Waze

Vše co se týká navigace, map a využívání gps/galileo

Moderátoři: don_alex, radegast

Waze

Příspěvekod GinBook » ned 06. lis 2016 0:11:30

Preci musime zkouset, porovnavat a testovat. ;-)
A vlastne nas az po Jihlavu jelo pet s Waze. :-)
A na par chyb jsme prisli po ceste.
Jen my jsme jaksi uz sezrani Waze a drobnosti nas nemuzou rozhodit.

Na policii by melo byt upozorneni vzdy.
  • 0

Uživatelský avatar
GinBook
Androiďák!
 
Příspěvky: 694
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 29
Typ mobilu / ROM: iP6+
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS

Reklama


Re: Waze

Příspěvekod bandit707 » ned 06. lis 2016 2:19:04

No neviem, tiez tam obcas vidim ikonu policie, a ano v mojom smere a upozornenie nikde.
Budem to sledovat viac.
  • 0

all no root --> Samsung Galaxy Note 4 6.0.1, Samsung Galaxy S7 6.0.1, Samsung Galaxy Note 10.1 (2014), Samsung Galaxy S3, Samsung Galaxy S3 mini
bandit707
Droid
 
Příspěvky: 1258
Registrován: pát 10. pro 2010 1:21:46
Reputace: 24
Typ mobilu / ROM: SGN4 6.0.1.
Mobil 2 / ROM: SGS7,SGS3
Tablet: SGN 10.1 (2014)

Re: Waze

Příspěvekod GinBook » ned 06. lis 2016 8:12:28

Pokud na neco prijdete, sem s tim.
  • 0

Uživatelský avatar
GinBook
Androiďák!
 
Příspěvky: 694
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 29
Typ mobilu / ROM: iP6+
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS

Re: Waze

Příspěvekod roy100 » ned 06. lis 2016 9:37:57

Také se mi to už stalo, nevím už přesně kdy, ale dřív než v říjnu to nebylo, takže nějaká jedna dvě aktualizace zpět.
  • 0

roy100
Robot
 
Příspěvky: 1044
Registrován: sob 12. lis 2011 18:10:02
Reputace: 41
Typ mobilu / ROM: JiaYu G4S 2GB RAM
Mobil 2 / ROM: Ulefone Paris

Re: Waze

Příspěvekod bandit707 » čtv 17. lis 2016 23:37:44

Keby mi nebolo luto mobilu, by letelo waze aj s mobilom von oknom. Take nezmysly :facepalm: mi este žiadna navigácia nehlasila pocas jazdy.
Vid obrazky, vsetko cesto BA-NR a spat po dialnici a dialnicnom obchvate. Akoby si navigacia myslela v niektorých okamihoch, ze jazdim vlavo, alebo cuvam v protismere. Zrazu len prepocita a zobrazi taku haluz, ze az. A velmi casto.
Prepnem na Sygic, ci Google maps všetko ok. Nie, chyba nie je v mobile, ale vo waze. Ani ziadne problemy na trase, prazdne cesty

Nahodil som starsiu verziu, zajtra skusim, ak bude robit problemy, tak to bude zlé. .Asi sa rozlucime minimálne na cas.

Idem v BA obchvatom do NR :roll:
Screenshot_2016-11-17-07-25-27.png
Screenshot_2016-11-17-07-25-27.png (416.88 KiB) Zobrazeno 1405 krát

Vyjazd z NR po dialnici smer BA pred odbockou na Hlohovec mi namaluje toto :lol:
Screenshot_2016-11-17-14-42-04.png
Screenshot_2016-11-17-14-42-04.png (366.93 KiB) Zobrazeno 1405 krát

Prechadzam cez Vah pred Seredou smer BA namaluje trasu a zahlasi otocit sa o180° do protismeru :palec:
Screenshot_2016-11-17-14-55-17.png
Screenshot_2016-11-17-14-55-17.png (359.98 KiB) Zobrazeno 1405 krát

V BA obchvat od Ikea smer Prístavný most pred nadjazdom nad Gagarinovou ma posle na vyletik po prilahlych ulickach
Screenshot_2016-11-17-15-27-19.png
Screenshot_2016-11-17-15-27-19.png (485.06 KiB) Zobrazeno 1405 krát


Este su mozne vysvetlenia:
Niekto ich hackol a sa zabava, alebo vo Waze uz je 1.april. Mozno niekto domrvil mapy?
Pripadal som si ako strateny anglican v protismere
Ach jaj
Pridu aj lepsie casy?
  • 0

all no root --> Samsung Galaxy Note 4 6.0.1, Samsung Galaxy S7 6.0.1, Samsung Galaxy Note 10.1 (2014), Samsung Galaxy S3, Samsung Galaxy S3 mini
bandit707
Droid
 
Příspěvky: 1258
Registrován: pát 10. pro 2010 1:21:46
Reputace: 24
Typ mobilu / ROM: SGN4 6.0.1.
Mobil 2 / ROM: SGS7,SGS3
Tablet: SGN 10.1 (2014)

Re: Waze

Příspěvekod GinBook » pát 18. lis 2016 5:47:27

Velmi zajimave.

No v nekterych pripadech vidim jakoby se spatne chytala GPS.
Pokud to neni mobil s Mediatech cipem tak aspon restart telefonu.

U dalsich screenu jsem zmaten.
  • 0

Uživatelský avatar
GinBook
Androiďák!
 
Příspěvky: 694
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 29
Typ mobilu / ROM: iP6+
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS

Re: Waze

Příspěvekod bandit707 » pát 18. lis 2016 6:16:39

Samsung galaxy note 4. Preco by sa spatne chytala gps, ked sygic a google maps idu bez problemov a oba naraz, kedze na rozdiel od waze sa daju spustit v okne.
  • 1

all no root --> Samsung Galaxy Note 4 6.0.1, Samsung Galaxy S7 6.0.1, Samsung Galaxy Note 10.1 (2014), Samsung Galaxy S3, Samsung Galaxy S3 mini
bandit707
Droid
 
Příspěvky: 1258
Registrován: pát 10. pro 2010 1:21:46
Reputace: 24
Typ mobilu / ROM: SGN4 6.0.1.
Mobil 2 / ROM: SGS7,SGS3
Tablet: SGN 10.1 (2014)

Re: Waze

Příspěvekod GinBook » pát 18. lis 2016 7:05:23

Google i sygic nebere presnou polohu, ale chyta se na segment.
  • 0

Uživatelský avatar
GinBook
Androiďák!
 
Příspěvky: 694
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 29
Typ mobilu / ROM: iP6+
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS

Re: Waze

Příspěvekod bandit707 » pát 18. lis 2016 9:05:01

V noci som odinstaloval waze, ze nahodim starsiu verziu, omylom som nahodil vlastne tu najnovsiu...
znova som nastavil aplikaciu a dnes uz bolo vsetko v poriadku. Musel tam byt nejaky bug
Spominam si, ze 2-3 dni dozadu sa mi nejak prestavilo waze, kecalo a pisalo anglicky, ani neslo prepnut jazyk
Ked som zapol vypol aplikaciu, potom sa jazyky dotahali... Volaco tam asi bolo zle...

Snad to uz vydrzi.
Takze asi ako vzdy - prva rada informatika - vypni+zapni (1.aplikaciu, 2.mobil), 3.preinstaluj... a modli sa.
  • 0

all no root --> Samsung Galaxy Note 4 6.0.1, Samsung Galaxy S7 6.0.1, Samsung Galaxy Note 10.1 (2014), Samsung Galaxy S3, Samsung Galaxy S3 mini
bandit707
Droid
 
Příspěvky: 1258
Registrován: pát 10. pro 2010 1:21:46
Reputace: 24
Typ mobilu / ROM: SGN4 6.0.1.
Mobil 2 / ROM: SGS7,SGS3
Tablet: SGN 10.1 (2014)

Re: Waze

Příspěvekod GinBook » pát 18. lis 2016 9:39:27

Spravne. :-)
  • 0

Uživatelský avatar
GinBook
Androiďák!
 
Příspěvky: 694
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 29
Typ mobilu / ROM: iP6+
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS

Re: Waze

Příspěvekod penik » pát 18. lis 2016 10:20:09

Tomuhle říkáš správně? A v renaultech budeš ješztě odpojovat baterku? :DD
  • 0

penik
Androiďák!
 
Příspěvky: 500
Registrován: ned 29. dub 2012 20:14:02
Reputace: 5
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note Pro LTE

Re: Waze

Příspěvekod GinBook » pát 18. lis 2016 10:50:39

Ja komentoval to "...a modlit sa". :-D
  • 0

Uživatelský avatar
GinBook
Androiďák!
 
Příspěvky: 694
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 29
Typ mobilu / ROM: iP6+
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS

Re: Waze

Příspěvekod penik » pát 18. lis 2016 10:51:44

neznaboh má tedy smůlu. :DD
  • 0

penik
Androiďák!
 
Příspěvky: 500
Registrován: ned 29. dub 2012 20:14:02
Reputace: 5
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note Pro LTE

Re: Waze

Příspěvekod dufko » pát 18. lis 2016 10:59:48

Bandit - mal si waze celý čas v popredí? Mne sa podobné stane, že keď si počas bežiaceho waze chcem pozrieť prijatú sms či mail a potom sa vrátim do waze, tak mi to hľadá GPS signál. Pri inej navigácii mi to nerobí.
  • 0

Uživatelský avatar
dufko
Droid
 
Příspěvky: 2158
Registrován: pát 11. lis 2011 22:24:33
Reputace: 34
Typ mobilu / ROM: sony xperia z3
Mobil 2 / ROM: xiaomi mi2s 32 gb
Tablet: cube u9gt5
Tablet 2 / ROM: asus media pad 7

Re: Waze

Příspěvekod GinBook » pát 18. lis 2016 11:06:17

Bezne po ceste resim veci s Waze na pozadi a problem nemam
  • 0

Uživatelský avatar
GinBook
Androiďák!
 
Příspěvky: 694
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 29
Typ mobilu / ROM: iP6+
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS

Re: Waze

Příspěvekod bandit707 » pát 18. lis 2016 11:43:11

Na popredi.
Proste ta aplikácia bola chybna, reinstal pomohol.
Uvidime ďalšie dni. Som sa zlakol, ze tam volaco updatli a dokaslali.
Esteze mam aj obrazkove dokazy. Tie su zabavne. ;)
  • 0

all no root --> Samsung Galaxy Note 4 6.0.1, Samsung Galaxy S7 6.0.1, Samsung Galaxy Note 10.1 (2014), Samsung Galaxy S3, Samsung Galaxy S3 mini
bandit707
Droid
 
Příspěvky: 1258
Registrován: pát 10. pro 2010 1:21:46
Reputace: 24
Typ mobilu / ROM: SGN4 6.0.1.
Mobil 2 / ROM: SGS7,SGS3
Tablet: SGN 10.1 (2014)

Re: Waze

Příspěvekod houmi0680 » pon 21. lis 2016 22:10:21

Přesně tohle se mi stává v sygicu.. Dnes jsem se na to ptal v sygic vlakně..
  • 0

houmi0680
Nové Androidě
 
Příspěvky: 28
Registrován: stř 04. bře 2015 21:00:46
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG Flex2

Re: Waze

Příspěvekod mmmjack » pát 02. pro 2016 9:59:01

Snažím se najít jak dostat do Google Maps jiný hlas, třeba ze Star Wars atp., ale našel jsem hlavně do Waze, chápu to tedy tak, že pokud chci navi s jiným hlasem, tak mám zkusit používat Waze a tam si konkrétní hlas najít/stáhnout/nahodit?
  • 0

Uživatelský avatar
mmmjack
Stálý androiďák
 
Příspěvky: 204
Registrován: stř 31. říj 2012 0:00:23
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: HTC 10 Grey 32 GB stock 6.0.1 +128 GB SD

Re: Waze

Příspěvekod GinBook » pát 02. pro 2016 10:07:05

Pokud mas Android 6 bez root, ani Waze ti nepomuze.
  • 0

Uživatelský avatar
GinBook
Androiďák!
 
Příspěvky: 694
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 29
Typ mobilu / ROM: iP6+
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS

Re: Waze

Příspěvekod brm » pát 02. pro 2016 11:42:49

Moja skúsenosť, že pri 6ke nepomôže ani root.. :)
  • 0

Naposledy upravil brm dne pát 02. pro 2016 11:54:40, celkově upraveno 2
brm
Androiďák!
 
Příspěvky: 580
Registrován: pon 20. kvě 2013 8:16:28
Reputace: 18
Typ mobilu / ROM: OnePlus 3 64GB 7.0
Mobil 2 / ROM: LG G2 32GB 7.1.1
Tablet: Huawei MediaPad M2 10 16GB 5.1.1

Re: Waze

Příspěvekod GinBook » pát 02. pro 2016 11:54:12

Proc by nepomohl root? Teda osobne zkusenost nemam. Jedu na iOS
  • 0

Uživatelský avatar
GinBook
Androiďák!
 
Příspěvky: 694
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 29
Typ mobilu / ROM: iP6+
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS

Re: Waze

Příspěvekod brm » pát 02. pro 2016 11:55:57

No skúšal som rozbehávať Arnolda a nepodarilo sa mi to, hoci predtým mi to fungovalo. Ale mám taký pocit, že to ani tak nie je problém Androidu 6 ako skôr novou verziou Waze 4...
  • 0

brm
Androiďák!
 
Příspěvky: 580
Registrován: pon 20. kvě 2013 8:16:28
Reputace: 18
Typ mobilu / ROM: OnePlus 3 64GB 7.0
Mobil 2 / ROM: LG G2 32GB 7.1.1
Tablet: Huawei MediaPad M2 10 16GB 5.1.1

Re: Waze

Příspěvekod hardhouse.trip » pát 02. pro 2016 12:15:46

No, do tech google map hlasy z waze by sli...staci hlasove soubory treba toho star wars, aby byly ve stejnym formatu jako hlasy do map, ty prejmenovat, aby byly stejne jako pro google maps, a nahradit je ve slozce se zvuky v android/data/com.google.maps...ale je to na dlouho...
  • 0

Uživatelský avatar
hardhouse.trip
Stálý androiďák
 
Příspěvky: 193
Registrován: ned 26. říj 2014 13:10:44
Bydliště: Postřelmov
Reputace: 15
Typ mobilu / ROM: Vodafone 985N Smart 4 Power [Stock 4.4.2]
Mobil 2 / ROM: Huawei Asc G300 [CM11 4.4.4]; LG F60 [Stock 4.4.4]

Re: Waze

Příspěvekod mmmjack » pát 02. pro 2016 13:10:05

No ja myslel ze na ten Waze nepotrebuji root, ze to je ofiko prostě od vývojářů, že se to třeba dá dokoupit, resp v nastavení jen přepnout, viz:
https://www.svetandroida.cz/clarkson-ha ... 1#comments
tady nikde o rootu nemluví.
Jinak mam Android 7.0 bez rootu.
  • 0

Uživatelský avatar
mmmjack
Stálý androiďák
 
Příspěvky: 204
Registrován: stř 31. říj 2012 0:00:23
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: HTC 10 Grey 32 GB stock 6.0.1 +128 GB SD

Re: Waze

Příspěvekod GinBook » pát 02. pro 2016 13:13:49

Ale ten clanek je v dobe, kdy android 6 a 7 jeste nebyl. Nebo Waze jako takove nemelo ty hlasy ve schovanych souborech.
  • 0

Uživatelský avatar
GinBook
Androiďák!
 
Příspěvky: 694
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 29
Typ mobilu / ROM: iP6+
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS

Re: Waze

Příspěvekod bandit707 » pát 02. pro 2016 13:25:11

waze je teraz cele schovane, aby som si nemohol vypnut to otravne pytanie sa na odfotenie miesta ciela.
To ma tociiiii.

A vzdy ked sa prepne waze z nocneho zobrazenia na denne, alebo aj naopak, tak mi vyhuli displej, ze svieti jak dialkove a je nastavena automatika.
Co som skusal, Sygic mi to myslim nerobi, ak som to dobre postrehol. Musim vypnut displej a znova zapnut a automatika potom nastavi spravnu silu.
To ma tiez toci...

:facepalm:
  • 0

all no root --> Samsung Galaxy Note 4 6.0.1, Samsung Galaxy S7 6.0.1, Samsung Galaxy Note 10.1 (2014), Samsung Galaxy S3, Samsung Galaxy S3 mini
bandit707
Droid
 
Příspěvky: 1258
Registrován: pát 10. pro 2010 1:21:46
Reputace: 24
Typ mobilu / ROM: SGN4 6.0.1.
Mobil 2 / ROM: SGS7,SGS3
Tablet: SGN 10.1 (2014)

Re: Waze

Příspěvekod netineti » pát 02. pro 2016 13:27:30

možno treba kúpiť lepší mobil..
  • 0

Uživatelský avatar
netineti
Robot
 
Příspěvky: 791
Registrován: čtv 08. dub 2010 11:48:26
Reputace: -8

Re: Waze

Příspěvekod brm » pát 02. pro 2016 13:39:33

mmmjack píše:No ja myslel ze na ten Waze nepotrebuji root, ze to je ofiko prostě od vývojářů, že se to třeba dá dokoupit, resp v nastavení jen přepnout, viz:
https://www.svetandroida.cz/clarkson-ha ... 1#comments
tady nikde o rootu nemluví.
Jinak mam Android 7.0 bez rootu.
Aby som vysvetlil, Momentálne je promo akcia na Clarksona a spol. a teda je tento jazyk oficiálne dostupný priamo cez Waze. Problém je, že o niekoľko týždňov toto promo skončí a jazyk už dostupný nebude. Budeš ho mať stále v mobile, ale ak si kúpiš nový mobil alebo spravíš obnovu továrenských nastavení v súčasnom mobile, nanovo budeš musieť nainštaluješ Waze, vtedy už tento hlas nebudeš vedieť stiahnuť.

Na starom Androide 5 sa však jednoducho dali na SD karte zameniť súbory s nejakým predvoleným hlasom na požadovaný hlas, napr. Arnolda Schwarzeneggera z proma na Terminator Genesys. Problém je, že od Androidu 6 sa tieto dáta už nenachádzajú na SD karte / internom úložisku, ale priamo v mobile, kde máš prístup iba s rootom. A navyše, aj keď máš root a vieš sa dostať k týmto súborom, táto finta s prepísaním iných hlasov už akosi nefunguje. Teda aspoň mne už to nešlo.
  • 0

brm
Androiďák!
 
Příspěvky: 580
Registrován: pon 20. kvě 2013 8:16:28
Reputace: 18
Typ mobilu / ROM: OnePlus 3 64GB 7.0
Mobil 2 / ROM: LG G2 32GB 7.1.1
Tablet: Huawei MediaPad M2 10 16GB 5.1.1

Re: Waze

Příspěvekod GinBook » pát 02. pro 2016 13:45:21

Upresnim, ze se to vymaze z dalsi verzi Waze po expiraci komercnich hlasu. Je to udelane schvalne. (a k tomu se chystaji dalsi veci)
  • 0

Uživatelský avatar
GinBook
Androiďák!
 
Příspěvky: 694
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 29
Typ mobilu / ROM: iP6+
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS

Re: Waze

Příspěvekod mmmjack » pát 02. pro 2016 15:50:42

Aha, tak už to asi chápu, díky za vysvětlení problematiky.
Takže jinak, je nějaká navigace, ve které lze mít hlasové pokyny např. od Lišky nebo Arnolda, nebo třeba Darth Vadera? Viděl jsem včera nějaké commercials a tam to bylo pro TomTom, takže to asi zkusím do ní narvat nějak, dostal jsem od tchána k autu jednu starší navi.
  • 0

Uživatelský avatar
mmmjack
Stálý androiďák
 
Příspěvky: 204
Registrován: stř 31. říj 2012 0:00:23
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: HTC 10 Grey 32 GB stock 6.0.1 +128 GB SD

PředchozíDalší

Zpět na Navigace/GPS

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků
Reputation System ©'