[NÁVOD][DESIRE] NAHRÁNÍ ROM + A2SD

HTC

Moderátoři: hfx9, Jacho

Je pro vás tento návod hodnotný?

ANO Použil jsem ho a funguje
7
33%
NAŠEL JSEM SI HO JINDE
6
29%
ROOT nepotřebuji
8
38%

Celkem hlasů : 21

Příspěvekod jtoxx » stř 12. kvě 2010 15:28:25

NUTNÝ ROOT

Návod na ROOT: http://lklicpouch.cz/navody/root-htc-desire-velky-update-navodu//

EDIT: TENTO POSTUP FUNGUJE I NA OSTATNICH ROM JAKO NAPRIKLAD MODACO CUSTOM ROM, CYANOGENMOD A JINÉ
PO NAHRANI ROMKY Z MODACA JE NUTNO UDELAT OPET WIPE VSEHO JINAK VAM BUDE VYSKAKOVAT FC

Zkouseno na mem HTC DESIRE a na OS Vista 32bit

Stahneme si recovery
http://www.uloz.to/4808435/recovery.zip
http://www.multiupload.com/7E7Y9IGM6Y MIRROR

Stahneme si Romku (CYANOGENMOD)
http://www.megaupload.com/?d=6R2OKQEC
http://www.romraid.com/paul/bravo/5.0.6-update-cm-kitchen-base-desire-signed.zip MIRROR

ZDE ROMKY OD MODACA: BROWSE
ZDE JSOU ZÁKLADNI ROMKY: BROWSE

Zip si rozbalime napriklad na plochu pro pozdejsi praci s recovery ktera se bohuzel zatim bootuje pres PC, ale pracujeme s ni jiz v telefonu.
Vypneme telefon, drzime tlacitko back :back: a pote podrzime tlacitko power :down: tim se dostaneme do Hboot, zde se navigujeme pomoci volume up (nahoru), volume down (dolu) a potvrzujeme volbu tlacitkem power :down:
Vybereme polozku recovery a telefon se prepne do recovery (cerna obrazovka s cervenym trojuhelnikem).
Nyni budeme pracovat s recovery v PC. V rozbalenem adresari si najdeme polozku "recovery-windows" kterou spustime jako spravce. (pokud jen vyskoci obrazovka cmd a zase zmizi, odklikneme "recovery-windows" znovu levym tlacitkem mysi.
Na telefonu se nam zobrazi jiz kompletni recovery jak ji zname. Zde se jiz navigujeme pomoci trackpadu a tlacitkem volume volume down pro volbu zpet, je nutne najit polozku WIPE a vycistit vsechny polozky jako jsou ext,cache,dalvik cache atd.
Po vycisteni se vratime zpet do recovery menu a najdeme polozku Usb-Toogle a potvrdime trackpadem na kartu si vlozime stazeny cyanogenmod nebo jakoukoliv jinou ROM a vratime se zpet do hlavni nabidky recovery.
Zde dame jiz update any zip a vybereme si ROMku kterou chceme nahrat a potvrdime trackpadem. Cekame az se provede flash a vratime se zpet do recovery kde provedeme reboot a mame hotovo.

Takovy je vysledek 15minut prace:
Obrázek

Zde je originalni tema na XDA: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=674218

ZDE JE NÁVOD NA A2SD

Tak A2SD funguje, zde muzete videt jak mam aplikace nainstalovvane na karte. Jde o ROM kde uz je A2SD.
V recovery musite jen vytvorit swap=0, ext=1024, fat zbytek se nastavi sam, pote upgradujete ext2 oddil na ext3.
Pote nahrajete na kartu romku zde odkaz na stahnutí MODACO ROM http://download1040.mediafire.com/1e5dod9yvwsg/njdfwqaw2k3/r2-desire-modacocustomrom-withadditions-a2sd%2B-signed.zip stahneme na kartu a flashnete ji. Doporucuji opet provest wipe vseho po nahrani rom, kvuli bodrelu. A pokud chceme opravdu zkontrolovat zda se nam aplikace ukladaji na kartu nahrajeme si vsechny aplikace ktere chceme. Na marketu stahneme android terminal emulator a vypiseme
Kód: Vybrat vše
su (enter)
ls /system/sd/app (enter)

A vydime aplikace nainstalovane na karte. That's it :D

Dukaz misto slibu
Obrázek
Naposledy upravil jtoxx dne čtv 13. kvě 2010 21:53:51, celkově upraveno 11
Nováčci, používejte tlačítko HLEDEJ a podívejte se na AndroidWIKI
Follow me on - twitter
jtoxx
Androiďák!

Mobil: Nexus S
Twitter: Jiratoxx

Reklama

přihlášeným se nezobrazuje

Re: NÁVOD - DESIRE CYANOGENMOD 5.0.6

Příspěvekod skooopa » stř 12. kvě 2010 15:51:53

Je to paradox G1 se rootovala proto (nejen) aby se dala nahodit Hero rom se Sense a u HTC Desire Udelas root a prejdes (samozrejme nemusis) na CM kde Sense neni.
Sorry za OT proste to mi jako prvny proletlo hlavou :)

Kazdopadne diky za navody a to nejen tobe.Verim ze se budou nejen me hodit :)
Fackováním se hloupost odnaučit nedá

Nepiste mi SZ s banálním dotazem! Od toho je tu tlacitko HLEDAT!

Pokud je vám UDELENO VAROVANÍ má to svůj DUVOD a neni treba na to reagovat ba NAOPAK!
skooopa
Androiďák!

Medaile: 1
Dobrý Rádce (1)
Mobil: HTC Desire + G1 + SmartQ V7

Re: NÁVOD - DESIRE NAHRÁNÍ ROM (CYANOGEN, MODACO ROM)

Příspěvekod jtoxx » stř 12. kvě 2010 16:03:42

Ano samozrejme, nahazovani romky od cyana se jevilo jako nejjednodussi. Proto jsem to potm sahnul. Ale nyni je navod upraveny a funguje paradne bez jedine chyby i na osatnich rom. nyni jedu na custom romce od paula modaca a jevi se jako rychlejsi a opravuje chybky od HTC. Takze se neni ceho bat. Pokud nejste spokojeni s cyanem neni problem, ja osobne ho mel asi pet minut a s chuti se vratil na sense. Neni problem nahodit timto postupem jak originalni romku jak brandovanou tak nebrandovanou ktere jsou na XDA. Nebo jinou, moznosti jsou stejne jako na ostatnich androidech, jen s tim rozdilem ze musis mit PC aby ses dostal do recovery. Coz myslim neni problem. Opakuji ze ani pri rootu ani pri nahrani rom nedoslo k zadnym problemum a brick zde myslim nehrozi.
Follow me on - twitter
jtoxx
Androiďák!

Příspěvekod qerty » stř 12. kvě 2010 17:26:58

Dík chlape, vyzkouším. Mě by ale ještě zajímalo jak je to s unrootem. Ta Generic romka co je ke stažení na modaco foru je ta, co máme v telefonu teď? Aby při reklamaci kluci ve VSP data nic nepoznali.. díky.
qerty
Nové Androidě

Příspěvekod jtoxx » stř 12. kvě 2010 17:50:50

To poznaji nejspis kazdopadne. Protoze si odemknes bootloader a zatim jak sem cetl tak se neda zamknout. Ale uz je to treba jinak. mrknu na to a dam vedet.
EDIT: tak zde jsou zakladni romky. http://android.modaco.com/content/htc-desire-desire-modaco-com/308058/stock-htc-desire-roms/

Osobne si nepamatuji ktera je stock v desire od O2 nevi nekdo?
Follow me on - twitter
jtoxx
Androiďák!

Příspěvekod qerty » stř 12. kvě 2010 18:31:19

Ale stále to asi neřeší to, aby to v servisu nepoznali, ne?
qerty
Nové Androidě

Příspěvekod jtoxx » stř 12. kvě 2010 18:34:32

Jak rikam nemam moznost overit. Pokud mi napises co mas ty muzu to overit na modacu jestli je pro tvuj model dostupna romka. Paul autor rootu a unrootu pise ze pokud se nasadi romka ktera tam byla tak by nic poznat byt nemelo. Osobne to vyzkouseno nemam a ani se k tomu nechystam. Pokud vse pujde tak jak ma ani nemam duvod. myslim ze se tim zacnu zabyvat az se mi neco prihodi
EDIT: tak doslova se tam pise ze je to opravdu tak jednoduche kdyz nahodis tu urcitou rom a muzes potom bez obav dat telefon k reklamaci. takze by to melo byt v poradku.
Follow me on - twitter
jtoxx
Androiďák!

Příspěvekod elka_cz » stř 12. kvě 2010 20:27:12

Díky za návod. Zeptám se možná trošku mimo téma, ale jde s některou tebou vyzkoušenou ROMkou výdrž alespoň o něco nahoru?
elka_cz
Stálý androiďák

Mobil: Samsung Galaxy S2
Twitter: http://twitter.com/elka_cz

Příspěvekod jtoxx » stř 12. kvě 2010 21:13:17

No mozna ze ta od modaca ale nejsem si jist. hodne na tom delam takze me vydrzi nekdy sotva par hodin. Musime pockat az se obevi nejaky kernel ktery zlepsi vydrz. Ale jde hlavne o praci se sense. napriklad romky od paula sous viznejsi nez origo a jsou tam opraveny nektere chybky. napriklad uvedu aplikaci fotak ktery snima opravdu bleskove bez prodlevy. a mnoho dalsiho
Follow me on - twitter
jtoxx
Androiďák!

Příspěvekod musashi » stř 12. kvě 2010 21:39:50

Neni to tam vyslovne napsano, ale predpokladam, ze pro provedeni vyse uvedeneho potrebuji mit rootnuty telefon.
Nebo se pletu?
musashi
Stálý androiďák

Příspěvekod jtoxx » stř 12. kvě 2010 21:43:15

Samozrejme ze musis mit rootnuty telefon. promin nepocital jsem s tim ze se nekdo zepta zrovna na tohle.
Follow me on - twitter
jtoxx
Androiďák!

Příspěvekod elka_cz » čtv 13. kvě 2010 6:04:22

Ještě k Paulově romce (kterou předpokládám používáš i ty). Jsou tam nějaké znatelné vylepšení oproti původní? Je rychlejší/pomalejší? Jsou s ní nějaké problémy?
elka_cz
Stálý androiďák

Příspěvekod jsmile » čtv 13. kvě 2010 8:37:18

to jtoxx: Měl bych dotaz.Sbírám síly na root HTC Desire. Na začátku návodu píšeš, že "PO NAHRANI ROMKY Z MODACA JE NUTNO UDELAT OPET WIPE VSEHO JINAK VAM BUDE VYSKAKOVAT FC" Já jsem myslel a vždycky jsem to tak dělal, že se wipe (hardreset) dělá před flashováním nové romky,aby se smázla ta stará.Jen si říkám, že logicky po udělání wipu romky od modaca nebo cyana se mi všechno smaže.Jen by mě zajímalo, proč to tak je u HTC Desire.Jen je škoda, že ty custom romky v sobě nemají su práva.Člověk by se vyhnul několikanásobnýmu vlashování a wipu. Jinak jsem koukal, že se ti podařilo A2SD tak snad můžeme brzo čekat další návod:-)
HTC Desire original ROM, no root, follow me on Twitter http://twitter.com/JsmileIT a blogu http://www.herodek.blogspot.com/
jsmile
Stálý androiďák

Příspěvekod jtoxx » čtv 13. kvě 2010 9:48:35

elka_cz píše:Ještě k Paulově romce (kterou předpokládám používáš i ty). Jsou tam nějaké znatelné vylepšení oproti původní? Je rychlejší/pomalejší? Jsou s ní nějaké problémy?

Ano momentalne po par vyzkouseni jinych ROM sem se vratil na Custom rom modaco without additions. Tahle ROM je zakladni a vylepsena. Neobsahuje nic extra navic ale opravuje prave par chybek a zda se laicky ze je rychlejsi. Mozna ze je nejaky bug v marketu kdy se nacita pomaleji uvodni stranka ale jinak ji vrele doporucuju, na zadny jiny problem jsem na ni nenarazil.

jsmile: Neni to jen u Desire, ale bohuzel po nahrani ROM z modaca mi vyskocilo parkrat FC u google apps. Tudiz kdyz udelas wipe nic tim nezkazis. Ano smazes si aplikace a data. Jen bych rad doplnil ze napriklad u dalsi romky ktera podporuje prave zminovane A2SD je nutno pred nahranim mit dve partitions na karte. Doporucuje vytvorit EXT2 a nasledne v recovery prehodit na EXT3, bez vytvoreni SWAP. Dalsi clovek ktery ma take A2SD ve sve ROM doporucuje pri partition vytvorit swap=0,ext=0,vse hodit na fat a nasledne znovu swap=0,ext=1024 a zbytek na fat. Toto osobne moc nechapu proc tak slozite. Zrejme problem ktery je stale ne A2SD? Toto je vlastne nutnost u nektere ROM jelikoz pri prechazeni na jinou ROM dochazi chybe v recovery kdy provedete wipe vseho tak recovery nesmaze dalvik cache. Tudiz zjednoduseny a nejlepsi postup na A2SD je vytvorit si na SD karte EXT3 oddil ktery musi byt jako prvni a FAT. Potom staci jen nahodit ROM ktera A2SD ma jiz v sobe. Ja se te ROM rad zbavil jelikoz v system partition ma nektere programy ktere opravdu nepotrebuji a ty nejdou smazat (zatim). Bohuzel te ROM chybel i SIM toolkit. tak snad sems e do toho moc nezamotal. s navodem spechat nebudu, zatim pockam az se doladi A2SD.
Follow me on - twitter
jtoxx
Androiďák!

Příspěvekod jtoxx » čtv 13. kvě 2010 21:19:45

EDIT: Návod na A2SD pridan do prvniho prispevku.
Follow me on - twitter
jtoxx
Androiďák!

Re: NÁVOD - DESIRE NAHRÁNÍ ROM + A2SD

Příspěvekod jtoxx » pát 14. kvě 2010 13:54:53

Tak kernel pro desire uz je venku. Po vikendu se muzeme tesit naupravy od Paula z Modaca. Presneji uvedl ze diky tomu ma praci na pristi tyden. Na co se mimo jine muzeme tesit? Vydrz baterky !

   
Follow me on - twitter
jtoxx
Androiďák!

Příspěvekod Ramirez » stř 19. kvě 2010 16:56:34

Tak by ma zaujimalo preco mi mizne vnutorna pamet fonu :( A2SD mi funguju,po zadani ls /system/sd/app mi ukazuje nainstalovane aplikacie,tak preco sa mi stale trati pamet???
Ramirez
Stálý androiďák

Mobil: Samsung Galaxy S GB-2.3.3 - HTC EVO 3D GB-2.3.4
tablet: Asus EEE PAd Transformer ICS-4.0.3

Příspěvekod jtoxx » stř 19. kvě 2010 18:16:15

Asi proto ze na system se ukladaj data? Kolik mas volny pameti?

   
Follow me on - twitter
jtoxx
Androiďák!

Příspěvekod Ramirez » čtv 20. kvě 2010 14:52:12

No viem ze dalvik a podobne sa ukladaju do fonu,ale mne mizne pamet po kazdej nainstalovanej app.
Ramirez
Stálý androiďák

Mobil: Samsung Galaxy S GB-2.3.3 - HTC EVO 3D GB-2.3.4
tablet: Asus EEE PAd Transformer ICS-4.0.3

Příspěvekod jtoxx » pát 21. kvě 2010 15:20:30

tak si spatne postupoval. Mas na karte ext3? bez swapu? pro zjisteni zda mas apk na karte si stahni nejaky terminal emulator na marketu a zadej toto
Kód: Vybrat vše
su (enter)
ls /system/sd/app
Naposledy upravil jtoxx dne pát 21. kvě 2010 15:46:23, celkově upraveno 2
Follow me on - twitter
jtoxx
Androiďák!

Příspěvekod jtoxx » pát 21. kvě 2010 15:22:36

A ti kteri si radi hraji je zde vylepseny zakladni kernel. Netaktovany, ma pouze ruzne vylepseni ktere setri baterku. zde je odkaz k diskuzi na modaco http://android.modaco.com/content/htc-desire-desire-modaco-com/309185/21-may-r1-1-modaco-custom-kernel-mck-for-htc-desire/
Follow me on - twitter
jtoxx
Androiďák!

Příspěvekod skooopa » pát 21. kvě 2010 15:35:02

jtoxx píše:A ti kteri si radi hraji je zde vylepseny zakladni kernel. Netaktovany, ma pouze ruzne vylepseni ktere setri baterku. zde je odkaz k diskuzi na modaco http://android.modaco.com/content/htc-desire-desire-modaco-com/309185/21-may-r1-1-modaco-custom-kernel-mck-for-htc-desire/

Hele nechci nic rikat ale pvrni mame dle me FAT32 jelikoz jinak by tu kartu nevidelo PC ne? Ja to tak mam -teda vidim prvni FAT32 v paragon HDD manageru...
Fackováním se hloupost odnaučit nedá

Nepiste mi SZ s banálním dotazem! Od toho je tu tlacitko HLEDAT!

Pokud je vám UDELENO VAROVANÍ má to svůj DUVOD a neni treba na to reagovat ba NAOPAK!
skooopa
Androiďák!

Dobrý Rádce (1)
Mobil: HTC Desire + G1 + SmartQ V7

Příspěvekod ramon.dexter » pát 21. kvě 2010 15:38:53

Partice na kartě mějte v pořadí fat32-ext-swap, jinak to nefunguje.
Moje vznášedlo je plné úhořů
Poskytuji rady JEN A POUZE k android OS jako takovému a k telefonu Nexus S. S žádným jiným vám neporadím, takže mi ani nepište o radu.
ramon.dexter
Kyborg

Dobrý Rádce (1)
Mobil: NX S
rom: AOKP ms5 + air.K 4.0

Příspěvekod jtoxx » pát 21. kvě 2010 15:45:59

ano samozrejme. chyba se vloudila :oops:
Follow me on - twitter
jtoxx
Androiďák!

Příspěvekod elka_cz » stř 26. kvě 2010 6:48:34

jtoxx píše:A ti kteri si radi hraji je zde vylepseny zakladni kernel. Netaktovany, ma pouze ruzne vylepseni ktere setri baterku. zde je odkaz k diskuzi na modaco http://android.modaco.com/content/htc-desire-desire-modaco-com/309185/21-may-r1-1-modaco-custom-kernel-mck-for-htc-desire/

Co přesně s ním udělat?
elka_cz
Stálý androiďák

Příspěvekod jtoxx » stř 26. kvě 2010 9:40:43

Pouze flash pres recovery. Doporucuju s romkou od paula nebo se zakladnim rootedupdate.

   
Follow me on - twitter
jtoxx
Androiďák!

Příspěvekod musashi » stř 26. kvě 2010 10:44:01

Mel bych nasledujici dotaz. Vy, kteri jste si naflashovali jinou nez standardni ROM, pozorujete nejaka vyrazna zlepseni, ktera maji z PRAKTICKEHO hlediska vyznam pro zmenu ROM? Pominu - li nadseni z cireho hracickovstvi?
V momentalnim stavu necitim potrebu rootu kvuli A2SD, takze samotny root mi nema moc co dat, bohuzel nejake blizsi info o vyznamu ci schopnostech ukuchtenych ROM jsem nedohledal ...
Predem diky za pripadnou ochotu podelit se o zkusenost!
musashi
Stálý androiďák

Příspěvekod elka_cz » stř 26. kvě 2010 12:52:35

Cyanogenmod nejede na bootloaderu 0.80. Po úspěšném flešnutí to zůstane viset na HTC obrazovce.
elka_cz
Stálý androiďák

Příspěvekod jtoxx » čtv 17. čer 2010 13:30:19

musashi píše:Mel bych nasledujici dotaz. Vy, kteri jste si naflashovali jinou nez standardni ROM, pozorujete nejaka vyrazna zlepseni, ktera maji z PRAKTICKEHO hlediska vyznam pro zmenu ROM? Pominu - li nadseni z cireho hracickovstvi?
V momentalnim stavu necitim potrebu rootu kvuli A2SD, takze samotny root mi nema moc co dat, bohuzel nejake blizsi info o vyznamu ci schopnostech ukuchtenych ROM jsem nedohledal ...
Predem diky za pripadnou ochotu podelit se o zkusenost!

Nejake blizsi info najdes vzdy v danem tematu o ROM, a vyznam napriklad pri flashnuti jineho radia ktere ti lepe vyhovuje. dalsi moznost napriklad ukuchteni vlastni ROM, odstraneni nekterych aplikaci ktere bez tohoto proste ze systemu neodstranis. Moznost probouzet telefon jinym tlacitkem nez je power. Nahrani jineho kernelu za ucelem zvyseni baterie. Nahodit jiny lockscreen. A mnoho a mnoho jinych duvodu proc si hracicky delaji root. Ber to tak ze co androidak to hracicka.
Follow me on - twitter
jtoxx
Androiďák!

Příspěvekod dr.pe7 » stř 10. lis 2010 0:37:38

chcel by som vediet ci ten root zvladne aj antitalent pc ako som ja kedze mam desire iba tyzden a uz mam plnu pamet tak chcem pordit? uz som precital nekonene vela navodov ale stale si nato netrufam tak by som sa ta chcel opytat ci by si nemohol premna natocit ako to rotujes a dat to sem nech si to stahnem a ceknem..
dakujem vopred....
ps: uz som pozeral nejake tie videa ale nikde nebolo nic konkretne tak by som chcel aby si o spravil uplne pre mega lajika. :rtfm:
dr.pe7
Nové Androidě

Mobil: HTC Desire

Další

Zpět na Desire ROM/Firmware