SmartMaps Locator & Navigátor

Vše co se týká navigace, map a využívání gps/galileo

Moderátoři: radegast, hfx9, tester1

Re: SmartMaps Locator & Navigátor

Příspěvekod smartmaps » čtv 12. dub 2012 15:07:53

humbuk: Ačkoli se to ze strany uživatele nezdá, je práce s mapovými podklady online/offline interně značně odlišná a není možné takové prolínání, jak zmiňujete. Aplikace umožňuje výběr vrstvy nad zobrazeným územím (ťuknutí na název zobrazené vrstvy dole), tedy vcelku rychlá cesta k přepnutí online/offline.
Je na každém, komu co vyhovuje. Offline pro někoho obvykle přináší některou z výhod, např. nedávání peněz operátorům, šetření baterie, nezávislost na dostupnosti připojení příp. aktuální rychlosti, rychlost map samotných (u zařízení s HD rozlišením jde již o řádnou porci dat k zobrazení), atd.
Téma "velice draze" je poměrně relevantní, zkuste porovnat s papírovými protějšky zvláště pak při pokusu o pořízení aktualizace např. za rok (papír plná cena, SM 1/3 ceny) a jistě by se daly nalézt scénáře, kdy pořízení adekvátních papírových map může být dražší než SmartMaps+nějaké zobrazovadlo.
Dnes dostupná tur. mapa 1:40 000 za 990,- měla před lety obdobu v podobě 1:50 000 za 9990, kam by cena měla ještě spadnou?:-)
SmartMaps tým
smartmaps
Stálý androiďák

Reklama

přihlášeným se nezobrazuje

Příspěvekod humbuk » pát 13. dub 2012 19:05:52

Cenu jsem myslel tím, že za Smartmaps mapy jsem nechal něco málo pod tři tisíce a internet do mobilu si platím tak jako tak a mám ho za 80Kč měsíčně, takže kdyby byly komplet online mapy dostupné už tehdy, když jsem kupoval offline mapy určitě bych těch cca 3tisíce neinvestoval. Netvrdím, že cena offline map je přemrštěná pouze poměr cena/výkon zdarma online map oproti placeným offline mapám je dle mého názoru dost nevyrovnaná v neprospěch platícího zákazníka za mapy Smartmaps, kde snad jediná přidaná hodnota je o něco větší úspora baterie.
humbuk
Nové Androidě

Typ mobilu: HTC-Wildfire S

Příspěvekod smartmaps » pon 16. dub 2012 9:07:23

Obávám se, že se asi nedobereme univerzálního vyjádření "vyplatí/nevyplatí". Váš internetový tarif má jistě relativně malé FUP, mapy mají poměrně velký objem dat, pravděpodobně by např. den intenzivního používání zvláště na tabletu s tímto limitem výrazně zamávalo. Také je v přípravě PC Manager, který zobrazuje mapy ze složky SmartMaps, což samozřejmě čistě online řešení vylučuje.
SmartMaps tým
smartmaps
Stálý androiďák

Příspěvekod vejvar » úte 24. dub 2012 8:11:08

Zajímalo by mě, jestli a jak se dají ze smartmaps exportovat vlastní uložené POI?
vejvar
Nové Androidě

Typ mobilu: se xperia active

Příspěvekod smartmaps » úte 24. dub 2012 8:51:21

vejvar: Mobilní verze toto (aspoň prozatím) neumožňuje, PC Manager pak tuto funkci obsahuje (po uvolnění).
SmartMaps tým
smartmaps
Stálý androiďák

Příspěvekod vejvar » úte 24. dub 2012 8:52:12

A kdy bude uvolněn?
vejvar
Nové Androidě

Příspěvekod smartmaps » čtv 26. dub 2012 8:31:00

PC Manager by měl být vydán v nejbližších týdnech.
SmartMaps tým
smartmaps
Stálý androiďák

Příspěvekod korenisko » sob 02. čer 2012 13:47:29

tak skúšal už niekto spustiť pc manager?
Chcem ho spustiť, vypísal že či aktivovať, dal som že ano. Odpojil som mobil od pc, zapol SmartMaps, pozrel do infa, a pc manager bol aktivovaný. Pripojil som znova fon k pc, spustil pcmanager a znova to isté... Jednoducho sa mi nedajú aktivovať mapy, neviem prečo...
X10 mini -> htc desire S (CyanogenMod 9 alpha - XPERIA P
korenisko
Androiďák!

Typ mobilu: XPERIA P

Příspěvekod Krokodyl » sob 02. čer 2012 20:53:41

Taky mě to zarazilo. Po prvním spuštění managera hlásilo nutnost aktivace map v telefonu, odpojil jsem telefon od PC spustil Smartmaps v telefonu, vypnul, znovu připojil k PC jako velkokapacitní zařízení a manager už v pohodě pracuje s mapami.
HTC EVO 3D Každou chvíli jiná rom :-)
zálohovat ZálohovaT ZÁLOHOVAT
Krokodyl
Androiďák!

Typ mobilu: HTC EVO 3D

Příspěvekod goateam » ned 03. čer 2012 19:07:12

Ahoj, nejdříve musím Smartmaps pochválit, protože je to skvělá věc pro turistiku a geocaching.
Reaguji také na příspěvek výše (od humbuka) ohledně online map: nejdříve jsem si myslel, že mi budou online mapy stačit, ale ono stačí vyrazit někam do lesů, kde jste hned bez signálu, takže nákup offline map je pak stejně nevyhnutelný :)

No ale nyní můj problém: po aktualizaci na verzi 2.0.1, která se spustila 3.6.2012, začalo zlobit zobrazování uložených kešek na mapách. Na Google Play jsem se dočetl, že POI z dřívějších verzí už nejsou kompatibilní.
Tak jsem teda zkusil vymazat příslušné databázové soubory ve složce SmartMaps/poi, ale to taky nepomohlo. Kešky se naimportují bez problémů, ale nezobrazují se. Některé se najednou objeví když naimportuji další keš, ale při dalším zapnutí aplikace se někdy neukáží žádné, někdy jen některé - v podstatě se to chová pokaždé jinak.

Zkusil jsem restart aplikace do továrního nastavení, znovu jsem vymazal ty soubory v SmartMaps/poi, ale bez úspěchu.
goateam
Nové Androidě

Typ mobilu: HTC Desire

Příspěvekod smartmaps » pon 04. čer 2012 9:18:55

ad PC Manager: PCM nemá vlastní aktivační proces, který by aplikaci ve Windows řekl "uživatel má tyto mapy/funkce", je možné je zobrazit. Proto je třeba udělat toto kolečko. Na druhou strnu je PCM pak možné používat na jakémkoli PC bez jakékoli nutnosti internetového připojení. KOlečko je třeba provést pouze jednou. Pokud dochází k požadavku na kolečko opakovaně, buďto je užívána aplikace ve verzi Free nebo něco zabraňuje zápisu dat na kartu.
goateam: Bylo by možné na podporu zaslat daný gpx soubor nebo místo, kde se stahují kešky online, abychom se na toto mohli podívat? Ladění GC jsme se nyní věnovali poměrně intenzivně a prioritou je, aby vše fungovalo. Musím však upozornit, že úpravy aplikace jsou podmíněny oficiálním GPX/LOC souborem od Groundspeak. importované se nezobrazuje ani v PCM?
SmartMaps tým
smartmaps
Stálý androiďák

Příspěvekod goateam » pon 04. čer 2012 11:40:17

Já keše stahuji přímo ve Smartmaps v mobilu, přes tlačítko Geocaching a "Najít nejbližší".

PC Manager jsem doteď vůbec nepoužil. Nicméně po jeho vyzkoušení už jsem našel řešení: spustil jsem PC Manager a v záložce "Body zájmu" jsem přes tlačítko "Přidat" přidal databázi keší, přičemž u položek Skupina a Kategorie musí být uvedeno "Všechny".

Je zajímavé, že problém se zobrazováním kešek vznikl, aniž bych vůbec PC Manager použil. No hlavně, že už to funguje.
SMARTMAPS: Díky za pomoc, zkusit to řešit přes PCM by mě asi nenapadlo :-)

AKTUALIZOVÁNO: ale přece to ještě trochu zlobí - když importuju výše uvedeným způsobem novou keš, tak se někdy nezobrazí. Když pustím PC Manager, tak se mi tam místo jedné databáze se všemi skupinami i kategoriemi objeví dvě databáze - jedna s kategorií "Multicache" a jedna "Unknown". Tak to zas musím opravit, dám "Všechny", ale při příštím importu keše v mobilu se tohle nastavení zase rozhodí.

VYŘEŠENO: ještě jsem ve Smartmaps nastavil zobrazování databáze kešek v BODY / BODY ZÁJMU.
Naposledy upravil goateam dne pon 04. čer 2012 21:53:15, celkově upraveno 1
goateam
Nové Androidě

Typ mobilu: HTC Desire

Příspěvekod vejvar » pon 04. čer 2012 12:23:04

Tak mě zatím PC manager zatim docela zklamal, pokud mobil pripojim v rezimu prenos souborů (MTP) vyhodí chybu: File could not find make sure it exists (co je toto proboha za blbost? jak by mohl neexistovat soubor, kterej sem se prave pokusil spustit?) :crazy:

pokud je mobil pripojeny jako velkokapacitni uloziste (MSC) aplikace ihned spadne s hláškou:
Podpis problému:
Název události problému: APPCRASH
Název aplikace: smartmapspc.exe
Verze aplikace: 0.0.0.0
Časové razítko aplikace: 4fc393af
Název chybného modulu: smartmapspc.exe
Verze chybného modulu: 0.0.0.0
Časové razítko chybného modulu: 4fc393af
Kód výjimky: c0000005
Posun výjimky: 000299e4
Verze operačního systému: 6.1.7601.2.1.0.768.3
ID národního prostředí: 1029
Další informace 1: 0a9e
Další informace 2: 0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789
Další informace 3: 0a9e
Další informace 4: 0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789

Nevím jak, ale jednou se mi podařilo pc manager spustit, ale nedostal jsem se k nicemu jinemu nez mape (nejsem si jistý, jestli se nespustila jen free verze), ted ale opet nefunguje vubec :thumbdown:

když požaduje ověření map, mělo by tam být napsáno, že je potřeba odpojit mobil, spustit sm, vypnout sm a znovu připojit, vyvolává to totiž dojem, že je potřeba spustit sm na připojeném mobilu což je vzhledem k typu připojení nemožné

Doufam, ze to jsou jen pocatecni neduhy, ktere se podari brzo odstranit :wink:
vejvar
Nové Androidě

Příspěvekod mafan » pon 04. čer 2012 13:50:20

Co třeba použít hlavu a přečíst si návod....?

http://www.smartmaps.cz/navody/instalace-a-aktivace/pc-manager-windows/

1. mělo by se využívat přopojení Mass storage, a né MTP - neumí evidentně spouštět soubory..
2. postup aktivace v návodu..
mafan
Nové Androidě

Typ mobilu: Motorola Defy

Příspěvekod vejvar » pon 04. čer 2012 16:48:54

a co takhle si ten příspěvek přečíst celej?

schválně jsem skusil vyndat kartu z mobilu a pripojit pres ctecku karet a chová se to uplne stejne jako pres mobil
viz výše (MSC)
vejvar
Nové Androidě

Příspěvekod korenisko » pon 04. čer 2012 18:30:09

Mne to tiez nejde.
X10 mini -> htc desire S (CyanogenMod 9 alpha - XPERIA P
korenisko
Androiďák!

Typ mobilu: XPERIA P

Příspěvekod vejvar » pon 04. čer 2012 19:26:04

nevím jakou to má souvislost(mozna za to muze pripojovani jako velkokapacitni zarizeni),
ale začaly mi mizet ikonky nekterych aplikaci z plochy :roll:

zkusil jsem smazat smartmapspc.exe a aktualizovat ho znova z netu a ejhle manager funguje, ale zobrazily se jen automapy, nefunguje nápověda, celé je to dost zmatené a práce s waypinty nefunguje (pokusil jsem se o export rucne vytvorenyvh bodu) a výsledek byla prázdná složka :roll:

a po odpojení přestaly fungovat smartmaps v mobilu: proces menion.android.smartmaps byl neočekávaně ukončen
:roll:
vejvar
Nové Androidě

Příspěvekod eLucki » úte 05. čer 2012 12:44:25

aktualizoval jsem smartmaps v mobilu tak jak aktualizace vyžadovala. Po aktualizaci mi nefungovaly nějaké mapy, nefungovalo vyhledávání adres, některé adresy vůbec nenašel, že neexistují, večír už mobil hlásil že došlo k poškození karty že je nutno ji naformátovat. Přišel jsem o vše placené co jsem od smartmaps měl.Poslal jsem dva mejly na smartmaps a ten mlčí a mlčí, asi mají sanitární den. Před aktualizací plná spokojenost.
eLucki
Nové Androidě

Typ mobilu: SG2

Příspěvekod smartmaps » úte 05. čer 2012 18:25:21

goateam: Nejsem si jist, jestli plně chápu proces ke kýženému výsledku :) , ale dobře, že se podařilo. Bohužel nejsem schopen určit, kdy vzniká kategorie "Unknown", jako by nějaká konkrétní keš neměla určenou kategorii, ale nikdy jsme se s tím nesetkali. Pokud by se tak dělo i nadále, bylo by dobré se obrátit na tech. podporu, abychom mohli příp. vystopovat příčinu a pokusit se to napravit.

vejvar: Jak uvádíme, cílovou paměť, kde je nainstalována složka SmartMaps je k PC třeba připojit jako disk, aby bylo možné spouštět aplikaci. Jakékoli jiné synchronizační apod. protokoly toto neumožňují. Nejsou k tomuto určeny.
Hlášku s nutností připojení internetu zrevidujeme. Odstranění počátečních neduhů je spíše na straně výrobce zařízení, který musí nabídnout nejuniverzálnější připojení (UMS/MSC-režim disku), což je jednou z hlavních deviz Android systému proti jiným moderním.
Chybovou hlášku pak bohužel nepoznáváme, pravděpodobně se jedná o hlášku systému, která nesouvisí s daty SmartMaps. Mohu tak pouze univerzálně, aktuální ovladače, systém,... PC Manager je kompatibilní s Windows XP a novějšími.
Potíže s mizejícími ikonami mohou souviset s nevhodně odpojovanou pamětí, kam odkazují, rozhodně je doporučeno postupovat tak, jak vyžaduje systéme, tedy přes nastavení dát odpojit úložiště, příp. si na toto udělat nějaký widget, aby to bylo více po ruce.
Nápověda v tuto chvíli není připravena k distribuci, toto musíme ještě napravit, ale nijak se netýká funkčnosti aplikace samotné.

eLucki: Je třeba aktualizovat veškeré dostupné aktualizace v aplikaci, takto to vypadá, že nebyla k dispozici aktuální data, která nemusí (a v tomto případě ani nejsou) být aktuální s poslední verzí aplikace. Nicméně snad nikdy v historii aktualizací nebyla jakkoli dotčena funkčnost mapových podkladů, spíše to poukazuje na poškození dat na kartě, jak píšete. Toto neovlivní aplikace samotná jako spíše příp. vyšší zátěž daná použitím aplikace a karta se zkrátka ukáže jako vadná. V tuto chvíli bohužel nevím o jaké e-maily konkrétně se jedná, pod heslem "eLucki" se žádný nefiltruje, je tak možné, že je na ně již odpovězeno nebo se tak stane zítra dopoledne. Za prodlení se omlouváme.
SmartMaps tým
smartmaps
Stálý androiďák

Příspěvekod humbuk » pon 18. čer 2012 18:57:22

humbuk
Nové Androidě

Typ mobilu: HTC-Wildfire S

Příspěvekod agas7 » ned 29. črc 2012 18:18:23

Dobrý večer, nejspíše po aktualizaci SmartMaps mapových podkladů (ale je také možné, že to na to vliv nemělo, instaloval jsem v této době i jiné aplikace a hrál si s nastavením telefonu) mi přestala fungovat navigace na SmartMaps. Když zadám "Navigovat" (v jakémkoli režimu, např. na střed mapy či na bod zájmu), objeví se hláška "Aplikace SmartMaps byla bohužel ukončena" (nebo tak podobně). Když dám OK, aplikace se pak prostě ukončí. Zkoušel jsem aplikaci odinstalovat a nainstalovat znovu, ale stále stejný výsledek. Pokud byste si s tím někdo věděl rady, dejte mi, prosím, vědět. Dík. PH
agas7
Stálý androiďák

Typ mobilu: Sony Ericsson Xperia Active

Příspěvekod Krokodyl » pon 30. črc 2012 8:48:44

Prostě odisnatlování málokdy pomůže. Udělej si zálohu celého adresáře Smartmaps z karty do PC, náhoda je blbec. Potom odinstaluj a smaž celý adresář z karty. Následně instaluj Smartmaps, nakopíruj si zpět zatím jen mapy - adresář - .. Smartmaps/maps , a proveď aktivaci s původními kódy.
Krokodyl
Androiďák!

Příspěvekod agas7 » pon 30. črc 2012 9:26:14

to krokodyl: Díky za odpověď. Rád bych se ale zeptal, jestli je skutečně nutné smazat i adresář s mapami, kde kromě všech základních SmartMaps mám také OSM Evropy 1:40000, což dohromady dělá téměř 20 GB a trvá to hrooozně dlouho, než se to tam všechno nachroustá...
agas7
Stálý androiďák

Příspěvekod smartmaps » pon 30. črc 2012 9:40:50

agas7: Jak píše Krokodýl (děkujeme), jedná se o dobrý postup jak vyloučit, že za to mohou poškozená data (jedná se o ve složce SmartMaps, že by došlo k poškození aplikace samotné v systému je asi nepravděpodobné, proto je její reinstalace neúčinná).
Nicméně potíž může být způsobena i ostatními kroky, jak zmiňujete (instalace a nastavení vně SmartMaps), kdy např. nějaký nový proces může zabírat mnoho systémových prostředků, žádný konkrétní ale nám znám není. Zkuste před užitím SmartMaps provést restart telefonu, zda se změní chování.
SmartMaps tým
smartmaps
Stálý androiďák

Příspěvekod agas7 » pon 30. črc 2012 9:58:28

Děkuji za reakci ze SmartMaps.
Restart telefonu jsem zkoušel a výsledek pořád stejný. Co se týče těch nastavení telefonu, to byly samé běžné uživatelské záležitosti (typu vyzvánění, zobrazování apood.), které by funkčnost SmartMaps ovlivnit neměly. V menu Aplikace - Stažené mi to ukazuje, že je využito 305 MB interního úložiště a zbývá volných 115 MB, v menu Aplikace - Spuštěné to je pak 235 MB využitých vs. 105 MB volných. Seznam "Spuštěných": Nastavení, Dropbox, SmartMaps, Bible, Antivirový program, Cyberon Voic Command, Widgetsoid, Obchod Google Play, Update center, Kontakty, Facebook, Digitální hodiny, Služby Google, Mapy, Mapy, OfficeSuite, CrashMonitor, Klávesnice Xperia (vše mezi 3 a 9 Mb, kromě Nastavení se 17 MB).
Nevím, jestli toto něco nenapoví...
agas7
Stálý androiďák

Příspěvekod Krokodyl » pon 30. črc 2012 10:07:07

Testnul bych to ještě následovně, po odinstalaci aplikace SmartMaps, přejmneovat na kartě adresář SmartMaps na cokoli jiného, tak aby nová instalace vytvořila nový adresář SmartMaps a do něj nakopírovat třeba jedinou mapu a aktivovat. Je to nejrychlejší způsob jak to otestovat. Pokud by to vše potom chodilo, stačí na kartě přesunout původní obsah původního adresáře SmartMaps/maps do nově vytvořeného. Případně potom nakopírovat i další věci, jako POI a pod.
Krokodyl
Androiďák!

Příspěvekod smartmaps » pon 30. črc 2012 10:15:32

Opět jak píše Krokodýl (neměli bychom zaslat nějakou fakturu za Vaše služby?:-) ) s tím, že po např. po uvedeném postupu stáhnout v aplikaci aktualizace, především pak hlasové povely a navigační data, aby bylo možné plánovat, ale to si příp. aplikace sama řekne.
SmartMaps tým
smartmaps
Stálý androiďák

Příspěvekod agas7 » pon 30. črc 2012 10:18:44

Mezitím jsem v Aplikacích zkusil zastavit všechny možné procesy, zda se tím něco nezmění, ale stav pořád stejný.

OK, dík oběma, ten postup s přejmenováním adresáře zní zvládnutelně, jdu to vyzkoušet.
agas7
Stálý androiďák

Příspěvekod agas7 » pon 30. črc 2012 10:51:41

Tak jsem znovu nainstaloval aplikaci, natáhl nějaké aktualizace pro navigaci, zkopíroval dvě mapy a snažím se je aktivovat, ovšem píše mi to, že to pod tímto číslem nelze, protože je již použité.
agas7
Stálý androiďák

Příspěvekod agas7 » pon 30. črc 2012 10:52:47

Moment, beru zpět, nešlo na na SIMku, ale na SD kartu mi to teď aktivovalo. Jdu se kouknout, co to dělá.
agas7
Stálý androiďák

PředchozíDalší

Zpět na Navigace/GPS