Vodafone 845Chyby firmwaru ve Vodafone 845

ROM/FW | Rooting | Obrázek rss této sekce
Vodafone 845 v katalogu mobilů

Moderátor: Moderátoři čínských mobilů

michalkop
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Asus Zenfone 2 Laser

Chyby firmwaru ve Vodafone 845

Příspěvek od michalkop »

Pokud se sem chodí dívat panové z Huawei/Vodafone Czech, tak jim usnadněme práci a sepišme jim všechny závažné chyby firmwaru k opravení ;)

Chybné hlášení pozice pomocí informací z mobilní sítě (stanic BTS)
...U přístroje Vodafone 845 ovšem velké části uživatelů mobil ukazuje, že se nachází na jediném místě často vzdáleném kilometry daleko od skutečné polohy. Rozptyl dosahuje u některých lidí až 30 km. A to i bez ohledu na to, že majitel mobilu je v hustě zasíťovaném městě. Tato "pevná" poloha se nemění ani v případě, že se s mobilem přesunou jinam...

Problém s 3,5 mm stereo jackem
Při prvním zapojení sluchátek bez mikrofonu hrajou chraplavě, tiše, nevýrazně. Po vyndání a opětovném zandání sluchátek hraje už normálně.

U sluchátek s mikrofonem to nedělá.

Přecitlivělý optický joystick
Na silném světle je příliš citlivý, nebo má dokonce samovolné pohyby (a to i při nejmenší citlivosti)

Sekání hudby při stisku HW kláves
Pokud stisknete HW klávesu během přehrávání hudby (neplatí pro ovládání hlasitosti), tak se podobu jeho stisknutí její reprodukce přeruší.

Neustálé duplikování kontaktů z Facebooku během synchronizace
Sice po instalaci oficiálního Facebooku v1.3.0 se na mobilu objeví synchronizační profil pro Facebook, ale synchronizace kontaktů nefunguje vůbec správně - při každé synchronizaci se z Facebooku nahrajou do mobilu znovu ty stejné kontakty, které už tam jsou. Navíc neobsahují profilový obrázek. Když jsem zakazoval FB synchronizační profil, měl jsem v mobilu 8x ty samé kontakty z Facebooku.

EDIT: asi chyba Facebook aplikace
Naposledy upravil(a) michalkop dne čtv 12. srp 2010 9:54:46, celkem upraveno 3 x.
Huawei P20
Vector
Nové Androidě

Re: Chyby firmwaru ve Vodafone 845

Příspěvek od Vector »

Musím potvrdit to co si našel ty a přidat
nefunkční synchronizaci kalendáře s exchange
padání synchronizace pošty při větším počtu emailů
Výpadky signálu mobilní sítě při použití 3G
A spíš vlastnost, nemožnost zapnutí rádia při odpojených sluchátkách, když při jejich připojení a následném odpojení rádio hraje normálně.
pajousek
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Vodafone 845 [Huawei U8120]

Příspěvek od pajousek »

"nefunkční synchronizaci kalendáře s exchange" není vyloženě chybou firmwaru, to je prostě chybějící vlastnost, kterou Android získal až ve 2.2 Froyo :( tudíž, pokud na VF845 nebude update na Froyo, tak tadle (podle mě poměrně kritická) fce bohužel nebude. A mám obavy, že u telefonu za 3k se update na vyšší verze Androidu asi čekat jen tak nedá. (Né že bych si ji nepřál)
Vector
Nové Androidě

Příspěvek od Vector »

No víš, jak , kamarád má Samsing AKA a tam to jde normálně. V té 845 je nějaká pomrvená verze roadsyncu, s kterou to nefunguje.

V té dementí věci je už takhle málo paměti a musej tam bejt bulharský language packy a údaje na připojení snad ke všem světovejm operátorům. procházel sem ten zkompilovanej firmware a nestačil se divit co tam všechno nasmrkali.
Case
Kyborg
Typ mobilu / ROM: Vodafone 845 - ZTE Blade - Samsung Galaxy S
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Case »

Ale houby málo paměti, systém má k dispozici jen o 12MB paměti míň než na Magicu 32A nebo Heru. A třeba ty "údaje o připojení snad ke všem světovejm operátorům" zabírají v ROM "té dementní věci" (jejíž zaplnění stejně s volnou systémovou pamětí naprosto nijak nesouvisí) vpravdě nelidských 60kB... Evidentně se v tom telefonu skvěle vyznáš...

Pro ostatní: Jsem v kontaktu s Vodafone a snažím se průběžně předávat dál všechny problémy, na které jsem při testování telefonu narazil nebo které někdo zmíní na fóru a já je jsem schopen duplikovat. Určitě se v budoucnu objeví nějaký opravný update, ale opravdu nemám nejmenší tušení, kdy vyjde a co bude opravovat (a kdybych ho měl, patrně bych to stejně nesměl říct ;) ).
petter
Androiďák!

Příspěvek od petter »

Case píše:Ale houby málo paměti, systém má k dispozici jen o 12MB paměti míň než na Magicu 32A nebo Heru. A třeba ty "údaje o připojení snad ke všem světovejm operátorům" zabírají v ROM "té dementní věci" (jejíž zaplnění stejně s volnou systémovou pamětí naprosto nijak nesouvisí) vpravdě nelidských 60kB... Evidentně se v tom telefonu skvěle vyznáš...

Pro ostatní: Jsem v kontaktu s Vodafone a snažím se průběžně předávat dál všechny problémy, na které jsem při testování telefonu narazil nebo které někdo zmíní na fóru a já je jsem schopen duplikovat. Určitě se v budoucnu objeví nějaký opravný update, ale opravdu nemám nejmenší tušení, kdy vyjde a co bude opravovat (a kdybych ho měl, patrně bych to stejně nesměl říct ;) ).
chlape to si delas prdel, ze chces aby ti nekdo prispel aby sis mohl koupit galaxy s a ty jim za to budes delat - fuj, takovej humus, doufam, ze nikdo neni tak zoufalej aby tohle delal proboha. Ja kdybych si galaxy S koupil, tak za svoje a urcite bych ROM co bych se pro nej kompiloval daval vsem zadarmo aniz bych jim nabizel moznost mi prispet na telefon :no: z tohodle je mi na zvraceni :no: kdyz si v kontaktu s Vodafonem, tak rekni Vodafonu :lol:
pajousek
Nové Androidě

Příspěvek od pajousek »

Sice OT, ale zvedls mi žaludek natolik, že musím odpovědět. Pokud má znalosti ve vaření ROM větší než zbytek popupalce a dokáže vyprodukovat kvalitnější, stabilnější a míň zabugované ROM, co je špatného na tom, aby mu lidé pár korun věnovali? (( převážně ti, kteří si Sko koupí a nebudou spokojeni se stock ROM )) ... a např. na XDA je todle naprosto normální praxe. Ale tobychom asi nesměli žít v postbolševickém státě.
A nic není zadarmo - a věř tomu nebo ne, ale zrovna vaření ROM zabere času poměrně dost. Času, za který nijak nedostane zaplaceno.

Mimochodem, pokud někdo rootne a kvalitně portne Android 2.2 na 845ku, klidně mu pár korunek klidně donatnu. :)
petter
Androiďák!

Příspěvek od petter »

o jak ty rikas vareni ROM toho vim hodne, protoze si sam kompiluju celyho androida na svuj telefon a tohle je proste zvracenost abych nekomu prispival na to, aby si mohl koupit lepsi telefon, vsak ty klidne prispivej :lol: opensource je o tom aby byl zadarmo!!! google po tobe taky nechce aby jim prispival :D ze tam nekdo da paypal odkaz je jen jeho vec ale je to humus, kdyby delal nejakej opensource projekt, vyvyjel tak nejakej novej software tak to bych chapal, ale kdyz vemu zdrojaky od googlu ktery jsou naprosto zdarma kernel to samo, upravim to a zkompiluju (jako delam ja) a napisu at mi klidne nekdo prispeje na novej tel. po kterym pak budu delat za 'odmenu' ROM na nej je ulet
Naposledy upravil(a) petter dne stř 28. črc 2010 9:00:53, celkem upraveno 1 x.
michalkop
Stálý androiďák

Příspěvek od michalkop »

Lidi, držte se tématu. Posledních pár příspěvků nemá, co dělat s chybami firmwaru.
Navíc toto téma jsem založil pro případné návštěvníky z Vodafonu nebo Huaweie sbírající informace o chybách firmwaru pro opravu v rámci bezplatné servisní záplaty. Tak se mi tu nehádejte o (ne)placení ROMky.
//petter: opraveno :) beru to zpátky

ROMku si ale radši zkompiluju sám, než bych za ní někomu platil. To je jako kupování zajíce v pytli.
Naposledy upravil(a) michalkop dne stř 28. črc 2010 9:09:27, celkem upraveno 1 x.
Huawei P20
petter
Androiďák!

Příspěvek od petter »

michalkop píše:Lidi, držte se tématu. Posledních pár příspěvků nemá, co dělat s chybami firmwaru.
Navíc toto téma jsem založil pro případné návštěvníky z Vodafonu nebo Huaweie sbírající informace o chybách firmwaru pro opravu v rámci bezplatné servisní záplaty. Tak se mi tu nehádejte o (ne)placení ROMky.

petter: oprav si hrubku - vím je s měktým "i" ;)

ROMku si ale radši zkompiluju sám, než bych za ní někomu platil. To je jako kupování zajíce v pytli.
jezis preklep promin :-)
Case
Kyborg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Case »

petter: Můžu tě uklidnit, za celého cca. půl roku, co na XDA i tady donate link mám, mi nikdo nikdy neposlal ani korunu a Galaxy S jsem si koupil za své (což například znamenalo, že jsem musel prodat Magic, místo abych si ho nechal na další experimentování, jak to dělá většina těch, co na XDA zveřejňují vlastní ROMky).

Ale michalkop má pravdu, tady je to OT.
michalkop
Stálý androiďák

Příspěvek od michalkop »

Tak jsem si uvědomil další chybu FW, možná HW:
během přehrávání hudby (možná i zvuku obecně) se při stisku HW tlačítka (ty čtyři vepředu) její reprodukce na chvíli přeruší (jakoby sekne) a pak zase začne hrát.

Doplněno do prvního postu
Huawei P20
alfiboy
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: VF 845 + N70 + SE P1i

Příspěvek od alfiboy »

Rádio hraje prakticky ve všech telefonech jen se sluchátky, zastupují totiž anténu.
Jinak tel. mi už párkrát i exl (což je spíše HW problém).
Co mne skutečně štve je výdrž baterie.
Správa kontaktů - jedno jméno a více tel. k němu se zobrazuje jako několik kontaktů (vlastně bez struktury).
Problém T9 (což ale není firmwarem)
Vypínání a zap. dat. přesnosů by klidně mohlo být na té lištičce kde je wifi, gps a podobně.
Stereojack - fakt to někdy chrastí, ale to asi bude sluchátky
Sekání hudby u HW kláves - potvrzuji
Optický joystick - za silného světla stačí mávnou nad ním rukou...
Potvrzuji problém s exchange...

Ale pánové, za ty prachy? Já ho mám k mýmu tarifu za 300 Kč + sdhc 8gb 400 Kč. Za 700 kaček je to nejlevnější smartphone v historii.
------

Dopňuji - u foťáku, např v aplikaci barcode Scanner zamrzá.
pajousek
Nové Androidě

Příspěvek od pajousek »

Takže ... já po cca 24 hodinách testování narazil na tyto problémy:
  • V Brně mi neustále kolísalo 3G/GPRS, takže přes 3G nešlo nic pořádně udělat.
  • Na sluníčku si optický joystick přeskakuje jak chce, tudíž se nedá psát text bez toho, aby člověk kontroloval, kde mu skáče šipka.
  • I teď, když už jsem ve Starém Městě (70km od Brna), mi telefon hlásí, že jsem v MČ Brno - Komín.
  • Trochu hloupé naklánění accelerometrem (člověk si lehne na bok a telefon se přetočí).
  • Nemožnost jakkoliv odinstalovat aplikace jako Twitdroid (bez root zásahu).
ramon.dexter
Moderátor
Typ mobilu / ROM: Poco x3 pro/stock ROM
Tablet: Samsung Galaxy Tab S7/stock

Příspěvek od ramon.dexter »

petter píše:opensource je o tom aby byl zadarmo!!!
Klasickej slint...opensource je o otevřenosti zdrojáků a kódu, ne o cenách. I opensource může bejt za peníze.

Omlouvám se za OT, ale tohle se prostě nedalo.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)
kriv
Nové Androidě

Příspěvek od kriv »

me jeste pripada krome vyse uvedenych chyb ,mala citlivost WI FI, jsem cca 3m od anteny a silene to kolisa
Case
Kyborg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Case »

alfiboy: Znovu opakuji - VF845 má mezi Android telefony výdrž baterie spíše nadprůměrnou. To, že se ti zdá krátká, není v principu ani tak chyba, jako spíš vlastnost.
kriv
Nové Androidě

Příspěvek od kriv »

dalsi zjisteni,kdyz se chci prihlasit na net pomoci 3G mobil ztrati uplne signal a nelze ani volat,pritom v miste je signal dostatecny...
Kurt_Kombajn
Nové Androidě

Příspěvek od Kurt_Kombajn »

Display zamknu krátkým stisknutím zapínacího/vypínacího tlačítla nebo ho necham zamknout samovolně po uplynutí nastavené doby nečinnosti. Stiskem stejného horního tlačítka nebo kteréhokoliv hardwareového tlačítka se display rosvítí jako výzva pro odemknutí nebo pro zapnutí/vypnutí tichého režimu. Display se dá odemknout přetažením zeleného zámku, což je v pořádku. Stejně tak je v pořádku, že v tomto stavu nereaguje tlačítko položeného sluchátka, tlačítko zvednutého sluchátka i tlačítko pro návrat/domů. Ale tlačítkem MENU se display odemkne. Zkuste prosím i ostatní, zda-li se váš přístroj chová stejně. Děkuji.
Už několikrát se mi stalo, že jsem do kapsy dával telefon se zaručeně zamknutým displayem, ale z kapsy ho vytáhl odemknutý a telefon byl někde v menu nebo psal zprávu, případně někomu volal. A tak jsem nad tím bádal a přišel na výše uvedené.
McD
Nové Androidě

Příspěvek od McD »

Ano, dvojím stiskem MENU se telefon odemkne, problém lze obejít nastavením bezpečnostního gesta - pak lze telefon odemknout jen gestem na displeji po stisku kteréhokoliv tlačítka k probuzení displeje
Vodafone 845, Mr. edition 1.3.2
Case
Kyborg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Case »

To je standardní chování Androidu. Poslední dobou se jenom častěji objevují ROM/telefony, na kterých to nejde a odmykat se musí ještě přes displej. Je pravda, že na Magicu jsem s tím problémy neměl, na VF845 několikrát ano, ale nejspíš to souvisí i s tím, že Magic jsem nosil v pouzdře, zatímco VF845 k sobě žádné pouzdro neměl a na těch 14 dní se mi ho nechtělo kupovat.

Jinak se to dá obejít i třeba instalací aplikace Lockbot, ve které tohle chování posléze jde vypnout.
Kurt_Kombajn
Nové Androidě

Příspěvek od Kurt_Kombajn »

Díky ;)
No jo no.. "Nové Androidě" :)
Saim
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Motorola Razr XT910

Příspěvek od Saim »

Case čo si to urobil so svojim magicom?Si robíš prdel.Stará páka a toto. sorry za ot. nedalo my.
Case
Kyborg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Case »

(Stará páka musela Magic prodat, pokud chtěla využít jedinou šanci na příštího minimálně půl roku, kdy by si mohla koupit něco lepšího. Taky bych si ho býval rád nechal na různé testování, ale co nadělám.)
kriv
Nové Androidě

Příspěvek od kriv »

takpozoruji dalsi problem,nekdy se mi nezobrazi jmeno volajiciho ikdyz ho mam ulozeno v seznamu,cisio vidim ale jmeno ne.Stava se to obcas
pajousek
Nové Androidě

Příspěvek od pajousek »

A máš u těch čísel i předčíslí +420?
kriv
Nové Androidě

Příspěvek od kriv »

jo to mam,v tom problem neni ono se to i ve vipisu hovoru zobrazi se jmenem.
Vector
Nové Androidě

Příspěvek od Vector »

Case
Kyborg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Case »

Tohle vlákno není o neoficiálních ROM, a navíc tahle už tu hezkých pár dní má vlákno vlastní.
michalkop
Stálý androiďák

Příspěvek od michalkop »

Přidám sem ještě jednu chybu asi z FW: sice po instalaci oficiálního Facebooku v1.3.0 se na mobilu objeví synchronizační profil pro Facebook, ale synchronizace kontaktů nefunguje vůbec správně - při každé synchronizaci se z Facebooku nahrajou do mobilu znovu ty stejné kontakty, které už tam jsou. Navíc neobsahují profilový obrázek. Když jsem zakazoval FB synchronizační profil, měl jsem v mobilu 8x ty samé kontakty z Facebooku.

P.S. Nechce se mi věřit, že by to byla přímo vlastnost FB aplikace.
Huawei P20
Odpovědět

Zpět na „Vodafone 845“