Navigace/GPSAponia GPS Navigace

Moderátoři: don_alex, radegast

Odpovědět

libor007
Stálý androiďák
Příspěvky: 97
Registrován: pon 05. srp 2013 10:39:29
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: lg oo
Tablet: gt 2 3100

Re: Be-on-road

Příspěvek od libor007 » stř 21. kvě 2014 13:33:53

Musime verit, ze vse zas bude ok. Jake ale maji plány s bor? Nebranil bych se testu novinek v komunitni verzi a aponia jako stabilni-obdoba chromium vs chrome od googlu. Kazdopadne zatim nehodlam z boru updatovat a bylo velmi prozirave vypnuti autoupdatu na gp. Aktualizace vzdy par dni pocka na ohlasy uzivatelu....



danis
Stálý androiďák
Příspěvky: 244
Registrován: pon 23. črc 2012 10:02:30
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: S7

Re: Be-on-road

Příspěvek od danis » stř 21. kvě 2014 13:47:39

Imho BOR bude fungovat jen s OSM mapami pod spolecnosti Bzing a nebude uz mit nic spolecneho s Aponii.
Aponie bude provozovat svoji navigaci Aponia GPS s podporou pouze placenych map, OSM nebude podporovat.
Takze jestli nekdo provozoval BOR s placenymi i zdarma mapami, tak ma smulu a bude muset pouzivat dve navigace. Napr ja pouzivam CEDA mapy na CR, SR a zahranici jsem resil OSM mapami.


libor007
Stálý androiďák
Příspěvky: 97
Registrován: pon 05. srp 2013 10:39:29
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: lg oo
Tablet: gt 2 3100

Re: Be-on-road

Příspěvek od libor007 » stř 21. kvě 2014 15:00:43

To je pekne. Schvalne jsem si kupoval bor, abych mel stejnounavigaci v mobilu i autonavigaci a ted to bude k nicemu. Cedu jsem kupoval kvuli podpore jizdnich pruhu narozdil od nq, jez jsem puvodne chtel.


toorek
Stálý androiďák
Příspěvky: 237
Registrován: pon 18. úno 2013 18:30:38
Reputace: 5
Typ mobilu / ROM: Xioami Note 3 SE 32 GB
Tablet: Lenovo IdeaTab A1000

Re: Be-on-road

Příspěvek od toorek » stř 21. kvě 2014 19:10:19

Nainstaloval jsem tu Aponii GPS a jsem dost zklamaný, protože se ve skutečnosti jedná o BOR pár verzí zpět.

­


Jerry7650
Androiďák!
Příspěvky: 286
Registrován: čtv 27. led 2011 1:57:26
Reputace: 5
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Note 3

Re: Be-on-road

Příspěvek od Jerry7650 » stř 21. kvě 2014 23:18:28

Tak já teď podle Aponie poprvé jel a celkem spokojenost, Designově mi přijde lepší než BOR a i pohyb v mapě mi přišel plynulejší, netrhal se tak.
Akorát teda mi uniká smysl číslování. Jak BOR tak APO jsou 3.9.1, jen se liší verzí buildu. A přitom každá vypadá jinak.



radek178
Stálý androiďák
Příspěvky: 199
Registrován: pát 18. led 2013 19:31:57
Reputace: -2
Typ mobilu / ROM: huawei g300

Re: Be-on-road

Příspěvek od radek178 » čtv 22. kvě 2014 11:00:52

No me nejvic stve, ze ani do Aponie nejdou stahnout mapy od CEDA, ktery jsem zaplatil. Mam tam moznost stahnout pouze mapy od Navtequ s trialem na 90 dni, ale na ty ja jim kaslu. Stahl jsem si na zkousku CR od toho Navtequ a vsechno v tom trialu jsou mapy z 1q2013, takze skoro roka pul stary mapy. Ja chci CEDU.


danis
Stálý androiďák
Příspěvky: 244
Registrován: pon 23. črc 2012 10:02:30
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: S7

Re: Be-on-road

Příspěvek od danis » čtv 22. kvě 2014 11:32:48

já mám v Aponii mapy Ceda, normálně jsem si je stáhl. Máš v navigaci vložené seriové číslo map?


jenyk103
Nové Androidě
Příspěvky: 1
Registrován: čtv 22. kvě 2014 12:34:28
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SIII mini

Re: Be-on-road

Příspěvek od jenyk103 » čtv 22. kvě 2014 12:40:11

Jen potvrdím, co tu už je. Dlaždice v Aponia skutečně schází, mapy CEDA do Aponia stáhnout jdou a stará sériová čísla mi fungují, jinak funguje bez problémů. Já ale chci jednu navigaci s CEDA v ČR/SR a s OSM v zahraničí. Aponia si asi zatím nechám a budu zvolna hledat, kde by byla jedna navigace a platila současná sériová čísla na koupené mapy a současně tam fungovaly OSM. Nebo kdyby někdo nabídl i placená, ale krátkodobá sériová čísla na mapy v zahraničí, většinou když někam do zahraničí jedu tak vím kdy, kam a je to na omezený čas.


-=ICe=-
Stálý androiďák
Příspěvky: 81
Registrován: úte 20. kvě 2014 23:30:28
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Note 2
Mobil 2 / ROM: Blackberry Q10

Re: Be-on-road

Příspěvek od -=ICe=- » čtv 22. kvě 2014 17:36:49

pokud někdo chce mít vše jako dřív osm a ceda v jedné navi stáhněte si a nainstalujte starší funkcí BOR a zakázal aktualizace a vše máte jako dřív. Já dnes taky jel dle aponia navigace a vše ok. dlaždice chybí a přinos 4popisky dole při navigování v BOR jen 3. číslování je stejné. dle mě jsou jak Bor tak aponia naprosto identické jen jiný skin. co bude dál se uvidí. zatím vše funguje. sériové čísla mi fungují z původní BOR jak CEDA tak navteq, takže za mě spokojenost. jen mohli informovat o všem dopředu a ne to až testovat na lidech. nechci vidět ten nápor na support v těchto dnech.


Aer
Nové Androidě
Příspěvky: 36
Registrován: ned 23. pro 2012 21:40:14
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Xperia Active

Re: Be-on-road

Příspěvek od Aer » čtv 22. kvě 2014 20:01:56

Kopírování dat z Be-on-road do Aponie
Protože navigace jsou téměř identické stačí pouhé zkopírování ze složky do složky
POI: z \Karta SD\Be-on-road\Favorites do Karta SD\Aponia GPS Navigation\Favorites pouze vynechte POI začínající NQ_ a CZ_CZE
Uložené trasy: z Karta SD\Be-on-road\routes do Karta SD\Aponia GPS Navigation\routes

Uživatelský avatar

radegast
Moderátor
Příspěvky: 3734
Registrován: úte 06. dub 2010 16:39:00
Reputace: 25
Typ mobilu / ROM: Nexus 5X 7-1-2
Bydliště: Vendryně
Kontaktovat uživatele:

Re: Be-on-road

Příspěvek od radegast » čtv 22. kvě 2014 20:07:21

Kombinujete.
Hlavně, až se vám začnou aplikace s*át, si na to vzpomeňte a teprve pak nadávejte.

­.
Nexus 5X
Nováčci, používejte tlačítko HLEDEJ a podívejte se na AndroidWIKI

Uživatelský avatar

Marek.P
Robot
Příspěvky: 727
Registrován: čtv 16. úno 2012 7:50:21
Reputace: 7
Typ mobilu / ROM: Lenovo P70-A

Re: Be-on-road

Příspěvek od Marek.P » pát 23. kvě 2014 18:44:48

Citace z facebooku

Aponia GPS Navigation Dobrý den, plánujeme možnost výběru formy menu v listech nebo dlazdicich.
Navigace Dynavix a Waze.
ClaraSys hlasová asistentka.
Perfektní profilovač http://phoneprofilesplus.proweb.cz

Uživatelský avatar

don_alex
Administrátor
Příspěvky: 9357
Registrován: ned 26. srp 2012 16:11:34
Reputace: 334
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Note 4 [SM-N910C] [Stock]
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy Note II [GT-N7100] [Stock+root]
Tablet: Samsung Galaxy Note 10.1 [GT-N8000] [Stock+root]

Re: Aponia GPS Navigace

Příspěvek od don_alex » čtv 05. čer 2014 11:12:27

Téma pro BOR rozděleno, viz 1.post
:palec: Chceš-li poděkovat, klikni na palec :palec:

SERVIS MT => Unbrick | oprava IMEI a S/N | JTAG | unlock | flash ROM | atd. <= VÍCE PŘES SZ
Moje hračky: SM-N910C [Stock] | GT-N7100 [Stock+Root] | GT-N8000 [Stock+Root] | GT-S5830 [Stock+Root] | Gsmart T4 [Stock+Root] | Sony SW2


7lk
Stálý androiďák
Příspěvky: 198
Registrován: pon 17. zář 2012 17:32:04
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: AZUS Z2 - HONOR 8
Tablet: 7" AINOL FIRE / Lenovo YOGA 10"

Re: Aponia GPS Navigace

Příspěvek od 7lk » stř 18. čer 2014 23:00:13

Vím opisovat se nemá, ale kdyby si někdo vzal mustr z iGo, tak by sklízel úspěchy, takto opět krok do temna :-(


franta-kocourek
Stálý androiďák
Příspěvky: 189
Registrován: ned 25. bře 2012 14:09:49
Reputace: 12
Typ mobilu / ROM: lg g4 [815 10d+root]
Mobil 2 / ROM: samsung galaxy nexus [zmod]

Re: Aponia GPS Navigace

Příspěvek od franta-kocourek » čtv 19. čer 2014 22:56:09

Ahoj.
Po tom co předvádí Sygic jsem se rozhodl otestovat jinou navigaci a tohle je asi jediná možnost. Nyní s 90ti denním trialem pro cedu a navteq není co řešit. Mám však ale dotaz na stávající uživatele.
Při prohlížení map nevidím "žádné" cesty. Vesnické cesty, nebo městské vidím až jak strašně zazoomuju. Při nižších zoomech se cesty nezobrazují. Nelze se tedy vůbec orientovat.
Další věcí je tloušťka cesty. Když už teda zazoomuju co to jde, tak jsou cesty zobrazeny strašně tance. Skoro nejde poznat, že se jedná o cestu a ne o jakousi tenkou přímku.
Kdežto jak si naplanuju trasu tak její tloušťka je zase šíleně velká.
Zobrazuje se to takhle blbě každému?

Mám galaxy nexus.
Dík za rady.

Uživatelský avatar

don_alex
Administrátor
Příspěvky: 9357
Registrován: ned 26. srp 2012 16:11:34
Reputace: 334
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Note 4 [SM-N910C] [Stock]
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy Note II [GT-N7100] [Stock+root]
Tablet: Samsung Galaxy Note 10.1 [GT-N8000] [Stock+root]

Re: Aponia GPS Navigace

Příspěvek od don_alex » pát 20. čer 2014 6:35:55

Možná pošli screen, mně přijde, že cesty mám zobrazené v pohodě (používám CEDA). Při menším zoomu sice menší ulice vidět nejsou, ale nemusím nijak hodně zoomovat, aby byly zobrazeny.. Platí pro N7100 i PAP7600.

@phablet
:palec: Chceš-li poděkovat, klikni na palec :palec:

SERVIS MT => Unbrick | oprava IMEI a S/N | JTAG | unlock | flash ROM | atd. <= VÍCE PŘES SZ
Moje hračky: SM-N910C [Stock] | GT-N7100 [Stock+Root] | GT-N8000 [Stock+Root] | GT-S5830 [Stock+Root] | Gsmart T4 [Stock+Root] | Sony SW2


franta-kocourek
Stálý androiďák
Příspěvky: 189
Registrován: ned 25. bře 2012 14:09:49
Reputace: 12
Typ mobilu / ROM: lg g4 [815 10d+root]
Mobil 2 / ROM: samsung galaxy nexus [zmod]

Re: Aponia GPS Navigace

Příspěvek od franta-kocourek » pát 20. čer 2014 7:13:15

Tady je zoom u kterého začnu vidět cesty:
Spoiler:
Obrázek
A tady o jedno výš a už jsem bez cest:
Spoiler:
Obrázek
Všimněte si měřítka nalevo. Při takovém měřítku je přece nemožné se rozumně na mapě orientovat a vyhledávat nějaké obchvaty atd!

A tady prostě naplánovaná cesta vede někde, kde cestu nevidím (při danemé zoomu) a navíc je vyobrazena strašně tlustě. Když přiblížím na zoom, abych nějakou cestu vůbec viděl, tak tloušťka cesta oproti trase je ve velkém nepoměru.
Spoiler:
Obrázek
Taky je zvláštní, když se dostanu na zoom, kdy teda už uvidím nějakou cestu, tak se například vyrendruje pouze "hlavní cesta". Třeba mám křižovatku "T" a vyrendrovaná je pouze hlavní cesta "L". Přitom se nejedná o cestu jiné třídy! Jen prostě není hlavní. Takže musím zase o jedno zazoomovat abych viděl další cestu.

Když budu prohlížet mapu kde to neznám, tak prostě budu myslet, že tam žádná cesta není...

Jo, a jedná se o CEDA mapy v okolí Nebor (Třinec).


korenisko
Androiďák!
Příspěvky: 449
Registrován: ned 31. říj 2010 8:56:55
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Galaxy S6
Tablet: ZenPad Z380kl

Re: Aponia GPS Navigace

Příspěvek od korenisko » pát 20. čer 2014 8:08:05

A čo Garmin viago?
Galaxy S6 & ZenPad Z380kl


7lk
Stálý androiďák
Příspěvky: 198
Registrován: pon 17. zář 2012 17:32:04
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: AZUS Z2 - HONOR 8
Tablet: 7" AINOL FIRE / Lenovo YOGA 10"

Re: Aponia GPS Navigace

Příspěvek od 7lk » pát 20. čer 2014 8:54:44

Neoslnil, ale je to asi můj handicap, po iGo z win mobilu je setrvačnost moc velká. Trošku nezvyklé je i rozsekání plateb na jednotlivosti, ale na druhou stranu může člověk skutečně pořizovat co využije. Kdyby k tomu byla nějaká zkušební doba, bylo by to lepší. Jinak v ČR má přednost waze a google mapy.

Uživatelský avatar

don_alex
Administrátor
Příspěvky: 9357
Registrován: ned 26. srp 2012 16:11:34
Reputace: 334
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Note 4 [SM-N910C] [Stock]
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy Note II [GT-N7100] [Stock+root]
Tablet: Samsung Galaxy Note 10.1 [GT-N8000] [Stock+root]

Re: Aponia GPS Navigace

Příspěvek od don_alex » pát 20. čer 2014 10:59:21

korenisko: proč do tématu o navigaci Aponia taháš Garmin?

franta-kocourek: straně rád bych porovnal, ale nějak nemůžu najít v nastavení zobrazení měřítka. :-D
Ale jo, je pravda, že od určitého zvětšení není na mapě prakticky žádná silnice vidět.
Co se týče zvýraznění trasy, to mě zase moc netrápí..

Já osobně jsem s navigací celkem spokojený, vždy mě v pohodě docela do cíle, jediné, na jsem nepřišel je, jak se jednoduše vyhnout určitému úseku (uzavírka, nehoda, ...). Jinak jsem ale zatím přesvědčený, že po uplynutí zkušební doby mapy koupím a tuto navi budu používat dál..

@phablet
:palec: Chceš-li poděkovat, klikni na palec :palec:

SERVIS MT => Unbrick | oprava IMEI a S/N | JTAG | unlock | flash ROM | atd. <= VÍCE PŘES SZ
Moje hračky: SM-N910C [Stock] | GT-N7100 [Stock+Root] | GT-N8000 [Stock+Root] | GT-S5830 [Stock+Root] | Gsmart T4 [Stock+Root] | Sony SW2


franta-kocourek
Stálý androiďák
Příspěvky: 189
Registrován: ned 25. bře 2012 14:09:49
Reputace: 12
Typ mobilu / ROM: lg g4 [815 10d+root]
Mobil 2 / ROM: samsung galaxy nexus [zmod]

Re: Aponia GPS Navigace

Příspěvek od franta-kocourek » pát 20. čer 2014 12:32:10

Jo to netuším kde je v nastavení měřítko. Já to tady mám automaticky.
Zrovna jsem na cestě, chci kouknout do itineráře na jakém výjezdu mám sjet a hle, číslo exitu nikde. Další důležitá věc co není.
Vidím to asi tak, že napíšu na support a pak sem hodím odpovědi.


Jirka_Ka
Nové Androidě
Příspěvky: 11
Registrován: úte 26. úno 2013 13:21:47
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC One SV

Re: Aponia GPS Navigace

Příspěvek od Jirka_Ka » stř 02. črc 2014 9:41:03

Zdravím. Mám dotaz ohledně plánování cesty. Vytvořím si trasu v tyre ( třeba) s průjezdnými body .Chci ji nahrát do navigace ale nevím přesně kam.Další problém vidím v tom že pokud navigaci ukončím,nespustí se poslední plánovaná trasa ale je od začátku. A já už jsem za nějakými průjezným bodem,tak mám obavy aby mě navigace nevracela.Ono vracet se z SLO do AT kvůli vypnutému tlf. není ono.Díky za reakce a popř. rady,upřesnění...

Uživatelský avatar

Marek.P
Robot
Příspěvky: 727
Registrován: čtv 16. úno 2012 7:50:21
Reputace: 7
Typ mobilu / ROM: Lenovo P70-A

Re: Aponia GPS Navigace

Příspěvek od Marek.P » stř 02. črc 2014 20:06:59

S nahráváním neporadím,ale co se týče té naplánované trasy a vypnutí navigace,tak když ji znova zapneš,tak když to chytí satelity,tak ti to nabídne přepočítat trasu z aktuální polohy.

Dnes jsem nainstaloval aponii na WM a prostředí je upravené,přibyla tam možnost zvětšit menu,takže už to nejsou tenké řádky a v plánovači je možnost přidat poi-domov.
Navigace Dynavix a Waze.
ClaraSys hlasová asistentka.
Perfektní profilovač http://phoneprofilesplus.proweb.cz

Uživatelský avatar

radegast
Moderátor
Příspěvky: 3734
Registrován: úte 06. dub 2010 16:39:00
Reputace: 25
Typ mobilu / ROM: Nexus 5X 7-1-2
Bydliště: Vendryně
Kontaktovat uživatele:

Re: Aponia GPS Navigace

Příspěvek od radegast » čtv 03. črc 2014 7:58:19

.... a nebude mermo moci chtít projet všemi vloženými průjezdními body?
Mám za to, že jo.
Čili, když už budeš za nějakým projetým, bude se chtít vrátit. Nebude vědět, že jsi jim už projel.
Jdou v Aponii průjezdné body jednoduše jeden po druhým rušit?
Pak by to nebyl problém, po restartu a výpočtu jednoduše projetý(-é) bod(-y) zrušíš.
Nexus 5X
Nováčci, používejte tlačítko HLEDEJ a podívejte se na AndroidWIKI


Jirka_Ka
Nové Androidě
Příspěvky: 11
Registrován: úte 26. úno 2013 13:21:47
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC One SV

Re: Aponia GPS Navigace

Příspěvek od Jirka_Ka » čtv 03. črc 2014 9:17:41

Zkusím to o víkendu testnout a uvidím. Celý problém asi bude v tom že si navigace nepamatuje poslední trasu.Kdysi jsem na WM používal TomTom a ten si poslední trasu pamatoval než se člověk dostal do cíle nebo trasu zrušil. Aponia při každém vypnutí trasu ruší.


Aition
Stálý androiďák
Příspěvky: 62
Registrován: pát 13. dub 2012 10:53:37
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: KINGZONE N3 PLUS
Mobil 2 / ROM: Smartwatch No1 Sun S2
Tablet: Samsung Galaxy Note 10.1 N8010

Re: Aponia GPS Navigace

Příspěvek od Aition » čtv 03. črc 2014 11:53:12

Tak mi to nedalo a testnul jsem pokračování navigování u následujících aplilací:

Aponia - nefunguje
BeOnRoad - nefunguje
Navitel - funguje
Sygic - funguje

Viago Garmin - nefunguje
Waze - funguje
Route66 - nefunguje
iGO - funguje
TomTom - funguje

Navigace od Google - nefunguje
Smartmaps - nefunguje
Mapy.cz - nefunguje


Zkoušeno na thl T11
Naposledy upravil(a) Aition dne čtv 03. črc 2014 18:44:29, celkem upraveno 5 x.
KINGZONE N3 PLUS; Smartwatch No.1 Sun S2; Samsung Galaxy Note 10.1 N8010

Uživatelský avatar

MirosPikos
Robot
Příspěvky: 899
Registrován: úte 15. úno 2011 17:12:37
Reputace: 6
Typ mobilu / ROM: ZTE Nubia Z7 Mini
Rom: Cuoco92 Lollipop

Re: Aponia GPS Navigace

Příspěvek od MirosPikos » čtv 03. črc 2014 12:43:24

Ještě iGO a TomTom


Aition
Stálý androiďák
Příspěvky: 62
Registrován: pát 13. dub 2012 10:53:37
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: KINGZONE N3 PLUS
Mobil 2 / ROM: Smartwatch No1 Sun S2
Tablet: Samsung Galaxy Note 10.1 N8010

Re: Aponia GPS Navigace

Příspěvek od Aition » čtv 03. črc 2014 12:49:36

no všechny výše uvedené navigace mám v telefonu oficiálně. :)

TomTom mi už nechce naběhnout a s iGo mám problém ohledně nastavování (přestože jej mám asi nejraději)
KINGZONE N3 PLUS; Smartwatch No.1 Sun S2; Samsung Galaxy Note 10.1 N8010

Uživatelský avatar

radegast
Moderátor
Příspěvky: 3734
Registrován: úte 06. dub 2010 16:39:00
Reputace: 25
Typ mobilu / ROM: Nexus 5X 7-1-2
Bydliště: Vendryně
Kontaktovat uživatele:

Re: Aponia GPS Navigace

Příspěvek od radegast » čtv 03. črc 2014 14:01:02

Aition píše:Tak mi to nedalo a testnul jsem pokračování navigování u následujících aplilací:

Aponia - nefunguje
...
Takže prvotní dotaz co udělá s průjezdními body vyřešen :D
Nexus 5X
Nováčci, používejte tlačítko HLEDEJ a podívejte se na AndroidWIKI


penik
Androiďák!
Příspěvky: 530
Registrován: ned 29. dub 2012 20:14:02
Reputace: 5
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note Pro LTE

Re: Aponia GPS Navigace

Příspěvek od penik » čtv 03. črc 2014 14:31:33

No akorát se dá krásně z dříve naplánované trasy odmáznou a navigovat od GPS polohy. Není to nic nepřekonatelného, akorát se člověk musí "hrabat" v navi. Ale je to lepší než v sygicu hledat oblíbené. :D

Odpovědět

Zpět na „Navigace/GPS“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů