Změna product code

Samsung

Moderátoři: cryingfreeman, Wexter

Změna product code

Příspěvekod CARREAUM » stř 27. črc 2011 18:26:48

Přemýšlím o nainstalování ROMky KG3. Nicméně danou instalací, pokud jsem pochopil správně z ostatních diskuzí dojde ke změně product code na KOR? (CSC Multi-OXA KG3). Jak případně vrátím původní XEZ? Aniž bych zálohoval EFS.

Díky
CARREAUM
Stálý androiďák

Typ mobilu: Optimus 2X

Změna product code

Reklama

přihlášeným se nezobrazuje

Re: Změna product code

Příspěvekod patlen » stř 27. črc 2011 19:39:49

Hod mi sem link tech diskuzi kde se o tom píše??? Dik
Obrázek
Nováčci, používejte tlačítko HLEDEJ a podívejte se na AndroidWIKI
patlen
Androiďák!

Medaile: 2
Dobrý Rádce (1)
Typ mobilu: Nexus 4
Tablet: Nexus 7
Rom: Cyanogenmod

Příspěvekod CARREAUM » stř 27. črc 2011 19:44:10

Přesný link ti z hlavy teď neřeknu, možná si to pouze pletu s jinými verzi. Každopádně jaký defaultní product code pak bude nastavený?
CARREAUM
Stálý androiďák

Příspěvekod fajn.snek » stř 27. črc 2011 19:58:02

No když budeš flashovat FW s OXA CSC, které neobsahuje XEZ, tak se kod změní automaticky na KOR, protože předchozí product code není obsažen v CSC nového FW. Uděláš nejlépe, když si uděláš zálohu efs, dle vlastních zkušeností je to NUTNOST !
fajn.snek
Stálý androiďák

Typ mobilu: Samsung Galaxy S2

Příspěvekod patlen » stř 27. črc 2011 20:12:28

Taky ho po tobe nechci z hlavy ale az bude.Myslim ze custom romky zamerne pouzivaji balik xeukd1.jinak si myslim ze flashem xeu nebo xez baliku pro KG3 z XDA zamenis OXA co je v romce ze samfirmwaru,ale to proverim zitra ;-)
Obrázek
patlen
Androiďák!

Dobrý Rádce (1)

Příspěvekod CARREAUM » stř 27. črc 2011 20:24:09

Mám stažené dva balíky, balík ze samfirmware má právě v sobě multi-CSC oxa. Tudíž by měl obsahovat XEZ, že?

Jinak mám stažené OXXKF1 - bylo by možné jej použít v KG3?

Je někde návod jak zálohovat efs? Četl jsem, že je to možné Root explorerem a přišlo mi to jako brnkačka - pouze copy a paste (paměťovka, případně PC)?

Díky
CARREAUM
Stálý androiďák

Příspěvekod patlen » čtv 28. črc 2011 5:45:34

Já bych se to trošku pokusil osvětlit:
Samozřejmě, že když stáhneš KORejský fw bude csc pravděpodobně ukazovat KOR.Ale to přeci nic neznamená?!
Použiješ FW určený pro ten daný region.
Lidi hlavně "neplašte". ;) (neznamená, že když to je KOR tak to je nebezpečné)
To co se stalo kdysi bylo způsobeno spíš tím, že si musel před samotným flashem té romnky ručně upravovat registry a přepisovat jejich parametry.
Tím pádem došlo k tomu k čemu došlo.
Vzpomínám si na slova jistého uživatele CASE, aby lidi vyčkali co se z toho vyklube, ale ten kdo byl "nadrženej" na FROYO to prostě nahodil a ejhle ...Vlastně naše chyba.
Dnes jsou custom romky co vycházejí z tohoto FW normálně vybavovány balíčky viz:
GT-I9100OXAKG3
/system/csc/XEU/system/SW_Configuration.xml
/system/csc/XEU/system/csc/contents.db
/system/csc/XEU/system/csc/sales_code.dat
/system/csc/XEU/system/csc/others.xml
/system/csc/XEU/system/csc/customer.xml
/system/csc/XEU/system/csc/feature.xml
/system/csc/XEU/system/CSCFiles.txt
/system/csc/XEU/system/CSCVersion.txt

Proto moje doporučení.Nechat to co je na SAMFIRMWARU být a použít nějakou custom romku která je odlazená (případně doupravená)
A ano postup na zálohu EFS co popisuješ máš dobře takto to stačí.

Tady vydíš, že to vždycky bude mít v základu KOR sales code ale customěři ty balíčky doplní a "ošetří to" (dá se to samozřejmě editovat)
Obrázek
Obrázek
patlen
Androiďák!

Dobrý Rádce (1)

Příspěvekod mar72 » čtv 28. črc 2011 6:27:48

Já osobně bych počkal, až se objeví ROM-ka s Evropským Sales Code, je zjevné, že Samsung na 2.3.4-ce maká a určitě bude brzy k mání. Custom ROM-ky sice mají přidáno plno věci ale většina z nich je založená na stejném základu OXAKG3 a co jsem vyčetl tak v nich chybí český Swype i slovník xT9 a musí se to tam doplňovat ručně a spousta drobných chyb které pak člověka jen užírají. Já zatím jedu na KF2 a čekám ;) .
mar72
Stálý androiďák

Typ mobilu: Samsung GALAXY S II

Příspěvekod ado7980 » čtv 28. črc 2011 6:46:55

Zmena product code (CSC) je jednoducha...
1.) vytukaj na klavesnici *#06# a opíš si tvoj IMEI kod

2.) vytukaj na klavesnici *#272*TVOJ IMEI# , vyber si kod ktory chces, bude tam pre nas region iba XEU a daj install

3.) telefon sa sam restartuje ale pozor lebo sam spravi autoimaticky factory reset takze vymaze data z telefonu

Potom pripoj mobil k PC a v KIES ti ukáže že máš product code zmenený na XEU :)
ado7980
Nové Androidě

Příspěvekod patlen » čtv 28. črc 2011 6:52:33

To sice ano, ale nefunguje to na všech custom romkách ;)
A hlavně to ta custom (nebo stock) romka musí obsahovat
Obrázek
patlen
Androiďák!

Dobrý Rádce (1)

Příspěvekod ado7980 » čtv 28. črc 2011 6:55:41

Funguje to na všetkých ROMkach, stock aj custom ale musia byt MULTI CSC, ak nie su MULTI CSC tak jasne že to nefunguje... :)
ado7980
Nové Androidě

Příspěvekod patlen » čtv 28. črc 2011 7:28:25

Nefunguje!
CM7 je multi scs a tam to nepřepneš...(tak se prosím nedohaduj) jsou i jiné.(mám to odzkoušené jinak bych to nepsal ;) )
Obrázek
patlen
Androiďák!

Dobrý Rádce (1)

Příspěvekod DavesMan » čtv 28. črc 2011 7:36:18

Trochu offtopic, ale motáte 2 věci dohromady. Product Code a Sales Code není to samé! To, že nějaké (multi)CSC neobsahuje určitý Sales Code neznamená, že se změní Product Code (dokonce se nemusí změnit ani Sales Code!)
DavesMan
Stálý androiďák

Typ mobilu: Samsung Galaxy S II i9100

Příspěvekod patlen » čtv 28. črc 2011 7:41:03

Ano on ten topic je postaven Názvem špatně,ale myšlenkou na SALES CODE ,proto když si to přečteš vysvětluji SALEC, protože o to asi kolegovi jde ;)
A nebo nejde :) ???!!!
Obrázek
patlen
Androiďák!

Dobrý Rádce (1)

Příspěvekod CARREAUM » čtv 28. črc 2011 9:59:27

Nejdřív bych chtěl Patlenovi poděkovat za vysvětlení.

A teď pro pořáadek. Pokud se nemýlím, product code je - CSC a ten jde lehce změnit přes onen kód *272......toho se nebojím, pokud stáhnu v multi-CSC OXA tak ve většině případech jak zde bylo zmíněno jde změnit na XEZ.

Ale horší je to se Sales codem. To je jádro pudla - dříve u S8500 Wave jsem praktikoval postup, kdy jsem u registrů v Kies změnil CSC a dle toho mi pak Kies flashoval soft. Tady asi nejde uplatnit stejný postup, že? Doslechl jsem se o tom, že existuje Kies patcher, který by měl zastat obdobnou funkci.

Mě straší pořád jen to EFS - jsou někteří, kterým se změnilo IMEI, kterým se najednou přestalo IMEI zobrazovat atd.
CARREAUM
Stálý androiďák

Příspěvekod DavesMan » čtv 28. črc 2011 10:06:41

Je to přesně opačně. Sales Code měníš (pokud máš MultiCSC) přes *#272*...#.
Product Code je to, co je v registrech u Kiesu jako klíč Product Code a je ve tvaru GT-I9100LKAXEZ. A Kies ho taky ukazuje v záložce o firmware. Podle něj taky flashuje, Sales c. je mu putna.
Sám jsem si u SGS1 flashnul JM1/JM2 a Sales code se mi změnil na KOR, ovšem Product code mi zůstal VDC a Kies mi v pohodě aktualizoval na VF brandované Froyo. A Sales code stále zůstával na KOR. Pak jsem ho změnil ruční editací v /efs/.
DavesMan
Stálý androiďák

Typ mobilu: Samsung Galaxy S II i9100

Příspěvekod patlen » čtv 28. črc 2011 10:11:04

No jestli ti to pomohlo tak je to dobře.
Ano sales code změníš pomocí toho kodu kdy do hvězdiček dáš čas,nebo imei (jsou dva postupy)
Nepleť sem co bylo dříve.
Ano dříve se pomocí kiesu SAHALO do Registrů a tam bylo to jádro PUDLA.
Dnes toto neděláš.
Pokud nezměníš registry nemusíš mít strach se změnou product code
EFS si zálohuj (ještě jsem nenašel případ že by se někomu na SGS2 změnilo imei??? Najdi to rád si to pročtu i důvody proč k tomu došlo)
Rom které tu postuju a jsou na XDA jsou vesměs čisté.Sleduj posty.Pokud by se něco takového objevilo věř že to sem hned napíšu ;)
edit:DavesMan byl si rychlejší ;)
Obrázek
patlen
Androiďák!

Dobrý Rádce (1)

Příspěvekod CARREAUM » čtv 28. črc 2011 10:23:06

Oka, počkám do zítra zda nebude vypuštěna aktualizace skrz Kies, jinak se na to pak vrhnu. S myšlenkou nahrátátí custom ROM si pohrávám, ale co čtu diskuze tak každý si stěžuje na drobné chyby. Viz třeba situace i Litening, nevím jak je na tom teď verze 4.1...
CARREAUM
Stálý androiďák

Příspěvekod mar72 » čtv 28. črc 2011 17:11:41

Já doteď jel na polském XXKF2 a byl jsem spokojen ale, jelikož jsem chtěl vyzkoušet verzi androidu 2.3.4 a po přečtení témat o custom rom jsem usoudil, že každá má něco co by mi nevyhovovalo, tak jsem do mobilu nahrál opět polský XXGF2 a doufám, že s ním budu stejně spokojen jako s předchozím firmwarem.
mar72
Stálý androiďák

Příspěvekod fajn.snek » čtv 28. črc 2011 19:06:14

Taky čekám na konečnou verzi 2.3.4, jelikož už byla KG1-KG3 tak tam ješte dolaďují detaily, ale podle mě vyjde pro Polsko jako první, tedy upřímmně doufám :)
fajn.snek
Stálý androiďák

Příspěvekod mar72 » čtv 28. črc 2011 19:46:58

Tak zatím vše funguje jak má, Android verze 2.3.4, browser mi přijde stejný, jako v 2.3.3 nějak nepozoruji žádné lagování, jediné co jsem musel nastavit znovu byl e-mail ale teď už vše co používám, šlape jak má. Po pár dnech uvidím, jak to bude s baterkou a její výdrží, zda na tom kluci od Samsungu zapracovali, ale jinak spokojenost.
Jinak nevím, jak to ti Poláci dělají, že mají firmware mezi prvními ale jak vidět tak to jde! České zastoupení by si mohlo vzít příklad :D .
mar72
Stálý androiďák

Příspěvekod lgea » stř 31. srp 2011 0:11:50

takze pokial upravim registry, zmeni sa mi product code a tym budem mat dostupne aktualizacie pre dany stat? da sa to potom lahko vratit spet?(skusal to niekto?)
lgea
Stálý androiďák

Typ mobilu: LG OPTIMUS 3D

Příspěvekod mahon » stř 31. srp 2011 6:46:07

Zeptej se fajn.šneka,třeba mu napiš SZ.On si provedl tuto změnu z brandovaného O2 na čistokrevného poláka,tak ti k tomu řekne podrobnosti.A určitě se to dá vrátit zpět.
Prosím nepište mi soukromé zprávy,nebudu na ně reagovat.Moc děkuju.
Než se na něco zeptáte použijte políčko HLEDAT
mahon
Androiďák!

Typ mobilu: Acer S200 HTC HD2 SGS2

Příspěvekod cleo.25.gr » ned 25. zář 2011 18:06:59

Zdravim

Chcel by som sa opytat a uistit. Takze prehodil som rom z povodnej bola tam rom z UK kedze to je dovoz, a po zadani kodu
*#272*IMEI# sa mi tam zobrazilo ze mam KOR a nie VOD ako som mal predtym ale mam tam ine moznosti XEU, XEO, XEF....z moznostou instal, tak by som sa chcel opytat ci sa to zobrazuje vo vsetkych rom alebo iba v multi csc, popripade ak sa to zobrazuje vo vsetkych romkach ako zistim ci mam multicsc, moze sa nieco pokazit ak dam instal a nieje to multicsc?
DIK
cleo.25.gr
Stálý androiďák

Typ mobilu: Samsung Galaxy Note II

Příspěvekod tryskohlad » pát 28. říj 2011 13:47:06

Ahoj,

můžete někdo poradit? Mám SGS2 od O2 a potřebuji ho odnést na reklamaci. Nahrál jsem zpět ofiko O2 romku a chtěl jsem změnit na ofiko sales code O2C. Po naťukání *#272.... mi to nabídne pouze O2C, nicméně po kliknutí na instal mě to nepusí dál s hláškou "Must be THREE chars" (čili, že to musí být tři písmena, resp. 8bit znaky). Složku ESF při původní rom zálohovanou nemám. Nevíte někdo, jak dotlačit Sales code O2C do telefonu?

Předem moc díky.

Tak vyřešeno, pomohl hard reset *2767*3855# po flashi romky (ani nevím, proč jsem ho hned neudělal) a už mám O2C.
Alcatel OT 501 => Siemens MT50 => SE K700i => SE P990i => SE P1i => HTC HD2 => SGS II
tryskohlad
Nové Androidě

Typ mobilu: SGS2
Rom: 4.0.3 LPW (XEO)

Příspěvekod Luk141888 » pát 03. srp 2012 12:28:40

Ahoj, mám Galaxy s3 od O2, stáhle jsem si ze samfirmware oficiální nebrand fw (XEZ) pro českou distribuci abych měl rychleji aktualizace, ale kies mi hlásí že nelze aktualizovat... A když dám *#272#imei* tak je tam jen O2C a nic jiného... Jak to že tam není XEZ??
Luk141888
Nové Androidě

Příspěvekod z.docekal » pát 03. srp 2012 12:44:14

Když máš telefon od O2 tak tam nemůžeš mít nic jiného. Pokud tam chceš něco jiného tak musíš flešovat na jinou ROM. Nehledě nato jsi v jiném vlákně, SG III je jinde. A kdyby jsi si tu přečetl vlákno ICS, tak zjistíš, že mít aktualizace jako první není zrovna výhra.
Samsung Galaxy SII, Vodafone
z.docekal
Stálý androiďák

Příspěvekod Luk141888 » pát 03. srp 2012 14:39:53

Aha, no vlákno ICS jsem nečetl. Myslím ale že český nebrand stejnak nedostává jako první, ale rozhodně má dříve jak O2 či VDF nebo T-M.

Proto jsem flashnul ROM která je určena pro nebrand CZ telefony (kod: XEZ nikoliv tedy ten O2C který je určen pro Telefonicu Czech) ale kies mi nenabizi aktualizace.

Jde tedy o to, ze sales kod nezmenim??? jakmile tam mam jednou od vyroby O2C tak tam bude navzdy? muzu si tedy pres ODIN flashnout co chci, ale pres KIES nebo FOTA mi to pujde jen u oficialni Telefonica Czech ROMky?

Diky za vysvetleni.

A ve spatnem vlakne nejsem, bo se tu mluvi o zmene product code a to ja resim (byt to neni na SGS2 ale na SG3). Diky za pomoc.

luk
Luk141888
Nové Androidě

Příspěvekod mahon » pát 03. srp 2012 16:50:38

On tím tak trochu i myslel že jsi ve špatné sekci a svůj dotaz jsi mohl položít v SGS3 samsung-galaxy-s-iii-f314.html
Ale odpovím ti.Když jsi flešnul ten XEZ dal jsi hned v recovery modu obě wipe ? Pokud jsi opravdu flešnul XEZ tak to musí dát nabídku na změnu různých kódů.
Příklad: když si ho budeš chtít změnit na polskou distribuci tak tam musíš nejdříve flešnout přes Odin polský firmware,wipe a pak změnit csc kod na XEO na a pak ti to bude i aktualizovat přes Kies nebo OTA.
Prosím nepište mi soukromé zprávy,nebudu na ně reagovat.Moc děkuju.
Než se na něco zeptáte použijte políčko HLEDAT
mahon
Androiďák!

Typ mobilu: Acer S200 HTC HD2 SGS2

Příspěvekod Luk141888 » pát 03. srp 2012 17:35:58

No wipe jsem samozrejme nedal, nechci prijit o data atd... Navic jsem mel za to ze jen tou zmenou rom se to udela... No je to divny... ale nevadi uz jsem si hodil kontrolu novych fw do RSS ctecky a budu to delat stejne jako na sgs2 ODINem :-))
Luk141888
Nové Androidě

Další

Zpět na Samsung Galaxy S II