Ostatní příslušenstvíCo a jak nastavit pro domácí kameru z jiné wi-fi?

Moderátor: Libb

Zamčeno
Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
janekzbrambor
Nové Androidě
Příspěvky: 45
Registrován: pát 07. lis 2014 18:00:38
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG F60 [d390n] + Blackview BV2000 B2
Mobil 2 / ROM: Elephone P8000 - ROM Nexus + Huawei Y360
Tablet: Samsung SM-T211
Tablet 2 / ROM: 9106, MT 6582 10 - ROM HK-EZT 916 (evolution)

Co a jak nastavit pro domácí kameru z jiné wi-fi?

Příspěvek od janekzbrambor » úte 11. říj 2016 8:17:56

Potřebuji nastavit komunikaci s domácí wifi-kamerou tak, abych se na ni dostal i z jiné wi-fi (z práce) než z domácí sítě. Doma ji monitoruji bez problému jak z mobilu (aplikace YooSee https://play.google.com/store/apps/deta ... com.yoosee" onclick="window.open(this.href);return false;), tak z NB-Win7 aplikací CMSClient. http://download.cnet.com/CMS/3000-13633_4-76461854.html" onclick="window.open(this.href);return false;. (Spárovalo se to samo po zalogování).
Ale co musím kde a jak nastavit, abych ji mohl sledovat i z práce (z jiné wifi)?



ludekbrno
Terminátor
Příspěvky: 15693
Registrován: ned 27. bře 2011 12:16:16
Reputace: 172
Typ mobilu / ROM: LG L9 II stock Android 4.1.2 + root

Re: Co a jak nastavit pro domácí kameru z jiné wi-fi?

Příspěvek od ludekbrno » úte 11. říj 2016 10:45:00

Potřebuješ na domácí přípojce mít veřejnou statickou IP adresu a v routeru nastavit port forwarding.
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
janekzbrambor
Nové Androidě
Příspěvky: 45
Registrován: pát 07. lis 2014 18:00:38
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG F60 [d390n] + Blackview BV2000 B2
Mobil 2 / ROM: Elephone P8000 - ROM Nexus + Huawei Y360
Tablet: Samsung SM-T211
Tablet 2 / ROM: 9106, MT 6582 10 - ROM HK-EZT 916 (evolution)

Re: Co a jak nastavit pro domácí kameru z jiné wi-fi?

Příspěvek od janekzbrambor » úte 11. říj 2016 13:29:29

Mám doma modem Huawei 936. Pro domácí síť se to spárovalo samo.
V desktopové aplikaci CMSClient je možnost cosi ručně nastavit, ale nevím co s tím. To co tam vidím se tam nastavilo automaticky. http://upnisito.cz/images/2016_10/804a.png" onclick="window.open(this.href);return false;
Co, kde a jak musím nastavit, abych ji mohl sledovat i z práce (z jiné wifi)?
Kamarád má systém více kamer a vím, že zvenčí zadává IP a port jednoduše do adresního řádku, nebo to samé v mobilu v prohlížeči má nastavené zase IP:port/nobodyúmobile480htm?Login=Captcha
Kde ale vzít k té kameře tu správnou IP a port?
(Prosím o polopatické rady, jsem BFU, dík)


ludekbrno
Terminátor
Příspěvky: 15693
Registrován: ned 27. bře 2011 12:16:16
Reputace: 172
Typ mobilu / ROM: LG L9 II stock Android 4.1.2 + root

Re: Co a jak nastavit pro domácí kameru z jiné wi-fi?

Příspěvek od ludekbrno » úte 11. říj 2016 14:02:36

Umíš číst? Odpověď jsem ti napsal. Potřebuješ mít na své přípojce internetu VEŘEJNOU STATICKOU IP adresu. To ověříš, popř. objednáš u svého poskytovatele internetu. Až to budeš mít, musíš nastavit v routeru port forwarding patřičných portů a pak to teprve může fungovat.
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
janekzbrambor
Nové Androidě
Příspěvky: 45
Registrován: pát 07. lis 2014 18:00:38
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG F60 [d390n] + Blackview BV2000 B2
Mobil 2 / ROM: Elephone P8000 - ROM Nexus + Huawei Y360
Tablet: Samsung SM-T211
Tablet 2 / ROM: 9106, MT 6582 10 - ROM HK-EZT 916 (evolution)

Re: Co a jak nastavit pro domácí kameru z jiné wi-fi?

Příspěvek od janekzbrambor » úte 11. říj 2016 14:03:09

Mám nastavit něco tady v routeru?
http://upnisito.cz/images/2016_10/80120 ... 144343.png" onclick="window.open(this.href);return false;
http://upnisito.cz/images/2016_10/80520 ... 144221.png" onclick="window.open(this.href);return false;
http://upnisito.cz/images/2016_10/18620 ... 144135.png" onclick="window.open(this.href);return false;
http://upnisito.cz/images/2016_10/19920 ... 144046.png" onclick="window.open(this.href);return false;



ludekbrno
Terminátor
Příspěvky: 15693
Registrován: ned 27. bře 2011 12:16:16
Reputace: 172
Typ mobilu / ROM: LG L9 II stock Android 4.1.2 + root

Re: Co a jak nastavit pro domácí kameru z jiné wi-fi?

Příspěvek od ludekbrno » úte 11. říj 2016 15:47:07

Tak ještě jednou a naposledy, máš na své internetové přípojce od poskytovatele VEŘEJNOU STATICKOU IP adresu?
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

Uživatelský avatar

Jumbo78
Moderátor
Příspěvky: 10230
Registrován: pát 13. led 2012 17:25:32
Reputace: 218
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy NOTE EDGE - STOCK ROM
Mobil 2 / ROM: XIAOMI Redmi NOTE 3 SE/MIUI Global/Stable 8.1.3.0
Bydliště: Kousek od Zlatých Hor :D

Re: Co a jak nastavit pro domácí kameru z jiné wi-fi?

Příspěvek od Jumbo78 » úte 11. říj 2016 16:49:46

O veřejnou statickou IP musíš požádat poskytovatele internetu - většinou si za to něco účtují
Skvělá navigace WAZE - vyzkoušej
Na poděkování slouží palec u příspěvku ;)

Uživatelský avatar

Telewest
Robot
Příspěvky: 756
Registrován: pát 05. dub 2013 8:14:15
Reputace: 28
Typ mobilu / ROM: momentalne_JIAYU_G4S
Mobil 2 / ROM: &many other cellphone devices
Tablet: Ainol Novo7 Fire / CM 11
Tablet 2 / ROM: Ainol Novo10 Hero / CM 10.2

Re: Co a jak nastavit pro domácí kameru z jiné wi-fi?

Příspěvek od Telewest » úte 11. říj 2016 16:52:22

Chces to este po mongolsky??Kazdopadne priznaj si, nemas paru co a jak..Ale aby sa nepovedalo,ze len kydam, tak napada mi, ak podporuje kamera P2P, nemusis riesit ziaden port forwarding/verejnu ip atd atd...Dufam, ze dalsia otazka bude co to je a kde to nastavim. UTFG!!!

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
janekzbrambor
Nové Androidě
Příspěvky: 45
Registrován: pát 07. lis 2014 18:00:38
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG F60 [d390n] + Blackview BV2000 B2
Mobil 2 / ROM: Elephone P8000 - ROM Nexus + Huawei Y360
Tablet: Samsung SM-T211
Tablet 2 / ROM: 9106, MT 6582 10 - ROM HK-EZT 916 (evolution)

Re: Co a jak nastavit pro domácí kameru z jiné wi-fi?

Příspěvek od janekzbrambor » úte 11. říj 2016 17:19:29

Pánové moudří a vzdělaní, prosím vás co nejuctivěji o radu jak to tedy mám udělat, abych se mohl připojit z vnější wifi?
Původně jsem si naivně myslel, že mi někdo doporučí nějakou zázračnou appku. Proto jsem si troufl, bez předchozího dovolení zdejších šéfů, se ptát právě tady.
- jak tedy poznám, že mám veřejnou IP ?
- musím opravdu mít veřejnou a statickou IP ?
- jak poznám že mám statickou IP? Mohu ji nějak nastavit v routeru?
Mám nastavit něco tady v routeru?
http://upnisito.cz/images/2016_10/987ddns.png" onclick="window.open(this.href);return false;
http://upnisito.cz/images/2016_10/80120 ... 144343.png" onclick="window.open(this.href);return false;
http://upnisito.cz/images/2016_10/80520 ... 144221.png" onclick="window.open(this.href);return false;
http://upnisito.cz/images/2016_10/18620 ... 144135.png" onclick="window.open(this.href);return false;
http://upnisito.cz/images/2016_10/19920 ... 144046.png" onclick="window.open(this.href);return false;
Ještě jednou připomínám, že se v této problematice neorientuji a budu rád za každou radu (snesu i nadávky), za které předem děkuji.


ludekbrno
Terminátor
Příspěvky: 15693
Registrován: ned 27. bře 2011 12:16:16
Reputace: 172
Typ mobilu / ROM: LG L9 II stock Android 4.1.2 + root

Re: Co a jak nastavit pro domácí kameru z jiné wi-fi?

Příspěvek od ludekbrno » úte 11. říj 2016 18:11:16

Janku, ty seš opravdu Janek nebo retardovanej... Psal jsem ti už asi 3x tady i na zive.cz, že potřebuješ veřejnou statickou IP a že to je záležitostí tvého poskytovatele internetu. Jestli máš veřejnou IP zjistíš, případně si ji objednáš u tvého poskytovatele internetu. Tak sem přestaň pořád dokola cpát ty obrázky a obrať se na poskytovatele internetu. Až budeš mít nebo vědět že máš veřejnou IP, tak teprve pak má smysl řešit nastavení routeru.
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
janekzbrambor
Nové Androidě
Příspěvky: 45
Registrován: pát 07. lis 2014 18:00:38
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG F60 [d390n] + Blackview BV2000 B2
Mobil 2 / ROM: Elephone P8000 - ROM Nexus + Huawei Y360
Tablet: Samsung SM-T211
Tablet 2 / ROM: 9106, MT 6582 10 - ROM HK-EZT 916 (evolution)

Re: Co a jak nastavit pro domácí kameru z jiné wi-fi?

Příspěvek od janekzbrambor » úte 11. říj 2016 19:54:11

Mám tedy veřejnou tady podle toho?
Obrázek
http://it.cestuji.info/mojeip.php" onclick="window.open(this.href);return false;
a
http://it.cestuji.info/tcp-ip.php" onclick="window.open(this.href);return false;
Pokud ano, co mám dále udělat?


amirinda
Robot
Příspěvky: 941
Registrován: stř 02. úno 2011 19:50:48
Reputace: 10
Typ mobilu / ROM: HTC One A9 - S-Off - root
Tablet: Samsung Galaxy Tab 2 7.0 / Stock
Rom: Stock
Bydliště: Planá

Re: Co a jak nastavit pro domácí kameru z jiné wi-fi?

Příspěvek od amirinda » stř 12. říj 2016 5:28:12

takže máš připojení od O2, co máš vůbec za kameru?

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
janekzbrambor
Nové Androidě
Příspěvky: 45
Registrován: pát 07. lis 2014 18:00:38
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG F60 [d390n] + Blackview BV2000 B2
Mobil 2 / ROM: Elephone P8000 - ROM Nexus + Huawei Y360
Tablet: Samsung SM-T211
Tablet 2 / ROM: 9106, MT 6582 10 - ROM HK-EZT 916 (evolution)

Re: Co a jak nastavit pro domácí kameru z jiné wi-fi?

Příspěvek od janekzbrambor » stř 12. říj 2016 9:41:59

Kolega má něco podobného a používá na mobilu aplikaci EagleEyes. Tam musí pro přístup na kameru zvenčí nastavit IP:port, a samozřejmě přístupové jméno a heslo. Má tam volbu na přístup zvenčí a přístup po domácí síti. Já právě nevím jakou IP:port tam mám zadat?
Stejně tak je to s aplikací doporučenou výrobcem - YooSee (viz můj první post).
Prosím někoho ze znalých a zkušených o odpověď jestli na těch obrázcích (získaných z těch odkazů pod nimi) je veřejná IP adresa, nebo ne. Jak je vidět, tak je tam napsáno "Níže uvedená IP-adresa je ta veřejná adresa, pod kterou je váš počítač vidět zvenčí..." Tak to asi veřejná IP bude? Volal jsem na o2 a tam mi operátorka řekla, že všechny IP adresy jsou veřejné. Statické nastavení si mám nastavit v routeru - to tam bez problému jde - to znamená, že se mi IP při výpadku, nebo resetu routeru nezmění.
Jestli tedy někdo ví, co a jak mám udělat, abych se na kamerku dostal nejen po domácí síti (viz předchozí obrázky a popis), ale i zvenčí = z jiné wifi.
Díky

Uživatelský avatar

ramon.dexter
Moderátor
Příspěvky: 12455
Registrován: pon 04. kvě 2009 18:04:58
Reputace: 35
Typ mobilu / ROM: LG G4 H815 - stock AOS 6 M
Tablet: LG Gpad 8.3 (V500) - stock
Bydliště: Plzeň

Re: Co a jak nastavit pro domácí kameru z jiné wi-fi?

Příspěvek od ramon.dexter » stř 12. říj 2016 9:58:59

Už ti bylo odpovědězeno. Potřebuješ statickou IP, pak si musíš na routeru otevřít port a přes ten port budeš zvenčí přistupovat na kameru, pomocí IP_Adresa:port v prohlížeči.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)


amirinda
Robot
Příspěvky: 941
Registrován: stř 02. úno 2011 19:50:48
Reputace: 10
Typ mobilu / ROM: HTC One A9 - S-Off - root
Tablet: Samsung Galaxy Tab 2 7.0 / Stock
Rom: Stock
Bydliště: Planá

Re: Co a jak nastavit pro domácí kameru z jiné wi-fi?

Příspěvek od amirinda » stř 12. říj 2016 10:03:56

janek z brambor, už jsem psal: co máš za kameru?


ludekbrno
Terminátor
Příspěvky: 15693
Registrován: ned 27. bře 2011 12:16:16
Reputace: 172
Typ mobilu / ROM: LG L9 II stock Android 4.1.2 + root

Re: Co a jak nastavit pro domácí kameru z jiné wi-fi?

Příspěvek od ludekbrno » stř 12. říj 2016 10:15:28

Janek:
Operátorka ti to řekla blbě. O2 nemá všechny IP veřejné a statickou musíš mít od nich, tu si nenastavíš. Jestli máš veřejnou IP ověříš spolehlivě jen tak, že se v administraci routeru podíváš, jakou IP máš zvenčí (rozhraní WAN) a porovnáš ji s IP adresou, kterou ti ukáže webová stránka mojeip.cz. Pokud budou shodné, tak máš veřejnou IP.
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
janekzbrambor
Nové Androidě
Příspěvky: 45
Registrován: pát 07. lis 2014 18:00:38
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG F60 [d390n] + Blackview BV2000 B2
Mobil 2 / ROM: Elephone P8000 - ROM Nexus + Huawei Y360
Tablet: Samsung SM-T211
Tablet 2 / ROM: 9106, MT 6582 10 - ROM HK-EZT 916 (evolution)

Re: Co a jak nastavit pro domácí kameru z jiné wi-fi?

Příspěvek od janekzbrambor » stř 12. říj 2016 10:23:10

To ramon.dexter - takže ta IP z obrázků je veřejná? Pak stačí ji natvrdo nastavit jako statickou v routeru? Pak změnit port z toho obrázku http://upnisito.cz/images/2016_10/80120 ... 144343.png" onclick="window.open(this.href);return false; na libovolný?
Kdybych sem dal screenshoty všech okének z menu routeru, poradil byste mi pane Ramone Dextere co tam mám nastavit? Je mi jasné, že Vy se v tom dobře orientujete a sám podle sebe si myslíte, že stačí poradit laikovi jakým jsem já, že
Moderátor ramon.dexter píše:"Potřebuješ statickou IP, pak si musíš na routeru otevřít port a přes ten port budeš zvenčí přistupovat na kameru, pomocí IP_Adresa:port v prohlížeči."
Jenže nezlobte se, mě to jasné není, zkoušel jsem to tak změnit a na kamerku, ani nikam jinam jsem se nedostal.
Díky proto za trpělivost a dosavadní vastřícnost a prosím o polopatickou radu jak postupovat?
--------------
Ještě jednou se ptám: Je to na těch obrázcích veřejná IP adresa? Musím mít statickou IP-adresu jen proto, aby se mi při výpadku (resetu routeru) nezměnila? Jen proto? Když se ke mě kolega připojuje přes "vzdálenou plochu", nebo přes TeamViewer, tak by mělo jít se připojit i zvenčí na kamerku?


amirinda
Robot
Příspěvky: 941
Registrován: stř 02. úno 2011 19:50:48
Reputace: 10
Typ mobilu / ROM: HTC One A9 - S-Off - root
Tablet: Samsung Galaxy Tab 2 7.0 / Stock
Rom: Stock
Bydliště: Planá

Re: Co a jak nastavit pro domácí kameru z jiné wi-fi?

Příspěvek od amirinda » stř 12. říj 2016 10:41:07

team viewer neřeš, ten pracuje jinak, adresu taky kašli, je jedno jakou máš, mám neveřejnou O2 už několik let a jede to. Musíš v modemu nastavit port na kameru, asi 80 a popř. ho nastavit i v kameře.


ludekbrno
Terminátor
Příspěvky: 15693
Registrován: ned 27. bře 2011 12:16:16
Reputace: 172
Typ mobilu / ROM: LG L9 II stock Android 4.1.2 + root

Re: Co a jak nastavit pro domácí kameru z jiné wi-fi?

Příspěvek od ludekbrno » stř 12. říj 2016 10:48:36

amirinda:
S neveřejnou IP se na ni zvenčí nepřipojíš! Takže na adresu fakt kašlat nemůže. Statická být nutně nemusí, ale veřejná ano.
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.


amirinda
Robot
Příspěvky: 941
Registrován: stř 02. úno 2011 19:50:48
Reputace: 10
Typ mobilu / ROM: HTC One A9 - S-Off - root
Tablet: Samsung Galaxy Tab 2 7.0 / Stock
Rom: Stock
Bydliště: Planá

Re: Co a jak nastavit pro domácí kameru z jiné wi-fi?

Příspěvek od amirinda » stř 12. říj 2016 10:50:27

Mám to tak a nejen já a funguje, ty adresy se řešily dřív, když je ještě O2 měnilo, ale to už se neděje.

Uživatelský avatar

ramon.dexter
Moderátor
Příspěvky: 12455
Registrován: pon 04. kvě 2009 18:04:58
Reputace: 35
Typ mobilu / ROM: LG G4 H815 - stock AOS 6 M
Tablet: LG Gpad 8.3 (V500) - stock
Bydliště: Plzeň

Re: Co a jak nastavit pro domácí kameru z jiné wi-fi?

Příspěvek od ramon.dexter » stř 12. říj 2016 11:01:07

A dost.
Janko, co od nás vlastně chceš? My jsme ti tady už někoélikrát popsali, co máš dělat. Ty to neděláš a neustále tady sepisuješ naprosto zbytečný statě textu...

Takže ti to zamykám. Ty si musíš u svýho poskytovatele zjistit, jestli máš veřejnou IP. To nezjistíš žádnou internetovou utilitou, to ti prostě a jednoduše může říct jenom a pouze tvůj poskytovatel. Tečka. Až to budeš mít zjištěný, napiš mi PM, já ti to téma zase otevřu. Ale za současnýho stavu nemá to téma žádnej význam a já už fakt nevím jak ti říct, že VEŘEJNOU IP SI MUSÍŠ ZJISTIT U SVÝHO POSKYTOVATELE INTERNETU. NIKDE JINDE.

edit:
Luděk ti to tady napsal,nevím proč se na to ptáš znova. Možná bys ses mohl uklidnit a kždej příspěvek si přečíst víckrát.
Janek:
Operátorka ti to řekla blbě. O2 nemá všechny IP veřejné a statickou musíš mít od nich, tu si nenastavíš. Jestli máš veřejnou IP ověříš spolehlivě jen tak, že se v administraci routeru podíváš, jakou IP máš zvenčí (rozhraní WAN) a porovnáš ji s IP adresou, kterou ti ukáže webová stránka mojeip.cz. Pokud budou shodné, tak máš veřejnou IP.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)

Zamčeno

Zpět na „Ostatní příslušenství“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů