Navigace/GPSAponia GPS Navigace

Moderátoři: don_alex, radegast

Odpovědět

penik
Androiďák!
Příspěvky: 553
Registrován: ned 29. dub 2012 20:14:02
Reputace: 9
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note Pro LTE

Re: Aponia GPS Navigace

Příspěvek od penik » čtv 29. led 2015 13:15:15

nenech se vysmát :D



toorek
Stálý androiďák
Příspěvky: 241
Registrován: pon 18. úno 2013 18:30:38
Reputace: 5
Typ mobilu / ROM: Xioami Note 3 SE 32 GB
Tablet: Lenovo IdeaTab A1000

Re: Aponia GPS Navigace

Příspěvek od toorek » čtv 29. led 2015 13:30:40

Já mám prostředí naprosto plynulé. A na starém telefonu to taky jelo v pohodě.

Uživatelský avatar

IQLogic
Moderátor sekce LG
Příspěvky: 704
Registrován: čtv 09. led 2014 23:49:26
Reputace: 46
Typ mobilu / ROM: LG V10 32GB White - H960A V20c-EUR
Bydliště: Ružomberok, SK

Re: Aponia GPS Navigace

Příspěvek od IQLogic » čtv 29. led 2015 18:19:20

Pre niekoho môže byť aj 15 fps plynulé, pre mňa rozhodne nie a ani v menu tá aplikácia viac nedá! Dnes som to skúšal aj na Xperii P a M2-ke, na obidvoch to isté, na Péčku ešte o niečo horšie, tak ma tu nepresviedčajte, že je to dokonale plynulé :roll:


toorek
Stálý androiďák
Příspěvky: 241
Registrován: pon 18. úno 2013 18:30:38
Reputace: 5
Typ mobilu / ROM: Xioami Note 3 SE 32 GB
Tablet: Lenovo IdeaTab A1000

Re: Aponia GPS Navigace

Příspěvek od toorek » čtv 29. led 2015 19:54:24

A k čemu je ve statickém menu dobré mít vysoké FPS? Aby mi to víc vybíjelo baterku? Copak je to střílečka? :-) Při procházení položek mi to vždy reagovalo okamžitě, žádná prodleva při animacích, takže o nějakém lagu aspoň u mě nemůže být řeč. Nikdo si tu na podobnou věc ještě nikdy nestěžoval, ale přesvědčovat tě samozřejmě nebudeme. Mimochodem, měřit FPS v menu navigace je docela legrační nápad. :-D

Uživatelský avatar

Marek.P
Robot
Příspěvky: 807
Registrován: čtv 16. úno 2012 7:50:21
Reputace: 11
Typ mobilu / ROM: Lenovo P70-A

Re: Aponia GPS Navigace

Příspěvek od Marek.P » čtv 29. led 2015 20:45:39

Pro mne jsou v navigaci důležitější jiné věci.Ovládání,navigování,práce s mapama atd.Třeba start navigace je o dost rychlejší než sygic.
Navigace Dynavix a Waze.
ClaraSys hlasová asistentka.
Perfektní profilovač http://phoneprofilesplus.proweb.cz


Uživatelský avatar

IQLogic
Moderátor sekce LG
Příspěvky: 704
Registrován: čtv 09. led 2014 23:49:26
Reputace: 46
Typ mobilu / ROM: LG V10 32GB White - H960A V20c-EUR
Bydliště: Ružomberok, SK

Re: Aponia GPS Navigace

Příspěvek od IQLogic » čtv 29. led 2015 22:46:07

Toorek, ako by sa ti páčilo keby si mal podobne zalagované menu napríklad v nastaveniach mobilu? Prípadne kontakty v telefónnom zozname. Je to proste chyba a vývojári by to mali začať riešiť. Taktiež samotná navigácia je v Nokia Here plynulejšia.
A Marek, píšeš, že je pre teba dôležité ovládanie, práca s mapami. Myslím, že v optimalizovanom prostredí by bolo to ovládanie a práca s mapami podstatne pohodlnejšia. Alebo sa snáď mýlim? Každopádne som im poslal e-mail a som zvedavý, čo mi odpíšu :palec:


toorek
Stálý androiďák
Příspěvky: 241
Registrován: pon 18. úno 2013 18:30:38
Reputace: 5
Typ mobilu / ROM: Xioami Note 3 SE 32 GB
Tablet: Lenovo IdeaTab A1000

Re: Aponia GPS Navigace

Příspěvek od toorek » čtv 29. led 2015 23:10:10

Tak já nevím, jestli jsi mě pochopil. Samozřejmě by se mi zasekávání menu nelíbilo, ale to snad neměřím na FPS, to vidím při procházení. Však je skoro u každé navigace nějaký čas na vyzkoušení zdarma. V případě problémů ji odinstaluji a vyzkouším jinou apku. Ale jak jsem psal, prostě mi to nelaguje ani v novém telefonu, ani v tři roky starém s pouhými 700MB RAM a dvěma jádry. Proto se divím, že s tím máš problém. Tak snad ti z podpory něco poradí, držím palce.
Edit: Zkus kdyžtak novou navigaci NACESTY. Mapy ČR a SR zdarma, vypadá docela slibně.

Uživatelský avatar

Marek.P
Robot
Příspěvky: 807
Registrován: čtv 16. úno 2012 7:50:21
Reputace: 11
Typ mobilu / ROM: Lenovo P70-A

Re: Aponia GPS Navigace

Příspěvek od Marek.P » pát 30. led 2015 5:40:04

Ja to lagovani moc posoudit nemuzu,protoze mam malou ramku.Zrovna Nokia here je pro mne navigace na 2 veci.Mozna nelaguje ale prace s navigaci tam je na prd,nechtel bych ji ani zadarmo(a ona je zadarmo).
Navigace Dynavix a Waze.
ClaraSys hlasová asistentka.
Perfektní profilovač http://phoneprofilesplus.proweb.cz


libor007
Stálý androiďák
Příspěvky: 97
Registrován: pon 05. srp 2013 10:39:29
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: lg oo
Tablet: gt 2 3100

Re: Aponia GPS Navigace

Příspěvek od libor007 » pát 30. led 2015 12:52:27

nejake fps neresim. aponia neni uplne dokonala, ale stoji par korun. pouzitelna je dobre. jinak za naprostou spicku povazuji igo primo, ktere bohuzel nelze oficialne koupit

Uživatelský avatar

Marek.P
Robot
Příspěvky: 807
Registrován: čtv 16. úno 2012 7:50:21
Reputace: 11
Typ mobilu / ROM: Lenovo P70-A

Re: Aponia GPS Navigace

Příspěvek od Marek.P » pon 02. úno 2015 21:26:57

Navigace Dynavix a Waze.
ClaraSys hlasová asistentka.
Perfektní profilovač http://phoneprofilesplus.proweb.cz


libor007
Stálý androiďák
Příspěvky: 97
Registrován: pon 05. srp 2013 10:39:29
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: lg oo
Tablet: gt 2 3100

Re: Aponia GPS Navigace

Příspěvek od libor007 » pon 02. úno 2015 23:03:48

predtim byla akce vyhodnejsi. jinak ale ac mam aponii rad, je fakt, ze i ta navi nacesty zdarma cr a sk uz ma hw akceleraci vykreslovani, navrh vice tras. toto by aponii posunulo zas kus vpred. jo a nacesty ma i realnejsi vypocet casu dojezdu. v aponii pocitaji zrejme pro piloty f1 :-)


penik
Androiďák!
Příspěvky: 553
Registrován: ned 29. dub 2012 20:14:02
Reputace: 9
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note Pro LTE

Re: Aponia GPS Navigace

Příspěvek od penik » úte 03. úno 2015 8:43:14

Je fakt, že časy jim nesedí, ale s dopravními informace si poradí, na rozdíl od jiných navi a dokáže přepočítat a najít lepší trasu, když zjistí, že ta původní je nevýhodná.


libor007
Stálý androiďák
Příspěvky: 97
Registrován: pon 05. srp 2013 10:39:29
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: lg oo
Tablet: gt 2 3100

Re: Aponia GPS Navigace

Příspěvek od libor007 » úte 03. úno 2015 8:45:58

napr igo primo mi cas spocita opravdu s presnosti do 5 minut pri jizde predpisove.


penik
Androiďák!
Příspěvky: 553
Registrován: ned 29. dub 2012 20:14:02
Reputace: 9
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note Pro LTE

Re: Aponia GPS Navigace

Příspěvek od penik » úte 03. úno 2015 8:47:20

To je pravda, ale zase se u nás nedá "normálním" způsobem sehnat. Kdyby dala, tak už ji mám a kdyby uměla ještě online dopravu, už bych asi nic jiného nechtěl.


libor007
Stálý androiďák
Příspěvky: 97
Registrován: pon 05. srp 2013 10:39:29
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: lg oo
Tablet: gt 2 3100

Re: Aponia GPS Navigace

Příspěvek od libor007 » úte 03. úno 2015 11:20:39

igo je velka skoda. jinak se montuje do renaultu v vestavene navigacce. kdyby za ni nechteli 7 tisic, uz ji mam. az bude mit aponia hw akceleraci, navrh vice tras, rozumny vypocet casu a optimalni serazeni vice prujezdnich bodu, bude taky vpoho.

Uživatelský avatar

Marek.P
Robot
Příspěvky: 807
Registrován: čtv 16. úno 2012 7:50:21
Reputace: 11
Typ mobilu / ROM: Lenovo P70-A

Re: Aponia GPS Navigace

Příspěvek od Marek.P » stř 25. úno 2015 21:22:34

Tak nová verze je venku.Přidali zajímavé funkce.http://www.aponia.com/cs/about-us/news- ... ovy-vzhled

Bundled data (datové balíčky) – komponenty, jako grafický vzhled, lokalizace aj. se po aktualizaci aplikace již nestahují jednotlivě, ale jsou součástí základního balíku aplikace.
Funkce Text-to-Speech (syntetizátor řeči) – obsahuje detailnější povely a informace o Vaší trase – lze v ní nastavit hlasové povely pro jízdní pruhy, návěstí, dopravní informace, názvy ulic, jimiž projíždíte a mnoho dalších.
Nový potvrzovací dialog – jakmile zadáte cíl své cesty (ať už v podobě adresy či GPS souřadnic), nabídne Vám vyskakovací okno několik možností, co s vloženými daty provést.
Redesign zobrazení mapy.
Podpora Android 5 (Lollipop).
Navigace Dynavix a Waze.
ClaraSys hlasová asistentka.
Perfektní profilovač http://phoneprofilesplus.proweb.cz

Uživatelský avatar

IQLogic
Moderátor sekce LG
Příspěvky: 704
Registrován: čtv 09. led 2014 23:49:26
Reputace: 46
Typ mobilu / ROM: LG V10 32GB White - H960A V20c-EUR
Bydliště: Ružomberok, SK

Re: Aponia GPS Navigace

Příspěvek od IQLogic » stř 25. úno 2015 21:36:53

No idem ju vyskúšať! Díky za info ;)


libor007
Stálý androiďák
Příspěvky: 97
Registrován: pon 05. srp 2013 10:39:29
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: lg oo
Tablet: gt 2 3100

Re: Aponia GPS Navigace

Příspěvek od libor007 » pát 27. úno 2015 18:10:50

Ta synteza reci se mi libi tak, ze jsem musel jsem koupit hlas. Nemam rad ukecane navi, ale hlaseni typu "odbocte vpravo smer svitavy" jsou super-clovek muze zas min cucet na navigaci. To okno s potvrzovacim dialogem je tez krok spravnym smerem. Ale ten vzhled ikon a barvy teda zas dodrbali. Cas nad prznenim vzhledu mohli radsi vlozit do zlepseni routovani nebo noveho enginu s hw akceleraci

Uživatelský avatar

Marek.P
Robot
Příspěvky: 807
Registrován: čtv 16. úno 2012 7:50:21
Reputace: 11
Typ mobilu / ROM: Lenovo P70-A

Re: Aponia GPS Navigace

Příspěvek od Marek.P » pát 27. úno 2015 19:18:48

Ja jsem zjistil,že mi to na R10 nehlásí průběžné průjezdní pruhy.Když pak vjedu do města tak to hlásí.
Start- R10
Svémyslice
50.139020, 14.644849

Cíl -Kbelská 868/29
190 00 Praha
50.120929, 14.516327
Navigace Dynavix a Waze.
ClaraSys hlasová asistentka.
Perfektní profilovač http://phoneprofilesplus.proweb.cz


glock69
Nové Androidě
Příspěvky: 31
Registrován: sob 07. pro 2013 13:48:52
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: thl w100

Re: Aponia GPS Navigace

Příspěvek od glock69 » sob 07. bře 2015 18:36:55

Musel jsem na THL W100 udělat obnovu továrního nastavení. Znova jsem instaloval aponii i B-O-R. Aponia teď nejde spustit, začne se načítat a vzápětí naskočí předchozí obrazovka. Zkusil jsem B-O-R i odinstalovat, ale nepomohlo to. Co jsem udělal špatně? Diky.

Uživatelský avatar

Marek.P
Robot
Příspěvky: 807
Registrován: čtv 16. úno 2012 7:50:21
Reputace: 11
Typ mobilu / ROM: Lenovo P70-A

Re: Aponia GPS Navigace

Příspěvek od Marek.P » sob 07. bře 2015 20:18:00

Odinstaluj aplikaci a smaž i všechny soubory na pam. kartě.
Navigace Dynavix a Waze.
ClaraSys hlasová asistentka.
Perfektní profilovač http://phoneprofilesplus.proweb.cz


glock69
Nové Androidě
Příspěvky: 31
Registrován: sob 07. pro 2013 13:48:52
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: thl w100

Re: Aponia GPS Navigace

Příspěvek od glock69 » sob 07. bře 2015 20:49:33

B-O-R?

Uživatelský avatar

IQLogic
Moderátor sekce LG
Příspěvky: 704
Registrován: čtv 09. led 2014 23:49:26
Reputace: 46
Typ mobilu / ROM: LG V10 32GB White - H960A V20c-EUR
Bydliště: Ružomberok, SK

Re: Aponia GPS Navigace

Příspěvek od IQLogic » sob 07. bře 2015 21:14:30

Be-On-Road

Uživatelský avatar

Marek.P
Robot
Příspěvky: 807
Registrován: čtv 16. úno 2012 7:50:21
Reputace: 11
Typ mobilu / ROM: Lenovo P70-A

Re: Aponia GPS Navigace

Příspěvek od Marek.P » sob 07. bře 2015 21:31:15

Pokud ti nefunguje Be-on road,tak ji odinstaluj a smaž všechny soubory k této aplikaci na pam. kartě,to samé udělej u Aponie.
Navigace Dynavix a Waze.
ClaraSys hlasová asistentka.
Perfektní profilovač http://phoneprofilesplus.proweb.cz


trener
Stálý androiďák
Příspěvky: 73
Registrován: úte 20. led 2015 15:38:49
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: LG G3

Re: Aponia GPS Navigace

Příspěvek od trener » čtv 19. bře 2015 15:17:33

Zakoupil jsem navigaci Aponia. Vůbec se mi nezobrazují názvy ulic a měst. V nastavení mám zobrazení zaškrtnuto, ale názvy nikde. Asi dělám něco blbě, ale nevím co. Hledal jsem na foru, ale nic jsem nenašel. Nemůže mi někdo zkušenější poradit ? Díky ;)

Uživatelský avatar

Marek.P
Robot
Příspěvky: 807
Registrován: čtv 16. úno 2012 7:50:21
Reputace: 11
Typ mobilu / ROM: Lenovo P70-A

Re: Aponia GPS Navigace

Příspěvek od Marek.P » čtv 19. bře 2015 16:22:26

Názvy ulic se zobrazuji,když se k nim přiblížíš.
Přílohy
Screenshot_2015-03-19-16-15-38.png
Nastavení
Screenshot_2015-03-19-16-15-38.png (23.47 KiB) Zobrazeno 1780 x
Screenshot_2015-03-19-16-16-09.png
Zobrazení ulic
Screenshot_2015-03-19-16-16-09.png (57.42 KiB) Zobrazeno 1780 x
Navigace Dynavix a Waze.
ClaraSys hlasová asistentka.
Perfektní profilovač http://phoneprofilesplus.proweb.cz


trener
Stálý androiďák
Příspěvky: 73
Registrován: úte 20. led 2015 15:38:49
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: LG G3

Re: Aponia GPS Navigace

Příspěvek od trener » čtv 19. bře 2015 23:52:34

Už jsem to objevil. Při zoomu 1,75 se mi nezobrazují. Při ostatních ano. Asi je to chyba, ale to mi zas tak nevadí.


toorek
Stálý androiďák
Příspěvky: 241
Registrován: pon 18. úno 2013 18:30:38
Reputace: 5
Typ mobilu / ROM: Xioami Note 3 SE 32 GB
Tablet: Lenovo IdeaTab A1000

Re: Aponia GPS Navigace

Příspěvek od toorek » ned 12. dub 2015 17:42:22

Právě jsem namátkově zkontroloval aktualizace map a naskočila mi CEDA 2015Q1. Škoda, že na to aplikace neupozorňuje automaticky.


Hurec
Androiďák!
Příspěvky: 611
Registrován: ned 18. pro 2011 14:58:56
Reputace: 11
Typ mobilu / ROM: Samsung galaxy S8
Rom: origo

Re: Aponia GPS Navigace

Příspěvek od Hurec » ned 12. dub 2015 18:04:39

Oh fakt jo , diky za upozorneni , konecne u baraku je zakreslen kruhac , ktery tu jiz je 3/4 roku :-)
Iphone 3G -> Samsung Nexus S -> Motorola defy -> HTC Evo 3D -> LG L9 II -> Honor 3C -> Sony Xperia Z1 -> Honor 7 -> Huawei P9 -> Samsung galaxy S8


penik
Androiďák!
Příspěvky: 553
Registrován: ned 29. dub 2012 20:14:02
Reputace: 9
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note Pro LTE

Re: Aponia GPS Navigace

Příspěvek od penik » úte 14. dub 2015 14:43:48

mě to dnes nabídlo CEDA2015Q2

Odpovědět

Zpět na „Navigace/GPS“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů