HTC G1 - Obecná diskuzeAPN nastaveni - Vodafone

Odpovědět
Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
unavensluncem
Stálý androiďák
Příspěvky: 246
Registrován: pon 29. pro 2008 15:03:10
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy SII
Rom: 4.0.3
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

APN nastaveni - Vodafone

Příspěvek od unavensluncem » úte 06. led 2009 10:16:20

Ahoj, tak mi dneska prisel telefonek, ale nemuzu se dostat na svuj google ucet. Muj operator je vodafone (mam 6mesicu internetu zdarma aktivovano) at se snazim podle vsech moznych navodu nastavit, jak se snazim, tak mi to nejde, poradite prosim nekdo? Mam smazat vsechny t-mobily co tam jsou, nebo si to samo vybere vodafone a neni tam nejaky figl, dekuju moc...

EDIT Xsoft: Seznam Vodafone APN nastaceni pro net a mms je na wiki - http://wiki.androidforum.cz/index.php/N ... taveni_MMS
US HTC Dream - SuperE 1.0.2


Uživatelský avatar

vlk
Androiďák!
Příspěvky: 498
Registrován: pát 28. lis 2008 0:29:13
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: xperia z2
Bydliště: Aktuálne Praha :-)

Re: Vodafone

Příspěvek od vlk » úte 06. led 2009 10:34:14

skus to na inom telefone ci ten internet ide, a s akym APN

ja mam nastavene:

Name: Vodafone CZ
APN: ointernet

nic viac som nemenil a ostali tam aj vsetky t-mobile...

Uživatelský avatar

monikag08
Stálý androiďák
Příspěvky: 135
Registrován: pát 31. říj 2008 14:05:35
Reputace: 0
Bydliště: Aktuálne Praha :-)
Kontaktovat uživatele:

Re: Vodafone

Příspěvek od monikag08 » úte 06. led 2009 11:14:06

A teraz trosku podrobnejsie, aj ja som mala tento problem: ked ti napise ze sa nemoze pripojit tak stlacis menu a hned by na teba vyskocit APN, potvrdis a dostanes sa do tych tmobilovych, das menu a new apn a nastavis:
name: vodafone
apn: internet (tarifny zak.), ointernet (predplatena karta)
MMSC: http://mms
MMS proxy: 010.000.000.010
APN type mozes napisat: default

Ako som zadala toto tak som vypla, zapla a islo to. Tak skus :-)
:-) Monika :-)

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
unavensluncem
Stálý androiďák
Příspěvky: 246
Registrován: pon 29. pro 2008 15:03:10
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy SII
Rom: 4.0.3
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Vodafone

Příspěvek od unavensluncem » úte 06. led 2009 11:27:19

monikag08 píše:A teraz trosku podrobnejsie, aj ja som mala tento problem: ked ti napise ze sa nemoze pripojit tak stlacis menu a hned by na teba vyskocit APN, potvrdis a dostanes sa do tych tmobilovych, das menu a new apn a nastavis:
name: vodafone
apn: internet (tarifny zak.), ointernet (predplatena karta)
MMSC: http://mms
MMS proxy: 010.000.000.010
APN type mozes napisat: default

Ako som zadala toto tak som vypla, zapla a islo to. Tak skus :-)


Diky moc, to je ono, uz to fachaaaa=)
US HTC Dream - SuperE 1.0.2

Uživatelský avatar

monikag08
Stálý androiďák
Příspěvky: 135
Registrován: pát 31. říj 2008 14:05:35
Reputace: 0
Bydliště: Aktuálne Praha :-)
Kontaktovat uživatele:

Re: Vodafone

Příspěvek od monikag08 » úte 06. led 2009 12:15:24

unavensluncem píše:
monikag08 píše:A teraz trosku podrobnejsie, aj ja som mala tento problem: ked ti napise ze sa nemoze pripojit tak stlacis menu a hned by na teba vyskocit APN, potvrdis a dostanes sa do tych tmobilovych, das menu a new apn a nastavis:
name: vodafone
apn: internet (tarifny zak.), ointernet (predplatena karta)
MMSC: http://mms
MMS proxy: 010.000.000.010
APN type mozes napisat: default

Ako som zadala toto tak som vypla, zapla a islo to. Tak skus :-)


Diky moc, to je ono, uz to fachaaaa=)
Tak super :-) vitaj medzi nami :-)
:-) Monika :-)



Jirka

Re: Vodafone

Příspěvek od Jirka » pon 19. led 2009 15:25:33

Tak jsem to podle tohoto navodu nastavil a funguje to. Cele nastaveni v GDP1 je toto:

Settings -> Wireless controls -> Mobile networks -> Access Point Name:

Menu: New APN

Name: Vodafone CZ
APN: ointernet (pro predplacenku). Pro tarif je to "internet". Nebo univerzalni "data.vodafone.cz")
Proxy: <Not set>
Port: <Not set>
Username: <Not set>
Password: <Not set>
Server: <Not set>
MMSC: http://mms
MMS proxy: 010.00.00.010
MMS port: 80
MMC: 230
MNC: 03
APN type: default

Nevim, jestli MMS funguji, nepouzivam to. Internet funguje pomalu, ale funguje.

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
unavensluncem
Stálý androiďák
Příspěvky: 246
Registrován: pon 29. pro 2008 15:03:10
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy SII
Rom: 4.0.3
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Vodafone

Příspěvek od unavensluncem » pon 19. led 2009 15:57:29

Jirka píše:Nevim, jestli MMS funguji, nepouzivam to. Internet funguje pomalu, ale funguje.
MMS jsem taktez nezkousel... Internet beha pomalu, co bys chtel, kdyz je to zadarmo;) Ale nekdy beha i docela svizne... Nevim, asi zalezi na zatizeni dane BTSky...
US HTC Dream - SuperE 1.0.2

Uživatelský avatar

monikag08
Stálý androiďák
Příspěvky: 135
Registrován: pát 31. říj 2008 14:05:35
Reputace: 0
Bydliště: Aktuálne Praha :-)
Kontaktovat uživatele:

Re: Vodafone

Příspěvek od monikag08 » stř 21. led 2009 21:35:19

unavensluncem píše:
Jirka píše:Nevim, jestli MMS funguji, nepouzivam to. Internet funguje pomalu, ale funguje.
MMS jsem taktez nezkousel... Internet beha pomalu, co bys chtel, kdyz je to zadarmo;) Ale nekdy beha i docela svizne... Nevim, asi zalezi na zatizeni dane BTSky...
MMS zatial nefunguju a dufam ze to slovko zatial je fakt pravdive. Ja som si nastavila APN aj na mms a teda aspon mi pride smska kde si ju mam vyzdvihnut. Tak aspon nieco a dufam ze je to docasne!
:-) Monika :-)

Uživatelský avatar

Yamanouchi
Robot
Příspěvky: 767
Registrován: pát 07. lis 2008 23:01:37
Reputace: 0
Bydliště: Absurdistán
Kontaktovat uživatele:

Re: Vodafone

Příspěvek od Yamanouchi » čtv 22. led 2009 8:20:09

monikag08 píše:MMS zatial nefunguju a dufam ze to slovko zatial je fakt pravdive. Ja som si nastavila APN aj na mms a teda aspon mi pride smska kde si ju mam vyzdvihnut.
Pokud ti přijde SMSka, tak APN MMS máš stejně špatně nastavený ;) SMSka s adresou, kde vyzvednout MMS se posílá na každý telefon, který nepodporuje MMS nebo není ta služba aktivována. Holt bude záležet na Vodafone, ať nám vypíše ty správné údaje nebo čekat na opravu ohledně MMS. I když si myslím, že MMS je prostě zabitá služba, za ty 3-4 roky jsem jich dostal max 10MMS (z toho pár reklam od opa) a odeslal pouze 1-2.
Miluji a žeru Jablíčka.
HTC Desire + 8GB

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
unavensluncem
Stálý androiďák
Příspěvky: 246
Registrován: pon 29. pro 2008 15:03:10
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy SII
Rom: 4.0.3
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Vodafone

Příspěvek od unavensluncem » čtv 22. led 2009 8:53:27

Nemuzu nez souhlasit, tez jsem za svych x let s telefonem schopnym prijimat a odesilat MMSky dostal 2-3 a neposlal snad ani jednu;) Kdyz budu potrebovat nutne poslat obrazek, myslim ze zvolim cestu pomoci mailu;)
US HTC Dream - SuperE 1.0.2

Uživatelský avatar

xsoft
Androiďák!
Příspěvky: 532
Registrován: úte 03. úno 2009 10:15:56
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: LG G3 32GB [stock rooted]
Mobil 2 / ROM: Galaxy Nexus [AOKP]
Twitter: xsoft
Kontaktovat uživatele:

Re: APN nastaveni - Vodafone

Příspěvek od xsoft » čtv 19. úno 2009 14:55:07

Jako ten navod mate pekne blbe, (upraveno).
Mimochodem, proc nastavujete MMS, kdyz tohle stejne fungovat nebude? Nebo uz s timhle nastavenim nekomu na vodafonu prisla/odesla mms?
:[ Telefon: Galaxy Nexus | root+unlocked | fw: android 4.0.1 | recovery: ClockworkMod | ]: <v^> Reveal the mistery of four arrows on DDR.POCITAC.COM

Uživatelský avatar

xsoft
Androiďák!
Příspěvky: 532
Registrován: úte 03. úno 2009 10:15:56
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: LG G3 32GB [stock rooted]
Mobil 2 / ROM: Galaxy Nexus [AOKP]
Twitter: xsoft
Kontaktovat uživatele:

Re: APN nastaveni - Vodafone

Příspěvek od xsoft » pon 23. úno 2009 13:19:34

Nepiste bludy.

Vodafone ma MMS na IP: 10.11.10.111 a ne 10.0.0.10. Nebo to s timhle nekomu funguje?
Otestovano a nastaveno (Vodafone MMS).

Viz: http://wiki.androidforum.cz/index.php/N ... taveni_MMS
:[ Telefon: Galaxy Nexus | root+unlocked | fw: android 4.0.1 | recovery: ClockworkMod | ]: <v^> Reveal the mistery of four arrows on DDR.POCITAC.COM


murdocc

Re: Vodafone

Příspěvek od murdocc » pon 09. bře 2009 22:38:35

monikag08 píše:A teraz trosku podrobnejsie, aj ja som mala tento problem: ked ti napise ze sa nemoze pripojit tak stlacis menu a hned by na teba vyskocit APN, potvrdis a dostanes sa do tych tmobilovych, das menu a new apn a nastavis:
name: vodafone
apn: internet (tarifny zak.), ointernet (predplatena karta)
MMSC: http://mms
MMS proxy: 010.000.000.010
APN type mozes napisat: default

Ako som zadala toto tak som vypla, zapla a islo to. Tak skus :-)
funguje, diky!!


GameEs
Stálý androiďák
Příspěvky: 74
Registrován: stř 04. bře 2009 14:56:26
Reputace: 0

Re: APN nastaveni - Vodafone

Příspěvek od GameEs » stř 11. bře 2009 15:03:22

pozn. k nastavení GPRS.
Dneska sem se to snažil nastavit, nešlo mi to..zadával sem do APN "ointernet" ale ani se nepokoušel o připojení. Přepsal sem to pouze na "internet" a šlape to.

Uživatelský avatar

P3T3
Stálý androiďák
Příspěvky: 125
Registrován: pon 23. úno 2009 16:12:04
Reputace: 0
Bydliště: Praha 1
Kontaktovat uživatele:

Re: APN nastaveni - Vodafone

Příspěvek od P3T3 » stř 11. bře 2009 15:24:30

GameEs píše:pozn. k nastavení GPRS.
Dneska sem se to snažil nastavit, nešlo mi to..zadával sem do APN "ointernet" ale ani se nepokoušel o připojení. Přepsal sem to pouze na "internet" a šlape to.
Ale to je jasné! APN "ointernet" je pro předplacené karty a "internet" pro tarify. Všechno je to hezky popsáno na WIKI (viz. odkaz o pár příspěvků výše) ;-)

A ještě dodám, že pro fungující MMSky je potřeba telefon po nastavení MMS profilu vypnout a zapnout!
Linux on palm


GameEs
Stálý androiďák
Příspěvky: 74
Registrován: stř 04. bře 2009 14:56:26
Reputace: 0

Re: APN nastaveni - Vodafone

Příspěvek od GameEs » čtv 12. bře 2009 0:26:42

Aha, díky za objasnění :).


ondraa6
Nové Androidě
Příspěvky: 5
Registrován: pát 23. črc 2010 23:02:43
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S

Re: APN nastaveni - Vodafone

Příspěvek od ondraa6 » pát 23. črc 2010 23:08:27

Ahoj,
prosím Vás o radu. Mám Samsung Galaxy S a při nastavování "APN Type" nemůžu napsat default, ale pouze vybrat ze 3 možností (MMS, Internet, Internet + MMS), díky nemožnosti napsat "default" mi nejedou MMS.
Díky všem za rady

Uživatelský avatar

vlk
Androiďák!
Příspěvky: 498
Registrován: pát 28. lis 2008 0:29:13
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: xperia z2
Bydliště: Aktuálne Praha :-)

Re: APN nastaveni - Vodafone

Příspěvek od vlk » pát 23. črc 2010 23:23:18



alstonamos
Nové Androidě
Příspěvky: 1
Registrován: úte 12. dub 2016 12:14:22
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: fghdfg

Re: APN nastaveni - Vodafone

Příspěvek od alstonamos » úte 12. dub 2016 12:15:30

Internet beha pomalu, co bys chtel, kdyz je to zadarmo;) Ale nekdy beha i docela svizne... Nevim, asi zalezi na zatizeni dane BTSky????


ludekbrno
Terminátor
Příspěvky: 15701
Registrován: ned 27. bře 2011 12:16:16
Reputace: 172
Typ mobilu / ROM: LG L9 II stock Android 4.1.2 + root

Re: APN nastaveni - Vodafone

Příspěvek od ludekbrno » úte 12. dub 2016 14:58:29

alstonamos:

Zkus se prosímtě příště mrknout na datum příspěvku, na který odpovídáš. On fakt nikdo na odpověď nečeká 5 let ;-)
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

Odpovědět

Zpět na „HTC G1 - Obecná diskuze“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů