Nejde wifi

HTC

Moderátoři: cryingfreeman, Juice84man

Nejde wifi

Příspěvekod Martinek » úte 18. srp 2009 14:24:07

Zdravim, Pořídil jsem si Hero, a nejde se mi s ním připojit na wifi.
S notebookem se normálně připojím na internet přes AP, a s Herem nemám problém u hotspotu u KFC.
Hero se připojí a dostane IP adresu od zařízení ještě za AP.
Napadlo mě že by to mohlo být nějakým pokročilým nastavením. Myslel jsem si že když je všechno v AP na default že to půjde :/
V AP není nastaveno žádné zabezpečení, ani MAC filtrování.

*Funkci hledat tady na fóru jsem zkoušel a nenašlo mi to ani ten locknutej topic o tom že někomu wifi nejde a at zkusi hledat :/
ještě přikládám screeny nastaveni AP, jestli by někoho nenapadlo co kde kdyžtak nastavit.

Obrázek
Obrázek
| HTC Hero white | ROM - stock | paměťová karta - 8GB Classs 6 | root - no | :)
Martinek
Stálý androiďák

Re: Nejde wifi

Příspěvekod Martinek » úte 18. srp 2009 14:52:00

Už to jede pomohlo nové firmware :)
Martinek
Stálý androiďák

Příspěvekod dosmanak » úte 18. srp 2009 15:39:40

Android dost často má defaultně jen 11 kanálů ale ve wifi nastavení je rozšířené nastavení, kde lze počet kanálů měnit.
Jelikož jsi měl 13. kanál, zřejmě jsi pak AP neviděl. Nový firmvare má nejspíš jiné defaultní nastavení.
G1 White; SuperD 1.10.2 ROM; danger SPL 1.33.2005; Amon_RA recovery
Bývám na svetandroida@conf.netlab.cz
dosmanak
Stálý androiďák

Příspěvekod Martinek » úte 18. srp 2009 16:13:30

dosmanak píše:Android dost často má defaultně jen 11 kanálů ale ve wifi nastavení je rozšířené nastavení, kde lze počet kanálů měnit.
Jelikož jsi měl 13. kanál, zřejmě jsi pak AP neviděl. Nový firmvare má nejspíš jiné defaultní nastavení.

Martinek píše:Hero se připojí a dostane IP adresu od zařízení ještě za AP.

Tu síť jsem viděl, a připojil se na ní, když jsem dostal IP adresu přidělenou od zařízení ze sítě, ale data neproudila.
Hlavně že už to jde ale :)
Martinek
Stálý androiďák

Příspěvekod YANECK » stř 26. srp 2009 23:00:44

Ahoj, predpokladam ze si tam dal neofic. firmware ? :(

:help:
mam ten samy problem .. i kdyz jsem s Hero o kousek dal , nekdy se mi objevi i google.com, ale chci skocit na jinou zalozku a nic :( ..
pritom na tom samem AP mi notebook jede uplne v pohode .. Nekdo nejaka rada ? pral sem se s tim 2 dny a porad nic :( .. ( jsem sice lamka ale ne zase takova :)) .
YANECK
Nové Androidě

Příspěvekod city_man » čtv 27. srp 2009 6:54:22

No já měl ten samý problém :-) wifi jsem viděl, připojil se na AP dostal jsem IP, ale data sem a tam prostě neproudily.... s notebookem No problem .... zkusil jsem jiný wifi router s absolutně totožným nastavením a ejhle ... vono to jede .... nechápu, nerozumím, ale problém je vyřešen :D
city_man
Nové Androidě

Příspěvekod herm » čtv 27. srp 2009 8:30:52

Martinek píše:Už to jede pomohlo nové firmware :)

Myšlen FW routeru předpokládám? Kdyžtak by možná někdo ocenil označení modelu WiFi routeru a verzi toho nového FW.

Jinak co se týče hledání, tak bylo možno zkusit hledat wifi*, protože nefunkčnost komunikace mezi androidem a wifi routery se řeší na více místech (chce se to u toho hledání hned nevzdat :? .
HTC Hero, ROM = Cronos Droid, SenseHERO
herm
Stálý androiďák

Příspěvekod YANECK » čtv 27. srp 2009 17:54:54

ja to nevzdaval :) nejsem liny hledat .. proto sem napsal " majiteli " prispevku .. protoze i rozdil mezi Hero a co ja vim G1 muze byt taky :( .. jeste prubnu
ten FW routeru, je fakt, ze je asi rok stary Dlink .. tak to sem pak kdyztak pisnu pro dalsi ctenare .. kdyz to klapne , protoze jina moznost me uz nenapada :( ..
pak jeste samo dalsi router :) .. i kdyz tento ma pomerne dost velkej dosah :)
YANECK
Nové Androidě

Příspěvekod Martinek » pát 28. srp 2009 0:29:24

To moje je Airlive WL-5460AP v2, novy firmware je oficiální "5460APv2_e17_eu_b4" z http://airlive.com/support/support_3a.j ... 7473992975 . Bylo koupeny tak pred 2 lety na Czechcomputeru, tak tam byl nejakej dost starej fw. Ten novej pridal navic prioririzaci trafficu na různý klienty a spousty dalšího nastavení, který jsem radši nechal má default :p .
Martinek
Stálý androiďák

Příspěvekod YANECK » pát 28. srp 2009 8:59:00

ok takze muj je DLINK DI254 a bohuzel sem tam mel posledni FW, a pres nej to proste nijak neproslo :( .. takze du zkusit nekde nejakej open AP a doufam ze to bude jen tom routerem a ze to neni neco v Heru :) ..

edit : takze na dvou free AP to slo jako " po masle " takze pro dalsi lidi co by nahodou nasli tento topic., pres DLINK DI254 Hero wifi prenosy nemakaj :no:
YANECK
Nové Androidě

Příspěvekod herm » pát 04. zář 2009 18:27:51

Linksys WRT54GC s firmware 1.01.5 funguje O.K.. Předchozí firmware možná občas dělal problémy, i když ty byly možná způsobeny laborováním s konfiguracema, když jsem po koupi Hera zkoušel, co se dá.
HTC Hero, ROM = Cronos Droid, SenseHERO
herm
Stálý androiďák

Příspěvekod npeter » pon 16. lis 2009 0:50:41

Také se mně nechytalo Hero na wi-fi síti postavené jako (1) CABLE MODEM -ETH- (2) ROUTER/WIFI -ETH- (3) AP/WIFI -WDS BRIDGE- (4) AP/WIFI.

Notebook i PocketPC bez problémů šly připojit k (2), (3) i (4), Hero šlapalo jen s (2) a (3), ten WDS BRIDGE mezi 2 Ovislink Airlive WL-5460v2 byl konečná.

Pomohl upgrade firmware, jak tady radíte (DÍKY!), na výše uvedených AP Ovislink (z verzí e05/e07 na e18). Kromě funkčního Hero přibylo i dost funkcionality přímo na AP (třeba větší rozsah regulace výkonu - signál teď mám i v místech, kde dřív nebyl ani náhodou ;-) ).

Překvapilo mně, jak Ovislink pořád aktivně podporuje i takto staré zařízení (koupené možná tak před 3 lety? přesně si to nepamatuju), mám taky dost podobných zařízení od Dlink nebo 3COM a tam je poslední firmware klidně 4 roky starý - a zařízení rozhodně nejsou bezproblémová, Dlink třeba hodně blbě chodí s VoIP/SIP.
npeter
Stálý androiďák

Příspěvekod tomtomas » pon 16. lis 2009 14:15:37

nektere zarizeni nejdou pokud je nazev wifi site se specialnimi zanky (háčky , čárky..........)
tomtomas
Androiďák!

Příspěvekod Zaban » pát 12. bře 2010 17:53:08

Dobrý Ďeň mám rovnaký problém , k sieti mi pripojí ale prehliadač mi žiadnu stránku nenačíta . Facebook aplikácia funguje normálne.Stiahol som aplikáciu na monitorovanie dátových prenosov ale nič konkrétne som nezistil.
Tiež som skúšal aplikaciu Wifi Buddy ktorou sa da nastavit napr staticka IP - Ani to nepomohlo.
Chyba v Prehliadači, to pravdepodobne nebude lebo na mobilnej sieti funguje všetko normálne. Problém som mal zatial všade kde som wifi skúšal ( Asi 5 verejných prístupových bodov v škole v obchodných domoch atď.
Zaban
Nové Androidě

Zpět na Hero