Google navigace

Vše co se týká navigace, map a využívání gps/galileo

Moderátoři: don_alex, radegast

Re: Google navigace

Příspěvekod Krokodyl » sob 10. kvě 2014 23:39:42

Problém bych viděl právě v kombinaci s custom rom. Taky jsem rád používal custom rom, ale tam nidky není jistota že bude vše odladěno... :oops:
  • 0

zálohovat ZálohovaT ZÁLOHOVAT
Uživatelský avatar
Krokodyl
Droid
 
Příspěvky: 2480
Registrován: úte 16. úno 2010 22:02:59
Bydliště: Porta Bohemica
Reputace: 5
Typ mobilu / ROM: Honor 7
Tablet: Samsung T535 GALAXY Tab4 10.1

Reklama


Re: Google navigace

Příspěvekod P1azer » pon 09. čer 2014 17:27:14

Tak po posledni aktualizaci map se z nich stal velkej zrout baterky,co to?
Obrázek
  • 0

Naposledy upravil P1azer dne pát 13. čer 2014 7:16:34, celkově upraveno 1
Uživatelský avatar
P1azer
Robot
 
Příspěvky: 1154
Registrován: ned 31. kvě 2009 0:05:31
Reputace: 8
Typ mobilu / ROM: Mate 8
Mobil 2 / ROM: HTC M9 gold
Tablet: Nexus 7 32GB WiFi

Re: Google navigace

Příspěvekod radegast » pon 09. čer 2014 20:50:50

Poslední, která? 8.1.0?
Protože já nic takového nepozoruji.

­.
  • 0

Sony Xperia SP, SDHC 32 GB, Sygic GPS Navigation (Aura)
Nováčci, používejte tlačítko HLEDEJ a podívejte se na AndroidWIKI
Uživatelský avatar
radegast
Moderátor
 
Příspěvky: 3708
Registrován: úte 06. dub 2010 17:39:00
Bydliště: Vendryně
Reputace: 23
Typ mobilu / ROM: Xperia SP _ CM 13

Re: Google navigace

Příspěvekod P1azer » úte 10. čer 2014 8:19:06

8.0.0
Ale zkusil jsem reinstall, smazání dat, tak uvidím.

EDIT: Tak nepomohlo. Na první pohled jo, ale po zapnutí a FIXnutí satelitů je to zase stejný. :roll:
  • 0

Uživatelský avatar
P1azer
Robot
 
Příspěvky: 1154
Registrován: ned 31. kvě 2009 0:05:31
Reputace: 8
Typ mobilu / ROM: Mate 8
Mobil 2 / ROM: HTC M9 gold
Tablet: Nexus 7 32GB WiFi

Re: Google navigace

Příspěvekod Kawalski » pát 20. čer 2014 19:30:27

zdravím,
jde nějak naplánovat trasa v PC na Google map a potom tuto trasu navigovat v mobilu pomocí google navigace
  • 0

Kawalski
Nové Androidě
 
Příspěvky: 35
Registrován: pon 03. zář 2012 22:17:34
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG Optimus Black

Re: Google navigace

Příspěvekod radegast » pát 20. čer 2014 19:55:26

Nemají Google mapy v PC něco jako "Moje trasy"?
To by snad mohly sychronizovat i do mobilní aplikace.

­.
  • 0

Sony Xperia SP, SDHC 32 GB, Sygic GPS Navigation (Aura)
Nováčci, používejte tlačítko HLEDEJ a podívejte se na AndroidWIKI
Uživatelský avatar
radegast
Moderátor
 
Příspěvky: 3708
Registrován: úte 06. dub 2010 17:39:00
Bydliště: Vendryně
Reputace: 23
Typ mobilu / ROM: Xperia SP _ CM 13

Re: Google navigace

Příspěvekod Kawalski » pát 20. čer 2014 20:03:11

něco takovýho tam je ale nevím jak to propojit
  • 0

Kawalski
Nové Androidě
 
Příspěvky: 35
Registrován: pon 03. zář 2012 22:17:34
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG Optimus Black

Re: Google navigace

Příspěvekod dufko » pát 20. čer 2014 20:06:24

Moje trasy som mal v staršej verzii na webe, v tých nových naozaj to neviem nájsť.
V mobile som mal iba moje miesta, trasy som nevedel zobraziť.

z mobilu...
  • 0

Uživatelský avatar
dufko
Droid
 
Příspěvky: 2110
Registrován: pát 11. lis 2011 23:24:33
Reputace: 32
Typ mobilu / ROM: sony xperia z3
Mobil 2 / ROM: xiaomi mi2s 32 gb
Tablet: cube u9gt5
Tablet 2 / ROM: asus media pad 7

Re: Google navigace

Příspěvekod absinth » pát 27. čer 2014 7:44:31

Ahoj,

Dlouhodobě už mě na mapách trápí že mi přestalo jít 3D zobrazení v navigaci.

hledal jsem v nastavenéní a nic.

odinstal aktualizací , telefon -> factory settings také bez úspěchu.

Nejde jak při normálním mapovém zobrazení tak při satelitních, zkrátka funguje jen 2D

Android 4.1.2 (original non rooted)

mapy 7.7.0 (707001302)
  • 0

absinth
Nové Androidě
 
Příspěvky: 2
Registrován: pát 27. čer 2014 7:37:29
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SGS 2

Re: Google navigace

Příspěvekod chal » stř 02. črc 2014 21:08:31

Co novější verze map (8.1.1)?

@phone
  • 0

1+1 64GB Sandstone Black / COS
Uživatelský avatar
chal
Droid
 
Příspěvky: 1430
Registrován: úte 12. črc 2011 8:46:13
Reputace: 8
Typ mobilu / ROM: 1+1 64GB

Re: Google navigace

Příspěvekod P1azer » pon 07. črc 2014 14:45:20

Tak o víkendu mě Google navigace dost zachránila. Jelikož v Praze nejsem vůbec zorientovaný (jen klasický trasy) a potřeboval jsem se dostat z Bohnic do Řep a půjčená navigace TomTom mě hnala přes uzavřený Troský most, tak jsem musel opět skončit u Google map. Tom Tom má sice možnost volby alternativní trasy, ale když jsem tlačítko zmáčknul, tak jsem zjistil, že to pro ni znamená - jeď ještě 1km, pak se otoč a vem to zpátky. Za boha nechtěla jet jinudy. Tak jsem vytasil telefon, hodil tam google mapy a během chvilky jsem najel na správnou trasu. Takže zase na ni nedám dopustit a příště TomTom nechávám v práci. Takže veřejně děkuji google navigaci :palec:
  • 0

Uživatelský avatar
P1azer
Robot
 
Příspěvky: 1154
Registrován: ned 31. kvě 2009 0:05:31
Reputace: 8
Typ mobilu / ROM: Mate 8
Mobil 2 / ROM: HTC M9 gold
Tablet: Nexus 7 32GB WiFi

Re: Google navigace

Příspěvekod Blackhawk » úte 08. črc 2014 9:54:17

Mna naposledy pekne vytocila ked ma z Ford zrazu poslala 7km po polnych cestach kadial chodia iba traktory a kombajny. Prosim pekne a to na aute so snizenym podvozkom. Nadaval som jak chora vrana. :facepalm:
  • 0

Uživatelský avatar
Blackhawk
Droid
 
Příspěvky: 2309
Registrován: pon 19. dub 2010 14:53:50
Reputace: 9

Re: Google navigace

Příspěvekod P1azer » pon 18. srp 2014 10:07:56

Čau,
po sobotní cestě Jindřichův Hradec -> Brno mě opět zklamala navigace Google. Nevím, jestli někomu z Googlu příjde normální jezdit přes uzavřené silnice, ale mě to teda příjde na hlavu padlý. Tohle je TRASA, po které mě vedla
Těch uzavírek jsem po cestě našel víc (protože na objížďkách byly další uzavírky, takže nakonec jsem strávil krásných 3,5 hodiny na cestě, která běžně trvá hodinu a 3/4)
  • 0

Uživatelský avatar
P1azer
Robot
 
Příspěvky: 1154
Registrován: ned 31. kvě 2009 0:05:31
Reputace: 8
Typ mobilu / ROM: Mate 8
Mobil 2 / ROM: HTC M9 gold
Tablet: Nexus 7 32GB WiFi

Re: Google navigace

Příspěvekod milan-macicek » sob 30. srp 2014 10:13:48

Jak by se měla Google navigace dovědět o nějaké práci na silnici?

K tomu, aby ses vyhnul takovým záležitostem je nejlepší Waze, ta opravdu "žije" společně s děním na silnici.....
  • 0

milan-macicek
Stálý androiďák
 
Příspěvky: 59
Registrován: čtv 12. čer 2014 9:36:32
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Xperia Ray

Re: Google navigace

Příspěvekod Mirda86 » sob 30. srp 2014 10:24:47

Me to nektere (asi delsi) uzavirky ukazuje.Problem je ten , ze me klidne pres ni posle :D

Odesláno z BéBé
  • 0

Uživatelský avatar
Mirda86
Moderátor
 
Příspěvky: 8090
Registrován: ned 10. bře 2013 19:57:53
Bydliště: Olomoucko
Reputace: 187
Typ mobilu / ROM: imrvere neco jinyho
Rom: stock

Re: Google navigace

Příspěvekod pRo_lama » sob 30. srp 2014 12:52:25

O uzávierkach a podobných veciach sa dá dozvedieť aj v Google Maps, ale najskôr by ich tam niekto musel nahodiť. Samozrejme hovoríme o dlhodobejších uzávierkach. Pretože schválenie takejto zmeny v mape trvá približne 1 týždeň, ak sa jedná o osobu neautorizovanú. V prípade overených osôb ako napr. ja, sa táto zmena prejaví do 24 hod. Ale osobne by som odporúčal využívať Waze. Samotné mapy Google majú dosť veľa chýba a musíme ich ručne opravovať a keď niekto nepozná danú oblasť, tak to je o to náročnejšie.
  • 0

MOBIL: Samsung Galaxy S7 (32 GB) | TABLET: Nexus 7 (2013)
GADGET: Samsung Gear S2 (SM-R720) + Samsung Gear Fit (SM-R350) + Sony SmartWatch 2
Uživatelský avatar
pRo_lama
Moderátor
 
Příspěvky: 5964
Registrován: pon 06. pro 2010 8:41:23
Bydliště: Praha
Reputace: 294
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7
Twitter: pRo_lama
Tablet: Nexus 7 (2013)

Re: Google navigace

Příspěvekod P1azer » sob 30. srp 2014 22:03:48

Jak psal Mirda, spis me udivuje, ze i kdyz ma na trase uzavrenou cestu, o ktere vi, tak me pres ni naviguje..
  • 0

Uživatelský avatar
P1azer
Robot
 
Příspěvky: 1154
Registrován: ned 31. kvě 2009 0:05:31
Reputace: 8
Typ mobilu / ROM: Mate 8
Mobil 2 / ROM: HTC M9 gold
Tablet: Nexus 7 32GB WiFi

Re: Google navigace

Příspěvekod pRo_lama » sob 30. srp 2014 22:48:47

Napíš mi prosím ťa o ktorú cestu sa jedná a ja sa na ňu pozriem, že v akom je stave.
  • 0

MOBIL: Samsung Galaxy S7 (32 GB) | TABLET: Nexus 7 (2013)
GADGET: Samsung Gear S2 (SM-R720) + Samsung Gear Fit (SM-R350) + Sony SmartWatch 2
Uživatelský avatar
pRo_lama
Moderátor
 
Příspěvky: 5964
Registrován: pon 06. pro 2010 8:41:23
Bydliště: Praha
Reputace: 294
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7
Twitter: pRo_lama
Tablet: Nexus 7 (2013)

Re: Google navigace

Příspěvekod P1azer » ned 31. srp 2014 21:55:04

Je to přesně TATOtrasa, tedy Jindřichův hradec -> Brno po staré (mimo dálnici). SIlnice 23 uzavřena na 2 místech.
  • 0

Uživatelský avatar
P1azer
Robot
 
Příspěvky: 1154
Registrován: ned 31. kvě 2009 0:05:31
Reputace: 8
Typ mobilu / ROM: Mate 8
Mobil 2 / ROM: HTC M9 gold
Tablet: Nexus 7 32GB WiFi

Re: Google navigace

Příspěvekod nepliget » stř 01. říj 2014 10:18:11

Zdravím, mám dotaz ohledně ženského hlasu v navigaci od google, to je vždy takový jako robotický nebo se to dá nějak změnit aby to mluvilo aspoň trošku příjemně, jako navigace HERO ? díky za odpověď...
  • 0

nepliget
Nové Androidě
 
Příspěvky: 1
Registrován: stř 01. říj 2014 10:12:27
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S5
Tablet: XPERIA TABLET Z2 LTE

Re: Google navigace

Příspěvekod Zarel » úte 14. říj 2014 16:35:17

absinth píše:Ahoj,

Dlouhodobě už mě na mapách trápí že mi přestalo jít 3D zobrazení v navigaci.

hledal jsem v nastavenéní a nic.

odinstal aktualizací , telefon -> factory settings také bez úspěchu.

Nejde jak při normálním mapovém zobrazení tak při satelitních, zkrátka funguje jen 2D

Android 4.1.2 (original non rooted)

mapy 7.7.0 (707001302)


ČR aktuálně chybí v seznamu dostupnosti 3D.
Nevím proč. :palec:

Já mám také otázku.
V nepřehledné situaci by se mapa měla dát přepnout do pohledu Street View "z první osoby". (tuším že to je jen obrázek z aktuální polohy).
https://www.youtube.com/watch?v=hfOzbDWgfdw

Na videu poklepá na trasu ale to nefunguje.
Jak to aktuálně je ??
  • 0

Zarel
Stálý androiďák
 
Příspěvky: 232
Registrován: úte 19. lis 2013 13:05:32
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: SAMSUNG

Re: Google navigace

Příspěvekod brmbos » čtv 13. lis 2014 22:08:52

V počítači si na svém ggole účtu otevřu mapu, vytvořím si vlastní mapu s body, které musím navštívit a mapu si uložím (uloží se mi sama). Mapu pak můžu navštívit kdykoli chci, na jakémkoli počítači, ale na mobilu mi to hlásí, že žádnou mapu nemám vytvořenou.
Nevíte co dělat? Kde může být chyba?


Děkuji
  • 0

brmbos
Nové Androidě
 
Příspěvky: 44
Registrován: sob 18. zář 2010 23:09:32
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Desire T-Mobile Froyo bez ROOTu

Re: Google navigace

Příspěvekod Blackhawk » pát 14. lis 2014 9:39:39

Nesynchronizuju sa ulozene mapy iba cez aplikaciu My Tracks?
  • 0

Uživatelský avatar
Blackhawk
Droid
 
Příspěvky: 2309
Registrován: pon 19. dub 2010 14:53:50
Reputace: 9

Re: Google navigace

Příspěvekod brmbos » pát 14. lis 2014 14:54:26

Myslel jsem že my tracks slouží jen k zaznamenávání trasy, kterou běžím, nebo jedu na kole. Pak popřípadě ke sdílení této trasy s jinými sportovci.
V aplikaci mapy je možnost "Moje mapy", ale ta hlási, že žádné vlastní mapy nemám, ale když se přihlásím v PC, tak samozřejmě vlastní mapy vidím.

Pro upřesnění: v počítači si vytvořím mapu bodů, které musím při služební cestě navštívit, jedná se o konkrétní přesně určená místa. Nejde o klasickou adresu například "Nádražní ulice 44", ale o body na mapě - třeba okraj jisté parcely, konkrétní bod u cesty mezi obcemi atd. Možná to tak trochu může připomínat geocasching.
  • 0

brmbos
Nové Androidě
 
Příspěvky: 44
Registrován: sob 18. zář 2010 23:09:32
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Desire T-Mobile Froyo bez ROOTu

Re: Google navigace

Příspěvekod faldicek » pát 28. lis 2014 18:02:44

Všiml jsem si jednoho neduhu navigace v google mapách. Když naplánuju trasu např. doma v Chomutově, hlasová navigace je v češtině, ale když zadám trasu třeba v Praze, tak mi tam skočí anglický hlas a snaží se předčítat české příkazy, což je značně nesrozumitelné. Dá se to nějak nastavit? Já to nikde nenašel, všiml jsem si, že zde doporučujete SVOX, tak ho tedy asi také zkusím.
  • 0

Motorola M3888-Nokia3210-Nokia3310-Nokia3100-SE K750i-SE K850i-SE X1 Xperia-Nokia 3109-HTC Desire HD-Galaxy Nexus - Nexus 5
faldicek
Robot
 
Příspěvky: 759
Registrován: úte 29. čer 2010 13:27:17
Bydliště: Chomutov
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Nexus 5
Tablet: Nexus 7
Rom: BlissPop

Re: Google navigace

Příspěvekod sikus » ned 27. zář 2015 16:39:31

Ahoj, koukám již delší dobu mrtvé vlákno, tak zkusím oživit. Při navigaci mi vyskočilo okénko s možností ztlumit (vypnout) displej do dalšího bodu, kde budu měnit směr. V rychlosti jsem odklikl, že to nechci s tím, že to později najdu v nastavení. Bohužel se to nedaří nalézt. Poradíte jak na ztlumení displeje do další změny trasy?
  • 0

sikus
Stálý androiďák
 
Příspěvky: 241
Registrován: pon 01. pro 2008 16:44:46
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawey P8

Re: Google navigace

Příspěvekod Krokodyl » čtv 01. říj 2015 23:19:39

On ještě někdo používám Google mapy jako navigaci při dnešní záplavě offline navigací ? 8-)
Ale k věci, nevím kde to najít v menu nastavení ovšem je tu možnost vrátit původní hodnoty nastavení: Menu - Nastavení - Aplikace - Vše - Mapy - Vymazat aktuální nastavení (cesta se může mírně lišit dle zařízení)
  • 0

zálohovat ZálohovaT ZÁLOHOVAT
Uživatelský avatar
Krokodyl
Droid
 
Příspěvky: 2480
Registrován: úte 16. úno 2010 22:02:59
Bydliště: Porta Bohemica
Reputace: 5
Typ mobilu / ROM: Honor 7
Tablet: Samsung T535 GALAXY Tab4 10.1

Re: Google navigace

Příspěvekod sikus » pát 02. říj 2015 7:12:32

Google navigace má jednu velkou výhodu od offline navigací - je v ní provoz a aktuální uzavírky. Nevím, jak moc je navigace schopná při ucpané ulici odnavigovat jinudy, ale každopádně mám možnost se sám podívat, jaký je provoz přede mnou.
To co jsi popsal Krokodýle, tak tam mám neaktivní tlačítko "Vymazat výchozí nastavení" a to slouží k výmazu jako spuštění se primární aplikace pro nějakou akci.
  • 0

sikus
Stálý androiďák
 
Příspěvky: 241
Registrován: pon 01. pro 2008 16:44:46
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawey P8

Re: Google navigace

Příspěvekod kralovicek » pát 02. říj 2015 8:35:40

ne vzdy je stau tam, kde ji navigace ukazuje, ale ano je to dobrá věc. Druhak ti i ukáže jak dlouho to projetí trvá....
  • 0

Nokia 8210-->Sony Z1-->Nokia E52-->Nokia E72-->Samsung ACE2-->LG D605-->InewV3-->Elephone P8000-->ZTE AXON7
Uživatelský avatar
kralovicek
Robot
 
Příspěvky: 1019
Registrován: stř 03. dub 2013 12:17:19
Bydliště: maticka zeme
Reputace: 11
Typ mobilu / ROM: ELEPHONE P8000
Mobil 2 / ROM: HONOR 4c
Tablet: Pipo M6 pro - RR 1.0 kk - !thx FREAKTAB!

Re: Google navigace

Příspěvekod Žulda » pát 02. říj 2015 12:11:36

No s těma uzavírkama, nevím, nevím. Na D5 byl měsíc zavřený exit 14 a Google na něj vesele navigoval. Označené jako uzavírku to měla jen Waze. Nájezd na Pražský okruh z Karlovarské, směr Plzeň, to samé. Osobně jsem přešel ze Sygicu na Waze + Here v zahraničí.
  • 0

Uživatelský avatar
Žulda
Androiďák!
 
Příspěvky: 319
Registrován: ned 06. čer 2010 22:00:39
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Xperia Z1 Compact
Tablet: Nexus 7 II

PředchozíDalší

Zpět na Navigace/GPS

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků
Reputation System ©'