Nepovedený flash HTC One X

Moderátoři: cryingfreeman, Wexter, mArtinko5MB

Re: Nepovedený flash HTC One X

Příspěvekod David1982 » pát 04. kvě 2012 11:34:16

Po rozborce a následné zborce máš telefon v jakém stavu? Drží vše, jako před tím? Nevřže někde?
David1982
Robot

Typ mobilu: Samsung galaxy Note 2

Reklama

přihlášeným se nezobrazuje

Příspěvekod doktorq » pát 04. kvě 2012 11:35:13

OK, otestujeme.
Dotaz - kdyby se kuchnul kabel tak, aby byly pouze aktivní pouze piny na nabíjení, co by to udělalo? Nešlo by to obejít takto?
HTC One X, Android Revolution HD 7.1.0 | ICS, Root, S-On
doktorq
Stálý androiďák

Typ mobilu: HTC One X

Příspěvekod David1982 » pát 04. kvě 2012 11:40:18

Zřejmě nešlo. Napájení půjde přes elektroniku, která řídí nabíjení a pouští do baterie určitý proud. Takže to je jedno, jestli jsou aktivní jenom piny pro napájení. Tento problém by tu nebyl, kdyby elektronika byla přímo v baterce, která by si sama řídila nabíjení, místo této, která je závislá na systému samotném.
David1982
Robot

Příspěvekod doktorq » pát 04. kvě 2012 11:50:13

Takže jestli tomu rozumím, tak, tím, že je X připojeno na nabíječku je vlastně zajištěno napájení, nikoliv nabíjení...., je to tak?

Hm, tak teď mi mobil zhebnul - černá obrazovka, je připojený na nabíječku a bliká červená dioda. Znamená to tedy, že by se baterka konečně nabíjela?
doktorq
Stálý androiďák

Příspěvekod sampoalphascan » pát 04. kvě 2012 11:58:54

David1982 píše:Po rozborce a následné zborce máš telefon v jakém stavu? Drží vše, jako před tím? Nevřže někde?

Telefon vpohodě všechno licuje, nevrže, funguje, jak jsem psal do toho plastu i ven to jde samo bez použití jakéhokoli nástroje, jen jsem si před montáží zvenku přilepil páskou tlačítka hlasitost a power aby mi nevypadly, je to takové nešťastné řešení jsou tam jenom vložené, celkově mi to příjde tak trochu nešťastné, oboustraná lepící páska, silikon a lepidlo. U HTC jsem byl zvyklej na pořádný kus plechu a šroubky.
sampoalphascan
Stálý androiďák

Typ mobilu: one x

Příspěvekod sampoalphascan » pát 04. kvě 2012 11:59:40

doktorq píše:OK, otestujeme.
Dotaz - kdyby se kuchnul kabel tak, aby byly pouze aktivní pouze piny na nabíjení, co by to udělalo? Nešlo by to obejít takto?

Provedeno. ,,NEŠLO,,

EDIT: pokud by jsi chtěl pouze + a - netřeba kuchat, to má nabíječka do auta, a zkoušel jsem i samostatně + na čtvtý pin

EDIT2: k těm autonabíječkám, některé tam mají vložený nějaký odpor na čtvrtý pin
Naposledy upravil sampoalphascan dne pát 04. kvě 2012 12:17:41, celkově upraveno 2
sampoalphascan
Stálý androiďák

Příspěvekod sampoalphascan » pát 04. kvě 2012 12:03:06

David1982 píše:Zřejmě nešlo. Napájení půjde přes elektroniku, která řídí nabíjení a pouští do baterie určitý proud. Takže to je jedno, jestli jsou aktivní jenom piny pro napájení. Tento problém by tu nebyl, kdyby elektronika byla přímo v baterce, která by si sama řídila nabíjení, místo této, která je závislá na systému samotném.

To nabíjení jak máš pravdu je samozřejmě řízeno přístrojem, ale to je dáno kontrukcí LI-ION baterie a nutným průběhem nabíjení.

EDIT: pokud by to chtěl někdo nabíjet tak je tam LI-ION baterie, teoreticky by to mělo jít nabíjet proudem 1C tj. 1,8A, já to nabíjel 0,5A, pokud nepoužijete nabíječku která to umí hlídat sama tak pozor !!! LI-ION baterie se nesmí nabít nad 4.1V v toleranci +- 1%, jinak za A) exploduje b) začne hořet c) rovnou do koše
Naposledy upravil sampoalphascan dne pát 04. kvě 2012 12:15:42, celkově upraveno 2
sampoalphascan
Stálý androiďák

Příspěvekod sampoalphascan » pát 04. kvě 2012 12:05:22

doktorq píše:Takže jestli tomu rozumím, tak, tím, že je X připojeno na nabíječku je vlastně zajištěno napájení, nikoliv nabíjení...., je to tak?

Hm, tak teď mi mobil zhebnul - černá obrazovka, je připojený na nabíječku a bliká červená dioda. Znamená to tedy, že by se baterka konečně nabíjela?

Ano je to tak, napájení přístroje není to samé co nabíjení baterie. A ten stav co popisuješ je zcela vybitá baterie, pokud to necháš tak jak to je tak se ti zase nabije na minimum.
sampoalphascan
Stálý androiďák

Příspěvekod doktorq » pát 04. kvě 2012 12:12:17

ZATÍM to vypada blede? Slo by nejak obnovit soubory na SD? Nemohl by nekdo zkopirovat obsah cistenainstalovaneho mobilu (SD) nekam na FTP?
doktorq
Stálý androiďák

Příspěvekod sampoalphascan » pát 04. kvě 2012 12:13:33

A ty se dostaneš na SDkartu? Já ne.
sampoalphascan
Stálý androiďák

Příspěvekod doktorq » pát 04. kvě 2012 12:16:14

To ted nevim, nusim to testnout...
doktorq
Stálý androiďák

Příspěvekod sampoalphascan » pát 04. kvě 2012 12:20:32

Jsem myslel jesli jsi schopen na ní nahrát soubory z venku, ne jestli ji vidí zařízení. Protože to mi taky nejde, je to psáno tady na foru v tom vlákně co jsem zakládal.
sampoalphascan
Stálý androiďák

Příspěvekod sampoalphascan » pát 04. kvě 2012 12:50:55

Mám novinku, nabíjí mi telefon dle tohoto návodu, jenom nevím proč. Snad když jsem neúspěšně zkoušel tu 1.28 ROM tak se tam cosi doinstalovalo, hmmm.

EDIT: a nebo to bude tím, že jsem se nasr.. a v ClockWorkMod všechno naformátoval

EDIT2:

Ještě to napíšu česky ne googlecestinou jak mi to teď funguje.

1. Jsem na obrazovce ,,HTC quietly brilliant,,.

2. Zmáčknu a držím power tlačítko než se restartuje zařízení, hned po vypnutí displeje
zmáčknu a držím hlasitost dolů.

3. najede obrazovka HBOOT

4. vstoupit do FASTBOOT

5. vstoupit do POWER DOWN

6. vypne se displej

7. připojím zařízení k nabíječce, po cca 5 sekundách se rozsvítí červená kontrolka /zařízení se nazahřívá a nabíjí se/

Cokoli udělám jinak tak to nefunguje, musí to být přesně bod po bodu!!!

EDIT3: po plném nabití /tedy soudě podle doby a výkonu nabíječky/ naběhne sama obrazovka ,,HTC quietly brilliant,, a od tohoto bodu se zařízení začne vybíjet. Tzn. pokud se to nechá přes noc bez dohledu tak ani nezjistíte, že se to nabilo.

EDIT4: Odpojit od nabíječky pak bod 1.-7., Až do plného nabití, tj. svítí zelená kontrolka

David1982 píše:Dovolím si postnout z xda:

Ale není žádné vysvětlení o tom, jak problém vyřešit. Všechny návrhy jsou dobré pouze tehdy, pokud alespoň 20% baterie.

Tak tady se chci podělit o tom, jak vyřešit můj problém jsem se dostat na baterie až o nejméně 20%, takže můžete fastboot blesku nic, ale ke spuštění RUU musíte mít více než 30%. To funguje pro mě a doufejme, že to bude fungovat i pro ostatní.

Místo toho, připojit a zástrčku kabelu USB do az telefonu při připojení k PC (který vlastně není práce pro mě), co jsem udělal, bylo:

1) připojení telefonu k PC, telefon spustit bootloader se červené světlo bliká on a off nebo úplně červené nebo žádné světlo vůbec.
2) pomocí tlačítka vol přejděte na vypnutí a stiskněte tlačítko napájení vypnuto.
3) pokud telefon bota znovu bootloader, opakování (2)
4) v případě, že telefon není startu, stiskněte tlačítko napájení po telefonu, bude spuštění do bootloaderu znovu. Zkuste si fastboot blesk ** (co chcete dělat, a to buď blesk unlock.bin odemknout zavaděče do flash Cwm využití nebo relock zavaděče a flash obnovy populací). Pokud se nepodaří kvůli vybité baterii, znovu opakuji (2), pak (3) a (4). Udělal jsem to méně než desetkrát mít fastboot blesku práci.

Co jsem si všimla, je vždy, když jsme stiskněte tlačítko napájení, bude to jít do úvodní obrazovky, ale nemohou projít bootanimation kvůli nedostatku baterie, bude to jít zpátky do bootloaderu. V procesu, baterie dostat, ale nabíjení zastaví, když jsme v bootloaderu. Tak restartovat znova a znova (výkon v bootloaderu a zapněte znovu) bude nabíjet baterii, dokud nebudete mít dost šťávy na fastboot blesku.

Pozn.: položka (4), jsem fastboot blesk ** Před zapnutím, bude říkat "čekání na zařízení", jakmile je telefon zapnutý av režimu fastboot, bude příkaz spustí. Takže jakmile je baterie dosah cca 20%, bude to běží úspěšně.
Naposledy upravil sampoalphascan dne pát 04. kvě 2012 16:10:25, celkově upraveno 3
sampoalphascan
Stálý androiďák

Příspěvekod doktorq » pát 04. kvě 2012 14:58:52

Tak SD karta nepřístupná, nepodařil se mi opětovný unlock bootloaderu.
Sakra, přece u HTC nebudou vyndavat baterku kvůli takový kravině, jako je flash nový RUU. Tohle se může stát úplně bez běžně, stačí když se přejede silným magnetem přes mobil.
Musí na to být nějaký fígl. Jen ho ještě nikdo neodhalil...
doktorq
Stálý androiďák

Příspěvekod sampoalphascan » pát 04. kvě 2012 15:14:56

To nabíjení zdá se být vyřešené. přečti si EDIT2 postu nad. Teď zkusím ty ostatní RUU ROM, bohužel nemám placený účet a jedna se mi stahuje tak čtyři hodiny tož to nějakou dobo potrvá.

A co se ti teda nepodařilo, nebo na čem to ztroskotalo?
sampoalphascan
Stálý androiďák

Příspěvekod doktorq » pát 04. kvě 2012 15:30:49

Romky mám všechny stažené, kam je mám když tak postnout?
doktorq
Stálý androiďák

Příspěvekod doktorq » pát 04. kvě 2012 15:36:23

sampoalphascan píše:
Ještě to napíšu česky ne googlecestinou jak mi to teď funguje.

1. Jsem na obrazovce ,,HTC quietly brilliant,,.
2. Zmáčknu a držím power tlačítko než se restartuje zařízení, hned po vypnutí displeje
zmáčknu a držím hlasitost dolů.
3. najede obrazovka HBOOT
4. vstoupit do FASTBOOT
5. vstoupit do POWER DOWN
6. vypne se displej
6. připojím zařízení k nabíječce, po cca 5 sekundách se rozsvítí červená kontrolka /zařízení se nazahřívá a nabíjí se/

Cokoli udělám jinak tak to nefunguje, musí to být přesně bod po bodu!!!

Problém je, že já tou obrazovkou ,,HTC quietly brilliant,, pouze "proběhnu". Všechno mi nabíhá do bootloderu. Ale ještě to budu zkoušet...
Jinak body 3-6 fungují, ale když to připojím na nabíječku, zapne se LED, svítí a za chvíli se zapne obrazovka....

Máš X v režimu "Relocked" nebo "Unlocked" ?
doktorq
Stálý androiďák

Příspěvekod sampoalphascan » pát 04. kvě 2012 15:39:52

To neřeš, já to postahuju. Stejně teď o víkendu nebudu u téhle mašiny a nebudu to všechno přehrávat. A co se ti nepodařilo? Já teď mám na telefonu S-ON a nemám potřebu to řešit. S-OFF není problém udělat, ale řekl bych že zatím není důvod, respektive nevím proč to dělat pokud mi teď telefon dobíjí. Nebo jsi myslel něco jiného?

RELOCKED
Security Warning
ENDEAVORU PVT SHIP S-ON RL
BOOT-0,94,0000
sampoalphascan
Stálý androiďák

Příspěvekod doktorq » pát 04. kvě 2012 15:50:14

mobil nezůstane viset v tom režimu "HTC quietly brilliant", takže to co píšeš v bodě 1 a 2 je pro mě de facto neřešitelné. Body 3-6 splnit jdou, až na to že na konci nezůstává displej černý. A to nevím, zda je i u tebe.
doktorq
Stálý androiďák

Příspěvekod doktorq » pát 04. kvě 2012 15:51:12

sampoalphascan píše:To neřeš, já to postahuju. Stejně teď o víkendu nebudu u téhle mašiny a nebudu to všechno přehrávat. A co se ti nepodařilo? Já teď mám na telefonu S-ON a nemám potřebu to řešit. S-OFF není problém udělat, ale řekl bych že zatím není důvod, respektive nevím proč to dělat pokud mi teď telefon dobíjí. Nebo jsi myslel něco jiného?

RELOCKED
Security Warning
ENDEAVORU PVT SHIP S-ON RL
BOOT-0,94,0000

Tak toto máme stejné....
Ne, myslel jsem právě toto.
Ten ,,HTC quietly brilliant,, mod ti na obrazovce zůstane viset nebo ti po cca 2-3 s naskočí bootloader?
Naposledy upravil doktorq dne pát 04. kvě 2012 15:53:18, celkově upraveno 1
doktorq
Stálý androiďák

Příspěvekod sampoalphascan » pát 04. kvě 2012 15:52:09

Problém je, že já tou obrazovkou ,,HTC quietly brilliant,, pouze "proběhnu". Všechno mi nabíhá do bootloderu. Ale ještě to budu zkoušet...
Jinak body 3-6 fungují, ale když to připojím na nabíječku, zapne se LED, svítí a za chvíli se zapne obrazovka....

Tohle mi to dělalo taky, ale už nevím jak jsem se toho zbavil a nerad bych ti poradil tak že xko zcihlím. A když to odpojíš od kabelu tak to dělá taky?
sampoalphascan
Stálý androiďák

Příspěvekod sampoalphascan » pát 04. kvě 2012 15:57:36

doktorq píše:mobil nezůstane viset v tom režimu "HTC quietly brilliant", takže to co píšeš v bodě 1 a 2 je pro mě de facto neřešitelné. Body 3-6 splnit jdou, až na to že na konci nezůstává displej černý. A to nevím, zda je i u tebe.

Přesně tohle jsem řešil, ten displej musí zůstat černý. Taky mi to pořád restartovalo dokolečkadokola. Pak jsem zkusil bez úspěchu nahrát 1.28, a potom jsem v CWM dal format u všeho co šlo a pak mi to začalo fungovat. Akorát nevím co všechno jsem tím posr..., ale teď nabíjí
sampoalphascan
Stálý androiďák

Příspěvekod doktorq » pát 04. kvě 2012 15:58:07

Když to odpojím od kabelu, tak to taky hned spadne na bootloader.
doktorq
Stálý androiďák

Příspěvekod sampoalphascan » pát 04. kvě 2012 16:07:12

Fakt nevím co s tím, netušil jsem že to taky řešíš a nenapadlo mě si všechno zapisovat. Sem píšu jen co mám ověřeno nebo na co se mě kdo zeptá :cry:
sampoalphascan
Stálý androiďák

Příspěvekod doktorq » pát 04. kvě 2012 16:09:07

Zkoušel jsem instalovat RUU 1.28, začalo to nadějně, ale 2 min to skončilo na slabou baterku. Takže špatný.
Do CWM modu se nedostanu. SD karta je již nedostupná.
doktorq
Stálý androiďák

Příspěvekod doktorq » pát 04. kvě 2012 16:12:47

sampoalphascan píše:Fakt nevím co s tím, netušil jsem že to taky řešíš a nenapadlo mě si všechno zapisovat. Sem píšu jen co mám ověřeno nebo na co se mě kdo zeptá :cry:

No, řešíme oba stejný problém... navlas stejný. To bych to vlákno nezakládal... Akorát já nenabíjím...A rozdělávat se mi to nechce. Na to nemám nervy. Ještě to zkusím doma s jinými nabíječkami a uvidím. Jestli se nepovede do středy flashnout RUU, tak to pošlu do servisu.

Tak držím palec, ať se ti to povede.
doktorq
Stálý androiďák

Příspěvekod sampoalphascan » pát 04. kvě 2012 16:13:56

Jak nedostanu, bez toho ti to nebude nabíjet. potřebuješ tam dostat tohle ,,recovery-clockwork-touch-5.8.3.1-endeavoru,, to jediné ti zaručí že to bude dobíjet. A musí to být tahle nebo novější verze, ty starší to neumí.
sampoalphascan
Stálý androiďák

Příspěvekod sampoalphascan » pát 04. kvě 2012 16:18:21

doktorq píše:
sampoalphascan píše:Fakt nevím co s tím, netušil jsem že to taky řešíš a nenapadlo mě si všechno zapisovat. Sem píšu jen co mám ověřeno nebo na co se mě kdo zeptá :cry:

No, řešíme oba stejný problém... navlas stejný. To bych to vlákno nezakládal... Akorát já nenabíjím...A rozdělávat se mi to nechce. Na to nemám nervy. Ještě to zkusím doma s jinými nabíječkami a uvidím. Jestli se nepovede do středy flashnout RUU, tak to pošlu do servisu.

Tak držím palec, ať se ti to povede.

Já tady mám originál nabíječku k xku, a jinou bych asi nezkoušel, v těch nabíječkách musí být vyskratovaný tuším druhý a třetí pin jinak se to tváří jako USB připojení k jinému zařízení a to taky může dělat neplechu.

BOJUJ.
sampoalphascan
Stálý androiďák

Příspěvekod David1982 » pát 04. kvě 2012 16:26:00

Pro bootloader 094xxxx použijte ruu 1.29, nevím jestli stejný bootloader měla 1.28.
David1982
Robot

Příspěvekod sampoalphascan » pát 04. kvě 2012 16:28:10

Měla, a mám v plánu je vyzkoušt všechny. V každém případě dík za radu.
sampoalphascan
Stálý androiďák

PředchozíDalší

Zpět na One X