Navigon

Vše co se týká navigace, map a využívání gps/galileo

Moderátoři: radegast, don_alex, hfx9, tester1

Re: Navigon

Příspěvekod martyl » úte 13. pro 2011 11:03:37

Máte někdo zkušenosti s převodem navigonu na nový telefon? Mám navigon koupen přímo z webu navigonu ještě z dob, kdy nebyl na androidmarketu. Teď mi z podpory napsali, že si musím koupit novou licenci, že převod lze pouze u navigace koupené v marketu. Přitom loni ještě převod možný byl. Měl jsem navigon select, který teď už vůbec nelze nainstalovat:( Ještě jsem nezažil, že by výrobce trestal za to, že někdo užívá legáloní software. S každým převodem takovýhle problémy. Se přestávám divit, že se tu krade.
martyl
Stálý androiďák

Reklama

přihlášeným se nezobrazuje

Příspěvekod kitrab » čtv 29. pro 2011 20:58:42

dá se nějak přesvědčit Navigon aby si sahal na kartu pro mapy a ne do paměti telefonu ?
Po instalaci mám složku s mapami v telefonu /mnt/sdcard a neumím jej přesvědčit, že mapy budou na /mnt/sdcard/external_sd což je vložená SDkarta.
díky za každé info.
kitrab
Nové Androidě

Typ mobilu: Samsung Galaxy W

Příspěvekod dennys » pát 30. pro 2011 23:21:31

Asi měsíc používám Sygic Aura a jsem z toho celkem zklamaný. Často totiž vypadává signál, i během kratší trasy, třeba jen 5 km,tak mi na takto krátké trase vypadne signál GPS. Přemýšlím o Navigonu a chtěl bych se zeptat Vás, kteří již máte delší zkušenosti s touto navigací, zda-li také při navigování nedochází k výpadkům signálů GPS.
Nebo, jaké máte případně jiné negativní zkušenosti?
Má Navigon stejně jako Aura doživotní aktualizace zdarma?

Díky moc za každé nové info.
dennys
Nové Androidě

Typ mobilu: sonny ericsson xperia arc

Příspěvekod prcko » sob 31. pro 2011 17:26:24

Navigon pouzivam cca rok vypadky signalu som mal akurat na telefonoch znacky samsung. Inak pohoda. Navigon ti ponuka aktualizaciu kazde tri mesiace po dobu tusim dvoch rokov za poplatok 30 eur.
prcko
Androiďák!

Typ mobilu: SGS 2 nexus s

Příspěvekod dennys » sob 31. pro 2011 17:47:06

Díky.A možnost zakoupení doživotní licence není?
dennys
Nové Androidě

Typ mobilu: sonny ericsson xperia arc

Příspěvekod prcko » sob 31. pro 2011 19:34:15

Nikde som moznost kupit dozivotnu licenciu nenasiel takze neviem. Z mojho pohladu by to ale nebol rozumny krok. Mozno casom sa objavi moznost aktualizovat si mapy ktore treba ved naco platit za europu ked jazdim maximalne do piatich statov :smile:
prcko
Androiďák!

Typ mobilu: SGS 2 nexus s

Příspěvekod optimas » čtv 05. led 2012 16:32:35

prcko píše:Navigon pouzivam cca rok vypadky signalu som mal akurat na telefonoch znacky samsung. Inak pohoda. Navigon ti ponuka aktualizaciu kazde tri mesiace po dobu tusim dvoch rokov za poplatok 30 eur.

Mám Samsung i Navigon a žádné výpadky jsem nikdy neměl a že jsem s tou navigací hodně projel a bez problémů
optimas
Androiďák!

Typ mobilu: SG Ace 2 i8160

Příspěvekod skodl » ned 08. led 2012 18:14:06

dennys píše:Díky.A možnost zakoupení doživotní licence není?

Doživotka je na samotnou apku na mapy si vždycky připlatíš na aktualizace
skodl
Nové Androidě

Typ mobilu: HTC Evo 3D

Příspěvekod pk76 » sob 14. led 2012 23:44:08

Navigon můžu jen doporučit. Mám i klasickou navigaci v autě. S oběma jsem nikdy neměl problém, mapy jsou pěkné a docela přesné.
Naposledy upravil michpo dne ned 15. led 2012 10:19:27, celkově upraveno 1
Důvod: Podpisy aplikace Tapatalk jsou zde zakázané, vypni si je v nastavení aplikace! Přečti si pravidla fóra.
pk76
Robot

Typ mobilu: LG Optimus Black
Tablet: PiPo S2 4.1.1
Rom: IZS v0.4

Příspěvekod mattovic » pát 20. led 2012 18:51:23

Tak som sa po nejakom čase používania cracknutej verzie odhodlal si túto navigáciu zakúpiť. Celkovo sa mi páči asi najviac zo všetkých čo som skúšal a na markete stojí 60€ čo nieje také strašné. Jedna vec ma ale dosť nahnevala. Prečo keď si kúpim navigáciu mám tam staré mapy, a výrobca odo mňa hneď drzo pýta poplatok za aktualizáciu? To že sa za mapy platí som vedel, ale aspoň tolko slušnosti že keď si človek kúpi program tak tam aspoň na tie tri mesiace bude aktuálna mapa mať mohli. Toto ma skutočne dosť nahnevalo a považujem to za dosť neseriózne.
HTC Desire HD (ROM:Revolution HD 7.3)
Samsung Galaxy Note II
mattovic
Stálý androiďák

Typ mobilu: HTC a Samsung

Příspěvekod mattovic » pát 20. led 2012 22:16:29

Tak som si za 30€ predplatil na 2 roky fresh maps a ono mi to ponuka na stiahnutie stare mapy Q3 2011. Toto uz co je. Uz mam take nervy ze by som niekoho nakopal.
Samsung Galaxy Note II
mattovic
Stálý androiďák

Příspěvekod Krokodyl » pát 20. led 2012 22:17:47

Obrať te se na podporu, tady to nikdo nevyřeší.
HTC EVO 3D Každou chvíli jiná rom :-)
zálohovat ZálohovaT ZÁLOHOVAT
Krokodyl
Droid

Typ mobilu: HTC EVO 3D

Příspěvekod marshall1727 » pát 20. led 2012 22:53:30

mattovic píše:Tak som si za 30€ predplatil na 2 roky fresh maps a ono mi to ponuka na stiahnutie stare mapy Q3 2011. Toto uz co je. Uz mam take nervy ze by som niekoho nakopal.

3Q 2011 nejsou stare. to neni datum edice, ale datum aktualnosti mapovych podkladu.
--
sony mini pro bez úprav
marshall1727
Nové Androidě

Příspěvekod mattovic » pát 20. led 2012 23:02:22

Jasne ze su stare. Ved warez verzia ktoru som nejaky cas pouzival mala uz Q1 2012 a bol v nej aj novootvoreny usek dialnicneho obchvatu mesta Nitra. Tato platena verzia ma chcela viest cez cele mesto lebo ten obchvat este nepozna. Som mal nervy ako este nikdy. Clovek si za to zaplati a zisti ze z warezu je lepsia podpora ako z oficialnych miest. A to ma z toho nema rozrtrhut od nervov?
Samsung Galaxy Note II
mattovic
Stálý androiďák

Příspěvekod hreba » pát 20. led 2012 23:28:09

:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Chce se říct neuvěřitelné... Nicméně ty mapy můžou byt společné pro víc navigaci akorát oni se k tomu ještě nedostali.
Galaxy Note 2
Omega ROM
hreba
Androiďák!

Typ mobilu: Galaxy Note 2

Příspěvekod mattovic » pát 20. led 2012 23:32:44

Nechápem. Takže som zbytočne vyhodil 90€ a keď chcem mať záruku najčerstvejších máp musím prejsť s5 na warez verziu? Toto je už fakt pri..bané Potom aby si ľudia nesťahovali warez verzie. Nie, kúpte si oficiálnu verziu a otravujte sa so starými mapami. Z toho fak stojí rozum.
Samsung Galaxy Note II
mattovic
Stálý androiďák

Příspěvekod martyl » sob 21. led 2012 14:31:07

Asi to tak bude...navigon je asi dle mého nejlepší navigace na android ale bohužel jejich podpora je naprosto neuvěřitelná..naprostá tragedie. A volat nebo dopisovat si snimi...taky zážitek o zdraví. Po pěti mailech se zeptají, co že to vlastně po nich chci.
martyl
Stálý androiďák

Příspěvekod hreba » sob 21. led 2012 21:13:56

Můžete mi prosím říct v cem je podle vas lepší nez sygic? Často vidam názor ze je to nejlepší navigace na android ale necestuji tak často abych to poznal ze zkušební verze která předpokládám bude třeba na týden. A na cestách kde se pohybuji běžně nebude mit určitě problem. Díky
Galaxy Note 2
Omega ROM
hreba
Androiďák!

Příspěvekod myssak » sob 21. led 2012 22:00:58

Jak to tak čtu tak jsem hrozně rád že jsem se nakonec rozhodl pro sygic.Na toto bych fakt neměl nervy.Sygic podpora funguje naprosto skvěle.Já napsal ráno a odpoledne jsem měl jasnou a věcnou odpověd.Sice má své mouchy ale rozhodně né takové problémi s mapama atd...Sygic je navíc docela levný.Střední Evropa v akci vychází na nějakých 500kč.A k tomu doživotní aktualizace jak map tak software.S aktualizacemi také nejsou žádné problémi. :yes:
myssak
Nové Androidě

Typ mobilu: samsung galaxy 2

Příspěvekod hreba » sob 21. led 2012 23:04:24

Taky ho mam koupeny ale nevim jestli nezkusit navigon občas prostě plánuje fakt blbosti :-\ proto se ptam na výhody.
Galaxy Note 2
Omega ROM
hreba
Androiďák!

Příspěvekod optimas » ned 22. led 2012 10:14:11

myssak píše:Jak to tak čtu tak jsem hrozně rád že jsem se nakonec rozhodl pro sygic.Na toto bych fakt neměl nervy.Sygic podpora funguje naprosto skvěle.Já napsal ráno a odpoledne jsem měl jasnou a věcnou odpověd.Sice má své mouchy ale rozhodně né takové problémi s mapama atd...Sygic je navíc docela levný.Střední Evropa v akci vychází na nějakých 500kč.A k tomu doživotní aktualizace jak map tak software.S aktualizacemi také nejsou žádné problémi. :yes:

Měl jsem obě verze najednou abych se rozhodl kterou si nechám Sygic, Navigon Jedna tam druhá zpět stejná cesta a tam kam mě posílal Sygic to byla katastrofa raději jsem pustil Google navigaci a tam mě dovedla zpět. Takže za mě rozhodně Navigon warez. Ale jak tady někdo píše že si ji koupil a dostal mapy Q3 tak je to hnus
optimas
Androiďák!

Příspěvekod myssak » ned 22. led 2012 14:23:34

Ale když si vezmu různé názory lidí co mají navigon, tak je tam spousta negativních stížností a také právě na plánovaní.Dokonalá není žádná ale celkově je hodnocení sygicu vyšší.Představa že si koupím za 15 stovek navigaci a pak budu stejně muset někde přes warez stahovat mapy mě děsí.A platit za staré mapy....Sygic je má zdarma doživotně a hlavně je pravidelně aktualizuje.Uznávám že občas naviguje podivně ale tohle dělávají téměř všechny navigace.Nejspolehlivější je v tomto TT jenže ten není a ani nebude pro android.
myssak
Nové Androidě

Typ mobilu: samsung galaxy 2

Příspěvekod martyl » ned 22. led 2012 14:43:24

Já zkoušel sygic nevim už jakou verzi, teď mám koupen navigon a copilot. Copilot mi píše časy doejzdu +-2 hodiny, což je pro mě zásadní problém, naviguje po ještě nedostavěných trasách. Sygíc vyhledával nějak divně trasy a když jsem se s ním pak ztratil, tak jsem si radši na cestu musel zapnout google mapy. Tam azs chybí řazení do pruhů. Nejlepší zkušenost mám bohužel s navigonem, kde je pro změnu šílená podpora a aktualizace map.
martyl
Stálý androiďák

Příspěvekod optimas » ned 22. led 2012 15:25:10

myssak píše:Ale když si vezmu různé názory lidí co mají navigon, tak je tam spousta negativních stížností a také právě na plánovaní.Dokonalá není žádná ale celkově je hodnocení sygicu vyšší.Představa že si koupím za 15 stovek navigaci a pak budu stejně muset někde přes warez stahovat mapy mě děsí.A platit za staré mapy....Sygic je má zdarma doživotně a hlavně je pravidelně aktualizuje.Uznávám že občas naviguje podivně ale tohle dělávají téměř všechny navigace.Nejspolehlivější je v tomto TT jenže ten není a ani nebude pro android.

Negativních stížností??? Jediný problém co všichni řeší je při instalaci když vyjde nová verze ,pozor bavím se o warez verzi. Tam se jadná o to jak to obelstít toť vše a když se to povede tak s tím není problém. Já osobně bych si to nikdy nekoupil ani SYGIC ani něco jinýho a kdyby to kleklo tak dojedu pomocí Google. Teď mám warez verzi 4.0.1. nainstaloval dl mapy Q1 2012 a jede bez problému. A jestli si to někdo koupí a dává do toho warez mapy tak je s prominutím blb. Nejvíce právě brečí ti co jim to nejde nainstalovat tak to pomlouvají kde se dá. Tak samo to bylo s Vistama kdy to do ruky dostali blbové kteří to nabastlili na nějaké staré plečky a pak to odsoudili, ale to sem nepatří. Tak TT je TT o tom žádná ,ale slyšel jsem že pry se na tom pracuje aby to bylo na Android, ale jestli to je pravda to nevím. Nedávno si kolega koupil Garmina a jeli jsme spolu tam a zpět 550 km. Já Navigon on fungl Garmina a ten Garmin tak blbnul a vedl nás takovýma nesmyslnyma zadkama to jsem neviděl i když jsme je nastavili tak Navigon jel tak jak jsem chtěl jet já Garmin měl svoji hlavu
optimas
Androiďák!

Příspěvekod mattovic » ned 22. led 2012 16:31:00

Prečo by mal byť ten kto si to kúpi blbec? Mne keď sa nejaká aplikácia páči rád si za ňu zaplatím a tak podporím jej další vývoj. Aj keď warez verzia šlapala bez problémov. O tom že je z oficiálnych miest taká úbohá podpora som nevedel, keby som to tušil nikdy si ju nekúpim a používam radšej warez. Je to veľká škoda, lebo keby tak nekašlali na aktualizácie bola by to fakt dobrá kúpa pretože táto navigácia sa mi skutočne páči a jazdí sa podľa nej fakt dobre.
Samsung Galaxy Note II
mattovic
Stálý androiďák

Příspěvekod optimas » ned 22. led 2012 18:10:08

Tak proč se tu rozčiluješ, že jsi zbytečně vyhodil 90eček když jsi to mohl mít za dara a s novýmy mapama :lol:
optimas
Androiďák!

Příspěvekod mattovic » ned 22. led 2012 18:30:40

Vidím že si ma zjavne nepochopil. Ja sa nerozčulujem že som za to dal 90€, kúpil som si to lebo som mal túto navigáciu cez warez otestovanú a páčila sa mi. Kúpil som si ju lebo keď je niečo dobré tak to treba podporovať a kúpou prispievaš na další vývoj. Rozčúlilo ma však to že po zaplatení Fresh maps na 2 roky som nedostal čo som si zaplatil, a to čerstvé mapy. O tom to celé. A preto hovorím že keby som to tušil vopred tak to nekúpim lebo toto ma sklamalo.
Samsung Galaxy Note II
mattovic
Stálý androiďák

Příspěvekod Krokodyl » stř 25. led 2012 22:34:54

Chlape jsi na stránkách o Androidu !!
A navíc zde se netoleruje warez. Takže ode mne jediná rada kup si ho, a pokud nakoupíš pro svůj operační program, tak budeš mít oficiální podporu a bude fungovat.
Krokodyl
Droid

Příspěvekod johnyram » čtv 26. led 2012 8:54:56

Já teda nevím, nezkoušel jsem všechno, ale tato navigace mi přijde docela ucházející. Když jsem zkoušel Sygic, tak sice fungoval, ale rozhodně mě nijak nenadchl, ale třeba na tom fest pracují a jednou to bude dobrá navigace ale do té doby zlatý Navigon ;)

Jinak nevím, jak jste hledali ale na svých stránkách mají Q1 2012 natuty už 2-3 měsíce. Tak tu šíříte negaci, ale je potřeba se předtím rozhlédnout, jestli to tak opravdu je ;)
johnyram
Stálý androiďák

Typ mobilu: SG II
Rom: stock rom 2.3.3 cz

Příspěvekod Krokodyl » čtv 26. led 2012 9:44:27

Ale jsou ty mapy dostupné pro nového zákazníka při zakoupení navigace pro Android?? To víme že jsou dostupné, když se objevují na mnoha neoficiálních zdrojích, ale aby byly dostupné, při instalaci programu. Ne že si je musím přes shop znovu koupit.
Krokodyl
Droid

PředchozíDalší

Zpět na Navigace/GPS