Locus - online/offline prohlizec map

Vše co se týká navigace, map a využívání gps/galileo

Moderátoři: radegast, hfx9, tester1

Re: Locus - online/offline prohlizec map

Příspěvekod Docent » sob 26. kvě 2012 21:36:16

Podáš si žádost na ÚV ODS...
Docent
Androiďák!

Typ mobilu: ZTE Blade
Tablet: Ainol Venus

Reklama

přihlášeným se nezobrazuje

Příspěvekod Zerthe » sob 26. kvě 2012 23:02:35

duff74 píše:Mně to přišlo jako by mě GPS neviděla a zaznamenala bod až když jsem byl na příjmu a body se spojili, z čeho vznikla ta "vzdušná čára"

Sice je tu už tohle téma promlčené (zdejší starousedlíci z mně neznámého důvodu nevidí rádi, když se někdo vrátí ke starému tématu ;) - ale - v horách se nejspíš dá ztráta signálu očekávat, takže třeba pro zorientování se anebo pro záchranu života bych se na GPS tolik nespolíhala...
Oprava ranku: nejsem "stálý androiďák", jsem stále "nové androidě" (jen příliš ukecané)
Zerthe
Stálý androiďák

Typ mobilu: SE Xperia mini pro [SK17i]

Příspěvekod tomatti » pon 25. čer 2012 14:50:17

Ahoj,

olouvám se, pokud je dotaz trochu mimo mísu.
Sháním nějakou použitelnou mapu Chorvatska (nejlépe turistickou).
Vím, že si mohu dle návodu zde několikrát popsaného udělat celkem jakoukoli mapu. Třeba z googlových map, na které je velká většina odkazů při hledání. Ale pokud již někdo cestičku prošlapal, mapu udělal a je ochotný ji poskytnout, ušetří mi tím hledání a zkoušení.
Prosím tedy o odkaz sem nebo třeba i na PM.
Dík
tomatti
Nové Androidě

Příspěvekod menion » stř 27. čer 2012 14:11:27

no osobně jsem o turistické mapě k mání nikde neslyšel. Doporučuju nasosat v locusu jen oblast kam máš namířeno, případně si to pojistit jednou malou vektorovou mapou ať má člověk alespoň něco ..
menion
Androiďák!

Typ mobilu: GN

Příspěvekod menion » pát 29. čer 2012 8:09:42

akorát se pomalu sune do éteru jeden nový, celkem zásadní, update. Doufám, že pro spoustu z vás co už máte jisté koupené mapy (a i pro nové uživatele kteří se na ně teprve chystají) bude tohle velmi vítaná novinka. Očekávám jen samé pozitivní reakce ;)
menion
Androiďák!

Příspěvekod tomatti » pát 29. čer 2012 8:40:34

Fantazii jsi mi (nám?) podráždil hezky, tak ještě napověz :-)
tomatti
Nové Androidě

Příspěvekod menion » pát 29. čer 2012 8:57:26

menion
Androiďák!

Příspěvekod arcadio » pon 02. črc 2012 22:42:38

po poslední aktualizaci mi Locus Pro naměřil divné převýšení. Jel jsem na kole párk km na vysočině a naměřilo to převýšení (stoupání a klesání) kolem 5100m. podle všeho jsem ale dal tak 510m.
stává se tohle taky někomu?
SE T620->LG KU990->HTC Desire S->HTC Evo 3D - stock ROM
arcadio
Stálý androiďák

Typ mobilu: HTC Evo 3D
Rom: stock

Příspěvekod Krokodyl » pon 02. črc 2012 22:49:11

Tak podpora zakoupených offline map Smartmaps je v poslední verzi 2.5.0 dostupná a funguje. Kdo má koupené jak turistické, či cyklo , a podrobné mapy ČR, a ty souběžně instalované, zaznamenají chybku při přechodu na jinou než vybranou část mapy. Ale to již bylo dnes autorem odstraněno a v další aktualizaci jistě dostupné.
Mapy je možno pro Locus již i oficiálně zakoupit přímo na smartmaps.cz kde se při vybrané mapě dá zvolit platforma Locus. Samozřejmě kdo má již zakoupené , tak fungují, Locus si je sám na kartě najde a začne používat.
HTC EVO 3D Každou chvíli jiná rom :-)
zálohovat ZálohovaT ZÁLOHOVAT
Krokodyl
Androiďák!

Typ mobilu: HTC EVO 3D

Příspěvekod menion » úte 03. črc 2012 15:50:01

díky za propagaci Krokodýle :) opravená verze se právě nahrává na market ...

nicméně arcadio, zaznamenával jsi při tom trasu? Podle mě tam bude nějaký jeden nesmyslně ulítlý bod, můžeš se podívat na graf trasy? Tam by to mělo být krásně vidět kde je problém
menion
Androiďák!

Příspěvekod menion » stř 04. črc 2012 11:26:41

arcadio píše:po poslední aktualizaci mi Locus Pro naměřil divné převýšení. Jel jsem na kole párk km na vysočině a naměřilo to převýšení (stoupání a klesání) kolem 5100m. podle všeho jsem ale dal tak 510m.
stává se tohle taky někomu?

No to je pěkná divočina ty výšky :)

Takže, výšky jsou evidentně zaznamenané v pořádku. Je to vidět na grafu, že tam není problém v jedné jediné výšce ale celkově ve výškách podél celé trasy

Device Screen Capture_2012-07-04_12-21-13.png
Device Screen Capture_2012-07-04_12-21-13.png (86.77 KiB) Zobrazeno 2323 krát

Eixstují na to dvě možnosti jak s tím něco dělat

1. lze nastavit v "Menu > Nastavení > GPS > Výškový filter" nějakou vyšší hodnotu (pravděpodobně máš zcela vypnutý podle výsledků)

2. lze využít po uložení trasy doplnění nadmořských výšek přímo v Locusu. Na mapě klikni na trasu a ve spodním menu vyber "Doplnit výšky" Pokud máš Pro verzi, je tam podpora pro offline výšky, je to pak za vteřinu a výsledek vypadá o dost lépe

Device Screen Capture_2012-07-04_12-21-58.png
Device Screen Capture_2012-07-04_12-21-58.png (73.06 KiB) Zobrazeno 2323 krát

Nicméně chybu bych nepřisuzoval Locusu jako takovému v tomto případě, ale spíše celkově nekvalitnímu příjmu tvé GPSky
menion
Androiďák!

Příspěvekod arcadio » stř 04. črc 2012 12:22:34

paráda. moc díky za podporu. funguje to jedna radost. asi je to tim, že jsem měl telefon v kapse. tak už umim tu PRO vezi zase o fous líp ovládat :-) je to super APP
SE T620->LG KU990->HTC Desire S->HTC Evo 3D - stock ROM
arcadio
Stálý androiďák

Typ mobilu: HTC Evo 3D
Rom: stock

Příspěvekod jenda^^ » čtv 12. črc 2012 13:05:30

Jde nějakým trikem dostat do Locusu ty nové turistické Mapy.cz? Třeba vytvořit providers.xml s nějakým "skrytým" typem souřadnic pro dlaždice (mapy.cz bohužel jinak rozdělené dlaždice než ty Mercatory, který jsou tady). Případně to stáhnout externě a převést do toho sqlitedb s mercatorovou projekcí?
Nexus S (4.1.2 JZO54K + root) ← HTC Touch Pro2 ← HTC Kaiser ← HTC Vox ← Siemens M75 ← Siemens C65 ← Siemens MT50
+ Huawei G300, který servisuji přítelkyni
jenda^^
Stálý androiďák

Typ mobilu: Nexus S
Rom: stock 4.1.2

Příspěvekod menion » pát 13. črc 2012 12:39:12

bohudík nejde :)

Mapy.cz používají UTM zobrazení. Locus by to v pohodě zvládnul ale muselo by se to pro to připravit. Jenže žádné jiné mapy co vím takový způsob nepoužívají takže by to evidentně bylo šité na míru, což myslím každý uzná že je porušení licence.

Každopádně mapy vycházejí z dat firmy PLANStudio, kteréž mapy v Locusu jsou (online a i offline). Nicméně ty online se budou během následujících cca 14ti dnů aktualizovat tak pak můžeš porovnat nakolik se množstvím informací odlišují
menion
Androiďák!

Příspěvekod jenda^^ » pát 13. črc 2012 12:57:18

Mně se líbí jak vypadají. Jinak v Locusu používám k plný spokojenosti SHOCart, který mi přijdou lepší, i když nemají tolik "zoomů". Díky za info :)
Nexus S (4.1.2 JZO54K + root) ← HTC Touch Pro2 ← HTC Kaiser ← HTC Vox ← Siemens M75 ← Siemens C65 ← Siemens MT50
jenda^^
Stálý androiďák

Příspěvekod menion » stř 18. črc 2012 16:45:23

no mám pro vás, pro některé, jednu příjemou novinku. Buď se jí dozvíte při aktulizaci na další verzi Locusu nebo je zmínka na facebooku http://www.facebook.com/locusmap ... po SmartMapách, konečně v Locusu i SHOCart (officiálně pro offline použití samozřejmě)
menion
Androiďák!

Příspěvekod MirosPikos » čtv 19. črc 2012 10:50:25

Ta současná cena za Locus Pro je nějaká letní akce? Ne, že by ta aplikace neměla tu hodnotu, možná i větší. Jen se ptám :) Jinak se chci zeptat, dá se bojovat proti kradení aplikace, viz. vlákno na Warforum.cz? Ví o tom autor? Nebo prostě budou zloději vždy o krok napřed a nemá smysl se zabývat parazitováním na práci druhých?
MirosPikos
Androiďák!

Typ mobilu: Ascend G300 ICS 4.0.4 [BaiDuROM 26]

Příspěvekod menion » čtv 19. črc 2012 12:10:50

Zdravím,
nene, je to po roce a něco nová akce. Ale možná budou díky tomu akce na slevy, uvidíme. Přeci jen Locus za rok a více o něco vyrostl a pro nás je i lepší méně lidí za dražší aplikaci než naopak (hlavně méně supportu)

jinak to není jen warcenter. Navíc u Locusu je to ještě pochopitelné protože je přeci jen dražší. U aplikaci za dvacku to je naprosto mimo. Nicméně bojovat se proti tomu dá velmi těžko. Locus je na úrovni že musíš mít ROOT aby ti cracklá verze fungovala ale i s tím jsem se pral pár dní a prostě ať uděláš cokoliv, stejně je vždy někdo lepší :). Takže pokud jim to za to stojí budiž (a já na ně stejně zase něco vymyslím, lumpové)
menion
Androiďák!

Příspěvekod Scalex » čtv 19. črc 2012 21:07:33

Jsi schopen nějak zdetekovat kradenou verzi? Nejlepší by totiž bylo zabudovat do programu nějaký mechanismus, který v případě, že je aplikace cracklá, nechal program dál fungovat, ale nějak škodit - tj. aby se program tvářil, jako že normálně běží, ale ukazoval by nepřesně, měl by výpadky, náhodně by zapínal a vypínal GPSku a dělal podobné brejkule, takže zlodějům by se používání cracklé verze nevyplatilo...
.: S C A L E X :.

Huawei Ascend G300
(ROM: CyanogenMod 10.1 R1 (Dazzozo) + Link2Int )

Sencor Element 7 V2 - stock ICS
Scalex
Androiďák!

Typ mobilu: Huawei Ascend G300
Tablet: Sencor Element 7 V2
Rom: CM 10.1 (JB 4.2.2)

Příspěvekod Docent » čtv 19. črc 2012 23:05:47

jenda^^ píše:Jinak v Locusu používám k plný spokojenosti SHOCart, který mi přijdou lepší, i když nemají tolik "zoomů".

Lepší ti připadat můžou, ale je neoodiskutovatelný fakt, že mapy Seznamu jsou lepší - ne na efekt, ale na soulad se skutečností. Třeba okolí Adamovského údolí na rozhraní Jeseníků / Rychlebských hor ukazují tak, jak to tam vypadá ve skutečnosti, a ne jak to tam vypadalo bůh ví kdy (jako Shocart).
Docent
Androiďák!

Typ mobilu: ZTE Blade
Tablet: Ainol Venus

Příspěvekod BuffaloCZ » sob 21. črc 2012 15:55:13

Čau používám locus hlavně na kolo, vyzkoušel sem free verzi, nějak mě tam chyběla možnost navigovat přes, tak sem pojal nápad že možná je to v Pro verzi, tak sem si ji koupil... ale není ani tam :)) Takže bych to chtěl nějak obejít, na mapy.cz si vytvořím trasu, tu exportuju do KML a importuju do locusu (jelikož GPX export/import mi locus ukáže jen jako body, ně jako trasu), takže vidím trasu a chtěl bych se zeptat jestli je možnost zapnot navigování (ne navádění) podle této trasy (stopy) ? Je to jediná věc co v tomto SW postrádám, nemožnost si nechat najít trasu na kolo přes nějaký waypoint, nebo to tam dostat aspoň jinou cestou ale využít jeho navigování.
BuffaloCZ
Nové Androidě

Typ mobilu: HTC One S

Příspěvekod jenda^^ » ned 22. črc 2012 10:15:08

Scalex: Otázka je, jestli to má vůbec cenu. Kdesi jsem četl, že podobný mechanismy byly u nějakých her a lidi, kteří to měli cracklý, pak rozhlašovali, jak je ta hra na nic, protože blbne, nejde střílet atd... Takže to vlastně ani nedoporučili dál, takže případní zájemci o koupi na základě těhle zkušeností nekoupili.
jenda^^
Stálý androiďák

Příspěvekod Pavouk » úte 24. črc 2012 21:21:01

ahoj, omlouvám se, pokud píšu nevhodně, ale nenašel jsem odpověď na to co hledám.
Používám Locus a jsem s ním velice spokojený, ale teď jsem potřeboval nahrát několik polních cest, které jsem natukal přes .kml. Takže import jako stopa, ale trasa je "vyzdobena" počáteční a koncovou ikonou. Jdou tyhle ikony vypnout ? nebo jiný způsob importu ? popř. upravit nějaký parametr v kml? Díky za odpověď
Pavouk
Nové Androidě

Typ mobilu: HTC Desire

Příspěvekod menion » stř 25. črc 2012 6:00:39

ahoj, ikonky vypneš globálně v nastavení > mapy - objekty > a dole je definovat ikonky tratí, tak tam chce nastavit "žádný symbol"
menion
Androiďák!

Příspěvekod Krokodyl » stř 25. črc 2012 22:29:21

dvzd:
Už mi to nedá ... máš pravdu /tedy co se týče práv spotřebitele v ČR/, ALE . To platí pro obchodní subjekty podnikající na území ČR!! Stačí si přečíst Smluvní podmínky v Google play, kde je hned v prvním odstavci psáno:
... Služby poskytuje společmost Google Inc. ("společnost Google") se sídlem na adrese 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 940043, Spojené státy americké ....
Smlouvu tedy uzavíráš se zahraničním subjektem a platbu provádíš do zahraničí, nikoli jakékoli společnosti či její organizační složce podnikající v ČR a tedy vázané právními předpisy ČR.

Howgh - domluvil jsem.

P.S. a myslím že tato diskuze pouze zaneřáďuje toto vlákno a někdo z moderátorů by ho mohl s klidným svědomím promazat. Mimochodem porušuješ prvvní pravidlo tohoto fora :

"Pravidla fóra

Příspěvek od Sup » úte 23. zář 2008 23:18:51
První: warez odkazy, dotazy a navádění k používání warezu: - NE! (za odkaz na warez může být udělen BAN bez varování - typicky na 1-30dní dle intenzity problému)"
HTC EVO 3D Každou chvíli jiná rom :-)
zálohovat ZálohovaT ZÁLOHOVAT
Krokodyl
Androiďák!

Typ mobilu: HTC EVO 3D

Příspěvekod menion » čtv 26. črc 2012 11:05:05

mám neblahý pocit že tohle zde běz odkazů na nějaké příslušné paragrafy nevyřešíme, ncméně jen pro informaci - ten prodej přes Google Play probíhá v podstatě "mimo Google". DPH a daně z výsledku platí vývojáři (DPH z celé částky, daň z příjmu samozřejmě jen ze svého podílu). Nicméně naprosto logicky bych očekával že Google to zařídil tak (a proto to taky tak dlouho trvá) aby prodej fungoval jednotně po celém světě, jinak by celý systém byl naprosto postavený na hlavu a každý kdo prodává by musel študovat nedohledatelné zákony mnoha zemí = nesmysl!

Ale jelikož Locus je jako plně funkční Free (což mi přijde mnohem lepší než Trial, nikoho tak nenutím platit a přitom vemi podstatná část funkcí, hlavně celé jádro je v obou verzích), tak tohle opravdu patří do jiného topicu. Nicméně děkuji za věcné informace :)
menion
Androiďák!

Příspěvekod patlen » pát 27. črc 2012 5:45:08

Přestaňte tu laskavě spamovat a flamovat !!
Zatím to tu locknu a až budu mít čas promažu to, protože tyto hádky si řeště přes SZ !!!

EDIT:
Takže vlákno pročištěno.Jestli se chcete takhle dohadovat založte si vlákno v pokecu,sem si dejte link a tam si vesele vysvětlujte ty vaše teorie o warezu a zákonech.Jen upřesňuji PRAVIDLA ZDEJŠÍHO FÓRA , že jakákoliv debata či navázení na warez je bez pardonu na BAN. Díky všem za respektování pravidel.
Obrázek
Nováčci, používejte tlačítko HLEDEJ a podívejte se na AndroidWIKI
patlen
Androiďák!

Medaile: 2
Dobrý Rádce (1)
Typ mobilu: Nexus 4
Tablet: Nexus 7
Rom: Cyanogenmod

Příspěvekod menion » pát 27. črc 2012 16:22:06

Díky patlene, už to bylo potřeba.

Zpět k věci. Akorát chystáme novou verzi. Chtěl jsem vydávat později ale jsou tam hlavně nějaké problémy s kompasem a RMAP formátem. Bohužel verze není ještě odladěná jak bych si představoval, takže pokud na něco narazíte tak piště a já to rozhodně během následujícího týdne opravím do nějaké drobné opravné verze! Díky
menion
Androiďák!

Příspěvekod Trainzak » pát 27. črc 2012 16:29:25

Nebylo by možné, poté co se několik Field Notes uloží v režimu offline, je pak všechny hromadně nahrát na server pomocí jediného tlačítka? Protože takto musím uploadovat gcfieldnotes.txt na Dropbox, pak stáhnout, a pak znovu uploadovat na GC.com ;)
Trainzak
Nové Androidě

Typ mobilu: Huawei Sonic Black
Twitter: Trainzak

Příspěvekod guldy » pát 27. črc 2012 16:49:13

Zdravim. Neslo by nak udelat v aplilcce moznost na prevod souradnic mezi jinejma formatama?
Naposledy upravil patlen dne pát 27. črc 2012 17:00:15, celkově upraveno 1
Důvod: Pouzivani podpisu pomoci Tapatalku je zakazano pravidly zdejsiho fora.Dej si na to pozor diky PATLEN
Mobil : Nexus 4
Tablet:
guldy
Androiďák!

Typ mobilu: Nexus 4
Twitter: guldy2

PředchozíDalší

Zpět na Navigace/GPS