"Motorola Pro Plus" - QWERTZ klávesnice

Vše co se týká telefonků kterých se třeba i dočkáme.

Moderátor: cryingfreeman

Příspěvekod Ante » sob 25. úno 2012 0:29:42

Tak ji mám doma:

- 1GHz procesor
- QWERTZ klávesnice
- AKU 1550mAh
- foťák 5MPX
- cena 7500,-Kc ( MaxShop )

Jako z kazdeho noveho stroje jsem opet nadseny : Opravdu rychle prostredi, displej reaguje opravdu dobre, vydrz je pri docela ostrem nasazeni do vecera O.K...a navic - pred chvili se mi ho podarilo uspesne Rootnout ( pomoci souboru "motofail_windows" - tam staci jen kliknout na "adb.exe" a nasledne jen spustit "run.bat" - stroj se 2 x restartuje a uz je opravneni SuperUser... ).

Co mi ale vadi - displej se mi zda malo barevny :) a druha vec - no kdo prisel na takove tvarovani HW klaves :((( Zo se tedy inzenyri z Motoroly moc nepochlapili :((( Co jsem mel Nokii E5 - tam byly klavesy proti tehle Motorole jedna basen. Zde jsou zvlastne jednostranne zkosene - pro kazdy palec jednostranny ukos. Teda - nic moc...

A jak Vy - kdo ji mate - jste spokojeni ?

EDIT : Zkusil jsem nejake testy :

Antutu : 3176
Quadrant : 1846
( V mobilu mam vlozenou 8GB SD kartu )
HUAWEI G300 + Samsung Galaxy GT-I9300 S3
Ante
Androiďák!

Typ mobilu: MotoProPlus+HUAWEI G300+SGS 3

Reklama

přihlášeným se nezobrazuje

Re: "Motorola Pro Plus" - QWERTZ klávesnice

Příspěvekod dns » pon 27. úno 2012 18:59:56

Mám jí také, spokojenost do doby než jsem udělal reset. Telefon mi začal padat a hlavně nejdou mi tlačítka zpět,hledání,menu. Zkoušel jsem aktulizaci software na 2.3.6 nepomohlo. Co jsem pročetl několik diskuzí tak nejsem jediný komu se to stalo...bohužel jsem nikde nenašel ROM (ted ji schaním). Ani XDA nepomohlo, jen začali topic a už to nikam dál nepokračuje.
dns
Nové Androidě

Typ mobilu: Motorola PRO+ MB632

Příspěvekod Ante » pon 27. úno 2012 19:20:13

Taky prolejzam fora abych se podival, zda-li uz do te nasi Motoroly nekdo vymyslel nejakou napln. Ale popravde - zatim vubec a le vubec nevidim duvod tam tu novou ROM rvat a riskovat nefunkcnost. Telefon je pekelne rychly. Mam svuj Launcher, s MyPhoneExplorer to slape uplne super, Bluetooth v aute kvuli HandsFree slape bez problemu, vydrz baterky je hodne dobra... Jediny problem co jsem mel byla ztrata GPS signalu. Jak kdy. Vcera jsem nasel radu, ze staci upravit "gps.conf" kde jsem opravdu nasel veci pro Ameriku. Dal jsem tam :
NTP_SERVER=cz.pool.ntp.org
XTRA_SERVER_1=http://xtra1.gpsonextra.net/xtra.bin
XTRA_SERVER_2=http://xtra2.gpsonextra.net/xtra.bin
XTRA_SERVER_3=http://xtra3.gpsonextra.net/xtra.bin
SUPL_HOST=supl.google.com
SUPL_PORT=7276

a dnes po hodine navigovani mi to ani jednou nevypadlo...

Jo a jeste jsem mel samovolny RESTART-to kdyz jsem tocil video a pri tom byl prichozi hovor. Totalni zakus a samorestartovani :( Priste na to budu pamatovat.

Prosim Te - a cos tedy presne delal ze to nemas funkcni ? Tos daval BEZNE "tovarni nastaveni" z Menu ??? Takze proste bezny HardReset ??
Ante
Androiďák!

Příspěvekod dns » úte 28. úno 2012 8:05:24

jj klasickej hard reset(tam je oznacenej jako factory data reset), jeste jsem zkousel reset bez simky coz bylo nekde na foru doporucovano nic nepomohlo. Já bych si tam dal klidně original ROM ale nikde není. Problém je taky v tom že tohle je muj první Andriod (předtím jsem měl vždy WM), takže tak trochu tápu.
-další chyba kterou to dělá je že ten telefon nejde vypnout...jedine pres nejakou aplikaci...
-restarty to dela jenom androidu(cca 10s), ne celýho telefonu
-a psanní to je tragedie dám maly potom velky pismeno, znak a uz spadne aplikace
-problém je asi někde v "ovladacich" tlacitek
- například jsem nešel tohle http://sourceforge.net/projects/motopro ... ELW-TA-21/
ale nevim jak přesně to tam dostat a jestli to tam vubec jde?
- jestli bys mi sem hodil applist, třeba někde najdu chybu. dik
dns
Nové Androidě

Příspěvekod Ante » stř 29. úno 2012 8:18:55

Tak to je mazec. Je mi Te lito - kdyby se to stalo me, mam moznost to reklamovat - kupoval jsem to z MaxShopu...

To jestli jdou Tebou uvedene soubory nahrat taky nevim :(

A "Listem aplikaci" myslis jen seznam app co jsou v telefonu ? Udelal jsem Screeny a jsou zde :
Kód: Vybrat vše
http://ulozto.cz/xXkPqpD/aplikace-motoproplus-rar

A u toho telefonu - proste nic nepomaha, jo ? Vyndani baterky-restarty/Factory reset bez SIM i bez pametovky, reset s nabijeckou i bez...me napadaji jen takovehle bezne ptakoviny :( A co UPDATE ( Nastaveni/About/System Updates ) ?

Dej urcite vedet - tohle se muze stat kazdemu. Na Forech jsem dohledal jen to co Ty. Az se neco podela - je pravda ze neni co nahrat...

EDIT 29.2.: Tak-a jsem i ja malinko postizeny ;) - ne vsak ze by mi nesel telefon, ale dnes rano jsem chtel jako kazdy den navigovat pres GG navi, ale GPS se mi nechce chytit :( Blika jen ikonka GPS v horni liste. Stahl jsem si "nejaky externi" programek - druzice se chytnou a muj telefon je vidi. Nicmene GG navi porad "HLEDA SIGNAL". Tak jsem i preinstaloval MAPY-nepomaha :(

V noci budu nuceny udelat Hard Reset. Jestli to umrtvim jako Ty - no potes koste...
Ante
Androiďák!

Příspěvekod dns » stř 29. úno 2012 22:41:28

napadá mě aby jsi si to kdyžtak zalohoval programem Titanium Backup (root).
všechno jak píšeš jsem vyzkoušel i jsem aktualizoval a to z 2.3.5. na 2.3.6. a nic :-(
je teda pravda ze gps mi sla v pohode a zda se ze i jde.
dns
Nové Androidě

Příspěvekod Ante » stř 29. úno 2012 23:29:43

1)
A co - poslal jsem Ti odkaz na ULOZTO - je to ono cos potreboval ;) ?

2)
Titanium Backum znam, ale podle me je naprosty nesmysl v nem neco zalohovat kdyz porad experimentujes se systemem... Jako jo-kdyz uz mas ve founu mrte aplikaci a hotova ruzna nastavovani - a chces mit jistotu ze po padu telefonu to obnovis do puvodni podoby ( opravdu VSE se bez problemu obnovi ??? )
Ja si porad myslim ze delat zalohu zasekanyho systemu je PRO ME blbost, protoze uplne nejvetsi prioritou u me je :
- Telefonni seznam
- SMS
- Poznamky

Tato 3 veci vyse zvlada bravurne a rychle MyPhoneExplorer ;)

Vsechno ostatni rad nainstaluju znovu, protoze jen tak budu mit jistotu, ze je to "nacistotu" a nebudu tam mit zadny balast.
Ty Aplikace - ".apk" soubory ( stazene z Marketu ) si vzdy kdyz si programek oblibim vytahnu z pameti telefonu ze slozky DATA/APP, v RootExploreru dam vzdy Copy, najedu do svoji slozky na SD karte a dam Paste a po cerstve instalaci systemu jdu do te svoji slozky a tu dvacitku programku mam do 2 minutek nainstalovanou...

3)
Tak to mam za sebou. Sice se povedlo, ale uz mi behal mraz po zadech - telefon po Factory Reset nesel vypnout tlacitkem Power a v liste nahore jsem mel porad zluty trojuhelnik jakoze neco s pameti - bud SD Card moje zasunuta, nebo vestavena pamet - prd tomu rozumim. V telefonu jsem nasel slozku "SD CARD" a "SD CARD EXT". Trochu me to porad mate ;)
Takze po Factory resetu jsem se musel opet prihlasit k MotoBluru atd... Porad mi tam svitil ten trojuhelnik. Tak jsem vyskubl pametovku, vyndal SIM a provedl jsem Factory znovu. Vse nabehlo, prihlasil jsem se k Motobluru, potom kdyz jsem vypnul telefon a zandal SIM a SD kartu tak na me Motoblur zase rval ze probehla zmena a ze se musim zase prihlasit...
No nakonec mi system najel a dokonce i GPS mi snad po pul hodine nabehla...
Uf...
Ante
Androiďák!

Příspěvekod Ante » pát 02. bře 2012 19:04:35

Ante píše:... Jediny problem co jsem mel byla ztrata GPS signalu. Jak kdy. Vcera jsem nasel radu, ze staci upravit "gps.conf" kde jsem opravdu nasel veci pro Ameriku. Dal jsem tam :
NTP_SERVER=cz.pool.ntp.org
XTRA_SERVER_1=http://xtra1.gpsonextra.net/xtra.bin
XTRA_SERVER_2=http://xtra2.gpsonextra.net/xtra.bin
XTRA_SERVER_3=http://xtra3.gpsonextra.net/xtra.bin
SUPL_HOST=supl.google.com
SUPL_PORT=7276

a dnes po hodine navigovani mi to ani jednou nevypadlo...

Tak vyse zminena akce ( uprava konfiguracniho souboru ) nepomohla. Telefon se stale blbe fixoval - bud se nechytil vubec, nebo treba jen kratce po pul hodine...

Ted jsem ale delal pokusy na "obejiti" se prihlasovani k Motoblur uctu - a - podarilo se :) !
Dal jsem 2 x Factory Reset, do konfiguracniho souboru jsem natahl obsah konf.souboru z meho LG P500 ( ze zoufalstvi ;) ) a hle - po nabehnuti systemu se mi nejen do par vterin zafixovala GPS-ka, ale zbavil jsem se konecne i toho otravneho "partnerstvi" s "Account Motoblur"... !!!
( na klavesnici jsem jen pri vyberu jazyka pred prihlasovanim do MB uctu normalne vytukal "eebluroff" a bylo ;) )
Ante
Androiďák!

Příspěvekod maja » pon 20. srp 2012 13:17:30

Dobrý den. Inklinuji k telefonu Motorola pro + z toho důvodu, že dodnes používám Palm Treo 650 - tj. pevná hw klávesnice a dotykový displej.
Chci se zeptat, zda-li se na tento telefon dá aplikovat nějaká čeština a pokud ne, tak zda-li umí hw klávesnice přes funkční tlačítko psát diakritiku (jde mi oto aby jména v kontaktech byla správně česky).
Pak by mne ještě zajímalo, zda-li umí telefon fungovat jako hardwarový modem přes který bych mohl připojit notebook k internetu.

Děkuji.
maja
Nové Androidě

Typ mobilu: Palm Treo 650

Příspěvekod Ante » úte 21. srp 2012 0:21:15

Ahoj "majo" ( spise zensky nick ;) ? ).

Na cestinu jsem za pul roku pouzivani nikde nenarazil :(
Nikdy jsem s diakritikou nic nepsal a tak ted jsem zkousel napsat "špína" :). "š" napisu tak, ze dele podrzim tlacitko "s" a na displeji mi vyskoci moznost vyberu - musim nasledne tapnout na diplej.
Ohledne modemu - bohuzel jsem nikdy nezkousel...
Ante
Androiďák!

Příspěvekod michal.siman » sob 25. srp 2012 13:48:41

Pro "maju":

nemam Motorolu Pro plus, nicmene na otazku zda funguje jako modem pro notebook ti odpovim ze temer kazdy telefon s Androidem umi takto fungovat. Ja to pouzivam denne a telefonu jsem vystridal jiz nekolik. Takze ti rikam, jde to urcite. Ted je jen otazka za jakou cenu. Bud to pujde zadarmo a nebo to pujde za penize. To uz ti nepovim, protoze jak rikam, tuhle motorku nemam, ale pujde to zcela jiste :-)
Zařízení: vždycky něco jiného (téměř vždy čína)
michal.siman
Androiďák!

Příspěvekod Michal_Kreuzer » stř 19. zář 2012 6:01:05

Zdravím vás, ačkoliv vidím že je tento topic celkem starý tak by mě zajímalo od těch co tu motorolu mají jak jsou na tom s výsledky v benchmarkcích... Jelikož mě se to nějak nezdá ten telefon je nějak hrozně moc výkonný :D

Antutu:4168

Nenamark:53

Nenamark2:39

Linpack:43Mflops

Když jsem telefon rozbalil zamrzelo mě jen to že není česky.. ale po chvilce používání si zvyknete... a zvyknete si i na tu velikost displaye... Já jsem přešel z Sony Ericsson Xperia X10..
Naposledy upravil Michal_Kreuzer dne pát 21. zář 2012 13:52:13, celkově upraveno 1
Michal_Kreuzer
Nové Androidě

Typ mobilu: Motorola Pro Plus
Tablet: Nexus 7

Příspěvekod Ante » stř 19. zář 2012 7:00:55

Ja mam v AnTuTu 3471 bodu s SD Card 8GB/class 4.
Zalezi taky jakou mas kartu - ale Tvuj vysledek je opravdu vysoky. Udelej opakovane mereni. Podivej se, jak jsem meril vicekrat a jake byly vysledku u meho dalsiho telefonu Huawei G300 :

http://androidforum.cz/zrychlete-mobil-p-etaktovani-cpu-t31880.html
Ante
Androiďák!

Příspěvekod Michal_Kreuzer » stř 19. zář 2012 14:20:06

Já mám 16GB/Class 10.. (Nemam tušení co to znamená) Ale ty výsledky jsou pokaždé brány až na po 3tí.. (ze začátku je to asi o 1/8 horší)
Michal_Kreuzer
Nové Androidě

Příspěvekod Marek989 » stř 19. zář 2012 14:28:16

Class = rychlost čtení a zápisu na SD, čím vyšší CLASS, tím líp. Já třeba mám class 10 a ta rychlost je poznat :smile:
SmartFouny: Nokia 5230 -> ZTE Blade -> HTC HD2
HD2 IS THE KING!!!
Marek989
Androiďák!

Typ mobilu: HTC HD2
Rom: Pixeldroid JB 4.2.2

Příspěvekod Jarous1 » stř 19. zář 2012 15:14:09

Ne, "class" udává jen minimální zaručovanou rychlost ZÁPISU, se čtením to nemá moc společného. Nebo přeci jenom trochu ano, ono je vždy rychlejší než ten zápis ;)
Jarous1
Androiďák!

Typ mobilu: LG Optimus Black v30b ICS 4.0.4 stock
Tablet: ARCHOS 80 G9 Turbo v4.0.28, ICS 4.0.4 stock

Příspěvekod bobo007 » stř 19. zář 2012 18:07:16

Ante píše:Ahoj "majo" ( spise zensky nick ;) ? ).

Na cestinu jsem za pul roku pouzivani nikde nenarazil :(
Nikdy jsem s diakritikou nic nepsal a tak ted jsem zkousel napsat "špína" :). "š" napisu tak, ze dele podrzim tlacitko "s" a na displeji mi vyskoci moznost vyberu - musim nasledne tapnout na diplej.
Ohledne modemu - bohuzel jsem nikdy nezkousel...

to: majo:

Zdravím, přesně tak, po dlouhým podržení klávesy ze zobrazí všechny možnosti diakritiky k tom kterýmu písmenu. Bohužel jsem nepřišel na to, jak se v tomto výběru pohybovat pomocí HW kláves (kromě mezerníku, kterej ale skočí až na poslední písmeno z výběru), takže se musí tapnout na displej prstem, což zpomaluje psaní.

Modem jsem nezkoušel přes drát, ale spolehlivě funguje Mobile Hotspot, takže pro připojení notebooku je toto podle mě ještě pohodlnější.

Jinak Motorolu mám od jara a jsem s ní moc spokojenej. Předtím jsem měl Desire a Desire S, který byli výkonnější, ale HW klávesnice je k nezaplacení. Nakupoval jsem přes něměckej Amazon, takže 2 roky záruka, odpočítatelný DPH a klávesnice QWERTZ místo QWERTY, cena nižší než u nás, takže ideál.

K dokonalosti chybí jen HW provedení 4 androidích systémových tlačítek (při použití horní řady HW kláves se občas zavadí) a zelený a červený HW tlačítka pro ovládání hovoru.
bobo007
Nové Androidě

Typ mobilu: Motorola Pro+

Příspěvekod Michal_Kreuzer » pát 21. zář 2012 5:34:00

HTC Desire asi výkonější než ta motorola není ale u Desiru S by se už dalo spekulovat...
Michal_Kreuzer
Nové Androidě

Příspěvekod maja » úte 25. zář 2012 7:19:33

Ahoj všichni.
Tak Motorolu pro+ mám doma přes Max-shop. Dodávka bez problémů...
Po prvopočátečních patáliích při nastavování mi jede dobře, akorát neumím zprovoznit MMS zprávy. Mám O2 a na jejich stránkách bylo doporučení pro nastavení MMS u Motorola delfy mini. Udělal jsem dle návodu a nich.
Chodí vám na vašich Mot. pro+ MMS.
Můžete mi prosím poradit, co stím?
Děkuji.
maja
Nové Androidě

Příspěvekod Michal_Kreuzer » pát 28. zář 2012 5:59:41

Já mám T-mobile, volal jsem operátorovi a on mi poslal instalační SMS... Takže nevím jak to má O2....
Michal_Kreuzer
Nové Androidě

Příspěvekod maja » pon 01. říj 2012 19:17:14

No tak u O2 se na to díval pan "Guru" a po 30 minutách to vzdal... Takže mi to stále nefunguje.
maja
Nové Androidě

Zpět na Připravované android mobily