EDGE/HSPA prepinac

Moderátoři: don_alex, radegast

Odpovědět
Uživatelský avatar
GasThan
Stálý androiďák
Příspěvky: 113
Registrován: sob 28. srp 2010 18:25:57
Reputation: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Glaxy S

EDGE/HSPA prepinac

Příspěvek od GasThan » pát 18. úno 2011 0:03:53

Zdravim
Hladam nejaky WIDGET , moze byt aj aplikacia ktora mi dokaze prepinat sa medzi EDGE a HSPA pripojenim (pripadne wifi ale hlavne je to HSPA a EDGE) vopred DAKUJEM ;)
Samsung Galaxy S - MIUI 1.10.28


Uživatelský avatar
Cleric
Jsem hňup
Příspěvky: 7464
Registrován: sob 25. pro 2010 17:26:50
Reputation: 98
Typ mobilu / ROM: Priv by BlackBerry
Tablet: Nvidia Shield Tab
Rom: Stock
Bydliště: Kolín

Re: EDGE/HSPA prepinac

Příspěvek od Cleric » pát 18. úno 2011 0:23:41

Tady máš nějaký widgety na Wi-Fi http://www.appbrain.com/search?q=wi+fi+widget
a tady na data http://www.appbrain.com/search?q=APN+widget
Ale mezi EDGE a HSDPA nejde asi přepínat, to si volí sama síť podle dostupnosti

skrz
Nové Androidě
Příspěvky: 47
Registrován: ned 23. kvě 2010 11:00:26
Reputation: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Desire
Bydliště: Brno

Re: EDGE/HSPA prepinac

Příspěvek od skrz » pát 18. úno 2011 1:39:53

Jde to v některých ROM (Cyanogen a další).
Viz http://www.appbrain.com/app/toggle-2g/com.mb.toggle2g
Taky Tasker to umí (jen na těch ROM).

Uživatelský avatar
P1azer
Robot
Příspěvky: 1183
Registrován: sob 30. kvě 2009 23:05:31
Reputation: 13
Typ mobilu / ROM: Mate 8
Mobil 2 / ROM: HTC M9 gold
Tablet: Nexus 7 32GB WiFi

Re: EDGE/HSPA prepinac

Příspěvek od P1azer » pát 18. úno 2011 7:13:24

Tak to je snad prepinac 2G/3G, tedy GSM/CDMA,ne?A jak rikaji ostatni, ne vsechny lokality maji 3G pokryti.

­   

Uživatelský avatar
GasThan
Stálý androiďák
Příspěvky: 113
Registrován: sob 28. srp 2010 18:25:57
Reputation: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Glaxy S

Re: EDGE/HSPA prepinac

Příspěvek od GasThan » pát 18. úno 2011 8:52:45

tak vecsinu mam stale HSPA a praveze nechcem ho mat stale zapnute lebo na to mi staci EDGE (myslim ze to je 2G) proste chcem si to vediet sam prepinat
P1azer píše:Tak to je snad prepinac 2G/3G, tedy GSM/CDMA,ne?A jak rikaji ostatni, ne vsechny lokality maji 3G pokryti.

­   

No na mojej to nejde :(
Cleric píše:Tady máš nějaký widgety na Wi-Fi http://www.appbrain.com/search?q=wi+fi+widget
a tady na data http://www.appbrain.com/search?q=APN+widget
Ale mezi EDGE a HSDPA nejde asi přepínat, to si volí sama síť podle dostupnosti

tie na wifi nepotrebujem a z tych na to prepinanie EDGE a HSPA som zatial take nenasiel ...vecsina to viem zapnut alebo vypnut len
Samsung Galaxy S - MIUI 1.10.28

skrz
Nové Androidě
Příspěvky: 47
Registrován: ned 23. kvě 2010 11:00:26
Reputation: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Desire
Bydliště: Brno

Re: EDGE/HSPA prepinac

Příspěvek od skrz » pát 18. úno 2011 12:21:38

V Cyanogenmod umí s přepínáním 2G (GPRS/EDGE) a 3G (HSDPA) pracovat i základní "Ovládací prvek napájení" widget a to i docela pokročilým způsobem - např. při zapnutí wifi přepne na 2G apod.
Já používám Tasker a dělám to tak, že pokud jsem doma (kde mám wifi) tak mám vynuceno 2G, venku mám povoleno i 3G. Rozdíl ve spotřebě baterky jsem ale neměřil...
Autor Toggle 2G/3G říká, že to funguje i v těchto ROM:
Rooted Froyo HTC Sense ROM
OpenDesire and variants like Pinky
MoDaCo Custom Desire Port
Villain Froyd
Simply Stunning
Eclair2Cliq

Uživatelský avatar
GasThan
Stálý androiďák
Příspěvky: 113
Registrován: sob 28. srp 2010 18:25:57
Reputation: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Glaxy S

Re: EDGE/HSPA prepinac

Příspěvek od GasThan » pát 18. úno 2011 12:33:58

skrz píše:V Cyanogenmod umí s přepínáním 2G (GPRS/EDGE) a 3G (HSDPA) pracovat i základní "Ovládací prvek napájení" widget a to i docela pokročilým způsobem - např. při zapnutí wifi přepne na 2G apod.
Já používám Tasker a dělám to tak, že pokud jsem doma (kde mám wifi) tak mám vynuceno 2G, venku mám povoleno i 3G. Rozdíl ve spotřebě baterky jsem ale neměřil...
Autor Toggle 2G/3G říká, že to funguje i v těchto ROM:
Rooted Froyo HTC Sense ROM
OpenDesire and variants like Pinky
MoDaCo Custom Desire Port
Villain Froyd
Simply Stunning
Eclair2Cliq

to tak ja nemam ani jednu z romiek :(
a co sa tyka Cyanogenu tak pokial viem na SAMSUNG Galaxy S este final verzia neni ne ?
Samsung Galaxy S - MIUI 1.10.28

barney222
Nové Androidě
Příspěvky: 6
Registrován: pát 25. lis 2011 23:01:45
Reputation: 0
Typ mobilu / ROM: HTC DESIRE S

Re: EDGE/HSPA prepinac

Příspěvek od barney222 » úte 14. úno 2012 9:14:56

aj ja hladam nieco podobne, ale na AM su len take skratky 2G-3G na ktore ma len presunu do menu telefonu, ja by som chcel taky widget 1click, 1 krat kliknem a meni sa to.... ak nieco mate dajte vediet

dalanik
Stálý androiďák
Příspěvky: 79
Registrován: úte 17. kvě 2011 13:41:35
Reputation: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Desire HD

Re: EDGE/HSPA prepinac

Příspěvek od dalanik » úte 14. úno 2012 10:29:45

skrz píše:Já používám Tasker a dělám to tak, že pokud jsem doma (kde mám wifi) tak mám vynuceno 2G, venku mám povoleno i 3G. Rozdíl ve spotřebě baterky jsem ale neměřil...


A nezjistil bys zadny rozdil. Protoze kdyz mas aktivni Wifi (a pripojen) GSM (2G/3G) data neni aktivni :)

martinflorek
Androiďák!
Příspěvky: 471
Registrován: ned 05. čer 2011 7:04:44
Reputation: 7

Re: EDGE/HSPA prepinac

Příspěvek od martinflorek » stř 15. úno 2012 14:34:37

prepinanie 2G/3G (gprs/edge/hspa, nie gsm/cdma) nie je povelene nesystemovym aplikaciam, preto to nedokaze ziadna nesystemova aplikacia v standardnych rom-kach. je to rozhodntuie google a hotovo. preto vsetky appky hodia len do systemoveho menu.

vela rom-iek ma moznost dat prepinace na taketo veci do notifikacnej listy (samozrejme po jej stiahnuti :))

barney222
Nové Androidě
Příspěvky: 6
Registrován: pát 25. lis 2011 23:01:45
Reputation: 0
Typ mobilu / ROM: HTC DESIRE S

Re: EDGE/HSPA prepinac

Příspěvek od barney222 » úte 28. úno 2012 10:13:58

je mozne neakym easy programom naplanovat zapinanie resp vypinanie internetu v mobile? myslim Mobilnu komunikaciu Edge ze si prednastavim cas, kazdy den od 23.00 - 7.00 vynutie, nech nato nemusim mysliet presne na toto vyuzivam Timeriffic, ale data tam nejdu vypnut hladam preto neco lepsie

Uživatelský avatar
Egon
Stálý androiďák
Příspěvky: 74
Registrován: pát 11. bře 2011 12:01:27
Reputation: 1
Typ mobilu / ROM: LG G4 H818P

Re: EDGE/HSPA prepinac

Příspěvek od Egon » stř 29. úno 2012 10:38:55

např. PhoneWeaver
tedy, pokud jsi nemyslel "free" ...

barney222
Nové Androidě
Příspěvky: 6
Registrován: pát 25. lis 2011 23:01:45
Reputation: 0
Typ mobilu / ROM: HTC DESIRE S

Re: EDGE/HSPA prepinac

Příspěvek od barney222 » pát 16. bře 2012 9:46:04

no prave ze som chcel nieco freee, uz som si myslel ze som take nieco nasiel v podobe 3G BATTERY SAVER ale po par dnoch som zistil ze to je trial....tak hladam dalej, nasiel som fajn aplikaciu na nastavovanie profilov na urcity cas timeriffic ja tam aj moznost data enabled disabled ale neako to tam nefunguje, tak hladaaaam skusam

Uživatelský avatar
Ante
Droid
Příspěvky: 2277
Registrován: ned 17. črc 2011 6:51:46
Reputation: 14
Typ mobilu / ROM: Sams.Galaxy Mega 6.3
Mobil 2 / ROM: MotoProPlus
Rom: CyanogenMod 4.4.4
Bydliště: Hradec Králové
Kontaktovat uživatele:

Re: EDGE/HSPA prepinac

Příspěvek od Ante » ned 24. led 2016 23:49:30

barney222 píše:aj ja hladam nieco podobne, ale na AM su len take skratky 2G-3G na ktore ma len presunu do menu telefonu, ja by som chcel taky widget 1click, 1 krat kliknem a meni sa to.... ak nieco mate dajte vediet
Po 4 letech ozivim tohle tema:
CM romky jsem mel rad i proto, ze jsem si mohl volitelne prepinat jednim tlacitkem treba z 2G na LTE.
Ale na stock romkach me jakykoliv widget hodil do nastaveni, kde jsem si mohl precvaknout sit.

Dnes jsem ale objevil asi "AMERIKU" ;): Nedavno jsem si koupil bazarovy NOTE3, rootnul, zustal u Stock rom a nainstaloval jsem si XposedFramework+k tomu moduly "Xorware 2G/3G/4G Switcher"
https://play.google.com/store/apps/deta ... cher&hl=cs" onclick="window.open(this.href);return false;
a
"Xorware All In One Widgets"
https://play.google.com/store/search?q= ... apps&hl=cs" onclick="window.open(this.href);return false;

Parada, ted mam na plose jednotlive ikonky 2G / 3G / 4G a staci vzdy tapnout a nahore u indikatoru naskoci patricna sit...
Sams.Gal.NOTE3 = 5,7" + Sams.Gal.Mega 6,3 = 6,3" + Lenovo PHAB PB1-750M = 7,0" + Lenovo Yoga tablet 2-1051L = 10.1" + Asus aio p1801-t-b003m = 18,4" ;)

Uživatelský avatar
netineti
Robot
Příspěvky: 803
Registrován: čtv 08. dub 2010 11:48:26
Reputation: -6

Re: EDGE/HSPA prepinac

Příspěvek od netineti » pon 25. led 2016 11:21:13

Ak más Xpossed, tak toto je väčšia Amerika..

https://play.google.com/store/apps/deta ... .intelli3g" onclick="window.open(this.href);return false;

Uživatelský avatar
Ante
Droid
Příspěvky: 2277
Registrován: ned 17. črc 2011 6:51:46
Reputation: 14
Typ mobilu / ROM: Sams.Galaxy Mega 6.3
Mobil 2 / ROM: MotoProPlus
Rom: CyanogenMod 4.4.4
Bydliště: Hradec Králové
Kontaktovat uživatele:

Re: EDGE/HSPA prepinac

Příspěvek od Ante » pon 25. led 2016 12:26:40

Jj, vcera jsem na to taky narazil, ale vice nestudoval. Az prijedu k PC, mrknu na to.
Tam je treba nastavitelna funkce, ze jakmile se pripojim na nejake WiFi, tak ze se mne data prepnou z LTE na 2G (Edge)? Jake dalsi vychytavky vyuzivas s tim programkem?
Sams.Gal.NOTE3 = 5,7" + Sams.Gal.Mega 6,3 = 6,3" + Lenovo PHAB PB1-750M = 7,0" + Lenovo Yoga tablet 2-1051L = 10.1" + Asus aio p1801-t-b003m = 18,4" ;)

Uživatelský avatar
netineti
Robot
Příspěvky: 803
Registrován: čtv 08. dub 2010 11:48:26
Reputation: -6

Re: EDGE/HSPA prepinac

Příspěvek od netineti » pon 25. led 2016 13:38:40

je tam kopa podmienok prepínania módu siete.. Vsetko sa deje automaticky.. sieť sa prepne na 2G ak ti zhasne displej, a prepne späť na LTE ak displej rozsvietis.. prepne sa na 2G ak vypnes dáta.. nabíjačka, thetering.. atď..

už dávno ale pouzivam toto
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=739530" onclick="window.open(this.href);return false;

Odpovědět

Zpět na „Widgety - udělátka na plochu“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host