Archos G9 (80 i 101)Archos g9

Odpovědět

martineams
Nové Androidě
Příspěvky: 10
Registrován: čtv 29. pro 2011 19:28:01
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: 737617497
Tablet: Archos G9 80 16GB

Re: Archos g9

Příspěvek od martineams » úte 10. led 2012 12:24:43

To video jsem zkoušel. Tablet ho přehraje naprosto plynule bez zadrhávání jak na svém displeji tak i v plným rozlišení 1080p přes hdmi (zkoušeno na 24" monitoru LG Flatron L246WHX 1920x1200 max).



Madeincn.cz
Nové Androidě
Příspěvky: 2
Registrován: úte 10. led 2012 23:57:01
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Desire HD
Tablet: Archos G9 101

Re: Archos g9

Příspěvek od Madeincn.cz » stř 11. led 2012 0:10:44

Matoskah píše:Já čekám na turbo verzi, která by tím problémem trpět neměla. Na czc.cz mi psali že ji zařadí do nabídky, bohužel neupřesnili kdy....
Vcera dorazili do Prahy, mame skladem pres 100ks za nekolik dnu bude u czc a alzy :DD


wonderka
Nové Androidě
Příspěvky: 19
Registrován: čtv 14. črc 2011 12:28:44
Reputace: 0

Re: Archos g9

Příspěvek od wonderka » stř 11. led 2012 9:34:48

cus toz ja to video zkusil, obcas vypadl zvuk a ze zacatku to video bylo takove zpomalene.
Ale to zpusobuje to ze to prehravalo "softwerove" pomoci neorigo playeru.

Video player co je zabudovany od Archose podporuje i hardwarovou akceleraci videa a v tom by to bylo urcite bez problemu, ale kvuli tomu, ze video obsahuje zvuk v AC3 kodeku tak to v tom nejde prehrat, musel bych si prikoupit doplnek za cca 5-10€.
Coz ale nakonec asi udelam.
PS: muzu zkusit i jine video esi ces, ale at tam zvuk neni v AC3


wonderka
Nové Androidě
Příspěvky: 19
Registrován: čtv 14. črc 2011 12:28:44
Reputace: 0

Re: Archos g9

Příspěvek od wonderka » stř 11. led 2012 9:36:04

martineams píše:To video jsem zkoušel. Tablet ho přehraje naprosto plynule bez zadrhávání jak na svém displeji tak i v plným rozlišení 1080p přes hdmi (zkoušeno na 24" monitoru LG Flatron L246WHX 1920x1200 max).
a pres co jsi to prehraval? diky


otava5
Nové Androidě
Příspěvky: 26
Registrován: čtv 05. led 2012 20:15:24
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: G2 Mini - CM13[ROOT]

Re: Archos g9

Příspěvek od otava5 » stř 11. led 2012 9:55:33

Diky. Tento přístroj nemá klasické USB? :(



wonderka
Nové Androidě
Příspěvky: 19
Registrován: čtv 14. črc 2011 12:28:44
Reputace: 0

Re: Archos g9

Příspěvek od wonderka » stř 11. led 2012 12:43:55

ma micro USB, pro pripojeni flashky potrebujes redukci


wonderka
Nové Androidě
Příspěvky: 19
Registrován: čtv 14. črc 2011 12:28:44
Reputace: 0

Re: Archos g9

Příspěvek od wonderka » stř 11. led 2012 12:49:03

redukce pro pripojeni disku treba na ebay tady:
http://www.ebay.com/itm/300632122783?ss ... 1497.l2649


wonderka
Nové Androidě
Příspěvky: 19
Registrován: čtv 14. črc 2011 12:28:44
Reputace: 0

Re: Archos g9

Příspěvek od wonderka » stř 11. led 2012 12:59:48

mimochodem zkousel jsem pripojit i 2,5 ext. disky verbatim a WD. Nicmene to neslo protoze port nedava dost stavy.
Tak jsem pomoci par kabelu a redukci privedl dodatecny proud ze zadniho portu, ktery slouzi pro pripojeni 3G modemu a funguje to!
Takze neni potreba externi napajeni disku, Archos to utahne sam.

Mohlo by byt pro nekoho zajimave jestli je nejaky externi disk kteremu staci (nebo nestaci) proud z toho micro USB, co to sem napsat?

Ja jsem zkousel (a nejely bez dodatecne privedeneho proudu) tyto:
Verbatim Store 'n' Go 500GB, 2,5", 5400rpm, 8MB, USB 2.0, model: 53019
Western Digital My Passport Essential 500GB, 2,5", USB 3.0, model: WDBACY5000ABK-EESN


zik9
Androiďák!
Příspěvky: 516
Registrován: sob 07. kvě 2011 9:58:11
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawei Ascend P7

Re: Archos g9

Příspěvek od zik9 » stř 11. led 2012 18:36:38

A proč přes redukci? Dyť sem někdo dával video, jak to pomocí nějakýho přepnutí jde připojit přez 3G USB port, nebo ne?


wonderka
Nové Androidě
Příspěvky: 19
Registrován: čtv 14. črc 2011 12:28:44
Reputace: 0

Re: Archos g9

Příspěvek od wonderka » stř 11. led 2012 20:20:28

jo to video je pěkný ale je to blbost. Me to nefakci a už predtem jsem na webu archosu Cetl ze 3G USB port je jen pro modem, disk tam nefunguje.
Bud se v tom nějak repal nebo neco nainstaloval...
Stejně jako jsem na nějakým videu viděl připojení USB myši Pres zadní port tomu taky moc nevěřím, AZ sezenu napájené USB hub tak to vyzkousim.

EDIT: toz sorry, funguje to i pres ten zadni USB port ale zacne to fungovat az kdyz jsem tablet se zapojenym diskem restartoval.
Na nejakem videu jsem videl i fungujici mys ale tu jsem nerozchodil...
Naposledy upravil(a) wonderka dne čtv 12. led 2012 15:17:06, celkem upraveno 1 x.


Shadower
Nové Androidě
Příspěvky: 22
Registrován: čtv 15. zář 2011 23:55:32
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Asus Zenfone 2 ZE551ML
Mobil 2 / ROM: Xperia P
Tablet: Nexus 7

Re: Archos g9

Příspěvek od Shadower » čtv 12. led 2012 0:59:32

V únoru by se měla začít prodávat verze s 1GB RAM a ICS, sice pozdě ale přece. Pokud bude zajímavá cena, tak možná o něm zas začnu uvažovat. :D
Archos 101 IT (dead), Cube U30GT (dead), Nexus 7, Pipo M8HD (dead), Xperia P, Asus Zenfone 2 4GB


srota
Nové Androidě
Příspěvky: 9
Registrován: stř 21. pro 2011 8:10:29
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC desire
Tablet: Vodafone SmartTab7
Rom: Cyanogen

Re: Archos g9

Příspěvek od srota » pát 13. led 2012 22:00:40

Ahoj, promiňte, že spamuji, ale pokud by někdo sháněla pouzdro nebo folii... Tak po jednom mi zůstali doma. Viz androidforum.cz/pouzdro-a-ochrana-folie-na-archos-g9-80-t22588.html


martineams
Nové Androidě
Příspěvky: 10
Registrován: čtv 29. pro 2011 19:28:01
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: 737617497
Tablet: Archos G9 80 16GB

Re: Archos g9

Příspěvek od martineams » sob 14. led 2012 17:20:34

wonderka píše:
martineams píše:To video jsem zkoušel. Tablet ho přehraje naprosto plynule bez zadrhávání jak na svém displeji tak i v plným rozlišení 1080p přes hdmi (zkoušeno na 24" monitoru LG Flatron L246WHX 1920x1200 max).
a pres co jsi to prehraval? diky

V tom co je v tabletu od výrobce. Ten kodek jsem tam taky platil. Zapomněl jsem to napsat.


martineams
Nové Androidě
Příspěvky: 10
Registrován: čtv 29. pro 2011 19:28:01
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: 737617497
Tablet: Archos G9 80 16GB

Re: Archos g9

Příspěvek od martineams » sob 14. led 2012 17:31:50

Ještě k tomu USB. Přes microUSB ho jde jen nabíjet a připojit k PC. Ten USB port pro 3G modem je ale plně funkční. Zvládne flešku i 2,5" usb HDD. Bezproblémů mě v něm šla i myš. Po připojení se musí jen v nastavení zapnout 3G modul. Pak se pustí napnelizmus do USB a zařízení se rozjede a rozpozná. Bezproblémů to zvládlo a utáhlo můj disk 500GB formátovaný do NTFS.


zik9
Androiďák!
Příspěvky: 516
Registrován: sob 07. kvě 2011 9:58:11
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawei Ascend P7

Re: Archos g9

Příspěvek od zik9 » sob 14. led 2012 17:43:22

A pak že v tom videu kecaj :D Stačí se řídit podle videa, říkal sem to :D


otava5
Nové Androidě
Příspěvky: 26
Registrován: čtv 05. led 2012 20:15:24
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: G2 Mini - CM13[ROOT]

Re: Archos g9

Příspěvek od otava5 » sob 14. led 2012 17:53:23

Je v tomto tabletu hned 3G stick nebo je treba extra dokoupit? Pokud neni tak je tam krytka nebo dira? :D
Zkousel nekdo pres microUSB-USB (OTG) pripojit 3G stick treba od O2 Huawei E1750?
Dik za odpovedi...


martineams
Nové Androidě
Příspěvky: 10
Registrován: čtv 29. pro 2011 19:28:01
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: 737617497
Tablet: Archos G9 80 16GB

Re: Archos g9

Příspěvek od martineams » sob 14. led 2012 18:18:57

Ten 3G modul tam není, jen tam krytka. Musí se koupit zvlášť a je docela drahý. Jiný 3G modem jsem nezkoušel. Tablet je používaný jen doma přes wifi. Zkoušel jsem jen přes kabel usb modem od Ufona co mám k Notebooku, ten se jen podle kontrolek přihlásí do sítě ale tablet si s ním neví rady. Ovladače jsou jen pro Wokna a Linux a pro android jsem je zatím nenašel. Snad časem.


otava5
Nové Androidě
Příspěvky: 26
Registrován: čtv 05. led 2012 20:15:24
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: G2 Mini - CM13[ROOT]

Re: Archos g9

Příspěvek od otava5 » ned 15. led 2012 20:35:37

Zdar to jsem zase ja :DD jak je to s tim nabijenim.Lze nabijet pri uplnem vypnuti tabletu? ;)


wonderka
Nové Androidě
Příspěvky: 19
Registrován: čtv 14. črc 2011 12:28:44
Reputace: 0

Re: Archos g9

Příspěvek od wonderka » ned 15. led 2012 21:24:57

zik9 píše:A pak že v tom videu kecaj :D Stačí se řídit podle videa, říkal sem to :D
:D
jo je to potvora, chytlo se mi to az po restartu tabletu. Nekdy se to chytne hned, nekdy az po restartu.

Jinak co sem cetl a zkousel, tak tablet musi bejt zaplej (nebo uspanej), aby se nabíjel.


otava5
Nové Androidě
Příspěvky: 26
Registrován: čtv 05. led 2012 20:15:24
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: G2 Mini - CM13[ROOT]

Re: Archos g9

Příspěvek od otava5 » ned 15. led 2012 21:33:36

mam tento modem Obrázek od O2 tak by me zajimalo kdybych ho vykuchal dal ho dozadu do slotu a zavrel krytku zda by to tak fungovalo :DD


martineams
Nové Androidě
Příspěvky: 10
Registrován: čtv 29. pro 2011 19:28:01
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: 737617497
Tablet: Archos G9 80 16GB

Re: Archos g9

Příspěvek od martineams » ned 15. led 2012 23:04:41

otava5 píše:mam tento modem Obrázek od O2 tak by me zajimalo kdybych ho vykuchal dal ho dozadu do slotu a zavrel krytku zda by to tak fungovalo :DD
Nejdříve bych to zkusil přes kabel. Ta krytka je poměrně robustní a i kdyby se ten modem vykuchal z pouzdra tak by se asi pod krytku nevešel. Navíc ta krytka zakrývá samotný USB port a musela by se hodně upravit.

Tablet opravdu ve vypnutém stavu nenabíjí. Nabíjet se dá jen v provozu nebo uspaný, včetně hlubokého spánku. Navíc se po připojení nabíječky ve vypnutém stavu sám zapne, a v režimu spánku probudí.


otava5
Nové Androidě
Příspěvky: 26
Registrován: čtv 05. led 2012 20:15:24
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: G2 Mini - CM13[ROOT]

Re: Archos g9

Příspěvek od otava5 » ned 22. led 2012 19:13:24

dik... a jak dlouho vam vydrzi cca serfovani po netu????? :DD


okmiro
Nové Androidě
Příspěvky: 8
Registrován: ned 08. led 2012 11:07:17
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: N95

Re: Archos g9

Příspěvek od okmiro » pon 23. led 2012 20:51:44

Zdravím,
nenašiel som nikde aká je veľkosť RAM na verzii 101 g9 TURBO.

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
adis002
Robot
Příspěvky: 1011
Registrován: čtv 07. říj 2010 14:23:17
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG Optimus 2X
Twitter: adis002
Rom: MiUi
Bydliště: Karviná
Kontaktovat uživatele:

Re: Archos g9

Příspěvek od adis002 » úte 24. led 2012 7:40:59

512MB, 1GB verze přijde v půlce roku (asi, možná dřív)
LG P990 Optimus 2X, 1,5GHZ
poradna ohledně čínských tabletů


wonderka
Nové Androidě
Příspěvky: 19
Registrován: čtv 14. črc 2011 12:28:44
Reputace: 0

Re: Archos g9

Příspěvek od wonderka » čtv 02. úno 2012 11:00:36

tak jsem zkousel prehrat test. video od samsungu Demo Oceanic Life 1080p, 40Mbps. Na uplnem zacatku se to sekne (jak je tam uvodni obrazovka s textem -ten je rozmazanej) ale pak kdyz to posunu o par vterin dal tak to jede krasne plynule az do konce.
Jinak jsem zatim prehral vse vc. full HD...


milda1
Nové Androidě
Příspěvky: 1
Registrován: úte 07. úno 2012 11:59:48
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Diamond

Re: Archos g9

Příspěvek od milda1 » úte 07. úno 2012 12:10:52

Ahoj, uvažuji o pořízení tabletu Archos G9 101 a v oblasti tabletů a androidu jsem naprostý nováček. Předpokládané použití je především konzumace videa, internetu a knih, nouzově vzdálená správa (vpn,rdp,citrix). Hry spíše ne, rozhodně nejsou prvořadé. Zajímalo by mě proto pár věcí:

1. Lze připojit sdílený siťový disk z NAS serveru (pravděpodobně bez NTLM2)?
2. Lze přehrávat nahrávky z Windows Media Center ve formátu wtv nebo dvr-ms ?
3. Lze k usb portu připojit a používat CDMA modem AnyData ADU-300H a s ním se připojit k síti O2 ?
4. Lze nainstalovat a používat OpenVPN klient ?
5. Lze nainstalovat a používat Cisco VPN klient ?
6. Lze nainstalovat a používat klienta Citrix ?
7. Lze se připoji ke vzdálené ploše ve Windows ?
8. Existuje nějaká funkční offline navigace, která využije plně display a kvalitou odpovídá např. IGO pro WIndows Mobile ?
9. Je nějakým omezením velikost paměti 512 MB ?
10. Je důvod si připlatit za 16GB verzi ?
11. Je důvod připlatit si na 1,2 nebo dokonce 1,5 GHz verzi ?
12. Můžete někdo doporučit nějakou lepší ROM než originální ? Z jakého důvodu ?
13. Je za obdobné peníze (cca 7500 Kč za 8GB 1GHz verzi na czc.cz) nějaké lepší nebo srovnatelné zařízení ?

Předem díky za odpověďi.


Pepa72
Nové Androidě
Příspěvky: 39
Registrován: sob 11. úno 2012 18:49:44
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: sony xperia L
Tablet: Samsung tab2 7.0 P-3110 2kusy

Re: Archos g9

Příspěvek od Pepa72 » sob 11. úno 2012 18:53:13

Ahoj,
chtěl bych využít tablet v autě jako navigaci, ale i když jsem koupil auto nabíječku 1,2A tak nenabijí, jakou používáte vy?
Předem díky za odpověď.

Uživatelský avatar

Portak
Stálý androiďák
Příspěvky: 185
Registrován: úte 10. kvě 2011 20:17:16
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung S4 mini VE I9195i

Re: Archos g9

Příspěvek od Portak » stř 22. úno 2012 14:26:50

Ahoj, přihodim ještě jeden dotaz. Mohl by mi prosim někdo napsat, jeslti má archos 80 g9 dipslej chráněnej sklem, nebo se jedná o plast? A jakej budí archos dojem? Já toho moc nenašel a z videí to budí hrozně lacině. Děkuji
Samsung S4 mini VE - I9195i


Pepa72
Nové Androidě
Příspěvky: 39
Registrován: sob 11. úno 2012 18:49:44
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: sony xperia L
Tablet: Samsung tab2 7.0 P-3110 2kusy

Re: Archos g9

Příspěvek od Pepa72 » stř 22. úno 2012 19:50:26

Ahoj, tak pokračování anabáze s nabíjením tabletu v autě, zatím jsem zkoušel tři:
Samsung - vidí ale nenabijí a hřeje se (700mA)
neznačková - nevidí, nenabijí (1200mA)
neznačková - vidí, ale pouze udržuje - pomalé nabíjení (2000mA)
Předem díky za rozřešení, on ho nikdo nepoužívá v autě?
Jinak navigaci používám Sygic a Be-on-road.


Pepa72
Nové Androidě
Příspěvky: 39
Registrován: sob 11. úno 2012 18:49:44
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: sony xperia L
Tablet: Samsung tab2 7.0 P-3110 2kusy

Re: Archos g9

Příspěvek od Pepa72 » pát 24. úno 2012 13:57:38

Ahoj,
tak vyřešeno, po přečtení mnoha článků jsem se dočetl, že tablet identifikuje nabíječku podle datové linky na usb, tj. podle vnitřních kontaktů na konektoru. Nepropojeny - tablet si myslí, že se jedná o datové zařízení a zvolí pomalé nabíjení, propojeny - tablet identifikuje, že se jedná o nabíječku a začne sosat podle potřeby. Samozřejmě je potřeba kvalitní nabíječku, u té z Lidlu ani to nepomohlo...
Zakoupil jsem tuto, http://www.jhmobil.cz/zbozi/show/3503/c ... pem_usb-2a, bez propojky pouze pomalé nabíjení. Opatrně jsem jí rozebral, z bohem záruko :)), a pomocí trafo-pájky propojil oba vnitřní konektory, do té doby nikam nevedli. Tablet už ví, že se jedná o nabíječku a nabíjí se, nejen udržuje stav napětí.
Snad to někomu pomůže, jen opatrně při pájení, ať nepropojíte i další vývody.

Odpovědět

Zpět na „Archos G9 (80 i 101)“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host