Locus - online/offline prohlizec map

Vše co se týká navigace, map a využívání gps/galileo

Moderátoři: don_alex, radegast

Re: Locus - online/offline prohlizec map

Příspěvekod sikus » úte 11. srp 2015 12:08:31

Ahoj,
stáhl jsem si vektorovou mapu ČR v Obchodě Locus a musím říct, že s tím spojené Body zájmu jsou super. Chvíli mi tedy trvalo, než jsem nalezl co to Body zájmu Beta jsou a jak je do Locusu dostat, ale stojí to za to. Hlavně do cizího města užitečné.

Dvě otázky k tomu:
1) někde jsem se v diskuzi dočetl, že by mělo jít tyto Body zájmu editovat z Locusu přímo na OSM serveru. Jak na to?
2) mezi BZ nejsou parkoviště? Jedno z nejdůležitějších v cizím městě. Ideálně s označením neplacená. Budu rád za každé vysvětlení, jak se parkoviště (neplacená) značí v mapách.
  • 0

sikus
Stálý androiďák
 
Příspěvky: 241
Registrován: pon 01. pro 2008 16:44:46
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawey P8

Reklama


Re: Locus - online/offline prohlizec map

Příspěvekod voldy » úte 11. srp 2015 12:19:59

Ahoj,
k otázkám:
1. To bohužel nejde. Jediné co lze, je přes Locus pro dané místo vytvořit OSM Note (dříve bug) s poznámkou co je v místě špatně, či co chybí.
2. Chybějící parkokviště mají několik důvodů. Jednak komplikovaly práci s databází pro velké mapy a také nebylo možné vyfiltrovat pouze veřejná parkoviště...to čeká na vylepšení
  • 0

voldy
Nové Androidě
 
Příspěvky: 20
Registrován: stř 02. led 2013 19:01:48
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Galaxy Nexus

Re: Locus - online/offline prohlizec map

Příspěvekod sikus » stř 19. srp 2015 21:40:27

Stáhl jsem si v Locus Obchodě v rámci bezplatné akce pro první stažení vektorovou mapu ČR. Nyní mám nový telefon a zkouším vektorovou mapu stáhnout do jiného telefonu. Locus mi hlásí "Neznámá chyba, kod chyby 534". Poradí někdo, kde je problém?

Jinak stahuji vektorové mapy z http://osm.paws.cz/. Stáhl jsem si i téma osmarender_gccz.zip a rozbalil ho do složky vektorové mapy, _theme. Nepozoruji ale žádný rozdíl v nabízených tématech. Dělám něco špatně, nebo témata chápu špatně? Nyní je přepínání témat vlevo dole na Locus aplikaci, pokud vím. Jsou tedy témata již součástí Locusu a přidávat externí je zbytečné? Děkuji za vysvětlení.
  • 0

sikus
Stálý androiďák
 
Příspěvky: 241
Registrován: pon 01. pro 2008 16:44:46
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawey P8

Re: Locus - online/offline prohlizec map

Příspěvekod voldy » čtv 20. srp 2015 8:02:09

@sikus
Chyba 534 - problém byl na straně Locus store serveru. Nyní už je opraveno
Témata - možná pozor na název složky - témata je nutné nahrát do složky: Locus/mapsVector/_themes (pokud jste si nezměnil defaultní umístění adresáře pro vektorové mapy)
  • 0

voldy
Nové Androidě
 
Příspěvky: 20
Registrován: stř 02. led 2013 19:01:48
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Galaxy Nexus

Re: Locus - online/offline prohlizec map

Příspěvekod sikus » ned 30. srp 2015 19:50:36

Ahoj, zkouším exportovat stopu do Breadcrumbs. Zaregistroval jsem se, přihlásil se v Locusu, ale mám problém s nastavením Kategorie v Locusu. Píše mi to tam "Není vybrána kategorie" a když dám tlačítko "Nastav kategirii", tak mi to vyhodí jen informativní hlášku, abych vytvořil kategorii, ale žádnou možnost, jak ji vytvořit. Šlo by to nějak ošetřit.

Zkusím to teď vyřešit, že si na Breadcrumbs nahraju stopu ručně a kategorii si vytvořím, ale je to trochu přes ruku.
  • 0

sikus
Stálý androiďák
 
Příspěvky: 241
Registrován: pon 01. pro 2008 16:44:46
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawey P8

Re: Locus - online/offline prohlizec map

Příspěvekod trup » pon 31. srp 2015 9:55:07

zdravím, bohužel momentálně se nelze na Breadcrumbs registrovat, takže nemohu ověřit. Nicméně dle tvrzení kolegy, co se týče aktivit, je třeba je nejdřív nastavit přímo na Breadcrumbs, pak se začnou zobrazovat i v Locusu.
  • 0

Michal Stupka
Locus team
Asamm Software s.r.o.
Uživatelský avatar
trup
Stálý androiďák
 
Příspěvky: 67
Registrován: stř 20. črc 2011 21:28:31
Reputace: 5
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Mi3
Tablet: Nexus 7
Tablet 2 / ROM: Motorola Xoom

Re: Locus - online/offline prohlizec map

Příspěvekod looxman » pon 07. zář 2015 13:50:33

Zdravim,aj ked na tuto temu uz padlo par dotazov,stale nemozem najst riesenie..mam zakupene smartmaps s mapami 1:10000 Slovensko a Locus Pro.Stale vyhadzuje chybu,ze mapy nie su aktivne,(v Locuse) skontroloval som duplicitu adresarov,odstranil som z mnt adresa cely adresar smartmaps,potom som ich musel nanovo aktivovat a stiahol zakupene mapy(zatial len jednu na skusku) zaktivoval mapu,restartartol smartmaps a stale rovnaka hlaska.Tip na znovuinstalaciu a stiahnutie duborov som dostal od podpory Smartmaps,po komunikacii s nimi bol vysledok ze ide zrejme o problem zariadenia(mam asus zenfone 2,ze551ml) samotne Smartmaps,aj Locus funguju,len niesu pristupne zakupene mapy v Locuse.Som z toho dost nestastny,pretoze Locus som kupoval hlavne kvoli tym mapovym podkladom od Smartmaps.Poradi niekto od Locusu? Diky za pripadnu ochotu.
edit:obidva programy aj mapy su v internej pamati,skusal som aj prevadzku bez vlozenej SD karty,stale neaktivne mapy v Locuse.
  • 0

Přílohy
tmp_9057-Screenshot_2015-09-07-13-34-08202307405.jpg
tmp_9057-Screenshot_2015-09-07-13-34-08202307405.jpg (1000.49 KiB) Zobrazeno 2126 krát
ZE551ML: 4GB RAM/64GB ROM/128GB SDCard
Uživatelský avatar
looxman
Androiďák!
 
Příspěvky: 514
Registrován: ned 31. kvě 2015 22:55:43
Bydliště: Slovensko
Reputace: 13
Typ mobilu / ROM: ZE551ML

Re: Locus - online/offline prohlizec map

Příspěvekod sikus » pon 07. zář 2015 14:31:43

Přidám se také s jednou otázkou. Jak zjistím, které nastavení my hlásí oranžovou hlášku "Proces neúspěšný"? Vypadá to, že jsem někde nastavil nějaký automatický export nebo něco podobného, Locusu se nedaří připojit a stále mi hlásí tuto chybu. Jenže jsem toho nastavoval tolik, že nyní nemohu najít, co to dělá.
  • 0

sikus
Stálý androiďák
 
Příspěvky: 241
Registrován: pon 01. pro 2008 16:44:46
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawey P8

Re: Locus - online/offline prohlizec map

Příspěvekod menion » pon 07. zář 2015 14:36:15

@looxman: zkus prosím co píšu zde: http://help.locusmap.eu/topic/error-pro ... ment-20604 , jestli náhodou nepomůže

@sikus: na něco podobného jsem taky narazil a říkal jsem si, že by nebylo špatné aby v dialogu kromě "Proces neśupěšný" bylo i nějaké malé info, odkud ta informace pochází. Zkusím to postupně nějak vylepšit, bohužel ale zatím odkud informace jde zjistit nejde.
  • 0

Uživatelský avatar
menion
Robot
 
Příspěvky: 756
Registrován: ned 04. říj 2009 14:27:57
Bydliště: Praha
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Note 2

Re: Locus - online/offline prohlizec map

Příspěvekod looxman » pon 07. zář 2015 16:44:24

to menion: uzasne,mapy sa objavili :clap: :palec: ale staci vypnut Smartmaps a problem sa znovu objavi,po obnoveni spustacieho cyklu Smartmaps,Locus su mapy spat.Ked nebude ine riesenie,budem sa musiet uspokojit aj s takymto workaboutom :oops: takuto hlasku to nahodi,ked vypnem Smartmaps. Mozes to v buducnosti nejako osetrit prosim?
  • 0

Přílohy
tmp_9057-Screenshot_2015-09-07-16-35-35284031656.jpg
tmp_9057-Screenshot_2015-09-07-16-35-35284031656.jpg (429.21 KiB) Zobrazeno 2056 krát
ZE551ML: 4GB RAM/64GB ROM/128GB SDCard
Uživatelský avatar
looxman
Androiďák!
 
Příspěvky: 514
Registrován: ned 31. kvě 2015 22:55:43
Bydliště: Slovensko
Reputace: 13
Typ mobilu / ROM: ZE551ML

Re: Locus - online/offline prohlizec map

Příspěvekod Krokodyl » úte 08. zář 2015 23:09:34

Opravdu dost specifický problém, již několik let používám kombinaci Locus a mapy Smartmaps a bez jediného problému. Jako by u tebe bez spuštěného Smartmaps nebyla "vidět" aktivace.
  • 0

zálohovat ZálohovaT ZÁLOHOVAT
Uživatelský avatar
Krokodyl
Droid
 
Příspěvky: 2480
Registrován: úte 16. úno 2010 22:02:59
Bydliště: Porta Bohemica
Reputace: 5
Typ mobilu / ROM: Honor 7
Tablet: Samsung T535 GALAXY Tab4 10.1

Re: Locus - online/offline prohlizec map

Příspěvekod looxman » stř 09. zář 2015 11:18:25

Vďaka Jirko za nakopnutie :clap: vyriešené, resp. určený zdroj problému. Ja mam totižto v manažérovi spustených aplikácii po štarte všetko zakázané, okrem pár vecí, takže problém je tu. Som sa mylne domnieval, ze stačí, že po aktivácii sa vytvoril licenčný subor(mimochodom u mňa sa vola licence2) a na základe toho môže Locus pristupovať k smartmaps. Zrejme nie. No nič, na pozadí to zaberá len cca 8MB, a pamäte mam do aleluja, ale čisté riešenie by bolo len základe licencie, ci sa mýlim.? V každom prípade už môžem užívať zakúpené mapy aj v Locuse, vďaka za podnetné rady :palec: :)
  • 0

ZE551ML: 4GB RAM/64GB ROM/128GB SDCard
Uživatelský avatar
looxman
Androiďák!
 
Příspěvky: 514
Registrován: ned 31. kvě 2015 22:55:43
Bydliště: Slovensko
Reputace: 13
Typ mobilu / ROM: ZE551ML

Re: Locus - online/offline prohlizec map

Příspěvekod menion » stř 09. zář 2015 11:58:29

Zdravíčko, no tohle ale je problém. A to v aplikaci SmartMaps. Už jsem to s aktuálním vývojářem řešil ale nepovedlo se, ještě na tom zkusíme zapracovat.
  • 0

Uživatelský avatar
menion
Robot
 
Příspěvky: 756
Registrován: ned 04. říj 2009 14:27:57
Bydliště: Praha
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Note 2

Re: Locus - online/offline prohlizec map

Příspěvekod looxman » stř 09. zář 2015 13:38:32

vďaka :palec:
  • 0

ZE551ML: 4GB RAM/64GB ROM/128GB SDCard
Uživatelský avatar
looxman
Androiďák!
 
Příspěvky: 514
Registrován: ned 31. kvě 2015 22:55:43
Bydliště: Slovensko
Reputace: 13
Typ mobilu / ROM: ZE551ML

Re: Locus - online/offline prohlizec map

Příspěvekod Krokodyl » stř 09. zář 2015 23:35:30

No tak aspoň že to funguje :DD
  • 0

zálohovat ZálohovaT ZÁLOHOVAT
Uživatelský avatar
Krokodyl
Droid
 
Příspěvky: 2480
Registrován: úte 16. úno 2010 22:02:59
Bydliště: Porta Bohemica
Reputace: 5
Typ mobilu / ROM: Honor 7
Tablet: Samsung T535 GALAXY Tab4 10.1

Re: Locus - online/offline prohlizec map

Příspěvekod stohanzl » úte 29. zář 2015 22:31:18

Dobrý den
Přešel jsem z Oziexplorera na Locus PRO. Oziexplorer mi na novém LG G3 nenačítá automaticky některé mapy a zmenšuje body, není v poslední době aktualizovaný.
SW používám na Geocaching
Locus se mi líbí, i když jej mám teprve cca týden

Měl bych pár připomínek/dotazů k tomu, co jsem používal v Ozi a co by se mi líbilo v Locusu (a nenašel jsem tam).
Je možné, že jsem to jenom nenašel a Locus to umí, proto prosím o odpovědi

Seznam nejbližších kešek
- Locus umí zobrazit seznam nejbližších kešek
Ale když třeba jedu autem, líbilo by se mi, kdyby se seznam průběžně aktualizoval včetně vzdálenosti od aktuálních souřadnic (ať podle GPS nebo při vypnuté GPS dle středu mapy)
Podobně se tak chová C:GEO, jenže to není s Locusem přímo provázané (aspoň si to myslím)
Já to v Ozi používal na cestách a když mě něco poblíž zaujalo, dal jsem si z toho seznamu navigaci na kešku a hurá na lov
Je toto nějak možné ? Bylo by také zajímavé parametrizovat to počtem zobrazovaných nejbližších kešek nebo aktuální mapou, ať to není pomalé

Podobně Locus zobrazuje v detailu kešky vzdálenost, ale při pohybu ji neaktualizuje

Dashboard
- bylo by možné přidat sem nějaký zmenšený navigační kompas, aby šel zobrazit současně s mapou ?
- když jsem blízko kešky, je zajímavé vidět současně mapu a směr, kterým je keška

Dashboard
- jde nastavit uživatelsky nadefinovaná obrazovka, aby byla nastavená již při spuštění Locusu ?
Mě se nabídne základní obrazovka a tu svoji si musím vždy zapnout
- bylo by možné si nadefinovat více obrazovek a ty cyklicky nějakým tlačítkem přepínat ? (např. čistá mapa, mapa s pár čísly, mapa s kompasem - já bych si podle vzdálenosti od kešky přepnul jedním tlačítkem požadovanou obrazovku)

Mám spoustu Ozi map.
Používám je v Oziexploreru pro PC
Nešlo by zprovoznit, aby je uměl zobrazovat Locus bez nutnosti konverze ? (mám konverzní program Ozimap Trans, který konvertovat umí, ale je to po jednom souboru a třeba mapa o měřítku 1:10 000 se skládá z několika set nebo i tisíce souborů)
Nemusel bych pa mít dvě sady map

Předem díky za odpovědi
Petr š
  • 0

stohanzl
Nové Androidě
 
Příspěvky: 4
Registrován: ned 28. pro 2014 10:08:07
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: ZOPO 999

Re: Locus - online/offline prohlizec map

Příspěvekod trup » stř 30. zář 2015 11:26:37

Dobrý den,

stohanzl píše:Seznam nejbližších kešek
- Locus umí zobrazit seznam nejbližších kešek
Ale když třeba jedu autem, líbilo by se mi, kdyby se seznam průběžně aktualizoval včetně vzdálenosti od aktuálních souřadnic (ať podle GPS nebo při vypnuté GPS dle středu mapy)
Podobně se tak chová C:GEO, jenže to není s Locusem přímo provázané (aspoň si to myslím)
Já to v Ozi používal na cestách a když mě něco poblíž zaujalo, dal jsem si z toho seznamu navigaci na kešku a hurá na lov
Je toto nějak možné ? Bylo by také zajímavé parametrizovat to počtem zobrazovaných nejbližších kešek nebo aktuální mapou, ať to není pomalé


- zapněte si "Live mapu" v doplnku Geocaching4Locus

stohanzl píše:Dashboard
- bylo by možné přidat sem nějaký zmenšený navigační kompas, aby šel zobrazit současně s mapou ?
- když jsem blízko kešky, je zajímavé vidět současně mapu a směr, kterým je keška


- je to možné. V Locusu je stále ještě v provozu poněkud zastaralá fce "Vlastní obrazovka", kde je několik předhotovených obrazovek od uživatelů. Nedá se tam nic editovat, zůstaly jen ty 4 témata, z nichž dvě obsahují kompas. Vlastní obrazovky lze tvořit, pokud jste obeznámen se základy vývoje Androidu a XML, návod v AJ je zde: http://docs.locusmap.eu/doku.php?id=man ... on:screens.

stohanzl píše:Dashboard
- jde nastavit uživatelsky nadefinovaná obrazovka, aby byla nastavená již při spuštění Locusu ?


- pokud si u konkrétního dashboardu v nastavení vypnete možnost "vypínat tlačítkem zpět", Locus se spustí v tom stavu, ve kterém jste jej vypnul. Takže pokud jej vypnete se zapnutým dashboardem, opět se s ním zapne. Další možností je použít vypínací tlačítko v hlavním menu, které je viditelné pouze pokud používáte Locus ve fullscreenu - to vypne Locus i s dashboardem a po opětovném zapnutí je dashboard zapnutý.

stohanzl píše:bylo by možné si nadefinovat více obrazovek a ty cyklicky nějakým tlačítkem přepínat ? (např. čistá mapa, mapa s pár čísly, mapa s kompasem - já bych si podle vzdálenosti od kešky přepnul jedním tlačítkem požadovanou obrazovku)


- umístěte si tlačítko "dashboard" do panelu funkcí. Když na něm podržíte prst, zvolte nabídku "vyberte dashboard", a tak lze přepínat mezi více obrazovkami. Ty si ovšem musíte nejprve připravit v dashboard editoru.

stohanzl píše:Mám spoustu Ozi map.
Používám je v Oziexploreru pro PC
Nešlo by zprovoznit, aby je uměl zobrazovat Locus bez nutnosti konverze ?


Pokud je mi známo, Ozi umí pracovat s formátem .TAR. S tímto formátem map lze pracovat i v Locusu.
  • 0

Michal Stupka
Locus team
Asamm Software s.r.o.
Uživatelský avatar
trup
Stálý androiďák
 
Příspěvky: 67
Registrován: stř 20. črc 2011 21:28:31
Reputace: 5
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Mi3
Tablet: Nexus 7
Tablet 2 / ROM: Motorola Xoom

Re: Locus - online/offline prohlizec map

Příspěvekod stohanzl » stř 30. zář 2015 13:06:04

Dobrý den
Díky za odpovědi.
Vyzkouším, uvidím...
Ještě k :
- zapněte si "Live mapu" v doplnku Geocaching4Locus
O tom vím, ale to se kešky zobrazí na mapě, já bych je chtěl vidět v seznamu a pokud jedu autem, aby se aktualizoval seznam nejbližších kešek včetně vzdálenosti
Jak na toto ?
  • 0

stohanzl
Nové Androidě
 
Příspěvky: 4
Registrován: ned 28. pro 2014 10:08:07
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: ZOPO 999

Re: Locus - online/offline prohlizec map

Příspěvekod trup » stř 30. zář 2015 14:02:06

stohanzl píše:Dobrý den
Díky za odpovědi.
Vyzkouším, uvidím...
Ještě k :
- zapněte si "Live mapu" v doplnku Geocaching4Locus
O tom vím, ale to se kešky zobrazí na mapě, já bych je chtěl vidět v seznamu a pokud jedu autem, aby se aktualizoval seznam nejbližších kešek včetně vzdálenosti
Jak na toto ?


Tak to bohužel Locus Map neumožňuje. Pokud máte zájem o implementaci takové funkce, využijte náš hlasovací systém na help.locusmap.eu.
  • 0

Michal Stupka
Locus team
Asamm Software s.r.o.
Uživatelský avatar
trup
Stálý androiďák
 
Příspěvky: 67
Registrován: stř 20. črc 2011 21:28:31
Reputace: 5
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Mi3
Tablet: Nexus 7
Tablet 2 / ROM: Motorola Xoom

Re: Locus - online/offline prohlizec map

Příspěvekod stohanzl » čtv 01. říj 2015 20:37:01

Tak jsem se díval na ten manuál programování obrazovky a je to nad moje síly. A navíc se bojím, aby v té obrazovce šla vyvolat skrytá tlačítka (v těch existujících to myslím nejde). Mě by nejlépe vyhovovalo, kdyby byl ten kompas (nebo navigační šipka) nadefinován jako volitelný objekt v dashboardu. Pak bych si ho nadefinoval, kde bych chtěl a bylo by to...
  • 0

stohanzl
Nové Androidě
 
Příspěvky: 4
Registrován: ned 28. pro 2014 10:08:07
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: ZOPO 999

Re: Locus - online/offline prohlizec map

Příspěvekod trup » pát 02. říj 2015 6:43:29

stohanzl píše:Tak jsem se díval na ten manuál programování obrazovky a je to nad moje síly. A navíc se bojím, aby v té obrazovce šla vyvolat skrytá tlačítka (v těch existujících to myslím nejde). Mě by nejlépe vyhovovalo, kdyby byl ten kompas (nebo navigační šipka) nadefinován jako volitelný objekt v dashboardu. Pak bych si ho nadefinoval, kde bych chtěl a bylo by to...


Ano, programování vlastní obrazovky už je trochu "vyšší dívčí", proto je to také zařazeno v Advanced sekci manuálu. A máte pravdu, běžná tlačítka ve "vlastní obrazovce" nefungují, je potřeba obrazovku vždy vypnout - jak jsem psal, jde o trochu zastaralé řešení.

Mě by nejlépe vyhovovalo...


Pro tento případ bych vám doporučil založit téma na help.locusmap.eu a začít sbírat hlasy ostatních uživatelů. Pokud se setkáte s dalšími, kdo by uvedenou úpravu uvítali, je možné, že se tím hlavní developer bude zabývat.
  • 0

Michal Stupka
Locus team
Asamm Software s.r.o.
Uživatelský avatar
trup
Stálý androiďák
 
Příspěvky: 67
Registrován: stř 20. črc 2011 21:28:31
Reputace: 5
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Mi3
Tablet: Nexus 7
Tablet 2 / ROM: Motorola Xoom

Re: Locus - online/offline prohlizec map

Příspěvekod sikus » úte 13. říj 2015 8:36:18

Ahoj, mám staženu vektorovou mapu z Obchodu. S tím se mi stáhly i Body zájmu. Mé dvě otázky:
1/ Dají se Body zájmu úplně zmizet z mapy? Zjistil jsem, že v Praze je jich až příliš mnoho a při přejíždění nad mapou na mě stále vyskakují názvy jednotlivých bodů. V nastavení oka (vpravo nahoře) Body zájmů mám 0. Ale na mapě jsou stále černě zobrazené všechny. Mohu je nějak dočasně zmizet?
2/ Vektorové mapy zakoupené z Obchodu se sami aktualizují nebo je musím aktualizovat ručně?
3/ Aktualizace map je v rámci zaplacené roční částky pro možnost opětovného stažení mapy nebo se znova strhnou LCoiny?
Díky za odpovědi
  • 0

sikus
Stálý androiďák
 
Příspěvky: 241
Registrován: pon 01. pro 2008 16:44:46
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawey P8

Re: Locus - online/offline prohlizec map

Příspěvekod trup » úte 13. říj 2015 11:22:23

Dobrý den,

1) zatím je situace s LoMaps POI taková, že skrýt nejdou. Nicméně už je připraven systém na jejich skrývání, který bude realizován v některé z příštích verzí.
2) LoMapy se aktualizují na serveru cca 4x ročně, ale je nutné si je stáhnout ručně
3) opakovaně stahovat po dobu jednoho roku lze pouze tu verzi mapy, kterou jste zakoupil - aktualizovaná mapa je předmětem dalšího nákupu
  • 0

Michal Stupka
Locus team
Asamm Software s.r.o.
Uživatelský avatar
trup
Stálý androiďák
 
Příspěvky: 67
Registrován: stř 20. črc 2011 21:28:31
Reputace: 5
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Mi3
Tablet: Nexus 7
Tablet 2 / ROM: Motorola Xoom

Re: Locus - online/offline prohlizec map

Příspěvekod kultus » sob 21. lis 2015 12:00:28

Zdarec, prosim o pomoc se stazenyma offline bitmapovyma mapama. Jsou to uz leta :D vzdy jsem se na to vyprdl, ale cim mam lepsi displej 480p->720p->1080p->1440p, tim mam "diky" vyssimu DPI mensi font. Zkusil jsem uz vsechna nastaveni co mne napadla a bez vysledku. Citelne to je jen pri velkem priblizeni, vlastne uz "digitalnim priblizeni" kdy se mapa pixelizuje. Jde ten font vubec zvetsit? Vim, ze jsou ty nazvy vlastne "vtisteny" do jednotlivych obrazku takze se ptam jen jestli to neni jinak...samozrejme se muzu mylit. Predem dik za pomoc. Je to jinak supr apka, ale pri dnesnich suprovych displejich jsou ty mapy takto casto nepuzitelne...
  • 0

SE Xperia X10->SGS2->SGS3->SGS4->Lg G2 + Note 4->S7Edge
kultus
Androiďák!
 
Příspěvky: 573
Registrován: pát 12. lis 2010 20:37:18
Reputace: 16
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7 Edge

Re: Locus - online/offline prohlizec map

Příspěvekod xanthor » sob 21. lis 2015 12:06:19

Pokud je text součást obrázku, tak se zvětší po přiblížení, nic jiného asi nevymyslíš.
  • 0

Moje otevírací hodiny - otevírací hodiny ve Vašem telefonu
xanthor
Kyborg
 
Příspěvky: 4527
Registrován: čtv 21. říj 2010 15:38:18
Reputace: 76
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S3 Neo [GT-I9301I]
Tablet: Alcatel OneTouch Pixi 3 (10)
Rom: stock (KK)

Re: Locus - online/offline prohlizec map

Příspěvekod menion » sob 21. lis 2015 14:38:31

Doporučuju zkusit nastavení v mapách > http://docs.locusmap.eu/doku.php?id=cz: ... tings:misc "Nastavit rozlišení". Zde dát například 2x a pak mapy budou vždy jako dvakrát zvětšené. Jinak jak psal xantor, na tohle jiné řešení v podstatě není.
  • 0

Uživatelský avatar
menion
Robot
 
Příspěvky: 756
Registrován: ned 04. říj 2009 14:27:57
Bydliště: Praha
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Note 2

Re: Locus - online/offline prohlizec map

Příspěvekod kultus » sob 21. lis 2015 18:21:12

xanthor píše:Pokud je text součást obrázku, tak se zvětší po přiblížení, nic jiného asi nevymyslíš.


No kazde stazene priblizeni (napr. 18 vs. 19) ti nabidne vyssi detail=opravdove "opticke" priblizeni mapy, ale text/popisek zustava porad stejne veliky, tzn. je vlastne funkci realniho rozliseni displeje. Kdybych stejnou mapu zobrazil na zarizeni s 720p a 1440p displejem popis ulice bude na stejnem priblizeni 2x tak velky=citelnejsi. Jestli je soucasti samotnych obrazku je jen moje domnenka z nazvu map-> bitmapove, t.j. obrazky kde kazde priblizeni je novy obrazek. Kdyz se mapa zazoomuje za hranici stazeneho priblizeni, samozrejme se uz jedna o digitalni priblizeni a prichazi se o ostrost a detail, ale na druhou stranu je to nekdy jedine reseni jak si popisek na mape precist. Problem s citelnosti bitmapovych map jsem mel uz na telefonech s 1080p displejem. Samozrejme u vektorovych map se to da vsechno nastavit. Vektorove mapy nepouzivam, ale predpokladam ze je to jako prohlizeni vykresu v AutoCADu, kde neprichazim o kvalitu car, textu a pod. Jestli se ale mylim urcite mne opravte. Nastaveni funguje, sice se zhorsila kvalita, ale je to aspon citelne diky.
  • 0

Naposledy upravil kultus dne sob 21. lis 2015 18:46:15, celkově upraveno 1
SE Xperia X10->SGS2->SGS3->SGS4->Lg G2 + Note 4->S7Edge
kultus
Androiďák!
 
Příspěvky: 573
Registrován: pát 12. lis 2010 20:37:18
Reputace: 16
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7 Edge

Re: Locus - online/offline prohlizec map

Příspěvekod vytrvalec » sob 21. lis 2015 18:25:04

Nejen tento probém lze elegantně vyřešit stažením a používáním vektorových map. Velikost textu je pak možné nastavit v rozmezí 50% až 500%.
  • 0

vytrvalec
Stálý androiďák
 
Příspěvky: 99
Registrován: stř 11. úno 2009 21:37:24
Reputace: 0

Re: Locus - online/offline prohlizec map

Příspěvekod kultus » sob 21. lis 2015 18:54:55

Uz neco stahuji tak jsem zvedav jak to bude vypadat. Na bitmapove jsem si ale hodne zvykl, mam stazene cele Brno a okoli jak v Google hybrid variante, tak OSM regional MTB pro cyklovylety. Jak nekam jedu, stahnu si behem chvilky okoli kde se budu pohybovat a muzu si vybrat jaky chci styl mapy. Nic kazdopadne dik vsem kdo se snazili pomoct, uvidim jak budou vypadat ty vektorove.
  • 0

SE Xperia X10->SGS2->SGS3->SGS4->Lg G2 + Note 4->S7Edge
kultus
Androiďák!
 
Příspěvky: 573
Registrován: pát 12. lis 2010 20:37:18
Reputace: 16
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7 Edge

Re: Locus - online/offline prohlizec map

Příspěvekod pavel.o » úte 29. pro 2015 23:09:19

Ahoj, nevím jestli se to tu již neřešilo, ale nenašel jsem. Pořídil jsem nový telefon LG G3 a chtěl jsem uložit mapy, které mám ve starém telefonu na SD kartě, opět na externí SD kartu.
Udělal jasem si novou složku mapy, do ní 2 podsložky. Do jedné jsem nahrál vectorové mapy a do druhé mapy sqlitedb. Vše se zdálo být v pořádku, ale po návratu zpět je zobrazena jen složka s vectorovými mapami.
Po restartu aplikace to zahlásilo hlášku "Problém s přidáním mapy" a sqlitedb mapy stále nefungují.

Jedu na Androidu 5.0 na originál ROM bez rootu.
Na staré LG L9II jedou mapy bez problému.

Poradí někdo?

Díky předem
  • 0

Přílohy
Screenshot_2015-12-29-21-27-39.png
Screenshot_2015-12-29-21-27-39.png (544.51 KiB) Zobrazeno 585 krát
LG L500 -> HTC Desire X -> LG L9 II -> LG G3
pavel.o
Stálý androiďák
 
Příspěvky: 52
Registrován: ned 19. čer 2011 22:12:57
Bydliště: Vysočina
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG G3

PředchozíDalší

Zpět na Navigace/GPS

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků
Reputation System ©'