jak nakopírovat kontakty do androida

Vše co souvisí se zálohováním a synchronizací obsahu telefonu včetně nástrojů na správu kontaktů.

Moderátoři: don_alex, radegast

jak nakopírovat kontakty do androida

Příspěvekod nmichael » úte 22. zář 2009 14:14:29

Zdravím všechny,
po dlouhém rozhodování jsem si koupil G1,předtím Nok E90,rozčarování bylo jako poprvé u iphone 2G,ale to stranou.
Z nokie jsem si zálohoval kontakty na SD kartu (celk.pam karty 4GB)
pamětovku vložil do G1, ale volba kopirování nebo,tak něco nikde.
Nevíte někdo jak to nakopírovat do telefonu ?
Opakuji,že jsem v tomhle negramot,tak prosím vysvětlit podrobně.
G1 je příjemný přístroj,ale mám více jak 700 kontaktů a telefonovat musím :-)

Za případné odpovědi moc díky. :?:
  • 0

nmichael
Nové Androidě
 
Příspěvky: 2
Registrován: úte 22. zář 2009 13:49:27
Reputace: 0

Reklama

přihlášeným se nezobrazuje
 

Re: úplný začátečník a kontakty

Příspěvekod SevaCZE » úte 22. zář 2009 14:37:44

zalohovaný soubor je z nokie, tudiž není kompatibilní s google softwarem. Musíš si sehnat nějaký soft co s tou zálohou umí pracovat, aby sis mohl ty kontakty exportovat např na sim kartu, nebo nejlépe na google kontakty.
  • 0

SevaCZE
 

Re: úplný začátečník a kontakty

Příspěvekod Case » úte 22. zář 2009 14:49:12

Pokud je ta Nokia ještě k dispozici, tak by IMHO bylo úplně nejjednodušší použít prostě Google Mobile Sync pro S60:

http://www.google.com/mobile/products/s ... okia_smart
  • 0

Uživatelský avatar
Case
Kyborg
 
Příspěvky: 4103
Registrován: pát 31. črc 2009 21:46:42
Bydliště: Edge of the world
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Vodafone 845 - ZTE Blade - Samsung Galaxy S

Re: úplný začátečník a kontakty

Příspěvekod gawan » úte 22. zář 2009 14:50:41

áno existuje možnosť synchronizovať si kontakty z symbianu do google kontaktov.
http://www.google.com/mobile/products/s ... okia_smart
A potom už je jednoduché ich dostať do androidu.
  • 0

HTC Hero, PC s Ubuntu Linux
gawan
Nové Androidě
 
Příspěvky: 10
Registrován: sob 05. zář 2009 21:09:30
Reputace: 0

Re: úplný začátečník a kontakty

Příspěvekod ramon.dexter » úte 22. zář 2009 16:52:53

Case píše:Pokud je ta Nokia ještě k dispozici, tak by IMHO bylo úplně nejjednodušší použít prostě Google Mobile Sync pro S60:

http://www.google.com/mobile/products/s ... okia_smart


Jenže on měl nokii E90, čili soft pro Symbian S60 je mu k ničemu.
  • 0

Moje vznášedlo je plné úhořů
Soukromé zprávy mi pište, pokud máte nějaký konkrétní dotaz na mě. Na ostatní dotazy je tu fórum.
Konkrétním dotazem opravdu nemyslím dotaz typu "Jak rootnu ten nebo onen telefon?" - na takové dotazy je tady sekce Návody.
Uživatelský avatar
ramon.dexter
Moderátor
 
Příspěvky: 11738
Registrován: pon 04. kvě 2009 19:04:58
Bydliště: Plzeň
Reputace: 4
Typ mobilu / ROM: Galaxy Nexus
Tablet: Nexus 7
Rom: CM10.1

Re: úplný začátečník a kontakty

Příspěvekod Case » úte 22. zář 2009 17:16:15

ramon.dexter píše:
Case píše:Pokud je ta Nokia ještě k dispozici, tak by IMHO bylo úplně nejjednodušší použít prostě Google Mobile Sync pro S60:

http://www.google.com/mobile/products/s ... okia_smart


Jenže on měl nokii E90, čili soft pro Symbian S60 je mu k ničemu.


http://en.wikipedia.org/wiki/Nokia_E90_Communicator

"E90 starts the fifth generation of Nokia's communicators, and also introduces a new platform to Nokia's communicator line, Series 60 v3"

Ale možná mi něco uniká, co já vím.
  • 0

Uživatelský avatar
Case
Kyborg
 
Příspěvky: 4103
Registrován: pát 31. črc 2009 21:46:42
Bydliště: Edge of the world
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Vodafone 845 - ZTE Blade - Samsung Galaxy S

Re: úplný začátečník - jak nakopírovat kontakty do androida

Příspěvekod nmichael » úte 22. zář 2009 17:22:32

a on neexistuje nějaký soft jako u nokie na spárová s telefonem?
  • 0

nmichael
Nové Androidě
 
Příspěvky: 2
Registrován: úte 22. zář 2009 13:49:27
Reputace: 0

Re: úplný začátečník - jak nakopírovat kontakty do androida

Příspěvekod ge0rge » úte 22. zář 2009 22:07:08

ruzne platformy, ruzne pristupy ... ten software existuje, ale je online, jak uz tu mnozi psali, staci synchronizovat nokii s google uctem / google contacts, google callendar ...


http://www.google.com/mobile/products/s ... okia_smart

pri prvnim spusteni androida zadas prihlasovaci udaje google uctu a o vse ostatni se postara vestavena synchronizace androida s google uctem.

  • 0

Uživatelský avatar
ge0rge
Droid
 
Příspěvky: 1552
Registrován: úte 21. říj 2008 20:09:37
Reputace: 0

Re: úplný začátečník - jak nakopírovat kontakty do androida

Příspěvekod Juice84man » sob 26. zář 2009 20:17:11

Nevim, jestli to bude fungovat pro G1, ale co zkusit tohle: Ja jsem ze sve E66 a 5800XM synchronizoval kontakty vzdycky pres PC Suite do outlooku. Takze kdyz jsem koupil hero, nebylo nic jednodussiho, nez pouzit pribaleny program HTC Sync a symnchronizovat kontakty z outlooku do Hera. Ted se musi vyjadrit majitele G1, jestli HTC Sync slape i s jejich mobilama.

Spis mi nekdo vysvetlete, jakto, ze se mi neodeslou na google vsechny kontakty, ktere mam. Posle se jich tak petina. Nesouvisi to s diakritikou? Pac jsem si tedka uvedomil, ze se presunuly kontakty, ve kterych diakritika nejni. No zkusim se jeste podivat do kontaktu v mobilu, jestli tam nejni nejaky bez diakritiky, ktery se nepresunul na google.
  • 0

Obrázek<--Vizitka po kliknutí. Jsem na Twitter, Skype, ICQ.
Uživatelský avatar
Juice84man
Stálý androiďák
 
Příspěvky: 171
Registrován: pát 18. zář 2009 10:37:55
Bydliště: Česká Lípa
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Lenovo K900
Twitter: Juice84man

Re: úplný začátečník - jak nakopírovat kontakty do androida

Příspěvekod gregory3 » ned 30. led 2011 1:06:54

Ahoj, chci prekopirovat kontakty ze simky do mobilu (lg oo, froyo 2.2). Prisel jsem jen na to jak zkopiravat kontakt ale jenom po jednom. A delat 90 kontaktu po jednom se mi moc nechce. Tak se chci zeptat je moznost to prekopirovat vse na jednou? A jeste kdyz to zkopiruju, tak ty kontakt mam v adresari dvakrat, jeden ze simky a druhej v mobilu. Tak bych chtel nejak zneviditelnil ten kontakt ze simky. Ale nikoli smazat jen z neviditelnit. Mam na simce ulozeny dulezity kontakty pro pripad prendani simky do jineho telefonu.

Predem diky za odpoved.
  • 0

gregory3
Nové Androidě
 
Příspěvky: 16
Registrován: pon 20. pro 2010 16:28:24
Reputace: 0

Re: úplný začátečník - jak nakopírovat kontakty do androida

Příspěvekod Trek » ned 30. led 2011 18:02:53

Juice84man píše:Spis mi nekdo vysvetlete, jakto, ze se mi neodeslou na google vsechny kontakty, ktere mam. Posle se jich tak petina.


Kontakty synclý přes HTC sync se neobjeví v gmailu. Nejjednoduší je ty data nějak dostat do gmailu a je to (programy se daj dohledat).
  • 0

Trek
Stálý androiďák
 
Příspěvky: 168
Registrován: pon 08. lis 2010 14:35:14
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S2

Re: úplný začátečník - jak nakopírovat kontakty do androida

Příspěvekod Mich-a-l » ned 30. led 2011 18:14:53

gregory3 píše:.......


Kontakty (ta cervena knizka) -> lave tlacitko -> Nastroje -> Importovat/Exportovat -> .........

Kontakty (ta cervena knizka) -> lave tlacitko -> Nastroje -> Zobrazit skupinu -> tam rozklikni "Telefon" a "SIM" a nadstav si to ako potrebujes
  • 0

ASUS EEE Pad Transformer TF300T 32GB modrý
LG P500 Optimus One Black
Mich-a-l
Stálý androiďák
 
Příspěvky: 193
Registrován: sob 29. led 2011 12:23:35
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: LG P500
Tablet: ASUS EEE Pad Transformer TF300T

Re: úplný začátečník - jak nakopírovat kontakty do androida

Příspěvekod gregory3 » pon 31. led 2011 19:10:03

Supr, dekuju ti moc.
  • 0

gregory3
Nové Androidě
 
Příspěvky: 16
Registrován: pon 20. pro 2010 16:28:24
Reputace: 0

Re: úplný začátečník - jak nakopírovat kontakty do androida

Příspěvekod Starbuck » úte 01. úno 2011 9:00:36

Pokud jsou kontakty synchronizovány z telefonu do Outlooku, takje jednoduše vyexportovat ve .vsc formátu a pak naimportovat do Gmailu. U mých 600kontaktů práce na cca 1,5min.
  • 0

Starbuck
Stálý androiďák
 
Příspěvky: 174
Registrován: čtv 20. led 2011 10:48:11
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Desire HD + SGNote

Re: úplný začátečník - jak nakopírovat kontakty do androida

Příspěvekod dema » sob 05. úno 2011 15:46:19

ahojte, tak konecne som prisiel na to ako vyexportovat kontakty a cisla zo starej nokie do desire, ale teraz ked chcem vytocit rovno niekoho v zozname tak tam mam po kliknuti na TELEFON vidim len cisla ulozene na karte, k tym co som exportoval do LUDIA sa sice dostanem po kliknuti na menu ale neviem nikat ich vytocit. poradte mi pls ako ich dostat tam aby ich zobrazovalo medzi tymi ulozenymi na karte. dakujem
  • 0

Device: HTC Desire SLCD S-ON
ROOT: Unrevoked
ROM: LeeDrOiD_HD_V3.3.1-Port-R3-Data
HBOOT: 0.93.0001
Radio: 32.56.00.32U_5.17.05.23
dema
Nové Androidě
 
Příspěvky: 10
Registrován: čtv 27. led 2011 17:50:47
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Desire

Re: úplný začátečník - jak nakopírovat kontakty do androida

Příspěvekod dema » ned 06. úno 2011 13:31:18

tak uz vcera som dosiel na to kde je chyba. z nokie do csv subora to vyexportovalo tak, ze cislo mobilu zapisalo do poznamky a nie na miesto mobilu. ked som to upravil v exceli alebo aj v textovom editore tak mi ten subor uz nenacitalo na googli. viete mi nejak poradit? cim upravovat subor aby som nemusel takmer 500 kontaktov rucne prepisovat?
  • 0

Device: HTC Desire SLCD S-ON
ROOT: Unrevoked
ROM: LeeDrOiD_HD_V3.3.1-Port-R3-Data
HBOOT: 0.93.0001
Radio: 32.56.00.32U_5.17.05.23
dema
Nové Androidě
 
Příspěvky: 10
Registrován: čtv 27. led 2011 17:50:47
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Desire

Re: úplný začátečník - jak nakopírovat kontakty do androida

Příspěvekod Starbuck » úte 08. úno 2011 11:34:51

A zkoušels přenést kontakty přes Přenést data? Nejsou sice podporovány všechny founy, nevím jaký máš ty, ale určitě to za zkoušku stojí :D
  • 0

Starbuck
Stálý androiďák
 
Příspěvky: 174
Registrován: čtv 20. led 2011 10:48:11
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Desire HD + SGNote

Re: úplný začátečník - jak nakopírovat kontakty do androida

Příspěvekod dema » stř 09. úno 2011 0:52:00

ja mam htc desire, tu ficuru som nikde nenasiel, za to na hd som to videl je to tam vobec?

inak som totalne znechuteny importom a exportom kontaktov v mojom htc desire. ked som uz ako tak dostal vsetky kontakty do mobilu tak mi exporte z neho vytvori subor vcf kde do cisla 090XXXXXXX vlozi pomlcky a vyzera to takto 090-XXX-XXXX a je jedno ked si to upravim v txt programe tak opat si naimportuje ten papek cislo s pomlckami. viete mi nejak pomoct?
  • 0

Device: HTC Desire SLCD S-ON
ROOT: Unrevoked
ROM: LeeDrOiD_HD_V3.3.1-Port-R3-Data
HBOOT: 0.93.0001
Radio: 32.56.00.32U_5.17.05.23
dema
Nové Androidě
 
Příspěvky: 10
Registrován: čtv 27. led 2011 17:50:47
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Desire

Re: úplný začátečník - jak nakopírovat kontakty do androida

Příspěvekod Starbuck » stř 09. úno 2011 10:09:33

píšeš, že sa ti podarilo vyexportovat kontakty z Nokie do csv súboru, ale nepíšeš, ako si to robil. Ako som písal vyššie - vysynchronizuj si kontakty z Nokie do Outlooku, potom si ich vyexportuj z Outlooku do .csv súboru a ten naimportuj do Gmailu. Nemalo by to robiť žiadny problém a máš hneď aj zálohu kontaktov :DD
  • 0

Starbuck
Stálý androiďák
 
Příspěvky: 174
Registrován: čtv 20. led 2011 10:48:11
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Desire HD + SGNote

Re: úplný začátečník - jak nakopírovat kontakty do androida

Příspěvekod dema » stř 09. úno 2011 12:00:29

kedze nokia robi zalohu do nrg tak som vsetky kontakty oznacil cez nokia pc suite - kontakty a tam som dal exportovat do csv suboru. potom som dal csv importovat do kontaktov na googli. vsetko bolo ok. potom som si spravil zalohu exportom z desire do suboru vcf a ked som uz z toho vytvoreneho suboru desirom chcel opat obnovit a nacitat kontakty tak vznikol ten problem s pomlckami. cize desire si sam robil bordel v importe a exporte.
vsimol som si ze ak je pred cislom 090x... predvolba statu +421 tak tam tie pomlcky neda. tak som hromadne dopisal +421 a uz je to ok.
  • 0

Device: HTC Desire SLCD S-ON
ROOT: Unrevoked
ROM: LeeDrOiD_HD_V3.3.1-Port-R3-Data
HBOOT: 0.93.0001
Radio: 32.56.00.32U_5.17.05.23
dema
Nové Androidě
 
Příspěvky: 10
Registrován: čtv 27. led 2011 17:50:47
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Desire

Re: úplný začátečník - jak nakopírovat kontakty do androida

Příspěvekod Starbuck » čtv 10. úno 2011 9:44:56

Aha, tkto. Problém bude asi v tom, že na slovensku sa mení telefonne číslo s pridaním alebo odebraním medzinárodného predčíslia 090x na +42190x a s tým sa asi Android nedokáže vyrovnať a začína robiť neočakávané veci. V čechách sa to napríklad nemení a tým pádom je to v poriadku. Len úvaha :D
  • 0

Starbuck
Stálý androiďák
 
Příspěvky: 174
Registrován: čtv 20. led 2011 10:48:11
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Desire HD + SGNote

Re: úplný začátečník - jak nakopírovat kontakty do androida

Příspěvekod dema » čtv 10. úno 2011 16:50:34

no tak tuto vec by sme mali a teraz inu :D

ked kuknem do kontaktov v mobile tak mi kontakt kazdy jeden zobrazuje tak, ze v mene je priezvisko kontaktu a v priezvisku je meno kontaktu. ide to nejak hromadne zamenit?
  • 0

Device: HTC Desire SLCD S-ON
ROOT: Unrevoked
ROM: LeeDrOiD_HD_V3.3.1-Port-R3-Data
HBOOT: 0.93.0001
Radio: 32.56.00.32U_5.17.05.23
dema
Nové Androidě
 
Příspěvky: 10
Registrován: čtv 27. led 2011 17:50:47
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Desire

Re: úplný začátečník - jak nakopírovat kontakty do androida

Příspěvekod Starbuck » čtv 10. úno 2011 20:07:38

Tak na toto som krátky! :o Nechám priestor ďalším radcom.
  • 0

Starbuck
Stálý androiďák
 
Příspěvky: 174
Registrován: čtv 20. led 2011 10:48:11
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Desire HD + SGNote

Re: úplný začátečník - jak nakopírovat kontakty do androida

Příspěvekod ddfs » sob 12. úno 2011 0:38:28

Ahoj,

mam dotaz.. kontaky z N73 jsem pretahl do csv, naimportoval do googlu, upravil tel. cisla, sesynchronizoval s telefonem, ALE:

v Sam Galaxy S ted vidim polozky v tel seznamu - telefon = nic, google kontakty = vsechny moje telefony. je to logicke ale blby je ze na google skupiny nejdou priradit vyzvaneni, obrazky z galerie ke kontaktum apod.

je nejaka sance jak toto provest? nebo spojit obe skupiny vjednu??

diky P
  • 0

ddfs
Nové Androidě
 
Příspěvky: 1
Registrován: sob 12. úno 2011 0:34:45
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SGS

Re: úplný začátečník - jak nakopírovat kontakty do androida

Příspěvekod foto1977 » sob 12. úno 2011 18:00:13

obrázky ke kontaktům jdou přiřadit v Gmailu a pak se synchronizují do founu.
  • 0

Alcatel OTE → Siemens C35i → Nokia 3310 → Nokia 6610 → Nokia E65 → LG OptimusOne → LG Optimus Black → Samsung S Duos → UMI X1 → iOceanX7 → Zopo 998 → iOceanX7s
Uživatelský avatar
foto1977
Robot
 
Příspěvky: 1244
Registrován: ned 16. led 2011 21:58:37
Bydliště: Matička měst :)
Reputace: 4
Typ mobilu / ROM: Placka s androidem...

Re: úplný začátečník - jak nakopírovat kontakty do androida

Příspěvekod johny.h » ned 18. zář 2011 20:56:28

ddfs píše:Ahoj,

mam dotaz.. kontaky z N73 jsem pretahl do csv, naimportoval do googlu, upravil tel. cisla, sesynchronizoval s telefonem, ALE:

v Sam Galaxy S ted vidim polozky v tel seznamu - telefon = nic, google kontakty = vsechny moje telefony. je to logicke ale blby je ze na google skupiny nejdou priradit vyzvaneni, obrazky z galerie ke kontaktum apod.

je nejaka sance jak toto provest? nebo spojit obe skupiny vjednu??

diky P


Nenašel se za tu dobu někdo, kdo by na to přišel?
Obrázky neboli fotky přiřadit jdou, ale jak nastavit pro skupiny vyzvánění, jako to jde u skupin v čísel uložených v telefonu?
Mám Galaxy S Davidovu JVS 2.3.
Díky
  • 0

johny.h
Nové Androidě
 
Příspěvky: 2
Registrován: stř 14. zář 2011 15:24:28
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Galaxy S

Re: jak nakopírovat kontakty do androida

Příspěvekod redave » ned 18. zář 2011 22:33:04

s úspěchem lze vyřešit pomocí Group Ringtones
  • 0

redave
Nové Androidě
 
Příspěvky: 11
Registrován: pon 05. dub 2010 0:34:48
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Desire

Re: jak nakopírovat kontakty do androida

Příspěvekod johny.h » pon 19. zář 2011 12:53:07

Super, díky. 8-)
  • 0

johny.h
Nové Androidě
 
Příspěvky: 2
Registrován: stř 14. zář 2011 15:24:28
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Galaxy S

Re: jak nakopírovat kontakty do androida

Příspěvekod Sasha(CZ) » úte 18. říj 2011 11:17:52

A co na Nokii v kontaktech všechny označit a zálohovat na pam. kartu.
Tu dát do mobilu s Androidem a v Kontaktech zvolit import z pam. karty.
Na paměťovku se uloží každý kontalt zvlášť jako jméno.VCF a ty android umí importovat

Mě to tak šlo z Nokie C05 na LG Optimus ONE i z Nokie 6720 na HTC Windfire S
  • 0

Sasha(CZ)
Nové Androidě
 
Příspěvky: 1
Registrován: úte 18. říj 2011 11:13:05
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG Optimus One

Re: jak nakopírovat kontakty do androida

Příspěvekod edge-master » čtv 26. dub 2012 14:34:10

Uz je to starej thread, tak to trochu ozivim. Dneska jsem to resil a nasel jsem celkem snadnej zpusob. Nvm jestli to tu uz nekde neni, ale lepsi 2x nez vubec.

Co budete potrebovat? poze nainstalovany Nokia PC suite.

Pripojte tlf se symbianem k PC-Suite
jdete do kontaktu - vzberte vse CTRL+A
v nejake vasi slozce napr na plose - vlozte vse CTRL+V
vytvori se spousta .vcf souboru. pro kazdy kontakt jeden
v CMD prejdete do vasi slozky a napiste: copy *.vcf contacts.txt
prejdete na http://google.com/contacts
vyberte "Import" v google kontaktech.
sesynchronizujte svuj android.

hotovo
  • 0

edge-master
Nové Androidě
 
Příspěvky: 1
Registrován: čtv 26. dub 2012 14:28:45
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: P970
Rom: ZEUS

Další

Zpět na Synchronizace - Zálohování - Kontakty

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků
cron
Reputation System ©'