[NÁVOD]GPS Satelit FIX -Všetky Android zariadenia-Nutný root

Vše co se týká navigace, map a využívání gps/galileo

Moderátoři: don_alex, radegast

Re: [NÁVOD]GPS Satelit FIX -Všetky Android zariadenia-Nutný

Příspěvekod BluPix » pon 26. bře 2012 14:32:14

A můžete vyzkoušet http://dl.dropbox.com/u/12860272/gpscon ... r_sk_2.zip ? Použil jsem jiný update-binary. Ale podepsáno je to stále stejně.
  • 0

Uživatelský avatar
BluPix
Stálý androiďák
 
Příspěvky: 121
Registrován: pát 01. kvě 2009 11:37:24
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Milestone 2 a G1
Tablet: Kindle Fire

Reklama


Re: [NÁVOD]GPS Satelit FIX -Všetky Android zariadenia-Nutný

Příspěvekod BluPix » pon 26. bře 2012 15:20:53

Nebo v nejhorším napíšu program ktery spustíte, dáte práva roota, ten upraví gps.conf, nainstaluje PowerGPSUpdater a nakonec nabídne vlastni odinstalaci.
  • 0

Uživatelský avatar
BluPix
Stálý androiďák
 
Příspěvky: 121
Registrován: pát 01. kvě 2009 11:37:24
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Milestone 2 a G1
Tablet: Kindle Fire

Re: [NÁVOD]GPS Satelit FIX -Všetky Android zariadenia-Nutný

Příspěvekod ransot » pon 26. bře 2012 18:33:45

skus spravit ten program , mozno to bude bez problemov s prepisovanim a pod. ...
  • 0

HTC Wildfire S/SpedDroid 1.2, Int2ext+ /Android 4.1.2/
Uživatelský avatar
ransot
Stálý androiďák
 
Příspěvky: 194
Registrován: stř 28. zář 2011 17:33:10
Bydliště: Slovensko
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Wildfire S

Re: [NÁVOD]GPS Satelit FIX -Všetky Android zariadenia-Nutný

Příspěvekod BluPix » pon 26. bře 2012 19:12:09

Update: bohužel to nefunguje od ICS a novějšího androida

Moc se mi nechce do toho nejhoršího případu, přesně to samé dělají stovky gps fixerů na play. Radši bych dal dohromady ten update zip, bohužel k tomu potřebuji testery. Trochu jsem teď upravil http://gps.nemec.co.uk/gpsconf_powergpsupdater_sk_2.zip , už mi to doma funguje na G1 i na Milestone 2. Snad už to bude ok. Pro jistotu jsem ze serveru smazal ty starší soubory. Češi , Moravané i Slezané, toho sk v názvu se moc nelekejte, dal jsem tam i jeden český ntp server, je umístěn v Hluboké nad Vltavou.

Rekapitulace:
pro majitele telefonu s rootem zip aplikovatelný ve vašem recovery, obsahuje gps.conf s českým serverem + můj PowerGPSUpdater
http://gps.nemec.co.uk/gpsconf_powergpsupdater_sk_2.zip
Obrázek

Pro ostatní bez roota samotný PowerGPSUpdater, stačí ho pouze nainstalovat:
http://gps.nemec.co.uk/PowerGPSUpdater.apk
Obrázek
  • 0

Naposledy upravil BluPix dne čtv 08. lis 2012 23:46:07, celkově upraveno 8
Uživatelský avatar
BluPix
Stálý androiďák
 
Příspěvky: 121
Registrován: pát 01. kvě 2009 11:37:24
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Milestone 2 a G1
Tablet: Kindle Fire

Re: [NÁVOD]GPS Satelit FIX -Všetky Android zariadenia-Nutný

Příspěvekod Notouchme » pon 26. bře 2012 23:13:22

to me po*er :D polohu to nacetlo driv nez se mi vubec nacetli mapy na wifi :D a uplne presny nice dekuju :) :yes:
edit: funguje mi ta verze z prvniho prispevku
  • 0

Naposledy upravil Notouchme dne úte 27. bře 2012 10:14:06, celkově upraveno 1
:palec: Na děkování tu máme reputaci :palec:
Uživatelský avatar
Notouchme
Droid
 
Příspěvky: 1940
Registrován: sob 30. říj 2010 2:27:09
Bydliště: Praha
Reputace: 29
Typ mobilu / ROM: OnePlus 3T
Twitter: https://twitter.com/oONotouchOo

Re: [NÁVOD]GPS Satelit FIX -Všetky Android zariadenia-Nutný

Příspěvekod matcho13579 » úte 27. bře 2012 8:14:17

mne to taktiež načítava brutálne rýchlo...polohu chytí skôr, ako sa zapne Sygic aplikácia :D
  • 0

Samsung Galaxy S @ CM10.1;
Asus Nexus 7 FHD @ PSX v2 KitKat;
Ďalšie zariadenia: Huawei: G300, G510; ZTE Blade
matcho13579
Androiďák!
 
Příspěvky: 664
Registrován: ned 14. srp 2011 16:47:47
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: ZTE Blade
Twitter: matcho13579

Re: [NÁVOD]GPS Satelit FIX -Všetky Android zariadenia-Nutný

Příspěvekod mmiminoo » úte 27. bře 2012 10:07:13

A ktorá úprava vám funguje? Tá moja alebo od Blupix? editujte svoje príspevky a dopíšte to tam aby vedeli aj ostatný
  • 0

Dues Velox Nex
Som čoraz múdrejší alebo ľudia hlúpejší?
☻→₥Ʀ•Ҏ®зƵɨĐ€₦Ţ™←☻
Uživatelský avatar
mmiminoo
Robot
 
Příspěvky: 724
Registrován: čtv 18. lis 2010 17:10:52
Bydliště: Slovensko > Dohňany
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: OnePlus 3
Rom: Stock

Re: [NÁVOD]GPS Satelit FIX -Všetky Android zariadenia-Nutný

Příspěvekod Retko » úte 27. bře 2012 13:04:03

Zmenil jsem ten soubor podle navodu na prvni strance a pak i tady ty dva tady, ten zip a apk.... Pro jistotu oba dva, a zda se ze to funguje dobre, ted mi to najde i v pokoji u okna, coz se driv nestavalo..

Dik :)
  • 0

Retko
Nové Androidě
 
Příspěvky: 11
Registrován: úte 27. bře 2012 13:01:43
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S2
Rom: Resurrection Remix

Re: [NÁVOD]GPS Satelit FIX -Všetky Android zariadenia-Nutný

Příspěvekod romuald » úte 27. bře 2012 17:38:19

Zrovna jsem zkousel dcery xperii mini pro,starsi a slabsi verzi.Praha,Koněvova.Sygic navigace.Fix 4 vteřiny,6 sat.,přesnost cca 5 m.Desire HD,fix cca 30 vt.6 sat,přesnost 35 až 45 m.Rozum nebere.Sorry za off.

­    
  • 0

romuald
Nové Androidě
 
Příspěvky: 15
Registrován: úte 22. lis 2011 19:39:50
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG G2 16GB

Re: [NÁVOD]GPS Satelit FIX -Všetky Android zariadenia-Nutný

Příspěvekod ransot » úte 27. bře 2012 18:42:25

BluPix píše:Moc se mi nechce do toho nejhoršího případu, přesně to samé dělají stovky gps fixerů na play. Radši bych dal dohromady ten update zip, bohužel k tomu potřebuji testery. Trochu jsem teď upravil http://gps.nemec.co.uk/gpsconf_powergpsupdater_sk_2.zip , už mi to doma funguje na G1 i na Milestone 2. Snad už to bude ok. Pro jistotu jsem ze serveru smazal ty starší soubory. Češi , Moravané i Slezané, toho sk v názvu se moc nelekejte, dal jsem tam i jeden český ntp server, je umístěn v Hluboké nad Vltavou. Mimochodem ten europe.pool.ntp.org z prvního příspěvku označuje že se vybere náhodný server po celé evropě.

Rekapitulace:
pro majitele telefonu s rootem zip aplikovatelný ve vašem recovery, obsahuje gps.conf s českým serverem a PowerGPSUpdaterem
http://gps.nemec.co.uk/gpsconf_powergpsupdater_sk_2.zip
Obrázek

Pro ostatní můj PowerGPSUpdater, stačí ho pouze nainstalovat:
http://gps.nemec.co.uk/PowerGPSUpdater.apk
Obrázek

ktoru verziu mam nainstalovat pre Slovensko ?
  • 0

HTC Wildfire S/SpedDroid 1.2, Int2ext+ /Android 4.1.2/
Uživatelský avatar
ransot
Stálý androiďák
 
Příspěvky: 194
Registrován: stř 28. zář 2011 17:33:10
Bydliště: Slovensko
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Wildfire S

Re: [NÁVOD]GPS Satelit FIX -Všetky Android zariadenia-Nutný

Příspěvekod ransot » úte 27. bře 2012 19:11:10

tak som nahodil ten zip pre root od Blupixa a funguje vynikajuco!!!!
mozem odporucit..... :yes:
  • 0

HTC Wildfire S/SpedDroid 1.2, Int2ext+ /Android 4.1.2/
Uživatelský avatar
ransot
Stálý androiďák
 
Příspěvky: 194
Registrován: stř 28. zář 2011 17:33:10
Bydliště: Slovensko
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Wildfire S

Re: [NÁVOD]GPS Satelit FIX -Všetky Android zariadenia-Nutný

Příspěvekod nevadiii » úte 27. bře 2012 19:31:38

sorry za offtopic :cD
tak dobre som sa davno nepobavil, satelity v pivnici atd ... :cD dnes som to prave potreboval po rocnom hodnoteni a flaske vina.
Testnem zip a ak bude nahodou nejaky uzitocny poznatok dam vediet ;c)
  • 0

lg OO, CM9
nevadiii
Nové Androidě
 
Příspěvky: 15
Registrován: čtv 21. črc 2011 17:47:52
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: lg OO

Re: [NÁVOD]GPS Satelit FIX -Všetky Android zariadenia-Nutný

Příspěvekod BluPix » úte 27. bře 2012 19:48:05

Jedno jak se pobavíme, pohádáme a kdo napíše lepší konfigurák, či program. Hlavní když je na konci dne lepší produkt, tedy když naše telefony fungují zase o trochu lépe.
Vzal jsem myšlenku z prvního příspěvku, prozkoumal jiné varianty, navrhl vlastní obdobu gps.conf obsahující rychlejší servery a vytvořil menší program, který byl díky zdejší ( zábavné) diskuzi vylepšen. Uvítáme pokud někdo přidá svou trošku do mlýna, jsme rádi za konstruktivní kritiku.

mmiminoo: nemohl bys do prvního příspěvku vložit tu mou variantu, aspoň odkaz? Ať si každý vybere zda bude dle tvého návodu upravovat gps.conf v Root Explorer, nebo to samé provede mým zipem. Případně nemá roota a nainstaluje jen program.
  • 0

Uživatelský avatar
BluPix
Stálý androiďák
 
Příspěvky: 121
Registrován: pát 01. kvě 2009 11:37:24
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Milestone 2 a G1
Tablet: Kindle Fire

Re: [NÁVOD]GPS Satelit FIX -Všetky Android zariadenia-Nutný

Příspěvekod mmiminoo » úte 27. bře 2012 20:33:27

Mňa to napadlo tiež.
Napíš moderátorovy tejto sekcie aby ti presunul tvoj príspevok hneď za môj.
Aby si ty aktualizoval svoj a aj svoj, bude to tak jednoduchšie a každý bude mať prístup k svojmu obsahu a bude vždy aktuálny.
Kedže ja neviem programovať pre Android išiel som na to lahšou cestou...
A sobrá práca s tým zipom :thumbup:
  • 0

Dues Velox Nex
Som čoraz múdrejší alebo ľudia hlúpejší?
☻→₥Ʀ•Ҏ®зƵɨĐ€₦Ţ™←☻
Uživatelský avatar
mmiminoo
Robot
 
Příspěvky: 724
Registrován: čtv 18. lis 2010 17:10:52
Bydliště: Slovensko > Dohňany
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: OnePlus 3
Rom: Stock

Re: [NÁVOD]GPS Satelit FIX -Všetky Android zariadenia-Nutný

Příspěvekod BluPix » úte 27. bře 2012 22:02:15

Bohužel ten přesun neumí, dle jejich rady jsem vytvořil nové vlákno.
  • 0

Uživatelský avatar
BluPix
Stálý androiďák
 
Příspěvky: 121
Registrován: pát 01. kvě 2009 11:37:24
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Milestone 2 a G1
Tablet: Kindle Fire

Re: [NÁVOD]GPS Satelit FIX -Všetky Android zariadenia-Nutný

Příspěvekod nevadiii » stř 28. bře 2012 10:09:59

Ako som povedal, ak bude nieco k veci ze dam vediet tak som si vsimol jednu malu drobnost a neviem ci ma nieco spolocne s aplikovanym zipom cez CW ale ... do zmeny gps.conf a pridania aplikacie som mal vydrz baterie v pohode. Vecer som pri plnej baterke zapol klasicky na noc airplane mode a rano po prebudeni som ocakaval bezny pokles tak o 1% max. O to vacsie prekvapenie ma cakalo ked som mal 55% stavy. Podla statistik to sposobil samotny system, ktory udrziaval zariadenie v prebudenom stave. Ako som povedal, nie som schopny povedat, ci to ma nieco spolocne s aplikovanym zipom. Moze niekto potvrdit/vyvratit? Vsimol si niekto nieco podobne?
  • 0

lg OO, CM9
nevadiii
Nové Androidě
 
Příspěvky: 15
Registrován: čtv 21. črc 2011 17:47:52
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: lg OO

Re: [NÁVOD]GPS Satelit FIX -Všetky Android zariadenia-Nutný

Příspěvekod BluPix » stř 28. bře 2012 10:23:24

Samotný gps.conf se používá pouze při hledání pozice pomocí gps a ten program/službu powergpsupdater dokonce nutím po odpojení nabíječky aby se ukončila. Nevím o vlivu, který by tohle mohl způsobit. Není něco zajímavého v logu? Můžete se kouknout nějakým taskmanagerem jestli ta služba náhodou nějakým způsobem nepřežívá? Nebliká vám ikonka gps?
  • 0

Uživatelský avatar
BluPix
Stálý androiďák
 
Příspěvky: 121
Registrován: pát 01. kvě 2009 11:37:24
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Milestone 2 a G1
Tablet: Kindle Fire

Re: [NÁVOD]GPS Satelit FIX -Všetky Android zariadenia-Nutný

Příspěvekod optimas » stř 28. bře 2012 17:35:42

U mě žádná změna. Použil jsem soubor přes recovery a soubor GPS.conf se přepsal ,ale načítání GPS pořád stejné. Navíc ikonka GPS se nezobrazí tedy nebliká až když se chytí signal tak se rozsvítí. Dá se to nějak odstranit? GPS.conf je jasné ,ale ten druhý soubor co je systémový. Jinak mám custom rom 2.3.4.
  • 0

optimas
Robot
 
Příspěvky: 991
Registrován: čtv 20. říj 2011 12:35:37
Reputace: 4
Typ mobilu / ROM: LG G4 H815

Re: [NÁVOD]GPS Satelit FIX -Všetky Android zariadenia-Nutný

Příspěvekod BluPix » stř 28. bře 2012 18:15:10

Stačí smazat, nebo odinstalovat v titanium backup.
  • 0

Uživatelský avatar
BluPix
Stálý androiďák
 
Příspěvky: 121
Registrován: pát 01. kvě 2009 11:37:24
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Milestone 2 a G1
Tablet: Kindle Fire

Re: [NÁVOD]GPS Satelit FIX -Všetky Android zariadenia-Nutný

Příspěvekod ransot » stř 28. bře 2012 20:52:38

Blupix.-chcem sa spytat ako mozem vratit spet ten subor gps.conf co tam bol original,lebo som ho zabudol zalohovat..... :(
  • 0

HTC Wildfire S/SpedDroid 1.2, Int2ext+ /Android 4.1.2/
Uživatelský avatar
ransot
Stálý androiďák
 
Příspěvky: 194
Registrován: stř 28. zář 2011 17:33:10
Bydliště: Slovensko
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Wildfire S

Re: [NÁVOD]GPS Satelit FIX -Všetky Android zariadenia-Nutný

Příspěvekod BluPix » stř 28. bře 2012 21:06:12

Jedině snad najít si zip s romkou kterou máš nainstalovanou v telefonu a vytáhnout to z ní.
  • 0

Uživatelský avatar
BluPix
Stálý androiďák
 
Příspěvky: 121
Registrován: pát 01. kvě 2009 11:37:24
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Milestone 2 a G1
Tablet: Kindle Fire

Re: [NÁVOD]GPS Satelit FIX -Všetky Android zariadenia-Nutný

Příspěvekod ransot » čtv 29. bře 2012 20:14:42

tak po nejakom case skusania od nainstalovania to slo super len teraz sa to akosi spomalilo vyhladavanie moju poziciu mi najde az po vyse 1 minuty, mam nainstalovany subor gps.con od blupixa.
nemalo by to nacitanie polohy ist rychlejsie?
  • 0

HTC Wildfire S/SpedDroid 1.2, Int2ext+ /Android 4.1.2/
Uživatelský avatar
ransot
Stálý androiďák
 
Příspěvky: 194
Registrován: stř 28. zář 2011 17:33:10
Bydliště: Slovensko
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Wildfire S

Re: [NÁVOD]GPS Satelit FIX -Všetky Android zariadenia-Nutný

Příspěvekod Lackey » pon 02. dub 2012 17:01:59

Mne nefungoval ani samotny gps.conf subor, ani zipko. Zipko sa sice nainstalovalo aj s tym GPS power updaterom, ale to bolo as tak vsetko. Fix musim cakat niekolko desiatok sekund, satelitov vidim aj 9, ale fix do par sekund ziaden :( Pomocou GPS Status & Toolbox aplikacie som aj skusal resetovat, downloadovat A-GPS data, ale aj napriek tomu ziaden rychly fix.
Mozno za to moze Franco kernel... A ked uz chytim fix a vypnem aplikaciu a satelity, tak po opatovnom spusteni satelitov a aplikacie mi zasa dlho fixuje. Nastastie ze mam v aute navigaciu a ta ma fix este skor ako mi zmizne Warning - do not operate during driving...
  • 0

Galaxy Nexus
ROM: AOKP 4.0.4. B29
Kernel: Franco kernel 116
Radio: XXLA2
Lackey
Nové Androidě
 
Příspěvky: 18
Registrován: úte 24. led 2012 10:26:34
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Galaxy Nexus

Re: [NÁVOD]GPS Satelit FIX -Všetky Android zariadenia-Nutný

Příspěvekod Lackey » čtv 05. dub 2012 14:29:04

Tak mi to uz konecne fixuje za par sekund. Stacilo povodny subor co som mal zeditovat (ameriku na EU) a hotovo. Ten gps.conf co je pribaleny v tom ZIPe mi vobec nefungoval.
  • 0

Galaxy Nexus
ROM: AOKP 4.0.4. B29
Kernel: Franco kernel 116
Radio: XXLA2
Lackey
Nové Androidě
 
Příspěvky: 18
Registrován: úte 24. led 2012 10:26:34
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Galaxy Nexus

Re: [NÁVOD]GPS Satelit FIX -Všetky Android zariadenia-Nutný

Příspěvekod BluPix » čtv 05. dub 2012 22:37:25

Díky za zpětnou vazbu, zkusím ten skript napsat tak, aby gps.conf nepřepisoval, ale jen upravil. Můžete mi prosím poslat ty vaše aktuální gps.conf?
  • 0

Uživatelský avatar
BluPix
Stálý androiďák
 
Příspěvky: 121
Registrován: pát 01. kvě 2009 11:37:24
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Milestone 2 a G1
Tablet: Kindle Fire

Re: [NÁVOD]GPS Satelit FIX -Všetky Android zariadenia-Nutný

Příspěvekod Lackey » stř 11. dub 2012 15:34:59

toto je obsah suboru, poslal som ti ho aj cez SZ...

NTP_SERVER=europe.pool.ntp.org
XTRA_SERVER_1=http://xtra1.gpsonextra.net/xtra.bin
XTRA_SERVER_2=http://xtra2.gpsonextra.net/xtra.bin
XTRA_SERVER_3=http://xtra3.gpsonextra.net/xtra.bin
SUPL_HOST=supl.google.com
SUPL_PORT=7276
  • 0

Galaxy Nexus
ROM: AOKP 4.0.4. B29
Kernel: Franco kernel 116
Radio: XXLA2
Lackey
Nové Androidě
 
Příspěvky: 18
Registrován: úte 24. led 2012 10:26:34
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Galaxy Nexus

Re: [NÁVOD]GPS Satelit FIX -Všetky Android zariadenia-Nutný

Příspěvekod Pedro1 » sob 19. kvě 2012 16:43:40

Zdravim, mam otazecku. Musi s gps pusten i net, kvuli tomu fixu, nebo muze byt offline? Podle me agps potrebuje net, ne?

Pedro1
  • 0

Uživatelský avatar
Pedro1
Droid
 
Příspěvky: 1361
Registrován: čtv 20. led 2011 22:35:42
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Huawei Honor 8
Rom: stock

Re: [NÁVOD]GPS Satelit FIX -Všetky Android zariadenia-Nutný

Příspěvekod BluPix » sob 19. kvě 2012 16:47:49

Implementace agps v androidu potřebuje internetové připojení.
  • 0

Uživatelský avatar
BluPix
Stálý androiďák
 
Příspěvky: 121
Registrován: pát 01. kvě 2009 11:37:24
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Milestone 2 a G1
Tablet: Kindle Fire

Re: [NÁVOD]GPS Satelit FIX -Všetky Android zariadenia-Nutný

Příspěvekod Pedro1 » sob 19. kvě 2012 17:11:24

Me slo, jen o to, jestli by se to rychlejs fixlo, i v offline modu, tak ne, dekuji.

Pedro1
  • 0

Uživatelský avatar
Pedro1
Droid
 
Příspěvky: 1361
Registrován: čtv 20. led 2011 22:35:42
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Huawei Honor 8
Rom: stock

Re: [NÁVOD]GPS Satelit FIX -Všetky Android zariadenia-Nutný

Příspěvekod LivArt » sob 19. kvě 2012 17:28:10

Stačí ti ale připojit se jednou na určitou dobu. Třeba jednou denně nebo tak, ono se dá dost dopočítat ;)
  • 0

Hell ain't a bad place to be, even in 2017.
Zpomalený nebo sekající se telefon - jak postovat
Nejobsáhlejší Doctor Who CZ & SK Fanweb | Sleduj mě na #twitteru.
Soukromé zprávy mi pište, pokud máte nějaký konkrétní dotaz na mě. Na ostatní dotazy je tu fórum.
Uživatelský avatar
LivArt
Terminátor
 
Příspěvky: 21266
Registrován: čtv 14. črc 2011 10:11:01
Reputace: 223
Typ mobilu / ROM: Xiaomi MI5 32GB
Mobil 2 / ROM: GSmart Guru GX
Twitter: https://twitter.com/CZmisak

PředchozíDalší

Zpět na Navigace/GPS

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků
Reputation System ©'