Tasker

Aplikace zaměřené na plánování času,organizaci práce,evidenci čehokoli.

Moderátoři: don_alex, radegast

Re: Tasker

Příspěvekod dufko » čtv 17. bře 2016 17:34:49

No ale tak je to "správne".

Ešte môžeš skúsiť nastaviť zvuk médií ak beží waze na pozadí - vtedy by nemalo vadiť zhodenie aplikácie
  • 0

Uživatelský avatar
dufko
Droid
 
Příspěvky: 2110
Registrován: pát 11. lis 2011 23:24:33
Reputace: 32
Typ mobilu / ROM: sony xperia z3
Mobil 2 / ROM: xiaomi mi2s 32 gb
Tablet: cube u9gt5
Tablet 2 / ROM: asus media pad 7

Reklama


Re: Tasker

Příspěvekod nofu » čtv 17. bře 2016 18:30:53

To myslíš jak? Přidat jako Services?
  • 0

Uživatelský avatar
nofu
Droid
 
Příspěvky: 2647
Registrován: ned 11. srp 2013 19:37:35
Reputace: 45
Typ mobilu / ROM: Huawei Mate 8 [AL10]
Mobil 2 / ROM: LG G2 16GB - Cloudy G3 2.2

Re: Tasker

Příspěvekod dufko » čtv 17. bře 2016 18:56:20

Áno ale asi ti to nepomôže, lebo waze beží na pozadí ako služba stále.

Prečo vlastne zhodíš waze na pozadie a necháš ho navigovať. Nedáva mi to zmysel.
  • 0

Uživatelský avatar
dufko
Droid
 
Příspěvky: 2110
Registrován: pát 11. lis 2011 23:24:33
Reputace: 32
Typ mobilu / ROM: sony xperia z3
Mobil 2 / ROM: xiaomi mi2s 32 gb
Tablet: cube u9gt5
Tablet 2 / ROM: asus media pad 7

Re: Tasker

Příspěvekod nofu » čtv 17. bře 2016 19:38:52

Jj, Services nepomohlo, je to furt spuštěný. Na pozadí ho občas shazuju, páč se dívám, co přišlo za email, SMS či si dělám/čtu nějakou tu poznámku. V rámci úspory baterie občas jezdim i s vypnutym displejem, mno a když třeba mrknu na mail, zapomenu přepnout z5 do waze, tak jsem bez hlasovejch povelů :(

Chápu tedy, že to nemá řešení? Nejde nastavit při spuštění waze >> Vol. Max., při ukončení >> Vol. Normal? Musí být apka v popředí, aby to fachalo?
  • 0

Uživatelský avatar
nofu
Droid
 
Příspěvky: 2647
Registrován: ned 11. srp 2013 19:37:35
Reputace: 45
Typ mobilu / ROM: Huawei Mate 8 [AL10]
Mobil 2 / ROM: LG G2 16GB - Cloudy G3 2.2

Re: Tasker

Příspěvekod dufko » čtv 17. bře 2016 19:46:15

Áno musí byť v popredí.

Za druhé, ak stojíš a čítaš si sms, ok - to ale nepotrebuješ hlasové povely lebo stojíš - ak to robíš počas jazdy, čo asi áno, tak radšej no comment...
  • 0

Uživatelský avatar
dufko
Droid
 
Příspěvky: 2110
Registrován: pát 11. lis 2011 23:24:33
Reputace: 32
Typ mobilu / ROM: sony xperia z3
Mobil 2 / ROM: xiaomi mi2s 32 gb
Tablet: cube u9gt5
Tablet 2 / ROM: asus media pad 7

Re: Tasker

Příspěvekod nofu » čtv 17. bře 2016 21:01:18

Hm.. tak to je škoda = nepoužitelný :(

No nebudu nic zastírat, někdy si něco přečtu i za jízdy, ale většinou stojim. Problém je, že vypínam ten displej, jak ho vypnu v SMS apod., tak mam smůlu.
  • 0

Uživatelský avatar
nofu
Droid
 
Příspěvky: 2647
Registrován: ned 11. srp 2013 19:37:35
Reputace: 45
Typ mobilu / ROM: Huawei Mate 8 [AL10]
Mobil 2 / ROM: LG G2 16GB - Cloudy G3 2.2

Re: Tasker

Příspěvekod sNOW » čtv 17. bře 2016 22:41:20

řešení existuje pomocí pluginu autonotification a proměnných.

NEbo pomocí tohoto pluginu https://play.google.com/store/apps/deta ... .processes
  • 0

sNOW
Androiďák!
 
Příspěvky: 332
Registrován: stř 15. úno 2012 0:34:27
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Lenovo Vibe P1

re: Tasker

Příspěvekod marrrek » úte 29. bře 2016 10:11:04

Zdravim, prosim potreboval by som poradit ako nastavit TASKERa:

1. ak vyberiem mobil z puzdra rozsvieti sa displej (neviem, ale ci je lepsie pouzit sveteleny alebo proximity senzor)
1.1. sucasne prehra aj zvucku/mp3
1.1.1. ale zaroven ju neprehra v pripade ze budu vypnute zvuky (Stlmit alebo Vibrovat)

2. ak vlozim mobil do puzdra, displej zhasne
2.1. ale az po 3 sekundach
2.2. a sucasne prehra aj zvucku/mp3
2.3. ale zaroven ju neprehra v pripade ze budu vypnute zvuky (Stlmit alebo Vibrovat)

3. ak budem mat v case 21:00 - 6:00
3.1. vypnute zvuky (Stlmit alebo Vibrovat)
3.2. mobil bude polozeny displejom na stol
3.3. a bude niekto volat alebo pride sms/MMS popr. email (app, AquaMail)
3.4. bude blikat ledka fotaku:
3.4.1. pri hovore dovtedy, kym sa nezrusi volanie (ak niekto prezvoni - bude led blikat 2-3 sec, ak bude niekto volat 1min bude aj led blikat 1min)
3.4.2. pri sms/MMS popr. email (app, AquaMail) staci 30sec

(zapnem BT sluchadlo → potom manualne BT v mobile = sluchadlo sa s mobilom spoji a je vsetko OK, ak sa so sluchadlom vzdialim tak, ze sa BT pripojenie prerusi uz sa opatovne samo nenadviaze, musim ist manualne v mobile do BT nastaveni v zozname vybrat BT sluchadlo a dat pripojit)
4. ked bude zapnuty v mobile BT
4.1. bude spojeny s BT sluchadlom Jabra
4.2. a prerusi sa spojenie s BT sluchadlom Jabra
4.3. mobil bude v intervaloch kazde 3 min skusat pripojenie k BT sluchadlu (az kym sa uspesne nepripoji)
4.4. ak vypnem manualne v mobile BT tak akcia 4.3. bude deaktivovana

dakujem velmi pekne za pomoc

PS. este sa chcem opytat, aky velky vplyv ma TASKER na spotrebu baterie?
  • 0

Naposledy upravil marrrek dne úte 29. bře 2016 10:35:02, celkově upraveno 1
marrrek
Nové Androidě
 
Příspěvky: 7
Registrován: úte 19. kvě 2015 12:59:23
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: N7100 DN v5.5

Re: Tasker

Příspěvekod geraltdi » úte 29. bře 2016 10:30:43

Pro automatické zapínání a zhasínání displeje po vložení mobilu do kapsy nebo pouzdra jsem si pomocí doplňku Secure Settings (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.intangibleobject.securesettings.plugin&hl=cs) a využití proximity senzoru vytvořil následující profil:

Profile: Auto Screen Off On
State: Proximity Sensor + Not Call [Type:Any Number:*] + Applictaion: Not Fotoaparát, Mx Player Pro
Task: Auto_Screen_Off
1: Wait [ Ms:0 Seconds:3 Minutes:0 ]
2: Systém Lock If [ %PACTIVE ~ *,Auto Screen Off On,* ]

Exit: Auto_Screen_On
1: Secure Settings [ Configuration:Screen & Keyboard Lights On 1 Second ]
  • 0

Uživatelský avatar
geraltdi
Stálý androiďák
 
Příspěvky: 83
Registrován: úte 28. srp 2012 7:52:43
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Huawei P8 [GRA-L09C432B321]

Re: Tasker

Příspěvekod sNOW » úte 29. bře 2016 10:41:55

Na spotřebu náročný není.
  • 0

sNOW
Androiďák!
 
Příspěvky: 332
Registrován: stř 15. úno 2012 0:34:27
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Lenovo Vibe P1

Re: Tasker

Příspěvekod marrrek » úte 29. bře 2016 11:12:52

geraltdi píše:State: Proximity Sensor + Not Call [Type:Any Number:*] + Applictaion: Not Fotoaparát, Mx Player Pro
Task: Auto_Screen_Off
1: Wait [ Ms:0 Seconds:3 Minutes:0 ]
2: Systém Lock If [ %PACTIVE ~ *,Auto Screen Off On,* ]

Exit: Auto_Screen_On
1: Secure Settings [ Configuration:Screen & Keyboard Lights On 1 Second ]


diki moc, ak sa da prosim co znamena:
+ Not Call [Type:Any Number:*] ???
+ Applictaion: Not Fotoaparát, Mx Player Pro ???
Systém Lock If [ %PACTIVE ~ *,Auto Screen Off On,* ] ???
PACTIVE ???
  • 0

marrrek
Nové Androidě
 
Příspěvky: 7
Registrován: úte 19. kvě 2015 12:59:23
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: N7100 DN v5.5

Re: Tasker

Příspěvekod sNOW » úte 29. bře 2016 11:21:36

no call - znamená, že když přiložíš telefon k uchu při hovoru, tak aby se nevypnul display
application - pokud bude spuštěná zmíněná aplikace, tak se zase nevypne display
pactive - pokud je aktivní profil.


více zde o proměnných http://tasker.dinglisch.net/userguide/en/variables.html
  • 0

sNOW
Androiďák!
 
Příspěvky: 332
Registrován: stř 15. úno 2012 0:34:27
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Lenovo Vibe P1

Re: Tasker

Příspěvekod geraltdi » úte 29. bře 2016 11:33:03

ad "+ Not Call [Type:Any Number:*]" Task nebude pracovat při probíhajícím hovoru a zejména při přiložení k uchu. Bude se to chovat, tak jak to máš nastavené v SW mobilu.

ad "+ Applictaion: Not Fotoaparát, Mx Player Pro ???" Task nebude pracovat při spuštětém fotoaparátu a app MX Player Pro. Zde si můžeš nastavit app jakou chceš. V landscape móde si prstem zakryji proximity senzor a pak se displej vypne. Proto jsem tyto aplikace "vyjmul".

ad "System Lock If [ %PACTIVE ~ *,Auto Screen Off On,* ] ???" To umožní vypnutí displeje pokud je profil aktivní. To jsem vygooglil. Ale pozor na jednu věc. Pokud jsi ten Task nazveš jinak, tak by to mělo vypadat např. takhle: XYX - Tvůj název tasku a pak "System Lock If [ %PACTIVE ~ *,XYX,* ]"
  • 0

Uživatelský avatar
geraltdi
Stálý androiďák
 
Příspěvky: 83
Registrován: úte 28. srp 2012 7:52:43
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Huawei P8 [GRA-L09C432B321]

Re: Tasker

Příspěvekod marrrek » úte 29. bře 2016 14:44:26

Podarilo sa mi nastavit pri Screen Off a Screen On aj prehravanie mp3 - ak zakryjem senzor displej zhasne + prehra mp3, ale ak odkryjem nestane sa nic pokym nestlacim On/Off alebo HOME tlacidlo - vtedy sa samozrejme zasvieti displej a az vtedy sa prehra ta mp3...
  • 0

marrrek
Nové Androidě
 
Příspěvky: 7
Registrován: úte 19. kvě 2015 12:59:23
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: N7100 DN v5.5

Re: Tasker

Příspěvekod geraltdi » úte 29. bře 2016 14:50:36

Musíš vložit "Music Play" taky do Exit Tasku, asi takto:

Exit: Auto_Screen_On
1: Music Play [File: ..... si nastaviš dle svého ]
2: Secure Settings [ Configuration:Screen & Keyboard Lights On 1 Second ]

Teď jsem to zkoušel a mně to funguje.
  • 0

Uživatelský avatar
geraltdi
Stálý androiďák
 
Příspěvky: 83
Registrován: úte 28. srp 2012 7:52:43
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Huawei P8 [GRA-L09C432B321]

Re: Tasker

Příspěvekod sNOW » úte 29. bře 2016 14:53:16

Nejlepší by bylo, kdyby se display zapnul, jen když je v mobilu nějaká zmeškaná událost :D
  • 0

sNOW
Androiďák!
 
Příspěvky: 332
Registrován: stř 15. úno 2012 0:34:27
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Lenovo Vibe P1

Re: Tasker

Příspěvekod marrrek » úte 29. bře 2016 15:45:05

Inak poviem, ak: som nastavil pri polozeni (senzor - orientation) tel displejom na stol prehra 123.mp3 pri otoceni na chrbat prehra 987.mp3 ale ak sa tel po 15 sec necinnosti sam zablokuje mozem ho otacat kolko chcem a nic nehra - ak, ale stalcim Home alebo On/Off a rozsvieti sa displej obvykle iba na 2-3 sec a ak tel neodblokujem a vtedy ho otocim (displej musi svietit) tak mp3 prehra = skratka ak je displej vypnuty tak TASKER nefunguje :o
  • 0

marrrek
Nové Androidě
 
Příspěvky: 7
Registrován: úte 19. kvě 2015 12:59:23
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: N7100 DN v5.5

Re: Tasker

Příspěvekod sNOW » úte 29. bře 2016 17:22:46

Funguje, ale musíš si v nastavení Taskeru zapnout, aby senzory fungovaly i při vypnutém display.
  • 0

sNOW
Androiďák!
 
Příspěvky: 332
Registrován: stř 15. úno 2012 0:34:27
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Lenovo Vibe P1

Re: Tasker

Příspěvekod geraltdi » úte 29. bře 2016 17:32:03

Presne tak, jak pise sNOW, musis v nastavit Proximity sensor na "Yes" a to v Preferences/Monitor/Display Off Monitoring/Proximity sensor.
  • 0

Uživatelský avatar
geraltdi
Stálý androiďák
 
Příspěvky: 83
Registrován: úte 28. srp 2012 7:52:43
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Huawei P8 [GRA-L09C432B321]

Re: Tasker

Příspěvekod rafekhsk » pát 01. dub 2016 20:55:36

Zdravím Vás pánové.
Coby neznalý věcí okolo androidu, jsem si po 12 letém používání mého SonyEricssonu W800 pořídil SG S7. Bylo mi dávno vysvětleno, že to ale už určitě nabude na dalších 12 let :-).
Prokousávám se nastavením a lecos už pochopil. Nainstaloval Tasker a stáhnul pár profilů, který mi ulehčují používání. Chtěl bych Vás , profíky v nastavování této aplikaci o něco poprosit. Pro úsporu baterie chci nastavit to, aby se mi od rána 4:00 do 22:00 každou hodinu zapnulo Wifi , synchronizace a mobilní data na 5 minut a pak se to vše zase vypnulo. Mám stažený profil, že při rozsvícení displeje se to vše zapne a při zhasnutí zase vypne. Tohle, o co Vás žádám, by mi bohatě stačilo ke spokojenosti. Pro Vás to bude sranda na pár minut a z patra to sem vysypete, já se s tím budu mořit možná i dny. Ani se to nechci naučit, protože bych to zase brzy zapomněl. Samozřejmě jsem něco zkusil-výsledek akorát bolení hlavy z nevyspání. Prosím polopatě :-)))
Předem moc děkuji.
  • 0

rafekhsk
Nové Androidě
 
Příspěvky: 4
Registrován: pát 01. dub 2016 20:38:34
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung S7

Re: Tasker

Příspěvekod sNOW » sob 02. dub 2016 13:37:08

Pokud nemáš ROOT, tak mobilní data zapnout nejdou.
Tady máš profil pro WIFI. Akce se spustí každou hodinu a jen v případě, že je display off.

https://drive.google.com/file/d/0B4N3kW ... sp=sharing
  • 0

sNOW
Androiďák!
 
Příspěvky: 332
Registrován: stř 15. úno 2012 0:34:27
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Lenovo Vibe P1

Re: Tasker

Příspěvekod rafekhsk » sob 02. dub 2016 17:07:51

Ahoj.
ROOT nemám. Jdu to zkoušet.
Díky za reakci.
  • 0

rafekhsk
Nové Androidě
 
Příspěvky: 4
Registrován: pát 01. dub 2016 20:38:34
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung S7

Re: Tasker

Příspěvekod rafekhsk » sob 02. dub 2016 22:52:33

Tak poznatky.
Profil jsem si přidal ale:
-pokud mám rozsvícený displej, funguje vše jak má - tzn. vidím, že se zapíná a vypíná wifi a synchronizace a chodí notifikace zpráv při obdržení
- pokud ale zhasnu a tím pádem i zamknu displej, žádná notifikace na telefon nepřijde až opět po rozsvícení a odemknutí.
Otázky zní: Co dělám špatně? Takhle to vypadá, že Tasker při vypnutém a zamčeném displeji při tomto profilu nepracuje, nebo mám něco zle nastaveno?
Ještě nutno dodat, že jsem si deaktivoval zmíněný profil displeje, ve Tvém profilu odebral podmínku displeje a nastavil samozřejmě kratší intervaly, abych u telefonu neseděl hodiny. Zprávy si posílám na e-mail. Pokud celý Tasker deaktivuju a nechám samozřejmě wifi a synchro zapnutý, notifikace chodí i při vypnutém displeji.
Díky za nakopnutí :-)
  • 0

rafekhsk
Nové Androidě
 
Příspěvky: 4
Registrován: pát 01. dub 2016 20:38:34
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung S7

Re: Tasker

Příspěvekod sNOW » ned 03. dub 2016 10:17:48

Mně to funguje a synchronizace se zapíná. Na jaký email si posíláš zprávy, je to Gmail?
  • 0

sNOW
Androiďák!
 
Příspěvky: 332
Registrován: stř 15. úno 2012 0:34:27
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Lenovo Vibe P1

Re: Tasker

Příspěvekod rafekhsk » ned 03. dub 2016 10:45:55

Ahoj.
Omlouvám se. Až nyní po dlouhém zkoušení a laborování jsem přenastavil v nastavení telefonu "oznámení" a už notifikace běží.
No je to na mě trochu složitý :-)¨
Moc a moc díky.
  • 0

rafekhsk
Nové Androidě
 
Příspěvky: 4
Registrován: pát 01. dub 2016 20:38:34
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung S7

Re: Tasker

Příspěvekod JaCi » pon 23. kvě 2016 19:47:48

Ahoj, prosim neresil nekdo jak 9pokud to vubec jde"00 poznat zda hovor byl prijaty na telefonu nebo BT nahlavce i hodnkach ??

..poridil jsem si za par dolacuhodinky, a hned jsem si musel napsat aplikaci :)) Chtel jsem jen aby me informovali, ale jinak abych to bral na telefonu. To uz poreseny mam (vcetne prepinani zpet do hodinek ci nahlasito), ale mam to "natvrdo" do telefonu. Kdybych naahodou chtel hovor prijmout (odchozi neresim, na to jsou hodinky nepouzitelny) na hodinkach, nevim jak to poznat :( Variantou je poyzit cidlo svetla nebo proximity senzor a detekovat ze telefon je v kapse, ale to neresi vsechny pripady...


kdyby nekoho neco napsalo, diky :)
  • 0

JaCi
Nové Androidě
 
Příspěvky: 31
Registrován: čtv 26. čer 2014 10:54:52
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SG S2
Mobil 2 / ROM: Motorola Milestone
Tablet: note2 10.1

Re: Tasker

Příspěvekod jarek72 » čtv 09. čer 2016 17:18:48

Mam dotaz, pouzivam naramek na kterem se zobrazuji notifikace. jenze upozornenni je strasne dlouhy a k textu zpravy se clovek musi doklikat.
Je nejaka moznost pres tasker vytvorit upozorneni napr. z whatsapp --- WA: JMENO: ZPRAVA. a tu nasledne sam odstranil napr. po 5 sekundach.
Zkousel jsem plugin Autonotification pres ktere by to snad mohlo jit , jenze nevim vubec co a jak.

diky za kazdou radu.
  • 0

jarek72
Stálý androiďák
 
Příspěvky: 123
Registrován: stř 28. črc 2010 17:13:54
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: XPERA ACTIVE-XIAO REDMI 1S-JIAYU G4S-XIAO REDMI2
Tablet: CHUWI V88S

Re: Tasker

Příspěvekod marrrek » pon 27. čer 2016 18:15:25

Zdravim, mam nastavene PROFILES / State / Sensor / Proximity Sensor → TASKS / Plugin / Secure Settings / Dev Admin Actions / Lock Device a vadi mi, ze ak chcem stiahnut statusbar (priblizim sa k proximity cidlu prstom) VZDY zhasne displej (proximity cidlo mam len malinko nad displejom) :facepalm: Skusal som pridat aj Task / Wait napr 5sec, ale docielil som iba to ze stihnem stiahnut statusbar a displej potom aj tak zhasne (aj ked uz cidlo nezakryvam) :facepalm: Kedysi som pouzival app (nazov uz neviem) a tam sa dal nastavit cas pocas ktoreho muselo byt proximity cidlo zakryte, aby displej zhasol (tym padom iba pri mavnuti nad proximity cidlom displej nezhasinal) - neda sa tento cas nastavit aj u Taskera? dikes :poklona:
  • 0

marrrek
Nové Androidě
 
Příspěvky: 7
Registrován: úte 19. kvě 2015 12:59:23
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: N7100 DN v5.5

Re: Tasker

Příspěvekod sNOW » pon 27. čer 2016 18:25:59

Zkus proměnné..
  • 0

sNOW
Androiďák!
 
Příspěvky: 332
Registrován: stř 15. úno 2012 0:34:27
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Lenovo Vibe P1

Re: Tasker

Příspěvekod marrrek » pon 27. čer 2016 20:21:37

Mozes mi prosim poradit ako myslis tie variables?
  • 0

marrrek
Nové Androidě
 
Příspěvky: 7
Registrován: úte 19. kvě 2015 12:59:23
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: N7100 DN v5.5

PředchozíDalší

Zpět na Produktivita

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků
Reputation System ©'