Android 2.2

Moderátoři: cryingfreeman, Wexter

Re: Android 2.2

Příspěvekod StaryMuz » sob 09. čer 2012 19:07:19

Rozchodil jsem SVOX s hlasem Iveta + PDF reader a mám tak funkční předčítání knih telefonem.

CM7 (Android 2.3) zabírá celkem dost interní paměti a tak to ještě chtělo oškubat multilanguage verzi na česko/anglickou.
Talk jde klidně doplnit pomocí zip souboru.
Adobe Flash Player 10.2 mi jede zatím trhaně (zvuk je plynulý).
Perfektně funguje firewall a blokace jednotlivých aplikací v samovolném přístupu na net.
Telefon Vodafone 945 / ZTE Joe, ROM CM7.2 (Android 2.3) Nightly
StaryMuz
Stálý androiďák

Typ mobilu: Vodafona 945

Reklama

přihlášeným se nezobrazuje

Příspěvekod StaryMuz » sob 09. čer 2012 22:22:27

Tak že Adobe Flash Player je plně funkční.
Procesor stíhá plynule video 288p, větší rozlišení už plynule nejde.
Nebo tedy jde i 404p, ale musíte mít přetaktovaný procesor na 710MHz, jak dlouho to CPU ovšem vydrží těžko ríci.
Vhodný je Flash Player 11.0.1.152 pro ARM6v.
http://db.tt/JiTPoXSl
Po instalaci restartujte telefon.
StaryMuz
Stálý androiďák

Příspěvekod Din0 » čtv 21. čer 2012 7:50:03

Můžu tedy tuto verzi vyzkoušet, dá se normálně používat??Fungují tedy senzory a GPS a Wifi v pohodě?
Díky

StaryMuz píše:Pohrál jsem si s různými doposud sestavenými ROM a vyladil jsem jednu novou.
Je z převážné většiny s češtinou.
Fotoaparát funguje bez blesku.
Plně funguje Wifi, GPS, Google účet - synchronizace, 2G a 3G síť, radio, Bluetooth.
Je to CyanogenMod 7.2, tedy "Android 2.3", funkce OC.
Senzory jsem moc neotestoval, funguje pinch (zvětšování/zmenšování dvěma prsty).
Můj upload:
http://www.4shared.com/zip/XVF0CXjb/V945_CM7_CZ.html
Na pěměťovku jdou jen aplikace doinstalované, proto jsem jich do základu dal co nejméně.
Din0
Nové Androidě

Typ mobilu: Vodafone 945

Příspěvekod StaryMuz » čtv 21. čer 2012 19:16:48

Vyzkoušet ji samozřejmě můžeš.
Pokud si zazálohuješ současný svůj systém, budeš se k němu moci kdykoliv vrátit.
Všechny ty neoficiální ROM mají trošku loterii při nasazování v tom, co všechno pak správně běhá.
Je to zvláštní, ale jedna a ta samá ROM ti po vymazání telefonu a opakovaném nahrání může dát jinak funkční fotoaparát a senzory.
Nevím jmenovitě o které senzory se jedná, ale vždy bylo funkční překlápění zobrazení i pinch.
Různé to bývá s automatickým jasem a s kompasem (asi by to pak chtělo nakalibrovat).
Některé senzory mohou být i vypnuta v nastaveních, je toho nastavování k dispozici mnoho (Android, CyanogenMod, ADWLauncher a "Náhradní díly").
U foťáku se nikomu zatím nepodařilo rozchodit blesk a jako nejfunkčnější jeho aplikace se ukázala Camera360 ultimate (zdarma na marketu).
Vše ostatní běhá bez obtíží a to skvěle.
Je z toho jinej telefon.
StaryMuz
Stálý androiďák

Příspěvekod Tommys » sob 11. srp 2012 22:30:35

Ahoj potřebuji drobnou radu, chci vyzkoušet romku od uživatele starymuz, postupoval podle návodu, root telefonu je, na sd je nahraný soubor rom v zipu, nainstalovaná aplikace recoverymanager v něm nahozen clockworkmod, taky z odkazu od tohoto uzivatele, provedl jsem v recovery vipe telefonu a dal reset do clockworkmodu v4.0.1.5 zde mám ale problém nevím jak potvrdit volbu, najedu klavesou na VOL- na volbu INSTALL ZIP FROM SDC ale jakmile ji potvrdim klavesou MENU ukaze se mi na obrazovce pouze zluta sipka v kruhu překrytá kloboukem. Přes veškerou moji snahu nevim co s tím, toto mi dělá u všech voleb v menu CWM, jediný co mohu udělat je tento"klobouček" potvrdit opět stisknutím MENU což mě vrátí na začátek, ale prakticky se nic nestane, nejde ani reboot nic, musím vyndat baterii aby se telefon nahodil zpět do telefonu.Poradí mi někdo?Díky
Tommys
Nové Androidě

Typ mobilu: vodafone 945

Příspěvekod Brodek » ned 12. srp 2012 7:02:30

Zdravím,
u mě fungovalo tlačítko spouště fotoaparátu.
Brodek
Stálý androiďák

Typ mobilu: MOTOROLA DEFY+
Rom: CM10.1 Quarx

Příspěvekod Tommys » ned 12. srp 2012 7:45:01

Děkuji za radu mačkal jsem to blbě, tlačítko spouště už je vychozený, takže jsem projel celou instalaci nainstaloval rom, ale mám další problém, mobil mi najede na animaci YANOGEN(mod7), zhruba třikrát se mi otočí v kruhu šipka, jako že načítá a zresetuje se mobil, a pořád se to opakuje a opakuje a opakuje...nejsem si vědom že bych udělal něco špatně a blbej uplně taky nejsem že bych něco zkonil
Tommys
Nové Androidě

Příspěvekod LivArt » ned 12. srp 2012 7:59:50

Udělej v cwm recovery wipe všeho.

BTW CyanogenMod 7.
Huawei Ascend G300: STOCK+ R6 ICS build 960

Nejobsáhlejší Doctor Who CZ & SK Fanweb

Soukromé zprávy mi pište, pokud máte nějaký konkrétní dotaz na mě. Na ostatní dotazy je tu fórum.
LivArt
Kyborg

Medaile: 1
Dobrý Rádce (1)
Typ mobilu: Huawei G300
Rom: Stock+

Příspěvekod Tommys » ned 12. srp 2012 8:08:35

Jo a zpátky se tam dostanu jak do cwm, při resetu něco držet a pod. nebo jak?Jinak se telefon samovolne dokola restartuje a nikam mě nepustí. S tím CyanogenMod 7 vím, jenom jsem chtěl doslovně napsat co mi to tam blije na obrazovku:-)
Tommys
Nové Androidě

Příspěvekod Tommys » ned 12. srp 2012 10:59:55

Tak ten vipe pomohl, dostal jsem se do cwm VOL- a zároveň POWER při startu, vše už funguje
Tommys
Nové Androidě

Příspěvekod StaryMuz » ned 12. srp 2012 11:17:49

Ahoj.
Snažil jsem se tu ROM dál upravovat a dotlačit ji na maximálně českou, aby všechna nastavení telefonu byla v češtině.
Jakási konečná verze je tady:
http://www.uloz.to/xBPsgaA/v945-7-12-zip
Má jen základní aplikace a počítá s tím, že ostatní si doinstalujete s přesunem na SD kartu.
Jak nastavení systému Android, tak CyanogenMod a launcheru je už vše česky.
Pokud nemáte předplacené datové přenosy u operátora, vyndejte z telefonu při instalaci ROM svoji SIM kartu.
    Systém při startu sám načte nastavení připojení k operátorovi a také ke Google účtu s využitím běžného datového spojení s operátorem a tím budete platit za přenesená data.
    Pokud telefon nebude mít SIM kartu, nabídne spuštění Wifi a pak teprve provede spojení a Google účtem.
    V tomto případě, až systém bez SIM celý naběhne, vypněte ještě v nastavení datové přenosy a až poté při vypnutém telefonu vložte SIM kartu.
    Tohle vše jen pro omezení přenášených dat operátorem při instalaci ROM.
Já osobně pro instalaci používám jen spojený telefon s PC a ovládám ho počítačem a z recovery.
Pokud ti funguje PC spojení (třeba MyPhone Explorer), pak můžeš použít následující postup:
Stáhni si http://www.uloz.to/xWhs5k2/945-rar a vybal kamkoliv do PC.
Je to adb a fastboot ovladač, který jsem upravil a přednastavil příkazy (pro víc se podívej na wiki "ADB" "fastboot" - jen pro zajímavost).
Nepoužívám žádné manažery, ale jen recovery clockworkmod režim pro veškeré změny v telefonu (je už součástí toto packu "945.rar").
    1) Tu staženou ROM nahraj na SD kartu.
    2) Telefon vypni a pak ho zapni kombinací kláves (raději v tomto pořadí) = zpět + horní tl.hlasitosti + power (držet společně cca 10vteřin). Objeví se přesýpací hodiny a má to na nich zůstat viset.
    3) Propoj telefon přes USB s počítačem, počítač si asi automaticky doplní ještě nějaký ovladač (pro ADB a Fastboot).
    4) V PC vstup do té mojí složky a poklikej (spusť) "START boot recovery.bat", otevře se ti okno a v něm by jsi měl vidět průběh nahrávání recovery do telefonu.
    Bude to 2x a po ohlášení úspěšného nahrání to restartuje telefon - jak na něm zhasnou přesýpací hodiny, odpoj ho od USB a nech naběhnout do recovery módu. Okno v PC vypneš stiskem libovolné klávesy (dokončilo operace).
    5) V recovery se po položkách pohybuješ hlasitostí nahoru a dolu, pro potvrzení je tlač.fotoaparátu (pravé dolní) a pro zpět je tlač. prohlížeče (pravé horní).
Teď můžeš nahrávat z recovery ROM uležené na SD, mazat data v telefonu a podobně.
Pokud se ti něco "kousne", stačí vyndat baterku při odpojeném USB, znovu ji vložit a začít zase bodem 2).
Vždy když použiješ "START boot recovery.bat" je potřeba pak nahrát ROM (bude změněn boot telefonu a telefon bude nabíhat rovnou do recovery).

Bývám tu na fóru zatím často, zodpovím cokoliv budu umět.
StaryMuz
Stálý androiďák

Příspěvekod milos74 » pát 17. srp 2012 20:48:21

Nainstaloval jsem Vasi posledni Rom - http://www.uloz.to/xBPsgaA/v945-7-12-zip. Dost dobra, diky moc.
Trosku zamrzi orezany obraz pri prohlizeni webu v poloze 270°(napajeci kabel zhora) a nefunkcni notifikacni LED pri udalostech (sviti pri nabijeni, tam bych to vadilo mene).
Senzor priblizeni, LED blesk + nestabilni vychozi camera aplikace neni moc uzivane.
Pokud budete mit nejaky tip nebo zlepsenou verzi dejte vedet. Diky...
milos74
Nové Androidě

Tablet: Yarvik 260

Příspěvekod StaryMuz » pát 17. srp 2012 21:26:37

Nejsem natolik znalý, abych postavil nebo upravil samotné jádro ROM.
Jak jsem uvedl dříve, u mých ROM jde o úpravu a sloučení několika ROM od jiných tvůrců, kdy jsem použil doposud nejfunkčnější jádro a osadil pro mne nejzajímavějším prostředím ke kterému jsem pak ještě dotlačil českou lokalizaci.
Bohužel se zdá, že se další vývoj jádra zastavil a že dosavadní nedostatky jen tak opraveny nebudou.
Já osobně jsem režim otočení o 270° vypnul a používám jen 0° a 90°.
Posunutý obraz mimo zobrazovač při 270° je nešikovný i v jiných aplikacích a také mi dost vadil.
Notifikace led by problém dělat neměla, projděte si veškerá nastavení, dá se to ovládat.
Senzor přiblížení u mne také funguje, já ho naopak vypínám, nemám rád pokud telefon během hovoru zhasne a je pak hůře dostupné dotekové ovládání.
Nastavení všeho jsou provázána ve čtyřech nastavovacích aplikacích, běžný Android ("Nastavení"), "CyanogenMod" vnořený do Androidu, "ADWLauncher" také vnořený do Androidu a pak ještě aplikace "Náhradní díly".
V Turecku hodně dělají na ROM s Android 4 a celkem jim funguje (neduhy z 2.3 jsou ale stejné), pro mne je příjemnější prostředí Android 2.3 a jeho možnosti jsou i dostačující, především flash videa a možnost ovládat práva jednotlivých aplikací a jejich přístup na net.
StaryMuz
Stálý androiďák

Příspěvekod milos74 » sob 18. srp 2012 10:29:40

Děkuji za příspěvek. LED notifikaci se mi nepodařilo plně zprovoznit. Po doinstalovaní aplikace MissedCallReminder (https://play.google.com/store/apps/deta ... nder&hl=cs) dobře funguje upozornění na hovor, upozornění na zprávy nikoliv (nebo až po zapnutí displaye).
Senzor přiblížení nefunguje - našel jsem jen Nastavení hovorů/Always use proximity.
milos74
Nové Androidě

Příspěvekod StaryMuz » sob 18. srp 2012 14:23:26

StaryMuz
Stálý androiďák

Příspěvekod milos74 » sob 18. srp 2012 17:24:04

Dekuji za informaci o iphone notification lite. Sice spravne zachyti SMS narozdil od te druhe aplikace, ale nepresvedcil jsem to k ovladani LED.
Pak jsem jeste zkusil jinou aplikaci (Reminder), ve ktere jsem prisel na to ze notifikacni led odpovida v nastaveni Rom cervene. Tak jsem zkusil nastavit notifikaci SMS i zmeskany hovor v Rom cervenou a vse jede perfektne bez nutnosti uzit dodatecnou aplikaci.
milos74
Nové Androidě

Příspěvekod StaryMuz » ned 19. srp 2012 8:46:13

Po různých testech jsem zjistil, že ta druhá aplikace co jsem uvedl ("Připomenutí Missed Call") u mne LED dobře ovládá, pokud při přijetí SMS je zapnuto rozsvícení displaye (je to na krátkou dobu) a to mám zase zapnuto z uvedené první aplikace ("Iphone notifications").
Pak LED po vypnutí displaye signalizuje došlou SMS nebo MMS případně zmeškaný hovor.
Dobře funguje i nastavené připomínání na danou akci (LED blikání, vibrace, tón).
Kombinace těchto dvou aplikací se zdá být optimální.
StaryMuz
Stálý androiďák

Příspěvekod Vodafonek » úte 21. srp 2012 11:03:36

Na tureckém fóru jsem narazil na ROM ve které mi fungují všechny senzory. Display zhasíná při přiložení k uchu, i automatický jas je funkční. Dokonce i fotoaparát funguje lépe. Bohužel jen v aplikaci "camera", jinde zamrzává. Dioda fotoaparátu stále nefunguje.

http://www.googleandroid.gen.tr/Thread- ... zce-kdrncr
http://www.mediafire.com/?bph8n7c3f0h3pvm
U této ROM asi definitivně zůstávám :).

Seznam všech "fungujících" ROM najdete zde:
http://www.googleandroid.gen.tr/Thread- ... cellemeler
Pozor nacházejí se tam ošklivé přeplácené balasty, ale občas se tam najde i něco na středoevropský vkus ;).
Nokia 3310 > Nokia 3100 > Nokia 6230i > Nokia 6120c > Nokia 5800 XM > Vodafone 945
|Vodafone internet|oskárek|actionvoip|klikniavolej|2 simky O2, T-Mobile|
Vodafonek
Stálý androiďák

Příspěvekod StaryMuz » pát 07. pro 2012 21:17:27

Nová ROM (2.3.7) Cyanogen mod 7 nightly včetně plné podpory češtiny.
Poslední ladění 18.10.2012
http://www.mediafire.com/?od8m5ch3pnsc1lb

zdroj:
http://forum.andronova.net/showthread.php?45898-Vodafone-945-2-3-7-G%FDngerbread-Rom-100-T%FCrk%E7e

Měly by běhat všechny senzory, GPS je nutné přepnout v nastavení na "interní".
StaryMuz
Stálý androiďák

Příspěvekod Din0 » stř 12. pro 2012 19:32:45

StaryMuz píše:Nová ROM (2.3.7) Cyanogen mod 7 nightly včetně plné podpory češtiny.
Poslední ladění 18.10.2012
http://www.mediafire.com/?od8m5ch3pnsc1lb

zdroj:
http://forum.andronova.net/showthread.php?45898-Vodafone-945-2-3-7-G%FDngerbread-Rom-100-T%FCrk%E7e

Měly by běhat všechny senzory, GPS je nutné přepnout v nastavení na "interní".

TAk jsem novou ROM nahodil, ale mel jsem hned pporblem s nastavenim google uctu , tak jsem musel zagooglit:

Pokud jste vydrželi číst až sem, tak Vám gratuluji, právě nyní můžete využít celý potenciál Vašeho telefonu.

Tato ROMka má bohužel jednu chybku a to je absence Google aplikací (Market, Gmail atp.), to ovšem hned vyřešíme stažením tohoto souboru a jeho uložením na SD kartu telefonu.

Nyní telefon opět restartujeme do ClockworkMod Recovery a nyní to bude jednodušší - podržíme tlačítko vypnutí telefonu, zvolíme “Restartovat” a ”Servisní nabídka”. To nám ušetří stiskávání kombinace tlačítek při startu.

Zvolíme “install zip from sdcard”, připojí se nám SD karta a my vyhledáme stažený soubor (gapps-gb-20110828-signed.zip) a pokud budeme dotázáni, zda má být provedena instalace, tak zvolíme ano (pohyb nahoru/dolu pomocí ovladače hlasitosti, potvrzování pomocí tlačítka home, tlačítko zpět - je zpět). Do telefonu se nám nyní doinstaloval potřebný Android Market a základní služby Googlu. Zvolte restart telefonu a můžete se po startu přihlásit pod svým účtem. Automaticky by se měl spustit Market, kde si můžete stáhnout GMail a další aplikace (podle sebe).

tady je potrebny soubor:

http://www.uloz.to/xdmyU7E/gapps-gb-20110828-signed-zip
Din0
Nové Androidě

Příspěvekod StaryMuz » stř 12. pro 2012 21:33:16

U mne to při první instalaci této ROM Google po spuštění otevřelo.
Napadá mne ale, že jsem možná úplně nevyčistil telefon od předchozích instalací.

Mám ovšem problém s "otočeným" kompasem, můžeš to také vyzkoušet?
O kompasu se můžem bavit tady:
http://androidforum.cz/hledam-rady-ke-sm-rovemu-senzoru-kompas-t35405.html
StaryMuz
Stálý androiďák

Příspěvekod ztomikz » stř 12. pro 2012 22:08:39

Kazdej vi snad ze musi stáhnout gapps... Kompas zkusim zitra u mlade a dam vedet.
Odesláno z HTC One
klasické telefony --> asus s WM --> G1 --> HTC Desire --> Nexus S --> Samsung Galaxy SII --> Evo 3D --> Zte blade --> HTC ONE V
ztomikz
Stálý androiďák

Typ mobilu: HTC ONE V
Twitter: ztomikz

Příspěvekod StaryMuz » ned 23. pro 2012 9:58:18

ztomikz píše:... Kompas zkusim zitra u mlade a dam vedet...

Škoda že jsi se k tomu nedostal, stále to nemám dořešené.
StaryMuz
Stálý androiďák

Příspěvekod ztomikz » ned 23. pro 2012 21:26:15

Zkusim rano a napisu.
klasické telefony --> asus s WM --> G1 --> HTC Desire --> Nexus S --> Samsung Galaxy SII --> Evo 3D --> Zte blade --> HTC ONE V
ztomikz
Stálý androiďák

Typ mobilu: HTC ONE V
Twitter: ztomikz

Příspěvekod icesunlab » stř 02. led 2013 8:04:29

ahoj, nainstaloval jsem novou romku (ten poslední cyanogenmod nightly). telefon s ní šlape ve srovnání se stock 2.1 skoro neuvěřitelně. Jediné první zásadní mínus, které neumím odstranit je to, že jakmile vypnu wifi už se většinou ke stejnému routeru znovu nepřipojím. Poté se jakoby wifi snaží neustále připojit dokola ale neproběhne. Neřešil někdo toto? Chová se to úplně stejně jako na stock romce... Procházel jsem různá fóra, zkoušel různé fígle s módem letadlo a BT ale nic nepomáhá.
icesunlab
Stálý androiďák

Typ mobilu: LG OPTIMUS BLACK P970
Rom: robin.raven (JBimag)

Příspěvekod Din0 » stř 02. led 2013 14:07:19

icesunlab píše:ahoj, nainstaloval jsem novou romku (ten poslední cyanogenmod nightly). telefon s ní šlape ve srovnání se stock 2.1 skoro neuvěřitelně. Jediné první zásadní mínus, které neumím odstranit je to, že jakmile vypnu wifi už se většinou ke stejnému routeru znovu nepřipojím. Poté se jakoby wifi snaží neustále připojit dokola ale neproběhne. Neřešil někdo toto? Chová se to úplně stejně jako na stock romce... Procházel jsem různá fóra, zkoušel různé fígle s módem letadlo a BT ale nic nepomáhá.

Mám s ní podobný problém, někde se na wifi připojím hned ale někde kde mi dříve fungovala wifi v pohodě se nemohu připojit.
Din0
Nové Androidě

Příspěvekod StaryMuz » čtv 10. led 2013 17:39:24

Já s Wifi žádné problémy nevnímám.
Mám tedy vždy jako základ instalovaný Wifi manager.
Vyzkoušejte to s ním, třeba se vám to změní.

Také mne napadá, zda jste si nenastavili pevnou IP adresu a nemáte ji stále zapnutou.
To se používá jen u specifických připojení (IBSS), která běžně Android ani umět nemá.
StaryMuz
Stálý androiďák

Předchozí

Zpět na Vodafone 945