Objednání N1 z USA [postovne/dph>cena]

Google

Moderátoři: michpo, cryingfreeman

Re: Objednání N1 z USA [postovne/dph>cena]

Příspěvekod MrPedro » sob 16. led 2010 16:20:10

Samozrejme ze se nepocita z cele castky, nebot postovne je irelevatni ;)

http://www.celnisprava.cz/cz/crceskebud ... do-cr.aspx

Kód: Vybrat vše
Jedná-li se však o zásilky neobchodní povahy, tj. zboží určené výhradně k soukromému nebo osobnímu použití příjemce nebo jeho rodinných příslušníků, nezahrnuje se poštovné do celní
hodnoty zboží. Toto ustanovení se týká výhradně zásilek podaných k poštovní přepravě, netýká se zásilek zasílaných prostřednictvím kurýrních služeb.

Do základu pro vyměření daně z přidané hodnoty při dovozu zboží se kromě celní hodnoty a připadajícího cla a spotřební daně vždy zahrnují i náklady na přepravu, tedy i poštovné.
.:. G1 White .:. GoldCard .:. CM6.0. NB134121 .:. APPS to SD .:. Recovery 1.6 .:. 8GBclass6 .:. Original .:. Vodafone .:.
MrPedro
Androiďák!

Medaile: 1
Fajn Androiďák (1)
Mobil: HTC Dream CM 5.0.8

Příspěvekod Huhy » sob 16. led 2010 21:34:47

MrPedro píše:Samozrejme ze se nepocita z cele castky, nebot postovne je irelevatni ;)

http://www.celnisprava.cz/cz/crceskebud ... do-cr.aspx

Jedná-li se však o zásilky neobchodní povahy, tj. zboží určené výhradně k soukromému nebo osobnímu použití příjemce nebo jeho rodinných příslušníků, nezahrnuje se poštovné do celní
hodnoty zboží. Toto ustanovení se týká výhradně zásilek podaných k poštovní přepravě, netýká se zásilek zasílaných prostřednictvím kurýrních služeb.

Do základu pro vyměření daně z přidané hodnoty při dovozu zboží se kromě celní hodnoty a připadajícího cla a spotřební daně vždy zahrnují i náklady na přepravu, tedy i poštovné.

U toho prvního bodu se jedná o zásilku neobchodní povahy a u těchto zásilek je bezcelní limit pouze 45€.
HTC Desire - bez rootu
Huhy
Stálý androiďák

Mobil: HTC Desire 2.2

Příspěvekod michpo » ned 17. led 2010 1:20:46

Tak jsem trochu patral na netu a zjistil jsem par zajimavych veci. Jak uz bylo v tematu k N1 zmineno, pri objednani N1 se k cene $529 skutecne musi jeste pricist americka dph. Nicmene tato dan neni jednotna, ale lisi se dle statu v americe. Pokud si zbozi objednate pres shipito.cz, bude dan brana dle statu California, protoze zde maji svuj sklad na ktery se zbozi bude dorucovat. V Californii je dan 9,75% coz z $529 cini $51.58 coz je cca 950 kc. Cili ne zrovna zanedbatelna castka.
Dale zde byla zminena sluzba myusabox.com, kde je dorucovaci adresa New York a zde je dan 4% coz dela $21.16 (cca 390 kc). To uz je lepsi cena, ale stale jde o zbytecne navyseni celkove ceny.
Ale proc vlastne platit v usa dan kdyz to chceme pouzivat v cesku? Proto jsem se podival jeste na posledni zminenou sluzbu z tematu o N1 a to shopguru.cz a zjistil jsem, ze zde maji americkou adresu ve state Delaware. No a v tomto state se, dle informaci co jsem nasel, dan pro spotrebitele neuctuje. Myslim si ze je to urcite dobra zprava pro vsechny, kteri stale jeste vahaji jestli si jej nechat poslat z usa. Sam o tom uvazuju.

Zde jsem nasel udaje o danich v jednotlivych americkych statech. V nekterem state je dan jednotna (New York), jinde je dle konkretni adresy (pripad Californie), pak je tam odkaz na pdf dokument ve kterem jsou jednotlive casti uvedene s patricnou dani.
Adresa konkretne na stat Delaware http://www.bankrate.com/brm/itax/edit/s ... x_Dela.asp (po nacteni prepnout na zalozku Sales)
Zde je uvedeno o state Delaware toto: "Delaware does not assess a sales tax on consumers."

Pokud jsem se v necem zmylil, tak me prosim opravte, pripadne doplnte.
Myslim si ze se jedna urcite o uzitecne informace a budu rad pokud nekomu pomohou.

EDIT: Tak jsem se spletl a shopguru.cz je take v californii a to presne v san franciscu, dan je tam tedy 9,5%. Omlouvam se za chybne udaje.
Nováčci, používejte tlačítko HLEDEJ a podívejte se na AndroidWIKI
michpo
Androiďák!

Mobil: Nexus One

Příspěvekod silencer » sob 23. led 2010 8:56:52

Zdravím!
Minulý týden jsem objednal N1v ofiko webstoru (pro kamufláž ip jsem s úspěchem použil ultrasurf) včetně engravingu a druhý den už byl u kamaráda v Giorgii. Daň dělala 41$. Telefon by mi měl přijít do Brna příští týden tím nejobyčejnějším způsobem, tak su zvědav jestli dostanu předvolání od celníků nebo na mě bude čekat na poště. :) Dám vědět.

BTW dnes se mi zdál sen, že jsem předvolání dostal a bylo to něco na způsob: "Podání vysvětlení ve věci pašování elektronických zařízení pro příjem a vysílání elektromagnetického záření" :help:

Faktor natěšení 90% :D
Google Nexus One FW2.2 s r00tem a s kartou A-Data microSDHC 16GB Class 6 / Vodafone / Ndrive
Nejlepší synchronizace souborů je přes DropBox!
Můj Appbrain list.
silencer
Stálý androiďák

Příspěvekod DEE » sob 23. led 2010 9:16:50

Předvolání je málo pravděpodobné. Leda by si je "pašoval" ve velkém. Pravděpodobnější je, že ti přijde na dobírku (na složence bude vyměřeno clo (0,-) a DPH).
Google Nexus One
DEE
Stálý androiďák

Příspěvekod opres » sob 23. led 2010 11:56:22

michpo píše: V Californii je dan 9,75% coz z $529 cini $51.58 coz je cca 950 kc. Cili ne zrovna zanedbatelna castka.
Dale zde byla zminena sluzba myusabox.com, kde je dorucovaci adresa New York a zde je dan 4% coz dela $21.16 (cca 390 kc).

No ja som posielal do NY a dan ma vysla na 41,98$ ci ako. Takze nie 21,16$ :/.
Google Nexus One
opres
Stálý androiďák

Příspěvekod michpo » sob 23. led 2010 13:10:49

Ano to je mozne, ono jeste zalezi na tom, do ktere casti New Yorku to slo. Pokud by jsi se podival na ten odkaz co jsem tam daval, tak kdyz se tam vybere New York, tak je tam uvedene, ze dan je 4%, ale ze v nekterych castech New Yorku muze dan prekrocit i 8%, coz by odpovidalo tvemu pripadu. Holt posilal jsi to do te drazsi casti New Yorku :lol:
michpo
Androiďák!

Příspěvekod mck182 » sob 23. led 2010 13:33:51

opres píše:No ja som posielal do NY a dan ma vysla na 41,98$ ci ako. Takze nie 21,16$ :/.

Přes myusabox.com? Taky zvažuju tuhle variantu...kolik potom vychází poštovné do česka? Počítám, že víc jak 3lbs to nebude, takže by to mohlo vlézt do 50$ :)
mck182
Stálý androiďák

Příspěvekod opres » sob 23. led 2010 13:40:37

nie prepac, ale cez sesternicu normalne :/....ona vravela ze do 20$ by mala vyjst posta, tak dufam ze dobre sa pytala. Teraz je Nexus One niekde na ceste k nej.
Google Nexus One
opres
Stálý androiďák

Příspěvekod mck182 » sob 23. led 2010 15:04:38

Tak už jsem taky objednal, myusabox.com. Sales Tax pro NY jsem platil $46.95, což je 8.875% nepletu-li se. Poštovné FedEx overnight je zdarma, takže celkově do myusabox.com je to $575.95 (10 670,- Kč +-). Poštovné do česka počítám $50 a pak ještě 20% české dph.

Celkově počítám zhruba 13 800,- Kč :)
mck182
Stálý androiďák

Příspěvekod opres » sob 23. led 2010 20:24:48

a z usa si to nechavas posielat akou postou? USPS? alebo nieco ine?....Lebo prave rozmyslam nad Fedex, ci sa mi oplati priplatit. :/
Google Nexus One
opres
Stálý androiďák

Příspěvekod mck182 » sob 23. led 2010 21:00:22

Pokud bude možnost, tak asi FedEx. Mají rychlejší celní řízení než normální pošta, ale obávám se, že mi myusabox.com v tomhle nedá na výběr..

UPDATE: Ve FAQ na myusabox.com píšou tohle: "You can also request any other major carrier's service to your country such as FedEx, DHL or UPS." Takže nebude-li cena nějaká přemrštěná, du do FedEx
mck182
Stálý androiďák

Příspěvekod opres » sob 23. led 2010 21:21:41

no neviem, teraz som skusal fedex.com - kalkulator a vysla mi cena nieco cez 110$, tak my az oci vybehli. Takze asi kaslem na to. Ale tieto spolocnosti ako shipito a myusabox maju akcie u nich :)
Google Nexus One
opres
Stálý androiďák

Příspěvekod michpo » sob 23. led 2010 23:25:37

Tusim ze delarock tu psal ze to mel pres FedEx a cena rozhodne nebyla $110, ale neco kolem $50 uz nevim presne a jsem linej to hledat :P
No a pres UPSP by to bylo asi $37, takze zas az tak obrovskej rozdil to neni, nehlede na to kolik casu to usetri, ja bych volil FedEx.
michpo
Androiďák!

Příspěvekod opres » ned 24. led 2010 9:14:55

opakujem :) je rozdiel ked prides do fedex ze chces poslat balik, ako ked posielas prostrednictvom shipito.cz cez fedex
Google Nexus One
opres
Stálý androiďák

Příspěvekod mck182 » ned 24. led 2010 11:27:16

Taky jsem se díval na tu online kalkulačku FedExu a vyšlo mi nějakých $134 :) myusabox.com nabízí nepremiovým uživatelům standartní poštovné (pravděpodobně USPS) za 2lbs do ČR $45, premium users to pak mají levnější.

Jak je to přesně s tím FedExem a myusabox.com dám vědět, až mi tam N1 dorazí a uvidím možnosti přeposlání..
mck182
Stálý androiďák

Příspěvekod DEE » ned 24. led 2010 12:33:57

Take zalezi jestli chcete dopravu s nebo bez pojisteni. U USPS Express sem dal za pojisteni $13.
Google Nexus One
DEE
Stálý androiďák

Příspěvekod mck182 » úte 26. led 2010 19:21:30

Tak můj N1 je na cestě z NY do ČR :D Myusabox.com nedávají na výběr při odesílání téměř nic, snad jen "re-invoice". Protože každý nový zaregistrovaný člen dostane bonus $5, vyšlo tedy poštovné do ČR na $40 (normálně 2lbs - $45). Dále je třeba ručně dopsat (additional description), zda-li chcete pojištění nebo ne, nechal jsem pojistit na plnou částku, tedy $576, podle Live Support by to mělo být $5. Bohužel však nevím, jaká společnost to bude doručovat, předpokládám že USPS...

UPDATE: Tak posílají standartně FedExem :)
mck182
Stálý androiďák

Příspěvekod DEE » úte 26. led 2010 20:03:16

Koho to zajímá, tady jsou mé celkové náklady plus nějaké fotky.
http://goo.gl/0icv
Google Nexus One
DEE
Stálý androiďák

Příspěvekod web.pavlik » úte 26. led 2010 21:47:37

A ebay vám asi vážně nic neříká :D tady řešíte nějaké zprostředkovatele Jen stím označením za 200usd .. je to trochu jinak :) .... musíte se vlest do 250usd s poštou. takže např udaná cena 200usd + 55usd pošta a je to 255usd a už to rozbalí a proclí
Od jednoho američana od kterého kupuji díly na motorky. A není problém si přes něj nechat přeposlat cokoliv jiného kdyby tedy někdo něco chtěl není problém. nechápu proč tu řešíte DPH.a máte telefon na prodej ?. ne máte ho pro vlastní účely platíte jen CLO.. Jestli někdo bude mít zájem není problém. nechám to poslat v nějakém balíku který mi má dojít a projde to vpohodě :) poštovné bude kolem 20USD +-5usd a dojde to do 14 dní.. Zaplatíte jen cenu za nexus které bude stanovena na ebay a poštovné.jak tu píšete americká daň nebude.. nic víc platit nebudete :) jen mě 500Kč za zprostředkování
web.pavlik
Stálý androiďák

Příspěvekod nFiX » úte 26. led 2010 23:33:36

web.pavlik - 16 000 za nexus.. to je dost!...
Více, jak 50% SLEVA na Příslušenství pro
DESIRE, NEXUS ONE, HERO, G1, Magic : topic3842.html

Příslušenství pro
GALAXY S: topic6908.html
WILDFIRE: topic6909.html

nFiX
Androiďák!

Fajn Androiďák (1)
Mobil: Nexus One Desire Pulse

Příspěvekod mck182 » stř 27. led 2010 0:31:06

web.pavlik píše:A ebay vám asi vážně nic neříká :D tady řešíte nějaké zprostředkovatele

Co to meleš? Právě teď je na ebayi nejlevnější kousek k dostání (beru v potaz Buy Now) za $550. Při poslání do ČR řekněme za $30 ti to stejně rozbalí a vypočtou české DPH (přesně proto tady "řešíme DPH"). Navíc takhle ho mám oficiální cestou, mám záruku, že zboží jde přímo ze skladu, nerozbalené, nepoužité, prostě tak jak sjelo z výrobní linky. Navíc náklady na přepravu nejsou zas tak moc (1000 kč?)...

web.pavlik píše:Jen stím označením za 200usd .. je to trochu jinak :) .... musíte se vlest do 250usd s poštou. takže např udaná cena 200usd + 55usd pošta a je to 255usd a už to rozbalí a proclí

Jasně..já dám za N1 12000 Kč a na balík napíšu, že to stálo čtvrtinu, takže to můžu pojistit max na tu čtvrtinu. A co když mi pošta ten balík poničí? Dostanu blbou čtvrtinu...no thanks.

web.pavlik píše:ne máte ho pro vlastní účely platíte jen CLO

Nie, neplatíme. CLO je na mobilní telefony a výpočetní techniku rovných 0%.

web.pavlik píše:poštovné bude kolem 20USD +-5usd a dojde to do 14 dní..

Poštovné $40 a doručení do dvou dnů (aspoň to tvrdí FedEx).

web.pavlik píše:Zaplatíte jen cenu za nexus které bude stanovena na ebay a poštovné.jak tu píšete americká daň nebude.. nic víc platit nebudete

US daň je řekněme průměrně 8%. Nexus na ebayi je průměrně $620 (opět Buy Now, nemám v úmyslu přihazovat na 10 aukcí než ho vyhraju). Já mám Nexus s US daní za $576.

Nevím..ať počítám jak počítám...pořád mě to ve výsledku vychází nesrovnatelně líp...
mck182
Stálý androiďák

Příspěvekod DEE » stř 27. led 2010 6:49:37

2mck182: Tak přesně něco podobného sem chtěl odepsat. Díky. Aspoň s tím nemusím ztrácet čas. Uvedl si v podstatě všechny urgumenty proč je lepší jít vlastní cestou. Navíc ... na základě celního řízení a tedy i zaplaceného odpovídajícího DPH může být posuzována záruka (neříkám že to tak je v případě HTC). Zboží je do ČR dopraveno naprosto legální cestou.
Google Nexus One
DEE
Stálý androiďák

Příspěvekod Mines » stř 27. led 2010 8:45:28

DEE píše:Koho to zajímá, tady jsou mé celkové náklady plus nějaké fotky.
http://goo.gl/0icv

kdyz to proslo tou celnici, tak to clo jsi platil dobirkou?
Google Nexus One
ROM: CyanogenMod 6 [NIGHTLY]
Recovery: RA-nexus-v1.7.0
HTC_IME keyboard

HTC Hero černá - bývávalo
twitter @mines954 víceméně o N1
Mines
Stálý androiďák

Příspěvekod DEE » stř 27. led 2010 9:14:40

Celní výměr sem platil dobírkou ano. CLO je 0,- DPH je něco přes 2300,-
Google Nexus One
DEE
Stálý androiďák

Příspěvekod Mines » stř 27. led 2010 13:56:06

dík za info ;)

Kdyby to někoho zajímalo, kdo by si chtěl objednat telefon, tak u mě se má věc následovně:

v neděli 24.1.2010 jsem objednal Google Nexus One za $529 +$51.58 sales tax
v pondělí frčel od Googlu na mou Shipito.cz adresu
v úterý došel na Shipito, vyplnil jsem Celní deklaraci, zaplatil jsem poštovné (doprava FedEx $51, pojištění zdarma) a odpoledne téhož dne poslali balíček do české republiky...
dneska (27.1.2010) mě kontaktovali z FedExu kvůli proclení. musel jsem vyplnit plnou moc, avízo a oskenovat OP a zaslat jim to zpět
Ptal jsem se paní z FedExu a Nexus by měl dorazit zítra, nejpozději pozítří do Prahy. //nakonec to tak nebylo...
tracking až domů viz obrázek

http://yfrog.com/e4cestafedexcelap

Následovně ho za poplatek 300Kč proclí a pošlou mi ho kurýrem. Daň + poplatek za proclení zaplatím až osobně kurýrovi.
Spoiler: ukaž
Zatím jsem zaplatil 529+51+8.5+51+8.5 = $648
Ještě k tomu bude navíc ta daň...

Takže celkem jsem za to dal
$8.50 ...Shipito schránka
$529 ...Nexus One
$51.58 ...Daň CA
$8.50 ...extra příplatek u shipita za odeslání téhož dne co jsem vyplnil celní papíry
$48.77 ...poštovné FedEx Int'l Economy
2.124Kč ...daň ČR
300Kč ... Poplatek FedExu za proclení

14.612,84Kč ...Nexus + doprava a ostatní výdaje
Naposledy upravil Mines dne ned 07. úno 2010 11:53:50, celkově upraveno 1
Google Nexus One
HTC_IME keyboard

Mines
Stálý androiďák

Příspěvekod s0uky » stř 27. led 2010 18:58:38

Me by zajimalo na kolik koho ten telefon jak vyjde, jelikoz si ho chci taky objednat...jeden rika $550, dalsi rika $650 a navic dalsi a dalsi poplatky. Pokud uz ten telefon nekdo z USA ma - ma v ruce, ne na poste, mohl by napsat na kolik ho co vyslo, tak jako to udelal tady Mines?
Jo a jeste otazka, pokud mi na to hodej DPH, tak si telefon mohu dat do nakladu a DPH si pres firmu zase odmaznout, neni tomu tak?
"6 hvězd září, 5 rychlostí řadí, 4 gumy sviští, 3 diferenciály pracují, 2 litry křičí, 1 turbo tlačí... To je to co dělá ze Subaru all-wheel-drive."
Obrázek

s0uky
Androiďák!

Zakládající člen (1)
Mobil: Nexus One - locked bootloader - CM6

Příspěvekod mck182 » stř 27. led 2010 20:04:16

s0uky píše:Me by zajimalo na kolik koho ten telefon jak vyjde, jelikoz si ho chci taky objednat...jeden rika $550, dalsi rika $650 a navic dalsi a dalsi poplatky. Pokud uz ten telefon nekdo z USA ma - ma v ruce, ne na poste, mohl by napsat na kolik ho co vyslo, tak jako to udelal tady Mines?

Koukni o pár příspěvků výš, DEE tam posílal link na vcelku detailní popis svého nákupu. Mě to vyjde cenově hodně podobně, taky napíšu přesně, až ho budu držet v ruce (podle FedEx trackingu už v pondělí :DD )

s0uky píše:Jo a jeste otazka, pokud mi na to hodej DPH, tak si telefon mohu dat do nakladu a DPH si pres firmu zase odmaznout, neni tomu tak?

To zase psal na druhém threadu o N1 tady na fóru myslím dearlock, dával si DPH do nákladu a potřeboval k tomu nějaké další papíry, koukni tam na pár posledních stran..
mck182
Stálý androiďák

Příspěvekod Mines » stř 27. led 2010 22:29:02

s0uky píše:Me by zajimalo na kolik koho ten telefon jak vyjde, jelikoz si ho chci taky objednat...jeden rika $550, dalsi rika $650 a navic dalsi a dalsi poplatky. Pokud uz ten telefon nekdo z USA ma - ma v ruce, ne na poste, mohl by napsat na kolik ho co vyslo, tak jako to udelal tady Mines?
Jo a jeste otazka, pokud mi na to hodej DPH, tak si telefon mohu dat do nakladu a DPH si pres firmu zase odmaznout, neni tomu tak?

Zbytek taky dopíšu jak telefon přijde. Snad už v pátek... :)

K té dani je něco málo tady google-smartphone-t2700-570.html#p43502
Google Nexus One
HTC_IME keyboard

Mines
Stálý androiďák

Příspěvekod michpo » stř 27. led 2010 23:24:50

Tak Google Checkout me hlasi "Objednávka byla odeslána prodejci Google Phone Webstore".
Tak jsem zvedavej, snad toho nebudu litovat :lol:
Jinak klasika pres shipito a pak budu volit FedEx.
michpo
Androiďák!

PředchozíDalší

Zpět na Nexus One