Aktualizacia ROM pre Magic zo stranok HTC

HTC

Moderátor: cryingfreeman

Aktualizacia ROM pre Magic zo stranok HTC

Příspěvekod makaveli » sob 09. led 2010 18:41:04

Caute. Dnes som si kupil HTC Magic. Malo by sa jednat o verziu 32a, kedze ma 288 MB RAM.

Momentalne mam build verziu 2.16.*

Chcel som si teda stiahnut a nahrat novsiu rom 2.20.401.2 zo stranok HTC .

Po zadani mojho S/N HT97******** mi vypise Omlouváme se, tento software není pro vaše zařízení..

Neviete mi prosim poradit?
HTC Magic PVT 32A, HBOOT-1.76.2007, RADIO-6.35.10.18, Europe HTC Sense for HTC Magic
makaveli
Stálý androiďák

Re: Aktualizacia ROM pre Magic zo stranok HTC

Příspěvekod bazil » sob 09. led 2010 21:32:39

Sense UI oficiálně v ČR pro Magica zatím není.
bazil
Stálý androiďák

Příspěvekod Návštěvník » sob 09. led 2010 21:41:33

Ak si kliknes na link, ktory som tam uviedol, zistis ze sa o Sense nejedna.. Je to:

ROM upgrade for HTC Magic
ROM version 2.20.401.2
Návštěvník

Příspěvekod cedavera » ned 10. led 2010 14:27:47

Čert aby se v tom vyznal ....
momentálně| iphone | 3GS 16GB | Vodafone |
protože na Magica není nějak momentálně spoleh, ale přemýšlím o Hero popř. Nexus One :-)
cedavera
Stálý androiďák

Příspěvekod makaveli » ned 10. led 2010 16:12:22

Neviete niekto poradit prosim?
HTC Magic PVT 32A, HBOOT-1.76.2007, RADIO-6.35.10.18, Europe HTC Sense for HTC Magic
makaveli
Stálý androiďák

Příspěvekod Vegetus » ned 10. led 2010 17:05:27

Jestliže máš HTC Magic 32A od Českého Vodafonu, tak pro něj u nás ještě žádná aktualizace oficiálně nevyšla. V podstatě máš dvě možnosti: Počkat až HTC nějaký update uvolní i pro ČR (jestli vůbec), nebo si stáhnout nějakou neoficiální ROM.
Už se tu objevila zmínka, že by mělo HTC pro magic asi v polovině tohoto roku uvolnit jak Android v 2.1 tak i prostředí Sense - oboje pro magic. Ovšem jestli se to týká i ČR, nebo nám to tu opět budou blokovat pomocí SN, to nevím.
HTC Magic black - nerootnutý, CZ Vodafone
Vegetus
Androiďák!

Příspěvekod makaveli » ned 10. led 2010 19:14:36

Telefon som cez Vodafone nekupoval, na 100% ale Vodafonsky povod vylucit neviem.. viem len ze neni vodafonom brandovany a na zadnom kryte nema "with Google". Kedze to nejde, je ale teda mozne, ze jeho povod je VF..

A co sa tyka SENSE UI pre magic, HTC uz vydalo nejake vyhlasenie, ze sa to pre europske krajiny vydavat nebude.
makaveli
Stálý androiďák

Příspěvekod makaveli » pon 11. led 2010 13:19:35

Takze, problem vyrieseny.. Ak by to niekoho zaujimalo:

Dear HTC,

I've bought HTC Magic recently. It is version 32a, as it has 288 MB of RAM.

Currently the build version is 2.16.*

So I wanted to download and upgrade the ROM to latest version 2.20.401.2 from your website.

After putting my S/N HT97******** it shows me the message saying: "Sorry, this software download is not suitable for your device".

Could you help me please?

Thanks in advance.

==========

Dear Michal

Thank you for your enquiry about the ROM upgrade for your device HTC Magic.

Please could you let me know where have you bought your device from? This will hepl to indentify the reason why you are not able to upgrade.

Thank you, please let me know by responding using the link provided and I will be happy to check for you.

Best regards,

Bo K
HTC
http://www.htc.com/europe/CA_Hotline.aspx

==========

Dear Bo,

I have bought my device at "Mobil Pohotovost" (http://www.mp.cz). It is a specialized shop for selling mobile phones and accessories.

My HTC is as follows:

SN :HT97********
IMEI :35*************
Part Number :99HFU071-00
Part Description :SKU,VF,Multilanguage,CZE,HTC Magic,HSUPA enable,4G/2G MCP,Sophisticate Black,w/o SIM Lock,SAPPHIRE-D1
Customer Name :
Customer Model :
HTC Model :SAPPHIRE-D1
Error Message :

Thank you.

Best regards,
Michal Baranec.

==========

Dear Michal,

Thank you for your information. The device you bought is for Czech market Vodafone branded. The ROM upgrade on the HTC webpage is for unbranded devices only. The upgrades for branded devices are released by mobile network operators themselves.

If there are any other enquiries, please let me know by responding using the link provided and I will be happy to check for you.

Best regards,

Bo K
HTC
http://www.htc.com/europe/CA_Hotline.aspx
makaveli
Stálý androiďák

Příspěvekod Nevill » pon 11. led 2010 15:10:38

aha, akorát mám dojem že Vodafone zas tvrdí že s tím nemá nic společného, že update musí jít přes HTC...teda myslím že to tu někdo psal... :?
Nevill
Nové Androidě

Příspěvekod ramon.dexter » pon 11. led 2010 15:24:58

přesněji na téhle stránce:
Kód: Vybrat vše
http://androidforum.cz/prostredi-sense-t1387-60.html

Vyšlo z toho asi tolik: existuje Vodafone branded Magic 32B prodávanej Vodafonem všude v evropě, kterýmu updaty spravuje google. Tam je všechno košer.

Pak je Magic 32A prodávanej někde v asii, ten updatuje htc se všim všudy - sense a další. Tam je taky všechno košer.

Pak je Magic 32A prodávanej našim Vodafonem. Začínam mít pocit že je to nějakej šedej dovoz, že ani s htc nejednali. Hardwarově je ten telefon stejnej jako jiný 32A magicy. Ovšem díky "geniální" kontrole htc na SN se ovšem do něj sense UI dostat nedá, protože se u nás podle htc tenhle telefon nedá sehnat.

Tady bych viděl chybu jednak u htc - neví kde co prodávají a odmítají dělat pořádnou podporu
a druhak u našeho Vodafonu, protože evidentně zařadili do nabídky mobil a nezjistili si o co jde a co to potřebuje.
Moje vznášelo je plné úhořů
twitter.com/brachtel
ramon.dexter
Androiďák!

Mobil: N1 + CM6

Příspěvekod Vegetus » pon 11. led 2010 15:30:23

Tak to by chtělo napsat do VF s tím, ať se k věci vyjádří. Protože čím více se člověk ptá, tím zmatenější dostává odpovědi. Připadá mi, že si problém přehazují jeden na druhého.
Napíše někdo do VF?
Vegetus
Androiďák!

Příspěvekod vasa13 » pon 11. led 2010 15:38:26

Takže abych si to ujsnil, když mám při držení tlačítek power a z5 tyhle informace tak mám šanci do toho telefonu oficiálně nandat Sense? Moje S/n mi to nebere, nějak se nevyznám v tom bordelu. Magic je od HTC ne od Vodafone.
Moje HTC:
SAPPHIRE PVT 32A SHIP S-ON H
HBOOT-1.33.0009
CPLD-12
RADIO-3.22.20.17
MAY 8 2009 21:02:32
S/N-HT95X*******
Díky moc, je to můj první Android, takže do rootu se budu pouštět až budu trochu znalejší, díky
Chceš mi pomoci? Dej prosím "To se mi líbí" [url]Ahoj, dej prosím "to se mi líbí" tady na týhle stránce, Díky moc (: http://www.facebook.com/photo.php?pid=7 ... 2796&saved Díky!
vasa13
Stálý androiďák

Mobil: Xperia X10 mini.

Příspěvekod ramon.dexter » pon 11. led 2010 16:25:45

obecně pro všechny uživatele: doprdele, pokud se na něco ptáte, zjistěte si jestli se na to už náhodou někdo neptal.

Jak už tu bylo NĚKOLIKRÁT řečeno, je sice hezký že máš magic 32A a všechny ty super údaje, ale sense do toho nedostaneš oficiální cestou, protože ho htc neuvolnili. Kapišto? Nebo to mam napsat anglicky, německy nebo španělsky abys to pochopil?

TAHLE ODPOVĚĎ PLATÍ PRO VŠECHNY VLASTNÍKY HTC MAGIC, ZAKOUPENÝHO U ČESKÝHO VODAFONU.

Neber si to nijak osobně, ale tyhle opakovaný dotazy mi opravdu vadí.
twitter.com/brachtel
ramon.dexter
Androiďák!

Příspěvekod makaveli » pon 11. led 2010 16:59:55

ramon.dexter píše:obecně pro všechny uživatele: doprdele, pokud se na něco ptáte, zjistěte si jestli se na to už náhodou někdo neptal.

Jak už tu bylo NĚKOLIKRÁT řečeno, je sice hezký že máš magic 32A a všechny ty super údaje, ale sense do toho nedostaneš oficiální cestou, protože ho htc neuvolnili. Kapišto? Nebo to mam napsat anglicky, německy nebo španělsky abys to pochopil?

TAHLE ODPOVĚĎ PLATÍ PRO VŠECHNY VLASTNÍKY HTC MAGIC, ZAKOUPENÝHO U ČESKÝHO VODAFONU.

Neber si to nijak osobně, ale tyhle opakovaný dotazy mi opravdu vadí.
a ja by som povedal, ze tato odpoved plati pre vsetkych vlastnikov HTC MAGIC V EUROPE, kedze HTC sense uvolnil len pre niektore azijske krajiny.. a aj v pripade, zeby ho HTC pre EU uvolnilo, tak imho by sme ho do vacsiny nasich MAGICov nedostali -> vid. odpoved na moj mail od HTC o par prispevkov vyssie
makaveli
Stálý androiďák

Příspěvekod ramon.dexter » pon 11. led 2010 17:03:15

makaveli: evropský magicy jsou "with Google", čili jsou to google telefony. Ty sense UI dostat nemají. Ovšem telefony htc magic, s nápisem "htc" na zádech, jsou spravovaný firmou htc takže jim má firma htc dodat i sense UI. Jenže firma htc si zřejmě myslí že v evropě se telefony htc magic s "htc" na zádech neprodávají. Těžko říct kde je chyba. Možná se měl náš Vodafone vykašlat na blbnutí a prodávat tady normální magic 32B s nápisem "with Google" na zádech a předešlo by se problémům.
twitter.com/brachtel
ramon.dexter
Androiďák!

Příspěvekod Case » pon 11. led 2010 18:04:44

makaveli píše:a ja by som povedal, ze tato odpoved plati pre vsetkych vlastnikov HTC MAGIC V EUROPE, kedze HTC sense uvolnil len pre niektore azijske krajiny.. a aj v pripade, zeby ho HTC pre EU uvolnilo, tak imho by sme ho do vacsiny nasich MAGICov nedostali -> vid. odpoved na moj mail od HTC o par prispevkov vyssie

Pokud si majitelé 32A, koupených u nás, stáhnou pomocí jiného sériového čísla např. ten Sense UI update pro Hong Kong, měli by ho do telefonu normálně dostat, stejně jako ho bez jakýchkoliv úprav na XDA do svých Magiců 32A(!) dostaly spousty lidí, kteří nemají telefon s odpovídajícím sériovým číslem. Pokud ne přímo přes RUU, pak ručně (flash_image) přes nějaké recovery. A normálně by to mělo fungovat a bude to česky, v tom update čeština normálně je (moje ROM CaSense není v podstatě nic jiného než tenhle update s mým Cyanogen-based kernelem a pár drobnými změnami). Jenom to prostě NENÍ OFICIÁLNÍ, tzn. při reklamaci telefonu nastane problém (protože budeš mít v telefonu zcela jinou ROM, zcela jiné radio a zcela jiné SPL, než bys tam měl oficiálně mít). A samozřejmě taky nikdo nezaručí, že to opravdu fungovat bude. Mělo by, ale nikdo to nezaručí.

Tak jako tak by bylo fajn, kdyby už někteří přítomní konečně pochopili, že z toho či onoho důvodu se prostě k českým Magicům HTC ani Vodafone nehlásí a zařídili se podle toho (tj. buď se s tím smířili a s vyhlídkou na oficiální Sense UI pro Magic se rozloučili, nebo se Magicu prostě zbavili). Omílat totéž pořád dokola je naprosto k ničemu, akorát to všechny otravuje. Už dlouho tu nezaznělo nic, co by tu nepadlo xkrát předtím.
Vodafone 845, Samsung Galaxy S I9000XWJM7 rooted
Chcete-li mi pomoci, můžete mi přispět na vývoj nových ROM a další "androidí" počiny.
Case
Androiďák!

Medaile: 1
Dobrý Rádce (1)
Mobil: Vodafone 845 - Samsung Galaxy S

Příspěvekod makaveli » úte 12. led 2010 1:37:40

ramon.dexter: Ano, to je samozrejme to, co by si pomyslel kazdy podla logickeho usudku..

Podla odpovede od firmy HTC na otazku ohladom mojho magicu (32a, 288 RAM, bez vodafone, google loga) to ale tak neni, vid: Thank you for your information. The device you bought is for Czech market Vodafone branded. The ROM upgrade on the HTC webpage is for unbranded devices only. The upgrades for branded devices are released by mobile network operators themselves.

Case: myslim, ze otazka aku som tu dal ja, este nepadla, aspon som ju nenasiel.. mne vobec neslo o Sense UI pre magic, ani prinajmensom.. mne islo o aktualizaciu ROM zo stranok HTC (pre CZ), ktora je tam viditelne dostupna, ale z istych vyssie uvedenych dovodov pre nas oficialne nestiahnutelna
makaveli
Stálý androiďák

Příspěvekod ramon.dexter » úte 12. led 2010 9:02:44

makaveli: byl bys tak laskav a přečet si taky to vlákno na který odkazuju? Od českýho VDF ti žádná aktualizace nepřijde, protože ten jima prodávanej magic NENI vodafone branded. Českej vodafonej prodává htc magic s htc brandem. Firma htc o tom neví a trvdí že o update evropských magiců se stará VDF. Což je situace pro okolní evropu, ale ne pro nás. Kapišto? Prostě u nás se update musí dodat od htc, ale htc si myslí že update dostaneme jako ve zbytku evropy od operátora.

edit: napsal jsem do Vodafonu, popsal situaci (htc dělá mrtvýho brouka a odpovědnost hází na VDF), uvidíme co mi odpoví. Čekam typickej balast od tiskový mluvčí, která ani neví na co se jí vlastně zákazník ptá.
twitter.com/brachtel
ramon.dexter
Androiďák!

Příspěvekod cedavera » úte 12. led 2010 10:10:41

Tak to jsem teda zvědavý jak se VF vyjádří ... :roll:
protože na Magica není nějak momentálně spoleh, ale přemýšlím o Hero popř. Nexus One :-)
cedavera
Stálý androiďák

Příspěvekod Case » úte 12. led 2010 12:52:38

Otázka je, co to vlastně OPRAVDU znamená "Vodafone branded", protože si v informacích o makaveliho telefonu všimněte následujícího:

Part Description :SKU,VF,Multilanguage,CZE,HTC Magic

Ačkoliv teda vůbec netuším, kde k tomu "Part Description" přijdu...
Chcete-li mi pomoci, můžete mi přispět na vývoj nových ROM a další "androidí" počiny.
Case
Androiďák!

Dobrý Rádce (1)

Příspěvekod petter » úte 12. led 2010 12:59:13

vykaslete se uz na oficialni verze, stahnete si zdrojaky androida a zkompilujte sami, ja mam ted na svym magicu eclair, ktery jsem si vcera zkompiloval, jede mi vsechno krome kamery (tj. kvuli knihovne, ktera je pro donut, pockam nez htc vyda novy knihovny pro eclair, jestli teda vubec budou :-), jinka by to nekdo musel zkusit prepsat no:-))a to jejich Sense UI je peknej hnus, tak to stejne nechci :-)
petter
Stálý androiďák

Příspěvekod Swaty » úte 12. led 2010 14:07:21

Souhlasím vykašlete se na oficiální verze :-).

Akorát mě trochu mrzí, že většina rom o kterých se na androidforu vede řeč jsou pro G1.
Uvítal bych víc informaci o různých rom na magic.
NEXUS ONE - CM 5.0.7 N1, RA-sapphire-v1.6.2H
Swaty
Stálý androiďák

Příspěvekod ramon.dexter » úte 12. led 2010 14:46:59

Swaty: a koukal jsi někdy na xda? Ona g1 je obecně rozšířenější.
twitter.com/brachtel
ramon.dexter
Androiďák!

Příspěvekod Vegetus » úte 12. led 2010 15:58:32

petter píše:vykaslete se uz na oficialni verze, stahnete si zdrojaky androida a zkompilujte sami, ja mam ted na svym magicu eclair, ktery jsem si vcera zkompiloval, jede mi vsechno krome kamery

A napadlo tě někdy, že třeba spoustu lidí nebaví a nechtějí se vrtat v telefonu a nahrávat sbastelný ROMky? Navíc co jsem to tu tak pročítal, tak u každé neoficiální ROM se pořád jen řeší že nefunguje to, nefunguje tamto, jednou je to pošta, pak zase kamera, jindy sms...zkrátka je to pro geeky nebo lidičky který to baví, ale pochybuju že běžný uživatel bude nadšený, že si musí shánět a upravovat nějakou ROM a řešit problém, že se mu najednou třeba nikdo nedovolá. Každý takový zásah smrdí problémem, navíc ztráta záruky je taky argument.

Kdyby to bylo tak super a boží, tak tu nevznikají podobná vlákna volající po vydání aktualizace, a každý by si podle návodu nahrál tu svojí božskou ROM. Když si koupíš jakýkoliv jiný výrobek, taky chceš aby bezvadně fungoval, a měl jsi u něj full servis a nemusel jsi si spoustu věcí bastlit sám, ale u Androida najednou tohle nikomu nevadí.
Vegetus
Androiďák!

Příspěvekod cedavera » úte 12. led 2010 16:31:09

Ono to není jen u androida, ale i u WM :-)
cedavera
Stálý androiďák

Příspěvekod Vegetus » úte 12. led 2010 16:41:52

cedavera píše:Ono to není jen u androida, ale i u WM :-)

To že MS těžce zaspal dobu ví každý, ale podívej se schválně, kolik aktualizací už vydalo HTC pro HD 2 a jiné WM telefony http://www.htc.com/europe/support.aspx
a kolik pro Android. Být Googlem, tak jim šlápnu za krk.
Vegetus
Androiďák!

Příspěvekod Case » úte 12. led 2010 17:03:32

Vegetus píše:A napadlo tě někdy, že třeba spoustu lidí nebaví a nechtějí se vrtat v telefonu a nahrávat sbastelný ROMky? Navíc co jsem to tu tak pročítal, tak u každé neoficiální ROM se pořád jen řeší že nefunguje to, nefunguje tamto, jednou je to pošta, pak zase kamera, jindy sms...

Celá řada problémů, na které lidi narážejí v neoficiálních ROM, se vyskytuje i v těch oficiálních. Na to bys neměl zapomínat. Např. problémy s doručováním SMS se rozhodně netýkají jen neoficiálních ROM. A řada jiných problémů (např. nefunkční foťák v poslední době) souvisí s tím, že jsou to ROM založené na systému, který vůbec ještě oficiálně nevyšel a nejsou pro něj prostě drivery. Nikdo ti nebrání vybrat si jinou, starší a/nebo líp odladěnou ROM. Existuje řada ROM, které jsou plně funkční a nenabízejí oproti oficiálním ROM žádné nevýhody (a naopak třeba mají pár výhod).
Plus nesmíme zapomínat na to, že ŽÁDNÁ ROM, ani oficiální, nikdy není stoprocentně stabilní a stoprocentně bezproblémová. Problémy mají lidi VŽDYCKY. Z různých důvodů. Je nesmysl myslet si, že oficiální ROM je dokonalý zázrak, který spasí svět a nebude mít jediný problém. Tvoje argumentace zavání silnou demagogií.

Vegetus píše:zkrátka je to pro geeky nebo lidičky který to baví, ale pochybuju že běžný uživatel bude nadšený, že si musí shánět a upravovat nějakou ROM a řešit problém, že se mu najednou třeba nikdo nedovolá

Ohánět se běžným uživatelem je hrozně oblíbené, ale málokdo si uvědomuje, že např. nikdo z těch, kteří si v mobilu chtějí změnit ROM, NENÍ běžný uživatel. To už je pokročilý uživatel. Běžný uživatel vůbec neví, co je to ROM, velice pravděpodobně ani neví, že by ji mohl změnit. Běžnému uživateli je úplně jedno, jestli vyjde nějaký oficiální update nebo jestli existují stovky neoficiálních ROM a jaké jsou s nimi problémy, protože běžný uživatel si prostě koupil telefon a používá ho a o víc se nestará. Když mu něco nefunguje, obrátí se na servis. TO je běžný uživatel. Člověk, který chce měnit ROM, je poweruser a je jenom zlomkem všech uživatelů daného zařízení. Prakticky nikdo tady na fóru NENÍ obyčejný uživatel. To je jedním ze specifik podobných fór.

Vegetus píše:Kdyby to bylo tak super a boží, tak tu nevznikají podobná vlákna volající po vydání aktualizace, a každý by si podle návodu nahrál tu svojí božskou ROM. Když si koupíš jakýkoliv jiný výrobek, taky chceš aby bezvadně fungoval, a měl jsi u něj full servis a nemusel jsi si spoustu věcí bastlit sám, ale u Androida najednou tohle nikomu nevadí.

Viz výše to o "obyčejném uživateli", tohle je víceméně totéž jinými slovy. Co ti s oficiální ROM, se kterou jsi telefon koupil, nefunguje a musíš si to dobastlovat?
Case
Androiďák!

Dobrý Rádce (1)

Příspěvekod Case » úte 12. led 2010 17:09:12

Vegetus píše:podívej se schválně, kolik aktualizací už vydalo HTC pro HD 2 a jiné WM telefony http://www.htc.com/europe/support.aspx
a kolik pro Android. Být Googlem, tak jim šlápnu za krk.

Google těžko může šlapat nějaké firmě "za krk" za to, že nevydává pro svá zařízení s opensource systémem aktualizace. Google do toho totiž vůbec nic není. Android není majetkem Google. Každý výrobce telefonů si s Androidem může dělat, co uzná za vhodné, a aktualizovat ho tak často, jak uzná za vhodné. Může ho aktualizovat dvakrát týdně, ale klidně ho taky nemusí aktualizovat vůbec. Google jim do toho nemá co mluvit, pokud nejde o Google Experience zařízení.
Case
Androiďák!

Dobrý Rádce (1)

Příspěvekod makaveli » úte 12. led 2010 17:48:47

ramon.dexter píše:makaveli: byl bys tak laskav a přečet si taky to vlákno na který odkazuju?

...

edit: napsal jsem do Vodafonu, popsal situaci (htc dělá mrtvýho brouka a odpovědnost hází na VDF), uvidíme co mi odpoví. Čekam typickej balast od tiskový mluvčí, která ani neví na co se jí vlastně zákazník ptá.
jasne, uz sa chapeme.. som zvedavy co z Vodafonu odpisu.. ja tiez este pokracujem s komunikaciou s HTC, napisal som im:

Dear Bo,

yes I understand. But. Here in Czech Republic, Vodafone does not sell Vodafone branded HTC Magics. These devices are genuine HTC branded ones - it's not like in other countries where mobile network operators sell mainly 32b HTC Magic devices. So I guess HTC should provide us (as customers) with updates, not Vodafone.
Czech Vodafone's support thinks the same - HTC is responsible for providing customers with updates.

Regards,
Michal.

ked sa vyjadria, postnem odpoved..

Case píše:Otázka je, co to vlastně OPRAVDU znamená "Vodafone branded", protože si v informacích o makaveliho telefonu všimněte následujícího:

Part Description :SKU,VF,Multilanguage,CZE,HTC Magic

Ačkoliv teda vůbec netuším, kde k tomu "Part Description" přijdu...
staci ked vlozis S/N (alebo IMEI) na nasledovnej stranke:
http://service.htceurope.com/htcdistrib ... fault.aspx
makaveli
Stálý androiďák

Příspěvekod Case » úte 12. led 2010 19:10:37

makaveli píše:staci ked vlozis S/N (alebo IMEI) na nasledovnej stranke:
http://service.htceurope.com/htcdistrib ... fault.aspx

Zajímavé. V tom případě dává můj Magic stejný výsledek. Možná je to s tím brandováním vážně komplikovanější než jen nápis na obalu, jak jsme se doteď domnívali. Samozřejmě to VF taky může znamenat něco docela jiného, ale...
Case
Androiďák!

Dobrý Rádce (1)

Další

Zpět na Magic