Waze

Vše co se týká navigace, map a využívání gps/galileo

Moderátoři: don_alex, radegast

Re: Waze

Příspěvekod GinBook » pát 02. pro 2016 16:52:48

Nejak nechapu preferenci navigace dle hlasu.
Ale kazdy dle libosti. ;-)
  • 0

Uživatelský avatar
GinBook
Androiďák!
 
Příspěvky: 689
Registrován: pon 11. úno 2013 12:06:18
Reputace: 29
Typ mobilu / ROM: iP6+
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS

Reklama


Re: Waze

Příspěvekod dufko » pát 02. pro 2016 17:49:19

No aby mohol v krčme machrovať že má v navigácii hlas xy...

Tak to ti pepo neverím...stav sa o pivo.

Ale v praxi nepoužiteľné...
  • 0

Uživatelský avatar
dufko
Droid
 
Příspěvky: 2110
Registrován: pát 11. lis 2011 23:24:33
Reputace: 32
Typ mobilu / ROM: sony xperia z3
Mobil 2 / ROM: xiaomi mi2s 32 gb
Tablet: cube u9gt5
Tablet 2 / ROM: asus media pad 7

Re: Waze

Příspěvekod mmmjack » sob 03. pro 2016 1:06:46

Ach jo to jsou zase blemcy, místo abyste hodili něco užitečného do placu, před nikým machrovat nepotřebuji, prostě mně už ten stávající hlas omrzel, a když vím že už kdysi ve starých navigacích šly dávat různé hlasy, tak jsem chtěl zjistit, jak je to nyní.
Nikde jsem nepsal že bych preferoval navigaci podle hlasu, celou dobu co mám Android používám od Googlu a primárně bych ani jinou nechtěl, proto jsem hledal, jak do ní dostat jiné hlasy.
  • 0

mmmjack
Stálý androiďák
 
Příspěvky: 180
Registrován: stř 31. říj 2012 1:00:23
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Nexus 6P Grey 64 GB stock 7.1.1

Re: Waze

Příspěvekod GinBook » sob 03. pro 2016 1:41:10

Ok. Kdyz jinou nechces nez GM, proc to resis tady a ne v tematu GM?
Z Waze toho moc nedostanes co se tyce hlasu.
  • 0

Uživatelský avatar
GinBook
Androiďák!
 
Příspěvky: 689
Registrován: pon 11. úno 2013 12:06:18
Reputace: 29
Typ mobilu / ROM: iP6+
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS

Re: Waze

Příspěvekod aldabubo » sob 03. pro 2016 2:23:46

Zdarec. Pozoruji v posledních dnech výrazné zhoršení citlivosti na GPS. Jakoby navigace komunikovala se satelity jen každou čtvrtou sekundu. Motá se často jak ho.no pod splavem, vypadává z trasy. Na křižovatce na červené se náhle trasa otočí úplně do protisměru a přepočítá se. Dnes, když jsem dojel domů, tak pokračovala dál po silnici, přestože vykreslila i zahlásila odbočení a když jsem fyzicky projel cílem a vjíždel už skoro do garáže, tak trasu přepočítala a nutila mě objet celý blok. Hlavně, že furt zobrazuje okno na vložení fotky - kdo to dopr... vymyslel? Proč si mám každý den fotit svůj barák? Poraďte mi, prosím, kde lze stáhnout starší verze? Ty byly lepší.
Mám pocit, že se výrazně zhorší funkčnost, když během cesty někdo volá. Ale možná je to jen pocit.
  • 0

Čtení o základech Androidu, nastavení telefonu, kontaktů, zvonění atd. Hledej zde: Android Expert
SGS1 i9000 a SGS2 i9100 - základ Stock + CFrootKernel + Odin
Uživatelský avatar
aldabubo
Moderátor
 
Příspěvky: 2329
Registrován: ned 05. pro 2010 21:47:24
Bydliště: Brno
Reputace: 40
Typ mobilu / ROM: Note 3 SM-N9005 AryaMod 8.3
Mobil 2 / ROM: SGS4 i9505 Omega v41
Tablet: Asus Transformer TF701

Re: Waze

Příspěvekod bandit707 » sob 03. pro 2016 4:45:31

aldabubo: to nie je pocit, to je realita.
Par prispevkov hore som pisal o identickych problémoch.
Vid post1092984.html#p1092984 a nasledujuce prispevky
Mne pomohol vymaz a cista instalacia.
Co sa tyka hovoru, pocas hovoru mi vypadne " siet", resp. akoby odpoji internet a tym padom nema konekt na servery... Po hovore vzdy vyhladava siet... Skusal som prepnut mobilne dat z lte na ten nizsi rezim, ale po hovore vzdy hlada siet...
  • 0

all no root --> Samsung Galaxy Note 4 6.0.1, Samsung Galaxy S7 6.0.1, Samsung Galaxy Note 10.1 (2014), Samsung Galaxy S3, Samsung Galaxy S3 mini
bandit707
Droid
 
Příspěvky: 1255
Registrován: pát 10. pro 2010 2:21:46
Reputace: 24
Typ mobilu / ROM: SGN4 6.0.1.
Mobil 2 / ROM: SGS7,SGS3
Tablet: SGN 10.1 (2014)

Re: Waze

Příspěvekod Dedii » sob 03. pro 2016 9:44:44

Zapnem dnes waze a detto, signal nikde, 3D pohlad neni, iba 2D.

Edit: po cca 1hod všetko funguje bez zásahu v mobile. Asi waze štrajkoval
  • 0

Naposledy upravil Dedii dne sob 03. pro 2016 11:57:09, celkově upraveno 1
SK , RO , HU , AT, FR , DE , CZ , HR , SLO , IT stále s WAZE
Honor 8 , Honor 6+
Dedii
Nové Androidě
 
Příspěvky: 36
Registrován: pát 28. srp 2015 12:38:42
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Honor 8 - Honor 6 plus

Re: Waze

Příspěvekod GinBook » sob 03. pro 2016 10:20:07

Pri problemech udelejte prvni cistou instalaci. (vite jak, ze jo?)
Rikat, ze mate mit jmeno a heslo snad neni treba nez zacnete preinstalovavat. (Kdyztak poradim)

Jinak. To ze hovor prerusuje data, je v mnoha ohledech problem samotne technologie. E-3G-LTE a prepinani hovoru.
Ano, potvrzuji, Waze se po hovoru na androidu spise uz nepripoji. To same kdyz zmenite po ceste operatora (roaming). Tady je nutne vypnout a zapnout Waze. Tez pozorujeme vypadek signalu po asi 2 - 2.5 hodine jizdy s Waze.

Pokud nefunguje GPS. Neni vetsinou problem Waze. Mne v tomto pripade pomaha az restart telefonu. Ano, tez mam bohuzel jeden android co zije vlastnim zivotem a obcas ma GPS o 100m doprava.
  • 0

Uživatelský avatar
GinBook
Androiďák!
 
Příspěvky: 689
Registrován: pon 11. úno 2013 12:06:18
Reputace: 29
Typ mobilu / ROM: iP6+
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS

Re: Waze

Příspěvekod GinBook » sob 03. pro 2016 10:22:00

Administratori, neslo by dat do prvniho prispevku zakladni rady pri problemech s Waze?
  • 0

Uživatelský avatar
GinBook
Androiďák!
 
Příspěvky: 689
Registrován: pon 11. úno 2013 12:06:18
Reputace: 29
Typ mobilu / ROM: iP6+
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS

Re: Waze

Příspěvekod aldabubo » sob 03. pro 2016 10:32:40

@GinBook: Mě GPS funguje, na ostatních navigacích se nikdy neztrácí. Já ale chci používat Waze, protože pro mě má smysl jezdit i po Brně se zapnutou navi a nechat si najít nejrychlejší cestu, protože to prostě funguje. Tyto problémy jsou od posledního nebo možná předposledního update aplikace. Čistou instalaci jsem dělal, dokonce i factory reset telefonu, abych eliminoval problémy telefonu nebo systému. Ale je to čistě ve Waze - takto zmateně se chovala naposledy před dvěma lety, kdy jsem ji zavrhl, protože byla nepoužitelná. Letos jsem jí dal o prázdninách znovu šanci a byl jsem nadšen. Jenže, teď opět problémy. Není to až taková katastrofa, ale minimálně jednou za den (během mých pojížděk po Brně) se totálně zamotá nebo zblbne. Chtěl bych verzi třeba ze září. Dá se někde získat?
  • 0

Čtení o základech Androidu, nastavení telefonu, kontaktů, zvonění atd. Hledej zde: Android Expert
SGS1 i9000 a SGS2 i9100 - základ Stock + CFrootKernel + Odin
Uživatelský avatar
aldabubo
Moderátor
 
Příspěvky: 2329
Registrován: ned 05. pro 2010 21:47:24
Bydliště: Brno
Reputace: 40
Typ mobilu / ROM: Note 3 SM-N9005 AryaMod 8.3
Mobil 2 / ROM: SGS4 i9505 Omega v41
Tablet: Asus Transformer TF701

Re: Waze

Příspěvekod GinBook » sob 03. pro 2016 11:09:27

@aldabubo, spis technicky by mne zajimalo, zda kdyz se zblazni Waze se zblazni i jina navigace treba GM. Ja to tak mam na Huavej P8Lite. Obcas mne ustreli o 100m a netusim proc.

Ikdyz vizi mam. FakeGPS kvuli testovani Waze (jen to prosim nikdo nezkousejte, Ja jsem vyjmuty z automaticke blokace ve Waze!) a potom mam problemy s pravou polohou.

Starsi verzi stahnes z netu. Je tam toho dost.

Docela bych rad videl jak se to to zblazni. Nemas v aute kameru, ze by jsi to natocil?
  • 0

Uživatelský avatar
GinBook
Androiďák!
 
Příspěvky: 689
Registrován: pon 11. úno 2013 12:06:18
Reputace: 29
Typ mobilu / ROM: iP6+
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS

Re: Waze

Příspěvekod aldabubo » sob 03. pro 2016 11:32:51

Kameru mám napevno na skle, takže navigaci nevidí. Můžu zkusit udělat screen když se to stane, jestli si teda zrovna vzpomenu a budu mít volnou ruku. Na to stažení bys asi neměl odkaz? Hledal jsem, ale vždycky jsem našel recenzi a odkaz na Google Play a tam je jen ta nejnovější. Díky
  • 0

Čtení o základech Androidu, nastavení telefonu, kontaktů, zvonění atd. Hledej zde: Android Expert
SGS1 i9000 a SGS2 i9100 - základ Stock + CFrootKernel + Odin
Uživatelský avatar
aldabubo
Moderátor
 
Příspěvky: 2329
Registrován: ned 05. pro 2010 21:47:24
Bydliště: Brno
Reputace: 40
Typ mobilu / ROM: Note 3 SM-N9005 AryaMod 8.3
Mobil 2 / ROM: SGS4 i9505 Omega v41
Tablet: Asus Transformer TF701

Re: Waze

Příspěvekod penik » sob 03. pro 2016 11:52:03

GinBook píše:Tez pozorujeme vypadek signalu po asi 2 - 2.5 hodine jizdy s Waze.


To už si z nás dělají srandu?
1) takže trasu rozsekat na několik dílů, kdy díl bude mít cca 200 km.
2) každé 2-2,5 hodiny vypínat waze, protože jaksi neudrží konektivitu

Takže když už budu aplikovat bídný bod 1, že delší trasu nasekám na menší díly (do Chorvatska na 6), což je pruda, tak stejně nastane dřív bod 2, protože bych musel jet jak dobytek, abych se mi alespoň ty dva body někde potkaly a vyřešil to najednou. Takže nakonec budeme plánovat trasu nejen podle vzdálenosti, ale ještě budeme odhadovat vzdálenost, kterou ujedeme za 2-2,5 hodiny.

Musím ale říci, že já to nikdy nepozoroval, když jsem měl auto (nyní čekám, než se mi vyrobí).
napadá mě, zda to vlastně nebude chyba, ale vlastně chtěná funkce, aby si řidič odfrknul. :D

nevíš, nepřipravuje se něco v tom smyslu, že bych si v počítači naplánoval jízdu (třeba někam uložil) a po zapnutí waze se mi načetla mezi nějaké naplánované trasy? Díky tomu bych třeba i přehlížel to omezení cca 200 km (abych využil co nejvíce funkce waze). Al eplánovat to v telefonu a ještě někde na dálnici, no nevím. Já už používám poipocket, kde si naplánuji body zájmu a pak odesílám do waze (i tu cestu do Chorvatska mám připravenou = mimo dálnici ve Slovinsku). myslím, že tohle by uvítalo daleko více uživatelů, než jen prudič Penik.
  • 0

penik
Androiďák!
 
Příspěvky: 500
Registrován: ned 29. dub 2012 21:14:02
Reputace: 5
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note Pro LTE

Re: Waze

Příspěvekod sako verife » sob 03. pro 2016 14:29:14

Penik :
Já minulý rok do Chorvatska jel tak, že jsem si ještě doma dal cca 5x mezi oblíbené určité lokality.
Například
1.z Brna do města ve Slovinsku
2.z města ve Slovinsku do Chorvatska na začátek.
3.ze začátku Chorvatska do místa ubytování.

Tohle ber prosím jen jako příklad, přesně kudy jsem projížděl si už nepamatuji.
Nikdy se mi tak nestalo, že by mě Waze hnalo jinudy než jsem chtěl.
  • 0

Uživatelský avatar
sako verife
Robot
 
Příspěvky: 856
Registrován: pon 31. led 2011 22:11:25
Bydliště: Brno
Reputace: 4
Typ mobilu / ROM: SGS5 root4.4.2Knox0x0
Mobil 2 / ROM: 5110-MDA1-MDA3-TouchPRO-TouchPRO2-G300-SGS3

Re: Waze

Příspěvekod penik » sob 03. pro 2016 14:35:31

Však jo. Já jedu ze Středních Čech až na jich Chorvatska, tak proto možná navíc body. Jeden je u nás na pumpě před hranicemi, druhý je Mureck na mostě na hranici se Slovinskem (obousměrný), další je nájezd na konec dálnice ve Slovinsku (nezpoplatněný), další je už dálnice za Zagrebem a další je až mé místo ubytování s tím, že ten poslední je holt takový hodně dlouhý (ještě tam mám mezipřistání na dvou benzinkách, ale díky dvojité nádrži je nejspíše nevyužiji (možná odpočinek) - ještě mám předpřipravený sjezd, abych nemusel platit 20 Kn za průjezd tunelem skrz pohoří, protože by mi mělo palivo vyjít i na 1/3 cesty zpět)
  • 0

penik
Androiďák!
 
Příspěvky: 500
Registrován: ned 29. dub 2012 21:14:02
Reputace: 5
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note Pro LTE

Re: Waze

Příspěvekod bedo » ned 04. pro 2016 21:23:53

aldabubo píše:Na to stažení bys asi neměl odkaz? Hledal jsem, ale vždycky jsem našel recenzi a odkaz na Google Play a tam je jen ta nejnovější. Díky

apkmirror.com je asi najspoľahlivejší/najbezpečnejší
  • 0

bedo
Nové Androidě
 
Příspěvky: 27
Registrován: stř 19. zář 2012 10:07:47
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nokia X
Mobil 2 / ROM: Xiaomi Mi4C
Tablet: Op3n Dott 7,9"

Re: Waze

Příspěvekod aldabubo » ned 04. pro 2016 21:51:09

Díky, už mám verzi 3.9.9.0 a je to krása. Hned zítra vyzkouším.
  • 0

Čtení o základech Androidu, nastavení telefonu, kontaktů, zvonění atd. Hledej zde: Android Expert
SGS1 i9000 a SGS2 i9100 - základ Stock + CFrootKernel + Odin
Uživatelský avatar
aldabubo
Moderátor
 
Příspěvky: 2329
Registrován: ned 05. pro 2010 21:47:24
Bydliště: Brno
Reputace: 40
Typ mobilu / ROM: Note 3 SM-N9005 AryaMod 8.3
Mobil 2 / ROM: SGS4 i9505 Omega v41
Tablet: Asus Transformer TF701

Re: Waze

Příspěvekod mmmjack » pon 05. pro 2016 9:41:21

GinBook píše:Ok. Kdyz jinou nechces nez GM, proc to resis tady a ne v tematu GM?
Z Waze toho moc nedostanes co se tyce hlasu.

No protože jsem hledal jak dostat jiné hlasy do navi, a nejvíce výsledků mi vyšlo pro Waze, tak jsem to chtěl aspoň vyzkoušet, zatím jsem se tady dočetl ale, že s novými verzemi jsou akorát problémy, tak se do toho asi nepoženu.
Navíc jak píšeš to s tím hlasem ani tak není jednoduché jej do Waze dostat, no tak asi to vzdám :D
  • 0

mmmjack
Stálý androiďák
 
Příspěvky: 180
Registrován: stř 31. říj 2012 1:00:23
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Nexus 6P Grey 64 GB stock 7.1.1

Re: Waze

Příspěvekod nofu » úte 06. pro 2016 14:04:43

Tak já už fakt nevim, jak přinutit waze, aby kecal přes handsfree v autě. Zkoušel sem 4 mobily a 5 různých aut a nic. Všechno teda koncern. Teď sem koupil nové auto, passat 2014, mobil se připojí i jako multimediální zařízení, waze ale stále mlčí. Nějaký tipy jak na to? Stačilo by mi i to, že bych mohl volat přes HF a mobil kecal waze.
  • 0

Uživatelský avatar
nofu
Droid
 
Příspěvky: 2647
Registrován: ned 11. srp 2013 19:37:35
Reputace: 45
Typ mobilu / ROM: Huawei Mate 8 [AL10]
Mobil 2 / ROM: LG G2 16GB - Cloudy G3 2.2

Re: Waze

Příspěvekod roy100 » úte 06. pro 2016 14:56:29

To jako, že waze úplně mlčí? Nemluví přes reproduktor telefonu? V menu waze Zvuk máš zatrženo "Přehrávat zvuk do reproduktoru"?
  • 0

roy100
Robot
 
Příspěvky: 1026
Registrován: sob 12. lis 2011 19:10:02
Reputace: 41
Typ mobilu / ROM: JiaYu G4S 2GB RAM
Mobil 2 / ROM: Ulefone Paris

Re: Waze

Příspěvekod GinBook » úte 06. pro 2016 15:36:14

Zapnute bluetooth a vypnute reproduktor. Mne to v OII funguje. Origo sada s telefonem.
  • 0

Uživatelský avatar
GinBook
Androiďák!
 
Příspěvky: 689
Registrován: pon 11. úno 2013 12:06:18
Reputace: 29
Typ mobilu / ROM: iP6+
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS

Re: Waze

Příspěvekod nofu » úte 06. pro 2016 18:16:18

Vůbec, je úplně ticho potwora. Přehrát zvuk do reproduktoru mám vypnutý, zejtra zkusím zapnout, ale mám za to, že už sem to zkoušel.

Musí nějaký parametry splňovat bluetooth?
  • 0

Uživatelský avatar
nofu
Droid
 
Příspěvky: 2647
Registrován: ned 11. srp 2013 19:37:35
Reputace: 45
Typ mobilu / ROM: Huawei Mate 8 [AL10]
Mobil 2 / ROM: LG G2 16GB - Cloudy G3 2.2

Waze

Příspěvekod GinBook » úte 06. pro 2016 18:50:20

Obrázek

Zde mam nastaveni pro iOS.
Jo jeden problem mam. Kdyz jedu s Waze, nevim proc vyzvaneni hovoru jede pres auto, ale samotny hovor pres telefon. Neco se potento.

Priznam se, nechce se mne rozdrbkavat auto kvuli pokusum s androidem. Ale mozna na to nekdy dojde.
  • 0

Naposledy upravil GinBook dne úte 06. pro 2016 19:05:39, celkově upraveno 1
Uživatelský avatar
GinBook
Androiďák!
 
Příspěvky: 689
Registrován: pon 11. úno 2013 12:06:18
Reputace: 29
Typ mobilu / ROM: iP6+
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS

Re: Waze

Příspěvekod nofu » úte 06. pro 2016 19:03:20

Já teda na droidu volbu zvukovej výstup nemám :( Tím to asi bude. Máte to tam někdo?
  • 0

Uživatelský avatar
nofu
Droid
 
Příspěvky: 2647
Registrován: ned 11. srp 2013 19:37:35
Reputace: 45
Typ mobilu / ROM: Huawei Mate 8 [AL10]
Mobil 2 / ROM: LG G2 16GB - Cloudy G3 2.2

Re: Waze

Příspěvekod GinBook » úte 06. pro 2016 19:06:40

V androidu toto nastaveni tusim neni. Mozna to je v jinem nastaveni.
Ty mne donutis nekdy to preci jenom otestovat. :-)
  • 0

Uživatelský avatar
GinBook
Androiďák!
 
Příspěvky: 689
Registrován: pon 11. úno 2013 12:06:18
Reputace: 29
Typ mobilu / ROM: iP6+
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS

Re: Waze

Příspěvekod Speedbird842 » úte 06. pro 2016 19:37:50

Me se telefon pres bt sparuje na hovory a média. Pokud chci poslouchat waze pres repro, prepnu v aute na média a ve waze vypnu prehravat zvuk do reproduktoru. Coz je neprakticke, takze mam zapnuto a waze mi mluvi z telefonu. Volani normalne pres hf funguje. S6, Mazda6

­    
  • 0

Speedbird842
Nové Androidě
 
Příspěvky: 11
Registrován: sob 27. zář 2014 12:48:08
Reputace: 0

Re: Waze

Příspěvekod nofu » úte 06. pro 2016 20:48:01

No, takhle by mi to stačilo. Průser je, že u mě v autě je přehrávání multimédií na přehrávání mp3 v mobilu.

Hraje ti u toho rádio?
  • 0

Uživatelský avatar
nofu
Droid
 
Příspěvky: 2647
Registrován: ned 11. srp 2013 19:37:35
Reputace: 45
Typ mobilu / ROM: Huawei Mate 8 [AL10]
Mobil 2 / ROM: LG G2 16GB - Cloudy G3 2.2

Re: Waze

Příspěvekod Speedbird842 » úte 06. pro 2016 21:00:36

Nehraje, kdyz prepnu na media tak hraje jen to, co pusti telefon ven, v pripade, ze mam puštěné waze, pak jen zvuk z waze. Proto používám repro telefonu na waze a na radiu prehravam ipod

­    
  • 0

Speedbird842
Nové Androidě
 
Příspěvky: 11
Registrován: sob 27. zář 2014 12:48:08
Reputace: 0

Re: Waze

Příspěvekod Speedbird842 » úte 06. pro 2016 21:02:05

Mluvi pres repro telefonu

­    
  • 0

Speedbird842
Nové Androidě
 
Příspěvky: 11
Registrován: sob 27. zář 2014 12:48:08
Reputace: 0

Re: Waze

Příspěvekod Speedbird842 » úte 06. pro 2016 21:02:45

Ano tak to mam nastaveno

­    
  • 0

Speedbird842
Nové Androidě
 
Příspěvky: 11
Registrován: sob 27. zář 2014 12:48:08
Reputace: 0

PředchozíDalší

Zpět na Navigace/GPS

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků
Reputation System ©'