Nejlepsi turisticka navigace ?

Vše co se týká navigace, map a využívání gps/galileo

Moderátor: michpo

Nejlepsi turisticka navigace ?

Příspěvekod Dark_Dave » pát 12. bře 2010 11:26:55

Ahoj mohl by mi nekdo poradit ohledne nejake app s turistickyma mapama (s nebo bez navigace pomoci GPS)?
dekuji mnohokrate ;)
Black Hero - 2 GB MicroSD - Vodafone Student
Dark_Dave
Stálý androiďák

Re: Nejlepsi turisticka navigace ?

Příspěvekod inacher » pát 12. bře 2010 12:27:41

Co treba Smartmaps Locator. Neni to tedy uplna navigace, ale ucel splnit muze. Brzo bude uveden... vice zde (odkaz na vlákno).
Motorola Milestone, CZ/SK verze 2.1, bez uprav
inacher
Stálý androiďák

Příspěvekod jkmbprg » pát 12. bře 2010 14:24:49

Pouzivam Trekbuddy. Je zadarmo (ale ne open source), offline turisticke mapy zobrazuje, umi navigovat k preddefinovanym bodum (napr. geocache), celkem stabilni. Jen neumi pouzivat kompas v telefonu, ale to asi prijde.
jkmbprg
Nové Androidě

Příspěvekod Dark_Dave » pát 12. bře 2010 14:49:19

no vsiml jsem si jak jsem hledal obou ... akorad sjem nedokazal nejak posoudit ktera je lepsi ... tak trekbuddy ale k nemu potrebuju nejake mapove podklady...jake pouzivas?
Dark_Dave
Stálý androiďák

Příspěvekod jkmbprg » pát 12. bře 2010 14:57:52

Mapy pro Trekbuddy lze stahnout nebo velmi pohodlne vyrobit aplikaci TrekbuddyAtlasCreator (zdarma). V CR jsou to turisticke mapy ze serveru cykloserver, bez problemu pouzitelne. V zahranici je to horsi, ja pouzivam vetsinou "cyklo" renderer pro Openstreetmap kde je teren a docela velka cast cest, druha moznost je naskenovat a kalibrovat papirovou mapu, to jsem delaval driv (pro jiny program), ale ted uz na to nemam cas, je to docela piplacka.

Smartmap Locator (nebo jak se to jmenuje) jsem mel moznost pouzivat taky, fungoval dobre (na Mio, nevim jak na Androidu), turisticke mapy CR jsou OK, ale stoji nekolik tisic Kc.
jkmbprg
Nové Androidě

Příspěvekod Dark_Dave » pát 12. bře 2010 16:26:51

ja byhc spis chtel pro pesi turistiku... nebo ty mapy obsahuji oboje?
Dark_Dave
Stálý androiďák

Příspěvekod smartmaps » pát 12. bře 2010 16:47:20

Dobrý den,

ano, v přípravě jsou mapy (resp. aplikace) pro Android OS, SmartMaps Locator, v které bude možné provozovat kompletní nabídku našich map. V první verzi připravujeme podporu geocachingu, záznam GPS logu (stopa) se statistikou, práci se zabudovanými/uživatelskými databázemi POI (body zájmu). Aplikace podporuje HW kompas/GPS pro rotaci mapy/kurzoru a běh v landscape/portrait režimu (G-senzor). Ceny tur. mapy začínají na 290,- s DPH. Podmínkou je pam. karta a verze OS 1.6 a vyšší (bez rozdílu rozlišení). A samozřejmě, zakoupením našich mapových podkladů neporušujete ničí autorská práva....
SmartMaps tým
smartmaps
Nové Androidě

Příspěvekod Dark_Dave » pát 12. bře 2010 18:37:47

no tak to jsem zvedav... uz aby HTC vydalo androida 2.1 pro Hero trochu me stve porad cist android 1.6 +....skoda ze na google maps jsem nenasel zadne layery treba casem pribydou...
Dark_Dave
Stálý androiďák

Příspěvekod jkmbprg » pát 12. bře 2010 21:48:04

Dark_Dave píše:ja byhc spis chtel pro pesi turistiku... nebo ty mapy obsahuji oboje?

Oboje. Staci se podivat: http://www.cykloserver.cz/cykloatlas
jkmbprg
Nové Androidě

Příspěvekod merlin » sob 13. bře 2010 11:20:32

Rozhodne doporucuju rmaps. Trekbuddy ma naprosto idiotsky ovladani. Rmaps v kombinaci s maoama z cykloserveru je jasna volba. Je user friendly, podporuje kompas, otaceni mapy a je opravdu detsky jednoduchy, coz je presne to, co clovek potrebuje kdyz je venku v pohybu. Vsem, kteri nevyzkouseli a znaji jen trekbuddy rozhodne doporucuju.
Obrázek
fórum o všem kolem stavby, rekonstrukce a údržby bytu, domu, chalupy a zahrady...
Google Nexus One
merlin
Androiďák!

Příspěvekod jkmbprg » sob 13. bře 2010 11:31:59

Rmaps jsem zkousel, ale pada mi, a to tak, ze je uplne nepouzitelny (na G1 s Cyanogenem). Navic jsem nenasel zadny popis, jak tam ty mapy vlastne nahrat, je to takovy pokud omyl.

A co navigace na body, napr. pro geocaching, to taky umi?
jkmbprg
Nové Androidě

Příspěvekod Case » sob 13. bře 2010 14:15:53

Ale no tak. Trekbuddy má možná ovládání trochu netradiční (zčásti dáno tím, že je to jenom J2ME aplikace, běžící v emulátoru), ale do idiotského má hodně daleko.
Chcete-li mi pomoci, můžete mi přispět na vývoj nových ROM a další "androidí" počiny.
Case
Androiďák!

Medaile: 1
Dobrý Rádce (1)
Mobil: Vodafone 845

Příspěvekod merlin » pon 15. bře 2010 21:32:09

2jkmbprg: zvlastni. Zkus mozna napsat autorovi. Je pravda, ze dokumentace RMaps je zalostna (uz jsem mu to psal taky), ale autor odpovida na maily

2Case: no, ja jsem teda "idiotstejsi" ovladani mapovy aplikace nikdy nikde nevidel. Podle me, pokud bez manualu nejsem schopnej udelat ani jakoukoliv zakladni vec, tak je ovladani idiotsky (i kdyz nekdo tomu rika "netradicni" :) )
Obrázek
fórum o všem kolem stavby, rekonstrukce a údržby bytu, domu, chalupy a zahrady...
Google Nexus One
merlin
Androiďák!

Příspěvekod Case » pon 15. bře 2010 21:56:32

No, to nemusí být nutně chyba v aplikaci...

Jako ano, ovládání neodpovídá tomu, na co jsou uživatelé Androidu zvyklí, ale jinak ho upřímně řečeno shledávám dost sympatickým. Na obrazovce nepřekáží žádná tlačítka ani ikony a přitom je program současně možné bez problémů a pohodlně ovládat. Jen je zkrátka potřeba nejdřív ztratit pár vteřin tím, že si o jeho ovládání něco přečtu.
Chcete-li mi pomoci, můžete mi přispět na vývoj nových ROM a další "androidí" počiny.
Case
Androiďák!

Dobrý Rádce (1)

Příspěvekod merlin » pon 15. bře 2010 22:49:11

njn, ja proste takovyhle zpusob ovladani nemam rad. Kdyz nekdo pise aplikaci pro Android, tak by mel respektovat zasady vyvoje na dane platforme a to vcetne GUI. To ze je to port aplikace z jine platformy tvurce neomlouva. Ale co, me je to fuk - TB uz na muj telefon nesmi. Mam RMaps a jsem spokojenej - jen by to chtelo pridat meritko a taky moznost merit vzdalenost bodu (jako to svyho casu mely SmartMaps na PDA). Pak by to bylo dokonaly.
Obrázek
Google Nexus One
merlin
Androiďák!

Příspěvekod Case » úte 16. bře 2010 0:11:15

Ono se TB v téhle podobě ani nedá říkat port, protože to ve skutečnosti žádný port není, nic nebylo nikam portováno - pořád je to J2ME aplikace. Tzn. ani argument "když někdo píše aplikaci pro Android" není příliš smysluplný.
A koneckonců i "dospělé" navigační aplikace jako Ndrive nebo Sygic mají taky pro Android zcela nestandardní prostředí. Intuitivnější, bezpochyby, ale nestandardní.
Ale to je jedno. Prostě jen pro přesnost.
Case
Androiďák!

Dobrý Rádce (1)

Příspěvekod Dark_Dave » úte 16. bře 2010 0:18:00

ty rmaps jsou moc pekne ;) plus online mapy ....luxusni app diky moc za radu...
Dark_Dave
Stálý androiďák

Příspěvekod Gutierez » stř 31. bře 2010 9:58:38

Zdravim všechny, mam otazek, ci je nejaka verzia garmin applikacia pre android??
Gutierez
Nové Androidě

Příspěvekod Gutierez » stř 31. bře 2010 10:11:28

Dark_Dave píše:Ahoj mohl by mi nekdo poradit ohledne nejake app s turistickyma mapama (s nebo bez navigace pomoci GPS)?
dekuji mnohokrate ;)

to by jsem aj ja podakoval .) vyskoušal jsem najsť neco na andreoidmarket ale jsem nic nenasiel:(
Gutierez
Nové Androidě

Příspěvekod scribblerr » stř 31. bře 2010 10:39:22

Gutierez píše:
Dark_Dave píše:Ahoj mohl by mi nekdo poradit ohledne nejake app s turistickyma mapama (s nebo bez navigace pomoci GPS)?
dekuji mnohokrate ;)

to by jsem aj ja podakoval .) vyskoušal jsem najsť neco na andreoidmarket ale jsem nic nenasiel:(

zkus Rmaps (rmaps vlakno najdes pod Navigace/gps) je tam navod jak nahodit offline mapy, ale muzes pouzivat i online mapy, kde je spousta mapovych podkladu. Neni to navigace ale spis mapa, ktera ti ukaze, kde jsi, kde je sever a s turistickymi/cyklo mapami to nema chybu. Ovladani je jednoduche a rychlost je paradni.

Vcera jsem poprve vyzkousel Rmaps na tvrdo. Jel jsem s kamaradem 60km v Brdech po cestach po kterych jsem nikdy predtim nejel, a vysla z toho paradni trasa - diky Rmaps a paradnimu podkladu cykloatlasu jsem stale pohodlne a velice rychle kontroloval kde jsme a kudy se dame. Priroda samozrejme vzdycky prekvapi, ale o tom to bylo zajimavejsi, a vzdyky jsme nasli peknou cestu ven.

Na geocaching jsem pouzil c:geo, ktera je pro gc mnohem pohodlnejsi pro loveni kesi.
HTC Hero Black, Android 2.1 official, SDHC Adata 16GB class 6
scribblerr
Stálý androiďák

Zpět na Navigace/GPS