Nedostatek mista v ulozisti - asi si hodim provaz

Samsung

Moderátoři: cryingfreeman, Wexter

Příspěvekod martin75 » ned 29. črc 2012 17:59:56

Ahoj,

mam Samsung Galaxy Mini a s telefonem jsem pomerne spokojen. Bohuzel uz mi trochu tecou nervy z tech neustalych hlasek, ze neni misto v ulozisti. Prosel jsem vsechna mozna fora, telefon jsem rootnul, vsechno presunutelne je davno na SD karte (App2SD), ale nedostatek mista je tu kazdou chvili znovu.

Krome standardnich aplikaci tam toho zas tolik nemam (cca 15-20 aplikaci), ted uz ze zoufalstvi downgraduju ty defaultni aplikace (googlemaps, googleplay a dalsi) ktere s kazdou dalsi aktualizaci priserne kynou. Nekolikrat za tyden promazavam data (cache prohlizece, dosle zpravy a dalsi), ale uz mne to fakt neba.

Nema nekdo nejake systemove reseni, jak se tohohle opruzu zbavit? K cemu mi je 32 GB karta, kdyz uloziste ma jen 181 MB z kterych si vetsinu okupuji data, ktera nikam nejdou presunout (krome defaultnich aplikaci napr. spravce kontaktu, uloziste vytaceni, maily atd.)? Koho ma bavit kazde tri dny telefon neustale cistit, aby fungoval?
martin75
Nové Androidě

Typ mobilu: Samsung Galaxy mini

Reklama

přihlášeným se nezobrazuje

Re: Nedostatek mista v ulozisti - asi si hodim provaz

Příspěvekod optimas » ned 05. srp 2012 16:45:12

Koupit jiný tydlifoun :lol:
optimas
Androiďák!

Typ mobilu: SG Ace 2 i8160

Re: Re: Nedostatek mista v ulozisti - asi si hodim provaz

Příspěvekod ludekbrno » ned 05. srp 2012 18:18:52

martin75 píše:Ahoj,

mam Samsung Galaxy Mini a s telefonem jsem pomerne spokojen. Bohuzel uz mi trochu tecou nervy z tech neustalych hlasek, ze neni misto v ulozisti. Prosel jsem vsechna mozna fora, telefon jsem rootnul, vsechno presunutelne je davno na SD karte (App2SD), ale nedostatek mista je tu kazdou chvili znovu.

Krome standardnich aplikaci tam toho zas tolik nemam (cca 15-20 aplikaci), ted uz ze zoufalstvi downgraduju ty defaultni aplikace (googlemaps, googleplay a dalsi) ktere s kazdou dalsi aktualizaci priserne kynou. Nekolikrat za tyden promazavam data (cache prohlizece, dosle zpravy a dalsi), ale uz mne to fakt neba.

Nema nekdo nejake systemove reseni, jak se tohohle opruzu zbavit? K cemu mi je 32 GB karta, kdyz uloziste ma jen 181 MB z kterych si vetsinu okupuji data, ktera nikam nejdou presunout (krome defaultnich aplikaci napr. spravce kontaktu, uloziste vytaceni, maily atd.)? Koho ma bavit kazde tri dny telefon neustale cistit, aby fungoval?

Používáš špatnou aplikaci k přesunu na SD ;-) Správnou (mírně složitější) cestou je vytvoření externího oddílu na SD kartě pomocí nějakého partition manažera (přes čtečku v PC) a nainstaluj do telefonu aplikaci Link2SD, s jejíž pomocí všechny aplikace můžeš nalinkovat do toho ext. oddílu SD. Telefon si bude myslet, že aplikace instaluje do interní paměti, která ale neubývá, protože jsou ve skutečnosti na SD. Navíc to má výhodu, že aplikace jde na SD celá a ještě k tomu fungují takto přesunuté i aplikace s widgety, které při jiném způsobu přesunu nefungují.

P.S. já mám jen LG OO s 200MB uživatelské paměti a mám momentálně nainstalováno 99 aplikací.
LG OO, orig. t-mobile ROM s postupným oficiálním updatováním: 2.2.1 -> 2.2.2 -> 2.3.3, root, recovery, kernel Paolo V6 -> 4.0.4 CM9 od Hepphappyho.
ludekbrno
Kyborg

Typ mobilu: LG OO orig. ROM t-mobile 2.3.3 s rootem

Příspěvekod optimas » pon 06. srp 2012 19:34:25

Jenže někomu to funguje a někomu ne. Já to taky zkoušel a nepovedlo se mi to rozchodit ani omylem. A když už se zdálo že to bude fungovat tak se vyskytly problémy a padalo to
optimas
Androiďák!

Příspěvekod ludekbrno » pon 06. srp 2012 20:20:32

Co to znamená, že to nefunguje? Nevidím důvod, proč by to fungovat nemělo. Jen je potřeba vědět, jak s tím zacházet.
LG OO, orig. t-mobile ROM s postupným oficiálním updatováním: 2.2.1 -> 2.2.2 -> 2.3.3, root, recovery, kernel Paolo V6 -> 4.0.4 CM9 od Hepphappyho.
ludekbrno
Kyborg

Typ mobilu: LG OO orig. ROM t-mobile 2.3.3 s rootem

Příspěvekod optimas » pát 10. srp 2012 17:22:00

Já jsem to taky řešil tímhle způsobem. Vše jsem dělal podle návodu co je tady někde na foru rozdělil jsem tu kartu v tom wizard partition nebo jak se to jmenuje, měl jsem tam ty ext. oddíly a stejně ty aplikace které jsem chtěl přesunout tak nešly a ty co šly tak to bylo stejné jako kdybych měl jenom root. Jo a pořád mi padal telefon. Tak jsem to dal pryč. Hodně lidí psalo že s tím mají problém ,ale někdo byl zase spokojený
optimas
Androiďák!

Příspěvekod -Pauky- » čtv 01. lis 2012 19:29:48

Zdravím, nedávno sem dostal do ruky tento telefon a když se snažím stáhnout z Play Storu aplikace tak se mi paměť telefonu zaplní velmi rychle a aplikace nejdou přesunout na SD kartu (jen některé). Kamarád má stejný telefon a aplikací tam má podstatně více a bez problému se mu postupně zaplňuje SD karta.. Nevíte někdo co s tím? Na telefonu mám Android 2.3.6 od O2.
-Pauky-
Stálý androiďák

Typ mobilu: LG P990 Optimus 2X
Rom: MIUI 2.x.xx

Zpět na Galaxy Mini S5570