NFC / bezkontaktní identifikace / Online platby/ NFCbezkontaktní platby a root (návod)

Moderátor: don_alex

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
jenes
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: thl T6s
Rom: Kivi L 4.4.2

bezkontaktní platby a root (návod)

Příspěvek od jenes » ned 28. dub 2013 10:51:41

tak jsem se rozhodl pro bezkontaktní platby telefonem od o2 a gemoney, ale nehodlal jsem se vzdát rootu a proto po dlouhých bojích jsem přišel na to, jak obejít zabezpečení aplikace pro bezkontaktní platby a zde dávám návod pro další případné uživatele.

co budete potřebovat:
root v telefonu
cwm recovery nebo jinou alternativu
speciální sim kartu od o2 a gemoney pro bezkontaktní platby
pin k této sim kartě (pin pro platby který přijde druhým dopisem než sim, stejně jako tomu je u běžných bankovních karet a ne klasický sim pin)
staženou aplikaci pro bezkontaktní platby https://play.google.com/store/apps/deta ... Ryb2lkIl0.

a teď k samotnému návodu:
1) pokud máte vše připraveno, restartujte do recovery a proveďte kompletní zálohu a restartujte
2) v supersu nebo superuser proveďte kompletní unroot a po chvilce restartujte
3) teď půjde aplikace pro bezkontaktní platby spustit, v ní uvidíte vaši platební kartu
4) karta je v manuálním režimu, přepněte ji do automatu (potřeba pin)
5) restartujte do recovery a přes advance restore obnovte pouze system a restart

nyní máte root zpět a aplikace pro bezkontaktní platby stále běží v automatickém režimu(nepůjde spustit, ale to nevadí), teď už jen obnovit root aplikacím práva a hotovo, můžete vesele platit vašim mobilním miláčkem a stále využívat výhod rootu :-).

POZOR, vše děláte na vlastní nebezpečí a já v žádném případě nenesu zodpovědnost za případné problémy, postup je funkční a ověřený na s3 mini (N version), ale měl by fungovat na každém podporovaném telefonu.

@tablet    

Ashus
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S III mini NFC
Rom: ofic.

Re: bezkontaktní platby a root (návod)

Příspěvek od Ashus » pát 03. kvě 2013 15:41:33

Návod jsem ještě vylepšil, díky za něj, krásná myšlenka + trochu jsem se povrtal hexeditorem v aplikaci nfc plateb a zjistil co mu ještě vadí :)
Upravit to bohužel aby to nezkoumalo existenci tohohle konkrétního souboru nešlo, tak je to trochu komplikovanější, než "stáhněte si tuto appku a přeinstalujte"..

http://ashus.ashus.net/viewtopic.php?f=6&t=262&p=1476

Odpovědět

Zpět na „NFC / bezkontaktní identifikace / Online platby/ NFC“