Re: Repartition + aktivace TPT/fastboot u stock GEN2

ZTE

Moderátoři: cryingfreeman, Wexter

Příspěvekod dejf9 » čtv 23. čer 2011 6:33:20

Původní johnsmithxův návod na Repartition a aktivaci TPT pomocí Windows Flasher (nejde tedy o TPT).

Ahoj všem,

měl jsem tu drzost založit na tenhle předmět nové téma, protože si myslím, že tato slavná událost si to zaslouží.

Dnes (no tak vlastně už včera) konečně hedgepigdaniel na Modacu aktualizoval layouty na v7/7b pro flash stock GEN2, čímž se plně vyrovnal TPT postupu pro GEN1 (a zkonvertované GEN1 naGEN2 přes TPT) od wbaw! Tento flash jde použít i pro ty, kteří si svůj GEN1 zkonvertovali na GEN2 přes win.

Co to znamená?

Všichni, kdo si zakoupili stock GEN2 (např. z české distribuce), nebo zkonvertovali GEN1 na GEN2 přes win, mohou konečně na svých mobilech aktivovat TPT a fastboot a stejně tak i změnit velikost partišnů včetně využití 15 MB z rezervované GEN2 nevyužité partišny. Po provedení flashe se z telefonu stane úplně stejný, který mají ti, co si zkonvertovali stock GEN1 na GEN2 pomocí TPT, a proto pro další případné změny partišnů už oba telefony mohou používat stejný jednotný TPT postup od wbaw. Takže my všichni, co jsme si koupili GEN2, se už nemusíme cítit jakkoliv znevýhodněni oproti majitelům stock GEN1 Obrázek

Celý postup je zde: http://android.modaco.com/content/zte-blade-roms-rom-customisation/339048/guide-how-to-flash-modified-firmware-to-a-stock-or-windows-upgraded-gen2-blade/

TPT postup (pro opětovné změny partišnů) je zde: http://android.modaco.com/content/zte-blade-roms-rom-customisation/337798/gen1-to-gen2-tpt-upgrade/

Postup je jednoduchý, bez záseků, odzkoušeno na win7 64. Pokud se použije nandroid backup/restore (a velikost partišnů bude dostatečná), lze celým procesem projít bez sebemenšího dotčení stávající ROM a nastavení.

Hudasp určitě brzo napíše kuchařku Obrázek
(a vymaže ze svého GEN1=>GEN2 návodu už neaktuální nevýhody GEN2 ohledně nefunkčnosti fastboot/TPT)

// EDIT: tak nenapíše, musel jsem to napsat já, viz dále Obrázek

Přikládám screenshot partišnů na mém stock GEN2 z české distribuce, jak to třeba může vypadat s rozdělením 160 MB na system a s 32 GB kartou, kde je 8 GB ext partišn:
(proč tak velká ext partišn? protože tam chci mít mapy openstreetmap celého světa a to je soubor o velikosti zhruba 6 GB, který jednoduše na FAT32 partišn uložit nejde, protože FAT32 má omezení maximální velikosti souboru 4 GB)
(doufám, že se mne nikdo nezeptá, proč chci mít mapy celého světa)
snap20110622_233911xx.png

K čemu to vůbec je:
- umožňuje (re)aktivovat TPT a fastboot rescue módy
- umožňuje měnit velikost partišnů (oddílů) vnitřní paměti cache, system a data

Proč to udělat:
- TPT a fastboot pro běžného uživatele při běžném užívání sice žádný význam nemá, při "laborování" s telefonem ale dává větší prostor pro případné záchranné akce
- původní rozložení partišnů je docela nehospodárné, na systémové partišně (kam normálně nelze nic zapisovat) je zbytečný nevyužitý prostor, cache partišn je zbytečná celá a spíše může způsobit problémy při stahování příliš velkých balíčků z marketu, a na data partišn, kam se instalují programy, tak zbývá jen něco přes 160 MB, ačkoliv by ji šlo efektivně zvětšit až skoro dvojnásobně

Proč to neudělat:
- pravděpodobná ztráta záruky
- (teoreticky) možné znefunkčnění telefonu za hranici opravy svépomocí s pravděpodobnou ztrátou nároku na záruční opravu
- zmixování různých částí firmwaru z telefonů prodávaných v různých státech a v různém období (a dokonce i přimixování některých nedůležitých GEN1 souborů ke GEN2 zbytku) dohromady; jde spíše o filozofický problém (nechci mít ve svém telefonu radio firmware z telefonu prodávaném v portugalsku apod.) + je zde teoretická možnost, že by některé části spolu nebyly kompatibilní (wbaw, autor, to samozřejmě testuje, ale...)

Má vůbec smysl něco riskovat kvůli 150 MB navíc pro programy, když můžu "všechno" instalovat na microsd kartu, která má kapacitu až desítky GB?
Sice fundamentální otázka, ale mimo rámec tohoto příspěvku. Důvody mohou být různé - u microsd karty se používáním zkracuje životnost, někdo může chtít mít některé programy v paměti telefonu, některé programy (+ widgety obecně) vyžadují být v paměti telefonu, rozdíly v rychlostech čtení/zápisu a rychlostech přístupu vnitřní paměti telefonu a externí paměťové karty*.

(* Při práci s velkými soubory je sice microsd karta podstatně rychlejší než vnitřní paměť, přikládám 2 screenshoty s testy s 90 MB souborem se stock 2GB class 2 kartou a s 32GB class 10 kartou, ale při běžném používání to může být jinak. Např. když jsem pomocí S2E (free z marketu) přesměroval úplně všechno na ext2 partišn na class 10 kartě, tak se práce s telefonem subjektivně neurychlila a třeba úvodní načítání v "App 2 SD" (free z marketu) se mi jevilo dokonce pomalejší. Domnívám se, že to může být kratší přístupovou dobou vnitřní paměti, kdy časté čtění/zápis malých množství dat může být rychlejší než u externí karty, takže osobně mám pomocí S2E přesměrovanou jen dalvik cache, což jsou zkompilované binárky programů, tedy právě spíše větší soubory. Mimochodem na druhém screenshotu je pěkně vidět bug u ikony baterie, který byl zanesel do CM7 o několik nightly zpátky a ve včerejším nightly odstraněn Obrázek )

Postup

Postup je psán (polopaticky) pro ty, kteří si právě přinesli nový GEN2 z obchodu a chtějí změnit velikost partišnů a současně i nahrát custom rom. Proč mít raději custom rom (novější verze androidu, nové featury atd.) než originální je řešeno jinde. Mým cílem je, když už to tu teda píšu, aby to bylo vyčerpávající a lidi nemuseli trávit hodiny nebo dny čtením ještě dalších x threadů a fór.

Pokud by náhodou někdo chtěl jen změnit partišny a nechat originální rom (nemá moc smysl) nebo zachovat současnou custom rom včetně jejího nastavení, je potřeba udělat nandroid backup, například pomocí clockworkmod recovery, který je třeba nejdříve nahrát do recovery partišny, například pomocí ROM Manager (free z marketu), k čemuž je třeba alespoň temporary root, například pomocí z4root 1.3.0 (free, google, softpedia).
Pokud někdo už používá Blade s originálním rom nebo s custom rom a nepotřebuje rom zachovat, ale chce zachovat obsah sms, přehled hovorů apod., je potřeba udělat zálohu těchto věcí, například pomocí "MyBackup Root" (free z marketu), který vyžaduje root.

1) Ze stránky z odkazu nahoře stáhnu recovery-clockwork-4.0.0.5-blade-gen2-update_signed.zip a pokud nemám originální recovery partišn (tj. dříve jsem ji změnil třeba na clockworkmod recovery), pak i restore_stock_recovery.zip. Pokud chci měnit rom, tak také z příslušných stránek stáhnu příslušný .zip.

2) Všechny tyto .zip soubory nahraji (nikoliv rozbalím) na microsd kartu, kamkoliv, nejpohodlnější je do kořenového adresáře. Soubory se nerozbalují.

3) Zkontroluji MD5 checksumy .zip souborů (např. pomocí md5sum, hashcalc, hashtab apod.).

4) Kartu vložím do telefonu, zapnu ho a zkontroluji, že .zip soubory na kartě vidím. Pokud je to poprvé, co jsem zapnul telefon, pak spustím vestavěný správce souborů a jdu do /mnt/sdcard, což by měl být kořenový adresář karty. Pokud .zip soubory nebo celou kartu nevidím, pak zkontroluji, že soubory jsou na FAT16 nebo FAT32 partišně a jde o fyzicky první partišn na kartě, případně zkusím kartu jinou.

5) Pokud nemám v telefonu originální recovery partišn, obnovím ji pomocí souboru, který jsem stáhl v bodě 1.

6) Zkontroluji, že telefon je relativně nabitý a můžu ho vypnout.

7) Ze stejné stránky jako v bodě 1 stáhnu "custom Gen2 v7b" nebo "custom Gen2 v7" podle toho, jaké chci rozložení partišnů a opět zkontroluji MD5 checksumy. Tento soubor nechám v počítači (nekopíruji jej do mobilu) a rozbalím do jakéhokoliv adresáře. Pokud mi ani jedno ze dvou nabízených rozložení nevyhovuje (verze se 140 MB pro system by měla stačit pro CM7 i SS, což jsou asi nejpoužívanější custom romky pro tento mobil, originální rom potřebuje zhruba 150 MB), pak si mohu vytvořit jakékoliv jiné rozdělení pomocí programu zde: http://android.modaco.com/content/zte-blade-roms-rom-customisation/337426/gen1-gen2-partition-layout-tool-windows-only/.

8) Zapnu telefon při současném držení tlačítka pro snížení hlasitosti. Na displeji by se měla objevit velká písmena FTM. Pokud se neobjeví, zkontroluji předchozí body.

9) Telefon propojím přes USB s počítačem, kde mám MS Windows. Novější Windows by si měl najít (resp. stáhnout) ovladače sám. Z adresáře, do kterého jsem rozbalil soubor v bodě 7, spustím download.exe. Otevře se okno flasheru. Pokud nebude tlačítko "START" klikací, tak zřejmě nejsou všechny ovladače nainstalovány. Flasher zavřu a spustím driverinstaller.exe, který by měl ovladače nainstalovat. Znovu spustím flasher.

10) Kliknu na "START" a sleduji ukazatel průběhu. Nepostupuje to lineárně a v určitém bodě se telefon restartuje a FTM zhasne. Flashování ale pokračuje dál a FTM se na displeji za chvíli zase objeví. Nakonec program ohlásí, zda flash proběhl úspěšně. Celé flashování trvá několik málo minut.

11) Odpojím telefon od počítače, sundám zadní kryt, vyndám baterii, čímž se telefon vypne, baterii vrátím zpět. Telefon znovu zapnu, tentokrát už normálně, nic dalšího přitom nedržím. (zapínací tlačítko je třeba chvíli podržet, aby se někdo nevyplašil, že to nejde zapnout)

12) Pokud všechno proběhlo v pořádku, telefon nabootuje sám do clockworkmod recovery. Zde se pohybuje nahoru a dolů tlačítky pro ovládání hlasitosti, volba se potvrdí tlačítkem "domů" a zpět se dá vrátit (..chvíle napětí..) tlačítkem "zpět".

13) Zvolím "install zip from sdcard", "choose zip from sdcard" a najedu si do adresáře na kartě, kam jsem nakopíroval soubor v bodě 1, který vyberu a potvrdím. Tím se zapsalo clockworkmod recovery do recovery partišny, kam patří. (teď jsme v clockworkmod recovery spuštěný z boot partišny)

14) Zvolím "reboot system now" a při restartu držím tlačítko pro snížení hlasitosti (čili stejnou kombinaci, jakou jsme začínali FTM). Nyní by se měl spustit clockworkmod recovery z recovery partišny. Pokud ne, zkontroluji předchozí body.

15) Nyní již standardně buď nainstalujeme rom ze .zip souboru, který jsme si v bodě 1 nakopírovali na kartu (postup instalace .zip souboru je stejný jako v bodě 13), nebo obnovíme dříve vytvořenou nandroid zálohu. V takovém případě zvolíme "backup and restore", poté "advanced restore", samo by to mělo najít a nabídnout zálohu a z ní vybereme postupně boot, system a data, protože tyto 3 partišny jsme tímto postupem smazali. Po restartu by měl systém naběhnout do úplně stejného stavu, v jakém byl v době vytvoření zálohy.

Upozornění: názvy souborů na odkazované stránce mohou být jiné než v době psaní tohoto příspěvku. Jednoduše stáhněte nejnovější verzi, případně se zeptejte.
Současně je vhodné, zejména pro ty, kteří chtějí mít co možná nejnovější firmware soubory, zkontrolovat, zda v TPT balíčku (druhý shora uvedený odkaz) není vyšší verze než v "našem" balíčku (první shora uvedený odkaz). V takovém případě lze za určitých podmínek vzít .mbn soubory z TPT balíčku a nahradit jimi tytéž soubory v "našem" (starším) balíčku. Nebo, možná jednodušeji, nejdříve provést výše popsaný flash postup a poté provést TPT postup (tj. 2x po sobě flash).

Celý postup je prakticky velmi jednoduchý, otázka půlhodinky včetně obnovení zálohy, a pokud se v nějaký nevhodný moment nezadrhne flashování, tak by se nic zásadního nemělo stát.

Což ale neznamená, že se nic stát nemůže a že se ani nic nestane, když se nějaký bod vynechá. Každý to dělá sám za sebe a sám nese odpovědnost! Pokud si nejsem jistý, raději si to dvakrát přečtu nebo se zeptám. Taky je vhodné přečíst si následující příspěvky, jaké zkušenosti s tímto postupem mají ostatní.

V případě problémů (kdy vlastní sebekontrola nepomáhá):
- zapamatujte si, co jste udělali
- nic dalšího už s telefonem nedělejte a nechte ho v takovém stavu, v jakém je (pokud je zapnutý, tak ho dejte na nabíječku, aby se nevypnul)
- nemažte adresář v PC, ze kterého jste spouštěli flasher (mohl by obsahovat důležitý soubor channel1.nvm, který obsahuje informace o vašem IMEI)
- požádejte o radu

Srovnání rychlosti vnitřní paměti s externí stock (2GB class 2) kartou při testu čtení/zápisu 90 MB souboru:
snap20110622_064654xx.png

..a s externí 32GB class 10 kartou (Lexar, 1499 Kc):
snap20110622_124047xx.png
_______________________________________________________________________________________

Nyní, když máte aktivované TPT můžete použít aplikaci TPT Helper z Google Play, aplikace je přeložena do češtiny a můžete si kromě "vyrobených" layoutů navrhnout i svůj vlastní (například na míru vaší ROM).

Děkuji Supovi za přidělení práv pro editaci prvního příspěvku.
Naposledy upravil dejf9 dne stř 16. kvě 2012 11:19:59, celkově upraveno 2
ZTE Blade - CM7, Burtslič,Repartiton
Je opravdu tak těžké nahradit tlačítko "Nové Téma" Googlem, tlačítkem "Hledat" a rozcestníkem?
dejf9
Androiďák!

Mobil: ZTE Blade
tablet: Kus dřeva :)
rom: CM7/9/ICS/Elitemovil

Reklama

přihlášeným se nezobrazuje

Příspěvekod Reeprich » čtv 23. čer 2011 14:41:56

Perfektní - už mě hláška o nedostatku paměti pro aplikace začíná štvát, takže se do toho za chvíli pustím...

Jen dva dotazy:

1. používám momentálně [GEN2] Ginger Stir Fry (Android 2.3.4) - po provedení celého procesu a opětovného vrácení clockworkmodu bude možné normálně obnovit stav ze zálohy (clockworku)?
Zřejmě si bude nutné dát pozor na:
Citace z modaca:
To clarify something that is amiss....
When doing the flash with wbaw's 4 firmware file, and the flashing is underway, the clockworkmod recovery 3.0.2.8 (which should be already on sdcard) gets deleted!
It would be prudent to highlight the fact that you should have another copy of clockworkmod recovery under a different filename.
I went "oh f..." when I tried to flash the new clockworkmod recovery... so I had to take out the sd card and pop it into another computer to copy it.

2. které rozložení doporučíte?
a/ Partition layout: 2MB cache, 140 MB system, 314MB data
b/ Partition layout: 2MB cache, 160 MB system, 294MB data

A ještě pod čarou - pořád nějak nechápu možnost mít ještě ext2 partition na SD kartě - znamená to, že pak by se prostor pro aplikace ještě zvětšil a telefon si "myslel" že aplikace jsou ve vnitřní paměti telefonu? Tedy ne jako při použití App2SD?
Tahle informace mi tady na forku trošku chybí, nebo jsem špatně hledal, ale rád se přiučím...
momentálně ZTE Blade CM7 n131, http://www.pcpomoc.g6.cz/; Vydělejte si penízky
Reeprich
Stálý androiďák

Mobil: ZTE Blade CM7

Příspěvekod hudasp » čtv 23. čer 2011 14:54:46

Jukni se na velikost zabrané paměti v /system a v /data - pokud se ti to vleze i do nových partišnů, tak můžeš obnovovat pomocí Clockworku. Já osobně jedu na 140 MB system a nestěžuju si - záleží, jestli před samotnou instalací ROM vyhazuješ kraviny (launcher, default klávesnice, live wallpapery a další blbosti - pokud je tedy nepoužíváš). EXT tak nefunguje, buď tam šoupneš všechno, nebo nic (vono by to taky dělalo bordel, kdyby nějaký části byly na kartě a zbytek v telefonu). Cyanogen to má lépe vyřešen - na ext mám přesunutej jen Dalvik cache (pomocí aplikace S2E) a jsem spokojen.
SK17i - MiniCMSandwich AOSP Android - 16 GB μSD Silicon Power class 10
Nook Color - CM9 Nightly - 16 GB μSD noname class 2
LG P500 Optimus One - Oxygen 2.3.2 ROM - 8 GB μSD - testovací králík
Články androidaplikace.cz
hudasp
Androiďák!

Mobil: SE SK17i
Twitter: HUdasp

Příspěvekod hudasp » čtv 23. čer 2011 16:09:08

Dobrá práce. Nešel by návod přešoupnout do 1.postu?

Ano, chápeš to správně, jakýkoliv adresář jde prolinkovat do jakéhokoliv jiného adresáře, to je vlastnost unixových filesystémů už několik desítek let. V tomhle se Hudasp mýlí, bordel by to nedělalo, pokud znáš unix, tak je ti to zřejmé. Samozřejmě jiná věc je, v který moment se ta ext partišn mountuje a zda tedy data, která jsou během bootu potřeba z daného adresáře přesměrovaného na kartu, jsou v danou chvíli už dostupná.

Tak mount disku do adresáře umí i W7 (což je ale to, co jsem psal - buď všechno nebo nic). Takhle funguje i APP2SD - prostě nějakou složku s aplikacemi šoupne na kartu do ext oddílu. Reeprich se spíš ptal na to, jak telefonu nakecat, že má třebas 1 GB paměti pro aplikace (kde by 300 MB byla paměť telefonu a zbytek na kartě).
hudasp
Androiďák!

Příspěvekod Reeprich » čtv 23. čer 2011 16:52:52

Tak já jsem postupoval podle Modaca, za cca 15min hotovo vč. zálohy a obnovy v clockworkmodu... nenarazil jsem na jediný problém...

Ohledně linkování adresářů v Unixu/Linuxu - tohle chápu.. i když jsem spíš M$ orientovanej (x let správa sítí, AD, Exchange atd, nicméně Lin/Unix pouze okrajově, když člověk potřeboval "něco funkčního za málo peněz" :) - Nagios apod..)
Reeprich
Stálý androiďák

Příspěvekod Reeprich » čtv 23. čer 2011 17:06:40

Návod jsem teď prošel a protože jsem právě provedl dovolím si několik poznámek:

Pokud by náhodou někdo chtěl jen změnit partišny a nechat originální rom (nemá moc smysl) nebo zachovat současnou custom rom včetně jejího nastavení, je potřeba udělat nandroid backup, například pomocí clockworkmod recovery, který je třeba nejdříve nahrát do recovery partišny, například pomocí ROM Manager (free z marketu), k čemuž je třeba alespoň temporary root, například pomocí z4root 1.3.0 (free, google, softpedia).
Pokud někdo už používá Blade s originálním rom nebo s custom rom a nepotřebuje rom zachovat, ale chce zachovat obsah sms, přehled hovorů apod., je potřeba udělat zálohu těchto věcí, například pomocí "MyBackup Root" (free z marketu), který vyžaduje root.

možná by se dal přihodit odkaz na upravený z4root pro Blade gen2 který umí permanent root - píšu o tom ještě na jiném místě tady, ale když je tu uvedeno skoro vše :) (http://android.modaco.com/content/zte-blade-blade-modaco-com/337262/permanent-root-for-2-2-blades/

5) Pokud nemám v telefonu originální recovery partišn, obnovím ji pomocí souboru, který jsem stáhl v bodě 1.

Váže se i k bodu 7 - Pokud už někdo má nainstalovaný Clockworkmod a tenhle bod vynechá , bude se divit proč mu v bodě 7 stále najíždí Clockwork místo ZTE - Takže možná něco jako "... obnovím ji v Clockworkmodu (zapnutí+hlasitost dolů) pomocí "install zip from SDcard" a vyberu "restore_stock_recovery.zip" z SD karty"

Jsou to jen takový prkotiny a jinak velice dobrá práce a díky za ni....
Reeprich
Stálý androiďák

Příspěvekod hudasp » čtv 23. čer 2011 17:16:15

S nějakými scripty ke mě nechoď - na to já nejsem:). V tom je parádní aplikace S2E, kde si to naklikáš a máš klid 8-) . Jinak návod je zaveden do rozcestníku. Ještě jednou dobrá práceObrázek, ikdyž ten sloh si přečtu někdy až ve volných chviličkách :lol: . Tak je čas změnit telefon, ne? Já jsem si návody pro San Francisco odbyl a koukám, že jsou tu schopní nástupci pro Blade ;) .
hudasp
Androiďák!

Příspěvekod hudasp » čtv 23. čer 2011 17:32:44

Bylo by dobré dopsat (pokud to tam nemáš), že návod je určen pro zkušenější uživatele. Práce ve FTM módu je vždy hazard a když do telefonu nahrajete něco blbě, tak ho můžete hodit do koše (nebo do servisu naštěstí, s tim, že najednou chcípnul a už se nezapnul). Takže bacha na to - 2x měř, jednou řež. Jednu bílou oživlou mrtvolu tu mám, takže to lze bricknout.

Flashování GEN1 byla sranda - to nebyla doba jako teď, když máš všechno naservírovaný v jednom TPT obraze a s tunou návodů zde nebo na Modacu (to tu byl jedinej pro zavedení Clockworku, na Modacu se začínalo experimentovat s rozložením partišnů a Japanese Jellyfish byla úplně ta best ROM). Teď si neni s čim hrát - telefon je vycucán v mezích svých možností, všechno jede a funguje ;) .
hudasp
Androiďák!

Příspěvekod hudasp » čtv 23. čer 2011 18:08:24

NTFS Androidu chybí, u Blade využití ale nevidim. Kde ho vidim, jsou telefony, které mají HDMI výstup, ale HD film si přes to nepustíš. O NTFS by byla asi větší sháňka na Modacu, ale i tak nevim, jestli ta práce za efekt stojí.
hudasp
Androiďák!

Příspěvekod Reeprich » čtv 23. čer 2011 19:19:12

BTW když už jsme tu tak trochu offtopic - nevíte o nějaké jednoduché možnosti na "reverezní" USB tethering? Myšleno z počítače do telefonu. Něco jsem našel, mám to teď roztestováno, ale funguje to jen po instalaci jednoduchého programu do win (obsahuje ADB) a je zde nutnost používat proxy - buď vlastní nebo veřejnou. Nějaké noobovské "plug'n'play" řešení jsem zatím nenašel...
Tohle mi trochu po WM chybí, protože ne všude kde se můžu připojit přes USB je k dispozici WiFi....
Reeprich
Stálý androiďák

Příspěvekod stimpy_hoek » čtv 23. čer 2011 21:15:26

Nazdárek chlapi,
mám OSF z Polska. A podle toho co jsem se dočetl, u některých nefunguje TPT metoda. A to je můj případ. Mám GEN1 a nemůžu z něj udělat GEN2. Půjde tímto způsobem přejít? (power a vol+ nefunguje, ani s menu, jediný způsob do boot je restart z rom do boot ale tel se neflashuje z image adresáře na sd)
stimpy_hoek
Nové Androidě

Příspěvekod Reeprich » čtv 23. čer 2011 21:25:11

A do ZTE módu se dostaneš (Power a volume "Mínus")? Pokud ano tak tu Hudasp má rozcestník, kde najdeš přesný postup alternativního způsobu pomocí PC - sice je to teď kapku "doškrtaný", ale pořád k přečtení a určitě funkční...
Sice jsem GEN1 neměl, ale už přečetl jsem snad všechny návody a postupy, tak doufám že nepíšu bludy...
Reeprich
Stálý androiďák

Příspěvekod hudasp » čtv 23. čer 2011 21:28:35

To je možnost, ale TPT musí fungovat. Máš správné soubory ve správné složce /image na kartě? Doškrtaný se schválně:)
hudasp
Androiďák!

Příspěvekod stimpy_hoek » pát 24. čer 2011 5:28:18

dík za nápady. Do clockworkrecovery se dostanu power a vol-. Mám tam 3.0.1.4 . preflashnout to z win, a pak touto metodou by snad šlo. Zatím tam mám Green V5 a pomocí CM7 universal converter změněno pro GEN1.

hudasp: právě že s polskými "Blejdy" je nějakej problém. Samozřejmě jsem zkoušel několik karet, i přeformátovaných, samozřejmě mám adresář správně.
stimpy_hoek
Nové Androidě

Příspěvekod hudasp » pát 24. čer 2011 7:03:46

Tak ještě u někoho pomohlo u dvojkliku držet tlačítko menu navíc. Druhá metoda je výše popisovaná - použít proškrtaný návod (je proškrtaný protože TPT metoda je lepší, ne že by nefungoval), a potom použít návod v tomto topicu.
hudasp
Androiďák!

Příspěvekod stimpy_hoek » sob 25. čer 2011 8:05:09

Tak kluci díky. Mám zase Green V5 ale teď už na GEN2. Přes win přechod na GEN2, pak postup nahoře. Vše OK a vpořádku.
stimpy_hoek
Nové Androidě

Příspěvekod jozka.1 » pon 27. čer 2011 11:06:24

27.2.2012: podrobny navod je tady ve spoileru > post302821.html#p302821

Mozna, ze me za tu otazku ukamenujete, ale jak vratim rozdeleni oddilu do puvodniho stavu?
Naposledy upravil jozka.1 dne pon 27. úno 2012 11:20:14, celkově upraveno 1
ZTE Blade - CM7
Asus Eee Pad TF (SBKv2) - ICS 4.0.3 && Debian chroot && dualboot Ubuntu
jozka.1
Androiďák!

Mobil: ZTE Blade
tablet: Asus Eee Pad TF

Příspěvekod hudasp » pon 27. čer 2011 11:08:46

Pomocí TPT obrazu s nějakým standartním rozložením paměti.
hudasp
Androiďák!

Příspěvekod kristof.p » úte 28. čer 2011 15:44:33

Potreboval bych poradit, zkusil jsem tento navod aplikovat na neupravovany telefon z ceske distribuce a bez uspechu. Po chvili flashovani se objevi zluty trojuhelnik s napisem Failed a telefon uz nereaguje.
Nejde zapnout zadnou kombinaci klaves (power, power+volume-up, power+volume-down, menu+power+volume-up, menu+power+volume-down).
Po pripojeni telefonu k PC se nekdy detekuje a ve spravci zarizeni se objevi ZTE diagnostic port.
Takze snad by s tim slo jeste neco udelat...
Diky za pomoc.
LG P500 Oo, root, Android 2.3.3, V20c, 8GB class 6
ZTE Blade, root, GEN2, TFT, Android 2.3.4, SSF 27, 8GB class 6
Google Nexus S (i9023), root, Android 4.0.4
kristof.p
Stálý androiďák

Příspěvekod hudasp » úte 28. čer 2011 15:58:56

2 možnosti. Buď po to pošli na reklamaci (závada: nefunguje) anebo se na to podíváme (několikrát psané - když komunikuje s PC, tak je to OK). Ovšem záruka fuč a kdo ví, jestli telefon bude někdy schopen továrního stavu. 3-tí zbořenej Blade - vítej v klubu:)
hudasp
Androiďák!

Příspěvekod kristof.p » úte 28. čer 2011 16:16:15

Flasher (download.exe) pustit jde, ale tlacitko Start uz neni klikaci. Nasel jsem jakysi navod popisujici metodu DFU, tak ted stahuji potrebne toolsy a zkusim to takhle.
Nevim, proc se to nepodarilo. Zkontroloval jsem md5 na vsech souborech a predchozi Gen1->Gen2 flashe mi sly bez problemu.
kristof.p
Stálý androiďák

Příspěvekod hudasp » úte 28. čer 2011 16:18:32

DFU? To vidim poprvé. Mohl bys sem dát nějaké odkazy? Jinak bacha na to s tou obnovou, pokud nevíš co děláš. Si centimetr od toho, abys ten telefon odrovnat nadobro. Ikdyž, pokud je v záruce, tak je to asi lepší, když by chcípnul nadobro:)
hudasp
Androiďák!

Příspěvekod Reeprich » úte 28. čer 2011 16:33:27

Jen pro zajímavost kontroloval jsi md5 checksum před flashem pomocí FTM? Pravděpodobně jsi měl poškozený obraz pro flash.. doporučím stáhnout znovu, zkontrolovat a pokud ho windows flasher najde, mělo by být vše OK....

EDIT - než jsem dopsal, bylo tu hafo reakcí :)
Reeprich
Stálý androiďák

Příspěvekod kristof.p » úte 28. čer 2011 16:36:41

kristof.p
Stálý androiďák

Příspěvekod hudasp » úte 28. čer 2011 16:39:06

Wau - tak tohle bych udělal aź jako poslední možnost, když všechno okolo selže..
hudasp
Androiďák!

Příspěvekod kristof.p » úte 28. čer 2011 21:47:54

Tak telefon nas definitivne opustil, nepomohlo mu ani DFU. Pocitac ho proste prestal detekovat. Podle majitele se pokazde rebootnul po pripojeni sitove nabijecky, coz u originalni ROMky neni uplne normalni vec. Asi byl kapku nemocny po HW strance.
kristof.p
Stálý androiďák

Příspěvekod hudasp » úte 28. čer 2011 21:49:55

Občas mi u mrtvol pomohlo připojení k počítači při současném držení Vol+ a Vol- tlačítek. Jinak mrtvolu připojit k PC je vcelku věda, ale vždy se to povedlo.
hudasp
Androiďák!

Příspěvekod kristof.p » stř 29. čer 2011 22:14:18

Tezko rict. Neuvedomuju si, ze bych nekde udelal chybu, vsechno sem delal a kontroloval jako vzdycky pred tim. Mozna spatna karma.
kristof.p
Stálý androiďák

Příspěvekod hudasp » stř 29. čer 2011 22:15:51

Trpaslíky v ZTE Blade potvrzuji! Sou tam!
hudasp
Androiďák!

Příspěvekod ezzop6 » pát 22. črc 2011 13:54:00

Zdravim potrebuju poradit dneska mi prisel novej telefon postupoval jsem podle tohodle navodu dostal jsem se k 10 bodu klikni na start a sleduj ukazatel prubehu, dostal jsem se na 10 procent telefon se vypnul a na monitoru se mi obevil napis failed, telefon nereaguje na nic po pripojeni se taky nic nedeje a nesviti ani v nabijecce.
ezzop6
Nové Androidě

Další

Zpět na Blade/Orange SF