Tasker

Aplikace zaměřené na plánování času,organizaci práce,evidenci čehokoli.

Moderátoři: don_alex, radegast

Tasker

Příspěvekod guttata » pát 03. pro 2010 23:13:40

Zdravim.
Potřeboval bych od zdejších zkušenějších členů poradit nebo ideálně osobně pomocí s nastavením těchto dvou aplikací resp. té z nich,kterou si vyberu. Zatím je zkouším a váhám, kterou koupit. Např.
- jak v Taskeru nastavit ručně spouštěný profil?
- jak v obou nastavit jakýsi defaultní profil, do kterého se to vrátí, když nebude splněna žádná podmínka?
Dám příklad: Mám nastavený domácí profil, kde je WiFi on a mobilní data off. To funguje, ale při odchodu z domova se pouze vypne WiFi. Mobilní data se nezapnou. Jak to nastavit?
Zprovoznit profil podle záznamu v kalendáři se mi vůbec nepovedlo.
Nejlepší by bylo, kdyby se někdo že zkušenějších Pražáků nechal pozvat na kafe, pivo, grog, oběd a spol. a přitom mi ukázal, jak na to. Ostatně stejně bych těch dotazů měl víc.
Díky moc, Martin.
  • 0

Huawei Mate 8, 3/32GB, B180
guttata
Stálý androiďák
 
Příspěvky: 110
Registrován: ned 28. lis 2010 12:22:55
Bydliště: Praha 10
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawei Mate 8

Reklama


Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvekod bagrcoufal » pát 03. pro 2010 23:52:27

ja nevim teda ale neresi to nebo aspon vecinu ci jinak program locale???
  • 0

nexus one zpet z opravy HURAAA (kurna uz podruhy)
Kingsto​n SDHC 8GB 6 class
Holder Mount Car Charger For HTC Google Nexus One
Uživatelský avatar
bagrcoufal
Stálý androiďák
 
Příspěvky: 130
Registrován: úte 02. bře 2010 11:40:41
Bydliště: cercany.
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: nexus one

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvekod guttata » úte 07. pro 2010 0:22:36

No možná že řeší, ale nedá se vyzkoušet. Není trial... Líbil by se mi Phone Weaver že je v češtině, ale nějak mi nefungoval. Buď jsem dělal nějakou chybu v nastavení nebo nevím. Tak jsem nakonec koupil Tasker. Snad to nastavení zvládnu...
  • 0

Huawei Mate 8, 3/32GB, B180
guttata
Stálý androiďák
 
Příspěvky: 110
Registrován: ned 28. lis 2010 12:22:55
Bydliště: Praha 10
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawei Mate 8

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvekod guttata » stř 15. pro 2010 14:51:14

Zdravím. Už jsem tady tenhle dotaz jednou pokládal, mezi tím jsem Tasker koupil, část problému jsem vyřešil, ale jeden hlavní nade mnou stále vyhrává. Je to nastavení jakéhosi defaultního profilu, protože "No active task" některé věci neumí. Zkusím vysvětlit.
Např. mám profil Doma, spouštěný polohou, kde se zapíná WiFi a pomocí apndroid vypínají mobilní data. Ale při odchodu z domova tento profil skončí, tasker se přepne do "no active task" Wifi se vypne, ale apndroid zůstane aktivní, takže data se nezapnou.
Stejně tak mám profil Navigace, spouštěný zapnutím automobilového panelu nebo location, kde mám max osvětlení a max hlasitost. Když ale navigaci vypnu, tasker opět skočí do "no active task", ale osvetlení i hlasitost už se nestáhnou.
Kromě toho mám ještě profil Headset spouštěný připojením sluchátek, v něm mám nastavené osvětlení malé a mobile data on a to funguje. Jestliže např. odejdu z domova a posléze připojím headset, data se zapnou a osvětlení stáhne.
Předpokládám, že je to proto, že "no active task" není plnohodnotný profil a že by tasker potřeboval nastavit jakýsi Normální profil, do kterého by se vrátil vždy když by nebyla splněna žádná podmínka jako to bylo na Nokii a v tomto profilu si nastavit vše co chci. Ale nevím, jak ho nastavit. Časové profily jsou pro mne nepoužitelné, protože žiju naprosto nepravidelně jak v rámci dne tak v rámci týdne nebo měsíce.
Jak tedy nastavit profil, který by platil pořád, když poběží některý z těch stávajících tak aby tenhle defaultní byl jakoby "pod ním" a když nebude splněna žádná podmínka, vrátil by se tasker místo do "no active task" to tohohle "Normálního"?
Je to srozumitelný dotaz?
Díky za rady.
  • 0

Huawei Mate 8, 3/32GB, B180
guttata
Stálý androiďák
 
Příspěvky: 110
Registrován: ned 28. lis 2010 12:22:55
Bydliště: Praha 10
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawei Mate 8

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvekod Lobo1978 » stř 15. pro 2010 17:37:41

Čau, vytvoř si nový profil, který se aktivuje (Context) pomocí "Event", kde vybereš "Variable" a pak "Variable Set", tam u položky "Variable" napiš název proměnné např. %DEFAULT, u položky "Value" dej 1. Tímto zajistíš, že se profil spustí vždy, když Variable s názvem %DEFAULT nastavíš na hodnotu 1.

Pak si do všech ostatních profilů dej "Add Exit Task" (akci při ukončení profilu), "New Task" a v něm si nastav akci "Variable" - "Variable Set" - v položce "Name" napiš %DEFALUT a v položce "To" dej 1. Tím se ti vždy při deaktivaci ne-výchozího profilu nastaví proměnná %DEFAULT na 1 a tím se aktivuje nastavení, které máš ve výchozím profilu. Takto by to mělo fungovat podle tvého přání. "Programátorsky správně" by se ještě při spuštění všech ne-výchozích profilů měla nastavit proměnná %DEFAULT na něco jiného než 1, ale funguje to i bez toho, takže není třeba to tím komplikovat.

Kdyby něco, tak se zeptej, můžeš i přes PM.
  • 0

Uživatelský avatar
Lobo1978
Androiďák!
 
Příspěvky: 395
Registrován: sob 12. pro 2009 21:47:41
Bydliště: Slavkov u Brna
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: HTC 10 - Viper10
Mobil 2 / ROM: Nexus 5 - Dirty Unicorns

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvekod guttata » stř 15. pro 2010 20:58:20

No ty vole to je mazec... Tak jdu ladit. Děkuju moc a nabídku na PM určitě využiju...
  • 0

Huawei Mate 8, 3/32GB, B180
guttata
Stálý androiďák
 
Příspěvky: 110
Registrován: ned 28. lis 2010 12:22:55
Bydliště: Praha 10
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawei Mate 8

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvekod karel_e71 » ned 16. led 2011 21:00:30

Nahodil jsem tento programek, ale je tam tolik moznosti, ze nevim co driv nastavit. Co kokretne pouzivate vy?

Ja pouzivam klasiku - pri zapojeni sluchatek skok do MP3 Player. Pak jsem svepomoci nastavil sync GMAILU vzdy v celou. Nechci bejt porad online. No a to je vse. Postradam nejakou inspiraci...
  • 0

Uživatelský avatar
karel_e71
Stálý androiďák
 
Příspěvky: 211
Registrován: ned 09. kvě 2010 12:56:30
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SGS

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvekod Lobo1978 » ned 16. led 2011 22:46:17

* komplet profily s ikonou ve status baru, widgetem a přepínání při různých situací, např. profil Car - zapnutí GPS, zvýšení jasu, při hovoru automatické zapnutí hlasitého odposlechu.
* tyto profily dokážu aktivovat na různou dobu (tj. přepnu na profil a z něho se za mnou zvolený čas Tasker sám vrátí na předchozí vybraný), kterou vyberu ve vyskakovacím menu - pomocí nastavení hodnot do proměnné
* dále tyto profily dokážu aktivovat se zpozděním, které vyberu ve vyskakovacím menu - pomocí nastavení hodnod do proměnné
* přepínání jasu displeje s následným vypnutí podsvícení tlačítek pomocí pluginu Execute - skript pro vypnutí podsvícení tlačítek. Takto to řeším z toho důvodu, že Desire po změně jasu, opět zapne podsvícení tlačítek, takže jas měním pomocí Taskeru s následným spuštěním skriptu.
* vypnutí zvuků příchozí sms při aktivním hovoru
* opakované upozornění při zmeškaném hovoru nebo sms s propojením na aktivní profil, tj. když mám vibrační profil, tak se opakuje upozornění vibrace, ale když přepnu na zvukový profil, tak už se opakované upozornění změní na zvukové
* ve status baru mám ikonu s textem, kdy se odpojil mobil od nabíječky a kolik procent měla baterie (ne vždy dobíjím na 100%)
* akce při bootování mobilu - vypnutí podsvícení tlačítek, aktivace profilu, který byl aktivní při vypnutí mobilu
* když mám aktivní zvukový profil, tak při zapnutí displeje snížím hlasitost vyzvánění a sms, tak aby když něco dělám v mobilu a někdo mi volá, tak aby mi to neřvalo půl metra od obličeje. Při vypnutí displeje se hlasitost opět zvýší na úroveň profilu.
* při připojení na kabel vypnu zamčení mobilu a při odpojení opět zamčení zapnu
* na dlouhý stisk tlačítka Hledat mám víc akcí: - při aktivním programu Sygic přepínám Media hlasitost z 0 na 12 a opačně. Sygic nemá rychlé vypnutí zvuku, takže to řeším takto. Když není aktivní program Sygic, tak vypínám všechny zvuky a při dalším stisku je zase zapnu. Vždy při vypnutí zvuků se také objeví ikona ve status baru, kterou můžu zvuky také zapnout. Ikona po zapnutí zvuků opět zmizí.
* plánované sms
* upozornění na sms mám řešené jen přes Tasker, u programu SMS je mám vypnuté. V Taskeru mám nastavený i filtr, u kterých lidí se mi nemá zobrazit žádné upozornění. Upozornění mám klasicky ikonou ve status baru, vibracemi nebo zvukem, případně zvuk+vibrace (podle aktivního profilu). Upozornění (zvuk, vibrace a ikonu ve status baru) zruším buď kliknutím na ikonu ve status baru nebo otevřením SMS programu. Jinak se upozornění opakuje, nejprve 5 x po 5 minutách, potom už v intervalu 10 minut.
* při změně nějakého souboru, si ten soubor kopíruju jinam, vhodné např. na zálohu
* různé alarmy
* hromadný přepínač alarmů, které používám v práci. Když mám dovolenou, tak spustím úkol, který mi vypne asi dalších pět alarmů, a zrovna tento úkol nastavím na konec dovolené, kdy se spustí opět a tyto alarmy aktivuje. Nemusím myslet na to, že mi končí dovolená a že mám tyto alarmy opět aktivovat.
* když nabiju baterii na 100% tak mě Tasker upozorní
* při aktivaci různých programů (např. čtečka ebooků, internet) se mi změní délka podsvícení z 1 minuty na 10 minut. Jak tyto programy opustím, tak se změní zpět na 1 minutu.
* automaticky odeslaná sms při zavolání nebo přichozí sms od určitého kontaktu
* rozpracované mám automatické nahrávání hovoru, ale zatím se nedaří. Nevím jestli to Tasker u Desiru dokáže.
* už delší dobu si chystám vytvořit budíček, který se bude chovat přesně jak potřebuju - zatím na to nebyl čas


Možností je nekonečně mnoho, jen mít čas. Doufám, že jsem tě inspiroval dostatečně ;)

-
  • 0

Uživatelský avatar
Lobo1978
Androiďák!
 
Příspěvky: 395
Registrován: sob 12. pro 2009 21:47:41
Bydliště: Slavkov u Brna
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: HTC 10 - Viper10
Mobil 2 / ROM: Nexus 5 - Dirty Unicorns

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvekod karel_e71 » úte 18. led 2011 0:55:01

Jo to staci. Vidim, ze jsi dost pokrocil, zatimco ja teprve zacinam a z toho duvodu bych ocenil, kdybys napsal jednoduchy priklad toho "IF" , kdyz vybiras nejaky konretni task. Je vzdy u polozky s bleskem.

Jsem schopnej si leccos domyslet, ale potrebuju poradne nakopnout.
  • 0

Uživatelský avatar
karel_e71
Stálý androiďák
 
Příspěvky: 211
Registrován: ned 09. kvě 2010 12:56:30
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SGS

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvekod Lobo1978 » úte 18. led 2011 8:51:33

Myslíš "IF" u každé vybrané akce úplně dole? Tímto si můžeš řídit, za jakých podmínek tato akce proběhne. Do toho IF můžeš dát buď nějakou proměnnou přímo z programu např. %BATT, %VOLM, ... nebo svoji vlastní. Uvedu příklad:

Chci aby se mi při spuštění browseru zvýšil jas na 50%. Normálně ho mám na 15%. Takže si vytvořím profil, který se aktivuje vždy když spustím browser. Použiješ na to context Application a vybereš Internet, případně jiný program, který na internet používáš.
Pak si vybereš akci, která se má v tomto profilu provést a to Display - Display Brightness a nastavíš ho na požadovanou úroveň. Chceš si ale ohlídat, aby se ti toto zvýšení jasu provedlo jen tehdy, když máš kapacitu baterie vyšší jak 30%. Takže zatrhneš IF a vlevo vložíš proměnnou %BATT vybereš ">" (Maths: Greater Than) a vpravo dáš 30.

Většinou to používám s proměnnou, kterou si nadefinu sám. Třeba profily. Když změním profil, tak si do proměnné %PROFILE vložím název aktuálního profilu. Pak při různých akcích kontroluju, který profil je aktivní a podle toho provedu požadovanou akci. Třeba když je %PROFILE "Vibrate", tak mi při sms mobil vibruje bez zvuku. Naopak když je %PROFILE "Home", tak zazní jen zvuk.

Je to na delší vysvětlování, ale ve zkratce to prostě funguje tak, že při každé contextu, profilu si můžeš nadefinovat vlastní proměnnou na určitou hodnotu a pak při jakékoliv další akci můžeš kontrolovat hodnotu v té proměnné a podle toho ta akce proběhne nebo ne.

Lobo
  • 0

Uživatelský avatar
Lobo1978
Androiďák!
 
Příspěvky: 395
Registrován: sob 12. pro 2009 21:47:41
Bydliště: Slavkov u Brna
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: HTC 10 - Viper10
Mobil 2 / ROM: Nexus 5 - Dirty Unicorns

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvekod karel_e71 » úte 18. led 2011 12:52:06

Takle mi to staci... a jeste posledni dotazy:

Chci nastavit, aby se mi 5 minut po bootu pozavirali urcite aplikace. Nevim, jak nastavit tu podminku "5 minut po bootu". Kdyz to udelam rovnou pri bootu, tak to dela neplechu.

Dale bych chtel, aby se mi nastavilaIP, brana, maska, DNS pri pripojeni k urcite wifi siti... Podminka je jednoducha, ale pak ten task nevim. Je tam dokonce WIFI IP, ale jedine pres to IF, to vazne netusim, jak na to...
  • 0

Uživatelský avatar
karel_e71
Stálý androiďák
 
Příspěvky: 211
Registrován: ned 09. kvě 2010 12:56:30
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SGS

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvekod Lobo1978 » úte 18. led 2011 13:45:47

Těch pět minut uděláš tak, že jako první akci v Tasku po bootu dej "Tasker" - "Wait" a tam nastav 5 minut.

To wifi netuším, nikde jsem nenašel akci, která by uměla upravit ty parametry, který požaduješ. To co ty zmiňuješ WIFI IP, to myslíš akci "WIFI IP" pod sekcí "Dialog", ne? To by mělo být jen zobrazení androiďáckého dialogu pro wifi z Nastavení.
  • 0

Uživatelský avatar
Lobo1978
Androiďák!
 
Příspěvky: 395
Registrován: sob 12. pro 2009 21:47:41
Bydliště: Slavkov u Brna
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: HTC 10 - Viper10
Mobil 2 / ROM: Nexus 5 - Dirty Unicorns

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvekod karel_e71 » úte 18. led 2011 13:57:10

ok... tak ja se s tim WIFI zkusim dale zabyvat (googlit o sto sest)... Ten wait me mohl taky napadnout :DD
  • 0

Uživatelský avatar
karel_e71
Stálý androiďák
 
Příspěvky: 211
Registrován: ned 09. kvě 2010 12:56:30
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SGS

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvekod Petr22 » úte 18. led 2011 15:05:13

Chtěl bych se zeptat jak řešíte to zavírání aplikací. Potřeboval bych po bootu některé zavřít, ale dialog mi umožní specifikovat jen jednu. Případně jak by šlo zavřít všechny, kromě mnou určených. Prostě udělat si takového vlastního task killera.
  • 0

Uživatelský avatar
Petr22
Androiďák!
 
Příspěvky: 474
Registrován: čtv 04. čer 2009 19:02:46
Reputace: 0

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvekod hfx9 » úte 18. led 2011 15:29:38

Taky by me zajimalo jak vytvorit profil zavyslej jak na mistu tak casu?
  • 0

PHONE: Oneplus One - ROM: CM11s
hfx9
Robot
 
Příspěvky: 989
Registrován: čtv 08. dub 2010 21:47:55
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Nexus
Twitter: hfx9
Tablet: Nexus 7
Rom: JB 4.1.1

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvekod karel_e71 » úte 18. led 2011 16:15:20

Petr 22:

podminka: Event - Device Boot a Task potom je: Tasker - Wait - 1 minuta (lepsi chvili po bootu pockat, nez to killnout v zarodku) a no a pak Aplikace - Kill App (tech killu si tam pak muzes pridat treba 20 pres to plus vlevo dole anlogicky)

hfx9:

je to lehky, podminek tam muzes zadavat kolik chces: takze tam zadas treba State - Cell near - vyberes treba aktualni BTS, nebo napises primo jeji jmeno (abych pravdu rekl, tak nevim, kde ho vzi, takze to nastavuju tak, ze musim byt v miste te dane BTS a pak pres SCAN) no a pak tvuj pozadovany TASK

pak az tohle budes mit hotovy, tak v menu taskeru otevres ten profil, podrzis Cell near a vyskoci ti okno, tam das "Add context" nebo tak nejak a muzes takto pridat treba milion dalsich podminek... (stejne to funfuje s pridavanim tasku)
  • 0

Uživatelský avatar
karel_e71
Stálý androiďák
 
Příspěvky: 211
Registrován: ned 09. kvě 2010 12:56:30
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SGS

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvekod karel_e71 » úte 18. led 2011 16:16:32

Ja bych potreboval jeste zapnout a vypnout "Background data" pred a po aktualizaci GMAILU, tuto moznost jsem v taskach nevidel...

Nejake navrhy?
  • 0

Uživatelský avatar
karel_e71
Stálý androiďák
 
Příspěvky: 211
Registrován: ned 09. kvě 2010 12:56:30
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SGS

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvekod Petr22 » úte 18. led 2011 17:45:33

Net - autosync ?
  • 0

Uživatelský avatar
Petr22
Androiďák!
 
Příspěvky: 474
Registrován: čtv 04. čer 2009 19:02:46
Reputace: 0

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvekod karel_e71 » úte 18. led 2011 17:49:50

prave to nejde. On je sice schopnej zaponout Background data i autosync, ale pak uz vypne pouze autosync, ale Background data zustanou zapnuta..
  • 0

Uživatelský avatar
karel_e71
Stálý androiďák
 
Příspěvky: 211
Registrován: ned 09. kvě 2010 12:56:30
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SGS

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvekod Lobo1978 » úte 18. led 2011 18:11:54

Přepnutí "Background Data" je plánováno do některé z příštích verzí. Více zde:

http://tasker.dinglisch.net/todo.html
  • 0

Uživatelský avatar
Lobo1978
Androiďák!
 
Příspěvky: 395
Registrován: sob 12. pro 2009 21:47:41
Bydliště: Slavkov u Brna
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: HTC 10 - Viper10
Mobil 2 / ROM: Nexus 5 - Dirty Unicorns

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvekod karel_e71 » úte 18. led 2011 18:21:33

skoda no... zatim budu cekat. Nejaky odhad kolik dokazou BD ukousnout z baterky?
  • 0

Uživatelský avatar
karel_e71
Stálý androiďák
 
Příspěvky: 211
Registrován: ned 09. kvě 2010 12:56:30
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SGS

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvekod karel_e71 » úte 18. led 2011 19:48:38

jeste jsem si chtel vytvorit robota na odesilani sms, pokud mi prijde sms od urciteho kontaktu, ale jaksi mi to nefunguje...

Mam tam EVENT - Recieved SMS (zkousel jsem zadat cislo rucne i ze seznamu) a Task mam - wait 5 minut, send sms zase odesilatelovi, ale nic se nedeje
  • 0

Uživatelský avatar
karel_e71
Stálý androiďák
 
Příspěvky: 211
Registrován: ned 09. kvě 2010 12:56:30
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SGS

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvekod hfx9 » úte 18. led 2011 20:00:18

to karel_e71: diky za nakopnuti opravdu to tak funguje (nevsimnul jsem si)

Mam ted ale jiny problem:
Mam profil doma, ktery je vazan na pozici, chci ale aby se mi vsude jinde nez doma aktivoval profil default.
Zkusil jsem postup co je tady popsan:
Čau, vytvoř si nový profil, který se aktivuje (Context) pomocí "Event", kde vybereš "Variable" a pak "Variable Set", tam u položky "Variable" napiš název proměnné např. %DEFAULT, u položky "Value" dej 1. Tímto zajistíš, že se profil spustí vždy, když Variable s názvem %DEFAULT nastavíš na hodnotu 1.

Pak si do všech ostatních profilů dej "Add Exit Task" (akci při ukončení profilu), "New Task" a v něm si nastav akci "Variable" - "Variable Set" - v položce "Name" napiš %DEFALUT a v položce "To" dej 1. Tím se ti vždy při deaktivaci ne-výchozího profilu nastaví proměnná %DEFAULT na 1 a tím se aktivuje nastavení, které máš ve výchozím profilu. Takto by to mělo fungovat podle tvého přání. "Programátorsky správně" by se ještě při spuštění všech ne-výchozích profilů měla nastavit proměnná %DEFAULT na něco jiného než 1, ale funguje to i bez toho, takže není třeba to tím komplikovat.

ale bohuzel mi to nefunguje. Kdyz jsem jinde nez doma tak task mi hlasi: "No active profiles"

Poradite nekdo co s tim?
  • 0

PHONE: Oneplus One - ROM: CM11s
hfx9
Robot
 
Příspěvky: 989
Registrován: čtv 08. dub 2010 21:47:55
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Nexus
Twitter: hfx9
Tablet: Nexus 7
Rom: JB 4.1.1

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvekod karel_e71 » úte 18. led 2011 20:09:57

to nevim, takle pokrocily jeste nejsem
  • 0

Uživatelský avatar
karel_e71
Stálý androiďák
 
Příspěvky: 211
Registrován: ned 09. kvě 2010 12:56:30
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SGS

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvekod Lobo1978 » úte 18. led 2011 21:18:45

Ohledně toho Default profilu to jde udělat i bez proměnných. Tady je návod, který jsme řešili přes PM s uživatelem "guttata" a on to měl ještě od někoho jiného. Snad se nebude zlobit, když to sem hodím.

Postup:
1. vytvor si nový profil (napr. "DefaultProfil")
2. nastav ho tak, aby bežal v čase od 00:00 do 23:59 (položku "Repeat" nechaj nezaškrtnutú)
3. potom zvoľ "New Task" a nazvi ho trebárs "Default"
4. nastav si všetko tak, ako chceš aby vyzeral defaultní profil (jas, hlasitosť, internet, synchronizácia, gps, bluetooth...)
5. ulož to
Funguje to jednoducho -ak máš v nastaveniach zaškrnuté "Run In Foreground", zobrazuje sa ti v stavovej lište ikonka programu a aktuálny profil, takže tak môžeš krásne vidieť ako to funguje. -tento "DefaultProfil" je aktívny po celý deň -ak sa aktivuje nejaký iný profil (napr. "Doma"), tak má prednosť (v lište sa zobrazí: "DefaultProfil | Doma") -keď tento profil ("Doma") skončí, automaticky sa vráti k defaultnému profilu (v lište bude opäť "DefaultProfil") Mne to aspoň takto fungovalo bez problémov, výhodné je ešte urobiť si widget na úvodnú plochu (widget odkazuje na názov Tasku, nie profilu -bod č. 3). Je to dobré preto, že keď si napríklad manuálne aktivuješ GPS alebo Bluetooth, alebo si zmeníš jas aleboo čokoľvek iné, stačí keď spustíš tento widget a nanovo sa aktivujú všetky nastavenia defaultného profilu.
  • 0

Uživatelský avatar
Lobo1978
Androiďák!
 
Příspěvky: 395
Registrován: sob 12. pro 2009 21:47:41
Bydliště: Slavkov u Brna
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: HTC 10 - Viper10
Mobil 2 / ROM: Nexus 5 - Dirty Unicorns

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvekod elpresidento » úte 18. led 2011 21:42:29

.... by se ještě při spuštění všech ne-výchozích profilů měla nastavit proměnná %DEFAULT na něco jiného než 1....

Staci dat i "Variable Clear" a do nazvu promenne v tomto pripade %DEFAULT
  • 0

Luděk Melichar - OsmAnd.cz
Uživatelský avatar
elpresidento
Nové Androidě
 
Příspěvky: 44
Registrován: pát 31. pro 2010 8:52:32
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Galaxy Nexus

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvekod karel_e71 » stř 19. led 2011 23:06:36

Jeste bych rad nastavil pouze 2G za podminky "cell near".

Nejaky navrh?
  • 0

Uživatelský avatar
karel_e71
Stálý androiďák
 
Příspěvky: 211
Registrován: ned 09. kvě 2010 12:56:30
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SGS

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvekod jio » čtv 20. led 2011 20:05:41

našla by sa tu nejaká dobrá duša čo by sem hodila navod ako nastavit zapnutie 3g siete, synchronizacia (mail, kalendar,pocasie, fb atd) po synchonizacii resp. nejakych 2 min. zase prepnutie do 2g siete.... hram sa s tym ale nechce mi to fungovat....



dakujem....
  • 0

jio
Nové Androidě
 
Příspěvky: 3
Registrován: čtv 20. led 2011 19:44:37
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Desire

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvekod Lobo1978 » čtv 20. led 2011 21:31:36

Tasker zatím nenabízí akci pro přepínání 2G/3G. Už jsem tu dával odkaz na další věci, které autor plánuje do budoucna. Stačí si to jen přečíst.

Další možnost by byla najít si plugin pro Locale/Tasker, který umožňuje přepínání mezi 2G a 3G.

Edit:
Tak jsem našel na Marketě plugin "Locale Mobile Data Plugin", který by měl "teoreticky dělat to co potřebujete, ale bude potřeba ho vyzkoušet. Stojí 18 Kč.
  • 0

Uživatelský avatar
Lobo1978
Androiďák!
 
Příspěvky: 395
Registrován: sob 12. pro 2009 21:47:41
Bydliště: Slavkov u Brna
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: HTC 10 - Viper10
Mobil 2 / ROM: Nexus 5 - Dirty Unicorns

Re: Tasker a Phone Weaver

Příspěvekod jio » čtv 20. led 2011 23:13:32

Na markete mi to nechce najst.... tak kaslem na to a pockam kym to bude tasker podporovat.... a ospravedlnujem sa ale dnes som precital tolko fór ze mi tvoj odkaz asi usiel :D no kazdopadne tasker je velmi zaujmava app. s obrovskym potencialom... skoda ze sa v tom moc nevyznam :D
  • 0

jio
Nové Androidě
 
Příspěvky: 3
Registrován: čtv 20. led 2011 19:44:37
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Desire

Další

Zpět na Produktivita

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků
Reputation System ©'