Chybný kontakt u SMS odeslané z textového čísla

HTC

Moderátoři: cryingfreeman, jtoxx

Chybný kontakt u SMS odeslané z textového čísla

Příspěvekod DiGi » čtv 15. dub 2010 15:56:00

Některé služby umí odesílat SMSky z textového "čísla" (upozornění z Google Calendar, notifikace z Alza.cz). Problém je, jak si s těmito kontakty neporadí Android (HTC?).

• přímo v telefonu není možné zadat textové telefonní číslo (zzzz)
  • synchronizace z https://google.com/contacts funguje - výsledkem je kontakt v telefonu s textovým číslem (hurá)
  • telefon si pak tak nějak náhodně vybere, který kontakt hodlá u SMSky zobrazovat. Doufal jsem, že to přiřadí ale bez úspěchu (fail)
  • výborné je to u Facebook kontaktů, kde mají lidé v poli Telefon napsány báječné věci jako "optej se", "nemám", "Nexus One" apod

"řešení": smazat všechy kontakty, které mají textové tel. čísla
  • to ale může znamenat vypnutí provázání na Facebook, protože u tohoto kontaktu si nic nezedituji (nebo tedy netuším jak) :/
  • u SMSek pak není vůbec kontakt :/

Zkusil jsem i jinou SMS aplikaci, ale ikona kontaktu je normální "Androidí", výsledek byl stejný. Podobný problém mi kamarád hlásil i u Legendu.

Nějaké tipy co s tím? Případně jak/kudy to reportovat (HTC, Androidu..?) Děje se to i u jiných Android zařízení?
Naposledy upravil DiGi dne čtv 15. dub 2010 16:26:59, celkově upraveno 1
DiGi
Nové Androidě

Re: Chybný kontakt u SMS odeslané z textového čísla

Příspěvekod PL113 » čtv 15. dub 2010 15:59:58

Říct těm pubertálním chytrákům co tam mají např: "zeptej se" ať si to vymažou?
G1 white + root
ROM: FatsTest v3.0
Milujeme se! Teda alespoň z mojí strany:)
PL113
Androiďák!

Příspěvekod DiGi » čtv 15. dub 2010 16:02:21

PL113 píše:Říct těm pubertálním chytrákům co tam mají např: "zeptej se" ať si to vymažou?

To ale neřeší problém "Google", "Alza.cz" a dalších firem, používajících zvláštní brány.
DiGi
Nové Androidě

Příspěvekod PL113 » čtv 15. dub 2010 16:05:33

No ale řeší to ten facebook problém ;)
mně tedy na G1 od HTC textová čísla chodí v pohodě (od operátora)...
Jestli tedy myslíš toto:
(číslo) Nefunguji
(samotná sms) vam MMS nebo data? ...
G1 white + root
PL113
Androiďák!

Příspěvekod DiGi » čtv 15. dub 2010 16:26:27

Eee SMSky dorazí OK, MMSky jsem netestoval. Jde čistě o to, že SMS mají ve svém detailu jako Odesílatele text a ten se normálně zobrazuje místo čísla. Ty SMSky mají ten text zobrazený i na hloupé 5 let staré Nokii.

Problém mám ten, že se Desire mermomocí snaží najít k tomuto textu odpovídající kontakt a během porovnávání čísel (textů) selže. Vybere si první kontakt, který má textové číslo a tím skončí. Tady by rozhodně mělo hledání pokračovat a pokud nenajde skutečnou shodu tak neukazovat kontakt žádný.

I když si vytvořím kontakt s totožným textem (case sensitive), tak může být chybně zobrazen jiný. Facebook kontakty jsou jen taková perlička navíc.

Věc k případnému vyzkoušení:

• Vytvořit si přes https://google.com/contacts dva kontakty: Aaaandroid a Google (stejné texty dát do tel. čísla)
  • V google kalendáři si nastavit na nějakou událost upozornění SMSkou a počkat až dorazí
  • U SMSky bude chybně zobrazený kontakt Aaaandroid, přestože v detailu SMS bude odesílatel "Google"

Tento problém může být jen chybou HTC a jeho implementací slučování kontaktů nebo se může jednat o problém Androidu jako takového
DiGi
Nové Androidě

Příspěvekod PL113 » čtv 15. dub 2010 16:30:16

Nebo aplikace Lidé v Sense...
G1 white + root
PL113
Androiďák!

Příspěvekod maila7 » ned 18. dub 2010 16:09:00

Co třeba na FB založit osobní účet s jménem Google Android (nebo jinak) a jako tel. číslo do něj vložit Google? Takový kontakt bychom si všichni přidali do přátel. Pokud by to fungovalo, byl by u notifikace z kalendáře třeba i správný obrázek Googlu :).

//Edit.
>Vytvořit si přes https://google.com/contacts dva kontakty: Aaaandroid a Google (stejné texty dát do tel. čísla)

Toto mi nefunguje. Kontakt se u mne vybírá z Facebooku, proto nápad s FB.

Když se k vyzkoušení s FB nikdo mít nebude, zkusím později sám, ale nemám čas spravovat takový účet.
Naposledy upravil maila7 dne pon 19. dub 2010 6:43:49, celkově upraveno 1
HTC Desire bez ROOTu | Android 2.2 (update 1.8.2010) | Kingston 16GB microSDHC Class 10
ObrázekFollow me @maila7
maila7
Stálý androiďák

Příspěvekod Milhaus65 » ned 18. dub 2010 20:38:42

Mě to blbne taky. Dnes přišla SMS od Google z Latitude a přiřadila se ke kontaktu dcery.
HTC Desire
Milhaus65
Stálý androiďák

Příspěvekod maila7 » pon 19. dub 2010 12:27:57

Tak už se mi to konečně povedlo dát do pořádku. Zabralo mi to půl dne a nevěřili byste jaké jsem měl problémy.

Zkráceně: Vytvořil jsem profilový účet na FB kde jsem na pozici tel. čísla vložil "?????". A kontakt spároval s vytvořeným e-mailovým kontaktem.

Výsledek je teď takový, že mi přijde notifikace z kalendáře pomocí SMS a jako odesílatel je uveden Google s obrázkem Google Alerts. :)
HTC Desire bez ROOTu | Android 2.2 (update 1.8.2010) | Kingston 16GB microSDHC Class 10
ObrázekFollow me @maila7
maila7
Stálý androiďák

Příspěvekod DiGi » úte 20. dub 2010 7:55:53

Co přesně ti nefunguje? V https://google.com/contacts jde bez problémů zadat textové telefonní číslo. Stačí pak chvíli počkat, než se změna přenese do telefonu.

Problém je, že když si teď založíš další kontakt s textovým číslem a bude abecedně před tím tvým tak bude pravděpodobně zobrazen místo Google.
DiGi
Nové Androidě

Příspěvekod maila7 » úte 20. dub 2010 8:15:50

Před veškerým zásahem se mi kontakt z číslem Google přiřadil kontaktu, který mám jen na FB (ten kontakt tam měl číslo). Pak sem přidal do Google/contacts Aaaandroid a Google s patřičným tel. číslem. Po synchronizaci byla situace stejná. Zkusil jsem v testovacím účtu vložit do FB tel. číslo Google, pak se mi u SMS od Googlu začal ukazovat jiný kontakt z FB, který měl jako číslo samé otazníky. Tudíž jsem si založil fiktivní účet na FB a do tel. čísla vložil o jeden otazník méně - hotovo, spokojenost.
ObrázekFollow me @maila7
maila7
Stálý androiďák

Příspěvekod MrPedro » úte 20. dub 2010 10:37:39

me chodi tyto textovky bez problemu (napr Vodafone) a v poli od maji prvni slovo teto textovky.
protoze chodi stale ve stejnem tvaru (vase vyuctovani apod) radi se mi jako jeden kontakt do konverzace.
.:. G1 White .:. GoldCard .:. CM6.0. NB134121 .:. APPS to SD .:. Recovery 1.6 .:. 8GBclass6 .:. Original .:. Vodafone .:.
MrPedro
Androiďák!

Medaile: 1
Fajn Androiďák (1)
Mobil: HTC Dream CM 5.0.8

Příspěvekod jtoxx » čtv 03. čer 2010 9:47:05

Tenhle problem odstranuje update ktery uvolnilo HTC. Po updatu by melo byt vse v poradku.
Nováčci, používejte tlačítko HLEDEJ a podívejte se na AndroidWIKI

HTC DESIRE ROOTED
follow me on twitter - JIRATOXX

Ústí nad labem
jtoxx
Androiďák!

Mobil: HTC Desire

Zpět na Desire