OnTheRoad - pomuzete s "vymazlovanim"?

Vše co se týká navigace, map a využívání gps/galileo

Moderátoři: radegast, hfx9, tester1

Příspěvekod srakyi » pát 21. srp 2009 10:56:41

Zdravim ceskou androidi komunitu!

Nekteri z Vas si mozna uz vsimli, ze jsme pred par dny do Marketu publikovali svoji nejnovejsi (a "nejcool" :) aplikaci - OnTheRoad (viz QR nize). Jde o blogovatko pro cestovatele - behem par kliku tak muzete publikovat sve zazitky z cest. Nejlepsi ale je, ze je aplikace pouzitelna i v cizine, bez datoveho tarifu - at uz pres publikaci via SMS, nebo diky moznosti publikace offline (a nasledne synchronizace).

A ted uz k veci. Protoze se tady na foru taky vyskytuju, moc dobre vim, ze tu je hodne lidi, kteri umi formulovat sve nazory a pripomiky. A presne proto jsem otevrel diskusni tema - radi bychom s aplikaci zkusili ucast v ADC2 (http://code.google.com/android/adc/), k tomu ale musi byt opravdu "vymazlena". Chteli bychom proto poprosit o Vase nazory, napady, pripominky ...a nebo treba kritiku. Verim, ze cim vic nas da hlavy dohromady, tim vetsi bude sance, ze se v ADC konecne blyskne i nejaka ceska aplikace.

Diky moc!

Obrázek
srakyi
Stálý androiďák

Twitter: @srakyi

Reklama

přihlášeným se nezobrazuje

Re: OnTheRoad - pomuzete s "vymazlovanim"?

Příspěvekod Case » pát 21. srp 2009 19:08:52

Nainstaloval jsem v domnění, že jde o nástroj, s jehož pomocí se dá zmíněné věci užívat např. na nějakých hlavních blogovacích serverech a systémech, zjistil jsem, že se pro používání té aplikace musím kdesi registrovat a že to blogování podle všeho probíhá někde na centrálních stránkách, ne na mém vlastním blogu, takže jsem to zase obratem odinstaloval. Asi nic moc názor, ale názor to je.
Case
Kyborg

Medaile: 1
Dobrý Rádce (1)
Mobil: Vodafone 845 - ZTE Blade - Samsung Galaxy S

Příspěvekod MrPedro » pát 21. srp 2009 19:18:57

Bohuzel toto jsem zjistil totez, nemusel sem vsak instalovat.
Pro mne take nepouzitelne, nevidim v tom zaden smysl.
.:. Nexus S .:. .:. root .:. .:. .:. .:. MIUI .:. Vodafone .:.
MrPedro
Androiďák!

Fajn Androiďák (1)
Mobil: HTC Dream GY 1.4 + SE X 10 mini CM6 + Nexus S
Twitter: mrpedrocz
tablet: Archos 7 v2
rom: CM9

Příspěvekod srakyi » pát 21. srp 2009 19:21:00

Diky moc za konstruktivni pripominku. Je pravda, ze data jsou centralizovana na http://ontheroad.to, je to ale hlavne proto, ze na strane serveru probiha jeste kopa postprocessingu (napr. konverze videi apod.). Nicmene i tak postupne pribyva sluzeb do kterych OnTheRoad umi publikovat - zatim to je Twitter, Facebook a FriendFeed, nebo si do vlastniho webu muzes vlozit malinky OTR widget.

Myslenka je tedy takova, ze v mobilu si nikdo nechce slozite nastavovat napojeni na vlastni WordPress nebo neco podobneho. Z mobilu chce clovek co nejsnaze publikovat. Podrobne nastaveni a publikaci jinam si pak muze kazdy nakonfigurovat pres web (zatim teda s dost omezenou mnozinou cilovych systemu).

Kam konkretne byste chtel publikovat?
srakyi
Stálý androiďák

Příspěvekod Case » pát 21. srp 2009 19:29:53

MrPedro píše:Bohuzel toto jsem zjistil totez, nemusel sem vsak instalovat.

Nojo, já se k RTFM jako obvykle dostal až po instalaci ;)

Co se mě týče, tak mě by zajímal třeba ten Wordpress, ale je třeba dodat, že jsem se na to koukal spíš ze zvědavosti, větší uplatnění pro to nemám, moc necestuju, takže určitě nejsem cílovou skupinou (a vím, že nějaké nástroje pro Wordpress existují, jen jsem se na ně zatím nekoukal). Takže moje názory je opravdu třeba brát s velkou rezervou...
To ale nic nemění na tom, že mám zkrátka obecně už docela po krk služeb, u kterých se musím zaregistrovat jen proto, abych mohl publikovat data někde jinde, kde už registrovaný dávno jsem. Dneska se jeden musí registrovat pomalu na každých stránkách, ale valný smysl to povětšinou nemá. Nemám rád zbytečné registrace, bez kterých bych se klidně obešel...
Case
Kyborg

Dobrý Rádce (1)
Mobil: Vodafone 845 - ZTE Blade - Samsung Galaxy S

Příspěvekod MrPedro » pát 21. srp 2009 20:22:25

Zitra jedu na Mimonske valky, tak tedy otestuji, at jak se to chova.

Presto mi to prijde takove velmi centralizovane a presto dost "nezname".

Trochu OT: na to je skvele prave openID coz vlastne napr. Gmail ucet je take. Jen vice implementaci na vsechny stranky.

Obrázek
.:. Nexus S .:. .:. root .:. .:. .:. .:. MIUI .:. Vodafone .:.
MrPedro
Androiďák!

Fajn Androiďák (1)
Mobil: HTC Dream GY 1.4 + SE X 10 mini CM6 + Nexus S
Twitter: mrpedrocz
tablet: Archos 7 v2
rom: CM9

Příspěvekod Pumik » ned 23. srp 2009 10:56:24

Mám nainstalováno a tak zkusím. Škoda teda, že jste to nedali testovat před létem, kdy asi víc lidí cestuje. Já už mám taky po dovolené.
Pumik
Mějte se krásně :-)
http://pumik.blogspot.com/
Pumik
Nové Androidě

Příspěvekod srakyi » ned 23. srp 2009 12:02:32

Dik moc, budem se tesit na nazory.
Pred letem jeste bohuzel aplikace nebyla v rozumne testovatelnem stavu... (a taky jsme museli publikaci trosku pozdrzet kvuli pravidlum ADC2, kam muzou jen aplikace publikovane nejdrive ted v srpnu).
srakyi
Stálý androiďák

Příspěvekod srakyi » pon 24. srp 2009 22:51:38

Ahoj vsem - jen kraticke info - uz kazdou chvili budeme mit pripraven novy release aplikace OnTheRoad, krom jineho v nem najdete:
- podstatne rychlejsi startovani aplikace
- napovedu
- provazani napr. s fotakem (share via)
- lepsi notifikace o uploadovani (a jeho dokonceni)

...co maleho/zajimaveho jeste pridat?

BTW vedeli jste, ze spustit sync je mozno i zatrepanim telefonu? (moje oblibena featura :)
srakyi
Stálý androiďák

Příspěvekod Jaros.mil » úte 25. srp 2009 13:32:50

Jako pro mě tam chybí Blogger..... Android obecně nemá nic kvalitního na Blogování přes Blogger ..... což mi příjde jako dost nefér když každý usmolený sonáč umí bloggerovat líp než android....

Ale jinak celkem fajná věcička, vážně je to komplet české? protože webové stránky se tak netváří což je škoda.... trocha vlastnectví a národní hrdosti by neškodila
.:. Dell Streak .:. T-mobile .:.
Jaros.mil
Stálý androiďák

Mobil: Dell Streak
Twitter: Jarosmil

Příspěvekod srakyi » úte 25. srp 2009 21:46:24

Diky za namet. Hned kdyz bude prilezitost, predam navrh teamu ktery pracuje na serverove casti aplikace. V nasi kompetenci je bohuzel jen Androidi klient.

A ano, cely OTR se vyviji tady u nas. Hlavni cilovy trh je vsak USA... z docela pochopitelnych duvodu - precejen to je to trh radove vetsi nez ten nas. Malym zadostiucinenim tak pro nas musi zustat to, ze je ceska lokalizace vzdy hned druha, po anglicke :)
srakyi
Stálý androiďák

Příspěvekod ge0rge » úte 25. srp 2009 21:51:45

radove vetsi nez evropsky ? :-) maknul bych na celosvetovych lokalizacich, urcite je to u takove sluzby docela dulezite ... cim vic tim lip. Cina, Francie.. za openID bych se take primlouval, s overenim vuci facebooku jste naslapli urcite lepsi cestou. Jsou to myslim i veci ktere podobne hodnotici komise hodne berou z technologickeho hlediska za plusove body. A koneckoncu i z praktickeho, openID mame v podobe gmail uctu vsichni a zbytecna registrace dalsiho uctu je opravdu bariera. Velmi odrazuje. Snad to i jednou prakticky vyzkousim prakticky, ale v HTC Hero mate malou a o neco rychleji pouzitelnou konkurenci v podobe gadgetu Footprints. Myslim obecne ze jednodussi a dostupnejsi reseni maji vzdy lepsi sanci na uspech.

snad jen malickost, na strance http://ge0rge.ontheroad.to/show/nekam ... jsou odkazy rss atom ... nepochopim proc se tak prosazuje uvadet ty tajuplne zkratky ktere vetsina povazuje jen za loga firem co se na webu podilely nebo jen jakesi certifikaty :-), proc tam nedat neco srozumitelnejsiho jako tlacitko "sleduj moji cestu" a zavest treba i notifikace pres email ?

p.s.: no a pouzitim microsoftich map nabirate jasne minusove body u hodnotici komise ADC :-), kdyz jsem v planovani zahledl logo bing taky jsem se zatvaril nejak kysele :-) ... jinak ale chvalim, je to relativne cista prace bohuzel o tom to uplne neni, uspech se dostavi spis s tim jak se dokazete dostat do povedomi a to s aplikaci tolik nesouvisi. Drzim palce kazdopadne, treba v tom pomuze alespon castecne uspech v te soutezi.
ge0rge
Androiďák!

Medaile: 2
Zakládající člen (1)

Příspěvekod Pumik » čtv 27. srp 2009 12:12:59

Trošku jsem to zkoušel a příjde mi to super, skvělá práce. :-)
Pumik
Mějte se krásně :-)
http://pumik.blogspot.com/
Pumik
Nové Androidě

Příspěvekod srakyi » ned 30. srp 2009 0:11:19

ge0rge - diky za moc zajimave postrehy! Pravdou ale bohuzel je, ze webovou cast delal jiny team (pripominky jim samozrejme predam :) ...my si hrajeme jen s Androidim klientem. Nicmene pokud vim, tak mapy od M$ se ti ukazi pouze v pripade, ze mas Silverlight (u mne na Linuxu a Macu vsude vidim flashovou verzi Google Maps).

Pumik - diky za pochvalu :)

BTW v patek jsme do Marketu soupli zhavou novou verzi (1.2) OnTheRoad a tu samou jsme taky submitli do ADC2. Vsimnete si treba progressbaru pri uploadovani obsahu, ten Ondra opravdu "vymazlil" :)
srakyi
Stálý androiďák

Příspěvekod beny6 » ned 30. srp 2009 9:29:53

Aplikace je supr, zkousel sem ji tedka na jedne ceste. Mel bych pripominky ke klientovy.

Nevim jestli je to nejak mozne ale kdykoliv sem vytvoril Article tak mi to hned po kliknuti na publish chtelo provest synchronizaci. Tak jsem vypinal pri pousteni aplikace vzdy sit abych mohl "Work offline", neprisel sem na jiny zpusob jak tohoto docili i kdyz sem online. Cil bylo nasbirat clanky z cesty a pak nekde nejlepe na wifi je uploadnout na server (setrit datovy tarif a obava z datovych spoju ze zahranici). Chtelo by to nekde v nastaveni udelat checkbox "Work always offline".

U Trips by bylo fajn nejen vypisovat pocet clanku ale i samotne clanky jako tomu je na webu, aby si clovek mohl prohlizet info i o cestach zpet na mobilu.
beny6
Stálý androiďák

Mobil: iPhone 4S
tablet: iPad

Příspěvekod srakyi » úte 01. zář 2009 13:40:46

beny6: to s praci offline je moc dobra pripominky. Kdyz nad tim tak premyslim, taky bych uz parkrat neco podobneho vyuzil (100MB FUP neni nic moc) ...uz jsme to poznacili mezi feature requesty. Snad se k jejich zapracovani dostaneme (pred ADC2 to uz ale nestihnem ;).
srakyi
Stálý androiďák

Příspěvekod McLEI » stř 16. zář 2009 15:30:44

No me se ta aplikace vcetne klienta moc libi, ale bohuzel ta webova cast podle me nefunguje.

Priklady:

Moje vylety - u konkretniho vyletu kdyz kliknu na Clanky tak se mi zobrazi vzdycky vsechny clanky a ne jenom z toho konkretniho vyletu.

Link na "Zobrazit" u vyletu nebo primy linky na vylet ve formatu xxxx.ontheroad.to/VYLET me vzdy presmeruje na stranku s URL xxxx.ontheroad.to/ v hornim titulku je pak spravne jmeno vyletu, ale v pravem sloupecku je jmeno uplne jineho vyletu (toho co jsem zalozil jako prvni) a asi to zobrazi i data toho prvniho vyletu, a protoze ho mam prazdny tak se nezobrazi nic.

V podstate se mi jeste nepodarilo zobrazit stranku vyletu.

Jinak androidi klient je velice pekna aplikace a budu rad kdyz nedostatky webu opravite.
McLEI
Nové Androidě

Příspěvekod srakyi » stř 16. zář 2009 15:40:56

Neco podobneho se mi delo, kdyz jsem se snazil dostat na Trip, ktery nebyl Visible (v nastaveni Tripu v androidim klientovi je na to zaklikavatko). Nemuze to byt tentyz problem?
srakyi
Stálý androiďák

Příspěvekod McLEI » stř 16. zář 2009 16:04:11

Ano mate pravdu, mam nastaveny vylety jako "Pristupne pouze s heslem". Takze chyba je asi tady v te praci se zaheslovanymi vylety.
McLEI
Nové Androidě

Příspěvekod McLEI » stř 16. zář 2009 20:08:06

Bohuzel ted me aplikace velice zklamala co se tyka bezpecnosti. Jak samotna webova aplikace, tak Android klient zadnym zpusobem nekryptuji zadna prenasena data a to ani heslo! :o ktere neni ani zahashovane a je primo viditelne v predavanem XML.

Ackoli aplikace vypada moc pekne, z bezpecnostniho pohledu je to absolutne neakceptovatelne :(
McLEI
Nové Androidě

Příspěvekod mach4 » čtv 24. zář 2009 7:53:45

mach4
Androiďák!

Fajn Androiďák (1)

Příspěvekod ekoman » ned 06. čer 2010 20:01:14

Zdravím, šlo by nějakým způsobem sem tuhle app nahodit?? přešel jsem na 2,1 a od té doby to nemůžu na marketu najít a nikde jinde jsem to ke stažení nenašel
ekoman
Stálý androiďák

Zpět na Navigace/GPS