Asus Transformer Pad 300

Moderátor: cryingfreeman

Vestavěný prohlížeč

Příspěvekod Weiny » úte 10. črc 2012 8:20:53

Díky za radu s tím flashem. Vyzkouším. Já to tak nějak tušil, ale marně jsem hledal v menu možnost ho vypnout, uninstall mě nenapadl :-)
Místo toho zkouším přejít na Dolphin browser HD. Má skvělé pluginy, třeba už jen překladač. Ale chce si s tím hodně pohrát a naučit se nové... Leč taky už se chtěl ukončovat (jsem furt rychlejší :lol: ) a navíc spadne při pokusu o fullscreen video.
Uvidíme.

Co mě mrzí je, že chce skončit aplikace CHMI od Kaldaxe :?
chmi-t2075-90.html?hilit=chmi#p387927
Snad se vyjádří proč. Je best.
Weiny
Stálý androiďák

Typ mobilu: SE Xperia Ray
Tablet: ASUS Transformer Pad TF300T

Vestavěný prohlížeč

Reklama

přihlášeným se nezobrazuje

Re: Asus Transformer Pad 300

Příspěvekod Paradise » úte 10. črc 2012 8:46:23

Já ohledně browseru doufám ve Firefox. Na mobilech je ta nová prý super. Tak čekám na tablet verzi. Chrome mi moc nevyhovuje a občas načte web strašně. Dolphin jsem zkoušel, ale také mi moc nevyhovoval. Takže zatím vede stock browser.
Appdroid.cz - recenze Android aplikací a novinky
Paradise
Androiďák!

Typ mobilu: Huawei Ascend G 300
Rom: B926 root

Příspěvekod Erisique » úte 10. črc 2012 15:35:34

S browserom sa trápim aj ja ale používam momentálne kombináciu stock browsera a chromu a je to celkom okej
Kto odporuje a veľa tára, je neschopný sa naučiť potrebné. (Demokritos)
Erisique
Stálý androiďák

Typ mobilu: Samsung Galaxy SIII 16GB Pebble Blue
Tablet: Asus Transformer Pad TF300T 32GB + dock

Příspěvekod ferys » úte 10. črc 2012 17:49:17

Mi se browser neseká.Stahuji torenty a data a v pohodě.Mám ten původní.
Je to celkem rychlé.
S pozdravem ferys
ferys
Stálý androiďák

Typ mobilu: HTC Wildfire
Tablet: Asus transformer pad TF300t 32gb

Příspěvekod PabloQ » úte 10. črc 2012 20:02:37

Jak už jsem výše psal, Maxthon je asi nejlépe vyladěný prohlížeč. Obzvláště verze HD pro tablety.
Obecně vzato, kdo je zvyklý na PC verze, najde si něco na každém. Bohužel.
Jinak koupil jsem stojánek na stůl. Mohu vřele doporučit:
http://aukro.cz/kovovy-stojan-pro-ipad-tablet-apple-semisovy-obal-i2439522376.html
Na Aukru 244,- i s poštovným. V obchodech i za 2x tolik.
PabloQ
Stálý androiďák

Typ mobilu: HTC Touch HD + HTC One V
Tablet: ASUS Transformer Pad TF300T-1K125A, 32GB + 32GB

Re: prohlížeč

Příspěvekod Weiny » stř 11. črc 2012 9:47:55

roderick407 píše:
Weiny píše:Taky se vám tak hryže vestavěný prohlížeč? Mě přijde naprosto tragický, sice mi ze všech zobrazuje stránky nejlépe, tedy tak jak chci a má nejvíc nastavení a je přívětivý, ale pořád se chce ukončovat, protože klikám rychleji, než je schopen reagovat, bo furt cosi načítá. Flash se asi vypnout nedá? :x

Taky se mi to stává a myslím si, že za to může flash. Flash vypneš tak, že odinstaluješ aplikaci Adobe Flash Player. V případě, že ho budeš chtít zpátky, tak si ji zase nainstaluješ.

Flash player jsem odinstaloval a po něm nedokázal ani jeden prohlížeč přehrávat videa. Takže tam být musí.
Je ale pravda, že vše bylo mnohem svižnější a nehryzalo se. Ale k čemu to, když je to s omezenými možnostmi.
Zkusím ten Maxthon, ale stěžují si naň že padá a restartuje. A netuším, co je stock browser :lol:
Stojánek mi připadne zbytečný, mám tablet věčně v klíně, ve stojánku by se hůře jezdilo prstem po displeji, to tak pustit si film (či ovládat myší) a na to mám dock ;)
Weiny
Stálý androiďák

Příspěvekod PabloQ » stř 11. črc 2012 10:17:35

Co se týče flashe, je to smutná kapitola mobilních zařízení. Musím říct, že mi jakékoliv přehrávání z webu prostě nevyhovuje. Ani v aplikaci YouTube. Ovládání, možnosti...slabota.
Maxthon - uvedené potíže jsem opravdu nezaznamenal. Obecně ale platí to co výše - prohlížeče prozatím nic moc, pokud člověk je zvyklý na PC verze. Jen mne napadá, nemyslíte ty stížnosti na pády a restarty v PC verzi? Já míval potíže se zamrzáním Maxthona v PC i NTB u verze 2xx. U trojky ne a proto jsem dvojku přestal používat, což je mně dodnes líto, protože uměla věci, které další prohlížeče ne.
Stojánek - jednoduše. Na stole s PC se mi věčně povaloval i tablet a tak jsem ho chtěl vhodně umístit. A protože je věčně mám propojené v síti, tak takhle je pěkně po ruce i s připojeným kabelem napájení, který teď konečně tolik nepřekáží a neláme se u konektoru.
PS: nevíte někdo už o prodejci tohoto kabelu? Náhradní do tašky by se hodil. Ovšem ne za cenu Asusu...
PabloQ
Stálý androiďák

Příspěvekod Weiny » stř 11. črc 2012 11:40:22

PabloQ píše:Co se týče flashe, je to smutná kapitola mobilních zařízení. Musím říct, že mi jakékoliv přehrávání z webu prostě nevyhovuje. Ani v aplikaci YouTube. Ovládání, možnosti...slabota.
Maxthon - uvedené potíže jsem opravdu nezaznamenal. Obecně ale platí to co výše - prohlížeče prozatím nic moc, pokud člověk je zvyklý na PC verze. Jen mne napadá, nemyslíte ty stížnosti na pády a restarty v PC verzi?

Beru honocení uživatelů přímo na Google play:
https://play.google.com/store/apps/deta ... RhYmxldCJd

Taktéž tuším, že flash má u androidu prostě problém. A prohlížeče zase bojují s ovládáním a s rozměry, každý to má úplně jinak člověk se vše učí jak ve školce. A stejně se mu pak neskutečně uleví, když sedne k PC.Má žena ten tablet jen sleduje z povzdálí, že je sice hezký, ale pro ni nepoužitelný. Se nedivím :-)
Jsem zvědav na Windows8 s ARM, jestli tam půjdou klasické PC programy, či budou muset mít vlastní aplikace? To už by bylo přeaplikováno :lol:
Weiny
Stálý androiďák

Příspěvekod PabloQ » stř 11. črc 2012 11:59:33

- má sestřenka si chce tablet pořídit místo stávajícího zastaralého NTB. Odmítá fakt, že bude trpět a znovu se učit. "Tab je prostě sexy."
- na Win 8 pro ARM samozřejmě nepůjdou klasické desktopové programy. To vyplývá z logiky věci - jsou psané pro x86 architekturu. Ne pro ARM. Kdyby to šlo, mohli by rovnou přestat vyrábět a vyvíjet klasiku, protože do tabletu by šlo obrovské procento uživatelů.
PabloQ
Stálý androiďák

Příspěvekod Weiny » stř 11. črc 2012 12:45:36

Takže jedině něco s x86 a Win8... Funící, topící, těžké, a malou výdrží a drahé... :cry:
Tedy tyto dvě zařízení dělají ten rozdíl?
http://cdr.cz/clanek/microsoft-surface- ... dows-8-pro
Windows 8 RT bude potřebovat vlastní aplikace? Tím pádem je určen k zániku, nebo se aspoň dle mě moc neprosadí. Když už to musí mít aplikace tak něco co je rozjeté a rozšířené, a to stačí Android či iOS...
Weiny
Stálý androiďák

Příspěvekod MagicQ » čtv 12. črc 2012 10:16:11

Zdravím..

chtěl bych se zeptat jak připojujete tablet, aby byl viděn jako disk v total commanderu...

jedině kdy ho vidím, tak musím přepnout na ten režim fotoaparát... jinak není viděn..

a nebo je pak jen vidět přes tento počítač ale to pro mě není zrovna dvakrát pohodlné a rychlé.. nemáte někdo radu?
MagicQ
Stálý androiďák

Typ mobilu: Nexus S

Příspěvekod PabloQ » čtv 12. črc 2012 10:28:43

MagicQ píše:Zdravím..

chtěl bych se zeptat jak připojujete tablet, aby byl viděn jako disk v total commanderu...

jedině kdy ho vidím, tak musím přepnout na ten režim fotoaparát... jinak není viděn..

a nebo je pak jen vidět přes tento počítač ale to pro mě není zrovna dvakrát pohodlné a rychlé.. nemáte někdo radu?

Už jsem to řešil v tomto vláknu...hledej...je to MTP plugin pro TC.
PabloQ
Stálý androiďák

Příspěvekod ceir » čtv 12. črc 2012 16:46:02

Ahoj ve spolek, nedávno jsem si pořídil Asus Pad TF300T i s dockem, trápí mě troch jedna věc - když píšu na webu do nějakého textového pole, ať už se jedná o zprávy na FcB, pole pro překlad v Google translatoru, nebo například i při psaní do tohoto webového pole, stává se mi poměrně často, že po několika napsaných slovech (na HW klávesnici), zjistím, že píši do pole pro zadávání webové adresy.
Pro pořádek dodávám, že používám výchozí browser a nejsem si vědom, že bych třeba i omylem na tento webový řádek klik a psal do něj právě z tohoto důvodu.
Prosím o radu, zda jste tento problém také zaregistrovali u vychozího webového prohlížeče a případně zda se stejná chyba vyskytuje i v jiných prohlížečích.

Díky za info
ceir
Nové Androidě

Příspěvekod JuaNex » čtv 12. črc 2012 21:40:19

Tak tablet zatial bez problemov. Stiahol som si go keyboard aby sa mi lepsie pisalo s tabletom v rukach. Nasiel som aj na dealextreme screenprotector ktory by mal sadnut presne.
Jedine neviem preco napriklad ked som stiahol Asphalt6 tak nechce ist, pise ze nepodporuje.
OMEGA v43.1 - JKay Deluxe setings
JuaNex
Stálý androiďák

Typ mobilu: Samsung Galaxy S3 white
Tablet: ASUS PAD TF300TG (3G white) + Dock

Příspěvekod amatis » pát 13. črc 2012 7:00:21

Tak to s tím psaním do textového pole u prohlížeče může být tím, že když začneš psát, tak ještě není načtená ta stránka na 100%. Mám Prima kde používám Dolphina a občas se mi to stane taky, ale neskočí to do pole s adresou, ale na začátek toho textového pole.
Toshiba AC 100, G1 fw 1.6, Samsung Galaxy Ace, Asus Eee Pad Transformer Prime
amatis
Stálý androiďák

Typ mobilu: SE Xperia X8 ofiko ROM
Tablet: Asus EEE Pad Transformer Prime

Příspěvekod JuaNex » pát 13. črc 2012 12:42:34

€uroSVK píše:...

sice neviem odpoved na tvoje otazky a problemy co si uvadzal ale s tou baterkou je to tak. v zapnutom - spiacom rezime ma vydrzat nieco cez jeden den - 26h mozno nieco viac, papierovo. myslim ze vydrzi aj viac podla mojich skusenosti. ja som s bateriou spokojny, drzi dlhsie ako na inych tabletoch.

inak niekto hladal nahradny kabel. ja som si objednal tento:
http://www.dealextreme.com/p/usb-data-c ... gth-114609

objednal som aj toto kozenne puzdro:
http://www.dealextreme.com/p/protective ... 01?item=16

a tento screen protector (rozmerovo ak pisu pravdu, by mal sadnut presne co som meral)
http://www.dealextreme.com/p/clear-glos ... 201-132026
OMEGA v43.1 - JKay Deluxe setings
JuaNex
Stálý androiďák

Typ mobilu: Samsung Galaxy S3 white
Tablet: ASUS PAD TF300TG (3G white) + Dock

Příspěvekod Cleric » pát 13. črc 2012 14:50:58

Tak uz jej mam taky doma. Zatim jsem velice nadseny, ale asi si budu muset projit manual. :D
HTC DesireDell Streak 5 miniLG Optimus 2XHTC EVO 3DSamsung Galaxy SIISamsung Galaxy Nexus
Je těžké být debilem, konkurence je příliš velká.
Cleric
Androiďák!

Typ mobilu: Samsung Galaxy Nexus
Tablet: Sanei N78 II
Rom: JB 4.2.2

Příspěvekod Erisique » pát 13. črc 2012 19:55:53

skôr sú špecifické, ja som si tvoje problémy prezeral, ale načo ti tam budem písať že neviem odpoveď keď ju neviem, a možno takých ľudí bolo viac :)
Kto odporuje a veľa tára, je neschopný sa naučiť potrebné. (Demokritos)
Erisique
Stálý androiďák

Typ mobilu: Samsung Galaxy SIII 16GB Pebble Blue
Tablet: Asus Transformer Pad TF300T 32GB + dock

Příspěvekod David1982 » pát 13. črc 2012 19:58:14

Udělej hard reset a pokud budou problémy přetrvávat, tak reklamuj.
David1982
Androiďák!

Typ mobilu: Samsung galaxy Note 2

Příspěvekod David1982 » pát 13. črc 2012 21:13:44

Nainstaluj si nějaký os monitor a podívej se, co ti baterku žere. Pokud máš tablet v doku, tak se může stát, že ten se vybije o 5% a dok jej nabije, kdy při nabíjení prostě dojde ke ztrátě (proměna na teplo vlivem odporu jednotlivých součástek). Jo a myslel jsem obnovu továrního nastavení, pokud ještě máš ten problém s wifi.
David1982
Androiďák!

Typ mobilu: Samsung galaxy Note 2

Re: prohlížeč

Příspěvekod roderick407 » sob 14. črc 2012 10:49:50

Weiny píše:
roderick407 píše:
Weiny píše:Taky se vám tak hryže vestavěný prohlížeč? Mě přijde naprosto tragický, sice mi ze všech zobrazuje stránky nejlépe, tedy tak jak chci a má nejvíc nastavení a je přívětivý, ale pořád se chce ukončovat, protože klikám rychleji, než je schopen reagovat, bo furt cosi načítá. Flash se asi vypnout nedá? :x

Taky se mi to stává a myslím si, že za to může flash. Flash vypneš tak, že odinstaluješ aplikaci Adobe Flash Player. V případě, že ho budeš chtít zpátky, tak si ji zase nainstaluješ.

Flash player jsem odinstaloval a po něm nedokázal ani jeden prohlížeč přehrávat videa. Takže tam být musí.
Je ale pravda, že vše bylo mnohem svižnější a nehryzalo se. Ale k čemu to, když je to s omezenými možnostmi.
Zkusím ten Maxthon, ale stěžují si naň že padá a restartuje. A netuším, co je stock browser :lol:
Stojánek mi připadne zbytečný, mám tablet věčně v klíně, ve stojánku by se hůře jezdilo prstem po displeji, to tak pustit si film (či ovládat myší) a na to mám dock ;)

Používám originální webový prohlížeč (stock browser) v tabletu a mám flash také odinstalovaný. Tam, kde je web nachystaný na HTML5, tak je to v pohodě. U některých stránek se mi nezobrazí obsah přímo na stránce, ale nabídne mi zobrazení videa pomocí interních aplikací v tabletu. A samozřejmě je i pár stránek, kde se nezobrazí nic. Je to kompromis. Každý si může vybrat, co mu nejvíce vyhovuje :) .
Phone: HTC Desire A8181, Kingston 16GB SDHC class 10 (512MB ext3, zbytek FAT)
ROM: MIUI XJ 1.9.2, A2SD+, HBOOT 0.80, S-ON
Radio: 32.56.00.32U_5.17.05.08
Recovery: Clockworkmod 2.5.0.7 (fake-flash)
roderick407
Nové Androidě

Typ mobilu: HTC Desire
Tablet: Asus Transformer Pad TF300T + dock

Příspěvekod Cleric » sob 14. črc 2012 20:49:37

Sháním na tohohle krasavce nějaký to pouzdro. Něco jsem si našel na heurece a na seznamu ve zboží, ale přijdou mi zbytečně drahá. Tak by mě zajímaly i nějaké jiné zdroje. Díky

Osobně se spokojím s No Name
HTC DesireDell Streak 5 miniLG Optimus 2XHTC EVO 3DSamsung Galaxy SIISamsung Galaxy Nexus
Cleric
Androiďák!

Příspěvekod Paradise » sob 14. črc 2012 22:21:26

Paradise
Androiďák!

Příspěvekod Cleric » ned 15. črc 2012 9:34:12

Super díky, něco takového mi úplně stačí.
Cleric
Androiďák!

Příspěvekod PabloQ » ned 15. črc 2012 13:21:57

Dost silně mne přestává bavit toto vlákno. Stále stejné opakující se otázky a odpovědi. Chtělo by promazat.

Obecně tedy:

- prohlížeč je ideální v kombinaci default, Maxthon HD, Oprea mobile
- videa nejraději v MX Playeru
- obaly a pouzdra - není moc dobrý výběr. Zatím. Nejlepší kousky v USA - rooCASE
- baterie - výdrž je hlavně individuální záležitost. Někdo tady počítal jako z grafu. Brrr...to tedy ne! Mně poslední pokus udělal 4% úbytek za 9 hodin. Nic moc nenastavuji a nehlídám. Samozřejmě uspáno pouze tlačítkem pro uspání.
- pro Total Commander v PC opravdu jedině MTP plugin a není to stejné jako s telefonem...škoda. Tady to má pěkně dořešené HTC s Sense 4. Ovšem jen do jisté míry.
- dobíjení baterie z USB - sám jsem byl nervní a teď vím, že: z USB poskytujícího 5V atd. není možné dobíjet. To je prostě fakt. Stejně tak platí, že mít baterii stále na nabíječce je OK. Nenechávat nikdy vybíjet, pokud je to jen trochu možné. Tím jí prodloužíte život.
- ještě spousta drobností...doplním

Nově by mne zajímalo:

jaké používáte čtečky knih a jejich nastavení. Já jako primár mám iReader. Opravdu skvělá.

Chybí mi však dvě věci:

- hledání stránek podle čísla - s tím asi nic neudělám
- nastavení zobrazení na šířku a s dvěmi stránkami, jako u opravdové knihy. Na telefonu k ničemu, na tabletu právě pro mne velmi žádoucí. Proč? Takto držený tabík v rukou mi přijde bezpečnější než na výšku. Opravdu jen osobní pocit, nicméně jde to?
PabloQ
Stálý androiďák

Příspěvekod MaxNuke » ned 15. črc 2012 13:38:39

Zdarec, chtel bych se zbavit notebooku a využívat pouze tento stroj. Jo to dobra volba? Jediné čeho se bojím, jestli na techto strojích funguje java, protože internetové bankovnictví od KB, vyžaduje JAVU. Diky za vaše názory. Jinak co doporučíte jako office aplikaci.
Naposledy upravil MaxNuke dne ned 15. črc 2012 13:51:18, celkově upraveno 1
MaxNuke
Stálý androiďák

Typ mobilu: HTC Wildfire S
Tablet: ASUS Eee Transformer

Příspěvekod Cleric » ned 15. črc 2012 13:45:50

2 PabloQ
Pro čtení knih na šířku zkus aplikaci Cool Reader - najdeš na Play
Cleric
Androiďák!

Příspěvekod Tergan » ned 15. črc 2012 15:50:53

MaxNuke : O dva řádky níže jsem na tohle téma zakládal vlákno. Tak si to tam přečti. Všeobecně to dobrá volba není, taky jsem nad tím přemýšlel :yes:
Tergan
Stálý androiďák

Typ mobilu: ThL W8
Tablet: Ainol NOVO 7 Elf 16GB white - Elvish 0.4
Rom: 4.1.2 STOCK

Příspěvekod Paradise » ned 15. črc 2012 15:58:41

MaxNuke píše:Zdarec, chtel bych se zbavit notebooku a využívat pouze tento stroj. Jo to dobra volba? Jediné čeho se bojím, jestli na techto strojích funguje java, protože internetové bankovnictví od KB, vyžaduje JAVU. Diky za vaše názory. Jinak co doporučíte jako office aplikaci.

Záleží na co notebook používáš. Jinak banky mají své vlastní aplikace pro Android, takže toto je vyřešeno. I když zrovna KB moc kvalitní nemá. Jako office je v tabletu od výroby Polaris Office a pokud nejsi náročný, tak skvěle postačí. Na tvorbu tabulek nebo prezentací to ale není ideální.
Paradise
Androiďák!

Příspěvekod MagicQ » ned 15. črc 2012 20:41:28

nesel by nekdo do ty objednavky folie z rooCase ??
nechce se mi to objednavat samotny a zbytecne platit tolik postovny

a nemate nekdo zkusenost jestli se do toho obalu z roocase vejde tablet i z klavesnici??

http://www.roocase.com/2-Pack-Crystal-C ... 18569.html

http://www.roocase.com/Executive-Portfo ... 18564.html
MagicQ
Stálý androiďák

Typ mobilu: Nexus S

PředchozíDalší

Zpět na Asus EEE Pad Transformer TF300T