G1 po rootu nejde volani, kontakty,...

Dotazy a diskuze nad problémy které souvisí se změnou fw, rootováním, obnovou systému atd. :help:

Moderátor: ramon.dexter

G1 po rootu nejde volani, kontakty,...

Příspěvekod santox » čtv 18. bře 2010 18:41:59

Dobrý večer,
Rootnul jsem si podle tohoto návodu http://androidaplikace.cz/index.php/2009/06/root-vasi-g1-krucek-po-krucku/ svou G1, všecko proběhlo bez problémů až na konec, kdy jsem stáhnul onen JF Updater a ten mi aktualizoval fw na 1.51. Od té doby na telefonu nejdou otevřít kontakty, poslat zprávu, ...atd. Proto bych si chtěl do telefonu dát Super D, ale pořádně nevím jak. Jsme z toho všeho dost zmatený. Taky bych rád, aby to konečně umělo instalaci aplikací na kartu, zprovoznění javy a pokud by se dala nějak zlepšit výdrž nějakým radiem (to jsou vlastně jediné dvě věci, kvůli kterým to dělám). Je někdo ochotný, kdo by mi poradil? Díky moc, už se s tím babrám celý den.
santox
Stálý androiďák

Re: G1 po rootu nejde volani, kontakty,...

Příspěvekod ramon.dexter » čtv 18. bře 2010 18:45:50

Takže: nová rom se intaluje naprosto jednoduše - hodíš zip s ROM na kartu a v recovery vysmažíš. Doporučuju ti opatřit si poslední Amon-Ra recovery, abys to nemusel pořád přejmenovávat na "update.zip", ale moh flashovat jakkoli pojmenovaný zipy. Nová recovery se instaluje úplně stejně jako ta z návodu - flash_image recovery /cesta_k_souboru/soubor.img

Pro aplikace na kartě musíš mít na kartě ext2/3/4 partition libovolný velikosti (lepší víc než míň), protože apps2sd tam instaluje.

Radio se flashuje přes recovery jako ROM.

Takže si koukej ty návody přečíst pořádně a používat hlavu a přemejšlet u toho.
Moje vznášelo je plné úhořů
twitter.com/brachtel
ramon.dexter
Androiďák!

Mobil: N1 + MoDaCo FroYo r22

Příspěvekod santox » čtv 18. bře 2010 22:44:04

Dobře, ale pokud tam mám nahranou JF 1.41, tak mi stačí když hodím na kartu Super D rom "signed-NexusSuperDnoramhack193-blk" případně přejmenuju na update.zip a nebo předtím nahraju ještě nové recovery? Nic víc?
santox
Stálý androiďák

Příspěvekod ramon.dexter » pát 19. bře 2010 7:26:15

nejdřív recovery abys to nemusel přejmenovávat na "update.zip", jak jsem psal. Kdybys přemejšlel pochopil bys že po flashnutí novýho SPL si tam můžeš nahrát co chceš, to že se tam píše o JF ROMce je způsobený tím že v době psaní návodu jaksi jiná ROM nebyla k dispozici a nikdo to už neměnil.
twitter.com/brachtel
ramon.dexter
Androiďák!

Příspěvekod santox » pát 19. bře 2010 14:57:23

Tak jsem to přesně takhle zkoušel, ale při nahrávání nové rom vyskočí hláška "instalation aborted". Co delám teda blbě?
santox
Stálý androiďák

Příspěvekod VeruSKa » pát 19. bře 2010 15:39:33

Jestli jsi jel jen podle toho návodu na androidaplikace.cz, tak máš s největší pravděpodobností HARD SPL. A ROM, kterou chceš nahrát, vyžaduje, pokud vím, HAYAKUROvo DANGERous SPL. Ale možná se pletu :roll: Kdyžtak se koukni do zdejší sekce ROOTing a firmware. Je tam dost materiálu a informací k přehrání SPL (potažmo radia, je-li třeba), k nové a LEPŠÍ recovery A v TÉMATU k dané ROM by mělo být napsané jestli musíš mít DANGERous SPL nebo jestli stačí HARD SPL
T-mobileG1 White; GoldCard; RooT; SuperE 1.0.3
TAKY máme doma ČERNÉ non-root HERO
Je to malé, zelené a strašně nebezpečné. Co to je? Žabička s rootovskými právy ;o)
VeruSKa
Androiďák!

Medaile: 2
Dobrý Rádce (1)
Mobil: T-mobile G1_SuperE 1.0.3

Příspěvekod ramon.dexter » pát 19. bře 2010 15:47:30

Věruš, to s nahráním DeathSPL tam je samozřejmě taky

santox: máš i Dangerous/Death/HaykuroSPL? Prostě to co potřebuješ pro flashnutí Hero ROM.

Jaký ROM se konkrétně snažíš nahodit?

Jako piš sem víc informací, takhle se radit nedá.
twitter.com/brachtel
ramon.dexter
Androiďák!

Příspěvekod VeruSKa » pát 19. bře 2010 15:50:46

V tom návodu Krůček po krůčku? Já podle něj taky rootvala a dávala jsem dle návodu právě "jen" HARD SPL :roll: Tak pokud má tazatel správné SPL pak nevím :roll:

EDIT: psal
Proto bych si chtěl do telefonu dát Super D
;)
T-mobileG1 White; GoldCard; RooT; SuperE 1.0.3
TAKY máme doma ČERNÉ non-root HERO
Je to malé, zelené a strašně nebezpečné. Co to je? Žabička s rootovskými právy ;o)
VeruSKa
Androiďák!

Medaile: 2
Dobrý Rádce (1)
Mobil: T-mobile G1_SuperE 1.0.3

Příspěvekod mach4 » pát 19. bře 2010 16:00:33

santox: když mi to doneseš, klidně se ti na to podíval jak jsme se bavili. Dneska mám celkem volněji.
Android portál http://www.svetandroida.cz/

Nováčci, používejte tlačítko HLEDEJ a podívejte se na AndroidWIKI
mach4
Androiďák!

Medaile: 1
Fajn Androiďák (1)

Příspěvekod ramon.dexter » pát 19. bře 2010 16:04:04

Věruš: už delší dobu linkujeme na návod tady na fóru kde ten postup na nahrání deathSPL JE.

santox: tak mě napadá - máš ten zip přesně ve formátu "update.zip"? Pokud to přejmenováváš přes průkumníka windows a máš visty, přípona je schovaná. Takže pokud chceš udělat update.zip, vistz ti to přejmenujou na "update.zip.zip", což nejde flashnout.

Ale jak říkam, nahraj si novou recovery.
twitter.com/brachtel
ramon.dexter
Androiďák!

Příspěvekod santox » sob 20. bře 2010 12:43:07

Novou recovery jsem měl samozřejmě nahranou, možná byla chyba opravdu v SPL. Telefon už jsem hodil do původní 1.6 a domluvím se s Mach4 - velice ochotný člověk. Asi bych to časem zvládnul, ale nechci riskovat, že si z telefonu udělám cihlu :). Každopádně díky všem za rady :)
santox
Stálý androiďák

Zpět na Pomoc/Help (root,fw,boot)