SmartMaps Locator

Vše co se týká navigace, map a využívání gps/galileo

Moderátor: michpo

SmartMaps Locator

Příspěvekod menion » sob 27. úno 2010 21:20:28

Zdravim,
tak doba nam pokrocila a vypada to, ze konecne bude SmartMaps i na Androidu (teda pokud to jeste nekdo nevi). Uz jsem postoval nejake obrazky, ale nejake oficialni vyjadreni od PLANStudia bude az pristi tyden. Kazdopadne, jelikoz jste tu sami stouravi sympataci, tak se pidim, zda se najde par lidi kteri by byly ochotni vyzkouset a podelit se o nazory na verzi teste pred oficialnim vydanim abychom pripadne odstranili nejake neprijemnosti ktere jsme prehledli. Uz ladime posledni detaily a radi bychom do toho behem nejakych 14ti dnu prastili. Co vy na to? Najdou se odvazni? ;)

Ge0rge píše:AKTUALITA 9.4.2010:
Vychází SmartMaps Locator pro Android

Obrázek
zkušební verze ke stažení zde
Domovské stránky SmartMaps pro Android tady >>
Motorola Milestone 2.1.0-r1 | ROOT | SHOLS_U2_02.31.0
menion
Stálý androiďák

Re: SmartMaps Locator

Příspěvekod VikiN » sob 27. úno 2010 21:43:04

No tak nejsem nějakej znalec a rád bych to zkusil pokud by to bylo možné ;)
VikiN
Stálý androiďák

Příspěvekod TruckeRA » ned 28. úno 2010 8:21:04

Připojil bych se také se svojí G1.
T-Mobile G1, ROOT Super E 1.0.2
TruckeRA
Stálý androiďák

Příspěvekod npeter » ned 28. úno 2010 11:02:47

Určitě bych měl zájem.

Mám Smartmaps registrované jako pro WinMobile (Navigator), tak Symbian S60 3rd (jen mapy). Bohužel už ani jedny nepoužívám, PPC mně ukradli a na Nokii odešlo BT, takže nemám jak získat GPS signál.
npeter
Stálý androiďák

Příspěvekod menion » ned 28. úno 2010 12:30:44

Zdravim,
no npetere, pak nebudes mit problem prevest si licenci map pres kancelar PLANStudia na verzi pro Androida. Navigator jeste neni a jen tak nebude, je to zase prace na delsi dobu ale snad na velke letni prazdniny by se mohlo zadarit. Nebudu nic slibovat ...

takze :
officialni obrazky jsou uz tady - http://www.smartmaps.cz/android/ (z Tattoo)
neoficialni ode me pak tady http://www.asamm.cz/?p=372 (z Milestonu)

- to jsou taky jedine dva telefony na kterych to mame poradne ozkousene. Proto napriklad za otestovani na G1 budu moc rad. O to radeji, pokud budou nejake graficke bugy tak za screenshot jeste radeji. Tak a k samotne appce ...

- pro instalaci je nejjedodusi pouzit jiz pripraveny instalator, ktery funguje na WIndows mobile. Stejne tak funguje a bude pouzivany i pro Androida. Ke stahnuti je tady http://www.smartmaps.cz/downloads/smartmaps3free.exe. Takze pripojit telefon jako mass storage nebo jen kartu do ctecky a balik nainstalovat. Pri dotazu na platformu, zaskrtnete jen Windows Mobile!!! Pri dotazu na mapy zalezi na vas. Vsechny nabizene jsou zkusebni a zdarma. Aktivace map pro uzivatele, kteri nejake maji koupene zatim neni oficialne zprovoznena.

- takze to by byly mapy a nejake zakladi veci v ramci instalatoru, pro spusteni aplikace to staci, ale pro nejake lepsi pouziti doporucuju jeste dve drobnosti. Prvni je stazeni a rozbaleni do vznikleho adresare Smartmaps, AKTUALNI databazi POIbodu.
Takze ke stazeni zde http://www.smartmaps.cz/downloads/smartmaps3update_poi.zip. Druhou veci je nahrani noveho typu Ikonek, ta verze ktera je v instalatoru je neaktualni a na Andoridu nepodporovana.
Ikonky (nahrajte do adresare Icons) je tu http://www.smartmaps.cz/downloads/android/icons/icons.dat.

- tak a jestli jste tohle vse zvladli tak samotna apka je pak ke stazeni tady ...
http://www.asamm.cz/_various/SmartMaps.apk
nebo
Obrázek

Jeste nejake drobne figle kdyz by jste si chteli pohrat :)
1. pokud do adresare "icons" nahrajete vlastni ikonky, pri importu budou na vyber v databazi uzivatelskych ikonek. Lze tedy napriklad z http://www.poi.cz stahovat gpxka i s ikonkami a zobrazovat si na mape naimportovane gpx body prave oznacene temito ikonami.
2. u bodu je import, tento import, i kdyz to neni zcela jasne, umi improtovat i stopy (trasy) v gpx formatu.

Budeme moc radi za nejake ohlasy. Pochopitelne ...
menion
Stálý androiďák

Příspěvekod VikiN » ned 28. úno 2010 13:21:44

Už to instaluju na G1. 8-)

Jelikož bydlím na vesnici tak to ma na mě malo zoomu. Ale jinak to vypadá vcelku slušně :)
VikiN
Stálý androiďák

Příspěvekod menion » ned 28. úno 2010 15:13:42

no malo zoomu to ma protoze zobrazujes jen mapy zdarma, od nich v tomhle pripade moc zoomu cekat nemuzes :). Kdyz by jsi si s tim trosku pohral a napsal svoje dojmy budu ti vdecen. Obri zmeny ted uz delat nebudu, ale inspirativni poznamky rad uslysim.
Kazdopadne i verze s temahle mapama se da docela pouzit. Napriklad, jelikoz vetsina z vas jsou zavislaci na geocachingu, tak lze naimportovat PocketQuery soubor a na detalni navadeni je tam ruzice. Zaznam trasy taky neni nijak omezem malo zoomy. A vcera jsem ho testoval na kole a oproti cyclocomputeru se seknul na 20km o necelych 100m, coz jsem sam koukal (samozrejme to nepripisuju na vrub aplikaci ale samotne gps, i kdyz ... :) )
menion
Stálý androiďák

Příspěvekod suchar » ned 28. úno 2010 15:26:35

chtěl bych se zeptat, zdali lze importovat mapy vytvořené pomocí 'Mobile Atlas Creator', jak tomu je např. v případě jiných programů (Trekbuddy, Oruxmaps, Rmaps apod.) a využit je pak pro offline.

díky za odpověd
HTC Hero White // [ROM] Cronos Droid v1.4.1 JIT 710MHz // Linpack 4,7Mflops // microSDHC 16GB
:::
U2 // DVD Bootlegs // Trade - http://u2fan.ic.cz
suchar
Stálý androiďák

Příspěvekod npeter » ned 28. úno 2010 15:36:48

Tak mám nainstalováno na HERO.

První dojmy/chyby:
- nejde mně GPS (vůbec) - ani se ve stavovém řádku neobjeví symbol GPS
- Settings-GTS generuje chybu "proces menion.android.smartmaps byl neočekávaně ukončen" a SM se resetují
- chybně se zobrazuje seznam POI (uříznutá horní polovina názvu kategorie, jakoby písmo mělo velikost 12, ale řádek byl jen 6pt)
- zobrazení GPX trasy v mapě - nejde výškový profil, přitom v souhrnu (pozor, je tam blbě diakritika, místo českých znaků je otazník v kosočtverci) jsou údaje o nadm. výšce i stoupání/klesání (GPX tyto info 100% má, jiné aplikace profil krásně zobrazí)
npeter
Stálý androiďák

Příspěvekod VikiN » ned 28. úno 2010 15:38:03

Jo tak podle mě je to super aplikace... Zatím všecho funguje normálně..
VikiN
Stálý androiďák

Příspěvekod menion » ned 28. úno 2010 15:40:55

ad suchar:
nene zadne dalsi mapove podklady krome map od planstudia nejdou a neni v planu nejake free rozsireni aby sli. Uvazuje se o alternative openstreet map ale to je zatim ve hvezdach

ad npeter:
teda to koukam, predpokladam ze GPS ti jinak v jinych aplikacich fugnuje korektne. hmm diky za info, zkusim na to juknout i kdyz bez hera v ruce to jde tezko. muzu te poprosit o zaslani toho gpx souboru s trasou? dik
menion
Stálý androiďák

Příspěvekod menion » pon 01. bře 2010 0:05:29

no jen jeste upozornuju, ze na spusteni je potreba verze Android 1.6 ci vyssi. Coz uz predpokladam vsichni maji. Druhou veci, ktera je problemem u npetera, je nejaky problem se zobrazovanim 3D. To jsem jako malou recesi udelal jakozto obrazovku s gps a vypada ze to nakonec bude i zdroj problemu a budu to predelavat na klasicky 2D skyplot ...

PS: aha, ted jeste rano koukam ze jsem mel v appce spatne nastavenou minimalni verzi androida na 1.5 pri kterem to ale nefunguje. Takze se omlouvam pokud mas Hera prave s 1.5kou ...
menion
Stálý androiďák

Příspěvekod VikiN » pon 01. bře 2010 14:58:14

Prosím tě a kde by se dala sehnat plná verze?
VikiN
Stálý androiďák

Příspěvekod menion » pon 01. bře 2010 15:16:56

VikiNe, plna verze jeste neni venku. Ono v tehle uvolnene bete jeste nejake veci chybi a nejake ladime a dodelavame. Napriklad update POIek a databazi primo z aplikace, dumame nad primou podporou pro stahovani kesi, kterou mam hotovou, ale nejsme si jisti jestli to s tim uvolnit ci ne a nejake dalsi veci. Proste porad je co vylepsovat :), ale pokud na zaklade nejakych vasich a nasich podnetu neprijdeme na nejakou neprijmne velkou chybu tak bychom radi vypustili plnou verzi behem pristiho tydne.
menion
Stálý androiďák

Příspěvekod VikiN » pon 01. bře 2010 17:13:57

Jo, to už sem jsem se před tím dočetl, ale kde to potom mohu sehnat a za jakou cenu to přibližne bude?
VikiN
Stálý androiďák

Příspěvekod menion » pon 01. bře 2010 17:19:46

vsechno se doctes na strankach http://www.smartmaps.cz/... i kdyz tam jeste neni moc informaci o verzi pro Android, je to v podstate dost podobne jako pro WM ...
menion
Stálý androiďák

Příspěvekod TruckeRA » pon 01. bře 2010 19:25:46

G1 Dream ROM 1.6

Při spuštění se nezapne GPS, jiné aplikace s tím problém nemají (Google Maps, iGo, My Tracks), telefonem to nebude.
Je nutné v aplikaci něco nastavit?
TruckeRA
Stálý androiďák

Příspěvekod menion » pon 01. bře 2010 22:33:05

gps se spousti automaticky pouze pokud jsi aplikaci ukoncil se zapnutou gps. jinak v posledni zalozce spodniho menu je tlacitko GPS, kde se ti ukaze skyplot a dole bude tlacitko GPS kterym ji zapnes/vypnes
menion
Stálý androiďák

Příspěvekod menion » úte 02. bře 2010 7:03:44

tak jeste jsem nasel, diky desenacimu, zasadni chybu ktera znemoznovala spousteni na Androidu 2.1. Snad opraveno, pokud nekdo potvrdi ze to beha i tam, budu rad :)
menion
Stálý androiďák

Příspěvekod TruckeRA » úte 02. bře 2010 7:36:40

GPS zapnuto a funkcni, po ceste otestuji. Trosku zamrzi meritko mapy, ale chapu ze je pouze k testovani. Preji brzke uvedeni na trh (Market). Ale hadam ze v CR budete prodavat primo, vzhledem k nemoznosti na Marketu nakupovat.?.
TruckeRA
Stálý androiďák

Příspěvekod menion » úte 02. bře 2010 7:47:01

Meritko chapu, jak ale pises. Prodavat na Marketu se nebude, aplikace jako takova je a bude zdarma komplet se vsemi funkcemi i databazemi POI atd.... PLANStudio poskytuje hlavne mapove podklady, takze princip je, ze si koupis mapu v oblasti kterou chces, nahrajes a aktivujes v aplikaci.

Aniz bych chtel nejak propagovat (preci jen delam aplikaci a ne mapy), tak ty turisticke mapy jsou proste nesrovnatelne kvalitnejsi nez treba google nebo podobne online mapy. Samozrejme ve meste se to az tak neoceni, ale jakmile je clovek venku a misto zeleneho fleku vidi vrstevnice s turistickymi trasami, skoro si pripada jak s papirovou mapou :).

No jeste resime jestli distribuovat vubec pres market nebo ne. Aktualizace appky je udelana ted primo pres aplikaci a pokud nakonec aktivujeme nejakou primejsi podporu pro geocaching, tak se zatim budeme marketu spise vyhybat.
menion
Stálý androiďák

Příspěvekod Krokodyl » stř 03. bře 2010 13:49:35

Tak jsem se dnes dostal konečně k instalaci. Hned jsem provedl update a ejhle, "omylem" jsem klepl na souřadnice vlevo nahoře a jedna z možností je "Najdi nejbližší Cache", po přihlášení staženo perfektně, jen zlobí diakritika v popisech a listingu. Plánuje se i hledání podle jiných kriterií než Nejbližší ?
Premium účet na GC nemám, tak testuji možnost importu z jiných výstupů, používám Mozigo, tak uvidíme.
Několik let jsem teď pracovat a "lovil" s OziExplorerem v PDA, tak chvíli asi budu tápat, ale budu pořádně testovat a průběžně informovat.

P.S. Jo a zařízení HTC Tattoo
HTC Desire-root ROM LeeDoir - Froyo with HTC Sense, Radio 32.42.00.32U_5.09.00.08
zálohovat ZálohovaT ZÁLOHOVAT
Krokodyl
Androiďák!

Mobil: HTC Desire ROM Froyo LeeDroid

Příspěvekod menion » stř 03. bře 2010 14:11:17

hmm to je zajimavy .. koukal ze mi unikla verze se zapomenutou zaplou podporou na GC :D no diakritika je uz opravena ale tez je tahle vec ted korektne zakomentovana takze pssst ;)

Jinak nahral jsem tam ted vezri ktera uz ma zaplou moznost aktualizaci jednotlivych polozek primo z aplikace, takze staci jen appku stahnout treba QR kodem a zbytek natahat pres Update v posledni zalozce ...
menion
Stálý androiďák

Příspěvekod Krokodyl » stř 03. bře 2010 15:35:59

:DD takže psssssssssssssssssssssssssst , jasný na testy dobrý. Jdu aktualizovat

Edit: Aktualizování byla na jednu stranu chyba viz. SZ
Ale aktualizace POI a map přímo z aktualizací v aplikaci je příjemné. Samozřejmě mapy je nutno dělat buď v 3G síti, nebo na wifi s ohledem na objem dat.
HTC Desire-root ROM LeeDoir - Froyo with HTC Sense, Radio 32.42.00.32U_5.09.00.08
Krokodyl
Androiďák!

Příspěvekod menion » stř 03. bře 2010 21:38:00

jojo je to tak, taky mi to prijde sympaticke timhle zpusobem. Aktualizace bodu zajmu a samotne aplikace timhle zpusobem neni problem. Jak ale pises, fotky a samotne mapy je lepsi pres 3g nebo jeste lepe doma na wi-fi. preci jen treba fotky k ceskym POIkam maji tusim skoro 80MB coz nic moc. Zvlast kdyz Vodafone ani u novych tarifu nezvedl FUPko grrrrrr :( ....
menion
Stálý androiďák

Příspěvekod menion » pát 05. bře 2010 10:17:42

Vytvorili jsme prozatim takovou slepou mapu, ktera se da vyuzit pokud zadne mapy nevlastnite. Mate pak vlastne plne funkcni program i pro zaznamenavani trasy i pro treba lov pokladu jen bez mapy. A da se to :). Kazdopadne kdyz uz jsem to delal, rekl jsem si ze alespon zkusim jak se od sebe lisi jednotlive mapove podklady a vzniklo z toho tohle http://www.asamm.cz/?p=425. Zadne velke prekvapeni se nekona, snad jen az an relativne pekne OSM mapy v centru Prahy. Mimo mesto ale stoji vsechny online mapy zaprd :). A to jsem to ani nezkousel prilis daleko od mesta ...
menion
Stálý androiďák

Příspěvekod Krokodyl » pon 08. bře 2010 18:52:55

Včera jsem testoval nahrávání kešek. Jakš takš se zadařilo... i když stále jsme nenašel ten optimální vstup, vždy tam něco chybí. No to už musím dořešit, nebo kdyby někdo pomohl z čeho a s jakým nastavením používá vstup pro tento program (Mozigo, Skrýšotlač...), tedy mimo premium účtu GC.
Chyba ale nastane když mažu více bodů. Podaří se mi tam nahrát i 1300 bodu, vše chodí, ale jakmile dám vše vymazat program vymaže ale nevím proč - restartuje se.
Krokodyl
Androiďák!

Příspěvekod menion » pon 08. bře 2010 20:05:15

hmm jestli se restartuje tak je to problem, podivam se na to. Kazdopadne k tomu importu, pokud importujes nejake gpxko ve kterem ty infromace jsou ale v aplikaci se neukazi, tak kdyz mi ho posles tak to urcite napravim. Cele jsem to ladil na gpxku vyexportovanem ze skrysotlace (defaultni nastaveni) ale je mozne ze jiny program to dela trosku jinak ...

ps: jenom k tomu restartu, to zahlasi nejakou chybu nebo se uplne sam od sebe restartuje?? diky
menion
Stálý androiďák

Příspěvekod Krokodyl » pon 08. bře 2010 23:50:46

Import 1233 kešek vše OK. Pokud dám smazat celou Databázi i s body je to v pořádku smaže ihned bez restartu. Pokud je nahrahu ale opět, nechám si zobrazit až seznam keší, dám smazat vše, nastane chyba s hláškou
"Aplikace SmartMaps (proces menion.android.smartmaps) byla neočekávaně ukončena. Zkuste to znovu." a tlačítko Ukončit aplikaci. Potvrdím a aplikace restartuje, zobrazím seznam a kešky včetně nadřazené kategorie jsou řádně smazány.
A ještě jsem udělal test se směsí 24 keší. A to samé, jakmile vyberu kategorii třeba muticahce kde jsou 4 keše, tak ři vymazávání ta samá chyba.
Body generuji přes Mozigo jako výstup GPS pro Garmin Colorado, a ač GPX obsahuje i HINT, nikde se mi nezobrazí. Písnu na ICQ a pošlu.
Krokodyl
Androiďák!

Příspěvekod menion » úte 09. bře 2010 16:22:57

Super, diky krokodyle, vse poreseno a opraveno. Delal jsem behem dneska experimentalni podporu pro Panoramio sluzbu a vypada to pouzitelne. Dumal jsem zda se snazit udelat nejakou podporu pro vyvojare jako to bylo v Locify ale prozatim myslim ze netreba. Kdyz uz nejakou webovou sluzbu, budu ji zatim obstaravat primo z aplikace, alespon pak nebude zlobit tak jako geocaching sluzba na locify v soucasne dobe. A pak kdyz uz teda nejakou sluzbu, tak kterou? Jestli verite, ze SmartMaps budete chtit pouzivat na Androidu a jestli vite o nejake webove sluzbe, ktera by se vam urcite hodila, juknete sem http://www.asamm.cz/?p=459, zahlasijte (klidne i vice polozek), pripadne napiste ktera tam neni a je dost mozno ze vas bude vyslyseno :)
menion
Stálý androiďák

Další

Zpět na Navigace/GPS