mapy.cz offline?

Vše co se týká navigace, map a využívání gps/galileo

Moderátoři: don_alex, radegast

mapy.cz offline?

Příspěvekod Gumak.Ln » stř 11. kvě 2011 15:49:15

Ahoj chtěl jsem se zeptat jakým způsobem se dají sehnat turistické mapy ze serveru mapy.cz? Zkoušel jsem to přes MOBAC nebo i přes Locus ale tyto programy tyto druhy map nepodporují, takže se ptám - lze nějakým způsobem prohlížet turistické mapy ze serveru mapy.cz na platformě Android např. v programu Locus, Maveric, Rmaps apd? Děkuji
  • 0

Gumak.Ln
Stálý androiďák
 
Příspěvky: 70
Registrován: úte 30. lis 2010 21:30:53
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Wildfire

Re: mapy.cz offline?

Příspěvekod brodozz » stř 11. kvě 2011 19:02:38

Zmarketu nainstaluj OsmA tam mas online mapy cyklomap cz,pomali kachlicku po kachlicke posuvaj a apka ich ulozi na SD kard,pak uz jedes offline cyklo relief cz sk,nazomuj sina max,atjeto detailni.
  • 0

Uživatelský avatar
brodozz
Stálý androiďák
 
Příspěvky: 59
Registrován: čtv 16. zář 2010 13:19:56
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: gt540
Tablet: Superpad III

Re: mapy.cz offline?

Příspěvekod bigt » stř 11. kvě 2011 19:07:44

Vsak cyklomapy si může v pohodě sosnout přes Locus a nemusí řešit nějaké popojíždění po kachličkách
  • 0

Uživatelský avatar
bigt
Stálý androiďák
 
Příspěvky: 179
Registrován: pát 04. čer 2010 10:44:43
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawei Ascend G300
Twitter: BigTcz
Rom: B895

Re: mapy.cz offline?

Příspěvekod brodozz » stř 11. kvě 2011 19:21:06

Ak myslis free map SK,tak pochybuji ze je toto iste ako cykloreljef,ktory uz nejde v MOBACU.
  • 0

Uživatelský avatar
brodozz
Stálý androiďák
 
Příspěvky: 59
Registrován: čtv 16. zář 2010 13:19:56
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: gt540
Tablet: Superpad III

Re: mapy.cz offline?

Příspěvekod Lukeenho » stř 11. kvě 2011 19:46:40

Už jsem to tady jednou psal, na cyklomapy je nejlepší Locus a stáhnout do něj toto
http://forum.asamm.cz/viewtopic.php?f=1 ... 2817#p2817
  • 0

Uživatelský avatar
Lukeenho
Stálý androiďák
 
Příspěvky: 97
Registrován: stř 30. čer 2010 19:21:42
Reputace: 0

Re: mapy.cz offline?

Příspěvekod Gumak.Ln » stř 11. kvě 2011 20:00:53

Super děkuji...perfektní tohle jsem hledal :o)
  • 0

Naposledy upravil don_alex dne čtv 18. črc 2013 18:31:49, celkově upraveno 1
Důvod: Odstraněna zbytečná citace
Gumak.Ln
Stálý androiďák
 
Příspěvky: 70
Registrován: úte 30. lis 2010 21:30:53
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Wildfire

Re: mapy.cz offline?

Příspěvekod radegast » pon 29. říj 2012 20:54:44

Docela by mně zajímalo, jestli to nakonec nebyla jen bublina.
http://navigovat.mobilmania.cz/bleskovk ... fault.aspx
  • 0

HTC Desire S, SDHC 16 GB, Sygic GPS Navigation (Aura), TrekBuddy, Locus
v černé Oktávce Kombi, 1,9 TDI, 81 kW
Nováčci, používejte tlačítko HLEDEJ a podívejte se na AndroidWIKI
Uživatelský avatar
radegast
Moderátor
 
Příspěvky: 3128
Registrován: úte 06. dub 2010 17:39:00
Bydliště: Vendryně
Reputace: 4
Typ mobilu / ROM: Desire S 4.0.4

Re: mapy.cz offline?

Příspěvekod menion » pon 29. říj 2012 21:45:34

myslím že nebyla. Jen jim rok trvalo (oproti plánu) online verze ... s tou offline to bude dost podobné
  • 0

Uživatelský avatar
menion
Robot
 
Příspěvky: 707
Registrován: ned 04. říj 2009 14:27:57
Bydliště: Praha
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Note 2

Re: mapy.cz offline?

Příspěvekod niripe » čtv 18. črc 2013 12:14:10

Mapy.cz offline jsou tu. Na Google Play dostupná aktualizace :D

Hned po instalaci to nabídne mapy ke stažení cca 320 MB. Po prvním vyzkoušení se mi zdají velice rychlé. Z prvotních negativ vidím, že na tabletu nefunguje režim na šířku.
  • 0

niripe
Nové Androidě
 
Příspěvky: 29
Registrován: pon 03. pro 2012 10:53:25
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: ZTE V970
Tablet: Samsung Tab 8.9 GT-P7310 WiFi, Stock 4.0.4
Rom: Bruno 1.1R2 - JB 4.1

Re: mapy.cz offline?

Příspěvekod Jadro » čtv 18. črc 2013 18:39:02

Jedine co mi vadi je, ze cyklostezky jsou videt jen pri velkem priblizeni... Nejvic pouzivam Mapy.cz na kole
  • 0

Jadro
Nové Androidě
 
Příspěvky: 40
Registrován: čtv 23. kvě 2013 19:13:46
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Ace 2

Re: mapy.cz offline?

Příspěvekod ludekbrno » čtv 18. črc 2013 22:05:05

A co bys tam chtěl víc? Mapy jsou prostě mapy :-) Možnost stažení oficiálních off-line map je pro spoustu méně zkušených lidí obrovskou inovací, protože často nemají mobilní data a je to pro ně první bezplatnou možností, jak mít v mobilu off-line podrobnou mapu celé ČR. Nevím co víc bys zadarmo chtěl. No vlastně ve tvém příadě mě to ani nepřekvapuje, ty máš nejraději zadarmo funkce placených aplikací ;-)
  • 0

LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.
ludekbrno
Terminátor
 
Příspěvky: 8310
Registrován: ned 27. bře 2011 13:16:16
Reputace: 12
Typ mobilu / ROM: LG L9 II stock Android 4.1.2 + root

Re: mapy.cz offline?

Příspěvekod Jumbo78 » čtv 18. črc 2013 23:04:10

Mimochodem umí i navigovat...


@phablet ;)
  • 0

Chcete navíc 500MB na Dropboxu? Klikni http://db.tt/dzUQw73y
Chcete až 50GB na MINUS? Klikněte http://min.us/riwUvT6

Smartphone z číny od prověřeného prodejce: http://www.ibuygou.com/reg/?uid=B9ACB4A ... 1D3FAC5C30
Uživatelský avatar
Jumbo78
Moderátor
 
Příspěvky: 4501
Registrován: pát 13. led 2012 18:25:32
Bydliště: Kousek od Zlatých Hor :D
Reputace: 8
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S + SG NOTE II
Tablet: Samsung Galaxy NOTE II :D
Rom: Phoenix v16.7

Re: mapy.cz offline?

Příspěvekod Sentello » pát 19. črc 2013 8:58:01

Nevím co chcete, rozhodně lepší než ty od Googlu...

@telefon
  • 0

Uživatelský avatar
Sentello
Robot
 
Příspěvky: 731
Registrován: ned 12. zář 2010 20:01:42
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nexus 5 32GB

Re: mapy.cz offline?

Příspěvekod Jadro » pát 19. črc 2013 9:09:10

Ja myslim, ze je to super. Jen me stvou ty cyklostezky pri malem zvetseni. Nechapu proc turisticke cesty videt jsou a cyklostezky ne.
Zkusim napsat na Seznam jestli s tim nechteji neco provest ;-)
  • 0

Jadro
Nové Androidě
 
Příspěvky: 40
Registrován: čtv 23. kvě 2013 19:13:46
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Ace 2

Re: mapy.cz offline?

Příspěvekod xciba » pát 19. črc 2013 10:15:09

konecne to nekoho napadlo :lol: testuju to tedy na iphone, ale ty mapy jsou neskutecne rychle a fakt super:)
uz se tesim az to pustim na tabletu.:)
  • 0

xciba
Stálý androiďák
 
Příspěvky: 138
Registrován: pát 11. lis 2011 0:00:08
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nokia lumia 1020 Iphone 5 Samsung galaxy note
Tablet: Nexus 7 (2012)
Rom: WP 8 + Kitkat

Re: mapy.cz offline?

Příspěvekod Hurec » pát 19. črc 2013 12:19:35

sice abych stahl ty mapy /ukazal se pruvodce/ tak jsem musel vymazat data z app , ale jinak to jede suprove , konecne nebudu muset cekat na mapy nacitane pres edge/gprs v prirode ;-)
  • 0

Iphone 3G -> Samsung Nexus S -> Motorola defy -> HTC Evo 3D -> LG L9 II
Hurec
Stálý androiďák
 
Příspěvky: 54
Registrován: ned 18. pro 2011 15:58:56
Bydliště: Karviná
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG L9 II
Rom: origo

Re: mapy.cz offline?

Příspěvekod ramon.dexter » pát 19. črc 2013 12:45:56

Teda českým zákazníkům se fakt nezvaděčíš. Všimněte si komentářů na marketu. On si každej představuje, že zadarmo dostane plnohodnotnou navigaci s gigantickou databází POI a asi i vodotryskem. Prakticky od nikoho to nedostalo víc než 1 hvězdu a většina lidí nadává na naprostý nesmysly.
  • 0

Moje vznášedlo je plné úhořů
Soukromé zprávy mi pište, pokud máte nějaký konkrétní dotaz na mě. Na ostatní dotazy je tu fórum.
Konkrétním dotazem opravdu nemyslím dotaz typu "Jak rootnu ten nebo onen telefon?" - na takové dotazy je tady sekce Návody.
Uživatelský avatar
ramon.dexter
Moderátor
 
Příspěvky: 11652
Registrován: pon 04. kvě 2009 19:04:58
Bydliště: Plzeň
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Galaxy Nexus
Tablet: Nexus 7
Rom: CM10.1

Re: mapy.cz offline?

Příspěvekod xciba » pát 19. črc 2013 13:05:29

koukam na to:D a je to stejny jak na play, tak na appstore:D :no:
  • 0

xciba
Stálý androiďák
 
Příspěvky: 138
Registrován: pát 11. lis 2011 0:00:08
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nokia lumia 1020 Iphone 5 Samsung galaxy note
Tablet: Nexus 7 (2012)
Rom: WP 8 + Kitkat

Re: mapy.cz offline?

Příspěvekod aldabubo » pát 19. črc 2013 13:17:35

@Ramon: a kdyby to stálo 20 Kč s tím, že v placené verzi je tam balík funkcí navíc, tak budou hledat, jak to získat zadarmo a bude tady tříkilometrové vlákno o postupech instalace doplňkového balíku do cracknuté verze ...stejně jako u Sygicu.
  • 0

Čtení o základech Androidu, nastavení telefonu, kontaktů, zvonění atd. Hledej zde: Android Expert
SGS1 i9000 a SGS2 i9100 - základ Stock + CFrootKernel + Odin
Uživatelský avatar
aldabubo
Robot
 
Příspěvky: 1035
Registrován: ned 05. pro 2010 21:47:24
Bydliště: Brno
Reputace: 6
Typ mobilu / ROM: SGS2 i9100 - NeatROM
Mobil 2 / ROM: SGS1 i9000 - CM10
Tablet: Nexus7 3G 32GB - SlimBean

Re: mapy.cz offline?

Příspěvekod radegast » pát 19. črc 2013 16:04:20

ramon.dexter píše:Teda českým zákazníkům se fakt nezvaděčíš. Všimněte si komentářů na marketu......

Já už tam raději ani nekoukám :roll:

Odesláno z mobilu.
  • 0

HTC Desire S, SDHC 16 GB, Sygic GPS Navigation (Aura), TrekBuddy, Locus
v černé Oktávce Kombi, 1,9 TDI, 81 kW
Nováčci, používejte tlačítko HLEDEJ a podívejte se na AndroidWIKI
Uživatelský avatar
radegast
Moderátor
 
Příspěvky: 3128
Registrován: úte 06. dub 2010 17:39:00
Bydliště: Vendryně
Reputace: 4
Typ mobilu / ROM: Desire S 4.0.4

Re: mapy.cz offline?

Příspěvekod dvzd » pát 19. črc 2013 19:20:13

Jumbo78 píše:Mimochodem umí i navigovat...


@phablet ;)

Ale urcite ne offline.
  • 0

dvzd
Troll - nekrmte mne! :)
Troll - nekrmte mne! :)
 
Příspěvky: 2729
Registrován: pon 06. úno 2012 11:38:34
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: JYG4B

Re: mapy.cz offline?

Příspěvekod ramon.dexter » pát 19. črc 2013 19:40:54

dvzd: Jenže ta aplikace nikde neříká, že umí offline navigaci. V popisu je psáno, že umožňuje plánování trasy. A to neznamená navigace.

Stěžuj si až v momentě, kdy na trh vypustíš podobný produkt za stejnou cenu, tedy zdarma. Pak budeš jaksi v pozici, kdy bys mohl kritizovat. Jinak mlč a ber to tak, jak to je. Ono se ne nadarmo říká "darovanému koni na zuby nehleď". Prostě to ber tak jak je, nemusel jsi za to nic dávat.
  • 0

Moje vznášedlo je plné úhořů
Soukromé zprávy mi pište, pokud máte nějaký konkrétní dotaz na mě. Na ostatní dotazy je tu fórum.
Konkrétním dotazem opravdu nemyslím dotaz typu "Jak rootnu ten nebo onen telefon?" - na takové dotazy je tady sekce Návody.
Uživatelský avatar
ramon.dexter
Moderátor
 
Příspěvky: 11652
Registrován: pon 04. kvě 2009 19:04:58
Bydliště: Plzeň
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Galaxy Nexus
Tablet: Nexus 7
Rom: CM10.1

Re: mapy.cz offline?

Příspěvekod dvzd » pát 19. črc 2013 22:28:12

Já to beru jako mnoho humbuku pro nic za nic. :lol:
Ale zajímalo by mě, jestli tu offline mapu seznamu bude umět použít alespoň aplikace Smartmaps, když to je ze "stejné stáje".
  • 0

dvzd
Troll - nekrmte mne! :)
Troll - nekrmte mne! :)
 
Příspěvky: 2729
Registrován: pon 06. úno 2012 11:38:34
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: JYG4B

Re: mapy.cz offline?

Příspěvekod danis » sob 20. črc 2013 9:04:30

ramon.dexter píše:Teda českým zákazníkům se fakt nezvaděčíš. Všimněte si komentářů na marketu. On si každej představuje, že zadarmo dostane plnohodnotnou navigaci s gigantickou databází POI a asi i vodotryskem. Prakticky od nikoho to nedostalo víc než 1 hvězdu a většina lidí nadává na naprostý nesmysly.


no třeba já jsem rozmlsaný Locusem, takže já bych víc než jednu hvězdu taky nedal :)
  • 0

danis
Stálý androiďák
 
Příspěvky: 168
Registrován: pon 23. črc 2012 11:02:30
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Sony Xperia Active
Rom: Android 4.0.4.

Re: mapy.cz offline?

Příspěvekod menion » sob 20. črc 2013 9:11:03

no já teda taky myslím že moc pěkný. klobouk dolů nad tou rychlostí, přes veškerou snahu si o tom v locusu můžu nechat zdát.

Osobně se trošku divím kritice (ale i ona přejde). Mapy.cz dělají velmi jednoduchou appku ve stylu google map, od které prostě nikdy nemůžete čekat extra funkčnost ale v základu - myslím že super. je to apka pro lidi, ne pro sportovně-tursticko-geekovské fajnšmejkry.

No a díky tomu, tu pořád zbývá prostor pro nějaké vymazlenější apky, naštěstí :).

Takže užijte si mapy.cz, ještě jednou klobouk dolů nad rychlostí a doufám že nezanevřete i na konkurenci :lol:

EDIT: jo a propo, v další verzi locusu budou vektorovky o cca 30% rychlejší ... pořád to není ono, ale jednou ... ;)
  • 0

Uživatelský avatar
menion
Robot
 
Příspěvky: 707
Registrován: ned 04. říj 2009 14:27:57
Bydliště: Praha
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Note 2

Re: mapy.cz offline?

Příspěvekod ramon.dexter » sob 20. črc 2013 9:21:31

danis: Locus taky používám už pěkně dlouho a budu se k němu vracet, ale pro mě má až zbytečně moc funkcí. Většinu z nich jsem prakticky nikdy nepoužil, jenom v něm používám geolokaci a prohlížení map. Sem tam měření rychlosti.

Hlavně nemůžeš absolutně vůbec srovnávat jednoduchej prohlížeč map a komplexní turisticko-navigační software jako je Locus. To nelze.
  • 0

Moje vznášedlo je plné úhořů
Soukromé zprávy mi pište, pokud máte nějaký konkrétní dotaz na mě. Na ostatní dotazy je tu fórum.
Konkrétním dotazem opravdu nemyslím dotaz typu "Jak rootnu ten nebo onen telefon?" - na takové dotazy je tady sekce Návody.
Uživatelský avatar
ramon.dexter
Moderátor
 
Příspěvky: 11652
Registrován: pon 04. kvě 2009 19:04:58
Bydliště: Plzeň
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Galaxy Nexus
Tablet: Nexus 7
Rom: CM10.1

Re: mapy.cz offline?

Příspěvekod dvzd » sob 20. črc 2013 11:45:06

Do jakého adresáře se ta stažená mapa uloží?
  • 0

dvzd
Troll - nekrmte mne! :)
Troll - nekrmte mne! :)
 
Příspěvky: 2729
Registrován: pon 06. úno 2012 11:38:34
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: JYG4B

Re: mapy.cz offline?

Příspěvekod corve » sob 20. črc 2013 12:58:08

To ti bude k ničemu, je to asi 1400 souborů, mají příponu .br2, je to v android/data/cz.seznam.mapy/files/offline/map/data
  • 0

Uživatelský avatar
corve
Androiďák!
 
Příspěvky: 267
Registrován: úte 21. zář 2010 22:32:16
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Haier W910 + Nexus 4
Tablet: Nexus 7

Re: mapy.cz offline?

Příspěvekod brzda.a » pon 22. črc 2013 9:56:41

Zdravím

stalo se někomu jako mě, že při offline režimu, kdy není zapnutý žádný internet, se nezobrazuje satelitní podklad? Jednu chvíli se mi nezobrazoval ani normální podklad. Mapy sem přeinstaloval, mobil sem zresetoval, ale pořád to blbne. Mob. Xperia Go. Díky za odpověď pokud někdo řešil to co já.
  • 0

brzda.a
Nové Androidě
 
Příspěvky: 4
Registrován: úte 03. led 2012 17:23:38
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: xperia mini

Re: mapy.cz offline?

Příspěvekod smartmaps » pon 22. črc 2013 11:00:24

dvzd: Nejsem si jist, co máte na mysli, v SmartMaps tyhle mapy máme od počátku, Mapy.cz podklad vychází s nich.

brzda.a: Satelitní podklad není offline dostupný, za a) by měla aplikace objem desítky GB a ne stovky MB, za b) není to ani licenčně možné.
  • 0

SmartMaps tým
Uživatelský avatar
smartmaps
Stálý androiďák
 
Příspěvky: 140
Registrován: pát 12. bře 2010 17:34:41
Reputace: 0

Další

Zpět na Navigace/GPS

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků
Reputation System ©'