Postřehy po několika dnech používání

Google

Moderátoři: michpo, cryingfreeman

Postřehy po několika dnech používání

Příspěvekod mck182 » čtv 11. úno 2010 23:32:24

Tak už N1 převracím v ruce 10 dní a tady jsem sepsal svoje postřehy za tu dobu.

http://martys.typepad.com/blog/2010/02/10-dni-s-androidem-google-nexus-one.html

Co vy ostatní s N1? Jaké jsou vaše postřehy a dojmy?
mck182
Stálý androiďák

Re: Postřehy po několika dnech používání

Příspěvekod pejzy » pát 12. úno 2010 0:16:51

Pls co je to za widget,ktery ukazuje vydrz baterie? (je na jednom z tvych screenu)
Nexus One Owner
pejzy
Stálý androiďák

Příspěvekod michpo » pát 12. úno 2010 0:45:56

Ja teda na baterii pouzivam widget BatteryLife, ktery ma hezci grafiku + ruzne moznosti nastaveni ;)

Ke tvemu clanku s postrehy. Dovolil bych si nesouhlasit s nazorem, ze se sklicko fotaku poskrabe kdyz se s telefonem hybe po stole, nebo vibruje, to sklicko je totiz zanorene, takze se poskrabat na rovnem stole rozhodne nemuze. Navic to ze je fotak vystouply a telefon je tak lehce nadzvednuty ma velkou vyhodu, a to ze reproduktor neni tolik utisen kdyz je telefon na stole a nekdo zavola.

Ja mam N1 sice zatim jen od utery, ale jsem maximalne spokojeny. Vse me funguje jak ma, vc. spravneho chovani displeje na dotyky.
Dotykova tlacitka me reaguji tak jak maji a nestalo se mi, ze bych ho musel mackat x-krat nez zareaguje, staci vedet ze reaguje na vrchni strane obrazku tlacitka a ze se ma mackat vetsi plochou prstu a neni vubec zadny problem.

Dale bych poupravil tvrzeni ze N1 ma wifi jen b/g, protoze ve skutecnosti ma b/g/n. Mam doma n-kovy wifi router a po pripojeni me N1 ukazuje ve vlastnostech pripojeni rychlost 65 Mbps, coz je rozhodne vic nez maximum g-ckove wifi 54 Mbps.

Tech 6,5 hodiny Internet use znamena, ze N1 vydrzi 6,5 hodiny surfovani na netu pres wifi.

Jinak je to pekne napsany clanek :yes:
Google Nexus One + Sandisk MicroSDHC Ultra 8GB Class 6
Dovolena od 15.7. do 1.8., tak tu nezlobte at az se vratim me z toho OT v tematech netrefi ;)
michpo
Androiďák!

Příspěvekod mck182 » pát 12. úno 2010 13:28:43

pejzy píše:Pls co je to za widget,ktery ukazuje vydrz baterie? (je na jednom z tvych screenu)

Je to BatteryTime Lite. Po kliknutí se objeví celá aplikace se zbývajícím časem pro různé činnosti (hudba, video, volání..) a hodnotu baterky je možné i nastavit ručně posuvníkem, takže můžeš vidět, jak dlouho ti třeba vydrží hudba při 8% baterky atd.

michpo píše:Ke tvemu clanku s postrehy. Dovolil bych si nesouhlasit s nazorem, ze se sklicko fotaku poskrabe kdyz se s telefonem hybe po stole, nebo vibruje, to sklicko je totiz zanorene, takze se poskrabat na rovnem stole rozhodne nemuze. Navic to ze je fotak vystouply a telefon je tak lehce nadzvednuty ma velkou vyhodu, a to ze reproduktor neni tolik utisen kdyz je telefon na stole a nekdo zavola.

To s tím reproduktorem je fakt, to mě nenapadlo. Ale i na rovném stole se dá poškrábat i když je zanořená..třeba když budeš mít na stole bordel nebo tak. Ale zase na druhou stranu...je to blbost, má to tak většina telefonu a holt jinak to udělat nejde.

michpo píše:Ja mam N1 sice zatim jen od utery, ale jsem maximalne spokojeny. Vse me funguje jak ma, vc. spravneho chovani displeje na dotyky.
Dotykova tlacitka me reaguji tak jak maji a nestalo se mi, ze bych ho musel mackat x-krat nez zareaguje, staci vedet ze reaguje na vrchni strane obrazku tlacitka a ze se ma mackat vetsi plochou prstu a neni vubec zadny problem.

Věřím, že to dotykové ovládání je otázka zvyku. Jakmile si člověk na to jednou zvykne, pak už to půjde i poslepu.

michpo píše:Dale bych poupravil tvrzeni ze N1 ma wifi jen b/g, protoze ve skutecnosti ma b/g/n. Mam doma n-kovy wifi router a po pripojeni me N1 ukazuje ve vlastnostech pripojeni rychlost 65 Mbps, coz je rozhodne vic nez maximum g-ckove wifi 54 Mbps.

To je dobrý, to tam připíšu. Já ten údaj vzal z ofic. specifikací Googlu ;)

michpo píše:Tech 6,5 hodiny Internet use znamena, ze N1 vydrzi 6,5 hodiny surfovani na netu pres wifi.

Říkal jsem si, že to asi bude brouzdání po netu.. :D

michpo píše:Jinak je to pekne napsany clanek

Dík :) Potřebuju se zase dostat do svojí psací formy, kterou sem 5 let nechal chřadnout. Pak uvažuju, že bych možná psal pro svetandroida.cz ....no budeme vidět 8-)
mck182
Stálý androiďák

Příspěvekod silencer » pát 12. úno 2010 15:03:57

Můžu říct, že přechodu z iPhone na Nexus nelituju.

Podle mě měl iP lepší dvě věci - přehrávač (audio, video) a kinetické skrolování. Ten přehrávač by to chtělo - dal bych klidně i 10$ za pořádný přehrávač.
Google Nexus One FW2.2 bez r00tu zato s kartou A-Data microSDHC 16GB Class 6
Nejlepší synchronizace souborů je přes DropBox!
Můj Appbrain list.
silencer
Stálý androiďák

Příspěvekod YoungBuck » sob 13. úno 2010 11:53:24

K tomu bluetooth, jakto ze treba na odosielanie suborov na iny telefon nejaky program... Delarock to skusal a pisal mi ze mu to ide bez nejakeho programu naviac, tak ak to vlastne je. Mozes skusit prosim ci v ponuke share sa nachadza moznost bluetooth aj bez toho programu Bluetooth File Transfer? dakujem
YoungBuck
Stálý androiďák

Příspěvekod cryingfreeman » sob 13. úno 2010 12:43:47

no ak jedine spomalenie na Nexuse su len tie mikrolagy pri scrolovaní tak super...stalo sa ti niekedy, že by sa ti objavovala plochaa dlhšie?
Samsung GALAXY prvý na Slovensku , 8G internal memory, 16 gb micro SDHC card, t-mobile web´n walk 3 giga
cryingfreeman
Androiďák!

Příspěvekod mck182 » sob 13. úno 2010 13:13:24

silencer píše:Podle mě měl iP lepší dvě věci - přehrávač (audio, video) a kinetické skrolování. Ten přehrávač by to chtělo - dal bych klidně i 10$ za pořádný přehrávač.

Pojem kinetické skrolování už jsem párkrát viděl, ale ještě ani jednou se nedověděl, co že to je. Eh..co to tedy je? :)

cryingfreeman píše:no ak jedine spomalenie na Nexuse su len tie mikrolagy pri scrolovaní tak super...stalo sa ti niekedy, že by sa ti objavovala plochaa dlhšie?

Občas jo, když vypínám třeba nějakou hru..ale to jsem přisuzoval Garbage Collectoru, který dělal svojí práci. Ale celkově...téměř vůbec.

YoungBuck píše:K tomu bluetooth, jakto ze treba na odosielanie suborov na iny telefon nejaky program... Delarock to skusal a pisal mi ze mu to ide bez nejakeho programu naviac, tak ak to vlastne je. Mozes skusit prosim ci v ponuke share sa nachadza moznost bluetooth aj bez toho programu Bluetooth File Transfer? dakujem

Tak jsem BFT odinstaloval a je to pravda, soubory (myšleno obrázky/videa z galérie) lze odesílat přes bluetooth i bez použití dalších aplikací. Hm..někde jsem to čet, že android tohle standartně neumí, to mi zůstalo v hlavě a z toho jsem vycházel. Zřejmě to asi bylo pro první verze androida jako G1 nebo tak. OK, tohle musím opravit.
Naposledy upravil mck182 dne sob 13. úno 2010 13:24:31, celkově upraveno 1
mck182
Stálý androiďák

Příspěvekod Mines » sob 13. úno 2010 13:16:13

YoungBuck píše:K tomu bluetooth, jakto ze treba na odosielanie suborov na iny telefon nejaky program... Delarock to skusal a pisal mi ze mu to ide bez nejakeho programu naviac, tak ak to vlastne je. Mozes skusit prosim ci v ponuke share sa nachadza moznost bluetooth aj bez toho programu Bluetooth File Transfer? dakujem

je tam moznost Bluetooth i bez Bluetooth File Transfer, ale kdyz potrebuju pracovat s Bluetooth, tak pouzivam BFT, muzes si tam krasne prohlizet obsah sparovaneho telefonu
Google Nexus One
ROM: Android 2.2 FroYo
Recovery: RA-nexus-v1.7.0
HTC_IME keyboard

HTC Hero černá - bývávalo
twitter @mines954 víceméně o N1
Mines
Stálý androiďák

Mobil: Nexus One

Příspěvekod mck182 » sob 13. úno 2010 13:20:19

Tak se mi dneska podařilo něčím rozsypat androida :D Asi nějaká vadná aplikace. Nejdřív mi začlal blbnout SMSPopup, který svoje popup okno začal renderovat místo uprostřed, tak až při samém horním okraji obrazovky. Pak se mi z ničeho nic samo změnilo pozadí na defaultní N1 (neural network či jak se to) a teď se mi rozsypaly popisky v menu, viz příloha.. ať menu vypínám a zapínám jak chcu, tak se to ani nehne :D Uptime 158 a půl hodiny a asi první vynucený restart...
Přílohy
device_x1.png
device_x1.png (123.98 KiB) Zobrazeno 1952 krát
mck182
Stálý androiďák

Příspěvekod Mishack » sob 13. úno 2010 13:30:43

mck182 píše:Pojem kinetické skrolování už jsem párkrát viděl, ale ještě ani jednou se nedověděl, co že to je. Eh..co to tedy je? :)

Kineticke scrollovani - viz Case
http://www.youtube.com/watch?v=1pCVrltKOGQ
Naposledy upravil Mishack dne sob 13. úno 2010 14:04:56, celkově upraveno 1
N1 (default ROM), LauncherPro
Mishack
Androiďák!

Mobil: Nexus One - default ROM

Příspěvekod Case » sob 13. úno 2010 13:49:47

Kinetické scrollování je (už název samotný napoví) to, že přejedeš prstem přes seznam a on se pak ještě nějakou dobu setrvačností pohybuje. Jinými slovy na Androidu zcela normální věc.

Ten "gumový" efekt na konci seznamu, co ho z mně nepochopitelného důvodu spousta lidí vydává za kinetické scrollování samotné, je jenom taková efektní blbůstka, kterou kinetickému scrollu pro efekt v některých implementacích tvůrci oněch systémů přidali, nic víc. Přijde mi navíc dost legrační, že mnohdy absenci téhle čistě efektní animace leckteří recenzenti ostře vyčítají jako něco zásadního, jako by snad šlo o něco víc než o "eye candy" ;)
Chcete-li mi pomoci, můžete mi přispět na vývoj nových ROM a další "androidí" počiny.
Case
Androiďák!

Medaile: 1
Dobrý Rádce (1)
Mobil: Vodafone 845

Příspěvekod YoungBuck » sob 13. úno 2010 13:53:18

dik za odpovede mck182 Mines
YoungBuck
Stálý androiďák

Příspěvekod Mishack » sob 13. úno 2010 14:04:18

Case: Diky za upresneni.

Přijde mi navíc dost legrační, že mnohdy absenci téhle čistě efektní animace leckteří recenzenti ostře vyčítají jako něco zásadního, jako by snad šlo o něco víc než o "eye candy" ;)

Tomuhle taky nerozumim. Uz v nekolika recenzich jsem na to narazil.
Mishack
Androiďák!

Příspěvekod mck182 » sob 13. úno 2010 14:13:00

Je pravda že jde i o trošku víc než jen o eye-candy. Vemte si např. seznam, který je dlouhý přesně na displej. Když si nevšimnu, že chybí posuvník a budu chtít prstem skrolovat, tak s tím efektem mi je okamžitě jasné, že je to konec seznamu. Naopak bez něho leckdy člověk může se pokoušet skorolovat vícekrát v domění, že displej jeho gesto prstem nezachytil. Rozhodně to ale není zásadní věc, byť vcelku užitečná..
mck182
Stálý androiďák

Příspěvekod Mines » sob 13. úno 2010 15:41:12

mck182: co to tam mas na status baru za "androida panacka"?
Google Nexus One
ROM: Android 2.2 FroYo
Recovery: RA-nexus-v1.7.0
HTC_IME keyboard

HTC Hero černá - bývávalo
twitter @mines954 víceméně o N1
Mines
Stálý androiďák

Mobil: Nexus One

Příspěvekod YoungBuck » sob 13. úno 2010 17:17:15

mck182
to mas teda pravdu, aj napr v galerii obrazkov co som videl na nexuse tak ked sa presuvas vo fulscreene po fotkach a si uz na poslednej, nieje tam ziadny scrollbar.
YoungBuck
Stálý androiďák

Příspěvekod silencer » sob 13. úno 2010 22:34:53

2Case: ja vim, ze ma android kineticke scrollovani, ale prave ten rozdil v tom dojezdu. Zda se to sice jako blbost, ale jak tu bylo zmineno - diky tomu ihned vis, ze ses na konci a ne, ze ti jen zamrzl telefon nebo nechytil gesto...
Google Nexus One FW2.2 bez r00tu zato s kartou A-Data microSDHC 16GB Class 6
Nejlepší synchronizace souborů je přes DropBox!
Můj Appbrain list.
silencer
Stálý androiďák

Příspěvekod Case » sob 13. úno 2010 23:19:44

Já obvykle tak nějak vidím, že jsem na konci seznamu...

Ale jako pro mě za mě, ať tam tahle "funkce" klidně je. Jenom jsem konstatoval, že spousta lidí (obecně) a dokonce i recenzentů si z nějakého důvodu myslí, že kinetické scrollování je právě a pouze ten gumový efekt na konci, což je nesmysl.
Chcete-li mi pomoci, můžete mi přispět na vývoj nových ROM a další "androidí" počiny.
Case
Androiďák!

Dobrý Rádce (1)
Mobil: Vodafone 845

Příspěvekod mck182 » ned 14. úno 2010 17:35:20

Mines píše:mck182: co to tam mas na status baru za "androida panacka"?

Je to Task Manager od Rhythm Software...první, na který jsem natrefil a plná spokojenost. Má ještě i 1x1 widget s tím samým androidem, který drží cedulku s údajem o volné paměti :)
mck182
Stálý androiďák

Příspěvekod DEE » ned 14. úno 2010 18:21:37

Je to tak jak pise Case. Kineticke scrollovani (jak uz sam nazev napovida) zjednodusene znamena, ze cim vetsi energii do posunu obrazu vlozim, tim rychleji se obraz bude posunovat. Nema to nic spolecneho s gumovym dojezdem ;).
Google Nexus One
DEE
Stálý androiďák

Příspěvekod GreepM » ned 14. úno 2010 19:12:44

mck182 píše:
Mines píše:mck182: co to tam mas na status baru za "androida panacka"?

Je to Task Manager od Rhythm Software...první, na který jsem natrefil a plná spokojenost. Má ještě i 1x1 widget s tím samým androidem, který drží cedulku s údajem o volné paměti :)

Mam ho taky....korat na samsungu spica. Je fajn, ma autokill a ten widget co drzi tu cedulku zabiji vsechno co neni v ignorelistu. Akorat mam pocit, ze trosku zere baterku. Mozna ten zaplej autokill.
Galaxy Spica...android 2.1-update1 LkMod 2.2.1
GreepM
Androiďák!

Příspěvekod Wexter » pon 15. úno 2010 19:53:33

Může už někdo porovnat výdrž v porovnání s G1 ???
.:HTCDesire:.
LOCKERZ ?! ... pište si o pozvánky na registraci
svetandroida.cz
DropBox - registrace https://www.dropbox.com/referrals/NTU0NzMyMTk5
Wexter
Androiďák!

Fajn Androiďák (1)

Příspěvekod Mishack » sob 20. úno 2010 18:40:39

Mam N1 teprv treti den, takze zatim toho moc rict nemuzu.

Kazdopadne chci jen rict, ze se 4 tlacitky dole (back, menu, home, search) nemam sebemensi problem. Dost lidi se v recenzich (a nejen v nich) zminovalo o tom, ze tlacitka spatne reaguji a ze se clovek musi naucit grif jak tato tlacitka mackat. Ja telefon vzal prvne do ruky a tlacitka reagovala spolehlive a hned.
Mishack
Androiďák!

Příspěvekod delarock » ned 21. úno 2010 0:33:12

tam ide skor o to ze dotykovy senzor je umiestneny nad zobrazenim tlacitka nie v strede....
N1
delarock
Androiďák!

Příspěvekod Crusty » ned 21. úno 2010 13:13:08

mno super tak jiz vime co je kineticke scrollovani, ale ja bych se take pridal k dotazu, zda-li by nekdo mohl rici jak je na tom N1 s vydrzi baterie.
Dikas
Crusty
Stálý androiďák

Příspěvekod Wexter » ned 21. úno 2010 13:16:44

V jaké nejvyšší kvalitě se Vám podařilo přehrát video na N1 ?? S tím aby se na to dalo koukat :)
.:HTCDesire:.
LOCKERZ ?! ... pište si o pozvánky na registraci
svetandroida.cz
DropBox - registrace https://www.dropbox.com/referrals/NTU0NzMyMTk5
Wexter
Androiďák!

Fajn Androiďák (1)

Příspěvekod mck182 » ned 21. úno 2010 18:37:46

Já přehrával bez problému video MP4 v rozlišení 624x352 (v tomhle se běžně distribuují torrenty s US seriály - označení HDTV). Možná by to sneslo i větší, ale kvalita na displeji N1 mi příjde dostatečně vynikající...
mck182
Stálý androiďák

Příspěvekod mck182 » ned 21. úno 2010 18:41:32

Crusty píše: zda-li by nekdo mohl rici jak je na tom N1 s vydrzi baterie

N1 mi vydrží zhruba 20 - 30 hodin na jedno nabití, záleží, jak ho používám. Taky jsem zpozoroval, že mi už dvakrát selhal budík při míň než 10% baterky. Stalo se vám to taky někomu? Nějak se mi nechce věřit, že bych se dva dny po sobě natahoval metr od postele, trefil se na tlačítko "Dismiss" a spal dál, jakoby nic. Na to se musím pořádně podívat :evil:
mck182
Stálý androiďák

Příspěvekod DEE » ned 21. úno 2010 19:11:22

Pro testovaci ucely sem si filmy prevedl do 800x480 .mp4 a prehravani bylo naprosto bez problemu. Rekl bych ze N1 zvladne i vetsi rozliseni.
Google Nexus One
DEE
Stálý androiďák

Další

Zpět na Nexus One