Bydliště: malá vesnička u Krnova
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S 4 19500
Mobil 2 / ROM: Lumia 640 XL LTE
Twitter: @Hellebrandv
Tablet: iPad 2
Rom: originál

Re: Archos 101

Příspěvekod Helle » čtv 25. srp 2011 4:30:27

Já když jsem pátral po tom, jaký tablet si koupím, tak první co jsem vyloučil, byl jakýkoliv tablet se 7 displejem.Hrál jsem si sice jen se Samsungem, ale 10 byla pro mě uživatelsky daleko přívětivější.
Nakonec jsem se rozhodl pro Archose 101 a osobně to považuji za vynikající volbu a jsem maximálně spokojený. Mobilitu jsem řešil do pondělí Touch HD a od pondělí Nexusem S.
  • 0

Uživatelský avatar
Helle
Stálý androiďák
 
Příspěvky: 161
Registrován: sob 19. bře 2011 17:16:34
Bydliště: malá vesnička u Krnova
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S 4 19500
Mobil 2 / ROM: Lumia 640 XL LTE
Twitter: @Hellebrandv
Tablet: iPad 2
Rom: originál

Re: Archos 101

Příspěvekod Helle » čtv 01. zář 2011 5:39:43

Nakonec mi strejda Google odpověď našel :

Perfect Keyboard v1.2.7 - je to vlastně identická klávesnice, ale má ČEŠTINU. Píše se s ní na Archosu velmi dobře.
http://www.filesonic.com/file/1747755941
  • 0

Uživatelský avatar
Helle
Stálý androiďák
 
Příspěvky: 161
Registrován: sob 19. bře 2011 17:16:34
Bydliště: malá vesnička u Krnova
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S 4 19500
Mobil 2 / ROM: Lumia 640 XL LTE
Twitter: @Hellebrandv
Tablet: iPad 2
Rom: originál

Re: Archos 101

Příspěvekod jimbeam007 » čtv 01. zář 2011 13:46:46

Čau archospřátelé.Neustále se mi svévolně ukončují programi Email a Moje noviny.Hodí mi to hlášku něco jako launcher.android.email přestal pracovat,zkuste znovu.A když to zkusím znovu,tak je to to samé.Prozatím nemám memory card,myslíte že to může být i tím?Díky tomu,kdo mi pomůže!
  • 0

jimbeam007
Nové Androidě
 
Příspěvky: 4
Registrován: pát 15. črc 2011 6:49:36
Reputace: 0

Re: Archos 101

Příspěvekod Helle » čtv 22. zář 2011 14:06:36

Já bych vrátil Archos do továrního nastavení a vše naistalovat znovu. Tím máš jistotu, že by měl problém skončit. Zase tolik práce to není.
  • 0

Uživatelský avatar
Helle
Stálý androiďák
 
Příspěvky: 161
Registrován: sob 19. bře 2011 17:16:34
Bydliště: malá vesnička u Krnova
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S 4 19500
Mobil 2 / ROM: Lumia 640 XL LTE
Twitter: @Hellebrandv
Tablet: iPad 2
Rom: originál

PředchozíDalší

Zpět na Archos 101

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků
Reputation System ©'