palokalo píše:Kontakty mas v outlooku? ak ano pouzi htc sync. Idealne je prehodit si ich do gmailu. Vtedy sa to synchronizuje vsetko cez net a hned.
Je to celé pošahané, než to člověk pochopí. Kontakty po synchronizaci s HTC Sync se objeví v telefonu s poznámkou Telefon, tyhle do Gmailu natáhnout nejdou, alespoň mě to nešlo. Použít proto companionlink pro android, tím dostat kontakty z Outlooku do Gmailu - kontakty (nebo přes csv soubor) a pak se to po synchronizaci vzduchem objeví zpátky v telefonu jako Kontakty - Google, ovšem v pořadí Jméno -Přijmení.
Další aktualizace vzduchem se pak dějí jenom mezi telefonem a gmailem. V Zobrazit u složky Lidé pak vybrat jenom Google, jinak tam jsou dvakrát, tj. jako Telefon a Google. Když vybereš vše, tak v případě konfliktu vybrat Google. Ale stejně tam budou některé dvakrát.
Ten HTC Sync funguje jenom mezi telefonem a Outlookem. Jinak řečeno, nejde udržovat synchronizací přes HTC Sync a přes Gmail jeden aktuální kontakt, vždy budou dva, Google a Telefon.
Navíc Gmail to otáčí z Přijmení - Jméno na Jméno - Přijmení. Companion Link to ale dokáže otočit tak, aby v Gmailu bylo Přijmení - Jméno, pak budou i v telefonu Google kontakty jako Přijmení - Jméno.
Jestli se mýlím, tak mě opravte, já jsem na nic jiného nepřišel.
Ale napřed kontakty v Outlooku rozhodně zálohovat do jiné složky, který si vytvoříš jako Kontakty.
Gmail má jednu dobrou vlastnost, dokáže odstranit/sloučit duplicity, což třeba pro Outlook 2007 jsem našel jenom "Delete Duplicates for Outlook. "
Kapitolou sama pro sebe jsou narozeniny, pokud je máš v Outlooku u kontaktu. Pak tam budou dvakrát.
Jinou kapitolou jsou Události, pokud nainstaluješ na PC google sync, pak je možné udržet jednu aktivní událost, u mě např. PC doma, PC v práci, Telefon, Gmail.