Dá se rozeběhnout v přístroji internet pře USB port??

HTC

Moderátor: cryingfreeman

Dá se rozeběhnout v přístroji internet pře USB port??

Příspěvekod Massta » ned 21. úno 2010 17:28:12

Jde se připojit na net přez USB port??
HTC Magic black 32B, with google, CM 5.0.8 DS Kernel 2.6.34
Massta
Stálý androiďák

Re: Dá se rozeběhnout v přístroji internet pře USB port??

Příspěvekod Návštěvník » ned 21. úno 2010 19:38:04

tusim ze se to tu uz parkrat resolo a vyplynuly z toho dva zavery ....

1/ kdo by to kruci delal, kdyz uz jsem svazany kabalem k pocitaci nebo notebooku tak prece rovnou pohodlnejsi pouziju pocitacovy prohlizec -- takze to jedine na co to nekdo snad muze chtit jsou nejake ty obcasne synchronizace a stahovani z marketu pokud nema po ruce bezdratovou sit ....

2/ lepsi reseni nez hloubat nad kabelovym pripojenim je poridit bezdratovou sit (kazdy ma doma internet, a k tomu aby se dal sdilet pred bezdratove wifi, staci jen o fous drazsi zarizeni dodane poskytovatelem ADSL pripojeni) ....
Návštěvník

Příspěvekod ramon.dexter » pon 22. úno 2010 7:53:02

Ano, řešilo se to tady a závěr je tenhle: Magic ani g1 ani naxus ani milestone nemají drátovou síťovou kartu, takže bys tak jako tak potřeboval nějakej soft v počítači, kterej by ti internet nějakým způsobem přechroustávat pro nějakej frontend v mobilu. Totální blbost, wifi APčka nejsou až tak drahý.
Moje vznášelo je plné úhořů
twitter.com/brachtel
ramon.dexter
Androiďák!

Mobil: N1 + MoDaCo FroYo r22

Příspěvekod unavensluncem » pon 22. úno 2010 9:20:45

Zkus PDANet Obrázek
US HTC Dream - SuperE 1.0.2
unavensluncem
Androiďák!

Příspěvekod skooopa » pon 22. úno 2010 9:47:51

Pda net neni na to aby si do telefonu sdilel prez usb internet do telefonu ale na to
Aby si mohl internet z telefonu sdillet do pc takze presne pravej opak toho co chce....
ObrázekObrázek

Fackováním se hloupost odnaučit nedá

Nepiste mi SZ s banálním dotazem! Od toho je tu tlacitko HLEDAT!
skooopa
Androiďák!

Medaile: 1
Dobrý Rádce (1)
Mobil: HTC Desire + G1 + SmartQ V7

Příspěvekod danteantik » pon 22. úno 2010 10:11:16

skooopa píše:Pda net neni na to aby si do telefonu sdilel prez usb internet do telefonu ale na to
Aby si mohl internet z telefonu sdillet do pc takze presne pravej opak toho co chce....

ale třeba je to přesně to, co kolega potřebuje! já jsem jeho otázku pochopil přesně tak ;)
danteantik
Stálý androiďák

Příspěvekod skooopa » pon 22. úno 2010 10:23:59

Da se rozbehnout v PRISTROJI internet pres USB.Tb bych teda chapal ja jako tak ze internet do mobilu z pc prez usb :)

Tu je videt jak blba formulace dotazu usnadnuje odpoved....
ObrázekObrázek

Fackováním se hloupost odnaučit nedá

Nepiste mi SZ s banálním dotazem! Od toho je tu tlacitko HLEDAT!
skooopa
Androiďák!

Dobrý Rádce (1)
Mobil: HTC Desire + G1 + SmartQ V7

Příspěvekod unavensluncem » pon 22. úno 2010 11:22:15

Ok, asi mate pravdu a spatne jsem pochopil otazku - omlouvam se...
unavensluncem
Androiďák!

Příspěvekod Massta » pon 22. úno 2010 13:47:24

No víceméně jsem se na to ptal proto, že se od začátku co mam Magic peru s připojením přez HTCSync a prostě mi to nejde synchronizovat zkoušel jsem to podle x návodů z tohodle fóra a prostě to nemaká tak jsem myslel, že si budu intalovat apky normálně z Marketu ale pač doma nemam wifi a nehodlám si takle pomalej přenos v nejbližší době pořizovat pač kabel je kabel tak jsem rozjel tohle vlákno. Jasně že bych byl blbec kdybych jel na prohlížeči co mam v přístroji a ne na plazmovce na který mam připojenej doma komp :lol:
Massta
Stálý androiďák

Příspěvekod ge0rge » pon 22. úno 2010 13:52:13

Massta píše:.... doma nemam wifi a nehodlám si takle pomalej přenos v nejbližší době pořizovat pač kabel je kabel ....

jen upozornuji ze tohle nema logiku - urcite se nad tim wifi ap jeste zamysli, (je jasne ze metalika je rychlejsi nez wifi a optika je rychlejsi nez metalika, ale to fakt jeste neznamena ze by bylo vhodne vlacet za sebou doma k mobilu pripojeny opticky kabel) ... i bezdratove wifi je na mobilni telefon a jeho schopnosti zpracovani informaci az prilis rychly komunikacni kanal :-) ... tusim ze se nikdy nedostanes kvuli hardwarovym schopnostem telefonu rychlosti nacitani dat ze sitoveho rozhranni nad asi 4-8Mbps - ony ty mobilni aplikace snad ani vyssi rychlost nemaji jak vyuzit, takze to nevadi - jsou optimalizovany na mnohem nizsi datove toky, ... kazdopadne i pomaly wifi AP rady g/b predci tyhle pozadavky na rychlost mnohonasobne a komfort pripojeni pres bezdrat je samozrejme daleko lepsi.
Obrázek
ge0rge
Androiďák!

Zakládající člen (1)

Příspěvekod Massta » pon 22. úno 2010 14:04:07

To určitě jo ale já netvrdil, že mam doma připravenej kabel s netem abych ho cpal do smarta prostě jsem chtěl jen vědět jestli je možnost využít USB port na internet v přístroji přece si kvůli tomu nebudu kupovat wifinu abych měl doma net i v mobilu to už by mi bylo milejší si vzít i nějakej datovej balíček od O2 no každopádně na jednoduchou otázku jednoduchá odpověď jde to nebo ne?? :lol:
Massta
Stálý androiďák

Příspěvekod ramon.dexter » pon 22. úno 2010 14:40:35

Massta: hele, co vlastně chceš? Já mám datovej tarif a i doma wifi. Obojí má svý výhody - přes wifi je to výrazně rychlejší a nemusím hlídat FUP. Oproti tomu datovej tarif mi umožňuje připojit se kdekoli kde je signál.
Lepší wifi AP seženeš od 300 vejš, přes aukro možná levnějš. Což je naprosto zanedbatelná částka.

A odpověď na tvojí otázku: Ne, nejde to. Žádnej smartphone nemá drátovou síťovou kartu.
twitter.com/brachtel
ramon.dexter
Androiďák!

Příspěvekod Massta » pon 22. úno 2010 15:03:15

jo dík to jsem chtěl vědět ;)
Massta
Stálý androiďák

Příspěvekod Mousefromhouse » úte 09. bře 2010 11:47:02

Poprosim take o radu.Datovy tarif si zatim delat u O2 nebudu internet v mobilu nevyuziji.
Jde mi o to,nasdilet pripojeni z PC do HTC Magic na instalaci aplikaci z marketu a tak jednou tydne aktualizaci pocasi v mobilu,jde to nejak? Nasel jsem jen tohle http://www.junefabrics.com/android/index.php ale podle toho co zde ctu to dela pravy opak....tedy sdili internet z Androda do PC potreboval bych to opacne...
Dalsi jde nejak rozbehat na Android OS WAP? stranky O2 Active jsou zdarma ale v mobilu se mi to nedari,dekuji.
HTC Magic VF
Mousefromhouse
Nové Androidě

Příspěvekod unavensluncem » úte 09. bře 2010 12:22:59

Sdilet internet z PC do mobilu nelze (jak jsme si uz vyrikaly vyse;)) Pouzij WiFi...
unavensluncem
Androiďák!

Příspěvekod ramon.dexter » úte 09. bře 2010 12:38:24

Mousefromhouse píše:Poprosim take o radu.Datovy tarif si zatim delat u O2 nebudu internet v mobilu nevyuziji.
Jde mi o to,nasdilet pripojeni z PC do HTC Magic na instalaci aplikaci z marketu a tak jednou tydne aktualizaci pocasi v mobilu,jde to nejak? Nasel jsem jen tohle http://www.junefabrics.com/android/index.php ale podle toho co zde ctu to dela pravy opak....tedy sdili internet z Androda do PC potreboval bych to opacne...
Dalsi jde nejak rozbehat na Android OS WAP? stranky O2 Active jsou zdarma ale v mobilu se mi to nedari,dekuji.

Zařiď si doma wifi. Pokud máš internet a platíš za něj, položka cca 300 za wifi AP tě opravdu nevytrhne.
Internet z PC do g1 pokabelu nebo bluetooth prostě nejde ani kdyby ses rozkrájel. Vývojářům je jasný že je to kravina, proto se nikdo ani nepokouší něco takovýho napsat. Všichni chápou že pokud máme wifi, neni to problém.

A na internet se nedostaneš pokud si ho u operátora neaktivuješ. Jenže to ty zase nechceš, že jo.

Jako já opravdu nechápu na co si pořizujete telefon kterej je bez internetu poloviční. Obyčejná nokia/samsung/lg bez OS by vám sloužil mnohem líp a nemuseli byste řešit hovadiny typu "jak dostat internet z PC do mobilu", protože obyčejný telefony ten internet nepotřebujou. Android OS ten internet potřebuje a nejde jenom o OS, ale i o další aplikace který si aktuální data stahujou z internetu. A o aktuálnost jde především.
twitter.com/brachtel
ramon.dexter
Androiďák!

Příspěvekod Mousefromhouse » úte 09. bře 2010 14:15:53

Dik za odpoved.Doma mam ADSL 8Mbit od telefoniky,takze Wi-Fi AP muzu poridit,doporucis nejaky dobry adapter?,nejlepe do USB.
Naposledy upravil Mousefromhouse dne úte 09. bře 2010 17:52:49, celkově upraveno 1
HTC Magic VF
Mousefromhouse
Nové Androidě

Příspěvekod Pupu » úte 09. bře 2010 14:19:42

Nejsem si jist, zda te spravne chapu, ale zadny adapter do USB ti nepomuze. Potrebujes vzit ten ADSL modem a bud ho vymenit za model s WIFI anebo prikoupit samostatne WIFI AP a pripojit ho k tomu ADSL modemu/routeru pres utp kabel a z nej pres webove rozhrani pustit wifinu.
X10 black
Pupu
Stálý androiďák

Příspěvekod ramon.dexter » úte 09. bře 2010 14:24:28

Adaptér nejlépe do USB je hovadina.

Nejjednodušší je pro tebe pořídit si WiFi AP připojovaný net kabelem k tomu řešení od O2. Protože co jsem tak čet, g1 má občas potíže připojit se na wifi sdílenou přes síťovou kartu (což tu USB dongly jsou).

Kód: Vybrat vše
http://www.alza.cz/tenda-w311r-d143252.htm

Kód: Vybrat vše
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=65621

Cena je do tisícovky, ovšem má to měnitelný antény, můžeš si tam nastavit zabezpečení a je to nejjednodušší řešení.
twitter.com/brachtel
ramon.dexter
Androiďák!

Příspěvekod Mousefromhouse » úte 09. bře 2010 17:50:04

Diky za tip.
Ohledne WAPu v Magicu primo je najaka aplikace nebo ne?
Jinak pokud jde o internet,bude asi lepsi reseni poridit primo datovy tarif treba Internet v mobilu za 40kc/tydne.
HTC Magic VF
Mousefromhouse
Nové Androidě

Příspěvekod Massta » stř 10. bře 2010 2:16:00

ramon.dexter: sorry musim si rejpnout ale před Shapphirem jsem měl Mio a701 s win.mb 6 a tam v rámci USB portu byla možnost připojit se na net, v podstatě když jsem píchnul smarta do PC tak mi normálně jel net... při čemž nechápu tvojí odpověď, že na žádnim smártu net timhle spůsobem nejede :o))
Massta
Stálý androiďák

Příspěvekod ramon.dexter » stř 10. bře 2010 8:36:24

massta: ano, jistě, s nainstalovaným AciteSyncem, kterej ten internet jaksi přechroustával a předával do smarta. Jenže pokud něco takovýho nemáš, net po kabelu nejede. A pro android nikdo něco takovýho nikdy nenapsal. Takže to nejde.
twitter.com/brachtel
ramon.dexter
Androiďák!

Příspěvekod Mousefromhouse » stř 10. bře 2010 19:25:54

Je pravda ze u WM to takhle funguje....pri pripojeni pres ActiveSync nebo v Vista/Win7 centrum prenosnych zarizeni se pripojeni z PC nasdili do pristroje,v pripade androidu to bohuzel nejde,cose da delat.
Ohledne WAPu je nejaka moznost jej na androidu rozchodit nebo ne?

EDIT:
Jinak myslim ze WAP nebo WiFi AP uz nema cenu resit.Vcera jsem si O2 Internet v mobilu aktivoval a spokojenost.V praze mam pokryti UMTS i HSDPA takze rychlost okolo 0.8Mbit nekdy vic nekdy min v zavislosti na vytizeni ale net je svizny a rychly takze spokojenost.
Prvni aktivace je na 4tydny zdrama pak se strhava 40kc/tydne coz je rozumne takze si jej necham. ;)
HTC Magic VF
Mousefromhouse
Nové Androidě

Zpět na Magic