Google Apps na vlastní doméně, jde přihlásit na G1?

HTC, T-mobile, with Google. První Android komunikátor uvedený na trh!

Moderátor: cryingfreeman

Google Apps na vlastní doméně, jde přihlásit na G1?

Příspěvekod petrme » pát 30. led 2009 22:58:07

Dobrý den,

Můžu použít jako Google account k přihlášení na Androida můj Google email, který běží na mé doméně pomocí Google Apps?
Viz http://www.google.com/apps/

Díky za radu.
petrme
Stálý androiďák

Re: Google Apps na vlastní doméně, jde přihlásit na G1?

Příspěvekod bendy » pát 30. led 2009 23:00:49

ja bych rekl ze jo, zdejsi g1-guru-nick mak to tak ma/mel, kdyz g1 testoval a v tomto pripade slo o spokojene chrochtani, kontaktuj primo jeho, pokud se sem driv nepodiva, cert a mak nikdy nespi, tak do rana tu mozna bude od nej hlasite ANO (tipuju!)
bendy
Stálý androiďák

Příspěvekod petrme » pát 30. led 2009 23:30:49

No zatím jsem vygooglil toto, takže by to mělo jít:

http://forums.t-mobile.com/tmbl/board/m ... ge.id=2860

"Yes it works with a hosted account. I used my full email address as the login and it worked. "

"When I first turned on the device, I put in my custom domain name which is hosted with Google Apps and it's what I'm syncing with. No issues, no errors, and no POP3/IMAP settings"
petrme
Stálý androiďák

Příspěvekod petrme » sob 31. led 2009 0:19:34

Takže potvrzuji, že vaše doména s Google Apps je podporovaná.

Zadáte sve.jmeno@vase.domena + heslo a už se synchronizují data.
petrme
Stálý androiďák

Příspěvekod mak » sob 31. led 2009 1:37:35

petrme píše:Takže potvrzuji, že vaše doména s Google Apps je podporovaná.

Zadáte sve.jmeno@vase.domena + heslo a už se synchronizují data.

jo funguje to, ale nepujdou ti samozrejme sluzby co nejsou na Gaps, takze rss, historie, bookmarky, vlastni mapy atd ;o(((
mak
Androiďák!

Příspěvekod stealthx » pon 08. čer 2009 16:05:49

mak píše:jo funguje to, ale nepujdou ti samozrejme sluzby co nejsou na Gaps, takze rss, historie, bookmarky, vlastni mapy atd ;o(((

Co konkretne na tom nejde, treba u tech vlastnich map? Kdyz nejsou mapy v Google APPS, bude mi neco branit v tom si vlastni mapy prihlasit na muj beznej gmail ucet, stejne jako se to dela na PC?
stealthx
Androiďák!

Medaile: 1
Zakládající člen (1)
Mobil: HTC Magic

Příspěvekod stealthx » pon 08. čer 2009 17:47:14

Tady neni moznej zadnej kompromis. Kdyz si zaregistruju v Androidu email z Google Apps, tak ocekavam, ze v budoucnu budu moct vyuzivat pres Android vsechny sluzby od googlu a ne ze budu mit pristup ke 3 z 20ti. Udelal jsem nakres, jak to mam nastaveny v PC. Pujde to takhle pouzivat i v Androidu?

Obrázek
Naposledy upravil stealthx dne ned 14. čer 2009 20:00:42, celkově upraveno 2
stealthx
Androiďák!

Zakládající člen (1)

Příspěvekod petrme » pon 08. čer 2009 18:48:06

Na Android se přihlašuji přes Google Account na vlastní doméně. Bez problémů to už používám pár měsíců a žádných omezení jsem si nevšiml...

Jsou vůbec nějaké?
petrme
Stálý androiďák

Příspěvekod Kissman » pon 08. čer 2009 19:41:10

urcite jsou, ale muzme tomu rikat ze "neobjevene"... jedno z omezeni je napriklad nemoznost dostat cupcake po prihlaseni k domene - 2dny a nic (nutno vytvorit nebo prihlasit gmail acc a pote cupcake prijde do 1hod) zkouseno na 3 strojich g1
Kissman
Stálý androiďák

Příspěvekod stealthx » pon 08. čer 2009 19:56:26

petrme píše:Na Android se přihlašuji přes Google Account na vlastní doméně. Bez problémů to už používám pár měsíců a žádných omezení jsem si nevšiml...

Jsou vůbec nějaké?

To se da zjistit napriklad na Picase. Jak ta funguje v Google Apps, kdyz tam vubec neni?
stealthx
Androiďák!

Zakládající člen (1)

Příspěvekod Pit » pon 08. čer 2009 20:51:22

Používám G1 s GApps accountem a funguje to.

Pokud jde o další služby, mám další účet, který mám na stejný mail jako GApps, takže to využívám stejně, problém je jen v tom, že nemám synchronizované heslo mezi GApps a dalšími službami Googlu (Mapy, RSS,...).
Pit
Nové Androidě

Příspěvekod stealthx » pon 08. čer 2009 21:54:58

Pit píše:Používám G1 s GApps accountem a funguje to.

Pokud jde o další služby, mám další účet, který mám na stejný mail jako GApps, takže to využívám stejně, problém je jen v tom, že nemám synchronizované heslo mezi GApps a dalšími službami Googlu (Mapy, RSS,...).

Takze mas vytvorenej k tomu "Google apps" jeste jeden ucet "Google Account", kde neni zadnej gmail-email a jako prihlasovaci jmeno si zadal email z google apps? Ty zdvojeny docs a calendar nijak nevadi?
stealthx
Androiďák!

Zakládající člen (1)

Příspěvekod mak » úte 09. čer 2009 8:25:50

stealthx píše:

Takze mas vytvorenej k tomu "Google apps" jeste jeden ucet "Google Account", kde neni zadnej gmail-email a jako prihlasovaci jmeno si zadal email z google apps? Ty zdvojeny docs a calendar nijak nevadi?

Tohle resim od listopadu s Frantou Fukou, v podstate reseni je asi tohle :

DOMAIN ACCOUNT jetlech@jetlech.com / pswd1
GMAIL ACCOUNT jetlech@jetlech.com / pswd2 (vyuzivam pro MAPY, utube a... )
GMAIL ACCOUNT jetlech@gmail.com / pswd (nejaka appz na G1 mi nesezrala @jetlech tak sem musel zalozit dalsi ;)

Jinak mezi nama je to strasnej oser
mak
Androiďák!

Příspěvekod stealthx » úte 09. čer 2009 9:25:01

mak píše:DOMAIN ACCOUNT jetlech@jetlech.com / pswd1
GMAIL ACCOUNT jetlech@gmail.com / pswd (nejaka appz na G1 mi nesezrala @jetlech tak sem musel zalozit dalsi ;)

Takze kdyz by clovek mel na tech uctech stejny heslo i jmeno, tak by to uz pri prihlasovani do vsech sluzeb mohlo bejt bez problemu?

K tomu jetlech@gmail.com by prece slo pridat associated email a tam zadat jetlech@jetlech.com. Takhle pouzivam prihlasovani do Picasy (pomoci emailu z moji domeny), kde je ale porad jako hlavni email ten @gmail.com .

Ale nechapu, jak takovouhle prasarnu muze google dopustit.
stealthx
Androiďák!

Zakládající člen (1)

Příspěvekod Pit » čtv 11. čer 2009 21:00:30

stealthx píše:

Abych pravdu řekl, taky jsem tomu dlouho nerozuměl, ale žádný zdvojený docs ani calendar není. Na všem mám přihlašovací jméno moje@firma.cz a bez problémů to funguje, nikde se to nehádá. Jen mi chvíli trvalo, než jsem si uvědomil, co je Apps (a tedy pwd1) a co je Google Account (a tedy pwd2).
Pit
Nové Androidě

Příspěvekod Pit » čtv 11. čer 2009 21:01:41

stealthx píše:
mak píše:DOMAIN ACCOUNT jetlech@jetlech.com / pswd1

Takze kdyz by clovek mel na tech uctech stejny heslo i jmeno, tak by to uz pri prihlasovani do vsech sluzeb mohlo bejt bez problemu?

K tomu jetlech@gmail.com by prece slo pridat associated email a tam zadat jetlech@jetlech.com. Takhle pouzivam prihlasovani do Picasy (pomoci emailu z moji domeny), kde je ale porad jako hlavni email ten @gmail.com .

Jo, to jsem taky nepochopil ;) Jinak s tím stejným heslem souhlas, akorát že heslo občas měním, takže je na to třeba myslet a přeci jen si myslím, že heslo v GApps, nota bene Premium Edition, bude trochu líp zabezpečené než v Accountu, takže je radši držím oddělené.
Pit
Nové Androidě

Příspěvekod Case » pát 21. srp 2009 23:42:17

Omlouvám se, že "vykopávám" relativně starý thread, ale aktuální poznámka k tomuhle - zda se, že se Google povedlo vytvořit krásný začarovaný kruh tím, že Picasa v Androidu vyžaduje natvrdo přihlášení účtem s @gmail.com.

Mám starý účet @gmail.com, na kterém jsem provozoval většinu věcí od Google, včetně Picasy, a mám tam na ní tedy poměrně hodně fotek. Po čase jsem začal používat vlastní doménu přes Google Apps a účet @edgeoftheworld.cz. Starý účet jsem asocioval s účtem na @edgeoftheworld.cz a @gmail.com účet zrušil. Pohoda, všechno funguje.
To bylo před Androidem. Při pořízení Androida jsem se do něj pochopitelně přihlásil svým primárním účtem @edgeoftheworld.cz. A záhy jsem zjistil, že nemůžu uploadovat fotky na Picasu, protože ta po mně chce natvrdo účet @gmail.com i přesto, že na desktopu se jak na Picasa Web, tak do samotné Picasy bez problémů přihlašuju účtem @edgeoftheworld.cz. Řešení jsem nenašel a jako jedinou možnost jsem tedy viděl znovuobnovení mého starého účtu @gmail.com. Proběhlo v pohodě, já mohl z Androidu do své Picasy, současně jsem měl přístup ke své poště a kontaktům na Google Apps účtu, žádný zjevný problém.
Až do dnešního dne. Začal jsem si hrát s Latitude ve snaze udělat na netu tajnou zaheslovanou stránku, na které by mohli kamarádi a rodina během nadcházející dovolené sledovat, kde se zrovna pohybujeme. Google Maps na Androidu jsou schopny používat můj Google Apps účet bez problémů. Problém je v tom, že aby se dala pozice zveřejnit prostřednictvím "badge" s mapkou někde na netu, je to potřeba na webu zapnout. A tady je ten zádrhel - pokud se do nastavení "badge" snažím přihlásit svým @edgeoftheworld.cz účtem, zjistí přihlašovací formulář na latitude badge stránce, že je tenhle účet asociovaný také s normálním @gmail.com účtem (kvůli Picase v Androidu, viz výše) a automaticky mě "přepne" na tenhle @gmail.com účet. Bez šance to jakkoliv ovlivnit. Následek je ten, že "badge", který na těchto stránkách získám, ukazuje lokaci mého @gmail.com účtu (která se pochopitelně nemění, protože ji nic neaktualizuje), zatímco Android aktualizuje lokaci @edgeoftheworld.cz účtu, ke kterému ale zase nejde žádnou cestou vytvořit veřejný "badge" s polohou.
Šílenost. Teď jsem to vyřešil tak, že jsem znovu zrušil svůj @gmail.com účet, tímpádem jsou všechny služby, které na něm byly, opět napojené POUZE na @edgeoftheworld.cz účet (klasický Google account se shodnou adresou jako můj primární Google Apps account), do webového nastavení Latitude badge se dostanu a vygeneruji si správný badge, který funguje a je z mobilu aktualizovaný. Celé to má jen jediný háček - teď se zase už z mobilu nepřihlásím na Picasu, protože s mojí galerií na Picase není asociovaný žádný @gmail.com účet...

Fakt nevím, kdo to u Google vymýšlí a čím, ale hlavou to není. Tak nějak mi přijde, že tam chybí nějaká naprosto základní koordinace toho, aby levá ruka věděla, co dělá ta pravá...

BTW, tuší někdo, kam bych to celé měl napsat Google, pokud to tedy má vůbec smysl někam psát? (jakkoliv mám Google vcelku rád, nemám z nich bohužel pocit, že by kdovíjak stáli o bugreporty...) Nějaká konference? Pokud ano, jaká?
Vodafone 845, Samsung Galaxy S I9000XWJM7 rooted
Chcete-li mi pomoci, můžete mi přispět na vývoj nových ROM a další "androidí" počiny.
Case
Androiďák!

Dobrý Rádce (1)
Mobil: Vodafone 845 - Samsung Galaxy S

Příspěvekod d.f.h » sob 22. srp 2009 10:03:24

Vyber si a hoď jim to do fóra: http://www.google.com/support/bin/stati ... _groups.cs

Jinak Picasa je jeden z projektů, které Google koupil už rozjeté, takže se dá tak nějak pochopit, že se v některých směrech chová trochu jinak, než ostatní Google "věci". S Google Apps na vlastní doméně nepochodíte i na jiných místech. Jasně, je to nepříjemné, ale postupně se to zlepšuje a Google o to určitě ví. Jen to prostě není řešitelné přepsáním jednoho řádku kódu :-)
T-Mobile G1 bílý - říkám mu Kryťák :-)
Zajímá vás Blu-ray, HDTV a vysoké rozlišení v domácí elektronice? HDmag.cz je tu pro vás!
d.f.h
Stálý androiďák

Příspěvekod Case » sob 22. srp 2009 13:11:02

d.f.h píše:Jinak Picasa je jeden z projektů, které Google koupil už rozjeté, takže se dá tak nějak pochopit, že se v některých směrech chová trochu jinak, než ostatní Google "věci". S Google Apps na vlastní doméně nepochodíte i na jiných místech. Jasně, je to nepříjemné, ale postupně se to zlepšuje a Google o to určitě ví. Jen to prostě není řešitelné přepsáním jednoho řádku kódu :-)

Do desktopové Picasy se s účtem, který nekončí na @gmail.com, bez problémů přihlásím. A Picasu pro Android snad psali už v době, kdy byla Picasa dávno jejich, takže co je na tom pochopitelného? Kdyby ji koupili před čtvrt rokem, neřeknu. Ale před pěti lety...?
Chcete-li mi pomoci, můžete mi přispět na vývoj nových ROM a další "androidí" počiny.
Case
Androiďák!

Dobrý Rádce (1)

Příspěvekod d.f.h » sob 22. srp 2009 14:23:54

Prostě v tom asi bude nějaký problém, který se zatím nepodařilo vyřešit. Jinak by to už přece bylo dábvno v pořádku, ne? Neřekl bych, že na to Google kašle, to by nebyl jeho styl.
T-Mobile G1 bílý - říkám mu Kryťák :-)
Zajímá vás Blu-ray, HDTV a vysoké rozlišení v domácí elektronice? HDmag.cz je tu pro vás!
d.f.h
Stálý androiďák

Příspěvekod Case » sob 22. srp 2009 15:04:38

To asi znám jiný Google. Jakkoliv tu firmu mám jinak vcelku rád, tak má bohužel tendence spoustu problémů buď dlouhodobě ignorovat nebo dělat polovičatě a nedomyšleně (to, že to jsou věci, které často nedělá nikdo jiný, je jiná věc).
Case
Androiďák!

Dobrý Rádce (1)

Příspěvekod stealthx » pon 24. srp 2009 0:07:00

Ono toho bude vic:
Synchronizace Chrome bookmarku nefunguje s google apps uctem. Ikdyz zadam email@mojedomena.cz, tak se mi tam sam vecpe email@gmail.com ucet. A tim padem se mi nahrajou bookmarky do jinejch gdocs, nez pouzivam.
| HTC Magic 2.1 | 32B | white | Vodafone | Super E 1.03 | LauncherPro |
stealthx
Androiďák!

Zakládající člen (1)

Příspěvekod stealthx » úte 03. lis 2009 21:23:16

Cas leti a porad zadna zmena k lepsimu :?.
stealthx
Androiďák!

Zakládající člen (1)

Příspěvekod stealthx » sob 09. led 2010 16:55:11

Aktualizuju nazornej prehled nepouzitelnosti google uctu, cas leti a porad zadnej zasadni posun ke zlepseni.

Kdyby nekdo vedel, jak resit ty cerveny sipky v nakresu, tak urcite napiste!

Obrázek
stealthx
Androiďák!

Zakládající člen (1)

Příspěvekod stealthx » sob 09. led 2010 16:56:11

Android 2.1 umoznuje kontrolovat vic email uctu zaroven.
Jako hlavni ucet v Androidu bych si nastavil obecne funkcni @gmail.com.
Nevite nekdo, jestli bych potom moh kontrolovat taky:
- gmail na svoji domene
- dalsi kalendar na svoji domene
- prepnout Google Talk na domenovej Google Talk
stealthx
Androiďák!

Zakládající člen (1)

Příspěvekod llipavsky » pon 01. úno 2010 13:33:06

Ahoj, muzete nekdo potvrdit, ze je jeste porad problem s updaty systemu, kdyz pouzivam GApps ucet? Chystam se prejit na GApps, tak jestli je nutne cekat na update androida na 2.X, nebo muzu s klidem prejit rovou a update dostanu stejne. (Pouzivam G1 s oficialni rom)
llipavsky
Nové Androidě

Příspěvekod llipavsky » pát 26. úno 2010 16:10:29

Case píše:Mám starý účet @gmail.com, na kterém jsem provozoval většinu věcí od Google, včetně Picasy, a mám tam na ní tedy poměrně hodně fotek. Po čase jsem začal používat vlastní doménu přes Google Apps a účet @edgeoftheworld.cz. Starý účet jsem asocioval s účtem na @edgeoftheworld.cz a @gmail.com účet zrušil. Pohoda, všechno funguje.

Tohle se dela jak? Kdyz mam @gmail.com google account (s aktivovanym gmailem), tak sice muzu pridat dalsi emailovou adresu, ale porad bude ta @gmail.com adresa jako vychozi. Kdyz odeberu sluzbu gmail, tak me to pak necha nastavit jako vychozi neco jineho?

Nebo si musim udelat novy google account se stejnym loginem jako mam pro google apps a tento "novy" google account pak nejak slinkovat s tim starym? A pripadne jak?

Puvodni @gmail.com google account pouzivam mj. pro blog, a nechci tedy ten ucet uplne zrusit...
llipavsky
Nové Androidě

Příspěvekod Case » pát 26. úno 2010 16:35:54

Ano, pokud ze svého gmail.com účtu chceš odebrat Gmail, musíš mu nastavit jiný primární email. Ta gmail.com mailová adresa (pouze mailová adresa, nikoliv celý Google účet s ní spojený) logicky přestane okamžikem zrušení Gmailu na daném účtu existovat.

Dodal bych k tomu jen to, že já v současné době účet gmail.com znovu používám, protože do některých služeb se bez toho prostě na Androidu nejde přihlásit. Tzn. do telefonu jsem přihlášený GApps účtem, ale pokud mi něco zařve, že to chce výslovně gmail.com (Picasa, Google Checkout), můžu se přihlásit aspoň tím gmail.com. Do Latitude radši nešťourám - v mobilu mi funguje s GApps účtem, na webu mám badge taky s ním, ale na iGoogle.com naopak vidím info z Latitude z gmail.com účtu (tedy neaktualizované půl roku staré) a změnit to na GApps Latitude nejde.
Case
Androiďák!

Dobrý Rádce (1)

Příspěvekod stealthx » ned 07. bře 2010 13:35:54

Vyresil jsem problem, jak zit s Google apps uctem jako hlavnim a pouzivat funkcni Picasa upload a zobrazeni My Maps v mapach!

Funguje to u kombinaci:
Google apps (hlavni v telefonu) + Google account (email nastaveny @mojedomena.cz)
Google apps (hlavni v telefonu) + Gmail account

Picasa:
Upload fotek je mozny resit pomoci programu PICASA ONE CLICK PHOTO UPLOADR.
Ten si totiz rozumi s uploadem i na picasu v Google account (@mojedomena.cz) a nevyzaduje primy zadavani hesla do gmailu. Umoznuje upload asi na sto ruznych sluzeb.
Spoiler: ukaž
Obrázek

My Maps:
Zobrazeni My Maps layer se da vyresit opravdu salamounsky. Takze ted pozor:
1) otevrit v PC My Maps pod uctem @gmail.com nebo @mojedomena.cz
2) pridat @mojedomena.cz jako spolupracovnika
3) v mobilu otevrit v emailu pozvanku ke spolupraci na mapach
4) vytvorit bookmark z odkazu
5) z bookmarku vytvorit zastupce na plose
6) po spusteni zastupce z plochy vybrat zobrazit v Google mapach
7) PARADA!!! vidim aktualni My Maps vrstvu, ikdyz pouzivam nekompatibilni Google apps ucet!

Reseni to nejsou stoprocentni, ale myslim, ze se s tim da krasne cekat na finalni reseni primo od googlu.
stealthx
Androiďák!

Zakládající člen (1)

Příspěvekod Case » pon 08. bře 2010 19:45:29

Fajn tipy, dík za ně. Pixelpipe v mobilu sice mám z dob, kdy jsem testoval jejich modul pro Gallery, ale využít ho pro Picasu mě nenapadlo.
Case
Androiďák!

Dobrý Rádce (1)

Další

Zpět na G1 / Dream