kontakty - Synchronizace

HTC

Moderátor: cryingfreeman

kontakty - Synchronizace

Příspěvekod Koikus » ned 21. úno 2010 18:12:26

Ahoj chtěl bych se zeptat, jestli tomu teda dobře rozumim. Když dám synchronizovat v Tattoo tak by se me meli kontakty (de mi o telefonní čísla) nahrát do kontatktů na gmail účtu. Ale toto se mi právě neděje. Mam tam jediny dva kontakty a to sou Yellow page a Stardust. Jak docílim toho abych měl zálohovaný kontakty na gmail účtu jestli to de.
Koikus
Nové Androidě

Re: kontakty - Synchronizace

Příspěvekod steve83 » stř 10. bře 2010 21:47:15

Musis v Exchange Activesync nastavit ucet. email, adresu servera : m.google.com, meno a heslo a to je vsetko.
steve83
Stálý androiďák

Příspěvekod Litchi » pon 15. bře 2010 7:30:19

Zkousel jsem to nastavit dle vyse uvedeneho navodu, ale stale mi to pise:
"Pripojení k serveru Exchange se nezdarilo. Zkontrolujte prosim nastaveni serveru Exchange."
Kde bych pls mohl delat chybu?
Dik za radu
HTC Tattoo
Litchi
Nové Androidě

Příspěvekod palokalo » pon 15. bře 2010 10:35:45

Kontakty mas v outlooku? ak ano pouzi htc sync. Idealne je prehodit si ich do gmailu. Vtedy sa to synchronizuje vsetko cez net a hned.
..: T-mobile G2 :..
palokalo
Stálý androiďák

Příspěvekod mancusco » pon 15. bře 2010 18:39:18

palokalo píše:Kontakty mas v outlooku? ak ano pouzi htc sync. Idealne je prehodit si ich do gmailu. Vtedy sa to synchronizuje vsetko cez net a hned.

Je to celé pošahané, než to člověk pochopí. Kontakty po synchronizaci s HTC Sync se objeví v telefonu s poznámkou Telefon, tyhle do Gmailu natáhnout nejdou, alespoň mě to nešlo. Použít proto companionlink pro android, tím dostat kontakty z Outlooku do Gmailu - kontakty (nebo přes csv soubor) a pak se to po synchronizaci vzduchem objeví zpátky v telefonu jako Kontakty - Google, ovšem v pořadí Jméno -Přijmení.
Další aktualizace vzduchem se pak dějí jenom mezi telefonem a gmailem. V Zobrazit u složky Lidé pak vybrat jenom Google, jinak tam jsou dvakrát, tj. jako Telefon a Google. Když vybereš vše, tak v případě konfliktu vybrat Google. Ale stejně tam budou některé dvakrát.
Ten HTC Sync funguje jenom mezi telefonem a Outlookem. Jinak řečeno, nejde udržovat synchronizací přes HTC Sync a přes Gmail jeden aktuální kontakt, vždy budou dva, Google a Telefon.
Navíc Gmail to otáčí z Přijmení - Jméno na Jméno - Přijmení. Companion Link to ale dokáže otočit tak, aby v Gmailu bylo Přijmení - Jméno, pak budou i v telefonu Google kontakty jako Přijmení - Jméno.
Jestli se mýlím, tak mě opravte, já jsem na nic jiného nepřišel.
Ale napřed kontakty v Outlooku rozhodně zálohovat do jiné složky, který si vytvoříš jako Kontakty.
Gmail má jednu dobrou vlastnost, dokáže odstranit/sloučit duplicity, což třeba pro Outlook 2007 jsem našel jenom "Delete Duplicates for Outlook. "
Kapitolou sama pro sebe jsou narozeniny, pokud je máš v Outlooku u kontaktu. Pak tam budou dvakrát.

Jinou kapitolou jsou Události, pokud nainstaluješ na PC google sync, pak je možné udržet jednu aktivní událost, u mě např. PC doma, PC v práci, Telefon, Gmail.
Naposledy upravil mancusco dne stř 17. bře 2010 8:57:49, celkově upraveno 2
HTC DESIRE rooted, Defrost 1.3, Froyo 2.2
mancusco
Stálý androiďák

Příspěvekod steve83 » pon 15. bře 2010 20:02:19

Takze V nastaveniach -> synchronizace dat -> exchange activesync - > potom oznacit co synchronizovat to je samozrejmost. Stlacit tlacidlo menu a nastavenie. Potom dodrzat navod co som tu uz uviedol. Nezabudnut odfajknut SSL sifrovanie. Ak je vsetko nastavene ako som uviedol musi to fungovat. A funguje mi aj Google synchronizacia. Skontrolovat datove pripojenie.
steve83
Stálý androiďák

Příspěvekod mancusco » pon 15. bře 2010 20:22:22

steve83 píše:Takze V nastaveniach -> synchronizace dat -> exchange activesync - > potom oznacit co synchronizovat to je samozrejmost. Stlacit tlacidlo menu a nastavenie. Potom dodrzat navod co som tu uz uviedol. Nezabudnut odfajknut SSL sifrovanie. Ak je vsetko nastavene ako som uviedol musi to fungovat. A funguje mi aj Google synchronizacia. Skontrolovat datove pripojenie.

Microsoft Exchange ActiveSync - Synchronizovat je možné pouze se serverem Microsoft Exchange Server 2003 Service pack SP2 nebo Microsoft Exhange Server 2007. Tolik i návod, obávám se, že on se ptal na Gmail. Pokud ti to ale funguje, tak to upřesni, např. zadání domény
HTC DESIRE rooted, Defrost 1.3, Froyo 2.2
mancusco
Stálý androiďák

Příspěvekod steve83 » pon 15. bře 2010 20:45:34

Takze mal som fon s WM 6.1., synchronozoval som ho s mojim gmail kontom a prenieslo mi vsetky kontakty. A teraz som to spravil cez exchange activesync v Tattoo a mam vsetky kontakty naspat, vsetko co som mal na gmail konte. Len som tam musel nastavit server m.google.com a mal som problem s pripojenim, ale zaskrtol som este sifrovanie SSL a potom to fachcilo :).
steve83
Stálý androiďák

Příspěvekod pato » sob 10. dub 2010 9:42:15

Ja som si nedávno kúpil HTC Desire a okrem iného tiež maturujem nad tými kontaktami. Ako to vlastne teda má byť, keď chcem mať zosynchronizované kontakty v Outlooku a v telefóne, resp. v Google Apps? Aký zoznam používať?

Keď som to pochopil správne, tak HTC Sync, ktorý mi navyše funguje veľmi divne (dá sa pripojiť iba po reboote počítača, po odpojení kábla už neregistruje telefón), synchronizuje dáta medzi Phone a Outlookom. Interný synchronizátor v telefóne zasa synchronizuje iba Google kontakty.

Ako sa dá vyriešiť problém s narodeninami? Ja ich v Google kontaktoch vôbec nemám zosynchronizované.
HTC Desire - rooted
pato
Nové Androidě

Příspěvekod Milhaus65 » sob 10. dub 2010 17:28:48

Narozeniny kontaktů musiš nastavit přes Gmail ručně. Potom mám ještě v kalendáři spuštěno navíc službu, která to doplní do kalendáře na gmailu a následně potom i do telefonu.
HTC Desire
Milhaus65
Stálý androiďák

Příspěvekod Tenaka » sob 24. dub 2010 16:07:52

Milhaus65 píše:Narozeniny kontaktů musiš nastavit přes Gmail ručně. Potom mám ještě v kalendáři spuštěno navíc službu, která to doplní do kalendáře na gmailu a následně potom i do telefonu.

Mohl bys prosím tě rozvést, jak jsi docílil toho, aby se ti z kontaktů v gmailu překopírovali narozeniny do kalendáře? Zkoušel jsem to a nedaří se mi to. Díky
Tenaka
Nové Androidě

Příspěvekod zak » ned 25. dub 2010 14:10:13

http://googleappsupdates.blogspot.com/2 ... endar.html
---
To add the birthday and event calendar in Google Calendar, from the Settings page, select 'Browse public calendars' on the 'Calendars' tab, then click the 'Add Calendar' button for the 'Contacts' birthdays and events' calendar.
----
zak
Stálý androiďák

Příspěvekod Baharis » stř 05. kvě 2010 13:39:13

Milhaus sem asi normálně nechodí, to byla spíše náhoda. Nemá Tattoo. Mě to nastavoval a funguje dobře, včetně narozenin. Nevím zda to pomůže, ale tu je to mé nastavení kalendáře:

Obrázek
HTC Tattoo
Baharis
Stálý androiďák

Příspěvekod freebee » úte 18. kvě 2010 20:36:10

Ahoj..mam takovy mensi dotazek...kdyz synchronizuju kontakty s Outlookem 2007, tak ikony kontaktu, ktery si nastavim v telefonu se mi v ramci teto synchronizace prehodi na rozliseni ktery pouziva Outlook..coz je dost mizerne..kuprikladu, kdyz dany kontakt vola..a je pak ikona zobrazena pres cely displej telefonu.

Nemate s tim nekdo zkusenost, jak to treba v outlooku nastavit...nebo jestli to vubec lze?

diky moc
freebee
Nové Androidě

Příspěvekod zmasabujon » pát 25. čer 2010 6:26:29

Zdravim lidi, mam takový problém. V google kalendáři mam normálně nastavené zobrazování narozenin z kontaktů a to jede v pohodě. Nicméně pokud synchronizuju kalendář s Tattoo (exchange), tak se mi stáhnou jen události a české svátky, ale narozeniny ani za boha...
Nevíte kde by mohla být chyba? :)

dodatek:
Tak už se mi to povedlo...znova sem přehrál celou romku a už to jede :)
zmasabujon
Nové Androidě

Zpět na Tattoo / Click