[NÁVOD][G1 kontinentálni] ROOT (nutnost mit WM tel)

Re: NÁVOD: na root kontinentálni G1 (nutnost mit WM tel)

Příspěvekod klubru » pon 18. kvě 2009 12:47:52

Chytré hlavy prominou a nekamenujte mne, k vysvětlení pojmu radio:

Radio, či anglicky baseband je část paměti telefonu, která má na starosti vše, co se týče vysílání a příjímání dat, takže je to veškerá hlasová a datová komunikace (wifi, bluetooth, GSM a také bych tam s klidem zahrnul GPS technologii).

Dále ještě narazíte na pojem bootloader (zavaděč), to je část paměti (ROM), která zabezpečuje chod radia.
  • 0

«Desire HD»«GoldCard»«CoreDroid 8.1»«Radio 12.62.60.27U_26.13.04.19_M»«32GB class4»«T-Mobile»
Uživatelský avatar
klubru
Stálý androiďák
 
Příspěvky: 116
Registrován: pát 17. dub 2009 22:25:53
Bydliště: Valašské Meziříčí
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: DHD + G1

Reklama


Re: NÁVOD: na root kontinentálni G1 (nutnost mit WM tel)

Příspěvekod atom631 » pon 18. kvě 2009 13:32:16

ok, díky :). Teď bych ještě potřeboval vědět, jak tam mám to jiné radio hodit, popřípadě kde stáhnout :)
  • 0

T-mobile G1 -> Samsung galaxy S3 -> Ulefone be touch 2
Uživatelský avatar
atom631
Stálý androiďák
 
Příspěvky: 213
Registrován: čtv 05. bře 2009 19:34:26
Bydliště: Praha - východ
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SGS 3

Re: NÁVOD: na root kontinentálni G1 (nutnost mit WM tel)

Příspěvekod klubru » pon 18. kvě 2009 21:24:42

závisí co potřebuješ, jestli si udělal downgrade tak můžeš hodit třeba firm od nenika a pak hodit orig rádio, na verzi 1.5, ale jestli máš třeba Dude, J.F, tak už tam nenika nehodíš, protože už mají radio verze 2.22.19.26, neník potřebuje 1.22.12.29, tipuji, že jsi udělal dovngrade a nyní nemůžeš nahodit nový firm, tak nejdříve musíš zkontrolovat verzi rádia a posléze provést upgrade na vyšší verzi, nebo nižší, nezkoušel jsem upgradovat na nižší verzi jenom rádia, nevím co by to provedlo, dle mého názoru asi nic, mělo by to jít, 100% bude nutný ale wipe a kdyby to neprošlo tak doporučuji mít čtečku SD karet, a provést downgrade(kdyby ani po wipe systém nenaběhl). Samozřejmě vše co se týče přehrávání firmware, děláte ne vlastní riziko, ikdyž já velice experimentoval s wifi routrem WL500gP, kde je linux a ještě se mi nestalo, že bych ho odrovnal.

Zde je link: http://www.htc.com/www/support/android/adp.html#s3
  • 0

«Desire HD»«GoldCard»«CoreDroid 8.1»«Radio 12.62.60.27U_26.13.04.19_M»«32GB class4»«T-Mobile»
Uživatelský avatar
klubru
Stálý androiďák
 
Příspěvky: 116
Registrován: pát 17. dub 2009 22:25:53
Bydliště: Valašské Meziříčí
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: DHD + G1

Re: NÁVOD: na root kontinentálni G1 (nutnost mit WM tel)

Příspěvekod d0paroma » pon 18. kvě 2009 21:37:10

Jak jednoduše zjistím bez změny systému v Androidu že mám GoldKartu?
  • 0

Motorola M3888, Siemens MT50, Motorola V360, Sony Ericsson V630i, HTC-T-Mobile G1, Samsung Galaxy S2 - XEZ, oficial system 2.3.4
Uživatelský avatar
d0paroma
Stálý androiďák
 
Příspěvky: 193
Registrován: stř 25. úno 2009 23:49:58
Bydliště: České Budějovice
Reputace: 0

Re: NÁVOD: na root kontinentálni G1 (nutnost mit WM tel)

Příspěvekod atom631 » pon 18. kvě 2009 22:09:54

ok. A jak se up/downgraduje radio? :D
  • 0

T-mobile G1 -> Samsung galaxy S3 -> Ulefone be touch 2
Uživatelský avatar
atom631
Stálý androiďák
 
Příspěvky: 213
Registrován: čtv 05. bře 2009 19:34:26
Bydliště: Praha - východ
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SGS 3

Re: NÁVOD: na root kontinentálni G1 (nutnost mit WM tel)

Příspěvekod klubru » úte 19. kvě 2009 6:32:35

Úplně stejně jako přehrávání firmware, na kartu nahraješ radio přejmenuješ na update.zip vypneš telefon, zmáčkneš home a power, pak alt+l, následně alt+s a počkáš.
  • 0

«Desire HD»«GoldCard»«CoreDroid 8.1»«Radio 12.62.60.27U_26.13.04.19_M»«32GB class4»«T-Mobile»
Uživatelský avatar
klubru
Stálý androiďák
 
Příspěvky: 116
Registrován: pát 17. dub 2009 22:25:53
Bydliště: Valašské Meziříčí
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: DHD + G1

Re: NÁVOD: na root kontinentálni G1 (nutnost mit WM tel)

Příspěvekod xsoft » úte 19. kvě 2009 10:40:01

d0paroma píše:Jak jednoduše zjistím bez změny systému v Androidu že mám GoldKartu?

Das dreamimg soubor na kartu, bootnes s kamerou .. pokud to samo neco udela, pak mas (sediva obrazovka). Pak se vrat pres action key a resetni telefon. Pokud se neprekliknes, tak to zmenu neudela.
  • 0

:[ Telefon: Galaxy Nexus | root+unlocked | fw: android 4.0.1 | recovery: ClockworkMod | ]: <v^> Reveal the mistery of four arrows on DDR.POCITAC.COM
Uživatelský avatar
xsoft
Androiďák!
 
Příspěvky: 532
Registrován: úte 03. úno 2009 11:15:56
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: LG G3 32GB [stock rooted]
Mobil 2 / ROM: Galaxy Nexus [AOKP]
Twitter: xsoft

Re: NÁVOD: na root kontinentálni G1 (nutnost mit WM tel)

Příspěvekod atom631 » úte 19. kvě 2009 11:01:42

díky všem za rady.. ale bohuzel at delam co delam, pokazde kdyz tam chci neco noveho nahrat (i to radio), pise to to same jako na obrazku pred tim :x. Ach jo, nevite nekdo, co delam spatne? :help:
  • 0

T-mobile G1 -> Samsung galaxy S3 -> Ulefone be touch 2
Uživatelský avatar
atom631
Stálý androiďák
 
Příspěvky: 213
Registrován: čtv 05. bře 2009 19:34:26
Bydliště: Praha - východ
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SGS 3

Re: NÁVOD: na root kontinentálni G1 (nutnost mit WM tel)

Příspěvekod klubru » úte 19. kvě 2009 11:26:11

To Atom v tom případě proveď downgrade, návod je na začátku zdejšího vlákna. Jestli nezabere tak mi na PM pošli své ICQ odpoledne pomohu. (16:00)
  • 0

«Desire HD»«GoldCard»«CoreDroid 8.1»«Radio 12.62.60.27U_26.13.04.19_M»«32GB class4»«T-Mobile»
Uživatelský avatar
klubru
Stálý androiďák
 
Příspěvky: 116
Registrován: pát 17. dub 2009 22:25:53
Bydliště: Valašské Meziříčí
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: DHD + G1

Re: NÁVOD: na root kontinentálni G1 (nutnost mit WM tel)

Příspěvekod atom631 » stř 20. kvě 2009 22:10:18

Tak s Klubrem jsme na nic neprisli, muj android zkratka nejde upgradnout. GoldCard samozrejme mam... nemate nekdo nejaky napad, co s tim? Porad mi to hlasi tu samou chybu - instalation aborted (viz obrazek ode me na str 3). Diky za kazdou radu, nechci tam mit porad jen 1.0 :(
  • 0

T-mobile G1 -> Samsung galaxy S3 -> Ulefone be touch 2
Uživatelský avatar
atom631
Stálý androiďák
 
Příspěvky: 213
Registrován: čtv 05. bře 2009 19:34:26
Bydliště: Praha - východ
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SGS 3

Re: NÁVOD: na root kontinentálni G1 (nutnost mit WM tel)

Příspěvekod DeToX » čtv 21. kvě 2009 8:05:28

Problem neni v radiu ale v Recovery bych rekl. Udelal si krok kdy pri firmwaru RC7/RC29 flashnes soubor recovery.img? Jestli ne tak to musis prvne udelat. Kdyztak se ozvi na Jabber: kriztadeas@jabber.cz, nebo ICQ: 278-783-808. Problem mas v tom, ze ti Recovery nedovoli nahrat update.zip ktery neni oficialne podepsany. Od toho (asi JF) udelal upravene recovery.img a to dovoluje nahrati souboru update.zip s tzv. test-keys.
  • 0

Follow me on twitter @TadeasKriz
Aplikace našeho studia najdete zde
Uživatelský avatar
DeToX
Robot
 
Příspěvky: 813
Registrován: pát 20. úno 2009 20:00:09
Bydliště: Jižní Morava - Břeclav
Reputace: 1

Re: NÁVOD: na root kontinentálni G1 (nutnost mit WM tel)

Příspěvekod atom631 » pát 22. kvě 2009 17:29:58

Tak dnes, po 3. opakovani celeho postupu, se mi root povedl. Dekuji všem (obzvlaste Klubru) za snahu a ochotu pomoci mi. :)
  • 0

T-mobile G1 -> Samsung galaxy S3 -> Ulefone be touch 2
Uživatelský avatar
atom631
Stálý androiďák
 
Příspěvky: 213
Registrován: čtv 05. bře 2009 19:34:26
Bydliště: Praha - východ
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SGS 3

Re: NÁVOD: na root kontinentálni G1 (nutnost mit WM tel)

Příspěvekod MrPedro » sob 23. kvě 2009 23:29:46

A komu se nechce po downgrade vypisovat vsechny prikazy v terminalu, zde ma na to aplikaci ;-)
  • 0

.:. XIAOMI Redmi Note 4g .:. AOS 4.2.2 .:. root .:. MIUI .:. Vodafone .:.
Uživatelský avatar
MrPedro
Robot
 
Příspěvky: 1242
Registrován: sob 31. led 2009 19:26:23
Bydliště: Teplice
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: G1 + SE X 10 mini + Nexus S + Huawei D2 + XNote 4G
Twitter: mrpedrocz
Tablet: Ainol Novo 7 Paladin, Acer Iconia tab A71

Re: NÁVOD: na root kontinentálni G1 (nutnost mit WM tel)

Příspěvekod manik.luke » ned 24. kvě 2009 14:59:45

Zdarec, dneska sem si rootl g1 a chtel bych se zeptat. když v ní mám už "JFv1.43_ADP_MOD" mužu tam hodit "Firmware Cupcake 1.5 nenik" ?
  • 0

manik.luke
Androiďák!
 
Příspěvky: 373
Registrován: stř 11. bře 2009 15:58:48
Reputace: 0

Re: NÁVOD: na root kontinentálni G1 (nutnost mit WM tel)

Příspěvekod manik.luke » ned 24. kvě 2009 15:10:44

manik.luke píše:Zdarec, dneska sem si rootl g1 a chtel bych se zeptat. když v ní mám už "JFv1.43_ADP_MOD" mužu tam hodit "Firmware Cupcake 1.5 nenik" ?

edit... tak sem neco posral... jfv1.42 me jel, hodil sem tam 43 a ted to nechce nabootovat, wipe sem provedl

sorry za ten blbej edit :-D, uz to jede hodil jsem tam ten nenik a jedeto.. paradne ..
  • 0

manik.luke
Androiďák!
 
Příspěvky: 373
Registrován: stř 11. bře 2009 15:58:48
Reputace: 0

Re: NÁVOD: na root kontinentálni G1 (nutnost mit WM tel)

Příspěvekod scoo8y » úte 09. čer 2009 18:02:33

už to někdo zkoušel na MAGICu?:)
  • 0

scoo8y
Nové Androidě
 
Příspěvky: 34
Registrován: pát 20. bře 2009 19:44:26
Reputace: 0

Re: NÁVOD: na root kontinentálni G1 (nutnost mit WM tel)

Příspěvekod DeToX » úte 09. čer 2009 18:38:22

Na MAGICa je jiny navod. Prisel nan Haykuro z XDA fora.
  • 0

Follow me on twitter @TadeasKriz
Aplikace našeho studia najdete zde
Uživatelský avatar
DeToX
Robot
 
Příspěvky: 813
Registrován: pát 20. úno 2009 20:00:09
Bydliště: Jižní Morava - Břeclav
Reputace: 1

Re: NÁVOD: na root kontinentálni G1 (nutnost mit WM tel)

Příspěvekod mcgogo » stř 10. čer 2009 21:26:50

Ahoj,

mám jeden dotaz. Možná už se to tu někde probíralo, ale našel jsem jen pár informací, které mě nepřesvědčili o tom jestli je odpověd kladná. Pokud bych provedl root, je možné zpět do G1 nahrát oficiální firmware 1.5, který posílal T-Mobile (přímo ten ne žádný upravovaný JF nebo Dude) tak, abych mohl příště (na další verzi např. 2.0) opět aktualizovat steným způsobem jako doteď? tzn. až mi přijde aktualizace od operátora dám přijmout a aktualizovat a zároveň využívat všech možností roota?

díky všem za odpověď. Nechci při každé aktualizaci stahovat nějaký soubor a provádět vše ručně.
  • 0

mcgogo
Stálý androiďák
 
Příspěvky: 142
Registrován: stř 22. dub 2009 20:44:13
Reputace: 0

Re: NÁVOD: na root kontinentálni G1 (nutnost mit WM tel)

Příspěvekod ge0rge » čtv 11. čer 2009 7:02:12

Je docela pravdepodobne ze donut vyjde pro g1 daleko driv jako JF verze nez ofiko... Zadny JF soubor rucne stahovat nemusis, proto existuje JF Updater na Marketu, ktery tohle dela automaticky a ty to jen potvrdis nejakym byttonem ... pokud nainstalujes oficialni upgrade o roota prijdes (samozrejme instalaci JF ho pak opet muzes ziskat)
  • 0

Uživatelský avatar
ge0rge
Droid
 
Příspěvky: 1563
Registrován: úte 21. říj 2008 20:09:37
Reputace: 0

Re: NÁVOD: na root kontinentálni G1 (nutnost mit WM tel)

Příspěvekod mcgogo » čtv 11. čer 2009 10:49:33

To je divné ne? Přece se tu někde psal postup jak odrootnout G1, kdyby to bylo tak jednoduché, jako že přeinstaluji originální flash tak na to nikdo nepíše převratné návody.
  • 0

mcgogo
Stálý androiďák
 
Příspěvky: 142
Registrován: stř 22. dub 2009 20:44:13
Reputace: 0

Re: NÁVOD: na root kontinentálni G1 (nutnost mit WM tel)

Příspěvekod DeToX » čtv 11. čer 2009 11:43:35

George zapomel doplnit ze pri rootu si do telefonu nahrajes upraveny Recovery image (to je to Home+Power) a ten dovoluje nahravat neoficialni update.zip. Nahrat JF verzi pokud nahrajes nejnovejsi rekneme CRB43 (CRB17) neni tak jednoduche jako ze zase nahrajes update.zip na kartu a pres Home+Power flashnes. Nejsem si jisty jesli i CRB43 ale vim jiste ze CRB17 si v update.zip nese soubor recovery.img ktery ti pri updatu flashne = ztratis ten upraveny = musis projit uplne cely postup rootovani znova. Takze takto.
  • 0

Follow me on twitter @TadeasKriz
Aplikace našeho studia najdete zde
Uživatelský avatar
DeToX
Robot
 
Příspěvky: 813
Registrován: pát 20. úno 2009 20:00:09
Bydliště: Jižní Morava - Břeclav
Reputace: 1

Re: NÁVOD: na root kontinentálni G1 (nutnost mit WM tel)

Příspěvekod mcgogo » čtv 11. čer 2009 12:09:35

Ok v super díky za info. To znamená, že pokud bych si případně rootnul G1 a flaschnul nějaký JF firmware, poté tam nahrál nějaký ten JF updater, tak mi sám nabídne poslední romku kterou JF vydal a flaschne mi ji (automaticky po potvrzení že chci)? díky
  • 0

mcgogo
Stálý androiďák
 
Příspěvky: 142
Registrován: stř 22. dub 2009 20:44:13
Reputace: 0

Re: NÁVOD: na root kontinentálni G1 (nutnost mit WM tel)

Příspěvekod DeToX » čtv 11. čer 2009 12:14:13

Presne tak to je.
  • 0

Follow me on twitter @TadeasKriz
Aplikace našeho studia najdete zde
Uživatelský avatar
DeToX
Robot
 
Příspěvky: 813
Registrován: pát 20. úno 2009 20:00:09
Bydliště: Jižní Morava - Břeclav
Reputace: 1

Re: NÁVOD: na root kontinentálni G1 (nutnost mit WM tel)

Příspěvekod mcgogo » čtv 11. čer 2009 16:52:25

super díky. Zítra se na to asi vrhnu.
  • 0

mcgogo
Stálý androiďák
 
Příspěvky: 142
Registrován: stř 22. dub 2009 20:44:13
Reputace: 0

Re: NÁVOD: na root kontinentálni G1 (nutnost mit WM tel)

Příspěvekod tomtomas » sob 13. čer 2009 20:58:32

Ahoj mam problem pri tomto kroku mi to pise no image file nevite co s tim????


1) Stáhněte si soubor DREAIMG.nbh buď RC7 (UK verze) nebo RC29 (US verze)
2) Nakopírujte na kartu a pokud se tak soubor nejmenuje tak jej přejmenujte na DREAIMG.nbh (pozor ať se vám nezduplikuje koncovka na DREAIMG.nbh.nbh)
3) Nyní spusťte telefon do BootLoader módu (Camera+Power). Měla by vám naběhnout barevná obrazovka a změnit se na šedou. Zde by se mělo napsat "Loading..." poté "Checking..." a pokud se vše povedlo (a máte GoldCard) mělo by vám naběhnout informace o tomto souboru a co obsahuje (viz obrázek). Pokud ne a napíše se vám "Not allow" tak jste udělali chybu při vytváření GoldCard. Nic se neděje, jen zopakujte znova minulý postup. Dole by se vám mělo zobrazit "Press power button to start update image" a pod tím "Press action button to cancel update image"...............

myslim pote co naskoci ta barevna obrazovka zmeni se do sede pise to loading a pak no image file a pak to zmizne
  • 0

Osobní stránky : http://www.tomtomas.cz
Můj Twitter : Tomtomas99911
Nejlevnější online drogerie http://www.xedo.cz
Uživatelský avatar
tomtomas
Robot
 
Příspěvky: 896
Registrován: stř 25. úno 2009 14:02:46
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S II
Twitter: tomtomas99911

Re: NÁVOD: na root kontinentálni G1 (nutnost mit WM tel)

Příspěvekod DeToX » ned 14. čer 2009 16:33:49

Za prve, nespamuj (smazal sem ten post).

Za druhe, ses si jist ze mas na karte DREAIMG.nbh?
  • 0

Follow me on twitter @TadeasKriz
Aplikace našeho studia najdete zde
Uživatelský avatar
DeToX
Robot
 
Příspěvky: 813
Registrován: pát 20. úno 2009 20:00:09
Bydliště: Jižní Morava - Břeclav
Reputace: 1

Re: NÁVOD: na root kontinentálni G1 (nutnost mit WM tel)

Příspěvekod tomtomas » ned 14. čer 2009 17:07:37

Ano ten soubor tam mam na 100%.Co s tim??
  • 0

Osobní stránky : http://www.tomtomas.cz
Můj Twitter : Tomtomas99911
Nejlevnější online drogerie http://www.xedo.cz
Uživatelský avatar
tomtomas
Robot
 
Příspěvky: 896
Registrován: stř 25. úno 2009 14:02:46
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S II
Twitter: tomtomas99911

Re: NÁVOD: na root kontinentálni G1 (nutnost mit WM tel)

Příspěvekod xDeMO » ned 14. čer 2009 17:34:56

Tak to si myslím že nemáš dobře udělanou GoldCard
  • 0

sony xperia Z
Uživatelský avatar
xDeMO
Stálý androiďák
 
Příspěvky: 130
Registrován: čtv 02. dub 2009 9:03:11
Reputace: 1

Re: NÁVOD: na root kontinentálni G1 (nutnost mit WM tel)

Příspěvekod DeToX » ned 14. čer 2009 18:05:06

To by mu napsalo Not allow spise.
  • 0

Follow me on twitter @TadeasKriz
Aplikace našeho studia najdete zde
Uživatelský avatar
DeToX
Robot
 
Příspěvky: 813
Registrován: pát 20. úno 2009 20:00:09
Bydliště: Jižní Morava - Břeclav
Reputace: 1

Re: NÁVOD: na root kontinentálni G1 (nutnost mit WM tel)

Příspěvekod tomtomas » ned 14. čer 2009 18:12:49

No prave co s tim ted jak a co s tim udelat????? gold card je snad dobre pls pomoc
  • 0

Osobní stránky : http://www.tomtomas.cz
Můj Twitter : Tomtomas99911
Nejlevnější online drogerie http://www.xedo.cz
Uživatelský avatar
tomtomas
Robot
 
Příspěvky: 896
Registrován: stř 25. úno 2009 14:02:46
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S II
Twitter: tomtomas99911

PředchozíDalší

Zpět na HTC G1 - ROOT

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků
Reputation System ©'