od gurik » čtv 25. bře 2010 11:27:54
To scinkk> To je prave to, co sa snazim zistit. Popisem ti, co mi moja SPICA robi (skusane pre zicher po factory resete): Stojim na mieste s netienenym vyhladom, zapnem telefon, cakam na prvy fix polohy, telefon vidi a v tej chvili a aj pouziva cca 7 satelitov (stacili by mu 4). Necham zamknut obrazovku (ta zhasne), pockam 10 sekund (za tu dobu SPICA pravdepodobne odpaja gps modul), necham odomknut display a gps modul opat vyhladava signal a ja cakam na fix polohy. Necakam tak dlho ako pri prvom zapnuti, pretoze modul ma pravdepodobne niekde ulozene aktualne efemeridy satelitov a poslednu polohu, co mu vyrazne urychli v stanoveni noveho fixu. To by sa nemalo stavat, telefon by mal v idelanych podmienkach udrziavat trackovanie GPS signalu, pokial iba zamknem obrazovku. Rovnaku reakciu telefonu vidim pri Google maps, My Tracks aj pri GPS test. Nepredpokladam teda, ze je to zalezitost SW. Verim, ze to casti uzivatelov telefonu to nemusi vobec vadit, ak sa potrebuju obcas lokalizovat (pri znovu zapnuti obrazovky telefon vyhladava, ale fix uz je v rade sekund), alebo pouzivaju navigaciu do auta, kde je obrazovka stale zapnuta. Ja potrebujem zapnut GPS tracking software, strcit SPICU do predneho vrecka, pustit hudbicku a doma si stiahnut trasu. Tak som to robil na starom winmo PDA a fungovalo to!
Otazka> V tom vlaku si s telefonom nepracoval, mal si ho niekde zalozeny a po 50 km zapol display a doma stiahol trasu? Tie logovacie programy dokazu trasu pri vypadkoch aproximovat a zvlast v pripade vlaku, ktoreho trajektoria sa aproximuje velmi dobre, by tta problemova vlastnost telefonu nemusela byt poznat pri obcasnom zapinani a vypinani telefonu. Stale sa snazim zistit, ci je to zalezitost mojho foonu, alebo je to vlastnost firmware. Nechcem zatial flashovat 2.1, pretoze v pripade, ze to ziadnem firmware neopravi, som pripraveny reklamovat foon a nechcem riskovat, ze flashovanim by som prisiel o zaruku...