update u Tattoo

HTC

Moderátor: cryingfreeman

update u Tattoo

Příspěvekod kerberosk » úte 05. led 2010 22:25:23

Ze Sunnysoftu na mě svítí cena 6 200 s DPH ... chtěl jsem s nákupem ještě počkat na letošní modely (viz připravované mobily HTC, Salsa nebo Tide :twisted: ), ale teď jsem na vážkách ... zajímalo by mne, jestli někdo někde nezaznamenal potvrzení, že i na HTC Tattoo bude update na Android 2.0 nebo 2.1 (prodává se s donutem 1.6) ???
| htc tattoo 1.6 | no root | vodafone

| twitter: juzlnaj |
kerberosk
Stálý androiďák

Re: update u Tattoo

Příspěvekod moneytoo » úte 05. led 2010 23:14:43

2.1 na Tattoo bude. ;)
OpenWatch - Podpora Bluetooth hodinek Sony Ericsson MBW-100/150/200 a Prada Link na Androidu
moneytoo
Androiďák!

Medaile: 2
Dobrý Rádce (1)

Příspěvekod Jarmom » stř 06. led 2010 9:23:27

To je dobrá zpráva, ale hodil by se nějaký zdroj. Odkud to máš?
HTC Tatoo 1.6 Donut
Jarmom
Nové Androidě

Příspěvekod kerberosk » stř 06. led 2010 10:42:04

Včera na konferenci řekli krásnou věc, že prý se na každého dostane ...

http://phandroid.com/2010/01/05/android ... vices-too/

ovšem je tam v podstatě napsáno ´na každého se dostane, protože android je opensource´ ... ale u htc tattoo jsme kvůli sense závislí na updatu od htc, to mě zajímá, jestli už je to někde potvrzeno, nechci svůj android rootovat, abych měl update nějaké rom z xda ...

jarmon: jak jsi s tattoo spokojen? písalo se tu, že na marketu nejsou pro tattoo viditelné aplikace kvůli rozlišení displeje, ale že jdou zase sehnat někde bokem na internetu, měl jsi s tím problémy?

kerberosk
Stálý androiďák

Příspěvekod cryingfreeman » stř 06. led 2010 10:45:22

to čo včera povedali, hned neznamená, že všetky androidy budú mať 2.1 :lol: znamená to iba, že každý výrobca može svoj android na 2.1 updatnuť, ale musí to urobiť sám a to zavisí na ňom
Samsung GALAXY prvý na Slovensku , 8G internal memory, 16 gb micro SDHC card, t-mobile web´n walk 3 giga
cryingfreeman
Androiďák!

Příspěvekod PL113 » stř 06. led 2010 10:55:04

Takovejch slibů už bylo...co si budeme povídat :roll:
Rád bych se přenesl pár měsíců dopředu, abych viděl, jestli se opravdu něco stane nebo ne...
G1 white + root
ROM: FatsTest v3.0
Milujeme se! Teda alespoň z mojí strany:)
PL113
Androiďák!

Příspěvekod Jarmom » stř 06. led 2010 10:55:29

kerberosk píše:Včera na konferenci řekli krásnou věc, že prý se na každého dostane ...

http://phandroid.com/2010/01/05/android ... vices-too/

ovšem je tam v podstatě napsáno ´na každého se dostane, protože android je opensource´ ... ale u htc tattoo jsme kvůli sense závislí na updatu od htc, to mě zajímá, jestli už je to někde potvrzeno, nechci svůj android rootovat, abych měl update nějaké rom z xda ...

jarmon: jak jsi s tattoo spokojen? písalo se tu, že na marketu nejsou pro tattoo viditelné aplikace kvůli rozlišení displeje, ale že jdou zase sehnat někde bokem na internetu, měl jsi s tím problémy?

Tak zatím mám Tatto jen asi dva dny. Pravda je, že s Marketem jsou dva problemy:
a) v česku není plná verze a jsou tam jen free aplikace
b) tatto má menší rozlišení displaye, tudíž tam ani nejsou všechny free aplikace

V součtu to u mě znamená, že když jsem včera pro tatto na různé věci hledal různé utility, které lidi obecně pro android doporučují po diskzních forech, našel jsem jich v marketu asi polovinu. Na druhou stranu, vždycky jsem byl schopný tu aplikaci najít jinde a nainstalovat ji přes kabel z počítače, nebo najít nějakou alternativní aplikaci. Tudíž z mého (zatím krátkého) pohledu jde s tattoo asi to samé co s jinými androidovými telefony, ale musí se na to trochu jinak
HTC Tatoo 1.6 Donut
Jarmom
Nové Androidě

Příspěvekod ramon.dexter » stř 06. led 2010 11:24:04

Jarmon: jde o to, že tatoo má menší rozlišení displeje. 480x320 a 320x240 je sakra velkej rozdíl. A některý aplikace nejsou kompatibilní z toho důvodu že by se nevešly na displej.
Moje vznášelo je plné úhořů
twitter.com/brachtel
ramon.dexter
Androiďák!

Mobil: N1 + MoDaCo FroYo r22

Příspěvekod Jarmom » stř 06. led 2010 11:33:01

ramon.dexter píše:Jarmon: jde o to, že tatoo má menší rozlišení displeje. 480x320 a 320x240 je sakra velkej rozdíl. A některý aplikace nejsou kompatibilní z toho důvodu že by se nevešly na displej.

Však jsem to v předchozím příspěvku napsal. (nebo jsem to tak aspoň myslel. ;) )
HTC Tatoo 1.6 Donut
Jarmom
Nové Androidě

Příspěvekod pic » stř 06. led 2010 11:41:31

ale tech co "nejdou" je tak 2% ;)
oni aplikace se najdou, ale aktualizace je horsi...

a update na dalsi verzi je celkem nutny, 1.6 ma jeste celkem dost chybycek :DD
Na hraní: htc tattoo, 2,1 Eclair (root)
Na telefonování: nokia 6303i

----
Hitparada: 1.ramon.dexter, 2.Case, 3.d750, 4.skoopa
pic
Stálý androiďák

Příspěvekod kerberosk » stř 06. led 2010 12:57:26

Jarmon: díky moc za postřehy

Pic: Chybycek? Povídej ...

Moje agenda je skoro veškerá přes gmail.com a proto vybírám android, potřebuji telefon spíše pro práci a 11 - 20 tisíc za něj prostě dát nemohu, proto jsem měl v hledáčku třeba zrovna tattoo

Pokud by mi tedy splnil ty základní předpoklady a měl bych výhled, že se věci pohnou dopředu, tak do toho jdu ...

na mironetu je pořád cena 7800, neprodává Sunnysoft někdy šedivky? :?

kerberosk
Stálý androiďák

Příspěvekod Jarmom » stř 06. led 2010 14:53:14

kerberosk píše:
Moje agenda je skoro veškerá přes gmail.com a proto vybírám android...
:?

Google aplikace má v sobě každýb Android telefion nativně. Tatto má gmail, google talk, google calendar, google maps, youtube.

kerberosk píše:
na mironetu je pořád cena 7800, neprodává Sunnysoft někdy šedivky? :?

Já koupil za cca 6000,- na aukru.
HTC Tatoo 1.6 Donut
Jarmom
Nové Androidě

Příspěvekod vito45 » stř 06. led 2010 14:59:32

google aplikácie nemá v sebe každý android telefon natívne

viď.: http://en.wikipedia.org/wiki/CyanogenMod#Licensing_Controversy
blog: http://vito45.blogspot.com/
podporujem Slovensku Piratsku Stranu
vito45
Stálý androiďák

Příspěvekod moneytoo » stř 06. led 2010 16:41:01

Obrázek

Obrázek
OpenWatch - Podpora Bluetooth hodinek Sony Ericsson MBW-100/150/200 a Prada Link na Androidu
moneytoo
Androiďák!

Dobrý Rádce (1)

Příspěvekod Jerzabek » stř 06. led 2010 17:13:10

vito45 píše:google aplikácie nemá v sebe každý android telefon natívne

viď.: http://en.wikipedia.org/wiki/CyanogenMod#Licensing_Controversy

On se někde prodává oficiálně telefon s Cyanem..? :roll: :idea:
http://android.own.cz
G1 white - KiNgxKxlicK AOSP 2.1 [v1.7.1]
Twitter: @Jerzabek
Jerzabek
Androiďák!

Příspěvekod kerberosk » stř 06. led 2010 17:16:06

moneytoo: zdroj? co nám to vlastně říká? čí je tahle sbírka buildů? :roll:

jarmon: diky, doma mi bezi emulator androida na pc, připravuji se důkladně :DD ale když už jsi pořizuji telephoun s operačním systémem, nerad bych byl potom "nešťastně" limitován ... rozběhal jsi třeba mapy a gps? (ndrive nebo ty druhé?) co správce souborů? správce běžících aplikací? budík? program pdf a doc? hudební přehravač? ... jaké jsi třeba ty instaloval aplikace? ... s čím byly problémy?

A ten tvůj tattoo? ... je to oficiální distribuce? záruční list? reklamace?

kerberosk
Stálý androiďák

Příspěvekod moneytoo » stř 06. led 2010 17:16:53

Jerzabek píše:On se někde prodává oficiálně telefon s Cyanem..? :roll: :idea:

hlavně např. v Asii se prodávají Android telefony (už od Dream, Saphire a novější) bez Marketu, Gmailu, Map, Youtube...
moneytoo
Androiďák!

Dobrý Rádce (1)

Příspěvekod Jerzabek » stř 06. led 2010 17:19:38

Ano, já narážím na ten odkaz na cyanogenmod.
http://android.own.cz
G1 white - KiNgxKxlicK AOSP 2.1 [v1.7.1]
Twitter: @Jerzabek
Jerzabek
Androiďák!

Příspěvekod vito45 » stř 06. led 2010 18:21:03

to bol príklad licencií ktorý som vedel najrýchlejšie nájsť, napr. na hero nikde nevidím dialer (či ako sa volá) čo by mala byť tiež google aplikácia, výrobca bez problémov keď chce môže vymeniť tie aplikácie za svoje
vito45
Stálý androiďák

Příspěvekod ramon.dexter » stř 06. led 2010 18:30:33

vito:pleteš si dojmy a pojmy. Google aplikace jsou Maps, Gmail, Market, Goggles a další plus jejich služby. Dialer oproti tomu slouží pro vytáčení čísel. Je logický že to neni google aplikace, protože jinak by sis z ne-google-branded telefonu nezavolal.

A ty opravdu NEMÁŠ v heru dialer? Pokud vim, hero má dialer upravenej od htc.
twitter.com/brachtel
ramon.dexter
Androiďák!

Příspěvekod vito45 » stř 06. led 2010 20:47:01

ok, neviem vygooglovať všetky aplikácie ktoré patria pod "google experience" :( s tým dialerom sme sa asi nerozumeli
vito45
Stálý androiďák

Příspěvekod Jarmom » čtv 07. led 2010 9:27:57

kerberosk píše:moneytoo: zdroj? co nám to vlastně říká? čí je tahle sbírka buildů? :roll:

jarmon: diky, doma mi bezi emulator androida na pc, připravuji se důkladně :DD ale když už jsi pořizuji telephoun s operačním systémem, nerad bych byl potom "nešťastně" limitován ... rozběhal jsi třeba mapy a gps? (ndrive nebo ty druhé?) co správce souborů? správce běžících aplikací? budík? program pdf a doc? hudební přehravač? ... jaké jsi třeba ty instaloval aplikace? ... s čím byly problémy?

mapy - rozbehal jsem vestavene google maps, ndrive jsem zatim nestihnul vyzkouset. Mám doma, vyzkousim. Ale lidi pisou, ze vetsinou jim to funguje.
spravce souboru - v marketu je free Aexplorer, ten mi funguje, umi instalovat i prochazet soubory
spravce bez. aplikaci - nezkousel jsem
budik - pouzivam vestaveny
doc a pdf - zatim jsme nezkousel
prehravac - zatim mi staci vestaveny, funguje uspokojive

Můj tatto jsem koupil na aukru s fakturou z oficialni ceske distribuce.
HTC Tatoo 1.6 Donut
Jarmom
Nové Androidě

Příspěvekod koper1 » čtv 07. led 2010 10:14:50

kerberosk píše:moneytoo: zdroj? co nám to vlastně říká? čí je tahle sbírka buildů? :roll:
ale když už jsi pořizuji telephoun s operačním systémem, nerad bych byl potom "nešťastně" limitován ... rozběhal jsi třeba mapy a gps? (ndrive nebo ty druhé?) co správce souborů? správce běžících aplikací? budík? program pdf a doc? hudební přehravač? ... jaké jsi třeba ty instaloval aplikace? ... s čím byly problémy?

Ahoj. Jsem tu novy, stejne tak jako v Androidu. Pred tim leta stridani Symbianu a Win, jiz od PDA Sony Clie, spousty HTC zarizeni, Nokia smartphones... nicmene Android od vcerejska. Tatoo mam od brnenskeho Sunnysoftu za 6195,- vc.DPH, oficialni distribuce pro CZ, alespon podle krabice a IMEI. Zatim se s Androidem seznamuju, nicmene Sygic jsem rozbehal (starsi build), stejne tak Google Maps. Spravce souboru jsem narychlo nasel asi ctyri a podrobneji zkousel dva, ES File Explorer (vcetne jejich zabudovaneho task manageru) a Astro. Astro jednoznacne lepsi v mnozstvi moznosti a funkci, nicmene jsem zatim skoncil u ES F, je prehlednejsi. Budik pouzivam nativni, bohate dostacuje a zatim zadne problemy ani s probuzenim zarizeni, ani se snooze. PDF a DOC je, oficialne a zdarma zatim pouze cteni a prohlizeni. Hudebni prehravac totez - je jich nekolik, zatim zustavam u TuneWiki. Pri prehravani mp3 se muze pripojit a stahnout pro prave hrajici song na pozadi bezici lyrics, on-line radia a spoustu jinych funkci. Dale pouzivam vynikajici aplikaci aCurrency, jelikoz ji denne potrebuji pro praci (prevody a prepocitavani menovych kurzu), Unit Converter pro prevadeni naprosto vseho na vsechno. No, moc vic jsem toho zatim nestihl vyzkouset, dalsi v rade bude nejaka jednoducha aplikace pro Podcasty, pokud mozno neco ve stylu nativniho Nokia podcastingu. Nevite nekdo?
If at first You don't succeed... so much for skydiving
koper1
Nové Androidě

Příspěvekod nico.hash » čtv 07. led 2010 16:12:48

Mám už 10 dní Tatto a jsem docela spokojen, vlastně ne docela, jsem spokojen. Chybí mi akorát plnohodnotný bluetooth, který se mi nepodařilo žádnou aplikací zprovoznit. A pak mi docela schází Java. Tu jsem sice rozchodil přs J2ME Runner, ale je to takové pofiderní. Co si, ale nemůžu vynachválit je Navigace Sygic Mobile Maps 2009. Za 5 vteřin přpojený,česky mluvící,dobře navigující!!
Na spoustě zahraničních for jsem si potvrdil, že Eclair 2.X pro Tattoo bude!! Takže naděje mi umírá poslední.

Jediné co mě mrzí na Tattoo, ne co mě SERE!! na Tatto, že jsem ho 28.12.2009 koupil za 7480,- Dnes ve stejném obchodě je za 5980,- (nextcomp.cz) :oops: :oops:
nico.hash - HTC tattoo, 1.6 donut, non-root
nico.hash
Stálý androiďák

Příspěvekod ramon.dexter » čtv 07. led 2010 16:17:11

noci.hash: víš co se říká: "dvakrát měř, jednou řež". Jako kdybys nevěděl že po vánocích dochází ke zlevnění všeho.

K tomu bluetooth: ani ho v současnosti žádnou aplikací nerozchodíš, protože v androidu 1.5 neni dodělaný a funguje jenom na handsfree a A2DP přenos hudby. Konec. Finito.
twitter.com/brachtel
ramon.dexter
Androiďák!

Příspěvekod kerberosk » čtv 07. led 2010 16:58:41

Tohle vlákno je pro mne maximálně užitečné :lol: už mám prst na spoušti "buy"

Je aplikace, která hlídá množství stažených dat? budu mít u vodafonu fup 100MB

kerberosk
Stálý androiďák

Příspěvekod ramon.dexter » čtv 07. led 2010 17:01:07

kerberos: jsem na tom stejně a ještě jsem toho nedosáhnul. Web jedu přes browser (ne opera mini), používám icq a mapy.

Ale ano, existuje. Myslim že se jmenuje NetCounter nebo tak nějak.
twitter.com/brachtel
ramon.dexter
Androiďák!

Příspěvekod nico.hash » čtv 07. led 2010 17:12:13

ramon.dexter: když já jsem byl maximálně nedočkavý a ježíšek byl ke mě finančně štědrý :D , donesl mi 6000,- a já vůl si 1500,- pujčil. což bych dnes nemusel :lol: Ale každopádně nelituju, kdo si počká ten se sice dočká,ale to bych mohl čekat taky dost dlouho, za měsíc může stát třeba 5000,- Ale taky ne. Když jsem si kupoval notebook, tak jsem za něj dal 25000,- měsíc nato stál 29000,- :yes: Takže s tím Tatto jsem vlastně ještě v plusu 2500,- :D :D
nico.hash - HTC tattoo, 1.6 donut, non-root
nico.hash
Stálý androiďák

Příspěvekod Jarmom » pát 08. led 2010 0:10:32

Umí Android nějak uspořádat tu obrazovku menu, kde jsou všechny nainstalované aplikace? Tím že jsou tam všechny, tak vzniká bordel. Docela by se mi líbilo mít tam třeba podsložku hry, gps, atd...
HTC Tatoo 1.6 Donut
Jarmom
Nové Androidě

Příspěvekod baloonek » pát 08. led 2010 8:27:37

kerberosk: Na co hlídat FUP u Vodafonu? Po 100 MB ti to jen sníží rychlost, nic jiného se nestane. A vzhledem k už tak mizerné rychlosti si myslím, že si toho ani nevšimneš. :|
HTC Tattoo 1.6 Donut
baloonek
Stálý androiďák

Další

Zpět na Tattoo / Click