[NÁVOD][G1 kontinentálni] ROOT (nutnost mit WM tel)

Re: NÁVOD: na root kontinentálni G1 (nutnost mit WM tel)

Příspěvekod DeToX » ned 14. čer 2009 17:15:47

Ses si jistej ze ten soubor je DREAIMG.nbh? Windowsy v zakladu nezobrazujou koncovky.
  • 0

Follow me on twitter @TadeasKriz
Aplikace našeho studia najdete zde
Uživatelský avatar
DeToX
Robot
 
Příspěvky: 813
Registrován: pát 20. úno 2009 19:00:09
Bydliště: Jižní Morava - Břeclav
Reputace: 1

Reklama


Re: NÁVOD: na root kontinentálni G1 (nutnost mit WM tel)

Příspěvekod tomtomas » ned 14. čer 2009 17:40:07

jo jo je tam ten soubor tak jak rikas
  • 0

Osobní stránky : http://www.tomtomas.cz
Můj Twitter : Tomtomas99911
Nejlevnější online drogerie http://www.xedo.cz
Uživatelský avatar
tomtomas
Robot
 
Příspěvky: 896
Registrován: stř 25. úno 2009 13:02:46
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S II
Twitter: tomtomas99911

Re: NÁVOD: na root kontinentálni G1 (nutnost mit WM tel)

Příspěvekod tomtomas » ned 14. čer 2009 18:22:35

Tak zmena kartu sem znovu zformatoval a pise to not alow takze znovu vytvorit gold card
  • 0

Osobní stránky : http://www.tomtomas.cz
Můj Twitter : Tomtomas99911
Nejlevnější online drogerie http://www.xedo.cz
Uživatelský avatar
tomtomas
Robot
 
Příspěvky: 896
Registrován: stř 25. úno 2009 13:02:46
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S II
Twitter: tomtomas99911

Re: NÁVOD: na root kontinentálni G1 (nutnost mit WM tel)

Příspěvekod xsoft » pon 15. čer 2009 20:25:06

Jaky tam mas souborovy system. FAT nebo FAT32?
  • 0

:[ Telefon: Galaxy Nexus | root+unlocked | fw: android 4.0.1 | recovery: ClockworkMod | ]: <v^> Reveal the mistery of four arrows on DDR.POCITAC.COM
Uživatelský avatar
xsoft
Androiďák!
 
Příspěvky: 532
Registrován: úte 03. úno 2009 10:15:56
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: LG G3 32GB [stock rooted]
Mobil 2 / ROM: Galaxy Nexus [AOKP]
Twitter: xsoft

Re: NÁVOD: na root kontinentálni G1 (nutnost mit WM tel)

Příspěvekod tomtomas » pon 15. čer 2009 20:31:44

FAT32
  • 0

Osobní stránky : http://www.tomtomas.cz
Můj Twitter : Tomtomas99911
Nejlevnější online drogerie http://www.xedo.cz
Uživatelský avatar
tomtomas
Robot
 
Příspěvky: 896
Registrován: stř 25. úno 2009 13:02:46
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S II
Twitter: tomtomas99911

Re: NÁVOD: na root kontinentálni G1 (nutnost mit WM tel)

Příspěvekod taz » pon 15. čer 2009 20:32:47

GoldCard mám vytvořenou ale zřejmě se nedostanu k nahrazení toho recovery.img furt tam mám ten barevnej bazmek :( Netuchám kde je chyba po všech příkazech se ukážou dva křížky jako že je provedeno. jen to
flash_image recovery recovery.img mě přijde že je rychle, prakticky okamžitě.
  • 0

taz
Nové Androidě
 
Příspěvky: 2
Registrován: pon 15. čer 2009 20:30:42
Reputace: 0

Re: NÁVOD: na root kontinentálni G1 (nutnost mit WM tel)

Příspěvekod xsoft » stř 17. čer 2009 11:17:26

A kopirujes spravny recovery image do telefonu? (jestli to neni ofiko misto custom). Po flashy jeste napis "sync" ale to zas tolik nepomuze. A pred flashem si taky zkus z telefonu smazat puvodni recovery a pak az nakopirovat z karty (mluvim o souboru ne o recovery partitione).
  • 0

:[ Telefon: Galaxy Nexus | root+unlocked | fw: android 4.0.1 | recovery: ClockworkMod | ]: <v^> Reveal the mistery of four arrows on DDR.POCITAC.COM
Uživatelský avatar
xsoft
Androiďák!
 
Příspěvky: 532
Registrován: úte 03. úno 2009 10:15:56
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: LG G3 32GB [stock rooted]
Mobil 2 / ROM: Galaxy Nexus [AOKP]
Twitter: xsoft

Re: NÁVOD: na root kontinentálni G1 (nutnost mit WM tel)

Příspěvekod max77 » stř 17. čer 2009 18:28:58

Ahoj, mám problém v bodě:
5) Naběhne vám telefon a bude chtít znova aktivaci přes Google účet.
Mám vodafone kartu a internet aktivní, dám google účet a "Sign In", zahlásí to něco o SIM kartě :-(
přesně to píše "This cloud be a temporary problem on your SIM card many not be provisioned for data services. If continues, call Customer Care"
Když dám menu a apn settings, tak tam mám jediné nastavení a to svého vodafona (nastaven dle wiki).
Jde nějak ten debilní krok přeskočit? Docela mě to štve, když už jsem to dostal až tak daleko. Díky.
  • 0

max77
Nové Androidě
 
Příspěvky: 16
Registrován: pon 15. čer 2009 22:42:02
Reputace: 0

Re: NÁVOD: na root kontinentálni G1 (nutnost mit WM tel)

Příspěvekod tomtomas » stř 17. čer 2009 18:32:49

jo to se me taky stalo na chvili prehodd simku a melo by to byt v poho ;)
  • 0

Osobní stránky : http://www.tomtomas.cz
Můj Twitter : Tomtomas99911
Nejlevnější online drogerie http://www.xedo.cz
Uživatelský avatar
tomtomas
Robot
 
Příspěvky: 896
Registrován: stř 25. úno 2009 13:02:46
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S II
Twitter: tomtomas99911

Re: NÁVOD: na root kontinentálni G1 (nutnost mit WM tel)

Příspěvekod MrPedro » stř 17. čer 2009 18:34:55

Prehod SIMku?
Procpak to, staci vypnout a zapnout telefon.

PS: nejsem tak bohaty, abych mohl platit vice uctu za telefon
  • 0

.:. XIAOMI Redmi Note 4g .:. AOS 4.2.2 .:. root .:. MIUI .:. Vodafone .:.
Uživatelský avatar
MrPedro
Robot
 
Příspěvky: 1243
Registrován: sob 31. led 2009 18:26:23
Bydliště: Teplice
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: G1 + SE X 10 mini + Nexus S + Huawei D2 + XNote 4G
Twitter: mrpedrocz
Tablet: Ainol Novo 7 Paladin, Acer Iconia tab A71

Re: NÁVOD: na root kontinentálni G1 (nutnost mit WM tel)

Příspěvekod tomtomas » stř 17. čer 2009 18:35:54

ne to vypnout a zapnout telefon ani me kdyz se me to stalo nepomohlo pucil sem si sestrinu simku a bylo to v poho
  • 0

Osobní stránky : http://www.tomtomas.cz
Můj Twitter : Tomtomas99911
Nejlevnější online drogerie http://www.xedo.cz
Uživatelský avatar
tomtomas
Robot
 
Příspěvky: 896
Registrován: stř 25. úno 2009 13:02:46
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S II
Twitter: tomtomas99911

Re: NÁVOD: na root kontinentálni G1 (nutnost mit WM tel)

Příspěvekod max77 » stř 17. čer 2009 19:00:42

kuwa, kde mám vzít jinou simku :evil: už mě to fakt se.. včera mi nešla GoldCard a když už se konečně zadařilo, tak zase zádrhel. Když budu mít druhou sim, tak je mi to k hov.., páč lidi co znám, nemaj ve founu net :-( Už mě ten ROOT fakticky pekelně točí !!!!! :evil:
Zapnout a vypnout telefon, jsem zkoušel.
Nechápu, proč tam Google narval takový oser na lidi, proč si tu stupidní aktivaci nemůžu udělat později!!!!
  • 0

Naposledy upravil max77 dne stř 17. čer 2009 19:02:17, celkově upraveno 1
max77
Nové Androidě
 
Příspěvky: 16
Registrován: pon 15. čer 2009 22:42:02
Reputace: 0

Re: NÁVOD: na root kontinentálni G1 (nutnost mit WM tel)

Příspěvekod MrPedro » stř 17. čer 2009 19:01:30

WIPE take?

Trochu OT, nemelo by to byt spise v jine sekci?
  • 0

.:. XIAOMI Redmi Note 4g .:. AOS 4.2.2 .:. root .:. MIUI .:. Vodafone .:.
Uživatelský avatar
MrPedro
Robot
 
Příspěvky: 1243
Registrován: sob 31. led 2009 18:26:23
Bydliště: Teplice
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: G1 + SE X 10 mini + Nexus S + Huawei D2 + XNote 4G
Twitter: mrpedrocz
Tablet: Ainol Novo 7 Paladin, Acer Iconia tab A71

Re: NÁVOD: na root kontinentálni G1 (nutnost mit WM tel)

Příspěvekod tomtomas » stř 17. čer 2009 19:05:59

max77 píše:kuwa, kde mám vzít jinou simku :evil: už mě to fakt se.. včera mi nešla GoldCard a když už se konečně zadařilo, tak zase zádrhel. Když budu mít druhou sim, tak je mi to k hov.., páč lidi co znám, nemaj ve founu net :-( Už mě ten ROOT fakticky pekelně točí !!!!! :evil:
Zapnout a vypnout telefon, jsem zkoušel.
Nechápu, proč tam Google narval takový oser na lidi, proč si tu stupidní aktivaci nemůžu udělat později!!!!


neni treba met ve founu net proste to vem a prehod jakoukoli jinou simku a je to ;)
  • 0

Osobní stránky : http://www.tomtomas.cz
Můj Twitter : Tomtomas99911
Nejlevnější online drogerie http://www.xedo.cz
Uživatelský avatar
tomtomas
Robot
 
Příspěvky: 896
Registrován: stř 25. úno 2009 13:02:46
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S II
Twitter: tomtomas99911

Re: NÁVOD: na root kontinentálni G1 (nutnost mit WM tel)

Příspěvekod max77 » stř 17. čer 2009 19:27:41

Provedl jsem wipe, a nic. Zkusil jsem teď jinou simku (taky Vodafone), a nic. Už mě to tak točí, že asi s tím founem brzo provedu něco nepěkného GRRRRRRRRRRRR!!!!!
De nějak ta pitomá aktivace "přeskočit"?
  • 0

max77
Nové Androidě
 
Příspěvky: 16
Registrován: pon 15. čer 2009 22:42:02
Reputace: 0

Re: NÁVOD: na root kontinentálni G1 (nutnost mit WM tel)

Příspěvekod d750 » stř 17. čer 2009 19:33:15

Pokud neprovedeš aktivaci tak ti pravděpodobně nepojede market. Tudíš nestáhneš telnet.
  • 0

Uživatelský avatar
d750
Kyborg
 
Příspěvky: 3800
Registrován: pát 20. úno 2009 5:28:37
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Dell Streak
Twitter: d750
Tablet: Asus EEE Pad

Re: NÁVOD: na root kontinentálni G1 (nutnost mit WM tel)

Příspěvekod DeToX » stř 17. čer 2009 19:43:16

Mas k dispozici Wi-Fi? Jestli ano tak pripoj telefon k PC, spust ADB (najdi si a stahni, nebo klidne treba cele SDKcko pro Androida) a napis
Kód: Vybrat vše
adb shell

zobrazi se ti # a pak napis
Kód: Vybrat vše
am start -a android.intent.action.MAIN -n com.android.settings/.Settings

Mel by se ti zobrazit dialog s nastavenim. Pokud ne tak informuj.
  • 0

Follow me on twitter @TadeasKriz
Aplikace našeho studia najdete zde
Uživatelský avatar
DeToX
Robot
 
Příspěvky: 813
Registrován: pát 20. úno 2009 19:00:09
Bydliště: Jižní Morava - Břeclav
Reputace: 1

Re: NÁVOD: na root kontinentálni G1 (nutnost mit WM tel)

Příspěvekod max77 » stř 17. čer 2009 19:58:43

Tak zase nový problém zapnu founa, spojím s PC a když zadám adb shell, tak se mic nestane (mám Ubuntu), dám tedy
Kód: Vybrat vše
sudo ./adb kill-server
sudo ./adb shell

a pak to vypíše
Kód: Vybrat vše
* daemon not running. starting it now *
* daemon started successfully *
error: device not found


No a co by se stalo, kdybych ty kroky s rootem přeskočil a dal do founu rovnou "JFv1.41_RC8.zip"?
  • 0

max77
Nové Androidě
 
Příspěvky: 16
Registrován: pon 15. čer 2009 22:42:02
Reputace: 0

Re: NÁVOD: na root kontinentálni G1 (nutnost mit WM tel)

Příspěvekod max77 » čtv 18. čer 2009 18:23:19

DeToX píše:Mas k dispozici Wi-Fi? Jestli ano tak pripoj telefon k PC, spust ADB (najdi si a stahni, nebo klidne treba cele SDKcko pro Androida) a napis
Kód: Vybrat vše
adb shell

zobrazi se ti # a pak napis
Kód: Vybrat vše
am start -a android.intent.action.MAIN -n com.android.settings/.Settings

Mel by se ti zobrazit dialog s nastavenim. Pokud ne tak informuj.


Tak v práci měl jeden kolega simku T-Mobile.
Provedl jsem root až do konce + updatoval na JFv1.42_RC33.zip.
Akorát když jsem dal wipe a restart, tak se mio zase ukázal ten google account GRRRRRR, už mi z toho jeb.
Tentokrát však pokrok, udělal jsem výše uvedený příkaz, přes něj mě telefon pustil do nějakých nastavení. Když chci z toho vyjet, dostanu se opět do google accountu, jak to zrušit a dostat se na home obrazovku?
No a pak by mě zajímalo, jak do telefonu dostat opět češtinu.
Díky
  • 0

max77
Nové Androidě
 
Příspěvky: 16
Registrován: pon 15. čer 2009 22:42:02
Reputace: 0

Re: NÁVOD: na root kontinentálni G1 (nutnost mit WM tel)

Příspěvekod d750 » čtv 18. čer 2009 18:31:04

Musíš ještě trochu popojet na JFV1.51 CRB43 EU http://jf.andblogs.net/2009/05/24/jfv151-images-are-out/#more-88 ten je cz.
  • 0

Uživatelský avatar
d750
Kyborg
 
Příspěvky: 3800
Registrován: pát 20. úno 2009 5:28:37
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Dell Streak
Twitter: d750
Tablet: Asus EEE Pad

Re: NÁVOD: na root kontinentálni G1 (nutnost mit WM tel)

Příspěvekod max77 » čtv 18. čer 2009 18:35:25

d750 píše:Musíš ještě trochu popojet na JFV1.51 CRB43 EU http://jf.andblogs.net/2009/05/24/jfv151-images-are-out/#more-88 ten je cz.

UAU, tak to je paráda :-)
1. No a jak poznám, že to mám rootlé?
2. A ještě taková věc, pořád se nemůžu dostat přes ten pitomý account googlu, to mě pění, jsem u Vodafone a nemám už možnost (dneska) nikoho s t-mobile SIM kartou.
Jde to nějak obejít, např přes ten příkaz co spustí settings? To jako při každém WIPe bude chtít aktivovat přes google?
3. Jede na tom FW instalování aplikací na kartu, nebo se musí něco dohrát?
Fakt lidi díky za rady, jste dobří :-)
  • 0

max77
Nové Androidě
 
Příspěvky: 16
Registrován: pon 15. čer 2009 22:42:02
Reputace: 0

Re: NÁVOD: na root kontinentálni G1 (nutnost mit WM tel)

Příspěvekod d750 » čtv 18. čer 2009 18:42:02

JF je to ten třetí od shora s názvem JFV1.51 CRB43 EU. Na test rootu je ideální nějaká aplikace co root vyžaduje. A aplikace na kartu si musíš dat extra s tím ti mohu pomoct sepsal sem na to návod. Jinak na vodafoun stačí vyplnit apn (ointernet)
  • 0

Uživatelský avatar
d750
Kyborg
 
Příspěvky: 3800
Registrován: pát 20. úno 2009 5:28:37
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Dell Streak
Twitter: d750
Tablet: Asus EEE Pad

Re: NÁVOD: na root kontinentálni G1 (nutnost mit WM tel)

Příspěvekod max77 » čtv 18. čer 2009 18:49:40

Aha, takže aplikaci na tu sdkartu si musím nahrát. A co multitouch, ten tam už je, nebo se nějak aktivuje???
  • 0

max77
Nové Androidě
 
Příspěvky: 16
Registrován: pon 15. čer 2009 22:42:02
Reputace: 0

Re: NÁVOD: na root kontinentálni G1 (nutnost mit WM tel)

Příspěvekod d750 » čtv 18. čer 2009 18:55:56

Aplikace na kartu to je hračka za 10 minut hotoví. No a multitouch je jen v prohlížeči a funguje automaticky.
  • 0

Uživatelský avatar
d750
Kyborg
 
Příspěvky: 3800
Registrován: pát 20. úno 2009 5:28:37
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Dell Streak
Twitter: d750
Tablet: Asus EEE Pad

Re: NÁVOD: na root kontinentálni G1 (nutnost mit WM tel)

Příspěvekod Alias75 » pát 19. čer 2009 10:32:11

Ahoj.
Chtěl jsem se zaptat, když mám GoldCard 2GB a roota a zjistil jsem že mě nějak nestačí. Koupil jsem 8Gb a teď nastává problém. Tedy problém v neinformovanosti.
Když z 8GB udělám GoldCard (stejným způsobem jako před tím) rozdělím si ji podle potřeby a nakopíruji všechny soubory zpět (bude mít i stejné písmeno jako měla ta předchozí) nevznikne nějaký problém? Stačí toto nebo budu muset všechny programy , které mám na kartě instalovat znova? A které soubory by bylo vhodné po instalaci JF vrátit opět na novou kartu ?


Díky.
  • 0

Největší životní moudro:Vědět na koho se VYSRAT a před kým POSRAT .

HTC Wildfire, 2.3.3, CyanogenMod 7.0.0, ADW Launcher 1.3.6
Uživatelský avatar
Alias75
Androiďák!
 
Příspěvky: 268
Registrován: úte 24. úno 2009 10:52:30
Bydliště: Taková hacienda v ČR
Reputace: 0

Re: NÁVOD: na root kontinentálni G1 (nutnost mit WM tel)

Příspěvekod DeToX » pát 19. čer 2009 11:12:14

Pokud uz mas roota tak uz goldcard nepotrebujes :) Takze si staci nechat tu 2GB GoldCard v zaloze (pokud by neco) a pouzivat tu 8GB. Jakmile uz mas jednou upraveny recovery image a SPL tak goldcard nepotrebujes :)
  • 0

Follow me on twitter @TadeasKriz
Aplikace našeho studia najdete zde
Uživatelský avatar
DeToX
Robot
 
Příspěvky: 813
Registrován: pát 20. úno 2009 19:00:09
Bydliště: Jižní Morava - Břeclav
Reputace: 1

Re: NÁVOD: na root kontinentálni G1 (nutnost mit WM tel)

Příspěvekod xsoft » pát 19. čer 2009 13:12:10

Pokud nejde adb, tak jde prikaz
Kód: Vybrat vše
am start -a android.intent.action.MAIN -n com.android.settings/.Settings

napsat i poslepu (tj s RC29, jako jste psali reboot, nebo telnetd). Je to trochu delsi prikay, ale jde to.

Jde o to, ze RC29 nema APN na Vodafone, takze se to k netu neprihlasi.
A adb nemaka, pokud nezapnes USB debiggind (na to je taky prikaz, co se da "poslepu napsat") (otestovano osobne).

Pokud to bude jeste zlobit, napis, a neco s tim udelame.
  • 0

:[ Telefon: Galaxy Nexus | root+unlocked | fw: android 4.0.1 | recovery: ClockworkMod | ]: <v^> Reveal the mistery of four arrows on DDR.POCITAC.COM
Uživatelský avatar
xsoft
Androiďák!
 
Příspěvky: 532
Registrován: úte 03. úno 2009 10:15:56
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: LG G3 32GB [stock rooted]
Mobil 2 / ROM: Galaxy Nexus [AOKP]
Twitter: xsoft

Re: NÁVOD: na root kontinentálni G1 (nutnost mit WM tel)

Příspěvekod max77 » pát 19. čer 2009 19:40:35

Zdravím. Tak už mám root práva a všechno tohle za sebou :-)
DÍKY MOC VŠEM :-)
  • 0

max77
Nové Androidě
 
Příspěvky: 16
Registrován: pon 15. čer 2009 22:42:02
Reputace: 0

Re: NÁVOD: na root kontinentálni G1 (nutnost mit WM tel)

Příspěvekod tomtomas » čtv 25. čer 2009 19:56:45

mam problem kdyz v telnetu pisu: : cat /sdcard/recovery.img > recovery.img
mi to napíše:
cannot create recovery.img: read-only file system

co s tim mam delat??
  • 0

Osobní stránky : http://www.tomtomas.cz
Můj Twitter : Tomtomas99911
Nejlevnější online drogerie http://www.xedo.cz
Uživatelský avatar
tomtomas
Robot
 
Příspěvky: 896
Registrován: stř 25. úno 2009 13:02:46
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S II
Twitter: tomtomas99911

Re: NÁVOD: na root kontinentálni G1 (nutnost mit WM tel)

Příspěvekod d750 » čtv 25. čer 2009 20:08:16

Nezvoral si ten první řádek (mount -o rw,remount -t yaffs2 /dev/block/mtdblock3 /system)
  • 0

Uživatelský avatar
d750
Kyborg
 
Příspěvky: 3800
Registrován: pát 20. úno 2009 5:28:37
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Dell Streak
Twitter: d750
Tablet: Asus EEE Pad

PředchozíDalší

Zpět na HTC G1 - ROOT

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků
Reputation System ©'