takže spravím zatiaľ kratke porovnanie +/- oproti G1:
+ AMOLED, lepší displej je poznať, krajšie farby a dobre pozorovacie uhly, vonku ale človek vidí praktiký rovnaké prd ako na ostatných mobiloch
+ 8GB internej pamate, 1GB vyhradené pre aplikácie
+3,5mm jack, sluchatka sedia dobré
+blesk, fotky sem hodím neskor
+putko na šnurku
-logický chybajúca klavesnica
-chýba trackball, ten štvorsmerný button není tak pohodlný, ešte k tomu má tvar, ktorý v landscape mode vadí
-mini usb connector je na hornej strane ešte k tomu moc dobre nedrží
-chýba stavova LED dioda
telefon je pekný, má seriozný dizajn, bohužial je lesklý, odozvy systemu mi nejak rychlejšie oproti G1 neprišli, po nahodení a spustených viacerých aplikácií a widgetov občas system "lagoval" a pomalšie vykresľoval hlavne pri navrate na plochu, neviem či je procak tiež podtaktovaný(jak to zistím?)
čo sa týka chyb, ktoré boli známe už od nemcou, tak možem potvrdiť že telefon je pri reproduktore mierne horuci(vraj nejaka chyba suvisiaca s fotoaparatom, možno je to už vyriešenie)
toľko kritizovanú výdrž zhodnotím až po niekoľkých nabití, v návode písali že sa pred spustením má nabiť, na nejaku hodinu som ho hodil na nabijačku, po spustený mal niečo cez 80% , najviac šla dolu baterka pri prvých nastaveniach zhruba na 70%, po zapnutí wifi a snad hodinovom nepretržitom inštalovaný a skušaní baterka držala, zapnutie GPS a jeho nasledne využivanie ju pripravilo behom pár minut o nejakých 10 percent, nasledne som teda využival len wifi a pred spaním ostala baterie niečo cez 50%...cez noc ostala wifi zapnutá, ráno po prebudený na moje prekvapenie ukazovala bateria nejakých 48%, keď som však zobral mobil do ruky a začal s ním robiť percenta išli behom pár minut až na nulu...mobil som nechal nabijať skoro 3 hodiny doobeda, na 100% sa mi nenabil aj keď som myslel že hej, po zapnuty a surfovaní mi odpočitavalo percenta tempom 1% za 1 minutu...na 70% sa to už ustalilo
dalšie info neskor(videoreview, ukažkove fotky camery v mobile,screeny)