Aréna telefonůTelefony s vymenitelnou baterii a spolehlivost?

Pokud nevíte který mobil vybrat váháte mezi typ1 vs. typ2, tak zde je správné místo pro porovnání

Moderátoři: Mirda86, Mirda86

Pravidla fóra
Před založením nového tématu s dotazem na výběr telefonu si, prosím, přečtěte toto téma a dotaz vložte dle uvedené šablony. Ostatní Vám budou moci lépe poradit. :)
Uživatelský avatar
Mirda86
Moderátor
Příspěvky: 10751
Registrován: ned 10. bře 2013 18:57:53
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S23
Tablet: Samsung Tab S8
Rom: stock
Bydliště: Olomoucko

Re: Telefony s vymenitelnou baterii a spolehlivost?

Příspěvek od Mirda86 »

Hod si to do silikonoveho obalu, pridej tvrzeny sklo a vydrzi hodne.Tomu ver.On stejne neni buhvi jak peknej aby byla skoda ho schovavat :)
Uživatelský avatar
Mareman
Moderátor
Příspěvky: 4107
Registrován: sob 23. srp 2014 21:38:31
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Mi 10T PRO [MIUI]
Mobil 2 / ROM: Xiaomi Mi 9T PRO [MIUI]
Tablet: Samsung Galaxy Tab S2 9.7 LTE [CrDroid Q]

Re: Telefony s vymenitelnou baterii a spolehlivost?

Příspěvek od Mareman »

>> ripper6 >> Pokud chceš navigaci, kor přímo na pěší turistiku, tak na MTK6753 zapomeň. U zmíněnýho Aceru se o tom dočteš v recenzi, u jiných telefonů jako Elephone P8000 nebo Ulefone Power jsou tu o tom vlákna. To CPU má celkem rozumnej výkon, má slušnou optimalizaci Androidu, dobrou spotřebu.....ale GPS má v ohledu praktické použitelnosti špatnou. Má bleskový fix, chytá spoustu satelitů a při zběžných testech se jeví výborně. Bohužel trpí nesmyslnými odskoky (někteří reportují i 50 metrů). Příčina není úplně jasná, jedna z hypotéz je špatný řešení antén, ale to by ten problém nebyl napříč výrobcema telefonů. Myslím, že je tam něco špatně v komunikaci GPS části s procesorem kdy občas vyhodnotí špatně polohu (je to jeden z prvních plných SoC od MTK). Navíc se zdá, že se ten stav zhoršuje časem, možná je ten čip extrémně náchylný na i minimální přirozenou oxidaci styčných ploch s anténou.

Pokud pořád trváš na vyměnitelné baterce, nepotřebuješ extra výkon a rád bys slušnej foťák, ten Asus Selfie by mohl být to pravý ořechový pro tebe. Ten Snap615 v něm je bezproblémovej, displeje mají Asusy dobrý. Já se teda přiznám, že ač nedávám nějakou vysokou prioritu na design a všechny moje poslední telefony (Honor, Vibe i Redmi) považuju designově za to samý.......zrovna u Asusu mě teda ten jejich design dost odpuzuje. Ale to je samozřejmě subjektivní pohled. Jak říká Mirda86, zrovna ten bych doporučoval schovat do nějakýho obalu :)
Android SmartPhones: Mi 10T Pro, Mi 9T Pro, Redmi Note 9 Pro, Pocophone F1, Xiaomi Redmi Note 3 SE, Lenovo Vibe P1 Pro, Huawei Honor 7, Elephone P8000, Lenovo P770, Lenovo A660 ...
Android Tablets: Samsung Galaxy Tab S2 9.7 LTE, Nexus 7 2013 LTE, Acer B1 730HD, Nexus 7 2012, Asus Memopad HD7 ...
ripper6
Stálý androiďák
Příspěvky: 160
Registrován: ned 29. pro 2013 4:43:56
Typ mobilu / ROM: Lenovo Yoga 8 LTE 830L+Asus Zenfone Selfie ZD551KL
Mobil 2 / ROM: Asus Fone Selfie ZD551KL_Android6.01_21.40.0.1877
Tablet: Lenovo Yoga 2 `8`LTE [IntelAtom Z3745_GPU IntelHD]

Re: Telefony s vymenitelnou baterii a spolehlivost?

Příspěvek od ripper6 »

Mirda86: co se tyce outdoor vydrze, tak urcite bych pak chtel, nekdo me to daval z ebay takovou vecicku, je to jako dalsi sklo ci neco silny v pripadne padu. Moc se me to libilo vic jak nejaky bezny silikon pouzdra :)
Doufam ze by neco vydrzel, taky dat pres to neco kvuli vlhkosti. Vzit to treba na festak pres noc nebo nekde kde spi clovek pobliz u vody, tak abyse tam nedostala vlhkost. I kdyz za me, treba muj tablet Lenovo Yoga to dava vse s prehledem, jen na festak nesmi :DD


Mareman: dekuji za vysvetleni toho fungovani GPS ala Acer. Tak nakonec jsem objednal ten Asus. Zaujal me i ten novejsi, ale kdyz koukam na super navod jak vymenit baterii, fakt me presla chut... ukazka je zde:
https://www.ifixit.com/Guide/Asus+ZenFo ... ment/59910" onclick="window.open(this.href);return false;
aneb pri trose nesikovnosti bych to taky nemusel dat dokupy. To maj i takto dalsi telefony? Pokud nekdo chce podle navodu zkouset vrtat baterii?
:DD
Plus teda u novejsi edice problemy.

Snad ten starsi 551KL nebude trpet problemy jako nastupce :) Jinak cena x vybavenost v poho. Ten vzhled, no neni to terno, nerikam ze jsem nadsen, ale vesmes me to neprijde moc horsi jako ty dnesni padla. Ja si teda na to tolik nepotrpim, staci me to vobyc. Bohate by me stacil i ten Acer nebejt nektery tech jeho zaporu viz MTK a GPS. Ja zas nerovnam treba rozliseni, pokud to super treba vydrzi ci necemu pomuze, u veci jako je telefon / pda me stacej klidne nizsi rozliseni. Nemam to na koukani filmu ve 4K jak dnes hlasa marketing. Stejne by to byla sranda cpat tam treba 150GB 4K film a kricet ze se to tam nevejde :D
Lenovo Yoga Tablet 2 `8` LTE 830L, 1920 x 1200, IntelAtom Z3745 a GPU IntelHD Android 4.4.2, telefon Asus Zenfone Selfie Android 6.01 21.40.0.1877, Motorola One Vision Android 10
Odpovědět

Zpět na „Aréna telefonů“